Päähän kohdistuneiden jälkeen

kerrantäpärä

Tilanteesta tulee kevättalvella vuosi. Käsiala huononi sille asteelle että saan huomautteluja siitä. Aluksi ajattelin että kunhan selviydyn eteenpäin asian kanssa. Väsyttää edelleen normaalista poikkeavasti, tuntuu etten muutamaa tuntia pitempään pysy skarppina, ja aikaa lyhentää kaikki melu, muistettavia asioita ei tahdo muistaa- ne pyyhkiytyvät "kovalevyltä", jotenkin. Sensijaan ns vakiot muistan hyvin, joita silmillä näen, esimerkiksi näen että jotain tiettyä asiaa on vähän, sitä pitää hommata- mutta! Kun kirjoitan asiaa sitten tilaukseen, kuvamuistini toimiikin väärin. Mitä ei aiemmin ole koskaan ollut, eli juoksen tarkistamassa kumpaa se oli, mitä pitikään tilata: Punaisessa pullossa olevaa vai toisenvärisessä! Tuossa tuo esimerkki tulikin, ihan konreettisesti kerrottua.
Spatiaalinen puoli on aiemmin elämässä toiminut. Itse tapahtuman jälkeen sanojen löytämisessä ja puhumalla ilmaisemisessa oli vaikeuksia. Korjaantunut osittain. Kirjoittamisessa ei ole muuta ongelmaa kuin käsiala.
Käyn töissä, missä melua ja liikuntaa, muutaman päivän viikossa. Pelkään että ihmisten seassa törmäilen, läheltäpiti-juttuja on ollut useita- näen! Mutta en jotenkin silti hahmota että mitä pitikään. Vaikea selittää sitä, mutta olo on kuten sillä jonkä nuppi on lukossa ettei mee jakelusta toiminnaksi asti aina- etenkin väsymyskohtauksen tultua, kaikki herpaantuu jotenkin.

Teen käsitöitä niissä rajoissa kun voin- sekin hieman muuttui, minkä tajusin vasta kuukausia tapahtumasta. Esimerkiksi ompelukoneeseen langan laitto on vaikeaa, kuten arjessa muukin pieni käsillä tehtävä- minkä voin tehdä ns isosti, onnistuu ihan kuten pitääkin, keskittyen hyvin.
Pystyn lukemaan karttaa, ja suunnistamaan.

Kysymys: millä voin auttaa itseäni pärjäämään paremmin? Tapahtuman jälkeen suoraan työelämään. Murtumat paranivat. Huimausta kesti yli 2 kk, päänsärky on lievittynyt onneksi vain satunnaiseksi. Vasta hiljattain aloin etsiä testejä netistä, ja toden totta jotain kummallista muutosta "lapselliseen" suuntaan noiden testien tekeminen, eritoten hahmottamisen muutoksia ihmettelin itse kovin. Nimittäin ihan kellotaulussa hankaluuksia tuottaa kunnollisen ympyrän piirtäminenkin- ja- olen senverran kuvia tehnyt elämässäni aiemmin, että voisin väittää osanneeni piirtää niin ympyrän, ja paljon muutakin oikein, ja laitella siihen tekeleeseen pikkuyksityiskohdatkin oikein-päin, en saa testejä piirtäen edes kellotaulun, sen vajaan tai huonon näköisen sisälle numeroitakaan enää oikein- muuten kyllä, mutta osa numeroista on väärin päin siihen nähden miten niiden pitäisi olla.

Ja, minkälaiset oireet pitkässä juoksussa ovat hälyttäviä? Ns jumittaminen, esimerkiksi arjen asioissa jään jotenkin lukkoon, niin monessa- kaupan kassalla hidas poistumaan, esimerkiksi että kassat kiusaantuvat. Seksuaalipuoli kokonaan jäissä- ei ole halua, ei minkäänlaista. Jne-
Tämmöistä. Niin harmittaa välillä arjen kanssa. Hetken mietin, onko tänne kirjoittaminen älyvammavihamielisen ryöpyn aihe, mutta josko on muitakin, ikäviä kokeneita joille jäänyt ongelmia- millä olette niistä selviytyneet? Miten kauan peruskuntoutuminen vie tavallisimmin? Onko järkeä jäädä asiaa märehtimään, vai elää niillä resursseilla mitä on- ja katsoa miten toipuminen lähtee etenemään- ts. tekeekö vahinkoa lisää jos ei arjelta anna itselleen aikaa toipumiseen erikseen.
Tämänkin tekstin korjasin useaan kertaan. Löytyi lukuisia virheitä- ei asiassa, vaan kirjaimia uupui välistä, sanoista, yms.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerrantäpärä

      Yhtään vastausta ei tähän mennessä? Vaikka tällä palstalla keskustelee luonnontieteidenkin puolen ihmisiä- mm. lääketieteen.
      Aloin harjoitella enemmän neulomista, ja fibonaccin luvut siinä apuna, lisäykset/kavennukset. Surkuhupaisaa ettei piirtäminen kaikin puolin suju, kuten aiemmassa elämässä. Töissä motoriikan huononemisen huomaa siinä, että on vaikeaa avata erilaisia pieniä pakkauksia nopeasti- ja nopeassa työskentelyssä muutoinkin on hankaluuksia työvälineiden kanssa. Kädet ei vapise. Ne ei vaan toimi kuten ajattelen.
      Toinen homma on tuo tekemisen muuttuminen. Hommahan on teknisesti helppoa kun sen osaa. Mutta: kun unohtelee työvälineitä rakennuksessa, jossa on pinta-alaa, menee juoksemiseksi. Ja pää ei toimi, sitä ottaa totutusta poikkeavasti- aiempaan nopeaan tarkkaan toimintaan verraten- esineistä väärin otteet, tai ottaa väärään käteen, ja mitäs pitikään toiseen käteen ottaa ja tehdä jokin liikesarja... eli homma leviää, kun teen väärin jo alusta pitäen!
      Ammatissani olen toiminut vuosia. Sen liikeradat työvaiheissa on olleet tuttuja, rutiininomaisia. Hupaisiaki juttuja on. Ostin muikkuja, ja kauan mietin mitä pitää muistaa, kun muikkuja perkaan. Kunnes kaadin koko erän juuri pannulle laitettua lautaselle takaisin. Kuoreet! Nehän ovat niitä sinertävävivahteisia haisevia roskakaloja, joita joskus on muikkuerissä- tutkin kalat ja pistin pannulle. Ei kuoreita joukossa. Tuommoinen asia on tuttu ollut lapsuudesta asti- nyt se oli ikäänkuin kadoksissa, löytyi vasta kun muistelin muikkuja kun ne kalastetaan, minkä näköinen satsi silloin aina on.
      Olen harjoitellut käsialaa edelleen. Toivotonta hommaa. Jää kirjaimia pois sanoista usein, ja tekstiä en voi itse lukea että ymmärtäisin.
      Onko sillä merkitystä mihin päähän sattuneet on kohdistuneet? Itsellä silmien ympäristöön, ja myös korvan taakse on tullut silloin kun tapahtui. Voiko luuta murtavan voimakkuuden iskut olla syynä pääni toimimisen ongelmiin?
      Mistä apua? Töissä onneksi tiedetään, mitä minulle on käynyt, ja saan apua joskus hämmentävissä tilanteissa, joissa homma ns. leviää, mutta mitä keinoja on olemassa kuntouttaa itseään, että ongelmista pääsee eroon?
      Aluksi tosiaan en edes ymmärtänyt tilanteen vakavuutta siinä mielessä. Muutama kk sitten aloin tajuta itsekin, että jokin on muuttunut- kun muut ihmiset huomauttelivat. Kuka käsialasta... Kuka etten ollut sitä ja tuota tehnyt, väsymykseni- loputon, ihmetyttää yhä.
      Kun minulta muutama pv sitten kysyttiin nimeä, tuli blackout. Itku oli lähellä, kun ihmiset katsoi että tyhmä. Omaa etunimeäni vain en- muistanut-

      Kun täällä on tietäjiä, niin mihin, minkä asian oirekirjoon nuo tuommoiset kaikki kuuluu?
      Toisinaan on parempia aikoja. Joku päivä menee "melkein putkeen", toisinaan on oikeita kaaospäiviä, kun rutiineissa on jatkuvia muutoksia, työ keskeytyy, pidettävä koko paketti kasassa, vaikkei ole rahkeita, tapella kelloa vastaan, ja tämän pääongelman kanssa yhtäaikaa.
      Melu jo suojaimista huolimatta meinaa stressaavampina päivinä tehdä ihan hulluksi. Jurinaa. Paukutusta, kilinää, tärinää, ja työssä käyttämäni lisäksi tärisevät ja tulee yhä silloin huimauksia. Kun lähden valoon, silmissä putoilee näkökentässä valopalloja... Muttei päänsärky pahene. Vain kuvottava olo tulee- en kuitenkaan oksenna että helpottaisi.
      Työkaverit pitää minua typeränä. Monesti puhuessa n vain kuitenkin sanojen löytämisen vaikeudesta kysymys- kuten sen oman nimenikin löytäminen, josta kirjoitin. tämän tekstin tarkistin moneen kertaan taas, joka kerralla virheitä, varmasti vielä on tekstin rakennevirheitä mutta ne on ihansama.

    • ersus

      Suosittelen neuro-psykologin käyntiä.

      • ersus

        neuro-psykiatrin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe