Todennäköisyys on helppoa laskea jos tietää montako reaktoria maailmassa on ja montako niistä on räjähtänyt.
Minä en lukuja tiedä mutta asioista perillä oleva sen voisi kertoa.
Milloin suomalainen ydinvoimala räjähtää?
42
178
Vastaukset
Kerran laskeskelin, että toteutuneiden tapahtumien perusteella vakava ydinonnettomuus maailmalla tapahtuu noin kerran 25 vuodessa, eli jokainen sukupolvi saisi oman ydinpainajaisensa. Luku ei ole suuren suuri, mutta joka tapauksessa täysin turha. Myös pienmmät ydinonnettomuudet voivat aiheuttaa ja aiheuttavat radioaktiivisia päästöjä ja niiden seurauksena mm. erilaisia sairauksia, kuten syöpää.
Suomessa ei muistaakseni ole tapahtunut vakavaa ydinonnettomuutta. Nyt olisi aika lopettaa ydinseikkailu, kun siltä osin kaikki on vielä ihan hyvin.
Ydinvoiman käytön lopettaminen on vähän kuin tupakanpolton lopettaminen: kaikki tietävät, että pitäisi lopettaa, mutta.... vain pieni vähemmistö siinä onnistuu.
Maaiilmanlopun lobbarit osaa asiansa:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/9862718/maailmanlopun-lobbarit- NakkiKurkkasiTietoa
Katsoin netistä että vuoden 2016 lopulla maailmassa olisi 447 ydinreaktoria.
Pamahtaneiden määrää en tiedä; Japanissa niitä on kai pimahtanut kymmeniä pienen ajan sisään?
Todennäköisyys kotimaiselle ydinonnettomuudelle on siis järkyttävän suuri.
Ydinlobbareiden laskelmien mukaan raha voidaan laittaa aivan hyvin ihmishenkiä vastaan joilla ei ole mitään laskennallista arvoa.
Tässä ikivanhoja päivityksiä onnettomuuksista; paljon kirjoituksia aiheesta on poistettu netistä:
https://yle.fi/uutiset/3-5325421Japanissa luonto iski Fukushiman ydinvoimalaan ja teki selvää jälkeä joistakin reaktoreista, Turvallisuustarkastusten vuoksi suljettiin noin 50 ydinreaktoria noin viideksi vuodeksi. Noin epäluotettavan sähköntuotantomuodon käyttö ilmastonmuutoksen haittojen vähentämiseksi on vastuutonta: Japanissakin ne korvattiin fossiilisilla energioilla, jotka lisäävät ilmansaasteita ja nopeuttavat ilmastonmuutosta!
Huomaa, että anatamasi sivun https://yle.fi/uutiset/3-5325421 kaikki onnettomuudet eivät koske ydinvoimalaa, vaan mukana on muita ydinlaitoksia. Radioaktiivisuus on kuitenkin mukana kaikissa ydinteknologian laitoksissa.
- Tsumani
stuxnet, "Kerran laskeskelin, että toteutuneiden tapahtumien perusteella vakava ydinonnettomuus maailmalla tapahtuu noin kerran 25 vuodessa,"
Fukushiman ydinvoimalan tuhosi magnitudin 9.0 maanjäristys ja sen aiheuttama 14-15 metriä korkea hyökyaalto.
Stuxnet-Nakki varmaankin tietää ja kertoo palstalaisille, kuinka monen vuoden välein noin voimakas maanjäristys ja hyökyaalto esiintyy Suomessa ?- LU0NT0
Siis ihan niinkuin Stuxnet sanoikin, että "Japanissa luonto iski Fukushiman ydinvoimalaan ja teki selvää jälkeä joistakin reaktoreista, "
- 3SilmääKalassa
Vielä pamahtaa suomessa ja sitten on kivaa kun 90% väestä kuolee syöpään....taitaa mennä vähän kämpänkin arvot alaspäin samalla joten kyllähän se asuntokuplaan auttaa kivasti...odotellaan pamausta joka taatusti tulee.
- usko.ma.ton
Kuinka monta prosenttia Fukushiman hyökyaallosta henkiin jääneistä on kuollut syöpään?
Trollauksen pitäisi olla edes vähän uskottavaa. Ne jotka noin huonolla tavoittaa ovat muutenkin menetettyjä tapauksia eli äänestävät Sipilää ja uskovat sote - uudistuksen tekevän lääkärissä asioinnista mukavampaa. - lehtorievp
pahoin pelkään olkiluoto on aika laitos entinen oppilaani on hitsustarkastajana ja kertoi muuatama vuosi sitten keljuttaa mennä töihin kysyin miksi hyvä työhän sinulla on, Sanoi olen kaksi vuotta tarkastanut hitsuksia eikä yhtään saumaa ole ollut joka menisi kerralla läpi.
lehtorievp kirjoitti:
pahoin pelkään olkiluoto on aika laitos entinen oppilaani on hitsustarkastajana ja kertoi muuatama vuosi sitten keljuttaa mennä töihin kysyin miksi hyvä työhän sinulla on, Sanoi olen kaksi vuotta tarkastanut hitsuksia eikä yhtään saumaa ole ollut joka menisi kerralla läpi.
Löysin vanhoista keskusteluista asiaa koskevan mielettömän pitkäm ja epäselvän teksitin (suora kopio jostain) vuodelta 2008. Lyhyt lainaus siitä:
"Hitsaushenkilöstö
Bouyguesilla ei ole ollut yli vuoteen, eikä edelleenkään ole, pätevää hitsauskoordinaattoria. STUK
vaati elokuussa 2007 selvitystä yrityksen hitsausorganisaatiosta. Vastauksena Bouygues toimitti
organisaatiokaavion, jossa oli ainoastaan tyhjät laatikot. STUK ei puuttunut asiaan. Myöhemmin
Bouygues on peitellyt pätevien työntekijöiden puuttumista ilmoittamalla hitsauskoordinaattoreiksi
henkilöitä, jotka eivät ole toimineet päivääkään ko. tehtävässä. STUK ei ole kyennyt puuttumaan
myöskään tähän.
Tällä hetkellä Olkiluotoon koulutetaan hitsauskoordinaattoreita kahden viikon kurssilla, kun
asianmukainen pätevyys vaatisi korkeakoulututkintoa."
- vapaakämppä
Pamauksen jälkeen Suomeen jää runsaasti tyhjiä asuntoja. Hyvä juttu, sillä työperäisille maahanmuuttajille riittää silloin asuntoja.
- K.Late
Lottoarvontaan liittyy vahva ennustettavuus: voit melkoisella varmuudella tietää jo etukäteen, ettei rivisi voita taaskaan täyspottia. Jotkut tuntuvat ajattelevan, että ydinvoimaonnettomuuteen liittyy myös jonkin sortin ennustettavuus. Sellaista ennustettavuutta ei kuitenkaan ole, koska läheltäpititapauksetkin tulevan aina yllätyksenä, monesti sellaisesti syy- ja seuraussuhteista, joita ei ole osattu ajatella etukäteen. Mitään todenäköisyyttä ei ole edes olemassa tässä asiassa, koska sellaisen laskeminen olisi täysin mahdotonta.
- NakillaOnKämppä
Hra Tsumani mainitsi ansiokkaasti maanjäristysten aiheuttamista ydinvoimaonnettomuuksista. Tsernobylissä maa ei järissyt eikä kai Harrisburgissakaan.
Tässä pikku luettelo onnettomuuksista; tuskin "pienistä" vuodoista edes ilmoitetaan? https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_ydinonnettomuuksista
Hra vapaakämppä nosti esille asuntojen jaon maahamme tunkeutuneille vieraille partavauvoille.
Heille jaetaan nykyisin KAIKKI vapautuvat kuntien asunnot. Kotimaiset kodittomat saavat haistaa paskan. - Laskutaidoton
stuxnet, "Kerran laskeskelin, että toteutuneiden tapahtumien perusteella vakava ydinonnettomuus maailmalla tapahtuu noin kerran 25 vuodessa,"
K.Late, " Jotkut tuntuvat ajattelevan, että ydinvoimaonnettomuuteen liittyy myös jonkin sortin ennustettavuus. Mitään todenäköisyyttä ei ole edes olemassa tässä asiassa, koska sellaisen laskeminen olisi täysin mahdotonta."
Jaahas, tuossa joko stuxnet tai K.Late valehtelee, mutta kumpi ?Puhut toisen keskustelun viesteistä. Pyydän ystävällisesti lukijoita lukemaan siitä viestini https://keskustelu.suomi24.fi/t/15539813/arvio-suomen-tsherobyl-syopakuolemista#comment-96432453
- NakkiTiätemiähenä
Hra laskutaidoton väitti että että jompikumpi mainituista kirjoittajista valehtelisi.
Näin ei tietenkään ole.
Tilastotieteilijä sanoisi kuitenkin että vakava ydinonnettomuus tapahtuu maassamme vuorenvarmasti. Kyse on vain aikajänteestä.
Se on tilastotiedettä.Juuri niin. Kun ensimmäisiä ydinvoimaloita alettiin rakentaa, laskeskeltiin, että turvataso on riittävä, jos yksikölle sattuu suuronnettomuus kerran tuhannessa vuodessa. Nyt, kun voimaloiden määrä nousee tuhanteen, päästäänkin onettomuustodennäköisyyteen kerran vuodessa. Onneksemme turvallisuskriteerejä on tällä välin kiristetty parin dekadin verran.
- japanin-mokat
Fukushiman jäljiltä Japanissa on jo palautettu yhdeksän ydinreaktoria käyttöön. Seitsemäntoista reaktorin osalta uudelleenkäynnistyksen lupamenettely on jo käynnissä eli suuri osa niistä otetaan käyttöön lähitulevaisuudessa. Japanissa kaikkiaan 42 reaktoria on sellaisia, jotka voidaan palauttaa käyttöön.
Japanin hallitus ajoi kaikki reaktorit alas vuonna 2011 ilmoaen että ydinenergiaa käytettäisiin jatkossa paljon entistä vähemmän ja että tilalle tulisi nestekaasua. Sen hyvin kalliin päätöksen seurauksena hallituspuolue DJP menetti kannatustaan ja vuonna 2012 uusi LDP:n hallitus nopeasti kumosi edellisen hallituksen tekemät päätökset asiasta. Se sitten aloitti hlljakseen ydinvoimaloiden käyttöön palauttamiseen tähtäävät toimet. Kiitoksia hra Enevpk1:lle asiallisesta ja tietäväisestä kommentista.
Turvallisuuskriteerejä on varmasti nostettu ja hyvä niin.
Meillä on kuitenkin käytössämme Loviisan voimala joa on taatusti karvalakkimalli nykyisiin verraten.
Onko niin että vaatimustasoja on nostettu niin korkealle ettei OL 3 valmistu koskaan ?- Wihertää
"Fukushiman jäljiltä Japanissa on jo palautettu yhdeksän ydinreaktoria käyttöön. Seitsemäntoista reaktorin osalta uudelleenkäynnistyksen lupamenettely on jo käynnissä eli suuri osa niistä otetaan käyttöön lähitulevaisuudessa. Japanissa kaikkiaan 42 reaktoria on sellaisia, jotka voidaan palauttaa käyttöön."
Japanilaisten ja ihmiskunnan kannalta erinomainen asia, että Japanissa 42 ydinreaktoria palautetaan käyttöön. CO2-päästöt ilmaan tulevat vähenemään sadoilla miljoonilla tonneilla/vuosi. - hähähähähähähäähääää
Japanin reaktoreiden aiheuttamista hirvittävistä tuhoista on vaiettu aika tehokkaasti ja mikäs siinä; japskit ovat lisääntyväistä, ahkeraa ja kuuliaista kansaa ja menevät minne käsketään.
Todella oivaa massaa eliitin tarpeisiin.- todisteiden.puute
Jospa todisteiden puuttuminen olisikin merkki siitä, että todisteita ei oikeasti ole olemassa eikä siitä, että todisteet on pimitetty. Näin siis muualla kuin salaliittoteorioiden maailmassa.
- NakkiNauravainen
Salaliittoteorioilla on tapana usein paljastua totuuksiksi.
Muistattehan Kuukäynti- salaliiton? Kuka enää uskoo että Kuussa olisi käyty:
https://www.youtube.com/watch?v=Ft8YdXKGVeo - K.Late
"Jaahas, tuossa joko stuxnet tai K.Late valehtelee, mutta kumpi ?"
Ehkei kumpikaan juuri valehtele, eli kyse on vain tulkintaeroista. Kun aikoinaan Wash 1400 raportissa todettiin, että vakava reaktorionnettomuus voi tapahtua kerran 10 000 reaktorityövuodessa, eli 400 reaktorin kanssa noin 25 vuoden välein, niin silloin ei tietenkään annettu mitään todennäköisyyttä millekkään yksittäiselle reaktorille. Veikkaan, ettei tässäkään haettu mitään yleistä todennäköisyyttä, joka olisi mahdoton laskea, vaan ehkä sitä hyväksyttävää tasoa onnettomuussyklille, jonka yhteiskunnat vielä kestäisivät.
Uusimille reaktoreille, joita ei juurikaan vielä edes ole, tuo samainen luku on käsittääkseni nostettu miljoonaan reaktorityövuoteen. Tosin perustelut ovat jääneet uupumaan. Rikkaampi polttoaine, korkeampi palama, suuremmat tehot on siis pystytty kompensoimaan jollakin selkeällä parannuksella, mikä jää hämärän peittoon. Jos parannus on ydinkappari, niin silloin voi hyvin todeta, että kun kaapparia tarvitaan, niin silloin on jo "huonot housuissa", eli meneillään vakava ydinonnettomuus.Mielenkiintoista!
"...raportissa todettiin, että vakava reaktorionnettomuus voi tapahtua kerran 10 000 reaktorityövuodessa, eli 400 reaktorin kanssa noin 25 vuoden välein"
Itse olen puhunut tapahtuneista onnettomuuksista: noin 25 vuoden välein.
(jokainen sukupolvi saa oman ydinpainajaisensa...)
- Laskutaidoton
"Ehkei kumpikaan juuri valehtele, eli kyse on vain tulkintaeroista."
K.Late, keksi näppärän selityksen; valhe onkin vain tulkintaero.
K.Late viittaa Washb1400 -raporttiin. Raportti on kovin vanha, julkaistu vuonna 1975 eli yli 40 vuotta sitten.
Hetken päästä stuxnet vedonnee raporttiin vuodelta 1958.
--------------
Vertailun vuoksi:
Tiedetään, että hiilenpolton saastepäästöt tappavat miljoonia ihmisiä vuosittain.
Mikä on todennäköisyys, että ihminen kuolee hiilen polton saastepäästöjen seurauksena ?
Kumpi on todennäköisempää kuolla ydinonnettomuuden vai hiilenpolton seurauksiin ? - K.Late
"K.Late viittaa Washb1400 -raporttiin. Raportti on kovin vanha, julkaistu vuonna 1975 eli yli 40 vuotta sitten. "
Tuon ajan 2G-reaktoreille myönnetään vielä lisäaikaa 20 vuotta, joten ne ovat edelleenkin käytössä. Tuossa välissä ei sitten ollut uusia arvioita, kunne tultiin 3G-reaktoreihin, joille tehtiin uudet arviot. - Laskutaidoton
Vuonna 1975 julkaistu turvallisuusraportti on auttamatta vanhentunut.
Kuinka moni vetoaisi 1975 julkaistuun raporttiin keskusteltaessa autojen turvallisuudesta.
Sekä autot ,että ydinvoimalat ovat nykyisin paljon turvallisempia kuin yli 40 vuotta sitten.- punavirheet.taas
Syy siihen että ydinvoimaloiden rakentaminen on nykyään niin vaikeaa on juurikin se, että turvallisuusvaatimukset ovat vuodesta 1975 koventuneet niin paljon. Ydinvoimaloiden kovasta hinnasta suurin osa liittyy nimenomaan koventuneisiin turvamääräyksiin kun joudutaan huomioimaan erittäin epätodennäköisiäkin riskejä toisin kuin Washb1400 - raportin aikoihin.
Tämä ei tietenkään estä näitä punavirheitä veijareita itkemästä samanaikaisesti sekä turvallisuuden puutteesta suomalaisissa ydinlaitoksissa (joka ei pidä paikkaansa) että OL3 hinnasta ja valmistumisajasta, jotka aiheutuivat juurikin turvallisuusmääräyksien tarkasta valvonnasta.
- Ydinvoimailija
ei milloinkaan.
- K.Late
"Vuonna 1975 julkaistu turvallisuusraportti on auttamatta vanhentunut."
No niin onkin, paitsi että noin puolet tällä hetkellä toimivista ydinvoimaloista kuuluu tuon raportin piiriin. Nekin ovat siis teidän mielestä vanhentuneita?
Ei tässä ole kukaan vedonnut mihinkään raporttiin. Totesin vain, että missä mennään. Uudet turvallisuusheikennykset, suurempi palama, suurempi hyötäminen, isompi teho ja rikkaampi polttoaine on koettu edistykseksi, mutta missä näkyy se turvallisuuden paraneminen? - Laskutaidoton
K.Late, "noin puolet tällä hetkellä toimivista ydinvoimaloista kuuluu tuon raportin piiriin."
Vuonna 1975 käytössä oli noin 150 ydinreaktoria. Melko monet niistä ei enää ole käytössä.
Sitten asian toinen puoli, joka usein unohtuu;
Since its commercialization in the 1970s, nuclear power has prevented about 1.84 million air pollution-related deaths and the emission of about 64 billion tonnes of carbon dioxide equivalent that would have otherwise resulted from the burning of fossil fuels in thermal power stations
konekäännös;
1970-luvulla tapahtuneen kaupallistamisen jälkeen ydinvoima on estänyt noin 1,84 miljoonaa ilmansaasteisiin liittyvää kuolemaa ja noin 64 miljardin tonnin hiilidioksidiekvivalentin päästöjä, jotka muuten johtuisivat fossiilisten polttoaineiden polttamisesta lämpövoimaloissa.
http://adsabs.harvard.edu/abs/2013EnST...47.4889KMitähän sillä "halvalla" ydinsähköllä on saatu aikaan? Ainakin sen avulla on helppo rakentaa erilaisia saastuttavia tuotantolaitoksia (teräs, alumiini, betoni),
Talouskasvu on suurin ilmansaastuttaja, Taloudelliset lamakaudet ovat todellisia ilman PUHDISTAJIA.
Montako talouslamakautta näet tässä kuvassa: Dsx28rUXQAEYfZn.jpgstuxnet kirjoitti:
Mitähän sillä "halvalla" ydinsähköllä on saatu aikaan? Ainakin sen avulla on helppo rakentaa erilaisia saastuttavia tuotantolaitoksia (teräs, alumiini, betoni),
Talouskasvu on suurin ilmansaastuttaja, Taloudelliset lamakaudet ovat todellisia ilman PUHDISTAJIA.
Montako talouslamakautta näet tässä kuvassa: Dsx28rUXQAEYfZn.jpgToimiva linkki kuvaan: https://pbs.twimg.com/media/Dsx28rUXQAEYfZn.jpg
Siis: montako talouslamakautta näet tuossa kuvassa?
- jaappanin-faktaa
Ydinvoima on ainoa ratkaisu, jolla voidaan ilmastomuutosta hillitä ainakin niin kauan, kun keksitään sitä parempi energiaratkaisu. Jopa moni viherpipertäjä alkaa olla samoilla linjoilla, koska pelkillä uusiutuvilla ei ratkaista ilmaston muutosta ja vielä vähemmän sähköenergia saannin kysymystä.
Japanissa hyrisee tällä hetkellä 42 ydinvoimalaa tuotannossa ja kaksi on rakenteilla.
18 pannua on suljettu, joista kuusi on FUKUSHIMA-DAIICHI - reaktoreita, kaikki 1970-luvulta.
Kas tässä faktaa: (tuotantoluvut vuodelta 2017)
https://pris.iaea.org/PRIS/CountryStatistics/CountryDetails.aspx?current=JP - anonyymi_3FR
"Japanissa hyrisee tällä hetkellä 42 ydinvoimalaa tuotannossa"
Niistä 5 on tullut tuotantoon 1970-luvulla, loput 1980-luvulla tai myöhemmin. - pottupata-päähän-öiksi
Pohjoismaissa ei ole koskaan sattunut ydinvoimaonnettomuutta. Joitakin tapahtumia vain Suomessa INES-asteikolla 1-2 ja niiden ohella Ruotsissa yksi INES-3-tapahtuma.
Pahimpia eli INES 7 -luokan onnettomuuksia ovat ainoastaan Tshernobyl ja Fukushima.
Tshernobyl ei sekään itsekseen "RÄJÄHTÄNYT", vaan se RÄJÄYTETTIIN hallitsemattomaksi muuttuneella kokeilulla. Kyseessä ei siis ollut sanan varsinaisessa merkityksessä edes onnettomuus, vaan inssien järjestämä älytön kokeilu, josta tuli väkisin onneton INES-7-luokan itse aiheutettu räjähdys.
Fukushimakaan ei itsekseen räjähtänyt, vaan sen ONNETTOMUUDEN aiheutti tsunami, jonka aiheutti maanjäristys.
Kysyä tietysti voidaan, ovatko myös Fukushiman onnettomuuteen suurimpia syyllisiä ne henkilöt, jotka ovat aikoinaan myöntäneet luvat rakentaa ydinvoimaloita eräälle maailman tsunamialtteimmalle rantaviivalle.
Milloin suomalainen ydinvoimala sitten räjähtää? No vaikkapa silloin, jos saamme niskaamme samanlainen Tunguska-ilmiön, joka tuhosi maastoa Siperiassa 30.6.1908. Tuo mystinen superräjähdys sattui tasan tarkkaan leveyspiirillä 60 53' N, joka kulkee Suomessa suunnilleen Kouvola-Hämeenlinna-linjalla. Joten jos tuo Tunguska-pamaus olisi sattunut 5-6 tuntia myöhemmin, niin....jälki olisi ollut eteläisessä Suomessa hyvinkin mielenkiintoista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/INES
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tunguskan_räjähdys - K.Late
"Vuonna 1975 käytössä oli noin 150 ydinreaktoria. Melko monet niistä ei enää ole käytössä."
Ydinbuumin kiihkeimpänä aikana rakennttiin tuon ajan sapluunoilla useampi sata voimalaa. - K.Late
"Japanissa hyrisee tällä hetkellä 42 ydinvoimalaa tuotannossa ja kaksi on rakenteilla.
18 pannua on suljettu, joista kuusi on FUKUSHIMA-DAIICHI - reaktoreita, kaikki 1970-luvulta.
Kas tässä faktaa: (tuotantoluvut vuodelta 2017)
https://pris.iaea.org/PRIS/CountryStatistics/CountryDetails.aspx?current=JP"
Oliko niin, että tuossa datassa "temporary shutdown" oli korvattu "operational". Eli kun sulkemispäätöstä ei ole tehty, on laitos toiminassa (vaikka se olisi seisonut jo 7 vuotta)?
Onko jollakin talukko, missä olisi oikeasti toiminnassa olevat voimalat? - K.Late
https://www.nippon.com/en/features/h00238/japan’s-nuclear-power-plants.html
Tuossa on aika tuoretta dataa:
"Seven years on from the Fukushima Daiichi disaster, nine reactors are operational in Japan as of July 2018. Unlike the Fukushima Daiichi reactors, all of these are pressurized water reactors and they are based in western Japan."
Eli viime vuoden heinäkuuhun mennessä oli toiminnassa 9 reaktoria. Luotetaanko siellä nyt sitten enemmän painevesivehkeisiin, joissa on ilmeisesti varoaikaa suuronnettomuudessa? - kaikkipilalla
se jysähtää kun laitaa tulille.
näin enne unen silloin kun sitä alettiin rakentamaan se räjähti kuin hiroshima tuho oli i maan yli rajojen.
lopettakaa sen rakentaminen tehkää muuta jos voi. - JAIF-tietoa-lokakuu2018
Japan Atomic Industrial Forum (JAIF) pdf-tilastojulkaisu lokakuulta 2018 Japanin ydinvoimatuotannon tilasta on:
https://www.jaif.or.jp/cms_admin/wp-content/uploads/2018/10/jp-npps-operation181002_en.pdf
Sen mukaan 38 reaktoria yhteisteholtaan 38 566 megawattia hyrisee sähköä sarakkeessa OP eli in operation (siis 10/2018 tieto ).
Kolme reaktoria yhteisteholtaan 4141 MW on rakenteilla.
Yhteensä 21 pannua yhteisteholtaan 12 397 MW on sarakkeessa CD (closed down).
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 448881
- 785392
Jouluinen bonus VB:ltä 250 ilmaiskierrosta 0x kierrätys min 20e talletuksella
No nyt pätkähti! Ainutlaatuinen tarjous VB:ltä. 250 ilmaiskierrosta peliin Blue Fortune, 0x kierrätys ja minimitalletus14780Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi
En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon383894Onko muita oman polkunsa kulkijoita
Jotka ei oikein pärjää kenenkään kanssa eli on niin omat ajatukset ja omat mielenkiinnon kohteet yms. On tavallaan sella543262Sydän karrella
Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme273135- 423121
- 412256
- 341842
- 2091737