Aihe

Miten suhtaudut turhuuteen?

heisielu

- mitä jos lapsesi puuhaa joutavien asioiden parissa koko elämänsä?

-mitä jos avaruuden alienit puuhaavat jotain jota me pidämme täysin merkityksettömänä?

- mitä jos tietoinen tekoäly rupeaa tekemään kannaltasi täysin toissijaista?

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 39841

   Eiköhän oteta iltapalaa.

  • Useimmat ihmiset puuhaa joutavien asioiden parissa koko elämänsä, useimpien työ on turhuutta, ja vahingollisempaa kuin työttömänä lorviminen.

  • planeetta_ei.kirj

   Turhuus ei ole kovin objektiivinen käsite.

   Tulkinta turhuudeksi voi johtua monesta asiasta, kuten ymmärryksestä tai sen puutteesta. Jos johtuu ymmärryksen puutteesta, asian voi kokea yhdentekeväksi (ts. turhuudeksi), mutta jollekin toiselle se voi merkitä jotain, eikä ole turhaa. Kysymällä asiasta yleensä selviää paljon.

   Lasten puuhastelu ei häiritse.

   Muiden puuhastelut saattaa ehkä ylittää kysymiskynnyksen.

   Turhan vastakohta on tärkeä, ja tärkeys on mielestäni kytköksissä kiireeseen. Vanha kiinalainen sanonta: "Tärkeintä elämässä on puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää".

   Tärkeys lienee siis järjestelyihin liittyvä asia. Tärkeysjärjestyksen kun saa hallintaan, kiirekin lienee hallussa. Kiire johtuu siis tärkeysjärjestyksen tai yleensä järjestyksen puutteesta.

   Paitsi, koska puutarhanhoito ja kiire eivät mielestäni kuulu samaan lauseesen, mietintään liittyvä kysymys kuuluu: Onko kaikki, ja erityisesti kiire, turhaa?

  • Edellä tuli erinomaisia näkökohtia joita tekisi mieli kommentoida. En kuitenkaan ehdi, koska minulla on niin monia turhempia asioita toimitettavana ja kiire on kova.

   Itse suhtaudun turhuuteen hyvin positiivisesti ja siksi ryhdyn turhuuksiin lähes mistä hyvänsä syystä - kuten esimerkiksi siitä ettei turhasta kannata nipottaa ja siksi turhan puuhastelu ei useimmiten saata minua ns. vastuuseen, edesvastuuseen, poliittiseen vastuuseen (joka on turha jo ilmauksena), korvausvelvolliseksi jne. Mihinkään tärkeään en hevin ryhdy, sillä niistä ei hevillä selviä. Turhuuksista olen selvinnyt lähes joka kerta, kunhan olen muistanut vaikuttaa kiireiseltä (tärkeältä nimim. planeetta_ei.kirj mukaan).

   Minulle on yksi hailee jos lapseni puuhaa koko elämänsä juoutavien asioiden parissa, kunhan on enimmäkseen tyytyväinen.
   Sama alienien kohdalla, joihin myös suhtaudun varsin myönteisesti.
   Tietoisen tekoälyn kohdalla en ole varma suhtautumisestani sen minun kannaltani täysin toissijaisiin puuhasteluihin. Jos olisin kuitenkin ollut maksumiehenä sitä kehitettäessä, itse osallistunut moisen kehittämiseen edes jollakin tavoin tai joutuisin hylkäämään joitakin omia turhuuksiani sen vuoksi, turhautuisin kohtuullisesti ja kommentoisin sitä parilla turhalla rivillä.

   • planeetta_ei.kirj

    Olen tullut aika pitkälti siihen tulokseen, että turhuus on sama kuin ääretön.

    Sitä ei oikein kvantitatiivisesti voi mitata, joten olisiko silläkin on pakko olla mahtavuusastetta muistuttava ominaisuus, kuten äärettömyydellä.

    Ilmiö: Toinen turhuus on mahtavampi kuin joku toinen, koska joskus se on oma turhuus, ja joskus jonkun toisen turhuus.

    Lisäksi: Turha on toisellakin tavalla vähän kuten ääretön, sitäkin saa jakaa miten lystää, mutta ei se siitä turhasta miksikään osamääräksi muutu.

    Hmm.


  • kfhdjshgjdsh

   Suurin osa asioista maailmassa on turhuutta ja tuulentavoittelua.
   Ikävä kyllä turhuudesta maksetaan eniten.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   332
   3680
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2565