Pohjoisnapa vaeltaa

jormalaiset

Mutta mihin se vaikuttaa. Näin arki elämässä.

5

<50

  Vastaukset

  • Jos pohjoisnapa vaeltaa Helsinkin kohdalle, koko maapallon pintakuori pitää muovata uudelleen vastaamaan uutta pyörimisakselia. Kaikki kartat menevät uusiksi. Maanosat siirtyvät ja meret muuttavat muotoaan ja syvyyttään.

   Eli elämä jatkuu eikä jossakin Afrikan viidakossa kukaan välttämättä huomaa mitään eroa. Sahara täyttyy vedestä. Voi olla sadevettä tai merivettä. Tai jotain siltä väliltä. Etelänapa sulaa.

  • Siis tämä maantieteelinen napa ei ole siirtynyt mihinkää. Akseli on edelleen paikallaan.
   Magneettinen napa on eri juttu.

   • Mitä sitten höpötät? Yritä päättää jo! Eikös se akseli vipata koko ajan ja ole pahasti vinossa?


  • Keskivertokansalainen käsittää Pohjoisnavalla yleensä sitä maantieteellistä Maapallon kuvitellun akselin pohjoista päätä, joka vain vähän vipattaa, eikä ole menossa mihinkään.

   Maapallolla on myös sekä magneettinen että geomagneettinen Pohjoisnapa, josta jälkimmäisestä harvempi on koskaan kuullutkaan. Näiden vaeltelu ei juurikaan ihmiskunnan korvia lotkauta.

  • Jos magneettinen pohjoisnapa menisi maantieteellisen pohjoisnavan kohdalle ja jäisi siihen jököttämään noiin kyllähän se tuntuvasti helpottaisi suunnistusurheilua ainakin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3771
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   2112