Asumusero, yhteishuoltajuus ja elatuspakko

asumusero-elatus

Hei.
Meillä on aviomiehen kanssa tulossa asumusero, jonka aikana pohdiskelemme pystyykö meidän suhdetta jatkamaan minun vaikeuksista huolimatta.
Olemme sopineet, että meillä on yhteishuoltajuus ja lapsi on meillä puoliksi.
Olemme selailleet elatussopimus asioita, mikä mielestämme on hyvin inhottavaa, että valtio pakottaa määrittelemään toisen vanhemman etävanhemmaksi ja tämä pakkovelkaannutetaan elatusmaksuilla, jos ei ole tuloja. Tämähän on aivan käsittämätöntä.
Olemme ajatelleet, että emme sittenkään tee mitään elatussopimusta, sillä tämähän on nyt ihan älytöntä paskaa, jos on sovittu, että kaikki maksetaan puoliksi.
Tiedämme, että lähivanhempi (se jonka luona lapsi on kirjoilla) saa isomman asumistuen.

Kohtalotovereita ? Oletteko jättäneet elatussopimuksen tekemättä ? Ihan älytöntä valtion taholta laittaa vanhemmat riitelemään tällaisista asioista eron kynnyksellä.

6

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohtalotovereita ? Oletteko jättäneet elatussopimuksen tekemättä ?

      Joo sovimme keskenämme, että en maksa elatusmaksua, koska annoin vaimolle niin paljon omaisuutta. Myöhemmin vaimo kiisti sopimuksen ja rupesi vaatimaan elatusapua, jolloin keskinäisellä sopimuksella ei ollut mitään arvoa , joten maksan elatusmaksuja tavallan nyt toiseen kertaan.

      "mielestämme on hyvin inhottavaa, että valtio pakottaa määrittelemään toisen vanhemman etävanhemmaksi ja tämä pakkovelkaannutetaan elatusmaksuilla, jos ei ole tuloja. "

      Tämä etävanhemmaksi määrittäminen on käytännön juttu. Sanotaan esimerkiksi, jos lapsenne katkaisee jalkansa ja kunta maksaa taksikyydit, käytetään taksikyydin pituuden määrittämiseen lähivanhemman osoitetta.

      Ei valtio sinänsä määrää mitään summaa, voitte sopia minkä haluatte. Kannattaa kuitenkin vahvistaa se lastenvalvojalla. Hyvin usein aikuisten välinen sopiminen unohtuu, kun rupeaa tulemaan uusia nyksiä.

      • mekkkk

        Olisit laittanut paperille sen että kuittaa elarit omaisuuden jaolla ja vahvistanut sen lastenvalvojalla niin sen jälkeen vaimon on vaikea hakea elareita jälkikäteen koska ne ovat jo kuitattu ja ex pitää ruveta realisoimaan omaisuuttaan lapsen elättämiseksi. Tiedän yhden miehen joka otti lainan eron jälkeen ja kuittais 2 lapset elarit kerralla ja 5v jälkeen ex valittaa ettei toinenn osallistu lasten elättämiseen rahallisesti kun on tuhlannut tai unohtanut että ne on jo maksettu.


    • 3331

      "valtio pakottaa määrittelemään toisen vanhemman etävanhemmaksi ja tämä pakkovelkaannutetaan elatusmaksuilla, jos ei ole tuloja. "

      Mitäköhän tarkoitat? Kenenkään ei ole pakko maksaa tulojaan suurempia elatusmaksuja, eikä valtio sellaista edes vaadi. Typerää edes ajatella huoltajuuden jakamista 50/50, ellei molempien taloudellinen tilanne sitä salli. Yhteiskunta ei halua kontolleen lisää menoja mm. kustantamalla lapselle kaksi kotia yhden sijaan.

    • Lähi-isä

      Meilä ei ole maksettu elareita kumminkaan päin ja lapsi ollut kirjoilla molemmilla vanhemmilla. Ei ole pakko maksaa mitään, voi siis niinkin sopia. Meillä näin on lastenvalvojan sopimuksessa. Lapsi viikko/viikko systeemillä. Ja sopimuskin tehtiin vasta 5 vuotta eron jälkeen. Toki meistä ei kumpikaan ole valtion tuista ikinä ollut riippuvainen, niin ei ole tarvinnut noita miettiä.

    • sovussaerottiin

      Sama täällä, ei käyty lastenvalvojilla edes kun ei ollut mitään tarvetta. Ystävinä pysyttiin eron jälkeen ja kaikki asiat on saatu keskenään sovittua ja kulut jaettua hyvässä ymmärryksessä. Nyt lapset on jo kohta aikuisia ja hyvin on mennyt.

    • 656565

      Elatussopimus kannattaa tehdä aina. Elatuspakkoa ei ole, ainoastaan elatusvelvollisuus....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe