Salaattijuustokuutiot säilyvyys

Sallaaad

Kauan salaattijuustokuutiot säilyy avatussa purkissa?

5

<50

  Vastaukset

  • Pitäisi lukea pakkauksessa, mutta avaamattona +2-6 asteen lämpötilassa pakkaukseen merkittyy päivään asti.

   Mutta jos et syö kaikkea heti niin voit myös pakastaa ylijääneet (Jamien niksi), valuta vesi pois ja laita pakastuspussissa pakkaseen. Käyttääksesi pakasteen niin ota se muutamaa tuntia aiemmin jääkaappiin sulamaan - sulaa melko nopeaan. Itse teen näin fetan kanssa, sillä puolikas paketti riittää kahdelle aivan hyvin salaatin sekaan. Syö silti pakastettu juusto muutaman viikon sisällä.

   Ruokien säilyvyys riippuu paljolti käsittelystä eli mitä vähemmän aikaa tuote on esim. huoneenlämmössä, sen parempi ja toki käytät myös puhtaita välineitä sen annosteluun, mutta uskoisin tuotteen säilyvän avattuna noin 2-3 päivää jääkaapissa.

   Yksi asia ruoan säilytyksessä on se, että koskettele sitä mahdollisimman vähän käsilläsi ja muista hyvä käsihygienia, sillä kädet ovat likaisimmat osat ihmisessä suun ohella - jopa perseesi on puhtaampi. Jos epäilet tätä niin mieti mihin kaikkieen kosketkaan päivän aikana.

  • Nykyään esim. oliivipurkkien kyljessä lukee, että säilyy avattuna noin kaksi viikkoa jääkaapissa. Todennäköisesti säilyvät kauemminkin puhtaasti käsiteltyinä.

  • No taidanpa heittää noi pois, en oo hammasoperaation takii paljo mitää normaalia voinu syödä.
   Mä teen jatkossa kuten joskus oon tehny et laitan jihki muistilehtiöön mis on aina et millon oon mitäki avannu. Mul on lähinnä ongelma etten muista millon oon ostanu kaiken maailman tuotteita. - Oliivit kyll säilyy, nehän on niin suolasia.

   • Kirjoita tussilla kanteen avauksen päiväys niin olet selvillä tuotteen säilyvyydestä.

    Noin yleensä tuotteet säilyvät pitempään kuin valmistaja mainitsee varsinkin kun käyttää puhtaita välineitä niiden esilleottamiseksi ja laittaa tavaran jääkaappiin huolellisesti sulkien oton jälkeen.

    Jos esim. oliivit ovat avaamisen jälkeen menossa vanhoiksi niin niitä voi käyttää kuumennetuissa ruoissa kuten pasta-kastikkeessa tai pitsassa kuitenkaan käyttämättä yli-ikäisiä, jolloin ruokamyrkytyksen vaara on ilmeinen.


  • Salaattikuutioita ei kannata kauaa säilyttää tai ei varsinkaan pakastaa.
   Voi tulla LISTERIAA joka lisääntyy pakkasessa nopeammin ja on jopa hengenvaarallinen lapsille ja vanhemmille henkilöille.

   kaikki nuoret ei edes huomaa tautia. Työkaverini kuoli noin vuoden sairastelun päätteeksi, oli 52v. Ensin oli kaikenlaista vaivaa ja välillä parani, sitten ei tiennyt onko laiska vai sairas. 5 kk kuluttua löydettiin listeroosi ja ei hoito enää auttanut. En nähnyt häntä viimeiseen 6 kk "kun oli jo kuolemaan tuomittu". Ajattelin että en osaa käyttäytyä oikein, olin siis vain työkaveri, yksi 170 muusta, en paremmin tuttu.

   tuorejuusto ja savulohi on niitä kun en tahdo olla niiden lähelläkään.
   koska olen nähnyt 1 kuoleman 4 vakavaa sairastumista.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   186
   4598
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2273