Moottorikelkka safarit,oppaat ja koulutus.

Merensinisyydestä

Moottorikelkkailusta. Yleensä on hyvän moottorikelkka oppaan, ennen liikkeelle lähtöä tulee tehdä pikakoulutus. Usein lähtee kelkkareitille merkittävä määrä ihmisiä yhdessä, eikä useilla ole ennestään kokemusta. Yhdessä perättäin liikkumiseen on otettava tarkoin huomioon yhdenvertainen nopeus, eikä saa tehä aivan kantaan ajoja ja päinvastoin. Vaarat ovat toisten perään sivuun ajot ja joutuu sivuun reitiltä pois ulos ajot. Ohittelut peräänajoissa edelläajavasta voi olla vaarallista, kun on edessä ja perässä ajavia.
Moottorikelkkailu reitit ovat myös vaarallsia jos suistuu sivuun, voi törmätä kiveen puuhun, tai kaatua umpihangessa kelkkoineen. Vaarallisimpia moottorikelkkailijoita ovat yksittäiset, joilla ei aikaisempaa kokemusta ja käyttävät hurjia ylinopeuksia kelkkareitillä, sekä suistuvat reitiltä vakavin seurauksin. Myös on vaarallista ajaa ympi linjoilla maastossa. Olen sitä mieltä, että reittejä tulisi kunnostaa koneellisesti,ettei reitin sivujen välittömässä läheisyydessä olisi vaaroja, kuten kiviä puita ,jyrkkä mutkia, mäkiä, tai muita erittäin suuria vaaroja moottorikelkkoineen suistuessa reitiltä.
Hyvin paljon olen aikanaan liikkunut yksin Käsivarressa, Kilpisjärveltä Norjan rajalle ristiin rastiin noin 60 kilometrin päihin ja ristiin rastiin, pilkki hulluna. Tärkeätä oli varastautua peräreellä ja polttoainetta riittävästi, varusteet selviämiseksi takaisin tielle, jos moottorikelkka menee rikki umpilinjoilla ajaessa, eikä puhelinyhteyttä saa.

5

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varastettureki

      Huh huh, anna mun kaikki kestää.

    • Merensinisyydestä

      Edellinen ikävä asia. Eräät pysäköidessään moottorikelkkansa, vaikkan hotellin edustalle. Nykyään eräät kukitseevat peräreen moottorikelkkaan ja aika harvoin, mutta nyt eräs kertoo varkauden.
      Moottorikelkkailusta vielä. Hyvin vaarallista on moottorikelkalla liikkua tuntematomalla joella, koska niissä vaarallisia virtapaikkoja ja jää voi pettää. Muoniossa Ylä Utkujävellä on hyvin vaarallista mennä itäpuolella lähelle joki liittymää, koska on aika pitkälle joen laskuvesi pitää järven, joko sulana tai heikkona jäänä. Yleensä järvet ylittäessä on turvallisempaa ajaa keskellä järveä, myös on syytä tutkia kelkkailen umpilumessa, ettei edehdy sulaan ajamiseen. Mainitut tyhmyydet olen kokenut.

    • SIpulikastike

      Ei olisi huono idea tuo reittien visujen putsaaminen/raivaaminen. Kyllähän sielä paikallinen ajaa. Turistien kanssa onnettomuuksia sattuu yllättävän paljon, joista tienylitykset vaarallisimpia. Turvalllinen reitistö ja ajo-opetus voisi olla myös hyvää mainetta Muonion yrittäjille.

      • Vaaaalikikka

        Kenelle kuuluu kelkkareittien ylläpito? Minä luovutin valtiolle maata reiteille, vaan valtio ei viitsi ylläpitää, muka rahapulassa. Saneratkaa hallinnosta vaikka 200000 työpaikkaa niin saadaan kentällekin rahaa.


    • Merensinisyydestä

      Olen ajatellut, että Katepillari, tai iso kauhakone avaisi kelkkareitin turvallisemmaksi. Tämä olisi vain mahdollista, kun reitit ja maa on erittäin hyvin talvella jäänyt. Tällöin Katepillari/Misikaani erittäin levellä levyllä tai kauhalla kykenisi sivuun riistämään reitiltä isot kivet ja puu ym:muut siirtämään sivuu n. Kuitenkin usein reiteillä kelkkailijat kuolevat juuri törmäyksineen kelkkoineen hyvin vaarallisiin esteisiin reitin sivussa. Reitit ovat useissa paikoin pakollisesti vaarallisen kapeita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe