Haluaisin päästä hiihtämään

HiihdonYstävä

Halu olisi hiihtää mutta nämä nykyajan talvet ovat menneet sellaisiksi etten ole päässyt hiihtämään.
itseasiassa tätähän vähän pelättiinkin. Usein hiihtokausi on myös myöhässä. Lapsilleni ei enää hiihtämisen taitoa pysty välittämään sillä lunta vain on enää niin vähän. Maailman tuskaa. Jotenkin ahdistaa niin paljon tämä nykyaika ja ilmastonmuutos. Onko mitään edes tehtävissä?

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haluaisin-soutelemaan

      Olen innokas vesilläliikkuja ja harmittelen kun iso osa vuotta täällä keskisuomessa järvet on jäässä.
      Täytynee muuttaa muualle, jos säät eivät tästä lämpene.

    • geriatri

      Näin on. itsellä aivan epätoivonen olo. Pienestä asti pidin hiihdosta mutta etenkään etelä suomessa ei enää yksinkertaisesti voi hiihtää kun muutamana päivänä talvessa. Mutta kyllä kai tähän ilamstonmuutokseen sopeutuu. Sitähän ei meiltä loppuviimeen edes kysellä vaan on pakko sopeutua, halusi tai ei. Se on vääjäämätön tosiasia. oma lapseni on nyt 14 eikä ole koskaan hiihtänyt koulussa. Kun ei ole lunta , sitä ei ole!!! Miksi enää ostaa suksiakaan.
      Useina talvina ollaan käyty lapissa hiihtämässä. Siellä on sentään vielä kunnon talvet. Täällä menny pilalle. Kaipaan niitä 80- luvun talvia kun oli etelässäkin lunta.

      • väärä-maa

        70-80 luvulla oli notkahdus lämpötiloissa verrattuna esim 1930-luvun lämpöihin.
        Eikai kukaan älypää kuvittele , että voimme valita ilmastomme muuten kuin muuttamalla toiseen maahan?


      • Torakanpieru

        Muutat Eteleä-Eurooppaan. Sielä on lunta metri kaupalla.

        Ennen ei ollut.


    • jäätävääkeliä

      Surimmassa osassa Suomea myös ihan eteläosissa on tällä hetkellä lunta yli puoli metriä. Eipä ole hiihtokeleissä mitään valittamista.

    • Todellakin toivoisi vähän lämpimämpää että hiihtää tarkenisi.
      Kyllä ennen oli lämpimämmät hiihtokelit!

    • saarrettu

      Nytkin lauhtuu pk seudulla ja lumet sulaa. kyllä tämä on ilamstonmuutoksesta johtuvaa . Ei voi hiihtää. surullinen olo. aurauskalustoakaan tuskin enää tarvitaan jatkossa. Vakavaksi vetää. Kumpa pääsisi luonnonlumille joskus hiihtämään. nämä talvet on menny tälläseksi...

    • saarroksissa
    • maracuar

      Siis vakavasti ottaen olen kyllä sitä mieltä että ilmaston saastuttaminen ja kaikkinainen roskaaminen on saatava kuriin. Etenkin teollisuuspäästöt ja kaivosmyrkyt alas. Mutta ilmastonmuutos... en ole huolissaan,

      • antialarmisti

        Olen aivan samaa mieltä. Huomio pitäisi kiinnittää todellisiin ongelmiin,eikä haroa lillukanvarsia. Niitä kumminkin harotaan, kun ei ymmärretä mitään fysiikasta. Muutaman yksinkertaisen tieteelisen faktan tunnustaminen todeksi riittäisi. Ne faktat kun voi varsin helposti todeksi todistaa kuka tahansa, jos haluaa. Jotku ei vaan halua.

        Yksinkertaisimmillaan todisteet saa tyhjällä muovipullolla ja pakastimella, jos ymmärtää fysiikkaa. Jos haluss todella pätevät todisteet, siihen menne ehkä muutama tonni, koska siihen tarvitaan jo melkoisesti välineistöä. Ammattilaiset ei vaan sellaisia kokeita viitsi tehdä. Ammattilaiset katsoo valmiista taulukosta. Niin minäkin tein.

        Taulukosta näkee kuinka paljon mikäkin aine absorboi lämpöä, ja se on varmasti tieteellisesti pätevää tietoa. jota käyttää koko maailman teollisuus ja laboratoriot. Ilmastotiede ei sitä kuitenkaan käytä. Ilmastotiede uskoo edelleen 1800-luvun valheelliseen tarinaan kasvihuonekaasuista.

        Todellisuudessa ns. kasvihuoneilmiötä ei ole olemassa, joten ei ole olemassa myöskään ns. kasvihuonekaasujen aiheuttamaa ilmastonmuutosta. Väittämä ilmastonmuutoksesta perustuu 1800-luvulla syntyneeseen väärinkäsitykseen, joka olisi voitu korjata jo 1930-luvulla, kun saatiin tarkka tieteellinen tieto ilmakehän kaasujen ominaisuuksista.

        On käsittämätöntä, ettei virhettä suostuta korjaamaan vieläkään. Kaikessa muussa tieteessä on hylätty jo kauan sitten 1800-luvun pseudotiede elikkä näennäistiede. Kaikki väittämät joille perustuu ilmastotieteen teoria on epätieteellisiä. Se tiedetään monilla muilla aloilla. Minä olen työskennellyt niillä aloilla.

        Monilla aloilla on itsestäänselvyys, että happi ja typpi absorboi lämpöä. Amerikassa sen tietää jopa maanviljelijät, mutta ilmastotiede ei tiedä. Maanviljelijät käyttää siellä nestetyppeä kasvien jäädyttämiseen pellolla. Marjanviljelijät käyttää typpeä marjojen pakastamiseen.

        Eihän nämä esimerkit tietenkään mitään todista alarmisteille, koska alarmistit ei ymmärrä fysiikkaa. Onhan vieläkin sellaisia ihmsiä, jotka uskoo, että maa on pannukakku, vaikka avaruusasema kiertää maata jatkuvasti ja kuvaa.

        Ihmisen usko on kummallinen asia. Minä en ole siihen luottanut koskaan. Minä tutkin aina asiat itse. Jos en jotakin pysty tutkimaan itse, jätän asian avoimeksi. Ei ole pakko uskoa sellaiseen, mistä ei tiedä totuutta.

        Tällä tiellä olen löytänyt toisenlaisia totuuksia, jotka on myöhemmin joku muu todistanut todeksi. Näin menetellen minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia omaksua uutta tietoa. Olen esimerkiksi hyväksynyt aivotutkimuksen uusimmat havainnot. Suurin osa ihmisistä ei pysty niitä hyväksymään ennakkoluulojensa takia.

        Tavallaan minä ymmärrän alarmisteja. kun tiedän miten ihmisen aivot ja psyykke toimii. Kun aivoihin on jokin kytkentä tullut, sitä on vaikea saada pois. Esteenä on myöskin ylpeys. Ihmisen on vaikea tunnustaa, että on vedetty retkuun.

        Mitä korkeammin koulutettu on, sitä vaikeampaa se tunnustaminen on. Korkea koulutus ei siis varjele retkuun menemiseltä. Pikemminkin se saattaa altistaa. Mitä useammin sitä harhakuvaa toistaa, sitä vahvemmaksi se tulee. Minulle ei koskaan mikään asia ole ollut uskonasia. Minä vaadin aina todisteita

        Siitä että ihminen olisi aiheuttanut ilmastonmuutoksen ei ole todisteita. Vankat todisteet on siitä, että ei ole voinut aiheuttaa. Ne todisteen vaan löytyy teollisuudesta, joka käyttää ilmakehän kaasuja moniin tarkoituksiin. Niitä kaasuja käyttää myös lääketiede.

        Lääketiede käyttää ainakin hiilidioksidia, dityppioksiduulia, happea ja typpeä. Nykyisissä huippulaitteissa voi olla muitakin kaasuja. Kyllä siellä ainakin joku tietää niiden ominaisuudetkin. Minäkin tiedän. Ilmastotiede taas ei tiedä.


    • hupaisatdenialistit

      Denialisti sukset jalassa..koominen näky..:)Tokkopa edes tietävät miten päin sukset laitetaan jalkaan.Siinä hitsipilli laulaa ja muovipullot paukkuu pakkasess kun denialisti miettii mitähän näillä suksilla oikein tehdään..

      • jäätävääkeliä

    • halootaEy

      Tuo kuva on kyllä jotenkin hauska ja surkuhupaisa. kertoo paljon ajastamme ja siitä mitä massa viestimet saavat aikaan.

    • Qwex4

      Ei onnistu enää missään

    • saarrettu

      Kyllä ymmärrän plussakelit mutta olis edes lunta. Hiihtämään päässyt Espoossa kerran. Tilanne on vakava

      • jäätävääkeliä

        Tänään Espoo Tapiola lunta 24 cm Espoo Nuuksio lunta 40 cm. Tilanne on sinulla todella vakava jos et ole koko talvessa käynyt ulkona.


      • vaikea.hiihtää
        jäätävääkeliä kirjoitti:

        Tänään Espoo Tapiola lunta 24 cm Espoo Nuuksio lunta 40 cm. Tilanne on sinulla todella vakava jos et ole koko talvessa käynyt ulkona.

        Mutta ku sukset on 180 cm, niin ei sitä lunta riitä edes koko suksen matkalle noilla määrillä.
        Vähän saa kantaa tai kärkeä lumelle.


    • HuolissaanJälkikasvusta

      Tuo onkin taitava provo. Ei parempia hiihtokelejä oikeastaan etelässä voisi ollakaan. Nimim. Saarrettu on taitava provo. Nyt on ollut myös espoon keskuspuiston ladut kiitettävässä kunnossa kun niitä on hoidettu. Onkohan espoossakin herätty siihen että yhä voi hiihtää ja ladut kannattaa pitää kunnossa.

    • Huomauttelija-567

      Itse haluaisin laittaa jo shortsit jalkaan ja nauttia 20 astedn lämpötiloista, mutta taas satoi lunta 5 senttiä tänne eteläänkin ja minähän en hiihdä, viimeksi armeijassa 1982.

    • Milloin-meet

      Mene lappiin tai muuta Siperiaan- Alaskakin voisi olla sinulle sopiva paikka

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1772
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1449
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1224
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1126
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      72
      901
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      233
      872
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      855
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      795
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe