Jos Raamattu on totta...

Mitä meidän tulisi havaita, jos Raamatun kertomukset luomisesta ja vedenpaisumuksesta ovat totta?

1. Luonnossa eliöt voisi ryhmitellä eri sukuihin tai heimoihin kuuluviksi, koska Jumala loi eliöt lajityypeiksi (bara min, genus, kind).

2. Olisi loogista, että Jumala viisaudessaan ja huolenpidossaan olisi suunnitellut eliöihin sellaiset mekanismit, jotka auttavat niitä selviytymään vaihtelevissa olosuhteissa ja että sopeutumiseen tarvittava biologinen muisti siirtyisi seuraaville sukupolville, jotta niillä olisi valmiina tarvittavat ominaisuudet.

3. Koska kuolema tuli osaksi luomakuntaa syntiinlankeemuksen seurauksena, meidän tulisi havaita eliöissä jotain, joka aiheuttaa kuolemaa. Tällainen voisi olla jonkinlainen informaation rappeutumista aiheuttava mekanismi tai informaation kopioinnissa tapahtuvat virheet. Kuoleman ja rappeutumisen vuoksi meidän tulisi havaita myös paljon sukupuuttoon kuolevia eliölajeja.

4. Koska luomisesta ei ole kulunut aikaa Raamatun mukaan kuin noin 6000-8000 vuotta, ja koska nykyinen luonnon biodiversiteetti on varsin rikas, tulisi meidän havaita nopeasti tapahtuvaa muuntelua luotujen lajityyppien eli perusryhmien sisällä.

5. Koska vedenpaisumuksessa, globaalissa katastrofissa menehtyivät lähes kaikki maailman hengittävät maaeläimet, tulisi meidän havaita näiden jäänteitä kuivuneiden mutakerrosten alta. Nopeasti mutaan hautautuneet eliöt saattaisivat olla erittäin hyvin säilyneitä. On mahdollista, että jopa verisuonia ja punasoluja olisi säilynyt. Mahdollisesti jopa eliöiden DNA:ta.

6. Koska ihmistä ei luotu Raamatun mukaan kokemaan muuntelua, tulisi meidän havaita, että ihminen ei varioidu informaation rappeutumisen seurauksena. Sen sijaan ihmisen biologisen rappeutumisen seurauksia ovat mm. perinnölliset sairaudet.

Johtopäätelmä: Kaikki havainnot antavat tukensa Raamatun kertomuksille luomisesta ja vedenpaisumuksesta.

59

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "1. Luonnossa eliöt voisi ryhmitellä eri sukuihin tai heimoihin kuuluviksi, koska Jumala loi eliöt lajityypeiksi (bara min, genus, kind)."

      Kreationistit eivät ole kyenneet esittämään tyhjentävästi yksiselitteistä ja ristiriidatonta baramineihin perustuvaa taksonomiaa. Evoluutionäärinen taksonomia sen sijaan on ristiriidaton ja yksiselitteinen.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionary_taxonomy

      "2. Olisi loogista, että Jumala viisaudessaan ja huolenpidossaan olisi suunnitellut eliöihin sellaiset mekanismit, jotka auttavat niitä selviytymään vaihtelevissa olosuhteissa ja että sopeutumiseen tarvittava biologinen muisti siirtyisi seuraaville sukupolville, jotta niillä olisi valmiina tarvittavat ominaisuudet."

      Kuten esimerkiksi vaaralliset keuhkot vesieläimille? Jo tämä kaataa tämän väitteesi.

      "3. Koska kuolema tuli osaksi luomakuntaa syntiinlankeemuksen seurauksena, meidän tulisi havaita eliöissä jotain, joka aiheuttaa kuolemaa. Tällainen voisi olla jonkinlainen informaation rappeutumista aiheuttava mekanismi tai informaation kopioinnissa tapahtuvat virheet. Kuoleman ja rappeutumisen vuoksi meidän tulisi havaita myös paljon sukupuuttoon kuolevia eliölajeja."

      Kuolema voidaan selittää ilman jumalaa ja hedelmän syöntiä. Sitä paitsi Genesiksessä ei ole syntiinlankeemusta lainkaan.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_ageing

      "4. Koska luomisesta ei ole kulunut aikaa Raamatun mukaan kuin noin 6000-8000 vuotta, ja koska nykyinen luonnon biodiversiteetti on varsin rikas, tulisi meidän havaita nopeasti tapahtuvaa muuntelua luotujen lajityyppien eli perusryhmien sisällä."

      Muuntelu ei ole niin nopeaa kuin luulet. Lajiutuminen vaatii esimerkiksi nisäkkäillä 2-3 miljoonaa vuotta, linnuilla ja sammakkoeläimillä 20 miljoonaa vuotta.

      https://planeetanihmeet.wordpress.com/2011/06/13/rakkautta-yli-lajirajojen/

      "5. Koska vedenpaisumuksessa, globaalissa katastrofissa menehtyivät lähes kaikki maailman hengittävät maaeläimet, tulisi meidän havaita näiden jäänteitä kuivuneiden mutakerrosten alta. Nopeasti mutaan hautautuneet eliöt saattaisivat olla erittäin hyvin säilyneitä. On mahdollista, että jopa verisuonia ja punasoluja olisi säilynyt. Mahdollisesti jopa eliöiden DNA:ta."

      Eläimiä on kuollut ja hautautunut maaperään ilman tulvaakin.

      "6. Koska ihmistä ei luotu Raamatun mukaan kokemaan muuntelua, tulisi meidän havaita, että ihminen ei varioidu informaation rappeutumisen seurauksena. Sen sijaan ihmisen biologisen rappeutumisen seurauksia ovat mm. perinnölliset sairaudet."

      Ihminenkin varioituu, esimerkkinä vaikkapa kapea kantalihas ja pitkä kämmenlihas, jotka puuttuvat kokonaan noin 10-15% ihmisiltä.

      "Johtopäätelmä: Kaikki havainnot antavat tukensa Raamatun kertomuksille luomisesta ja vedenpaisumuksesta."

      Johtopäätelmä, mikään premisseistäsi ei tue luomista ja vedenpaisumusta.

    • //Kreationistit eivät ole kyenneet esittämään tyhjentävästi yksiselitteistä ja ristiriidatonta baramineihin perustuvaa taksonomiaa. Evoluutionäärinen taksonomia sen sijaan on ristiriidaton ja yksiselitteinen.//

      Havaintoihin perustuva taksonomia tukee täydellisesti raamatullista 'after its kind' -periaatetta. Evoluutiouskovaiset siirtyvät tarinoiden puolelle siinä vaiheessa, kun heidän pitää löytää kuviteltu muutoksen reitti yhteisestä kantamuodosta nykylajeihin.

      //Kuten esimerkiksi vaaralliset keuhkot vesieläimille? Jo tämä kaataa tämän väitteesi.//

      Vaaralliset keuhkot? Tarkoitat, että nerokkaasti suunnitellut. Kuinka pitkään sinivalas voi olla veden alla hengittämättä? Mihin mekanismiin tämä perustuu?

      //Kuolema voidaan selittää ilman jumalaa ja hedelmän syöntiä. Sitä paitsi Genesiksessä ei ole syntiinlankeemusta lainkaan.//

      Raamattu kertoo, miten elämä sai alkunsa ja mistä kuolema on seurausta. Saatana tosin sanoi: "Ette te kuole."

      1. Moos. 2
      3 Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.'"
      3 Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.'"
      4 Silloin käärme sanoi naiselle: "Ei, ette te kuole.

      //Muuntelu ei ole niin nopeaa kuin luulet. Lajiutuminen vaatii esimerkiksi nisäkkäillä 2-3 miljoonaa vuotta, linnuilla ja sammakkoeläimillä 20 miljoonaa vuotta.//

      Nykytiede on vahvistanut, että ns. lajiutuminen voi tapahtua jopa kahdessa sukupolvessa. Miten voit olla noin tietämätön?

      //Ihminenkin varioituu, esimerkkinä vaikkapa kapea kantalihas ja pitkä kämmenlihas, jotka puuttuvat kokonaan noin 10-15% ihmisiltä.//

      Ei puutu. Lihas voi olla surkastunut käyttämättömyyden takia, mutta informaatio sen käyttöönottoon on ihmisessä valmiina. Lue Palmaris longus -lihaksesta liittyen urheilijoihin ja pianisteihin.

      Johtopäätelmä: Tietosi niin biologiasta kuin Raamatustakin ovat alkeellisella tasolla ja yrität vain trollata näitä keskusteluja. Päivitä opintosi ja tee parannus.


      • Munuaistutkija kirjoitti:

        "Ei puutu."

        Älä valehtele. Pitkä kämmenlihas puuttuu noin 14% popolaatiosta.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Palmaris_longus_muscle

        Kapea kantalihas puuttuu 8-12% populaatiosta.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Plantaris_muscle

        https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2016/12/human-vestigial-organs-and-structures.html

        Jos et käytä ko. lihasta, se surkastuu. Mutta informaatio lihaksen käyttämiseksi on olemassa. Se tulee vain epigeneettisesti aktivoida.

        Ja vaikka se puuttuisi, vahvistaisi se enemmän rappeutumista kuin evoluutiota. Ammuit juuri itseäsi söpösti jalkaan. Kiitos.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2016/12/human-vestigial-organs-and-structures.html

        Jos et käytä ko. lihasta, se surkastuu. Mutta informaatio lihaksen käyttämiseksi on olemassa. Se tulee vain epigeneettisesti aktivoida.

        Ja vaikka se puuttuisi, vahvistaisi se enemmän rappeutumista kuin evoluutiota. Ammuit juuri itseäsi söpösti jalkaan. Kiitos.

        "Ja vaikka se puuttuisi, vahvistaisi se enemmän rappeutumista kuin evoluutiota. Ammuit juuri itseäsi söpösti jalkaan. Kiitos."

        Kiemurtelua, kiemurtelua. Puissa kiipeilevillä apinoilla nämä lihakset ovat vahvat ja päivittäin käytössä. Ammuit itseäsi jalkaan kun annat ymmärtää, että ihminen on rappeutunut apina.


      • Älä valehtele. Ihminen ei ole rappeutunut apina vaan rappeutunut ihminen. Kaikkien ihmisten geneettinen samankaltaisuus on 99.9%. Tuo 0.1%:n ero on yhteydessä geneettisiin sairauksiin johtuen geenivirheistä. 73% näistä virheistä on kertynyt genomiimme viimeisen 5000 vuoden aikana.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Älä valehtele. Ihminen ei ole rappeutunut apina vaan rappeutunut ihminen. Kaikkien ihmisten geneettinen samankaltaisuus on 99.9%. Tuo 0.1%:n ero on yhteydessä geneettisiin sairauksiin johtuen geenivirheistä. 73% näistä virheistä on kertynyt genomiimme viimeisen 5000 vuoden aikana.

        "Älä valehtele. Ihminen ei ole rappeutunut apina vaan rappeutunut ihminen. "

        Eli siis kaikilla ihmisillä on ollut nämä lihakset? Mihin ihminen olisi tarvinnut kapeaa kantalihasta ja pitkää kämmenlihasta edes paratiisissa? Eihän Aatami ja Eeva sentään puissa kiipeilleet. Eikä pianoa ja urheilua ollut vielä edes keksitty silloin. Ainoa järkevä selitys on se, että kun ihmisen esi-isät siirtyivät puista maan pinnalla kävelijöiksi, ei noita lihaksia ole enää tarvittu ja ne ovat surkastuneet evoluution myötä.


      • Munuaistutkija kirjoitti:

        "Älä valehtele. Ihminen ei ole rappeutunut apina vaan rappeutunut ihminen. "

        Eli siis kaikilla ihmisillä on ollut nämä lihakset? Mihin ihminen olisi tarvinnut kapeaa kantalihasta ja pitkää kämmenlihasta edes paratiisissa? Eihän Aatami ja Eeva sentään puissa kiipeilleet. Eikä pianoa ja urheilua ollut vielä edes keksitty silloin. Ainoa järkevä selitys on se, että kun ihmisen esi-isät siirtyivät puista maan pinnalla kävelijöiksi, ei noita lihaksia ole enää tarvittu ja ne ovat surkastuneet evoluution myötä.

        Ole sinä ihan vapaasti rappeutunut apina surkastuneine aivoinesi, minä olen ajatteleva ihminen.

        Kerro miksi Palmaris longus -lihas on aktivoitunut huippuyleisurheilijoilla (96%).
        Kerro, miksi lihas alkaa aktivoitua esim. pianisteilla.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6099527/


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ole sinä ihan vapaasti rappeutunut apina surkastuneine aivoinesi, minä olen ajatteleva ihminen.

        Kerro miksi Palmaris longus -lihas on aktivoitunut huippuyleisurheilijoilla (96%).
        Kerro, miksi lihas alkaa aktivoitua esim. pianisteilla.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6099527/

        "Kerro miksi Palmaris longus -lihas on aktivoitunut huippuyleisurheilijoilla (96%).
        Kerro, miksi lihas alkaa aktivoitua esim. pianisteilla."

        Koska jumala on luonut pianonsoiton ja yleisurheilun?


      • JotainPositiivista
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Älä valehtele. Ihminen ei ole rappeutunut apina vaan rappeutunut ihminen. Kaikkien ihmisten geneettinen samankaltaisuus on 99.9%. Tuo 0.1%:n ero on yhteydessä geneettisiin sairauksiin johtuen geenivirheistä. 73% näistä virheistä on kertynyt genomiimme viimeisen 5000 vuoden aikana.

        "Kaikkien ihmisten geneettinen samankaltaisuus on 99.9%. "

        Onko? Miten siis on mahdollista, että eurooppalaisilla on 2 - 4 % nedujen geenejä, jotka afrikkalaisilta puuttuvat kokonaan. Onko Svante Pääbo ryhmineen väärässä, vaikka tulokset on varmistettu?

        Sinulla nuo prosentit heittelevät muutenkin varsin villisti. Olet väittänyt, että koiran genomi on lähempänä ihmistä kuin simpanssin genomi. Tällaisiin tuloksiin voidaan päästä vain vertailemalla genomin eri osia, kuten simpanssin ja ihmisen Y kromosomia.

        Positiivista aloituksessa oli se, että pitäydyit avauksessasi puhtaasti uskonnolliseen saarnaan. Se on sinulle paljon vahvempi alue kuin tiede.


      • JotainPositiivista kirjoitti:

        "Kaikkien ihmisten geneettinen samankaltaisuus on 99.9%. "

        Onko? Miten siis on mahdollista, että eurooppalaisilla on 2 - 4 % nedujen geenejä, jotka afrikkalaisilta puuttuvat kokonaan. Onko Svante Pääbo ryhmineen väärässä, vaikka tulokset on varmistettu?

        Sinulla nuo prosentit heittelevät muutenkin varsin villisti. Olet väittänyt, että koiran genomi on lähempänä ihmistä kuin simpanssin genomi. Tällaisiin tuloksiin voidaan päästä vain vertailemalla genomin eri osia, kuten simpanssin ja ihmisen Y kromosomia.

        Positiivista aloituksessa oli se, että pitäydyit avauksessasi puhtaasti uskonnolliseen saarnaan. Se on sinulle paljon vahvempi alue kuin tiede.

        Tutkimusten mukaan ns. neandertalinihmisen genomi on 99.84 prosenttisesti samanlainen meidän genomimme kanssa. Todennäköisesti yhtenevyys on tätäkin suurempi, koska kuoleman jälkeen sytosiiniemäkset alkavat metyloitua ja vaihtua tymiiniksi.

        https://www.reuters.com/article/us-science-neanderthals-dna/brutish-and-short-dna-switch-sheds-light-on-neanderthals-idUSBREA3G1XD20140417

        Morfologiset eroavaisuudet johtuvat epigeneettisistä kytkimistä.


      • Ewokki

        ”Vaaralliset keuhkot? Tarkoitat, että nerokkaasti suunnitellut.”

        Ei suunnitellut, vaan vesielämään sopeutuneet. Kidukset olisivat paremmat, mutta evoluutio ei kykene valitsemaan parasta ratkaisua kuten älykäs suunnittelija vaan ainoastaan hitaasti etsimään parempaa rakennetta.

        ”Kuinka pitkään sinivalas voi olla veden alla hengittämättä? Mihin mekanismiin tämä perustuu?”

        Sukeltaminen perustuu hengen pidättämiseen. Lähes kaikki valaat kuolevat ymmärtääkseni hapen puutteeseen siinä vaiheessa, kun kellumis- ja uitikyky on heikennyt esimerkiksi ravinnonpuutteen tai sairauden vuoksi.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tutkimusten mukaan ns. neandertalinihmisen genomi on 99.84 prosenttisesti samanlainen meidän genomimme kanssa. Todennäköisesti yhtenevyys on tätäkin suurempi, koska kuoleman jälkeen sytosiiniemäkset alkavat metyloitua ja vaihtua tymiiniksi.

        https://www.reuters.com/article/us-science-neanderthals-dna/brutish-and-short-dna-switch-sheds-light-on-neanderthals-idUSBREA3G1XD20140417

        Morfologiset eroavaisuudet johtuvat epigeneettisistä kytkimistä.

        nuo prosenttisi heittelevät just sillä tavalla mikä palvelee saarnaasi... tomi on totuus, luonto vain toimii väärin..


      • OpettajanOpettaja
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ole sinä ihan vapaasti rappeutunut apina surkastuneine aivoinesi, minä olen ajatteleva ihminen.

        Kerro miksi Palmaris longus -lihas on aktivoitunut huippuyleisurheilijoilla (96%).
        Kerro, miksi lihas alkaa aktivoitua esim. pianisteilla.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6099527/

        "Kerro miksi Palmaris longus -lihas on aktivoitunut huippuyleisurheilijoilla (96%)."

        Ehkä on vähän suurempi mahdollisuus päästä yleisurheilussa huipulle, jos omaa kyseisen lihaksen. Et kai väitä, että lihas kasvaa huippu-urheilun seurauksena, jos sitä ei jo lapsena ole ollut. Kun ollaan lähellä huippua, pienikin lisäapu voi auttaa huipulle, kuten musculus palmaris.

        Linkittämästäsi tutkimuksesta:
        " In humans, it is considered to be one of the most variable muscles, with most common variation being its absence – which has proven to be related primarily to the ethnicity of the examined individuals"

        Osaat varmaan kääntää.

        Ps. Kiva opettaa kreationistia


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ole sinä ihan vapaasti rappeutunut apina surkastuneine aivoinesi, minä olen ajatteleva ihminen.

        Kerro miksi Palmaris longus -lihas on aktivoitunut huippuyleisurheilijoilla (96%).
        Kerro, miksi lihas alkaa aktivoitua esim. pianisteilla.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6099527/

        voisit viimein paljastaa mitkä eläimet käsität apinoiksi? ehkäpä tarkoitat meitä kaikkia kädellisiä?


      • EvoluutionMekanismi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tutkimusten mukaan ns. neandertalinihmisen genomi on 99.84 prosenttisesti samanlainen meidän genomimme kanssa. Todennäköisesti yhtenevyys on tätäkin suurempi, koska kuoleman jälkeen sytosiiniemäkset alkavat metyloitua ja vaihtua tymiiniksi.

        https://www.reuters.com/article/us-science-neanderthals-dna/brutish-and-short-dna-switch-sheds-light-on-neanderthals-idUSBREA3G1XD20140417

        Morfologiset eroavaisuudet johtuvat epigeneettisistä kytkimistä.

        "Morfologiset eroavaisuudet johtuvat epigeneettisistä kytkimistä."

        Suurelta osin kyllä, mutta kuten todettu, epigeneesi on vain yksi evoluution moottori. Neanderthal ei muunnu millään nykyihmiseksi eikä nykyihminen neandertaliksi. Kyseessä ovat sisaruslajit, jotka vielä lisääntyivät kekskenään, mutta olivat selvästi eri lajeja.


      • ravenlored kirjoitti:

        voisit viimein paljastaa mitkä eläimet käsität apinoiksi? ehkäpä tarkoitat meitä kaikkia kädellisiä?

        Apinat kokevat varioitumista toisin kuin me ihmiset. Kuinka monta uutta apinalajia havaittiin v. 2018?


      • VariaatiotaOn
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Apinat kokevat varioitumista toisin kuin me ihmiset. Kuinka monta uutta apinalajia havaittiin v. 2018?

        Ihmiset ovat varioituneet paljonkin. Pohjoismaisia ihmisiä kun vertaa pygmeihin tai Australian aboriginaaleihin, niin fyysiset erot ovat huomattavan suuria.

        Lajin löytyminen ei tarkoita sitä, että laji olisi uusi. Vaikka sitäkin sinä olet yrittänyt tulkuttaa.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Apinat kokevat varioitumista toisin kuin me ihmiset. Kuinka monta uutta apinalajia havaittiin v. 2018?

        niin mitkä lajit ovat apinoita?

        mitä kohtaa et ymmärtänyt kysymyksessä?


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2016/12/human-vestigial-organs-and-structures.html

        Jos et käytä ko. lihasta, se surkastuu. Mutta informaatio lihaksen käyttämiseksi on olemassa. Se tulee vain epigeneettisesti aktivoida.

        Ja vaikka se puuttuisi, vahvistaisi se enemmän rappeutumista kuin evoluutiota. Ammuit juuri itseäsi söpösti jalkaan. Kiitos.

        Taas sitä käytetään omaa pseudotiedeblogia ikään kuin tieteellisenä lähteenä.

        Hartaasti hellimäsi rappeutuminenkin on määritelmän mukaista evoluutiota. Määritelmähän ei aseta ehtoja, pitääkö geenipoolin lisääntyä vai vähentyä - se vain muuttuu.

        Ihanaa katsella kun ammut itseäsi kirjoituskäsiisi niin ettet ole pitkään aikaan pystynyt kirjoittamaan. Ihan vain vihjeeksi: korona ei tartu netin välityksellä.


    • AteistiVaan

      Jos Raamattu olisi totta:

      7) Luonnosta löytyisi nelijalkaisia siivekkäitä pikkueläimiä.

      8) Osa käärmeistä osaisi puhua.

      9) Jossain päin maailmaa olisi paratiisi, missä kasvaa puita, joiden hedelmistä saa tietoa,

      10) Avaruus olisi vettä eikä tyhjiötä.

      11) Jostain lähiavaruudesta tai taivaalta löytyisi paikka, missä elää enkeleitä.

      12) Olisi olemassa syy, miksei sianlihaa, rapuja ja simpukoita kannata syödä.

      • Puhuvat käärmeet eläisivät myös tomunsyönnillä!


      • yks

        Lentäviä nelijalkaisia onnolemassa.


    • Tarpee

      Moos :12:4 /2: älä ota puun oksaa, se menee henkee! Henki sielä,henki täälä, kuka keksi höngyn? ..

    • Olen oikeastaan ROT hieman huolestunut Sinusta.

      Oletko Sinä työkunnossa? Onko taistelustasi tuulimyllyjä vastaan tullut Sinulle pakkomielle?

      Miten uskosi sopii yhteen tietoisen valehtelusi kanssa? Entä akateeminen koulutuksesi sen kanssa, että tiedät ohittavasi monia asioita olankohautuksella?

      Et kai ihan OIKEASTI kuvittele olevasi luonnontieteen asiantuntija? Ammatistasi huolimatta Et käsitä koulutuksen ja puolueettoman asioiden tarkastelun merkitystä?

      • Evoluutiouskovaiset vielä jotenkin kestävät sen, että osoitetaan tieteellisesti, ettei evoluutiota ole havaittu käytännössä tapahtuvan. Mutta jos mennään heidän rakastamaansa fantasiamaailmaan ja osoitetaan sekin harhaksi, niin silloin ateisti raivostuu.


      • PseudotieteellinenPelle
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Evoluutiouskovaiset vielä jotenkin kestävät sen, että osoitetaan tieteellisesti, ettei evoluutiota ole havaittu käytännössä tapahtuvan. Mutta jos mennään heidän rakastamaansa fantasiamaailmaan ja osoitetaan sekin harhaksi, niin silloin ateisti raivostuu.

        Osoitahan yksikin tieteellinen tutkimus, jossa on tultu tuohon tulokseen.

        ROT olet nolo.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Evoluutiouskovaiset vielä jotenkin kestävät sen, että osoitetaan tieteellisesti, ettei evoluutiota ole havaittu käytännössä tapahtuvan. Mutta jos mennään heidän rakastamaansa fantasiamaailmaan ja osoitetaan sekin harhaksi, niin silloin ateisti raivostuu.

        Voi Sinua.

        Minä en millään tavalla ole raivostunu. Miksi olisin?

        Kuten sanoin, olen hUOLESTUNUT Sinusta. Tunteeni on seurausta siitä, kun näen Sinun päivittäin työntävän tänne materiaalia sellaisella tahdila, että sen täytyy olla jostakin muusta pois.

        En myöskään millään kykene ymmärtämään sitä, MIKÄ Sinut saa oikeasti ajattelemaan olevasi pätevämpi tekijä luonnontieteen kentällä kuin alaa vuosikymmeniä opiskelleet ammattilaiset. Selittäisitkö asioiden taustaa omalla kohdallasi?

        Uskosiko on se elementti, joka tekee Sinusta lähes yliluonnollisen? Olet kuitenkin itsekin Suomen koulujärjestelmän tuotos. Kyseenalaistatko koko järjestelmän? Kun puhut "evoluutiouskovaisista", eikö sinua yhtään hävetä? Ihan vakavastiko Sinä koulutuksestasi huolimatta lähdet tietoisesti vääristelemään asioita? Jos riisut kaikki turhat krumeluurit pois, pidätkö todellakin uskovaisia ihmisiä asiantijoina vähän joka alalla VAIN uskonsa vuoksi?

        Ja kun vielä lisää pohdit, arvelisitko olevasi kriittinen evoluutiota kohtaan MUUSTA syystä kuin uskosi vuoksi? Oletko varma siitä, että et kyseenalaista käytännössä koko luonnontiedettä vain siksi, että se ei sovi yhteen Sinun uskosi kanssa? Kumpi on siis ensin - muna vai kana? Käsittänet, mitä tarkoitan?

        Lepääkö koko uskosi sen asian varassa, että Raamattu on "totta" - tietenkin Sinun määrittelemissäsi rajoissa? Jos jokin pääväitteistäsi osoittautuisi vääräksi, romahtaisiko koko uskosi? Onko uskosi ydin kreationismin varassa?

        Akateemisena ihmisenä käsittänet koulutuksen merkityksen? Oletko ITSE perehtynyt evoluutioteoriaan VARMASTI niin hyvin, että voit siltä pohjilta sen kieltää? Kun käytät lähteitä, ovatko NE vertaisarvioituja ja VARMUUDELLA "oikeaa tiedettä"? Ovatko tieteeen käyttämät menetelmät vääriä vain tiettyjen tieteenalojen kohdalla, vai koskeeko tämä ongelma koko länsimaista tiedettä?

        Pitäisikö mielestäsi tiede alistaakin uskonnolle? Olisiko Sinusta parempi niin, että jokaisen uuden tuloksen kohdalla tutkittaisiin, sopiiko se yhteen Raamatun kanssa?

        Minä haluan nyt ROT mennä pintaa syvemmälle. Minua ei kiinnosta niinkään se, MITÄ Sinä sanot vaan se, MIKSI Sinä asioita niin sanot.

        Sinä varmaankin innolla vastaat? Sitähän täällä ollaan tekemässä: KESKUSTELEMASSA?


      • Looooooogisesti
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Evoluutiouskovaiset vielä jotenkin kestävät sen, että osoitetaan tieteellisesti, ettei evoluutiota ole havaittu käytännössä tapahtuvan. Mutta jos mennään heidän rakastamaansa fantasiamaailmaan ja osoitetaan sekin harhaksi, niin silloin ateisti raivostuu.

        Raivostuminen ja mylviminen ovat evoluutiotieteenaloja, joihin panostetaan paljon voimavaroja. Tiede on evoluutiokirkossa tungettu mappiin Ö


      • Looooooogisesti kirjoitti:

        Raivostuminen ja mylviminen ovat evoluutiotieteenaloja, joihin panostetaan paljon voimavaroja. Tiede on evoluutiokirkossa tungettu mappiin Ö

        Älä viisi puhua paskaa. Se on noloa.


      • nlnlnlnl
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Älä viisi puhua paskaa. Se on noloa.

        Te ootte noloja ku annatte ton trollin viedä teitä!! Ettekö te lue sen viestejä? Suunnilleen joka päivä se paljastaa trollaavansa mut te vaan jatkatte väittelyä.


      • nlnlnlnl kirjoitti:

        Te ootte noloja ku annatte ton trollin viedä teitä!! Ettekö te lue sen viestejä? Suunnilleen joka päivä se paljastaa trollaavansa mut te vaan jatkatte väittelyä.

        Se nyt on päivänselvää.


      • Vjkoo
        nlnlnlnl kirjoitti:

        Te ootte noloja ku annatte ton trollin viedä teitä!! Ettekö te lue sen viestejä? Suunnilleen joka päivä se paljastaa trollaavansa mut te vaan jatkatte väittelyä.

        Minulle tämä palsta opettaa paljon yleisellä tasolla ihmisistä ja niiden toiminnasta. Kreationistin kanssa keskustelu on kuin narsistin kanssa juttelisi mutta on mielenkiintoista oppia ymmärtämään miksi maailma pyörii tämmöisten uskomusten ympärillä.


      • Vjkoo kirjoitti:

        Minulle tämä palsta opettaa paljon yleisellä tasolla ihmisistä ja niiden toiminnasta. Kreationistin kanssa keskustelu on kuin narsistin kanssa juttelisi mutta on mielenkiintoista oppia ymmärtämään miksi maailma pyörii tämmöisten uskomusten ympärillä.

        Minustakin on jännä nähdä, miten tiettyjen kysymysten kohdalla näiltä veijareilta ei tipu vastaukseksi muuta kuin suuuuuuuri hiljaisuus...


      • nlnlnlnl
        Vjkoo kirjoitti:

        Minulle tämä palsta opettaa paljon yleisellä tasolla ihmisistä ja niiden toiminnasta. Kreationistin kanssa keskustelu on kuin narsistin kanssa juttelisi mutta on mielenkiintoista oppia ymmärtämään miksi maailma pyörii tämmöisten uskomusten ympärillä.

        Nyt oli puhe nimimerkistä "looooogisesti". RaamattuOnTotuus on aito nuoren Maan kreationisti vaikka puheissa ei ole mitään järkeä. Looooogisesti on taas pelkkä trolli minkä takia sen kanssa ei ole mitään syytä väitellä. Parodiahorisontti on aidoillakin kreationisteillä jo kadonnut aikaa sitten mutta tietyistä asioista ja tavasta kirjoittaa voi silti melkoisella varmuudella päätellä jonkun olevan trolli. Looooogisesti nimimerkki lyö melkein joka päivä joissain viesteissään tahalleen niin läskiksi koko homman ettei mitään epäselvyyttä ole.


    • Milloin lajiutuminen alkoi, heti syntiinlankeemuksen jälkeenkö

      • liian vaikea kysymys...


    • Adam182

      Ihmistä erottaa apinoista , vain yksi geeni, mutaatio, joka mahdollisti tehokkaan tiedonsiirron sukupolvelta toiselle, siis puhumisen. Josta tietenkin seurasi kirjoitustaidon kehittyminen.
      Ei ehkä olekkaan sattumaa.
      Ja mistäpäs se ihminen on raamatun mukaan tullut, maasta. Olemme alkuräjähdyksessä syntynyttä jätettä, siis maata.
      Nuo raamatun aikakäsitykset ovat täysin vääriä... mutta tarkka lukija voi kertoa minullekin, sen paikan, jossa tuo asia on on Raamatussa selitetty.
      Mistäs ja miten se Eeva tehtiin sille Aatamille ? Ai, ai, ettei vaan olis kloonattu kylkiluusta otetuilla geeneillä ja vielä "syvässä unessa " eli nukutettuna.
      Raamattu on aikansa "lapsi", kirjoitettu sen ajan ihmisille, ateistin toimesta. Ja se lähdeaineistohan oli muistaakseni 63 kirjaa. Joista sitten kerättiin kokonaisuus ja tietenkin, osa tärkeistä asioista jäi pois.

    • AarreSaviastiassa

      "Ole sinä ihan vapaasti rappeutunut apina surkastuneine aivoinesi, minä olen ajatteleva ihminen."

      Kristuksen rakkaus loistaa ROT:n julistuksesta puhtaana ja kirkkaana.

      Jeesus: "...joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen. "

    • AteistiAntti

      Tuota aikaa mitattiin "Isämeidän rukoukseen" kuluneella ajalla. Ja noita pidempiä ajanjaksoista Pietari on kirjoittanut: ””Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että 'yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta, niinkuin yksi päivä", jospa nyt unohtaisitte sen 6000 vuotta?

      • Epäilijä

        Aika ei siis olisikaan vakio, sitähän tutkijat ovat arvelleet. Mutta mistä sen on Raamatunkirjoittaja tiennyt ?


    • Vlpap

      Suomi on koulutustasolta maailman kärkiluokkaa. Uskotko ihan tosissaan että ihmiset uskovat sokeana vielä tuollaiseen mitä yrität väittää? Eri asia on he jotka on aivopesty uskonnollisuuteen.

      Maailmaa on aina hallittu jonkun toimesta. Tiede on avannut tien koko ihmiskunnan tulevaan kehitykseen jossa tavallisten ihmisten tietotaito ja tietoisuus nousee tasolle ettei heitä enää voida hallita propagandalla ja tuhansia vuosia vanhoilla uskomuksilla. Se näkyy jo tälläkin palstalla.

      • Uteliain

        Juutalaiset on saanut 20% kaikista nobeleista tähän mennessä. Israelin valtio on luopunut evoluutioteorian opetuksesta kouluissa. Ymmärtävät ilmeisesti evoluutioteorian mahdottomuuden

        Arkeologisia löytöjäkin on tehty jo 80-90 luvulta ron wyattin toimesta jotka selvästi osoittavat exoduksen sekä todisteet nooan arkista

        Dokumentteja löytyy youtubesta käyttäjiltä ronwyatt.com sekä the ryan mauro show

        Jumalan todellisuus sekä raamatun historiallisuus on hyvinkin ilmeistä. Tuskin näitä skeptikkoja sekulääri humanisteja saa uskomaan tähän vaikka pistettäisiin kuinka pitäviä tieteellä todistettuja faktoja pöytään


      • Anonyymi
        Uteliain kirjoitti:

        Juutalaiset on saanut 20% kaikista nobeleista tähän mennessä. Israelin valtio on luopunut evoluutioteorian opetuksesta kouluissa. Ymmärtävät ilmeisesti evoluutioteorian mahdottomuuden

        Arkeologisia löytöjäkin on tehty jo 80-90 luvulta ron wyattin toimesta jotka selvästi osoittavat exoduksen sekä todisteet nooan arkista

        Dokumentteja löytyy youtubesta käyttäjiltä ronwyatt.com sekä the ryan mauro show

        Jumalan todellisuus sekä raamatun historiallisuus on hyvinkin ilmeistä. Tuskin näitä skeptikkoja sekulääri humanisteja saa uskomaan tähän vaikka pistettäisiin kuinka pitäviä tieteellä todistettuja faktoja pöytään

        "Juutalaiset on saanut 20% kaikista nobeleista tähän mennessä. Israelin valtio on luopunut evoluutioteorian opetuksesta kouluissa."

        Nobeleita saaneet juutalaiset eivät kuitenkaan ole olleet kaikki israelilaisia. Juutalaisten Nobel-voitokkuutta selittää toki monesti sosioekonominen taipumus pyrkiä sopiville aloille sekä se, että etnisten juutalaisten joukkoon kuuluu paljon fiksuja tyyppejä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että juutalaisuus uskontona tai vieläpä kristinusko jotenkin sen kautta kuvaisivat todellista maailmaa. Israelin valtion politiikkaa on asiassa ohjannut sitä paitsi uskonnollisen fundamentalismin ja konservatismin vaikutus eikä itse tiede.

        Se, että jokin maa käyttäytyy takapajuisesti jollain sektorilla kuten Israel tässä nyt, ei tietenkään tarkoita, että sen sektorin tiede olisi jotenkin kumottu. Vai kuinka monta juutalaista tiedät saaneen Nobelin evoluutioteorian kumoamisesta? Äläkä nyt vaan yritä selittää, ettei niillä Nobeleilla olekaan mitään väliä, kun juuri aloitit viestisi niillä rehvastelulla, koska typeryksenä luulit voivasi kytkeä evoluutioteorian opetuksen lopettamisen siihen, että fiksut ja aikaansaavat ihmiset olisivat olleet asialla.

        "Ymmärtävät ilmeisesti evoluutioteorian mahdottomuuden"

        Eli kun vaikkapa ääri-islamilaiset konservatiivit kiistävät evoluution, niin he ymmärtävät sen mahdottomuuden? Kun he kiistävät juutalaisuuden ja/tai kristinuskon, niin ymmärtävätkö he niidenkin mahdottomuuden? Ehkä tämän esimerkin kautta olisi sinullakin mahdollisuus ymmärtää, että evoluutioteorian kiistäminen on nimenomaan uskonnollinen asia, ei tieteellinen.

        "Arkeologisia löytöjäkin on tehty jo 80-90 luvulta ron wyattin toimesta jotka selvästi osoittavat exoduksen sekä todisteet nooan arkista"

        Kreationistien omatkin organisaatiot ovat iritisanoutuneet noista naurettavista kuvitelmista, että olisi löytynyt jotain arkin jäänteitä. Eivät siis suosittele noiden käyttöä argumentoinnissa, koska jokin raja heilläkin on vedetty siihen, että mikä typeryydessä menee jo aivan liian yli. Niitä väitettyjä löytöjähän on siis tutkittu ja nähty, että ne ovat luonnollisia kiviämuodostumia.

        "Jumalan todellisuus sekä raamatun historiallisuus on hyvinkin ilmeistä."

        Minkä tahansa uskonnon edustajat esittävät samanlaisia väitteitä omasta uskonnostaan, mutta kaikkia yhdistää vain se, ettei objektiivisesti katsottuna mitään todisteita väitteille ole, ja useimmille on paljonkin kaikenlaisia vastatodisteita.

        "Tuskin näitä skeptikkoja sekulääri humanisteja saa uskomaan tähän vaikka pistettäisiin kuinka pitäviä tieteellä todistettuja faktoja pöytään"

        Juuri näin, koska tieteellä todistetut faktat osoittavat täysin toisenlaisen todellisuuden suuntaan, kuin kirjaimellisiin moneen kertaan kierrätettyihin ja muokattuihin luomismyytteihin kuin ne olisivat muka jotain todellisuutta kuvaavia historiikkejä. Asiahan siis nimenomaan on niin, että mitä enemmän maailmasta tietää, sitä vähemmän tarvitsee uskoa jotain muinaismyyttejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Juutalaiset on saanut 20% kaikista nobeleista tähän mennessä. Israelin valtio on luopunut evoluutioteorian opetuksesta kouluissa."

        Nobeleita saaneet juutalaiset eivät kuitenkaan ole olleet kaikki israelilaisia. Juutalaisten Nobel-voitokkuutta selittää toki monesti sosioekonominen taipumus pyrkiä sopiville aloille sekä se, että etnisten juutalaisten joukkoon kuuluu paljon fiksuja tyyppejä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että juutalaisuus uskontona tai vieläpä kristinusko jotenkin sen kautta kuvaisivat todellista maailmaa. Israelin valtion politiikkaa on asiassa ohjannut sitä paitsi uskonnollisen fundamentalismin ja konservatismin vaikutus eikä itse tiede.

        Se, että jokin maa käyttäytyy takapajuisesti jollain sektorilla kuten Israel tässä nyt, ei tietenkään tarkoita, että sen sektorin tiede olisi jotenkin kumottu. Vai kuinka monta juutalaista tiedät saaneen Nobelin evoluutioteorian kumoamisesta? Äläkä nyt vaan yritä selittää, ettei niillä Nobeleilla olekaan mitään väliä, kun juuri aloitit viestisi niillä rehvastelulla, koska typeryksenä luulit voivasi kytkeä evoluutioteorian opetuksen lopettamisen siihen, että fiksut ja aikaansaavat ihmiset olisivat olleet asialla.

        "Ymmärtävät ilmeisesti evoluutioteorian mahdottomuuden"

        Eli kun vaikkapa ääri-islamilaiset konservatiivit kiistävät evoluution, niin he ymmärtävät sen mahdottomuuden? Kun he kiistävät juutalaisuuden ja/tai kristinuskon, niin ymmärtävätkö he niidenkin mahdottomuuden? Ehkä tämän esimerkin kautta olisi sinullakin mahdollisuus ymmärtää, että evoluutioteorian kiistäminen on nimenomaan uskonnollinen asia, ei tieteellinen.

        "Arkeologisia löytöjäkin on tehty jo 80-90 luvulta ron wyattin toimesta jotka selvästi osoittavat exoduksen sekä todisteet nooan arkista"

        Kreationistien omatkin organisaatiot ovat iritisanoutuneet noista naurettavista kuvitelmista, että olisi löytynyt jotain arkin jäänteitä. Eivät siis suosittele noiden käyttöä argumentoinnissa, koska jokin raja heilläkin on vedetty siihen, että mikä typeryydessä menee jo aivan liian yli. Niitä väitettyjä löytöjähän on siis tutkittu ja nähty, että ne ovat luonnollisia kiviämuodostumia.

        "Jumalan todellisuus sekä raamatun historiallisuus on hyvinkin ilmeistä."

        Minkä tahansa uskonnon edustajat esittävät samanlaisia väitteitä omasta uskonnostaan, mutta kaikkia yhdistää vain se, ettei objektiivisesti katsottuna mitään todisteita väitteille ole, ja useimmille on paljonkin kaikenlaisia vastatodisteita.

        "Tuskin näitä skeptikkoja sekulääri humanisteja saa uskomaan tähän vaikka pistettäisiin kuinka pitäviä tieteellä todistettuja faktoja pöytään"

        Juuri näin, koska tieteellä todistetut faktat osoittavat täysin toisenlaisen todellisuuden suuntaan, kuin kirjaimellisiin moneen kertaan kierrätettyihin ja muokattuihin luomismyytteihin kuin ne olisivat muka jotain todellisuutta kuvaavia historiikkejä. Asiahan siis nimenomaan on niin, että mitä enemmän maailmasta tietää, sitä vähemmän tarvitsee uskoa jotain muinaismyyttejä.

        Juutalaisten osuutta nobelisteista selittää myös se, että suuri osa heistä on saanut koulutuksensa Yhdysvalloissa. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että melkoinen osa heistä kuuluu niihin alkujaan eurooppalaisiin juutalaisiin, joiden keskuudessa on ollut tapana laittaa perheen fiksuin poika opin tielle. Siitä on ollut pitkällä tähtäyksellä hyötyä koko perheelle - juutalaisuudelle näyttää olevan tyypillistä perhekeskeisyys ja joistakin muista uskonnollisista ryhmistä poiketen nämä eurojuutalaiset ovat arvostaneet oppineisuutta.


      • Anonyymi
        Uteliain kirjoitti:

        Juutalaiset on saanut 20% kaikista nobeleista tähän mennessä. Israelin valtio on luopunut evoluutioteorian opetuksesta kouluissa. Ymmärtävät ilmeisesti evoluutioteorian mahdottomuuden

        Arkeologisia löytöjäkin on tehty jo 80-90 luvulta ron wyattin toimesta jotka selvästi osoittavat exoduksen sekä todisteet nooan arkista

        Dokumentteja löytyy youtubesta käyttäjiltä ronwyatt.com sekä the ryan mauro show

        Jumalan todellisuus sekä raamatun historiallisuus on hyvinkin ilmeistä. Tuskin näitä skeptikkoja sekulääri humanisteja saa uskomaan tähän vaikka pistettäisiin kuinka pitäviä tieteellä todistettuja faktoja pöytään

        Ron Wyatt oli huijari, jonka "löydöistä" USA:n johtavat kreationistiryhmät ovat sanoutuneet irti. Hän oli anestesiahoitaja (ei siis edes lääkäri) eikä hänellä ollut minkäänlaista arkeologista koulutusta eikä tietenkään liioin pätevyyttä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ronald_Wyatt

        (Ai perhana, tämähän on kaksi vuotta vanha ketju.No, menköön.)


    • räyhräyh1
    • 1. Tietenkään Raamattu ei puhu mitään "lajityypeistä", vaan on baraminologia keksintö vuodelta 1941 jKr.

      • Anonyymi

        Ja sen ainoan kerran kun Rotikka esitti listan lajityypeistä (taisi olla amerikkalainen linkki), se perustui puhtaasti "ateistis-evolutionistiseen" taksonomiaan. Siinä ei esimerkiksi otettu huomioon sitä, että nauta on karjaeläin ja biisoni villieläin(vaiko metsäneläin?), joten ne eivät Raamatun mukaan missään nimessä voi olla sukulaisia.

        Mutta eihän Rotikka Raamatusta välitäkään.


    • Meidän pitäisi torjua kaikki se massiivinen tieto lukuisilta eri tieteenaloilta joka ei ole vedenpaisumusta nähnytkään ja varoa visusti astronomiaa, mm.
      Ja keksiä omasta päästä ihan harhaisia juttuja joita ei ole näytetty toteen, jotta jaksaisimme elää tragikoomisessa pikku kuplassamme.
      YEClle ei ole ainoatakaan näyttöä joka pärjäisi todellisuudelle. Luomiselle sen sijaan on, siinä mielessä että Jumala on elävä ja luo edelleen. Te olette elävä todiste siitä, että meille on annettu mahtava mielikuvitus.

    • Sammakkokuninkaat

      Aikamoista juttua. Minkä tahansa saa näyttämään todelta jos haluaa. Haluatko että kerron kuinka piilotetussa ulottuvuudessa elävä sammakkokunta on luonut kaiken ja ohjaa meidän tekoja joka päivä?

    • KazuKa

      "3. Koska kuolema tuli osaksi luomakuntaa syntiinlankeemuksen seurauksena"

      Ei tullut. Kuolema oli jo olemassa.

      1. Mooseksen kirja 3

      22 Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!"

      "4. Koska luomisesta ei ole kulunut aikaa Raamatun mukaan kuin noin 6000-8000 vuotta"

      Missä muualla Jumala sanoisi maan iän kuin maassa itsessään?

      Onko Jumalanpilkan lopettaminen mahdotonta?

    • 5. Nooa siis epäonnistui surkeasti, eikä noudattanut Herran tahtoa...

    • Jos Raamatun luomiskertomus pitää paikkansa, meidän tulee havaita ne asiat, jotka Jumala loi.
      Meidän tulee siten havaita taivas, maa, aurinko, kuu, tähdet, kasvit, eläimet ja ihmiset.

      Kaikki nämä ovat jokaisen näkökykyisen ihmisen havaittavissa, joten kaikki on toteutunut siten kuin Raamatussa on kerrottu.

      Evoluutioteoria on laadittu noin 6.000 vuotta jälkikäteen, joten sen sepittäjät eivät ole mitenkään voineet tietää, miten kaikki on syntynyt. Siksi evoluutio ei kelpaa korvaamaan Raamatun luomiskertomusta.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan" (1.Moos.1:1)

    • Rotten.truth

      1. Raamattu puhuu lajeista ei evoluutioon pohjautuvista suvuista tai heimoista. Villieläimet ja karjaeläimet luotiin erikseen eli biisoni ja kesylehmä tai aasi ja seepra eivät voi olla samaa luotua lajia. Elokehä ei todellisuudessa ole jaettavissa vain sukuihin, vaan yksikäsitteiseen hierarkiseen taksonomiaan.

      2. Tarkoitatko, että Jumala tiesi että syntiinlankeemus tapahtuu ja sen jälkeen hän vielä tulee suutuspäissään tappamaan kaiken elämän vedenpaisumuksessa? Paratiisin olothan eivät olleet mitenkään vaihtelevia tai vaikeita.

      3. Ekosysteemi, jossa ei kuolla tai oikeammin, jossa ei saalisteta ja loisita, ei toimi. Kaikki eliöt pystyvät lisääntymään eksponentiaalisesti ja rajallisessa ympäristössä seurauksena on ylikansoitus, ylilaidunnus ja näistä seuraavat katastrofit. Ei kovin älykästä suunnittelua.

      4. Se, että universumi olisi alle 10.000 vuotta vanha on yhtä reikäpäinen uskomus kuin se, että maa on litteä. Tästä jälkimmäisestä uksomuksesta olet kai luopunut, vaikka Raamatun perusteella siihenkin voisi uskoa?

      5. Jos kaikki eläimet olisivat kuolleet kerralla fossiiliaineisto ei olisi järjestäytynyttä. Trilobiitteja ja valaan jäänteitä pitäisi löytyä sikin sokin samoin kuin sapelihammaskissan ja stegosauruksen.

      6. Se, että eläimet olisi luotu Raamatun mukaan jotenkin muuteliviksi ja ihmistä ei on oma täydennyksesi Raamattuun. Jaksaa aina hämmästyttää se röyhkeys, jolla kreationistit vääristelevät ja täydentävät muka "pyhänä" pitämäänsä kirjaa.

    • pam

      HULLU!

    • bg_0pettaja

      Päätelmä: olet höppänä

    • Anonyymi

      4. Koska luomisesta ei ole kulunut aikaa Raamatun mukaan kuin noin 6000-8000 vuotta,

      jos luomisesta olisi kulunut vain noin vähän aikaa, niin miten me näemme avaruudesta jopa miljoonien tai miljardien valovuosien päässä olevia kohteita kuten galaksit? 6000 - 8000 valovuoden sisällä ei ole muita galakseja kuin Linnunrata eikä sekään näkyisi kuin osittain.

      5. Koska vedenpaisumuksessa, globaalissa katastrofissa menehtyivät lähes kaikki maailman hengittävät maaeläimet, tulisi meidän havaita näiden jäänteitä kuivuneiden mutakerrosten alta. Nopeasti mutaan hautautuneet eliöt saattaisivat olla erittäin hyvin säilyneitä. On mahdollista, että jopa verisuonia ja punasoluja olisi säilynyt. Mahdollisesti jopa eliöiden DNA:ta.

      Se on logistinen mahdottomuus se luomiskertomus, esimerkiksi miten Nooa tiesi varata saaliseläimiä mukaan niin paljon että lihansyöjä pedoille lihaa riitti koko arkissa olon ajaksi ja oosasi ottaa huomioon vielä senkin että veden lopulta laskettua mailma oli tyhjä saaliseläimistä eli niitten arkissa olleiden elukoista yhä piti riittää pedoille ruoaksi jopa vuosien ajaksi ja samalla niitten saaliseläimien piti riittää myös oman lajinsa uudelleen alkuun saamiseen? Ja mites ja milloin se Nooa haki kyytiin kenguruita ja nokkasiilejä Austraaliasta ja vaikkapa puumia ja laamoja Amerikoista? Tiettävästi vesi on sinänsä häviämätöntä minne ne valtavat vesi määrät ovat joutuneet jotka raamatun mukaan peittivät koko maapallon jopa kilometrien paksuisena vesimassana, tuskin maapallo kaikkea sitä vettä pystyi imemään sisäänsäkään.

      Toisaalta, on tiedossa että niin Välimerellä kuin Intian valtamerella on tapahtunut jättimäisiä tsunameja jotka ovat tuhonneet kaiken ranta-asutuksen jopa kilometrien päähän meren rannasta, mutta niitä tsunameja ei ole tapahtunut kovin tiuhaan. Aikaväli siis on voinut olla jopa vuosisatoja kahden suuren peräkkäisen tsunamin välillä. Siis vuosisatoja kuluu ja pikkuhiljaa nuotio tarinat alkavat muuttua kun suuria mereltä tulevia aaltoja ei ole nähty moneen sukupolveen, Mutta sensijaan on nähty paikallisia tulvia todella rankkojen sateiden jälkeen, mikä sitten aiheuttaa sen että nuotiotarinoissa ei enää kerrottu suurista aalloista jotka tulivat mereltä vaan alettiin kertoa suurista tulvista pitkien rankkasateiden jälkeen, ja niinkuin kaikki muukin mitä ei oikein ymmärretty että miksi ja mistä siinä oli kyse pantiin sitten oikukkaan mielikuvitusolennon piikkiin kuten lähi-idässä tehtiin tai nykymenoon epätyytyväisten edesmenneitten esivanhempien piikkin kuten vaikkapa Kiinassa tehtiin.

    • Anonyymi

      "Mitä meidän tulisi havaita, jos Raamatun kertomukset luomisesta ja vedenpaisumuksesta ovat totta?"

      Luomisen toistaminen laboratoriossa. Evoluutio on toistettu mutta luomista ei.

      Tulvan todistaminen on mahdotonta kun tiedetään jo että ollut vaikka 50000v ihmisiä jollakin paikalla. Maailmanlaajuinen tulva on mahdottomuus.

      Parempi olisi opetella lukemaan Raamattua oikein, että mitä niillä kertomuksilla oikeasti tarkoitetaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      382
      4505
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      283
      2502
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      144
      1803
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1554
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1463
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1307
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1305
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      58
      1226
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      46
      1214
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1063
    Aihe