Tapahrui Helluntaiseurakunnassa

Rauhan tervehdys.

Olen läheltä seurannut eräältä paikkakunnalta vaiheita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi varoitukseksi, rohkaisuksi ja Kristuksen kunniaksi.

"Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia (kirj. alistavia) susia, jotka eivät laumaa säästä." - Apostolien teot 20:29

Kun valitaan seurakuntaan työntekijää, tulisi se tehdä jumalallisessa neuvonpidossa ja rukouksessa, sillä Pyhä Henki haluaa ilmaista sen, kenet tulee valita. Näin kävi tässäkin seurakunnassa, että Pyhä Henki ilmaisi profetian kautta kenet tulisi valita työntekijäksi, mutta sitä ei valittu, koska mies oli inhimillisesti katsottuna vähäpätöinen oman seurakunnan jäsen.

Seurakuntaan valittiin parhaat suositukset saanut nuori innokas mies, joka ei ollut lammas vaan susi lampaiden vaatteissa. Hän vaikutti ideoineen ja kauniiden puheiden perusteella enemmän lampaalta, kuin tuo toinen todellinen lammas, jonka Herra lähetti toisaalle.

"Sinun vihollisesi huusivat kokoushuoneessasi, he pystyttivät omat merkkinsä merkeiksi sinne." - Psalmi 74:4

Mies poisti saarnapöntön, jossa oli risti ja kantoi sijaan toisen kyyhkysen kuvalla varustetun. Hän vaihtoi lehti-ilmoitukseenkin ristin sijaan kolme kuusta, josta eräs veli mietti kuinka paholainen jättää sormenjälkensä: kuusi, kuusi ja kuusi.

Mies poisti myös vanhan nettisivun raamattutunteineen, joista itsekin uskoontultuani löysin hyvää opetusta. Ja sisäisesti hän alkoi ajamaan uuskarismaattista linjaa ja opetusta.

"Tämä on kirous, joka käy yli kaiken maan... Minä lasken sen irti, sanoo Herra Sebaot, ja se menee varkaan kotiin ja sen kotiin, joka vannoo väärin minun nimeeni. Se jää sisälle hänen kotiinsa ja kalvaa sen loppuun asti, sekä sen puut että sen kivet." - Sakarja 5:3-4

Tuo mies, jonka uskoontuloksi kutsumansa kokemus tapahtui Seinäjoen Sateet lähetä -illassa, jossa hän koki Jumalan hyväksyntää, innostui suuresti apostoli Patrick Tiaisesta ja hänet otettiin seurakuntaan, josta alkoi hajaannus syntyä ja riidat.

Seurakunnasta eräs mies jopa eksyi kulkemaan Kokkolan Uskon sanassa, koska hänelle lupailtiin evankeliointi mahdollisuuksia ja joutui eksytykseen, mutta minun tavoin hän vapautui siteistä ja silmät aukeni. Ja hän halusi varoitukseksi antaa todistuksen sanan.

"Ja he ovat voittaneet (käärmeen) hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti." - Ilmestyskirja 12:11

Seurakunnan kaksi nuorta veljeä ja yksi veteraanisaarnaaja, jolla itselläkin oli kokemusta menestysteologian vääristä opetuksista, olivat perustaneet toiminnan seurakuntaan, jossa he tavoittivat ulkopuolisiakin ja opettivat Raamattua. Nyt he järjestivät eksytyksistä varoittavan illan.

Olin itsekin mukana tuolla todistamassa ja niin myös nuo veli, joka oli ollut Kokkolan Uskon sanan eksytyksessä. Häntä tosin eräs vanhemmistoonkin kuuluva kovin sanoin varoitti puhumasta koko asiasta, mutta hän uhasta huolimatta todisti, kuten monet muutkin tuossa illassa eksytyksen vaaroista "pelkäämättä kuninkaan vihaa; sillä koska hän ikäänkuin näki sen, joka on näkymätön, niin hän kesti" (Hepr. 11:27).

Kun katsoo aikajanaa, niin tuo ilta merkitsi myös Uskon sana apostolin nousun muuttumista laskuksi eikä mennyt kuin muutama kuukausi, kun hän tunnusti homoseksuaalin suuntauksesta ja hän erotettiin seurakunnastaan, kuten oli profetoitukin.

Tästä ei uusi pastori pitänyt, joka oli tullut lammasten vaatteissa ajamaan uutta linjaa.

"Minä kirjoitin seurakunnalle; mutta Diotrefes, joka haluaa olla ensimmäinen heidän joukossaan, ei ota meitä vastaan." - 3. Johannes 1:9

Veteraanisaarnaaja mustamaalattiin hajottajaksi, hänet laitettiin puhumiskieltoon, nuorten perustama toiminta lopetettiin ja alkoi taistelu seurakunnasta.

Vanha ja raitis veteraanisaarnaaja ei lannistunut. Herra näyttikin hänelle unen, että tulisi kesä, jolloin jäteauto tulisi ja keräisi käärmeen pois, joka oli liikkunut seurakunnassa sisällä.

Vanhemmiston kokouksia pidettiin ennätyksellinen määrä, jossa tuo pastori vakuutti oman uuskarismaattisen linjan puolesta ja jatkoi mustamaalausta, samalla kun taas monet kävi todistamassa ja varoittamasta eksytyksestä.

Martti Luther on sanonut, että kun saatana paljastuu, se alkaa itkemään ja puhumaan rakkaudesta. Mies alkoikin saarnaamaan imeliä rakkauden ja halvan armon puheita, vaikka Sana sanoo, että "älkäämme rakastako sanalla tai kielellä, vaan teossa ja totuudessa" (1.Joh. 3:18).

"Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan mukaan sodi; sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia." - 2. Korinttolaiskirje 10:3-4

Jatkuu ...

105

1961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Näiden Kristuksen jalojen sotamiesten aseet eivät olleet lihalliset vaan Jumalan sana, jota he jatkoivat viljelemällä sitä raamattupiirin muodossa, joka edelleen jatkuu sekä uskoonkin on tullut ihmisiä tuon Sanan voimalla, sillä "olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta" (1.Piet. 1:23).

      Jumalan sana menestyi.

      "Uskon kautta he... sammuttivat tulen voiman, pääsivät miekanteriä pakoon, voimistuivat heikkoudesta, tulivat väkeviksi sodassa, ajoivat pakoon muukalaisten sotajoukot" - Heprealaiskirje 11:34

      Tuli kevät ja tuli jäteauto, joka vei eksyttäjän pois, mutta vasta sen jälkeen kun synninmitta tuli täyteen, kun tuo paha pastori oli viimeisenä tempauksenaan ajanut seurakunnan israeltyön alas.

      Mies jäi mielenterveysongelmien takia pois, hänen avioliitto hajosi ja hän lankesi syntiin, ja Jumalan sana toteutui, sillä "jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku" (2.Piet. 2:3). Seurakunnan tuhoajan palkka on kauhistava.

      Nyt tuo mies katkerana edelleen ulkopäin mustamaalaa hyvän pahaksi syyttäen omista ongelmistaan ulkopuolisia jakaen katkeria kirjoituksia blogiinsa.

      Ulkopuoliset eivät näistä vaiheista juurikaan tiedä ja en halua tässä nimejä tuodakaan esille sen enempää, vaan tässä kunnia menee Kristukselle ja voima oli Jumalan sana. Itse olin läheltä seuraamassa, mutta en kovin aktiivisessa osassa kuin rukoillen ja antaen kysymyksiin vastauksia.

      Kun totuudessa olevat veljet ovat yhtä, on Herra väkevänä heidän keskellään. Ja totuus ansaitse kuitenkin tulla kerrotuksi, sillä toivoisin monien ottavan tästä kertomuksesta vaarin.

      "Sillä me emme voi mitään totuutta vastaan, vaan totuuden puolesta." - 2. Korinttolaiskirje 13:8

      Oletko sinä totuuden puolella? Sillä jos olet, niin olet Jeesuksen Kristuksen puolella, joka on Tie, Totuus ja Elämä, sillä "sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot" (1.Joh. 3:8). Kiitos ja kunnia kirkastetulle Vapahtajalle. Aamen.

      Siunauksin, MM.

      • oletko.varma

        Mauno, oletko nyt itse täysin varma siitä, että asiat menivät juuri noin kuin kerroit ?

        Siis täysin varma ?

        Tuossa alla oli vastine toiselta osapuolelta, oletko perehtynyt siihen kunnolla ?

        Perehdyitkö ja selvititkö ennen tuota kirjoitustasi sen toisen osapuolen näkemyksen ja käsityksen noista asioista KUNNOLLA ?

        Siis ei pidä alkaa syyttelemään ketään, jos ei ensin kuule toisen osapuolen vastinetta/kertomusta/ todistusta !

        Oletko siis sinä niin ymmärtämätön ja sinisilmäinen yhä, että luotat sokeasti toisen osa puolen kertovan vain ja ainoastaan puhtaan totuuden ?

        Nyt ainakin näyttää vahvasti siltä, että sinä YKSIPUOLISEN todistuksen kautta olet päätöksesi jo tehnyt !

        1. Tim. 5:21 Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen ja valittujen enkelien edessä, että noudatat tätä, tekemättä ennakolta päätöstä ja ketään suosimatta.

        Oletko Mauno tarkistanut sen, mitä tuossa vastineessa sanottiin, eli että se profetoija olisi profetoinut Herran tulemuksen ajankohtaa jo usean kerran pieleen ?

        Onko siis kyse valhe profeetasta vain, joka puhuu omiaan ja hakee kunniaa ja asemaa itse itselleen vain ?

        Tarkastitko siis Mauno hänen taustansa kunnolla ja perinpohjin, ennenkuin aloit uskoa hänen sanojaan ja väitteitään ?

        Vastailetko Mauno näihin esittämiini kysymyksiin, sitten kun olet itse itseäsi ja omia toimiasi ensin kunnolla Herran edessä tutkinut !


      • Rauhan tervehdys

        Olen varma. Tiedän missä hengessä tuo entinen pastori on, joka edelleenkin
        on hyvä ystävä ja saa tukea homosuhteessa elävältä uskon sanan entiseltä apostolilta. Kukaan tervehenkinen ei ole hengellisessä yhteydessä noin syvällä julkisynnissä elävän kanssa.

        Jokainen varmasti pystyy katkeruuden aistimaan tuosta blogista, joka muistuttaakin paljon Patrick Tiaisen uutta blogia.

        Heille on tullut tämä valaistuminen, että eivät enää yritä edes taistella syntinsä vastaan vaan hyväksyvät syntielämänsä. Tämä johtuu siitä, kun ei olla koskaan käyty Golgatalla.

        Tarina on traaginen, mutta ei ainutlaatuinen ja esimerkiksi Helsingin Saalemissa on identtinen tilanne, mutta vain pari askelta jäljessä. Näitä eksyttäjiä on kaatunut monia ja vielä tulee kaatumaan, koska niin Jumalan sana sanoo.

        "Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." - 2. Korinttolaiskirje 11:13-15

        Ei voida kuitenkaan sanoa, ettei oltaisi varoitettu, vaan tässäkin tapauksessa valtavan moni ilmoitti eksyneeksi pastorilla suoraan asiat, mutta hän ei tahtonut kuunnella. Varoitin myös vuosi sitten hänen isäänsä, joka tuli jutteleen kanssani, koska tunnemme.

        Kaikki meni aivan Raamatun mukaisesti, niin hyvässä kuin pahassa. Jumala on edelleen valtaistuimella.

        Siunauksin, MM.


      • oletko.varma
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys

        Olen varma. Tiedän missä hengessä tuo entinen pastori on, joka edelleenkin
        on hyvä ystävä ja saa tukea homosuhteessa elävältä uskon sanan entiseltä apostolilta. Kukaan tervehenkinen ei ole hengellisessä yhteydessä noin syvällä julkisynnissä elävän kanssa.

        Jokainen varmasti pystyy katkeruuden aistimaan tuosta blogista, joka muistuttaakin paljon Patrick Tiaisen uutta blogia.

        Heille on tullut tämä valaistuminen, että eivät enää yritä edes taistella syntinsä vastaan vaan hyväksyvät syntielämänsä. Tämä johtuu siitä, kun ei olla koskaan käyty Golgatalla.

        Tarina on traaginen, mutta ei ainutlaatuinen ja esimerkiksi Helsingin Saalemissa on identtinen tilanne, mutta vain pari askelta jäljessä. Näitä eksyttäjiä on kaatunut monia ja vielä tulee kaatumaan, koska niin Jumalan sana sanoo.

        "Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." - 2. Korinttolaiskirje 11:13-15

        Ei voida kuitenkaan sanoa, ettei oltaisi varoitettu, vaan tässäkin tapauksessa valtavan moni ilmoitti eksyneeksi pastorilla suoraan asiat, mutta hän ei tahtonut kuunnella. Varoitin myös vuosi sitten hänen isäänsä, joka tuli jutteleen kanssani, koska tunnemme.

        Kaikki meni aivan Raamatun mukaisesti, niin hyvässä kuin pahassa. Jumala on edelleen valtaistuimella.

        Siunauksin, MM.

        Et vastannut kysymykseeni tuosta "profeetasta" !

        Tutkitko hänet ja hänen aiemminkin sanomansa asiat kunnolla.

        Siis vaikka toisesta osapuolesta löytyisikin parannettavaa, niin se ei kerro sitä, että ei myös sitä samaa olisi toisessa osapuolessa.

        Siis on vanha sanonta:

        Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin !

        Eli sama sanoma kuin mikä on tässä Sanassa:

        Room. 2:1 Sentähden sinä, oi ihminen, et voi millään itseäsi puolustaa, olitpa kuka hyvänsä, joka tuomitset. Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä, joka tuomitset, teet samoja tekoja.

        Niin ja meinaatko siten, että jos joku julki homo tukee minua, niin jossain kohtaa tai vaikeuksissani, niin se homous tarttuu minuun ???

        Voi Mauno !

        Jokainen kantaa omat syntinsä Sanan mukaan !

        Mutta sinä siis kaadat Patrickin synnit toisen niskaan.

        Tuosta homoudesta olisi kirjoitettavaa, mutta jääköön se nyt.

        Sen verran sanon vain, että homous on haureutta, ihan siinä missä on naisten himoitseminen, jo pelkällä katseella !!!

        Moni vanhemmistossa oleva uskova myöntää himoitsevansa toisten vaimoja, mutta heitä ei hyljätä kuitenkaan haureus kuin haureus !

        Ja moni vanhemmistossa oleva on hyljännyt vaimonsa ja elää uuden vaimon kanssa haureudessa, mutta he saavat jatkaa vapaasti tehtävissään !

        Haureuden syntiä ihan samoin !!!


      • AitoKysymys
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys

        Olen varma. Tiedän missä hengessä tuo entinen pastori on, joka edelleenkin
        on hyvä ystävä ja saa tukea homosuhteessa elävältä uskon sanan entiseltä apostolilta. Kukaan tervehenkinen ei ole hengellisessä yhteydessä noin syvällä julkisynnissä elävän kanssa.

        Jokainen varmasti pystyy katkeruuden aistimaan tuosta blogista, joka muistuttaakin paljon Patrick Tiaisen uutta blogia.

        Heille on tullut tämä valaistuminen, että eivät enää yritä edes taistella syntinsä vastaan vaan hyväksyvät syntielämänsä. Tämä johtuu siitä, kun ei olla koskaan käyty Golgatalla.

        Tarina on traaginen, mutta ei ainutlaatuinen ja esimerkiksi Helsingin Saalemissa on identtinen tilanne, mutta vain pari askelta jäljessä. Näitä eksyttäjiä on kaatunut monia ja vielä tulee kaatumaan, koska niin Jumalan sana sanoo.

        "Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." - 2. Korinttolaiskirje 11:13-15

        Ei voida kuitenkaan sanoa, ettei oltaisi varoitettu, vaan tässäkin tapauksessa valtavan moni ilmoitti eksyneeksi pastorilla suoraan asiat, mutta hän ei tahtonut kuunnella. Varoitin myös vuosi sitten hänen isäänsä, joka tuli jutteleen kanssani, koska tunnemme.

        Kaikki meni aivan Raamatun mukaisesti, niin hyvässä kuin pahassa. Jumala on edelleen valtaistuimella.

        Siunauksin, MM.

        Tietääkö insinööri Mattila kuka on Saalemin pääpiru?


      • oletko.varma
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys

        Olen varma. Tiedän missä hengessä tuo entinen pastori on, joka edelleenkin
        on hyvä ystävä ja saa tukea homosuhteessa elävältä uskon sanan entiseltä apostolilta. Kukaan tervehenkinen ei ole hengellisessä yhteydessä noin syvällä julkisynnissä elävän kanssa.

        Jokainen varmasti pystyy katkeruuden aistimaan tuosta blogista, joka muistuttaakin paljon Patrick Tiaisen uutta blogia.

        Heille on tullut tämä valaistuminen, että eivät enää yritä edes taistella syntinsä vastaan vaan hyväksyvät syntielämänsä. Tämä johtuu siitä, kun ei olla koskaan käyty Golgatalla.

        Tarina on traaginen, mutta ei ainutlaatuinen ja esimerkiksi Helsingin Saalemissa on identtinen tilanne, mutta vain pari askelta jäljessä. Näitä eksyttäjiä on kaatunut monia ja vielä tulee kaatumaan, koska niin Jumalan sana sanoo.

        "Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." - 2. Korinttolaiskirje 11:13-15

        Ei voida kuitenkaan sanoa, ettei oltaisi varoitettu, vaan tässäkin tapauksessa valtavan moni ilmoitti eksyneeksi pastorilla suoraan asiat, mutta hän ei tahtonut kuunnella. Varoitin myös vuosi sitten hänen isäänsä, joka tuli jutteleen kanssani, koska tunnemme.

        Kaikki meni aivan Raamatun mukaisesti, niin hyvässä kuin pahassa. Jumala on edelleen valtaistuimella.

        Siunauksin, MM.

        Niin ja Mauno, jos julkisyntejä aletaan tutkia, niin tutkitaan sinunkin sitten samalla !

        Mitä Mauno tässä sanotaan sinulle ?

        Fil. 3:19 heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä,

        Siis olet ns. "potra poika", joten miten sinä siis puolustaudut, jos minä alan myös sinua ulkoisten asioiden kautta arvioimaan ?

        Eli kysymys kuuluu siis, kuka tai mikä on tuon mukaan sinun jumalasi ?

        Pitäisikö meidän hylätä sinut myös, kun vatsa on selvästi sinun jumalasi ?


      • oletko.varma
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys

        Olen varma. Tiedän missä hengessä tuo entinen pastori on, joka edelleenkin
        on hyvä ystävä ja saa tukea homosuhteessa elävältä uskon sanan entiseltä apostolilta. Kukaan tervehenkinen ei ole hengellisessä yhteydessä noin syvällä julkisynnissä elävän kanssa.

        Jokainen varmasti pystyy katkeruuden aistimaan tuosta blogista, joka muistuttaakin paljon Patrick Tiaisen uutta blogia.

        Heille on tullut tämä valaistuminen, että eivät enää yritä edes taistella syntinsä vastaan vaan hyväksyvät syntielämänsä. Tämä johtuu siitä, kun ei olla koskaan käyty Golgatalla.

        Tarina on traaginen, mutta ei ainutlaatuinen ja esimerkiksi Helsingin Saalemissa on identtinen tilanne, mutta vain pari askelta jäljessä. Näitä eksyttäjiä on kaatunut monia ja vielä tulee kaatumaan, koska niin Jumalan sana sanoo.

        "Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." - 2. Korinttolaiskirje 11:13-15

        Ei voida kuitenkaan sanoa, ettei oltaisi varoitettu, vaan tässäkin tapauksessa valtavan moni ilmoitti eksyneeksi pastorilla suoraan asiat, mutta hän ei tahtonut kuunnella. Varoitin myös vuosi sitten hänen isäänsä, joka tuli jutteleen kanssani, koska tunnemme.

        Kaikki meni aivan Raamatun mukaisesti, niin hyvässä kuin pahassa. Jumala on edelleen valtaistuimella.

        Siunauksin, MM.

        Niin ja miksi siis haureuden synneistä on sinullakin selvästi eri säännöt toisille ja toisille ???

        Siis sama seksuaalinen himo aiheuttaa toisessa homostelun ja toisessa taas puolison pettämisen, mutta samasta himosta on siis kyse !!!

        Homon pitää eheytä ja vapautua hetkessä, hänelle ei anneta aikaa olla Jumalan hoidossa ja rauhassa kasvaa ja eheytyä Herran käsittelyssä !!!

        Mutta sinä et siis puutu muihin julki haureuden harjoittajiin, eli herätysliikkaissä on monia puolisonsa hyljänneitä ja uudelleen avioituneita, mutta heiltä sinä et vaadi välitöntä muutosta !!!

        Miksi ja mistä tämä toisten tuomitseminen heti irtisanoutumaan synnistään ilman aikaa ja mahdollisuutta eheytä ja vapautua ???

        Toinen taas saa vapaasti jatkaa haureuttaan ja jatkaa vieläpä seurakunnan vanhimpana ???

        Heiltä ei todellakaan vaadita välitöntä parannusta ja irtisanoutumista samasta synnistä eli haureudesta eli seksuaalisesta himosta !

        Miksi Mauno sinulla on eri säännöt eri ihmisille ja oireille ????

        Tuo touhu on tekopyhää "hyvien veljien" suosimista pelkästään !

        Ne "hyvät veljet" siis saavat vapaasti jatkaa haureuttaan ja he saavat siis hapattaa koko taikinan eli seurakunnan omalla väärällä esimerkillään, mutta nuo toiset, eli homosteluun langenneet, taas te tuomitsette ankarimman päälle.

        Jaak. 2:1 Veljeni, älköön teidän uskonne meidän kirkastettuun Herraamme, Jeesukseen Kristukseen, olko sellainen, joka katsoo henkilöön.

        Seurakunnassa ei voi olla, eikä saa olla, eri säännöt eri ihmisille !!!


      • pientärajaa
        oletko.varma kirjoitti:

        Niin ja Mauno, jos julkisyntejä aletaan tutkia, niin tutkitaan sinunkin sitten samalla !

        Mitä Mauno tässä sanotaan sinulle ?

        Fil. 3:19 heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä,

        Siis olet ns. "potra poika", joten miten sinä siis puolustaudut, jos minä alan myös sinua ulkoisten asioiden kautta arvioimaan ?

        Eli kysymys kuuluu siis, kuka tai mikä on tuon mukaan sinun jumalasi ?

        Pitäisikö meidän hylätä sinut myös, kun vatsa on selvästi sinun jumalasi ?

        Tyhmyytesi on lähes käsinkosketeltavaa...


      • Ihmettelenvain

        On kyllä tällä Mattilalla erikoista Raamatun opetusta. Ottaa jakeen sieltä toisen täältä sopivasti "omien paljastustensa" tueksi.
        Ei lähennä, valitettavasti, Kristukseen Jeesukseen eikä Hänen Sanaansa.


      • Anonyymi

        Onko tässä ihan OIKEA HELLUNTAISEURAKUNTA. Kuulostaa siltä, että ei ole. Ei edes nykyisenä liberaaliteologian aikana ole tuollaista HELLUNTAISEURAKUNTAA .Jos seurakunnat tietäisivät tuosta ( jos se nyt onkaan helluntaiseurakunta )niin sitten seuraisi jotain.
        Nyt kun Helluntaiherätys ei ole enää yhtenäinen, kaikki kauhea voi tulla sisään.


    • Toinen-insinööri
      • 0p8o98i7u65

        Se on vain Jumalan armoa, että hän lähetti Maunon repimään tätäkin väärää istutusta. Ehkä tuo pastori vielä iäisyydessä kiittää Maunoa. Asioista puhutaan liiaan vähän suoraan. Kun selailin pastorin blogia, niin heti pisti silmään, että hän siteeraa jumalattomia rallatuksia. Se kertoo jo paljon.

        Nuo rallatukset on vain sielullista musisointia, mitä hengellinen uskovainen ei kuuntele. Musiikin lahja on sitä varten, että laulettaisiin ja soitettaisiin vain Jumalan kunniaksi. Jos siis asiat on tällä tasolla, niin en ihmettele yhtään. Mitä lieneekään muuta.


      • oletko.varma
        0p8o98i7u65 kirjoitti:

        Se on vain Jumalan armoa, että hän lähetti Maunon repimään tätäkin väärää istutusta. Ehkä tuo pastori vielä iäisyydessä kiittää Maunoa. Asioista puhutaan liiaan vähän suoraan. Kun selailin pastorin blogia, niin heti pisti silmään, että hän siteeraa jumalattomia rallatuksia. Se kertoo jo paljon.

        Nuo rallatukset on vain sielullista musisointia, mitä hengellinen uskovainen ei kuuntele. Musiikin lahja on sitä varten, että laulettaisiin ja soitettaisiin vain Jumalan kunniaksi. Jos siis asiat on tällä tasolla, niin en ihmettele yhtään. Mitä lieneekään muuta.

        Oletko sinäkin aivan varma asioista ???

        Kyselin jo edellä asiaa Maunolta !

        Kannattaa olla ihan varma, ettei tule annettua vääriä todistuksia lähimmäisistä.

        Tiedätkö sinä sen, että oliko asia niin, että tuo "profeetta" on ennustellut pieleen useita kertoja ?


      • oletko.varma kirjoitti:

        Oletko sinäkin aivan varma asioista ???

        Kyselin jo edellä asiaa Maunolta !

        Kannattaa olla ihan varma, ettei tule annettua vääriä todistuksia lähimmäisistä.

        Tiedätkö sinä sen, että oliko asia niin, että tuo "profeetta" on ennustellut pieleen useita kertoja ?

        Eikös Mauno tuossa jo vastannut olevansa varma ja toisekseen en minä ainakaan lähtisi tekemään tuollaista aloitusta ellen olisi varma asiasta.


      • oletko.varma
        jykä59 kirjoitti:

        Eikös Mauno tuossa jo vastannut olevansa varma ja toisekseen en minä ainakaan lähtisi tekemään tuollaista aloitusta ellen olisi varma asiasta.

        Se ei kerro Maunosta mitään, jos sinä et tekisi tuollaista aloitusta, jos et ole varma !

        Älä sekoita itseäsi Maunoon siis !

        Niin ja Mauno arvostelee kaikkea maan ja taivaan välillä ja hänkin on vain vajavainen ja erehtyväinen ihminen, kuten JO on siis nähty.

        Eli Mauno itse alkoi puolustella ja kehua erästä väärää profeettaa !


    • Toinen-insinööri

      Luehan Mauno tältä sivulta ladattavissa oleva pdf-kirja.
      Aivan kaikesta en ole samaa mieltä, mutta kirjassa on paljon hyvää asiaa ja silmiä avaavaa tekstiä.
      http://www.fkf.net/haavisto/oljypuu.html

      Raamattuun ei saa tunkea juttuja tämän päivän sanomalehdistä.

      • aikainmerkeistä

        Jeesus kehoitti katsomaan myös aikainmerkkejä.
        Seurakunnissa eletään tänä päivänä lopunajan pahoja eksytyksen aikoja (Raamatun profetiat).
        Helluntaissa kastealtaatkin kuivuvat.

        Jeesus neuvoo.... ÄLKÄÄ EKSYKÖ.


      • puurot.ja.vellit

        Haavisto on pihalla itse !

        Raamattu sanoo selvästi:

        2. Tessalonikalaiskirje 2
        1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

        Siis "kadotuksen lapsi" eli fyysinen henkilö siis asettautuu Jumalan temppeliin !!!

        Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!

        Voi sokeutta !!!

        Joten temppeli rakennetaan, ja sitä siis sanotaan Jumalan temppeliksi yleisesti, sellaisena se tullaan tuntemaan, vaikka Jumala itse siis ei asu käsillä tehdyissä huoneissa.

        Sinne uskosta osattomat juutalaiset sitten odottavat messiasta ja sen he saavatkin, eli antikristuksen siis, eli "kadotuksen lapsen" !

        Ja antikristus siis se lopullinen kadotuksen lapsi siis asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa siis Jumala, eli esittää siis Jeesusta Kristusta, eli on se lopullinen antikristus.

        Tämä on NIIIIN selvä asia, että kuinka tässä voi noin seota, kuten Haavisto sekoilee ?

        Niin ja nyt jo tiedämme, että alkuvalmistelut temppelin pystytykselle on JO tehty !

        Kopioitu Petri Paavolan sivuilta:

        " Breaking Israel News media julkaisi (11.12.2018) Adam Eliyahu Berkowitzin artikkelin: Dedication of Altar for Third Temple (Alttarin vihkiminen kolmatta temppeliä varten). Artikkeli sanoi kuinka maanantaina (10.12) Sanhedrin isännöi alttarin vihkimistä kolmatta temppeliä varten. Artikkelin mukaan tapahtumassa papit olivat pukeutuneet täysin vanhan liiton papin asuihin asettaessaan uudelleen voimaan iankaikkisen uhrin (Korban Tamidi). Breaking Israel News kirjoitti alttarin olleen tehty sementistä, joka oli täytetty ilmalla (tai hapella). Artikkelin mukaan alttari ei ole ideaalinen, mutta se on täysin kosher (sopiva, puhdas) käytettäväksi temppelin palveluksessa.

        Artikkelin mukaan temppelin esineet on tehty valmiiksi hetkeä varten, jolloin temppelipalvelus alkaa. Menora (kultainen lampunjalka) on tehty puusta, ja vaikka se ei ole ideaali, niin se on kosher käytettäväksi temppelissä, jota yksi ihminen voi kantaa. Vaskiallas on myös kosher, vaikka se on huomattavasti erilainen kuin Salomonin meri (valettu allas pappien käsien ja jalkojen pesua varten - pappien rituaalipesut), jota käytettiin temppelissä pappien käsien ja jalkojen pesemiseen.

        Tilaisuudessa papit pesivät kätensä ja jalkansa ennen temppelipalveluksen aloittamista ja uhrin uhraamista. Uhri "lammas" oli aikaisemmin tapettu ja tuotiin paikalle vihreässä astiassa. Papit sytyttivät menoran. Papit sytyttivät tulen alttarille ensimmäisen kerran. Uhri tuotiin alttarille ja uhrieläimen liha asetettiin tuleen. Alttarin hiilet tuotiin alttarin suitsutukseen. Pappien kouluttaja rabbi Baruch Kahane palveli tilaisuudessa ylimmäisenä pappina. Tilaisuudessa papit lausuivat papillisen siunauksen. "


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Haavisto on pihalla itse !

        Raamattu sanoo selvästi:

        2. Tessalonikalaiskirje 2
        1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

        Siis "kadotuksen lapsi" eli fyysinen henkilö siis asettautuu Jumalan temppeliin !!!

        Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!

        Voi sokeutta !!!

        Joten temppeli rakennetaan, ja sitä siis sanotaan Jumalan temppeliksi yleisesti, sellaisena se tullaan tuntemaan, vaikka Jumala itse siis ei asu käsillä tehdyissä huoneissa.

        Sinne uskosta osattomat juutalaiset sitten odottavat messiasta ja sen he saavatkin, eli antikristuksen siis, eli "kadotuksen lapsen" !

        Ja antikristus siis se lopullinen kadotuksen lapsi siis asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa siis Jumala, eli esittää siis Jeesusta Kristusta, eli on se lopullinen antikristus.

        Tämä on NIIIIN selvä asia, että kuinka tässä voi noin seota, kuten Haavisto sekoilee ?

        Niin ja nyt jo tiedämme, että alkuvalmistelut temppelin pystytykselle on JO tehty !

        Kopioitu Petri Paavolan sivuilta:

        " Breaking Israel News media julkaisi (11.12.2018) Adam Eliyahu Berkowitzin artikkelin: Dedication of Altar for Third Temple (Alttarin vihkiminen kolmatta temppeliä varten). Artikkeli sanoi kuinka maanantaina (10.12) Sanhedrin isännöi alttarin vihkimistä kolmatta temppeliä varten. Artikkelin mukaan tapahtumassa papit olivat pukeutuneet täysin vanhan liiton papin asuihin asettaessaan uudelleen voimaan iankaikkisen uhrin (Korban Tamidi). Breaking Israel News kirjoitti alttarin olleen tehty sementistä, joka oli täytetty ilmalla (tai hapella). Artikkelin mukaan alttari ei ole ideaalinen, mutta se on täysin kosher (sopiva, puhdas) käytettäväksi temppelin palveluksessa.

        Artikkelin mukaan temppelin esineet on tehty valmiiksi hetkeä varten, jolloin temppelipalvelus alkaa. Menora (kultainen lampunjalka) on tehty puusta, ja vaikka se ei ole ideaali, niin se on kosher käytettäväksi temppelissä, jota yksi ihminen voi kantaa. Vaskiallas on myös kosher, vaikka se on huomattavasti erilainen kuin Salomonin meri (valettu allas pappien käsien ja jalkojen pesua varten - pappien rituaalipesut), jota käytettiin temppelissä pappien käsien ja jalkojen pesemiseen.

        Tilaisuudessa papit pesivät kätensä ja jalkansa ennen temppelipalveluksen aloittamista ja uhrin uhraamista. Uhri "lammas" oli aikaisemmin tapettu ja tuotiin paikalle vihreässä astiassa. Papit sytyttivät menoran. Papit sytyttivät tulen alttarille ensimmäisen kerran. Uhri tuotiin alttarille ja uhrieläimen liha asetettiin tuleen. Alttarin hiilet tuotiin alttarin suitsutukseen. Pappien kouluttaja rabbi Baruch Kahane palveli tilaisuudessa ylimmäisenä pappina. Tilaisuudessa papit lausuivat papillisen siunauksen. "

        Siis "kadotuksen lapsi" eli fyysinen henkilö siis asettautuu Jumalan temppeliin !!!

        Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!

        Voi sokeutta !!!

        - -

        Ensin kyhätään oppi yhdistelemällä toisiinsa kuulumattomia asioita ja sitten ihmetellään miksi joku asia ei sovi siihen.

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että kadotuksen lapsi ilmestyy tänne ihmisenä?
        Raamattu puhuu monessa kohdin, että saatana on jo maan päällä.


        Sellainen temppeli mikä ehkä rakennetaan joskus Jerusalemiin ei ole mikään Jumalan temppeli. Voi olla, että se jää rakentamattakin. Missään tapauksessa sillä ei ole mitään laajempaa merkitystä.
        Tämä nykyinen Israel-kultti voi olla jo osa Jumalan lähettämää väkevää eksytystä.


      • männistö
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Siis "kadotuksen lapsi" eli fyysinen henkilö siis asettautuu Jumalan temppeliin !!!

        Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!

        Voi sokeutta !!!

        - -

        Ensin kyhätään oppi yhdistelemällä toisiinsa kuulumattomia asioita ja sitten ihmetellään miksi joku asia ei sovi siihen.

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että kadotuksen lapsi ilmestyy tänne ihmisenä?
        Raamattu puhuu monessa kohdin, että saatana on jo maan päällä.


        Sellainen temppeli mikä ehkä rakennetaan joskus Jerusalemiin ei ole mikään Jumalan temppeli. Voi olla, että se jää rakentamattakin. Missään tapauksessa sillä ei ole mitään laajempaa merkitystä.
        Tämä nykyinen Israel-kultti voi olla jo osa Jumalan lähettämää väkevää eksytystä.

        Se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi" ( 2 Tes. 2:3). Eikö tässä ihan selvästi sanota, että kadotuksen lapsi on ihminen?


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Siis "kadotuksen lapsi" eli fyysinen henkilö siis asettautuu Jumalan temppeliin !!!

        Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!

        Voi sokeutta !!!

        - -

        Ensin kyhätään oppi yhdistelemällä toisiinsa kuulumattomia asioita ja sitten ihmetellään miksi joku asia ei sovi siihen.

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että kadotuksen lapsi ilmestyy tänne ihmisenä?
        Raamattu puhuu monessa kohdin, että saatana on jo maan päällä.


        Sellainen temppeli mikä ehkä rakennetaan joskus Jerusalemiin ei ole mikään Jumalan temppeli. Voi olla, että se jää rakentamattakin. Missään tapauksessa sillä ei ole mitään laajempaa merkitystä.
        Tämä nykyinen Israel-kultti voi olla jo osa Jumalan lähettämää väkevää eksytystä.

        Näin se menee, kun on asiat opittu väärin ja on uskottu ihmisoppeja !

        Ei enää nähdä sitä, mitä Sanassa selvääkin selvemmin lukee !

        33/38
        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,

        Biblia 1776
        3 Älkäät antako kenenkään teitänne vietellä millään tavalla; sillä ei hän ennen tule kuin luopumus tapahtuu ja synnin ihminen ilmoitetaan, kadotuksen lapsi,

        King James
        3 Let no man deceive you by any means: for that day shall not come , except there come a falling away first, and that man of sin be revealed, the son of perdition;

        Siis vaikka laitoin jo selvästi tuon asian ja Sanankohdan, niin eksynyt sokea, on sille Totuudelle ihan sokea !


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Siis "kadotuksen lapsi" eli fyysinen henkilö siis asettautuu Jumalan temppeliin !!!

        Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!

        Voi sokeutta !!!

        - -

        Ensin kyhätään oppi yhdistelemällä toisiinsa kuulumattomia asioita ja sitten ihmetellään miksi joku asia ei sovi siihen.

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että kadotuksen lapsi ilmestyy tänne ihmisenä?
        Raamattu puhuu monessa kohdin, että saatana on jo maan päällä.


        Sellainen temppeli mikä ehkä rakennetaan joskus Jerusalemiin ei ole mikään Jumalan temppeli. Voi olla, että se jää rakentamattakin. Missään tapauksessa sillä ei ole mitään laajempaa merkitystä.
        Tämä nykyinen Israel-kultti voi olla jo osa Jumalan lähettämää väkevää eksytystä.

        Minä JO kirjoitin myös sen, että sitä ihmiset sanovat Jumalan temppeliksi ja se tehdään siis 2:n temppelin kaavan mukaan, eli kopio siitä tehdään.

        Mutta Sana siis sanoo näin käyvän, ja niin käy !

        Juutalaiset siis yrittävät jatkaa vanhaa lakiliittoa, jonka Jumala on jo lakkauttanut.

        Jumalan tahto ei ole se, että eläinuhreja ja muita uhreja aletaan uhrata, siten tallataan Kristuksen kallis uhriveri jalkoihin !!!

        Mutta silti siis uskosta osattomat juutalaiset sen tekevät !

        Mutta siitä alkaakin heidän ongelmansa todella eli alkaa Googin sota, josta selviää vain pieni jäännös juutalaisita Israelissa lopulta Sanan mukaan.


      • Toinen-insinööri
        männistö kirjoitti:

        Se päivä ei tule, ennen kuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi" ( 2 Tes. 2:3). Eikö tässä ihan selvästi sanota, että kadotuksen lapsi on ihminen?

        Miten Jeesus voi asettua sydämeen asumaan?


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Miten Jeesus voi asettua sydämeen asumaan?

        Mitä ihmettä nyt sekoilet ?

        Jumala on Henki !

        1. Kor. 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

        Ei kai sinussakaan elä toinen fyysinen ihminen ???


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Mitä ihmettä nyt sekoilet ?

        Jumala on Henki !

        1. Kor. 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

        Ei kai sinussakaan elä toinen fyysinen ihminen ???

        Tuolla edellä oli näin, kun puhuttiin antikristuksen asettumisesta Jumalan temppeliin eli seurakuntaan/uskoviin

        "Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!"

        Se on vain yhdenlaisen oppirakennelman oletus, että antikristuksen pitäisi ilmestyä erityisenä ihmisenä.
        Ilmestyskirja ei puhu antikristuksesta ollenkaan.

        Toisaalta antikristuksia on ollut jo vuosituhansia.

        Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.

        Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Tuolla edellä oli näin, kun puhuttiin antikristuksen asettumisesta Jumalan temppeliin eli seurakuntaan/uskoviin

        "Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!"

        Se on vain yhdenlaisen oppirakennelman oletus, että antikristuksen pitäisi ilmestyä erityisenä ihmisenä.
        Ilmestyskirja ei puhu antikristuksesta ollenkaan.

        Toisaalta antikristuksia on ollut jo vuosituhansia.

        Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.

        Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.

        Yhä vaan jankkaat ja sekoilet !

        Antikristuksia on ollut ja tulee olemaan, mutta KADOTUKSEN LAPSI ON VAIN YKSI !!!

        33/38
        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,

        Biblia 1776
        3 Älkäät antako kenenkään teitänne vietellä millään tavalla; sillä ei hän ennen tule kuin luopumus tapahtuu ja synnin ihminen ilmoitetaan, kadotuksen lapsi,

        King James
        3 Let no man deceive you by any means: for that day shall not come , except there come a falling away first, and that man of sin be revealed, the son of perdition;

        Joten sen FYYSISEN IHMISEN ELI KADOTUKSEN LAPSEN tulee ilmestyä ja se kertoo meille sen, että pian päästään Taivaan kotiin Herran luo !!!

        1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
        5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
        6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
        7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
        9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

        Tässä sanomassa siis ei ole yhtään mitään epäselvää !!!


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Tuolla edellä oli näin, kun puhuttiin antikristuksen asettumisesta Jumalan temppeliin eli seurakuntaan/uskoviin

        "Fyysinen henkilö ei voi asettautua toiseen ihmiseen/ihmisiin !!!"

        Se on vain yhdenlaisen oppirakennelman oletus, että antikristuksen pitäisi ilmestyä erityisenä ihmisenä.
        Ilmestyskirja ei puhu antikristuksesta ollenkaan.

        Toisaalta antikristuksia on ollut jo vuosituhansia.

        Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.

        Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.

        Niin ja Ilmestyskirjassa puhutaan kyllä KADOTUKSEN LAPSESTA ja hänen toimistaan:

        Johanneksen ilmestys 13
        15 Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
        16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
        17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        Johanneksen ilmestys 19
        20 Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.

        Joten älä viitsi valehdella vastoin totuutta !


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Niin ja Ilmestyskirjassa puhutaan kyllä KADOTUKSEN LAPSESTA ja hänen toimistaan:

        Johanneksen ilmestys 13
        15 Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
        16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
        17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        Johanneksen ilmestys 19
        20 Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.

        Joten älä viitsi valehdella vastoin totuutta !

        Pedon kuvaahan on kumarrettu jo tuhansia vuosia.

        Uskoviin on painettu Jumalan sinetti. Ilm14:1
        Se ei ole mikään tekninen aparaatti tai näkyvä merkintä.

        Muutama jae aiemmin puhutaan pedon merkistä. Sekään ei ole mikään laite, siru , näkyvä merkintä tms.

        Se, jolla ei ole Pyhän Hengen sinettiä, kantaa pedon merkkiä.


        Peto edustaa saatanan valtaa maailmassa. Sen vallassa on täydellisesti kaikki maat ja kansat. Sitähän numerot 10 ja 7 pedon sarjoina, päinä ja kruunuina tarkoittavat.
        Väärä profeetta on Jumalan ja Jeesuksen kieltävä henki kirkoissa ja seurakunnissa.


      • Toinen-insinööri
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Pedon kuvaahan on kumarrettu jo tuhansia vuosia.

        Uskoviin on painettu Jumalan sinetti. Ilm14:1
        Se ei ole mikään tekninen aparaatti tai näkyvä merkintä.

        Muutama jae aiemmin puhutaan pedon merkistä. Sekään ei ole mikään laite, siru , näkyvä merkintä tms.

        Se, jolla ei ole Pyhän Hengen sinettiä, kantaa pedon merkkiä.


        Peto edustaa saatanan valtaa maailmassa. Sen vallassa on täydellisesti kaikki maat ja kansat. Sitähän numerot 10 ja 7 pedon sarjoina, päinä ja kruunuina tarkoittavat.
        Väärä profeetta on Jumalan ja Jeesuksen kieltävä henki kirkoissa ja seurakunnissa.

        Korjaus: sarvina


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Pedon kuvaahan on kumarrettu jo tuhansia vuosia.

        Uskoviin on painettu Jumalan sinetti. Ilm14:1
        Se ei ole mikään tekninen aparaatti tai näkyvä merkintä.

        Muutama jae aiemmin puhutaan pedon merkistä. Sekään ei ole mikään laite, siru , näkyvä merkintä tms.

        Se, jolla ei ole Pyhän Hengen sinettiä, kantaa pedon merkkiä.


        Peto edustaa saatanan valtaa maailmassa. Sen vallassa on täydellisesti kaikki maat ja kansat. Sitähän numerot 10 ja 7 pedon sarjoina, päinä ja kruunuina tarkoittavat.
        Väärä profeetta on Jumalan ja Jeesuksen kieltävä henki kirkoissa ja seurakunnissa.

        Mitä sä taas sekoilet ?

        Raamattu sanoo selvääkin selvemmin senkin, että se pedon merkki otetaan otsaan tai käteen !!!

        Ja sen avulla vain voi enää tehdä kauppaa, muuten ei !

        Joten taas ihan puuta heinää kirjoitat.

        Lue ja tutki nyt edes hieman enemmän sitä Raamattua !

        Johanneksen ilmestys 13
        16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
        17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        Tämä otsassa tai oikeassa kädessä oleva merkki on siis ihan toista, kuin Pyhä Henki sinettinä uskovassa !!!

        Mistä ihmeestä olet tuollaisia oppeja kehitellyt ???


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Mitä sä taas sekoilet ?

        Raamattu sanoo selvääkin selvemmin senkin, että se pedon merkki otetaan otsaan tai käteen !!!

        Ja sen avulla vain voi enää tehdä kauppaa, muuten ei !

        Joten taas ihan puuta heinää kirjoitat.

        Lue ja tutki nyt edes hieman enemmän sitä Raamattua !

        Johanneksen ilmestys 13
        16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
        17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        Tämä otsassa tai oikeassa kädessä oleva merkki on siis ihan toista, kuin Pyhä Henki sinettinä uskovassa !!!

        Mistä ihmeestä olet tuollaisia oppeja kehitellyt ???

        Mietipä vähän. Nuo molemmat merkit ovat Ilmestyskirjassa ihan lähekkäin toisiaan. Olisiko toinen symbolinen ja toinen kirjaimellinen?
        Lue Ilm.13 ja mieti mitkä kaikki siinä on kirjaimellisesti otettavaa.
        Peto, meri, sarvi, pää, ...
        Onko niin, että ainoastaan pedon merkki on kirjaimellista ja kaikki muu kuvainnollista?
        Jolla on korva, se kuulkoon. Korvattomat olkoon kuulematta?


        Jumala käski näin:
        18 Painakaa siis nämä minun sanani sydämeenne ja mieleenne ja sitokaa ne merkiksi käteenne, ja ne olkoot muistolauseena otsallanne;

        Juutalaiset eivät ymmärtäneet käskyn todellista merkitystä ja toimivat näin:
        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tefillin

        Saman virheen tekevät lukuisat suomalaiset Raamatun selittäjät vapaissa suunnissa.


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Mitä sä taas sekoilet ?

        Raamattu sanoo selvääkin selvemmin senkin, että se pedon merkki otetaan otsaan tai käteen !!!

        Ja sen avulla vain voi enää tehdä kauppaa, muuten ei !

        Joten taas ihan puuta heinää kirjoitat.

        Lue ja tutki nyt edes hieman enemmän sitä Raamattua !

        Johanneksen ilmestys 13
        16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
        17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        Tämä otsassa tai oikeassa kädessä oleva merkki on siis ihan toista, kuin Pyhä Henki sinettinä uskovassa !!!

        Mistä ihmeestä olet tuollaisia oppeja kehitellyt ???

        Millaisella rahalla tyhmät neitsyet olisivat voineet öljyä ostaa?

        1 Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Millaisella rahalla tyhmät neitsyet olisivat voineet öljyä ostaa?

        1 Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa

        Et näköjään tuotakaan ymmärrä !

        Tuo on Hengellinen kuva, joka kertoo pelastuksen ja kaikkien Kristuksessa olevien aarteiden olevan ilmaisia, eikä niitä voi millään rahalla siis ostaa !!!


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Et näköjään tuotakaan ymmärrä !

        Tuo on Hengellinen kuva, joka kertoo pelastuksen ja kaikkien Kristuksessa olevien aarteiden olevan ilmaisia, eikä niitä voi millään rahalla siis ostaa !!!

        Hyvä, että ymmärrät, että Raamatussa ostamisella ja myymisellä ei aina tarkoiteta sitä, että sillä olisi jotain tekemistä rahan kanssa.


        "Osta totuutta, älä myy"


        Hes.28
        16. Suuressa kaupankäynnissäsi tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä.


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Hyvä, että ymmärrät, että Raamatussa ostamisella ja myymisellä ei aina tarkoiteta sitä, että sillä olisi jotain tekemistä rahan kanssa.


        "Osta totuutta, älä myy"


        Hes.28
        16. Suuressa kaupankäynnissäsi tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä.

        Miksi siis menit yrittämään tuollaista vedätystä ?

        " Millaisella rahalla tyhmät neitsyet olisivat voineet öljyä ostaa?
        1 Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa "

        Tuolla yritit siis vain puolustella edellisä valheitasi, eli vääriä Raamatun tulkintojasi !

        HÄPEÄ !


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Miksi siis menit yrittämään tuollaista vedätystä ?

        " Millaisella rahalla tyhmät neitsyet olisivat voineet öljyä ostaa?
        1 Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa "

        Tuolla yritit siis vain puolustella edellisä valheitasi, eli vääriä Raamatun tulkintojasi !

        HÄPEÄ !

        Huomaan, että olet nielaissut purematta Hartosen ja Mellerin opin lopunajoista, mistä lie jenkkisoopasta Suomeen tuotuja.

        Onneksi ne ovat kuitenkin Suomessakin pikkuhiljaa väistymässä. Kaiken maailman sensaatiojutut halventavaa Raamatun sanomaa.


        Halusin herätellä sinua huomaamaan, ettei kaikki ostaminen ja myyminen Raamatussa ole tavanomaista kaupankäyntiä.

        Netissä on paljon Ilmestyskirjaan liittyvää huuhaaopetusta. Maunon sivuilla sitä on paljon ja Maunon diggaama kuusiaidan takainen mies on puhunut nettiin monta Raamatun vastaista puhetta. Paavolan opitkin kannattaa heittää mäkeen.


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Huomaan, että olet nielaissut purematta Hartosen ja Mellerin opin lopunajoista, mistä lie jenkkisoopasta Suomeen tuotuja.

        Onneksi ne ovat kuitenkin Suomessakin pikkuhiljaa väistymässä. Kaiken maailman sensaatiojutut halventavaa Raamatun sanomaa.


        Halusin herätellä sinua huomaamaan, ettei kaikki ostaminen ja myyminen Raamatussa ole tavanomaista kaupankäyntiä.

        Netissä on paljon Ilmestyskirjaan liittyvää huuhaaopetusta. Maunon sivuilla sitä on paljon ja Maunon diggaama kuusiaidan takainen mies on puhunut nettiin monta Raamatun vastaista puhetta. Paavolan opitkin kannattaa heittää mäkeen.

        Taas aivan väärä arvio, eli väärä todistus lähimmäisestäsi, ja taas se olkinukke !!!

        Minä en ole nielaissut kenenkään oppeja, vaan nuo asiat olen itse tutkinut ja löytänyt Raamatusta !!!

        Hartosta en edes tiedä nimeltä ja Mellerin sotkuihin en halua edes vähänkään koskea !

        Netissä on toki paljon väärää ja harhaa, eikä sieltä tulekkaan Totuutta etsiä !

        Minä olen siis itse tutkinut Sanaa ahkerasti ja kun olen uudestisyntynyt, niin Henki ohjaa ja muistuttaa ja opettaa tarvitsemani asiat !

        Niin sen uudessa liitossa tulisi mennäkin, eikä luottaa ihmisiin ja heidän oppeihinsa !

        Mutta sinun selityksesi olivat niin heikkoja, ja niin pielessä, että et kyllä ole itse asioita kunnolla tutkinut, sen näkee selvääkin selvemmin, ikävä kyllä.

        Siis nuo Raamatunpaikat, joissa ymmärrät asiat pieleen, eivät vaadi muuta kuin tarkkutta lukemisessa ja luetun ymmärtämisen, mutta silti sinä olet niissäkin eksynyt !

        Miten se noin voi olla sinun kohdallasi ?


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Huomaan, että olet nielaissut purematta Hartosen ja Mellerin opin lopunajoista, mistä lie jenkkisoopasta Suomeen tuotuja.

        Onneksi ne ovat kuitenkin Suomessakin pikkuhiljaa väistymässä. Kaiken maailman sensaatiojutut halventavaa Raamatun sanomaa.


        Halusin herätellä sinua huomaamaan, ettei kaikki ostaminen ja myyminen Raamatussa ole tavanomaista kaupankäyntiä.

        Netissä on paljon Ilmestyskirjaan liittyvää huuhaaopetusta. Maunon sivuilla sitä on paljon ja Maunon diggaama kuusiaidan takainen mies on puhunut nettiin monta Raamatun vastaista puhetta. Paavolan opitkin kannattaa heittää mäkeen.

        Kuka siis on tuo "kuusiaidan takainen mies" ja mistä voin tarkistaa hänen juttunsa ?

        Minua kiinnostaisi tietää se, että mikä hän oikeasti on miehiään ja selvittää itse se, että onko Mauno taas eksynyt uskomaan väärään "profeettaan" ?


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Taas aivan väärä arvio, eli väärä todistus lähimmäisestäsi, ja taas se olkinukke !!!

        Minä en ole nielaissut kenenkään oppeja, vaan nuo asiat olen itse tutkinut ja löytänyt Raamatusta !!!

        Hartosta en edes tiedä nimeltä ja Mellerin sotkuihin en halua edes vähänkään koskea !

        Netissä on toki paljon väärää ja harhaa, eikä sieltä tulekkaan Totuutta etsiä !

        Minä olen siis itse tutkinut Sanaa ahkerasti ja kun olen uudestisyntynyt, niin Henki ohjaa ja muistuttaa ja opettaa tarvitsemani asiat !

        Niin sen uudessa liitossa tulisi mennäkin, eikä luottaa ihmisiin ja heidän oppeihinsa !

        Mutta sinun selityksesi olivat niin heikkoja, ja niin pielessä, että et kyllä ole itse asioita kunnolla tutkinut, sen näkee selvääkin selvemmin, ikävä kyllä.

        Siis nuo Raamatunpaikat, joissa ymmärrät asiat pieleen, eivät vaadi muuta kuin tarkkutta lukemisessa ja luetun ymmärtämisen, mutta silti sinä olet niissäkin eksynyt !

        Miten se noin voi olla sinun kohdallasi ?

        Suosittelen, että luet tai kuuntelet Ilmestyskirjasta eri tavoin ajattelevien opetusta.
        Se avartaa.


        https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/aika-on-nyt-opas-ilmestyskirjan-lukemiseen-marko-jauhiainen/

        https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/karitsa-ja-leijona-erkki-ranta/

        https://www.aikashop.fi/tuote/504/petoja-ja-merkkeja-ilmestyskirjan-tulkintaa

        https://www.rovasti.fi/node/108
        http://www.vapaasatama.net/ilmestyskirja/

        https://www.sley.fi/toiminta/raamattu-tutuksi/raamattuluennot/raamattuluennot-johanneksen-ilmestys/


        Kannattaa muistaa, että vaikka kello olisi täysin pysähdyksissä, se näyttää kaksi kertaa vuorokaudessa oikeaa aikaa.
        Sellainen kello, joka on viisi minuuttia jäljessä tai edellä, ei käytä koskaan oikeaa aikaa.
        Kannattaa siis tutkia erilaisia ajatuksia etenkin, jos haluaa oppia jotain.


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Taas aivan väärä arvio, eli väärä todistus lähimmäisestäsi, ja taas se olkinukke !!!

        Minä en ole nielaissut kenenkään oppeja, vaan nuo asiat olen itse tutkinut ja löytänyt Raamatusta !!!

        Hartosta en edes tiedä nimeltä ja Mellerin sotkuihin en halua edes vähänkään koskea !

        Netissä on toki paljon väärää ja harhaa, eikä sieltä tulekkaan Totuutta etsiä !

        Minä olen siis itse tutkinut Sanaa ahkerasti ja kun olen uudestisyntynyt, niin Henki ohjaa ja muistuttaa ja opettaa tarvitsemani asiat !

        Niin sen uudessa liitossa tulisi mennäkin, eikä luottaa ihmisiin ja heidän oppeihinsa !

        Mutta sinun selityksesi olivat niin heikkoja, ja niin pielessä, että et kyllä ole itse asioita kunnolla tutkinut, sen näkee selvääkin selvemmin, ikävä kyllä.

        Siis nuo Raamatunpaikat, joissa ymmärrät asiat pieleen, eivät vaadi muuta kuin tarkkutta lukemisessa ja luetun ymmärtämisen, mutta silti sinä olet niissäkin eksynyt !

        Miten se noin voi olla sinun kohdallasi ?

        Vilho Hartonen oli henkilö, joka markkinoi helluntaiherätyksen yhdentyyppisen Ilmestyskirjan tulkintatavan.

        https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/mita-pian-tapahtuu-vilho-hartonen/

        https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/816/kenraali_nenonen_maisteri_mustonen_ja_ilmestyskirja/8031

        http://jullepartanen.blogspot.com/2012/08/vilho-hartonen-ja-osittainen-tempaus.html?m=1


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Vilho Hartonen oli henkilö, joka markkinoi helluntaiherätyksen yhdentyyppisen Ilmestyskirjan tulkintatavan.

        https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/mita-pian-tapahtuu-vilho-hartonen/

        https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/816/kenraali_nenonen_maisteri_mustonen_ja_ilmestyskirja/8031

        http://jullepartanen.blogspot.com/2012/08/vilho-hartonen-ja-osittainen-tempaus.html?m=1

        Jaha !

        Eli perustat siis ns. teologiseen tutkimukseen !

        Eli siinä vertaillaan eri tulkintoja ja niistä sitten kukin valitsee itselleen sen oikean.

        Voi voi !

        Meidän on turhaa jatkaa tätä keskustelua, sillä pohjamme ja perustamme on ihan eri.

        Minä perustan vain ja ainoastaan siihen, että mitä Raamatussa sanotaan, enkä ihmisten tulkintoihin ollenkaan.

        Sinä taas tutkit ja vertailet niitä ihmisten tulkintoja, ja nyt en enää ihmettele enää sitä, että miksi olet eksynyt noissa muutamissa selvissäkin Raamatun opetuksissa niin pahasti.

        Mutta kiitos keskustelusta kuitenkin ja hyvää jatkoa sinulle Raamatun tutkisteluun !


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Jaha !

        Eli perustat siis ns. teologiseen tutkimukseen !

        Eli siinä vertaillaan eri tulkintoja ja niistä sitten kukin valitsee itselleen sen oikean.

        Voi voi !

        Meidän on turhaa jatkaa tätä keskustelua, sillä pohjamme ja perustamme on ihan eri.

        Minä perustan vain ja ainoastaan siihen, että mitä Raamatussa sanotaan, enkä ihmisten tulkintoihin ollenkaan.

        Sinä taas tutkit ja vertailet niitä ihmisten tulkintoja, ja nyt en enää ihmettele enää sitä, että miksi olet eksynyt noissa muutamissa selvissäkin Raamatun opetuksissa niin pahasti.

        Mutta kiitos keskustelusta kuitenkin ja hyvää jatkoa sinulle Raamatun tutkisteluun !

        Hassua, että väität perustavasi ajatuksesi pelkästään Raamattuun, vaikka se sisältää päivänselvästi Hartosen ja kumppanien sepittelemän opin, joka on kaukana siitä, että olisi pelkästään Raamattua luettu.


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Hassua, että väität perustavasi ajatuksesi pelkästään Raamattuun, vaikka se sisältää päivänselvästi Hartosen ja kumppanien sepittelemän opin, joka on kaukana siitä, että olisi pelkästään Raamattua luettu.

        Kuten JO sanoin, en Hartosesta ja kumppaneista ja heidän opeistaaan tiedä yhtään mitään !

        En yhäkään, enkä ole kiinnostunutkaan !

        Minulle riittää Raamattu ja Pyhän Hengen opetus !

        Nuo kirjoittamani asiat olen siis itse saanut Raamatusta, sitä tutkiessani, minua ei ole opetettu millään tavalla missään !

        Jos jonkun näkemys vastaa minun joltain osin, niin toki muutkin voivat löytää Raamatusta Totuuden !

        En kuvittelekkaan yksin vain tietäväni noita asioita !


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Hassua, että väität perustavasi ajatuksesi pelkästään Raamattuun, vaikka se sisältää päivänselvästi Hartosen ja kumppanien sepittelemän opin, joka on kaukana siitä, että olisi pelkästään Raamattua luettu.

        Ja vaikka sinä itse siis tutkitkin ihmisten tulkintoja ja teorioita, niin ei se todellakaan tarkoita sitä, että minä niin tekisin tai edes haluaisin tehdä.

        En siis näe ollenkaan hyödylliseksi itselleni sitä, että tutkisin ihmisten oppeja, kun minulla on Raamattu, josta voin itse asiat tutkia ja selvittää !

        Muiden oppien tutkiminen on minusta pikemmin vahingollista, siinä voi saada harhaoppeja helposti riesakseen, kuten sinä olet saanut !

        Ja vaikka jostain jotain lukisinkin, niin minä en ota vastaan muiden ihmisten oppeja, vaan selvitän asiaa ihan itse Raamatusta, että mitä se oikeasti sanoo !

        Aloitan siis nollasta, enkä hyväksy toisen tulkintaa edes lähtökohdaksi omalle tutkinnalle !

        Monesti on se pohja ja perusta noissa harhaopeissa jo pielessä, ja siksi sille on turhaa alkaa rakentaa !


      • Toinen-insinööri
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Ja vaikka sinä itse siis tutkitkin ihmisten tulkintoja ja teorioita, niin ei se todellakaan tarkoita sitä, että minä niin tekisin tai edes haluaisin tehdä.

        En siis näe ollenkaan hyödylliseksi itselleni sitä, että tutkisin ihmisten oppeja, kun minulla on Raamattu, josta voin itse asiat tutkia ja selvittää !

        Muiden oppien tutkiminen on minusta pikemmin vahingollista, siinä voi saada harhaoppeja helposti riesakseen, kuten sinä olet saanut !

        Ja vaikka jostain jotain lukisinkin, niin minä en ota vastaan muiden ihmisten oppeja, vaan selvitän asiaa ihan itse Raamatusta, että mitä se oikeasti sanoo !

        Aloitan siis nollasta, enkä hyväksy toisen tulkintaa edes lähtökohdaksi omalle tutkinnalle !

        Monesti on se pohja ja perusta noissa harhaopeissa jo pielessä, ja siksi sille on turhaa alkaa rakentaa !

        Selkeästi olet kuitenkin ottanut käsityksiesi pohjalle yhden vahingollisen opin.
        Ehkä olet omaksunut sen saarnapuheista.
        Joka tapauksessa tuot julki sellaisia käsityksiä, jotka ovat vallalla tietyissä piireissä Suomessa.
        Toiset uskovien ryhmät käsittävät asiat aivan toisin.
        Eivätkä edes kaikki helluntailaiset Suomessa ja etenkään ulkomailla jaa kannattamaasi oppia.

        Itse tutkin ensisijaisesti Raamattua, mutta on hyvä tietää mitä ympärillä ajatellaan.

        Ympäröivä kulttuuri muokkaa ihmisen ajatuksia.
        Vaikka et opiskelisi Suomen lain säädäntöä ja kulttuuria, sinulla on erilaiset ajatukset kuin sellaisella, joka on syntynyt islamilaisen maailman keskelle.


      • puurot.ja.vellit
        Toinen-insinööri kirjoitti:

        Selkeästi olet kuitenkin ottanut käsityksiesi pohjalle yhden vahingollisen opin.
        Ehkä olet omaksunut sen saarnapuheista.
        Joka tapauksessa tuot julki sellaisia käsityksiä, jotka ovat vallalla tietyissä piireissä Suomessa.
        Toiset uskovien ryhmät käsittävät asiat aivan toisin.
        Eivätkä edes kaikki helluntailaiset Suomessa ja etenkään ulkomailla jaa kannattamaasi oppia.

        Itse tutkin ensisijaisesti Raamattua, mutta on hyvä tietää mitä ympärillä ajatellaan.

        Ympäröivä kulttuuri muokkaa ihmisen ajatuksia.
        Vaikka et opiskelisi Suomen lain säädäntöä ja kulttuuria, sinulla on erilaiset ajatukset kuin sellaisella, joka on syntynyt islamilaisen maailman keskelle.

        Mikä nyt sitten on se niin vahingollinen oppi ?

        Uskovan on tarkoitus oppimisen eli Raamattuun perehtymisen kautta ja avulla juuri vapautua kaikista vääristä opeista ja ajatusmalleista.

        Lisäksi Sana sanoo myös että ei tule mukautua tämän maailmanajan mukaan, vaan tutkia Raamatusta sitä, että mikä on hyvää ja otollista eli Jumalan tahto !

        Eli väärästä ja vääristä vaikutteista opitaan pois Raamatun avulla eikä ihmisten oppien avulla.


    • anonyymi_l04

      Ystävyys helluntailaisen kanssa on myrkkyä opetus on ehkä ihan oikeaa ja hyvää.

      Tämä on suurin ongelma ja katkeruuden aiheuttaja.

      Kiteytin kaikki muutamaan lauseeseen.

      • huokaa

        Otitko huomioon että lukijatkin saattavat kiteyttää lauseistasi jotain !?


    • HedelmästäTunnette

      Hedelmästä tunnette. Patrick Tiaisen jäljiltä on kerätty kypsää hedelmää arvioitavaksi.

    • Jotain.tolkkuu

      Alku hyvä, mutta nimikettä apostoli ei käytetä kuin Jeesuksen 11 opetuslapsesta, Hänen taivaaseenastumisensa jälkeen sekä Saulus Tarsolaisesta eli apostoli Paavalista. Muita apostoleja ei ole.

      Tiainen ei ole näihin verrattava, eikä muutoinkaan ole Jeesuksen v. 30 apostoliksi nimeämä. Apostoleja on vain 12 kappaletta.

    • Jobinpostia

      Raamatusta löytyi uudet käskyt. Matt.22:36:39. Joh.13:34. 15:12. Room.13:9. Gal.5:14. 1Joh.4:21. 2Joh.1:5. Jaak.2:8 Vaan jos täytätte kuninkaallisen lain Raamatun mukaan: Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi, niin te hyvin teette.

    • Teerieinärhi

      Kyllä nyt mauno Mattilalla ja hänen hännystelijöillään on hieno hetki. Seurakunnat hajoavat ja ihmiset lakkoilevat. Tätähän me ollaan niin hartaasti odotettu. Vai mitä? Olisihan se hienoa jo jäisi jäljelle vain Maunon porukka, joka täydellisesti vaeltaa.
      Tälläiseen tilanteeseen pitäisi reagoida siten että auttaa langennutta ja rukoilee srk:n puolesta jossa on riitaisuutta. Ei levittelemällä tätä ympäri sosiaalista mediaa.

      • männistö

        Mielestäni Mauno on juuri pyrkinyt auttamaan kyseistä pastoria, kun on tuonut hänelle totuuden esille ja kehottanut parannukseen. Minusta kuitenkin on niin, että pitäisi itkeä sitä kun julmat sudet tulevat tuhoamaan Suomen siionia ja seurakuntia. Kaikki entinen raitis toiminta muutetaan uuteen uskoon. Ja se ei ole enää vilpitöntä uskoa Jeesukseen Kristukseen. Vähintä tässä on se, että varoittaa susista.

        Paavali sanoi: "Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka näin vaeltavat, niin kuin me olemme teille esikuvana. Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat kristuksen ristin vihollisina; heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä" (Fil. 3:17-19).


      • oletko.varma
        männistö kirjoitti:

        Mielestäni Mauno on juuri pyrkinyt auttamaan kyseistä pastoria, kun on tuonut hänelle totuuden esille ja kehottanut parannukseen. Minusta kuitenkin on niin, että pitäisi itkeä sitä kun julmat sudet tulevat tuhoamaan Suomen siionia ja seurakuntia. Kaikki entinen raitis toiminta muutetaan uuteen uskoon. Ja se ei ole enää vilpitöntä uskoa Jeesukseen Kristukseen. Vähintä tässä on se, että varoittaa susista.

        Paavali sanoi: "Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka näin vaeltavat, niin kuin me olemme teille esikuvana. Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat kristuksen ristin vihollisina; heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä" (Fil. 3:17-19).

        Oletko sinä täysin varma siitä, että Mauno itse tietää ja on kyllin hyvin selvittänyt KOKO TOTUUDEN ?

        Kuinka voit olla varma siitä ?

        Siis jos Mauno on yksipuolisesti mennyt uskomaan jonkun/joidenkin juttuja ja sinä taas yksipuolisesti uskot Maunon juttuja, niin eikö se silloin ole muiden puheiden ja arviointien varassa tuo sinun oma väitteesi :

        " Mielestäni Mauno on juuri pyrkinyt auttamaan kyseistä pastoria, kun on tuonut hänelle totuuden esille ja kehottanut parannukseen !

        Siis nähdäkseni sinä et ainakaan voi olla täysin varma, sillä sinä luotat nyt Maunon sanaan ja väität sitä siis Totuudeksi eli Jumalan sanaksi, jota se suinkaan ei ole, vaan vain vajavaisen ihmisen oma arvio, joka on varmastikin, osin ainakin, puuttellisiin tietoihin perustuva. eikä mikään Jumalan Totuus siis !

        Tälläinen kuulopuheisiin ja muiden OMIIN todistuksiin luottaminen on todella vaarallista touhua, siinä tulee helppoakin helpommin annettua väärä toidistus lähimmäisestä !!!


      • männistö
        oletko.varma kirjoitti:

        Oletko sinä täysin varma siitä, että Mauno itse tietää ja on kyllin hyvin selvittänyt KOKO TOTUUDEN ?

        Kuinka voit olla varma siitä ?

        Siis jos Mauno on yksipuolisesti mennyt uskomaan jonkun/joidenkin juttuja ja sinä taas yksipuolisesti uskot Maunon juttuja, niin eikö se silloin ole muiden puheiden ja arviointien varassa tuo sinun oma väitteesi :

        " Mielestäni Mauno on juuri pyrkinyt auttamaan kyseistä pastoria, kun on tuonut hänelle totuuden esille ja kehottanut parannukseen !

        Siis nähdäkseni sinä et ainakaan voi olla täysin varma, sillä sinä luotat nyt Maunon sanaan ja väität sitä siis Totuudeksi eli Jumalan sanaksi, jota se suinkaan ei ole, vaan vain vajavaisen ihmisen oma arvio, joka on varmastikin, osin ainakin, puuttellisiin tietoihin perustuva. eikä mikään Jumalan Totuus siis !

        Tälläinen kuulopuheisiin ja muiden OMIIN todistuksiin luottaminen on todella vaarallista touhua, siinä tulee helppoakin helpommin annettua väärä toidistus lähimmäisestä !!!

        Pelkästään kyseisen expastorin blogeja lukemalla minulle tuli täysin selväksi se, ettei hän ole raittiissa uskossa. Ei silloin toimintakaan yksinkertaisesti voi olla oikeaa. Valitettavasti näin. Nykyään tarvitaan silmävoidetta, jotta näkisi.

        Jeesus sanoi: "Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit. Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus" (Ilm. 3:18-19).

        Aika terävää ja suoraa kehotusta itseltään Jeesukselta. Ei ole häneltä myötäkarvaan silittämistä, vaan totuutta rakkaudessa. Tarvitaan uskon kultaa, joka kestää koetuksen tulessa. Se on todellista rikkautta, eikä maallinen mammona. Myöskin Jeesuksen verellä pestyt valkeat vaatteet ja silmävoidetta.


      • EiEpäselvyyttä
        oletko.varma kirjoitti:

        Oletko sinä täysin varma siitä, että Mauno itse tietää ja on kyllin hyvin selvittänyt KOKO TOTUUDEN ?

        Kuinka voit olla varma siitä ?

        Siis jos Mauno on yksipuolisesti mennyt uskomaan jonkun/joidenkin juttuja ja sinä taas yksipuolisesti uskot Maunon juttuja, niin eikö se silloin ole muiden puheiden ja arviointien varassa tuo sinun oma väitteesi :

        " Mielestäni Mauno on juuri pyrkinyt auttamaan kyseistä pastoria, kun on tuonut hänelle totuuden esille ja kehottanut parannukseen !

        Siis nähdäkseni sinä et ainakaan voi olla täysin varma, sillä sinä luotat nyt Maunon sanaan ja väität sitä siis Totuudeksi eli Jumalan sanaksi, jota se suinkaan ei ole, vaan vain vajavaisen ihmisen oma arvio, joka on varmastikin, osin ainakin, puuttellisiin tietoihin perustuva. eikä mikään Jumalan Totuus siis !

        Tälläinen kuulopuheisiin ja muiden OMIIN todistuksiin luottaminen on todella vaarallista touhua, siinä tulee helppoakin helpommin annettua väärä toidistus lähimmäisestä !!!

        Kyllähän Rimpeläinen antoi väärän todistuksen yhdessä Lappalaisen kanssa Tiaisen hengestä (RV nro32, 2016).


      • oletko.varma
        EiEpäselvyyttä kirjoitti:

        Kyllähän Rimpeläinen antoi väärän todistuksen yhdessä Lappalaisen kanssa Tiaisen hengestä (RV nro32, 2016).

        Antoihan Maunokin väärän todistuksen siitä yhdestä "profeetasta" aiemmin, eli mönkään meni sen profetoinnit !

        Mikä on ero ???


      • oletko.varma
        männistö kirjoitti:

        Pelkästään kyseisen expastorin blogeja lukemalla minulle tuli täysin selväksi se, ettei hän ole raittiissa uskossa. Ei silloin toimintakaan yksinkertaisesti voi olla oikeaa. Valitettavasti näin. Nykyään tarvitaan silmävoidetta, jotta näkisi.

        Jeesus sanoi: "Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit. Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus" (Ilm. 3:18-19).

        Aika terävää ja suoraa kehotusta itseltään Jeesukselta. Ei ole häneltä myötäkarvaan silittämistä, vaan totuutta rakkaudessa. Tarvitaan uskon kultaa, joka kestää koetuksen tulessa. Se on todellista rikkautta, eikä maallinen mammona. Myöskin Jeesuksen verellä pestyt valkeat vaatteet ja silmävoidetta.

        Luin minäkin sen blogia, mutta en löytänyt siitä nopeasti mitään huomautettavaa.

        Ja minä olen todella perehtynyt vuosia eksytyksiin.

        Mutta mitä siinä oli siis väärin sinun mielestäsi ?


      • oletko.varma
        oletko.varma kirjoitti:

        Antoihan Maunokin väärän todistuksen siitä yhdestä "profeetasta" aiemmin, eli mönkään meni sen profetoinnit !

        Mikä on ero ???

        Niin ja pitääkö meidän siis hyljätä Maunokin samoin ?

        Siis, kun hän itse meni erehtymään ihan samaan tyyliin???


      • EiEpäselvyyttä
        oletko.varma kirjoitti:

        Antoihan Maunokin väärän todistuksen siitä yhdestä "profeetasta" aiemmin, eli mönkään meni sen profetoinnit !

        Mikä on ero ???

        Kun et ymmärrä, niin et ymmärrä.

        En ole sanonut Maunosta mitään. Rakennat olkinukkea kuvitelmiesi pohjalta. Käyttäydyt samoin kuin Mauno, joka allegorisoi Sanaa ja varmuudeksi kertoo saaneensa "hengessä" varmistuksen, vaikka Pyhä Henki kirkastaa Sanaa, eikä allegorisia tulkintoja.

        Helluntailaisuuden ongelma on tarve saada ilmestystietoa. Mielenterveyspotilaat ja riivatut ovatkin helluntailaisuudessa tämänpäivän oraakkeleita, jotka ohjailevat ihmisiä kohti kadotusta.


      • oletko.varma
        EiEpäselvyyttä kirjoitti:

        Kun et ymmärrä, niin et ymmärrä.

        En ole sanonut Maunosta mitään. Rakennat olkinukkea kuvitelmiesi pohjalta. Käyttäydyt samoin kuin Mauno, joka allegorisoi Sanaa ja varmuudeksi kertoo saaneensa "hengessä" varmistuksen, vaikka Pyhä Henki kirkastaa Sanaa, eikä allegorisia tulkintoja.

        Helluntailaisuuden ongelma on tarve saada ilmestystietoa. Mielenterveyspotilaat ja riivatut ovatkin helluntailaisuudessa tämänpäivän oraakkeleita, jotka ohjailevat ihmisiä kohti kadotusta.

        Mitä nyt oikein sekoilet ?

        Sinä itse sanoit:

        " Kyllähän Rimpeläinen antoi väärän todistuksen yhdessä Lappalaisen kanssa Tiaisen hengestä "

        Siihen minä vain vastasin, että niin teki ihan samoin Maunokin erään "profeetan" kohdalla !

        Ja tässä on näistä nyt keskusteltu ja Rimpeläistä lyödään kuin vierasta sikaa, vaikka Mauno itse siis syyllistyi ihan samaan !

        Joten kysyin vain, että eikö tasapuolisuuden vuoksi pitäisi syyttää ja lyödä sitten Maunoakin ?

        Minä en ole mihinkään "hengessä" puhumiseen syyllistynyt joten miksi minua syytät Maunon touhuista ???

        Sinä itse nyt sorruit siis olkinukke toimintaan suhteessa minuun !

        Siis minulla ei ole mitään tarvetta saada ilmestystietoja, joten miksi sorruit itse olkinukkeen ???


      • EiEpäselvyyttä
        oletko.varma kirjoitti:

        Mitä nyt oikein sekoilet ?

        Sinä itse sanoit:

        " Kyllähän Rimpeläinen antoi väärän todistuksen yhdessä Lappalaisen kanssa Tiaisen hengestä "

        Siihen minä vain vastasin, että niin teki ihan samoin Maunokin erään "profeetan" kohdalla !

        Ja tässä on näistä nyt keskusteltu ja Rimpeläistä lyödään kuin vierasta sikaa, vaikka Mauno itse siis syyllistyi ihan samaan !

        Joten kysyin vain, että eikö tasapuolisuuden vuoksi pitäisi syyttää ja lyödä sitten Maunoakin ?

        Minä en ole mihinkään "hengessä" puhumiseen syyllistynyt joten miksi minua syytät Maunon touhuista ???

        Sinä itse nyt sorruit siis olkinukke toimintaan suhteessa minuun !

        Siis minulla ei ole mitään tarvetta saada ilmestystietoja, joten miksi sorruit itse olkinukkeen ???

        Kuka tässä on Maunoa fanittanut?

        Mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että Rimpeläisen tarina on tyypillinen uskonsanalaisen pastorin tarina.

        Tässä ketjussa ei ole kysymys Maunosta. Aloita oma ketju Maunolle.

        Ja Mauno on kuin Leo Meller. Jos et sitä ymmärrä, niin kanssasi on turha jatkaa keskustelua.


      • oletko.varma
        EiEpäselvyyttä kirjoitti:

        Kuka tässä on Maunoa fanittanut?

        Mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että Rimpeläisen tarina on tyypillinen uskonsanalaisen pastorin tarina.

        Tässä ketjussa ei ole kysymys Maunosta. Aloita oma ketju Maunolle.

        Ja Mauno on kuin Leo Meller. Jos et sitä ymmärrä, niin kanssasi on turha jatkaa keskustelua.

        Missä olen sanonut niin, että olisit Maunon fani ???

        Joten pysytäänkö siis siinä mitä on kirjoitettu ja lopetetaan nuo jatkuvat väärät todistukset ja syytökset ???

        Tässä ketjussa ei kukaan ole vielä puhunut yhtään mitään mistään "uskonsanalaisuudesta" !

        Eli tuo on siis täysin uutta tietoa !

        Minua ei ole koskaan kiinnostanut Meller, joten en tiedä hänen touhuistaan juuri mitään, mutta sen verran kyllä, että ei kiinnosta !

        Joten minun on paha verrata häntä Maunoon !

        Mutta pitäisikö minun lukea ajatuksesi ja tietää se, mitä sinä tiedät ?

        Siis vaikka sinä jotain tiedätkin, niin eivät kaikki niitä asioita silti tiedä, jos eivät ole juuri niihin perehtyneet, joten et voi edellyttää toisen omaavan sinun tietojasi siis !


    • oletko.varma

      Se pitää nyt rehdisti sanoa, että minulla ei siis ole omaa lehmää ojassa tässä käsiteltävässä asiassa.

      Eli en ole puolueellinen, enkä kenenkään puolella, toista vastaan !

      Minusta itsestäni vain tuntuu siltä, että monilla on nyt se oma lehmä ojassa, ja siksi ei edes haluta oikeasti totuuden selviävän oikeasti.

      Sellainen puolueellinen touhu on Jumalan tahdon vastaista, ymmärrättehän te keskustelijat tämän perus totuuden ???

      Jaak. 2:1 Veljeni, älköön teidän uskonne meidän kirkastettuun Herraamme, Jeesukseen Kristukseen, olko sellainen, joka katsoo henkilöön.

      Ps. 82:2 "Kuinka kauan te tuomitsette väärin ja pidätte jumalattomain puolta?" Sela.

      Sananl. 18:5 Ei ole hyvä pitää syyllisen puolta ja vääräksi vääntää syyttömän asiaa oikeudessa.

      Sananl. 17:15 Syyllisen syyttömäksi ja syyttömän syylliseksi tekijä ovat kumpikin Herralle kauhistus.

    • oletko.varma

      Se vielä pitää kirjoittaa teille liittyen tähän tapaukseen, että:

      1) Vaikka Mauno on joissain asioissa ollutkin oikeassa, ei se tee hänestä erehtymätöntä !!!

      2) Ja vaikka joku on jossakin kohtaa erehtynytkin, niin ei se tee hänestä sellaista, joka on kaikessa väärässä !!!

      Sillä jos uskovan asenne on tuo numero 2, niin Mauno siis pitäisi myös tuomita kelvottomaksi, kuten hän tuomitsi itse tuon toisen henkilön !

      Eikä kenenkään uskovan tule uskoa muiden todistuksia suoraan, vaan ne on ITSE tutkittava ja selvitettävä Totuus, KUULEMALLA JA TUTKIMALLA MOLEMPIA OSAPUOLIA ENSIN !!!

      On siis todella todella vaarallista uskoa toisten puheita varsinkin yksipuolisesti !!!

      Siinä ei voi uskova millään tietää sitä, että onko se todistus ja arvio ja jopa rankka syytös todellakin Totuus vai osin tai täyttä valhetta ja vääristynyttä tai jopa tahallista vääristelyä.

      Näitä uskovien mustalaalaus kampanjoita olen nähnyt paljon, ja paljon on valheita ja vääriä todistuksia siis annettu niissä järjestäin, kun on oma lehmä ojassa, tai ns. "hyvä veli" kyseessä, jota suojellaan siis vaikka valheilla !

      Nyky uskovat tuntuvat vähät välittävän Totuudesta, pää asia on puolustaa omaa oppia ja hyviä veljiä vain !

      • Rauhan tervehdys.

        Apostoli Pietari oli vajavainen, mutta voidaanko häntä verrata Juudakseen? On yksi asia mennä harhaan ja toinen asia jossakin kompastua.

        Tässä ei ole toisena osapuolena Mattila, vaan kerron niin kuin olen asian nähnyt silminnäkijänä ja todistajana, mutta silti sivullisena. Samanlaisia tapahtumia on tapahtuu jatkuvasti ympäri kristikuntaa ja juuri tästä apostoli Paavali varoitti Efeson seurakuntaa.

        "Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa. Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin." - Apostolien teot 20:29-31

        Aivan tarkoituksella en itse laittanut paikkakuntaa ja nimiä, vaan sen teki pahastunut entinen ja luopunut pastori, jonka ajama uuskarismaattinen ja etsijäystävällinen linja ei mennyt läpi. Hänhän kirjoitti, että "unelmani seurakunnasta, joka olisi ihmisen näköinen, ajassa mukana oleva ja erilaisuuden hyväksyvä alkoi kriisin keskellä menettämään voimansa", mutta tuo unelma ei ollut Jumalan unelma, sillä Jumalan seurakunta tulee olla Kristuksen näköinen (1. Joh. 4:17), ei mukautuva tässä maailmanajassa (Room. 12:2) ja pyhien yhteisö, jossa valheveljet eivät saa vallita (1. Kor. 5:11). Miksi tuo jumalaton näky menetti voimansa?

        Tämä vakava Jumalan sana toteutui hyvin tarkasti ja nyt hän itkee katkerasti.

        "Minä mietin päästäkseni tästä selvyyteen; mutta se oli minulle ylen vaikeata, kunnes minä pääsin sisälle Jumalan pyhiin salaisuuksiin ja käsitin, mikä heidän loppunsa on oleva. Totisesti, sinä panet heidät liukkaalle, perikatoon sinä heidät syökset. Kuinka he joutuvatkaan äkisti turmioon! He hukkuvat, heidän loppunsa on kauhistava. Niinkuin unen käy herätessä, niin sinä, Herra, kun heräjät, heidän valhekuvansa hylkäät." - Psalmi 73:16-18

        Koska hän ei saanut enää sisältäkin manipuloitua seurakuntaa uuteen unelmaansa, vaan törmäsi vanhoihin Jumalan pylväisiin, hän murskautui kuin vedet kalliota vastaan, sillä vanhurskas ei horju. Herra armahtakoon kaikkia niitä, jotka perustavat valhekuville elämänsä eivätkä Jumalan sanaan.

        Haluan korostaa, että näissä samoissa vaiheissa olevia seurakuntia on paljon, joissa toisissa menee tämä "unelma ihmisen seurakunnasta" läpi ja toiset pysyvät pystyssä armosta, jolloin jää kuva Jumalan seurakunnasta. Aamen.

        "Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo." - Psalmi 127:1

        Siunauksin, MM.


      • vastine_Mattilalle
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys.

        Apostoli Pietari oli vajavainen, mutta voidaanko häntä verrata Juudakseen? On yksi asia mennä harhaan ja toinen asia jossakin kompastua.

        Tässä ei ole toisena osapuolena Mattila, vaan kerron niin kuin olen asian nähnyt silminnäkijänä ja todistajana, mutta silti sivullisena. Samanlaisia tapahtumia on tapahtuu jatkuvasti ympäri kristikuntaa ja juuri tästä apostoli Paavali varoitti Efeson seurakuntaa.

        "Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa. Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin." - Apostolien teot 20:29-31

        Aivan tarkoituksella en itse laittanut paikkakuntaa ja nimiä, vaan sen teki pahastunut entinen ja luopunut pastori, jonka ajama uuskarismaattinen ja etsijäystävällinen linja ei mennyt läpi. Hänhän kirjoitti, että "unelmani seurakunnasta, joka olisi ihmisen näköinen, ajassa mukana oleva ja erilaisuuden hyväksyvä alkoi kriisin keskellä menettämään voimansa", mutta tuo unelma ei ollut Jumalan unelma, sillä Jumalan seurakunta tulee olla Kristuksen näköinen (1. Joh. 4:17), ei mukautuva tässä maailmanajassa (Room. 12:2) ja pyhien yhteisö, jossa valheveljet eivät saa vallita (1. Kor. 5:11). Miksi tuo jumalaton näky menetti voimansa?

        Tämä vakava Jumalan sana toteutui hyvin tarkasti ja nyt hän itkee katkerasti.

        "Minä mietin päästäkseni tästä selvyyteen; mutta se oli minulle ylen vaikeata, kunnes minä pääsin sisälle Jumalan pyhiin salaisuuksiin ja käsitin, mikä heidän loppunsa on oleva. Totisesti, sinä panet heidät liukkaalle, perikatoon sinä heidät syökset. Kuinka he joutuvatkaan äkisti turmioon! He hukkuvat, heidän loppunsa on kauhistava. Niinkuin unen käy herätessä, niin sinä, Herra, kun heräjät, heidän valhekuvansa hylkäät." - Psalmi 73:16-18

        Koska hän ei saanut enää sisältäkin manipuloitua seurakuntaa uuteen unelmaansa, vaan törmäsi vanhoihin Jumalan pylväisiin, hän murskautui kuin vedet kalliota vastaan, sillä vanhurskas ei horju. Herra armahtakoon kaikkia niitä, jotka perustavat valhekuville elämänsä eivätkä Jumalan sanaan.

        Haluan korostaa, että näissä samoissa vaiheissa olevia seurakuntia on paljon, joissa toisissa menee tämä "unelma ihmisen seurakunnasta" läpi ja toiset pysyvät pystyssä armosta, jolloin jää kuva Jumalan seurakunnasta. Aamen.

        "Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo." - Psalmi 127:1

        Siunauksin, MM.

        Näitä "tarinoita" on hyvin vaikea ulkopuolisten arvioida, koska sinä et kerro, mistä seurakunnasta ja kenestä on kyse. Kaikki pitää koetella, myös sinun lihalliset saarnasi, ja niin ei voi tehdä, jos et kerro kenestä on kyse.

        Sinä sanoit, että pitää kysyä Herralta, kenet valitaan seurakunnan toimihenkilöksi. Mutta missä olisi sellainen profeetta, joka osaisi sen kertoa? Sinä Mauno Mattila et ainakaan ole Jumalan profeetta, koska sinä saat väärästä lähteestä sanomia, kuten tämä tapaus osoittaa: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15508520/mauno-mattila-jakaa-profetiaa-etta-donald-trump-olisi-jumalan-pasuuna

        Ehkä yrität tällä tarinalla sanoa, että sinulta pitäisi kysyä seuraavaksi neuvoa, kenet seurakunta palkkaa. Jos joku kysyy neuvoa sinulta, niin se on sama asia, kuin kysyisi neuvoa paholaisen asiamieheltä. Sinun on todistettu olevan väärä profeetta ja Raamattu kieltää kuuntelemasta sinua:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14255285/mauno-mattila-on-vaara-profeetta

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14322267/mauno-mattila-tunnusti-olevansa-vaara-profeetta

        Sinä väärennät myös Raamattua. Tässä on selkeitä tapauksia, jossa olet väärentänyt Jumalan sanaa:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15264659/mauno-mattilan-eksytys-kasteesta#comment-93870433

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15515007/nokia-missio#comment-96136561

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15535081/mauno-mattila-vaaristelee-taas-raamattua

        Sinä itse asiassa tunnustat olevasi okkultistisessa siteissä näillä sanoilla: - Koska jos ihmisellä on okkultistinen side, niin se vaikuttaa häneen sillä lailla, että hän alkaa väärentää Jumalan sanaa. Hän ei ymmärrä. Niikö minä olen kertonut omasta eksymyksen tiestään. Mut sitten tämä Jumalan sana lähtee pois kans. Ja vaelletaan, niinkö tässä sanotaan, kavaluudessa: https://www.youtube.com/watch?v=2UIDzxWVDx4&feature=youtu.be&t=1389


      • rhe
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys.

        Apostoli Pietari oli vajavainen, mutta voidaanko häntä verrata Juudakseen? On yksi asia mennä harhaan ja toinen asia jossakin kompastua.

        Tässä ei ole toisena osapuolena Mattila, vaan kerron niin kuin olen asian nähnyt silminnäkijänä ja todistajana, mutta silti sivullisena. Samanlaisia tapahtumia on tapahtuu jatkuvasti ympäri kristikuntaa ja juuri tästä apostoli Paavali varoitti Efeson seurakuntaa.

        "Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa. Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin." - Apostolien teot 20:29-31

        Aivan tarkoituksella en itse laittanut paikkakuntaa ja nimiä, vaan sen teki pahastunut entinen ja luopunut pastori, jonka ajama uuskarismaattinen ja etsijäystävällinen linja ei mennyt läpi. Hänhän kirjoitti, että "unelmani seurakunnasta, joka olisi ihmisen näköinen, ajassa mukana oleva ja erilaisuuden hyväksyvä alkoi kriisin keskellä menettämään voimansa", mutta tuo unelma ei ollut Jumalan unelma, sillä Jumalan seurakunta tulee olla Kristuksen näköinen (1. Joh. 4:17), ei mukautuva tässä maailmanajassa (Room. 12:2) ja pyhien yhteisö, jossa valheveljet eivät saa vallita (1. Kor. 5:11). Miksi tuo jumalaton näky menetti voimansa?

        Tämä vakava Jumalan sana toteutui hyvin tarkasti ja nyt hän itkee katkerasti.

        "Minä mietin päästäkseni tästä selvyyteen; mutta se oli minulle ylen vaikeata, kunnes minä pääsin sisälle Jumalan pyhiin salaisuuksiin ja käsitin, mikä heidän loppunsa on oleva. Totisesti, sinä panet heidät liukkaalle, perikatoon sinä heidät syökset. Kuinka he joutuvatkaan äkisti turmioon! He hukkuvat, heidän loppunsa on kauhistava. Niinkuin unen käy herätessä, niin sinä, Herra, kun heräjät, heidän valhekuvansa hylkäät." - Psalmi 73:16-18

        Koska hän ei saanut enää sisältäkin manipuloitua seurakuntaa uuteen unelmaansa, vaan törmäsi vanhoihin Jumalan pylväisiin, hän murskautui kuin vedet kalliota vastaan, sillä vanhurskas ei horju. Herra armahtakoon kaikkia niitä, jotka perustavat valhekuville elämänsä eivätkä Jumalan sanaan.

        Haluan korostaa, että näissä samoissa vaiheissa olevia seurakuntia on paljon, joissa toisissa menee tämä "unelma ihmisen seurakunnasta" läpi ja toiset pysyvät pystyssä armosta, jolloin jää kuva Jumalan seurakunnasta. Aamen.

        "Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo." - Psalmi 127:1

        Siunauksin, MM.

        Mauno Mattila on taas keskellä yötä kirjoitellut, kun hänen levoton sielu ei saa rauhaa. Jumalattomalla ei ole rauhaa. Laittomalla ei ole rauhaa.

        "Suuri rauha on niillä, jotka rakastavat sinun lakiasi, eikä heille kompastusta tule." (Ps 119:165)


      • oletko.varma
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys.

        Apostoli Pietari oli vajavainen, mutta voidaanko häntä verrata Juudakseen? On yksi asia mennä harhaan ja toinen asia jossakin kompastua.

        Tässä ei ole toisena osapuolena Mattila, vaan kerron niin kuin olen asian nähnyt silminnäkijänä ja todistajana, mutta silti sivullisena. Samanlaisia tapahtumia on tapahtuu jatkuvasti ympäri kristikuntaa ja juuri tästä apostoli Paavali varoitti Efeson seurakuntaa.

        "Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa. Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin." - Apostolien teot 20:29-31

        Aivan tarkoituksella en itse laittanut paikkakuntaa ja nimiä, vaan sen teki pahastunut entinen ja luopunut pastori, jonka ajama uuskarismaattinen ja etsijäystävällinen linja ei mennyt läpi. Hänhän kirjoitti, että "unelmani seurakunnasta, joka olisi ihmisen näköinen, ajassa mukana oleva ja erilaisuuden hyväksyvä alkoi kriisin keskellä menettämään voimansa", mutta tuo unelma ei ollut Jumalan unelma, sillä Jumalan seurakunta tulee olla Kristuksen näköinen (1. Joh. 4:17), ei mukautuva tässä maailmanajassa (Room. 12:2) ja pyhien yhteisö, jossa valheveljet eivät saa vallita (1. Kor. 5:11). Miksi tuo jumalaton näky menetti voimansa?

        Tämä vakava Jumalan sana toteutui hyvin tarkasti ja nyt hän itkee katkerasti.

        "Minä mietin päästäkseni tästä selvyyteen; mutta se oli minulle ylen vaikeata, kunnes minä pääsin sisälle Jumalan pyhiin salaisuuksiin ja käsitin, mikä heidän loppunsa on oleva. Totisesti, sinä panet heidät liukkaalle, perikatoon sinä heidät syökset. Kuinka he joutuvatkaan äkisti turmioon! He hukkuvat, heidän loppunsa on kauhistava. Niinkuin unen käy herätessä, niin sinä, Herra, kun heräjät, heidän valhekuvansa hylkäät." - Psalmi 73:16-18

        Koska hän ei saanut enää sisältäkin manipuloitua seurakuntaa uuteen unelmaansa, vaan törmäsi vanhoihin Jumalan pylväisiin, hän murskautui kuin vedet kalliota vastaan, sillä vanhurskas ei horju. Herra armahtakoon kaikkia niitä, jotka perustavat valhekuville elämänsä eivätkä Jumalan sanaan.

        Haluan korostaa, että näissä samoissa vaiheissa olevia seurakuntia on paljon, joissa toisissa menee tämä "unelma ihmisen seurakunnasta" läpi ja toiset pysyvät pystyssä armosta, jolloin jää kuva Jumalan seurakunnasta. Aamen.

        "Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo." - Psalmi 127:1

        Siunauksin, MM.

        Mauno, heittäännytkö nyt vain hölmöksi ja ymmärtämättömäksi tahallasi, vai mistä on kyse ?

        Sinä kirjoitit seuraavaa:

        " Tässä ei ole toisena osapuolena Mattila, vaan kerron niin kuin olen asian nähnyt silminnäkijänä ja todistajana, mutta silti sivullisena. "

        Tuolloin ei ollut toisena osapuolena/osapuolen puolella(ehkä?) Mauno !

        Mutta nyt ainakin on !

        Siis jos ja kun sinä postaat tälläisen kirjoituksen ja arvostelun ja kovan tuomionkin, niin kyllä sinusta tuli heti se toinen osapuoli !

        Kyllä sinun se itsekin hyvin pitäisi tietää, joten miksi yritit kierrellä omaa vastuutasi omista sanoistasi ?

        Siis tuo arvio on SINUN OMA ARVIOSI, eli sinä olet alkanut Tuomariksi toisille ja vieläpä mielestäni Kaikkitietäväksi Totuuden torveksi, joka kuvittelee itse tietävänsä tässä asiassa KOKO Totuuden !

        Tuo oli todella ikävä kirjoitus, sillä sinä kirjoitit VAIN JA AINOASTAAN OMAN NÄKEMYKSESI !

        Ja perusteet ja taustat ja faktat sinä jätit TÄYSIN KERTOMATTA, joihin sinun OMA NÄKEMYKSESI perustui ja perustuu !

        Siis Mauno, se on aivan sama, kuin oikeuden tuomari tuomitsisi syytetyn ilman perusteita, eli mistä syytettyä oiken edes syytetään oikeasti, eli mitkä ovat ne syytteet ja lain rikkomiset yksilöidysti, josta ja joiden kautta syytettyä syytetään !

        Siis tuomari vain langettasi tuomion, ilman perusteita ja yksilöintiä, kuten sinä olet nyt tehnyt !!!

        Se ei ole lainkäyttöä sellainen, se on lynkkaamista ja lain väärinkäyttöä !

        Tajuatko ollenkaan sitä itse, että kuinka väärin olet itse nyt toiminut ?

        Lukijoiden siis pitäisi luottaa siihen, että sinä olet itse Jumala kaikkitietävä ja Oikeamielinen Tuomari joka kykenee kaiken oikein arvioimaan !

        Eihän sen nyt toki näin pitäisi mennä, vai pitääkö Mauno ?


      • oletko.varma
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys.

        Apostoli Pietari oli vajavainen, mutta voidaanko häntä verrata Juudakseen? On yksi asia mennä harhaan ja toinen asia jossakin kompastua.

        Tässä ei ole toisena osapuolena Mattila, vaan kerron niin kuin olen asian nähnyt silminnäkijänä ja todistajana, mutta silti sivullisena. Samanlaisia tapahtumia on tapahtuu jatkuvasti ympäri kristikuntaa ja juuri tästä apostoli Paavali varoitti Efeson seurakuntaa.

        "Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa. Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin." - Apostolien teot 20:29-31

        Aivan tarkoituksella en itse laittanut paikkakuntaa ja nimiä, vaan sen teki pahastunut entinen ja luopunut pastori, jonka ajama uuskarismaattinen ja etsijäystävällinen linja ei mennyt läpi. Hänhän kirjoitti, että "unelmani seurakunnasta, joka olisi ihmisen näköinen, ajassa mukana oleva ja erilaisuuden hyväksyvä alkoi kriisin keskellä menettämään voimansa", mutta tuo unelma ei ollut Jumalan unelma, sillä Jumalan seurakunta tulee olla Kristuksen näköinen (1. Joh. 4:17), ei mukautuva tässä maailmanajassa (Room. 12:2) ja pyhien yhteisö, jossa valheveljet eivät saa vallita (1. Kor. 5:11). Miksi tuo jumalaton näky menetti voimansa?

        Tämä vakava Jumalan sana toteutui hyvin tarkasti ja nyt hän itkee katkerasti.

        "Minä mietin päästäkseni tästä selvyyteen; mutta se oli minulle ylen vaikeata, kunnes minä pääsin sisälle Jumalan pyhiin salaisuuksiin ja käsitin, mikä heidän loppunsa on oleva. Totisesti, sinä panet heidät liukkaalle, perikatoon sinä heidät syökset. Kuinka he joutuvatkaan äkisti turmioon! He hukkuvat, heidän loppunsa on kauhistava. Niinkuin unen käy herätessä, niin sinä, Herra, kun heräjät, heidän valhekuvansa hylkäät." - Psalmi 73:16-18

        Koska hän ei saanut enää sisältäkin manipuloitua seurakuntaa uuteen unelmaansa, vaan törmäsi vanhoihin Jumalan pylväisiin, hän murskautui kuin vedet kalliota vastaan, sillä vanhurskas ei horju. Herra armahtakoon kaikkia niitä, jotka perustavat valhekuville elämänsä eivätkä Jumalan sanaan.

        Haluan korostaa, että näissä samoissa vaiheissa olevia seurakuntia on paljon, joissa toisissa menee tämä "unelma ihmisen seurakunnasta" läpi ja toiset pysyvät pystyssä armosta, jolloin jää kuva Jumalan seurakunnasta. Aamen.

        "Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo." - Psalmi 127:1

        Siunauksin, MM.

        Sitten toinen vastaava asia, eli et sinä tälläisillä selityksillä pääse pakoon omaa vastuutasi, omista kirjoituksistasi, eli kirjoitit siis:

        " Aivan tarkoituksella en itse laittanut paikkakuntaa ja nimiä, vaan sen teki pahastunut entinen ja luopunut pastori, jonka ajama uuskarismaattinen ja etsijäystävällinen linja ei mennyt läpi. "

        Siis kun sinä postaat tälläisen julkisesti, niin sinun on tiedettävä varmasti jo se, että nimet tulevat varmasti ilmi, nämä piirit Suomessa ovat kuitenkin niin pienet, että salassa ei pääse tapahtumaan mitään !

        Eli sinä olet ITSE aiheuttanut tämän hässäkän omilla touhuillasi ja olet siten siitä myös vastuussa !

        Sinä itse teit itsestäsi sen toisen osapuolen, kun raaasti tuomitsit tuon srk paimenen, vieläpä näin julkisesti !

        Joten älä tee itse itsestäsi mitään ulkopuolista, sinä olet JO puolesi ja luopueesi siis valinnut, viimeistään asettuessasi Tuomariksi ja Kaikkitietäväksi todellisen Tuomarin tilalle/sijaan !

        Mutta todella törkeää oli siis se, että et kertonut perusteita etkä taustoja, joihin syytöksesi perustuivat, jolloin siis toisella oaspuolella eikä myöskään ulkopuolisilla kuten minä, ei ole mitään mahdollisuutta edes, tarkistaa sinun omien syytöksiesi ja tuomioittesi paikkansa pitävyyttä.

        Siis noin ei anneta syytetylle yhtään mitään mahdollisuutta edes puolustautua vääriä syytöksiä vastaan, kun ei tiedä edes, että mistä häntä syytetään.

        Sinä siis eväsit syyttämältäsi henkilöltä/henkilöiltä täysin puolustautumisen mahdollisuuden.

        Emmekä me ulkopuolisetkaan pysty millään selvittää sitä, että mikä on oikeasti Totuus ja minkä olet/olette te kehitelleet omasta päästänne vain !

        Olen Mauno jo aiemminkin varoitellut sinua ylpeydestä ja paisumisesta, mutta tämä tapaus on jo mielestäni todella paha, sinä siis selvästi olet jo asettunut Tuomarin saappaisiin, ja ne ovat sinulle ihan liian isot Mauno !

        Sitä tuossa vielä mietin, että sinulle Herra antoi toisen mahdollisuuden, kun sinä eksyit Totuudesta, eli sinä sait Armon ja sait kokea Jumalan Laupeuden.

        Kuinka sinusta nyt on tullut tuollainen Tuomari ?

        Muistatko Mauno tämän Sananpaikan:

        24 Ja kun hän rupesi tilintekoon, tuotiin hänen eteensä eräs, joka oli hänelle velkaa kymmenentuhatta leiviskää.
        25 Mutta kun tällä ei ollut, millä maksaa, niin hänen herransa määräsi myytäväksi hänet ja hänen vaimonsa ja lapsensa ja kaikki, mitä hänellä oli, ja velan maksettavaksi.
        26 Silloin palvelija lankesi maahan ja rukoili häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle kaikki'.
        27 Niin herran kävi sääliksi sitä palvelijaa, ja hän päästi hänet ja antoi hänelle velan anteeksi.
        28 Mutta mentyään ulos se palvelija tapasi erään kanssapalvelijoistaan, joka oli hänelle velkaa sata denaria; ja hän tarttui häneen, kuristi häntä kurkusta ja sanoi: 'Maksa, minkä olet velkaa'.
        29 Niin hänen kanssapalvelijansa lankesi maahan ja pyysi häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle'.
        30 Mutta hän ei tahtonut, vaan meni ja heitti hänet vankeuteen, kunnes hän maksaisi velkansa.
        31 Kun nyt hänen kanssapalvelijansa näkivät, mitä tapahtui, tulivat he kovin murheellisiksi ja menivät ja ilmoittivat herrallensa kaiken, mitä oli tapahtunut.
        32 Silloin hänen herransa kutsui hänet eteensä ja sanoi hänelle: 'Sinä paha palvelija! Minä annoin sinulle anteeksi kaiken sen velan, koska sitä minulta pyysit;
        33 eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa kanssapalvelijaasi, niinkuin minäkin sinua armahdin?'
        34 Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet vanginvartijan käsiin, kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa.
        35 Näin myös minun taivaallinen Isäni tekee teille, ellette anna kukin veljellenne sydämestänne anteeksi."

        Sinulla on raaka ja jopa väärä meno ja touhu(Tuomarointi jopa ilman perusteita) muita kohtaan, Mauno !

        Miten sinun itsesi käy jatkossa ?


    • tottatämä

      rhe, sinä olet se paskakärpänen

    • oletko.varma

      Niin ja Mauno !

      Tälläinen jonkun ihmisen/ihmisten JULKINEN LYNKKAUS, ei rakenna ketään !

      2. Kor. 13:10 Sentähden minä kirjoitan tämän poissa ollessani, ettei minun teidän luonanne ollessani tarvitsisi käyttää ankaruutta sen vallan nojalla, minkä Herra on minulle antanut rakentamiseksi, ei kukistamiseksi.

    • Rauhan tervehdys

      Julkinen toimija on julkisen arvostelun kohteena, mutta minä en kirjoituksessa käyttänyt nimiä enkä paikkoja, vaan sen teki itse langennut pastori, joka hyppäsi esiin kuin jousi.

      Martti Luther on sanonut oivasti: "Kun saatana paljastuu, se alkaa itkemään ja puhumaan rakkaudesta."

      Siunauksin, MM.

      • oletko.varma

        Eli et siis ota mitään vastuuta omista toimistasi siis ja niiden vaikutuksista moniin uskoviin !

        Onko sinulla oikein Jumalalta lupa tuollaiseen toimintamalliin ?

        Eli onko sinulla lupa Herralta touhuta/pyöriä miten sattuu, kuin sarvikuono posliinikaupassa ?

        Siis täysin välittämättä toimintasi seurauksista ?


      • Kysynpä

        Minkä seurakunnan jäsen olet?


      • oletko.varma

        Niin ja tuo oli todella törkeä heitto minulle, joka olen täysin ulkopuolinen tässä asiassa.

        Onko Luther siis oppi-isäsi ?

        Sitten en yhtään ihmettele toimiasi, kun tietää miten hän toimi anababtisteja kohtaan !

        Vielä tuosta "itkemisestä" sen verran, että on jokaisella oikeus puolustutua, kun häntä selvääkin selvemmin lynkataan julkisesti !!!

        Olet raaka mies näköjään Mauno !

        Häpeäisit tälläistä toimintaasi ja sanailuasi, siis jos sinulla olisi sitä Rakkautta, jota kovasti mainostat puheissasi.

        Eipä ole linjassa se puhe ja teot keskenään sinulla !


      • KalikkaKolahtiJaÄlähti
        oletko.varma kirjoitti:

        Niin ja tuo oli todella törkeä heitto minulle, joka olen täysin ulkopuolinen tässä asiassa.

        Onko Luther siis oppi-isäsi ?

        Sitten en yhtään ihmettele toimiasi, kun tietää miten hän toimi anababtisteja kohtaan !

        Vielä tuosta "itkemisestä" sen verran, että on jokaisella oikeus puolustutua, kun häntä selvääkin selvemmin lynkataan julkisesti !!!

        Olet raaka mies näköjään Mauno !

        Häpeäisit tälläistä toimintaasi ja sanailuasi, siis jos sinulla olisi sitä Rakkautta, jota kovasti mainostat puheissasi.

        Eipä ole linjassa se puhe ja teot keskenään sinulla !

        Mattila osunut näköjään arkaan paikkaan.


      • oletko.varma
        KalikkaKolahtiJaÄlähti kirjoitti:

        Mattila osunut näköjään arkaan paikkaan.

        Herää sinäkin harhoistasi !

        Minä olen täysin ulkopuolinen, kuten olen sanonut asun siis pääkaupunkiseudulla !!!

        Mutta väärää toimintaa en katso vain hiljaa vierestä, vaan puutun sellaiseen !

        Maunolle voisi heittää vastaavia törkeeitä heittoja, jospa hän niistä ottaisi opikseen ?

        Eli toimitaan nyt siis tämän Raamatun ohjeen mukaan:

        Sananl. 26:5 Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi.

        Eli tässä sinulle Mauon vastaavaa:

        Sinulle "potra poika" hieman Sanaa, eikä siis mitään Lutherin omia juttuja:

        Fil. 3:19 heidän loppunsa on kadotus, VATSA ON HEIDÄN JUMALANSA, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä.

        Sananl. 13:25 Vanhurskas saa syödä kylläksensä, mutta jumalattomain vatsa jää vajaaksi.

        Jääkö siis vatsa aina vain vajaaksi ?

        Mitä lihavuutesi meille kertoo sinusta itsetäsi ?


        Sitten toinen vastaava ihan huomio vain elämästä:

        Koulukiusatusta tulee aikuisena usein itsesään kiusaaja ja öykkäri, eli englanniksi siis Bully !

        Eli jos kiusattu saa sitten myöhemmin itse asemaa ja valtaa, hän alkaakin itse kiusaajaksi ja harrastaa ainakin Maunon tapaista henkistä väkivaltaa, jos ei muuta !

        Toisaalta se, joka jo pienenä on ollut kiusaaja jatkaa sitä aikuisiässäkin, siitä on vaikea oppia pois !

        Kumpikohan vaihtoehto siis on lähempänä totuutta Maunon kohdalla ?

        Pitää vielä tähän loppuun sanoa, että en ole tälläiseen aiemmin lähtenyt, mutta ehkäpä nyt oli aika ottaa tuokin Raamatun ohje käyttöön ja sen kautta yrittää hieman avata Maunon silmiä !

        Siis tämä menee siihen osastoon, että jos uskova ei usko helpolla, niin on vain otettava kovemmat otteet käyttöön, eli näytettävä se, mitä Sana sanoo, eli että:

        Gal. 6:7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

        Sananl. 22:8 Joka vääryyttä kylvää, se turmiota niittää, ja hänen vihansa vitsa häviää.

        Mark. 4:24 Ja hän sanoi heille: "Ottakaa vaari siitä, mitä kuulette; millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan, vieläpä teille lisätäänkin.

        Mauno ITSE sai armon ja Herra pelasti hänet menestysteologian kahleista, joten Maunolla pitäisi olla kokemus Armosta, mutta sellaista ei näy toisia kohtaan, vaan vain raakaa tuomisemista !

        Raaka ja armoton tuomitseminen ei auta toista, jos toinen on eksynyt, häntä pitäisi pyrkiä auttamaan eikä lyömään ja jopa maassa potkimaan. kuten Mauno teki omalla kommentillaan:

        " Martti Luther on sanonut oivasti: "Kun saatana paljastuu, se alkaa itkemään ja puhumaan rakkaudesta. "

        Kyllä se saatana ja syyttäjä näkyy sinun omasa kommantissasi !

        Häpeäaisit siis Mauno, mutta ylpeydessäsi ja paisuneisuudessasi et varmaan siihen pysty.

        Jäikö se menestysteologiaan johtanut ylpeys ja kohtuuttomat luulot itsestäsi yhä päälle Mauno ?

        Olet siis selvästi nostanut itsesi Kaikkitietävän Jumalan ja Tuomarin asemaan ylpeydessäsi ja paisuneisuudessasi !

        Mitenhän sinulle Mauno käy ?

        Herra jo kerran antoi sinulle uuden mahdollisuuden, mutta taas ollaan tälläisessä jamassa !

        Olen todella huolissani, toivottavasti Herra auttaa sinua ja pudottaa sinut, sieltä norsunluutornistasi !


      • oletko.varma
        KalikkaKolahtiJaÄlähti kirjoitti:

        Mattila osunut näköjään arkaan paikkaan.

        Niin ja KIITOS sinulle " KalikkaKolahtiJaÄlähti " !

        Sillä minä sain nämä asiat kirjoitettavaksi jo eilen, mutta panttasin niitä, kun mietin, että voinko lähteä ollenkaan tälläiseen vaikka sainkin nuo selvät Raamatunpaikat !

        Eli kiitos siis, että sinä tönäisit minut tämän kirjoittamaan, nyt sen näen selvemmin Herran tahdoksi.


      • KalikkaKolahtiJaÄlähti
        oletko.varma kirjoitti:

        Niin ja KIITOS sinulle " KalikkaKolahtiJaÄlähti " !

        Sillä minä sain nämä asiat kirjoitettavaksi jo eilen, mutta panttasin niitä, kun mietin, että voinko lähteä ollenkaan tälläiseen vaikka sainkin nuo selvät Raamatunpaikat !

        Eli kiitos siis, että sinä tönäisit minut tämän kirjoittamaan, nyt sen näen selvemmin Herran tahdoksi.

        Ole hyvä. Mattilan kanssa toteutatte herranne orjina herranne tahtoa.


      • oletko.varma
        KalikkaKolahtiJaÄlähti kirjoitti:

        Ole hyvä. Mattilan kanssa toteutatte herranne orjina herranne tahtoa.

        Niin Herrani orja minä olenkin Sanan mukaan !

        Sitä ei moni uskova tajua, eikä myös sitäkään, että kuinka hieno asema se on !

        1. Kor. 7:22 Sillä joka orjana on kutsuttu Herrassa, on Herran vapaa; samoin vapaana kutsuttu on Kristuksen orja.


      • Gal.6luku1jae
        oletko.varma kirjoitti:

        Niin Herrani orja minä olenkin Sanan mukaan !

        Sitä ei moni uskova tajua, eikä myös sitäkään, että kuinka hieno asema se on !

        1. Kor. 7:22 Sillä joka orjana on kutsuttu Herrassa, on Herran vapaa; samoin vapaana kutsuttu on Kristuksen orja.

        Luetaankosanaa?

        2.Piet. 2:19
        sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on


    • Kauanuskossa

      En lukenut keskustelua, mutta ei kai seurakunnan vastuunkantajaa valita yhden profetian perusteella vaan vanhimmisto ja seurakuntakunta yhdessä rukoilee.

      • oletko.varma

        Hyvä huomio !

        Noin sen pitäisi mennä, eli seurakunta rukoilee Jumalan johdatusta ja Jumala sitten valitsee !!!

        Lisäksi Sana opettaa koeajasta:

        1 Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen.
        2 Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan,
        3 ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne,
        4 vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina;
        5 sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?
        6 Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi.
        7 Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä perkeleen paulaan.
        8 Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä,
        9 vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa.
        10 Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat.

        Siis se koe aika sanotaan tässä:

        10 Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat.

        Nyt on valittu vain epämääräisillä perusteilla ja sitten syytetään kaikesta vielä sitä, joka on itse valittu !!!

        Siis kaitsijan virkaan Raamatun mukaan voi PYRKIÄ !

        Ja varmasti moni nuori uskova, siis en tarkoita luonnollista ikää, vaan Hengellistä, pyrkii nuoeruuden innoissaan kaitsijan tehtävään, mutta vanhempien tulee ENSIN raakata noilla edellä mainituilla perusteilla kykenemättömtä pois, ja sitten vasta alkaa rukoilla sitä, että kuka mahdollisista ehdokkaista eli pyrkijöistä on Jumalan mieleen !!!

        Nyt valittiin selvästi tuohon tehtävään kykenemätön henkilö, siis tarkoitan sitä, että hän ei kestänyt sitä tehtävän painetta ja siksi hän sortui liian suuren taakan alla.

        Tuosta ei minun mielestäni tule ensisijaisesti syyttää sitä väärin perustein valittua, vaan niitä valitsijoita !

        Nyt kaikki syy laitettiin tuon valitun niskaan ja muut, eli todelliset syylliset vain luistivat omasta vastuustaan, tuon väärän valinnan suhteen, joka kaiken tuon ongelma vyyhdin sai aikaan.

        Eli vanhimmat seurakunnassa ITSE mokasivat pahasti !!!

        He itse eivät osanneet toimia Raamatun ohjeiden mukaan, eli he olivat ja ovat yhä kypsymättömiä ja kelvottomia siten omiin tehtäviinsä !!!

        He siis vain siirsivät KAIKEN syyn yhden pyrkijän niskaan, ja häntä nyt lyödään julkisesti kuin pientä sikaa, ja vieläpä noiden kyseenalaisten "vanhinten" toimesta !

        Jotka eivät siis ole oikeita vanhimpia, sillä he itse eivät ole omien toimiensa ja tehtäviensä tasolla selvästikkään, kun näin pahasti on hommat mokattu !

        Mutta tämä tälläinen väärä "vanhemmuus" on hyvin yleistä herätysliikkeissä tätänykyä, eli poikaset ja jopa naiset toimivat "vanhempina" ja toiminnan tulos on sen mukaista !

        Raamattu puhuu ja kertoo tästä Suomen seurakuntien tilasta ja toiminnasta seuraavasti:

        Jes. 3:4 Ja minä panen nuorukaiset heille päämiehiksi(vanhimmiksi), ja pahankuriset hallitsevat heitä.

        Jes. 3:12 Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan.

        Surullinen on Suomen seurakuntien tila siis, ja huomatkaa tämä asia tuosta vielä !

        MINÄ panen, eli tämä on nyt Jumalan kuritusta ja rangaistusta Suomen uskoville, meidän kurittomuudestamme, me olemme saaneet siis sitä Herralta, mitä me ansaitsemmekin !!!


      • Kirkkojamaailma
        oletko.varma kirjoitti:

        Hyvä huomio !

        Noin sen pitäisi mennä, eli seurakunta rukoilee Jumalan johdatusta ja Jumala sitten valitsee !!!

        Lisäksi Sana opettaa koeajasta:

        1 Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen.
        2 Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan,
        3 ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne,
        4 vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina;
        5 sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?
        6 Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi.
        7 Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä perkeleen paulaan.
        8 Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä,
        9 vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa.
        10 Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat.

        Siis se koe aika sanotaan tässä:

        10 Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat.

        Nyt on valittu vain epämääräisillä perusteilla ja sitten syytetään kaikesta vielä sitä, joka on itse valittu !!!

        Siis kaitsijan virkaan Raamatun mukaan voi PYRKIÄ !

        Ja varmasti moni nuori uskova, siis en tarkoita luonnollista ikää, vaan Hengellistä, pyrkii nuoeruuden innoissaan kaitsijan tehtävään, mutta vanhempien tulee ENSIN raakata noilla edellä mainituilla perusteilla kykenemättömtä pois, ja sitten vasta alkaa rukoilla sitä, että kuka mahdollisista ehdokkaista eli pyrkijöistä on Jumalan mieleen !!!

        Nyt valittiin selvästi tuohon tehtävään kykenemätön henkilö, siis tarkoitan sitä, että hän ei kestänyt sitä tehtävän painetta ja siksi hän sortui liian suuren taakan alla.

        Tuosta ei minun mielestäni tule ensisijaisesti syyttää sitä väärin perustein valittua, vaan niitä valitsijoita !

        Nyt kaikki syy laitettiin tuon valitun niskaan ja muut, eli todelliset syylliset vain luistivat omasta vastuustaan, tuon väärän valinnan suhteen, joka kaiken tuon ongelma vyyhdin sai aikaan.

        Eli vanhimmat seurakunnassa ITSE mokasivat pahasti !!!

        He itse eivät osanneet toimia Raamatun ohjeiden mukaan, eli he olivat ja ovat yhä kypsymättömiä ja kelvottomia siten omiin tehtäviinsä !!!

        He siis vain siirsivät KAIKEN syyn yhden pyrkijän niskaan, ja häntä nyt lyödään julkisesti kuin pientä sikaa, ja vieläpä noiden kyseenalaisten "vanhinten" toimesta !

        Jotka eivät siis ole oikeita vanhimpia, sillä he itse eivät ole omien toimiensa ja tehtäviensä tasolla selvästikkään, kun näin pahasti on hommat mokattu !

        Mutta tämä tälläinen väärä "vanhemmuus" on hyvin yleistä herätysliikkeissä tätänykyä, eli poikaset ja jopa naiset toimivat "vanhempina" ja toiminnan tulos on sen mukaista !

        Raamattu puhuu ja kertoo tästä Suomen seurakuntien tilasta ja toiminnasta seuraavasti:

        Jes. 3:4 Ja minä panen nuorukaiset heille päämiehiksi(vanhimmiksi), ja pahankuriset hallitsevat heitä.

        Jes. 3:12 Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan.

        Surullinen on Suomen seurakuntien tila siis, ja huomatkaa tämä asia tuosta vielä !

        MINÄ panen, eli tämä on nyt Jumalan kuritusta ja rangaistusta Suomen uskoville, meidän kurittomuudestamme, me olemme saaneet siis sitä Herralta, mitä me ansaitsemmekin !!!

        Helluntaikirkon myötä tulivat naispastorit. Kukaan kirkosta ei ole vaivautunut selittämään, miten he sen Sanalla perustelevat.


    • Rauhankaipuu

      Ei ole ihme, että helluntailaisia turvapaikan hakijoita on ilmestynyt muihin uskontoihin.

    • Parannuksen.paikka

      Luonnehäiriöisillä palstan vouhkaajilla ei ole mitään tekemistä terveen uskon kanssa eivätkä he edusta Kristusta. On olemassa ihmisiä, jotka ovat niin heikoilla, että heidän täytyy yrittää saada henkinen / hengellinen yliote toisista tällä palstalla. Terve kehottaminen on asia erikseen, mutta se edellyttääkin Kristuksen mielenlaatua, mikä ei ole kovin yleistä tänä aikana.

      • Parannuksen.paikka

        Edellä mainittu ei liity Mauno Mattilaan.


      • huvittavaa
        Parannuksen.paikka kirjoitti:

        Edellä mainittu ei liity Mauno Mattilaan.

        Tajusit sitten itsekin kirjoittavasi juuri Maunosta ! :)


      • Parannuksen.paikka

        En tarkoittanut Maunoa vaan selvensin asiaa. Tällä palstalla on ihmisiä, jotka teeskentelevät uskovia, mutta hedelmä on todella huono. Ollaan milloin kenenkin niskavilloissa repimässä ja annetaan vaikutelma mukamas oikeinakin uskovina. Maailman ihmisetkin tietävät, etteivät he ole todellisia uskovia. Parannuksen paikka.


      • huvittavaa
        Parannuksen.paikka kirjoitti:

        En tarkoittanut Maunoa vaan selvensin asiaa. Tällä palstalla on ihmisiä, jotka teeskentelevät uskovia, mutta hedelmä on todella huono. Ollaan milloin kenenkin niskavilloissa repimässä ja annetaan vaikutelma mukamas oikeinakin uskovina. Maailman ihmisetkin tietävät, etteivät he ole todellisia uskovia. Parannuksen paikka.

        Taas kirjoitit ja kuvasit Maunoa. :)

        Mauno siis arvostelee ja tuomitsee, Kaikkitietävänä Jumalana ja Tuomarina, ihan kaikkea, maan ja taivaan väliltä.

        Hän hurskastellen toivottaa: Rauhan tervehdys !

        Mutta Rauha on tuosta tuomarointi touhusta kaukana !

        Tässä hyvä esimerkki Maunon kaksinaamaisuudesta ja ulkokultaisuudesta:

        " Julkinen toimija on julkisen arvostelun kohteena, mutta minä en kirjoituksessa käyttänyt nimiä enkä paikkoja, vaan sen teki itse langennut pastori, joka hyppäsi esiin kuin jousi.
        Martti Luther on sanonut oivasti: "Kun saatana paljastuu, se alkaa itkemään ja puhumaan rakkaudesta." "

        Tuo on selvää kaksinaamaisuutta ja ulkokultaisuutta, jonka uskosta osattomatkin tunnistavat, mutta jostain syystä uskovat vaan eivät tunnista !


      • huvittavaa
        Parannuksen.paikka kirjoitti:

        En tarkoittanut Maunoa vaan selvensin asiaa. Tällä palstalla on ihmisiä, jotka teeskentelevät uskovia, mutta hedelmä on todella huono. Ollaan milloin kenenkin niskavilloissa repimässä ja annetaan vaikutelma mukamas oikeinakin uskovina. Maailman ihmisetkin tietävät, etteivät he ole todellisia uskovia. Parannuksen paikka.

        Siis raakuus ja ilkeily EI OLE Rakkautta !

        Sen tajuaa lapsikin ja uskosta osaton, mutta uskovat eivät näköjään.

        Miten se voikin olla näin ?


      • Paatuneelle

        Olet toiminut tällä tavalla jo pitkään tällä palstalla, mutta sinulla ei ole mitään todellista valtaa, sillä se valta on Jumalalla. Kuka antoi sinulle luvan valehdella ja kääntää kaikki asiat ylösalaisin? Se lupa ei ole Jumalasta. Jatka vain uskovien syyttelyä, ehkäpä saat siitä palkintona jotain pönkitystä egollesi tai jos olet tekemisissä sielunvihollisen kanssa, saanet hänen ”suosionsa”. Tilasi on erittäin vakava ja olet valinnut suuntasi. En voi muuta kuin toivottaa onnea valitsemallasi tiellä, vai sanoisinko Jumalan armoa, sillä olet läpeensä paatunut.


      • huvittavaa
        Paatuneelle kirjoitti:

        Olet toiminut tällä tavalla jo pitkään tällä palstalla, mutta sinulla ei ole mitään todellista valtaa, sillä se valta on Jumalalla. Kuka antoi sinulle luvan valehdella ja kääntää kaikki asiat ylösalaisin? Se lupa ei ole Jumalasta. Jatka vain uskovien syyttelyä, ehkäpä saat siitä palkintona jotain pönkitystä egollesi tai jos olet tekemisissä sielunvihollisen kanssa, saanet hänen ”suosionsa”. Tilasi on erittäin vakava ja olet valinnut suuntasi. En voi muuta kuin toivottaa onnea valitsemallasi tiellä, vai sanoisinko Jumalan armoa, sillä olet läpeensä paatunut.

        Siunausta vain sinullekin !

        Jos egoani yrittäisin pönkittää, eli etsisin kunniaa itselleni, niin toki silloin kirjoittelisin omalla nimelläni, eikö totta ?

        Joh. 5:41 En minä ota vastaan kunniaa ihmisiltä;

        Joh. 5:44 Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala?

        Joh. 7:18 Joka omiaan puhuu, se pyytää omaa kunniaansa, mutta joka pyytää lähettäjänsä kunniaa, se on totinen, eikä hänessä ole vääryyttä.

        Te siis annatte itse kunniaa toinen toisellenne !

        Esim. sinäkin annat juuri nyt kunniaa Maunolle !

        Mutta taidat olla sokea sillekin asialle ?


      • huvittavaa
        Paatuneelle kirjoitti:

        Olet toiminut tällä tavalla jo pitkään tällä palstalla, mutta sinulla ei ole mitään todellista valtaa, sillä se valta on Jumalalla. Kuka antoi sinulle luvan valehdella ja kääntää kaikki asiat ylösalaisin? Se lupa ei ole Jumalasta. Jatka vain uskovien syyttelyä, ehkäpä saat siitä palkintona jotain pönkitystä egollesi tai jos olet tekemisissä sielunvihollisen kanssa, saanet hänen ”suosionsa”. Tilasi on erittäin vakava ja olet valinnut suuntasi. En voi muuta kuin toivottaa onnea valitsemallasi tiellä, vai sanoisinko Jumalan armoa, sillä olet läpeensä paatunut.

        Niin ja jos et itse tajua omaa toimintaasi, niin yritän vähän auttaa sinua näkemään.

        Sinä itse kirjoitit seuraavaa:

        " Kuka antoi sinulle luvan valehdella ja kääntää kaikki asiat ylösalaisin? Se lupa ei ole Jumalasta. Jatka vain uskovien syyttelyä "

        Tästä näkee sen, että sinä pidät itse Maunon OMAA ARVIOTA noista asioista ainoana Totuutena !

        Siis pidät Maunon OMAA ARVIOTA Jumalan Sanana, eli pidät Maunoa Jumalana, jota ei tule eikä saa arvostella ollenkaan, koska Mauno ja Maunon sanat siis ovat Totuus, eli Mauno on sinulle siis Jumala !

        Mauno ei sinulle siis ole vain erehtyväinen ihminen, kuten hän on minulle, ja siksi minä voin ja uskallan arvostella sinun "jumalaasi" ja hänen toimiaan !

        Huomaatko eron meidän välillämme, minä en arvostele Jumalan Sanaa, se on Totuus, mutta jokainen ihminen on hyvinkin erehtyväinen, joten toimintatapanikin on eri silloin !

        Jaak. 3:2 Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös koko ruumiinsa.

        Minä muuten näen koko tuon Maunon postauksen olevan lähinnä vain hänen itsekehuaan, eli hän kehuu siinä, kuinka hänen/heidän ristiretkensä on "niin ylen hienosti onnistunut" !

        Eli itsekorostusta ja ylpeilyä koko tuo postaus, jonka todellinen sanoman sisin on se, että:

        MINÄ / ME olemme suuria Jumalan sotureita, jotka saimme voiton pahasta !!!

        Voi ylpeyttä voi paisuneisuutta !!!

        Ja kuitenkin siis koko postaus perustuu VAIN JA AINOASTAAN Maunon OMAAN NÄKEMYKSEEN ja TULKINTAAN noista asioista ja tapahtumien kulusta !!!

        Mutta minä kysyn yhä !

        MIKÄ ONKAAN TOTUUS Jumalan näkökulmasta katsoen, ja mikä onkaan Hänen arvionsa???


    • Paatuneelle

      Jatka vain valheitasi. Ei tässä olekaan kyse Maunosta vaan juuri sinusta. Eipä siinä, sinua on jo varoitettu monen toimesta täällä valheiden levittämisestä, mutta kun et muuta halua eikä totuus kelpaa etkä piittaa Jumalan pyhyyden vaatimuksesta juuri sinun omalla kohdallasi, jatka sitten perille asti. Mihin päädytkin, sinua odotetaan perillä. Siihen en ota kantaa tuletko pitämään seurasta, joiden kanssa jaat loppusijoituskohteesi. Ainakin sinulla on iäisyys aikaa miettiä miten meni noin niinku omasta mielestä.

      • huvittavaa

        Ai, sinä oikein tiedät siis kuka olen ?
        Mitähän valheita olenkaan levittänyt ?
        Nyt alkoi jännittää ihan.

        "Jumalan pyhyyden vaatimuksesta"
        Missä Raamatussa tuollaista kirjoitetaan ?

        Minäkin tiedän sen, kuka minua perillä odottaa, viimeksi tänä aamuna anoin pääsyä kotiin Rakkaan Vapahtajani ja Herrani Jeesuksen luo, sillä siellä olisi paljon parempi olla.

        Kaipuu Kotiin on jo kova siis !

        Paavali kirjoittaa tästä hyvin, ja voin yhtyä hänen sanoihinsa koko sydämestäni:

        21 Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto.
        22 Mutta jos minun on eläminen täällä lihassa, niin siitä koituu hedelmää työlleni, ja silloin en tiedä, minkä valitsisin.
        23 Ahtaalla minä olen näiden kahden välissä: halu minulla on täältä eritä ja olla Kristuksen kanssa, sillä se olisi monin verroin parempi;

        Itse vain en näe nyt ja tässä hetkessä enää syytä sille, miksi minun yhä tulee täällä olla ?


    • Paatuneelle

      Sinut kyllä tunnistaa. Tyylisi on sen verran omintakeinen että se erottuu täällä. Miksi sitten vastasit aiempiin viesteihini? Omatuntosi todisti että juuri sinusta oli kyse. Tiedät siis mitä olet tekemässä. Parannuksen teon armoa et ole löytänyt. Tee parannus ja käänny pahoilta teiltäsi. Loppupeleissä sillä ei ole merkitystä, sanotko tuntevasi Jumalan. Sillä on merkitystä tunteeko Jumala sinut. Muuten kanssasi on turha jatkaa keskustelua sillä se mikä on tarpeen, on jo kerrottu sinulle.

      • huvittavaa

        Eikö vaan olekkin helppoa syytellä muita, omiin kuvitelmiin ja luuloihin perustuen ?

        Ja helppoa on näköjään syytellä muita, yksilöimättä niitä syytöksiä, eli heitellä vain ylimalkaisia syytöksiä, ilman kunnollisia perusteluja sen suhteen, että missä on oikeasti mielestäsi väärin toimittu !

        Silloin toinen ei voi mitenkään puolustautua, joten oppisi sinä olet omaksunut Maunolta, joka tässä postauksessaan harrastaa ihan samaa !

        Miksi te toimitte näin kierosti ???

        No, jos te perustelisitte kunnolla syytöksenne, niin teidät itsenne voitaisiin todeta valehtelijoiksi, eli te joutuisitte oikeasti vastuuseen noista syytöksistänne !

        Mutta sitähän te ette halua, että teidän omia toimianne ja perättömiäkin syytöksiänne alettaisiin kunnolla tutkimaan, syytöksiä, jotka siis perustuvat teidän omiin luuloihinne ja omiin oman pään tulkintoihinne !

        Olisihan se ikävää paljastua valheelliseksi syyttäjäksi, ja siksi siis ylimalkaiset syytökset ilman kunnon perusteluja, eli ette jää kiinni valheistanne ja vääristä syytöksistänne !

        Kieroa toimintaa on touhunne, minä jo Maunoa nuhtelin tästä samasta asiasta, mutta niinhän se menee, että mitä ISO(paisunut) edellä, sitä pienet perässä !


    • Ihmettelyä

      Mauno, oletko ihan varma mistä puhut? Kun olen Alajärven seurakunnan saarnoja netistä seurannut, niin tuntuu, että käsityksesi expastorista ovat liioiteltuja, jonkinlaista julmaa ajojahtia. Seurakunnan hajaannuksen aiheuttaminen on vakava asia, josta joutuu varmasti myös tilille kerran...

      Lisäksi ajojahti on johtanut masennukseen, avioeroon jne. Pastori on jo eronnut, joten olet päässyt päämäärääsi, miksi jatkat asian jauhamista täällä? Mitä vahinkoa vielä haluatte aiheuttaa?

      • oletko.varma

        Hyvin kirjoitettu !

        Minä luin tuon ex pastorin blogia, ja minua itseänikin jäi ihmetyttämään nämä maunon sanat ja syytökset:

        " Olen varma. Tiedän missä hengessä tuo entinen pastori on, joka edelleenkin
        on hyvä ystävä ja saa tukea homosuhteessa elävältä uskon sanan entiseltä apostolilta. Kukaan tervehenkinen ei ole hengellisessä yhteydessä noin syvällä julkisynnissä elävän kanssa. "

        En nimittäin löytänyt blogi kirjoituksesta mitään viittausta "uskon sanalaisuuteen", joka varmasti tulisi läpi, jos siihen olisi eksytty, joten outo tämä syytös.

        Sitten tuo syytös muutenkin, sillä Jeesus itse sanoi:

        Mark. 2:17 Sen kuullessaan Jeesus sanoi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."

        Luuk. 5:32 En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä parannukseen."

        Matt. 9:11 Ja kun fariseukset sen näkivät, sanoivat he hänen opetuslapsilleen: "Miksi teidän opettajanne syö publikaanien ja syntisten kanssa?"

        Jos joku veli on synnissä kiinni, niin eikö häntä pitäisi pyrkiä auttamaan löytämään Totuuden ja vapautumaan synnistään, eikä lytätä ja murskata maahan ?

        Sillä Raamattu sanoo:

        Jaak. 5:19 Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja hänet joku palauttaa,
        Jaak. 5:20 niin tietäkää, että joka palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden.

        Mutta nyt ei yritetäkkään auttaa vaan hukuttaa !

        Luuk. 6:9 Niin Jeesus sanoi heille: "Minä kysyn teiltä: kumpi on luvallista sapattina: hyvääkö tehdä, vai tehdä pahaa, pelastaako henki, vai hukuttaa?"

        Jaak. 4:12 Yksi on lainsäätäjä ja tuomari, hän, joka voi pelastaa ja hukuttaa; mutta kuka olet sinä, joka tuomitset lähimmäisesi?


    • SamAndreevitsh

      Kaipa voi laittaa lusikkansa soppaan sellainenkin, joka ei edes yritä miettiä, kumpi on tässä asiassa enemmän oikeassa tai onko toinen osapuoli oikeassa ja toinen väärässä. Sellainen, joka tuntee asiaa vain Maunon avauksen ja kyseisen pastorin yhden netistä löytämäni kirjoituksen perusteella.

      Joskus näissä tilanteissa on selvää, että toinen osapuoli on Jumalan asialla ja toinen on uhkä Jumalan asialle. Mutta ei aina.

      Tiedän nuoruudestani tapauksen, jossa omassa kotiseurakunnassani oli innokas uudisraivaajaporukka. Sitä johti hiljattain uskoon tullut henkilö. Siinä porukassa profetiat toimivat, oltiin rohkeita, puolustettiin totuutta järkähtämättömästi. Arvosteltiin sen ajan vääriksi koettuja asioita kuten uutta Raamatun käännöstä. Suhtauduttiin kielteisesti siihen, että kerran ehtoolliskokouksessa pääpuheen piti naispuolinen lähetyssaarnaaja. Oikea ja väärä oli selvää, ja sitä puolustettiin vahvasti. Ja rukouksen asenteen ja innokkuuden vuoksi Jumala käytti näitä ihmisiä vahvasti.

      Seurakunnan johtamisesta oli vastuussa muutama vanhemmistoveli. He olivat Jumalan edessä nöyriä ja Jumalaa etsiviä ihmisiä. Sanan ja rukouksen ihmisiä. Palvelualttiita. Mutta jokin näissä vanhimmistoveljissä, erityisesti vanhimmiston henkisessä johtajassa, oli sellaista, joka ärsytti näitä uudisraivaajia. Tilanteen jatkuessa nämä uudisraivaajat saivat tuekseen jopa jonkun paikkakunnan ulkopuolella asuneen vanhemman saarnaajan. Ja tietyissä tilanteissa kokivat saaneensa profetioita, joiden perusteella alkoivat vastustaa seurakunnan vanhimmistoa. Pitkä juttu sinänsä, mihin asti tilanne lopulta johti; siitä ei tässä enempää.

      Mutta jossain niissä riitatilanteissa seurakuntaan tuli vieraileva saarnaaja, joka ei tiennyt kyseisen seurakunnan tilanteesta mitään. Hän aloitti saarnansa kertoen, että oli nähnyt merkillisen unen. Siinä unessa oli ollut innokas uudisraivaajajoukko, joka näytti olevan täynnä totuutta. Mutta miten se totuus ilmeni siinä unessa? He olivat niin täynnä totuutta, että he olivat kääriytyneet totuuden käärinliinaan - niin vahvasti, että olivat käärineet sillä käärinliinalla silmänsäkin niin paksusti, etteivät nähneet eteensä!

      Tällä en voi ottaa kantaa kyseisen seurakunnan tilanteeseen - mitä siellä on oikeasti tapahtunut ja mitä ei. MUTTA esimerkin perusteella voin todeta, että jossain VASTAAVASSA tapauksessa voisi olla niin, että tällaisen seurakunnan saarnaajaveteraani ja hänen tukijoukkonsa olisivat kääriytyneet niin totuuteen, että eivät enää näkisi, mihin ovat menossa ja mitä ovat tekemässä. Ja että sen heidän ärsyyntymisensä syy ei välttämättä ole se, että pastori on susi tai vääryydessä, vaan pastori voi ärsyttää heitä jostain muustakin syystä. Koska on erilainen kuin millainen he haluaisivat hänen olevan. Koska käyttää joitain sanontoja, joita heidän mielestään ei todellisen paimenen pitäisi käyttää. Koska käyttää sanaa visio tai strategia, kun pitäisi käyttää näky tai Jumalan valtakunnan suunnitelma. Jne.

      Sam Andreevitsh
      Tampere

      • oletko.varma

        Tässä hieman omia kokemuksiani vapaaseurakuntien ja hellari seurakuntien toiminnasta, kun olen käynyt niihin tutustumassa ja toimintaa ihmettelemässä.

        Niissä kaikissa ovat ns. vanhat jäärät vallassa, eivätkä he suvaitse valta-asemansa kyseenalaistamista ollenkaan.

        Eli kyse on ollut vallanhimosta ja halusta päteä ja olla esillä.

        Sitä taustaa vasten katsoen, tuollainen seurakunta voisi ottaa TÖITÄÄN tekemään nuoren kaitsijan, jotta heidän itsensä ei tarvitsisi huolehtia kuin itsestään ja omasta asemastaan, ja ylähäältäpäin sitten käskyttää tuota nuorta srk kaitsijaa.

        Ongelmat tulevat vasta siinä vaiheessa, kun se nuorempi srk kaitisja ei alistukkaan heidän käskytettäväkseen ja juoksupojakseen !

        Mutta nähdäkseni nuo vanhat jäärät eivät siis luovu asemastaan eivätkä ota mitään kehoitusta vastaan, vaan he toimivat päälle päsmäreinä ja käskyttäjinä vain, mutta saavuttamastaan vallastaan he eivät luovu, eivät kirveelläkään.

        Jokainen arvostelija ja valta-aseman kyseenalaistaja saa lähteä ja savustetaan ulos !

        Sain jo yli 10 vuotta sitten näitä asioita tutkiessani Herralta seuraavan Sanan paikan, jonka ymmärsin kertovan Suomen seurakuntien ja niiden johtajien toiminnasta, ja se totuus vain on vahvistunut näiden kaikkien vuosien aikana ja varrella käytännön näkemisen kautta ja avulla:

        Hesekiel 34
        1 Minulle tuli tämä Herran sana:
        2 "Ihmislapsi, ennusta Israelin paimenia vastaan, ennusta ja sano heille-paimenille: Näin sanoo Herra, Herra: Voi Israelin paimenia, jotka ovat itseänsä kainneet! Eikö paimenten ole kaittava lampaita?
        3 Te olette syöneet rasvat, pukeneet päällenne villat, teurastaneet lihavat; mutta ette ole kainneet laumaa,
        4 ette ole vahvistaneet heikkoja, ette ole parantaneet sairaita, sitoneet haavoittuneita, tuoneet takaisin eksyneitä, etsineet kadonneita, vaan te olette vallinneet niitä tylysti ja väkivaltaisesti.
        5 Ja niin ne ovat hajaantuneet paimenta vailla ja joutuneet kaikkien metsän petojen syötäviksi-hajaantuneet ne ovat.
        6 Minun lampaani harhailevat kaikilla vuorilla ja kaikilla korkeilla kukkuloilla; pitkin koko maata ovat minun lampaani hajallaan, eikä kenkään niistä välitä eikä niitä etsi.
        7 Sentähden, paimenet, kuulkaa Herran sana:
        8 Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, totisesti, koska minun lampaani ovat ryöstettävinä ja koska minun lampaani ovat kaikkien metsän petojen syötävinä, kun paimenta ei ole ja kun minun paimeneni eivät välitä minun lampaistani, vaan minun paimeneni kaitsevat itseänsä, eivätkä kaitse minun lampaitani,
        9 sentähden, paimenet, kuulkaa Herran sana:
        10 Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn paimenten kimppuun, vaadin lampaani heidän kädestänsä ja teen lopun heidän lammasten-kaitsennastaan, eivätkä paimenet saa enää kaita itseänsä. Minä pelastan lampaani heidän kidastansa, eivätkä ne sitten enää ole heidän syötävinänsä.
        11 Sillä näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä itse etsin lampaani ja pidän niistä huolen.
        12 Niinkuin paimen pitää huolen laumastaan, kun hän on lampaittensa keskellä ja ne ovat hajallaan, niin minä pidän huolen lampaistani, ja minä pelastan ne joka paikasta, minne ne ovat hajaantuneet pilvisenä ja pimeänä päivänä.
        13 Minä vien ne pois kansojen seasta ja kokoan ne muista maista, tuon ne omaan maahansa ja kaitsen niitä Israelin vuorilla, puronotkoissa ja kaikissa maan asuttavissa paikoissa.
        14 Hyvillä ruokamailla minä niitä kaitsen, ja Israelin korkeilla vuorilla on niillä oleva laitumensa. Siellä ne saavat levätä hyvällä laitumella, ja lihava ruokamaa niillä on oleva Israelin vuorilla.
        15 Minä itse kaitsen lampaani ja vien itse ne lepäämään, sanoo Herra, Herra.
        16 Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa; mutta lihavat ja väkevät minä hävitän. Minä kaitsen niitä niin, kuin oikein on.
        17 Mutta te, minun lampaani! Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä tahdon tuomita lampaan ja lampaan, oinasten ja vuohipukkien välillä.
        18 Eikö teille riitä, että olette hyvällä laitumella, kun vielä tallaatte jaloillanne loput laitumestanne, ja että saatte juoda kirkasta vettä, kun vielä hämmennätte jaloillanne loput?
        19 Ja onko minun lampaitteni oltava laitumella siinä, mitä jalkanne ovat tallanneet, ja juotava sitä, mitä jalkanne ovat hämmentäneet?
        20 Sentähden sanoo Herra, Herra niille näin: Katso, minä, minä tuomitsen lihavan lampaan ja laihan lampaan välillä.
        21 Koska te olette kylki-ja niskavoimalla sysineet ja sarvillanne puskeneet kaikkia heikkoja, kunnes olette saaneet ne ajetuiksi ulos ja hajallensa,
        22 niin minä tahdon vapauttaa lampaani, etteivät ne enää jää ryöstettäviksi; ja minä tahdon tuomita lampaan ja lampaan välillä.
        23 Ja minä herätän heille yhden paimenen heitä kaitsemaan, palvelijani Daavidin; hän on kaitseva heitä ja oleva heidän paimenensa.
        24 Ja minä, Herra, olen heidän Jumalansa, ja minun palvelijani Daavid on ruhtinas heidän keskellänsä. Minä, Herra, olen puhunut.

        Tämä on karua kertomaa ja rajua luettavaa, jos ja kun se uskovalle aukeaa tosielämän kautta !!!


      • oletko.varma
        oletko.varma kirjoitti:

        Tässä hieman omia kokemuksiani vapaaseurakuntien ja hellari seurakuntien toiminnasta, kun olen käynyt niihin tutustumassa ja toimintaa ihmettelemässä.

        Niissä kaikissa ovat ns. vanhat jäärät vallassa, eivätkä he suvaitse valta-asemansa kyseenalaistamista ollenkaan.

        Eli kyse on ollut vallanhimosta ja halusta päteä ja olla esillä.

        Sitä taustaa vasten katsoen, tuollainen seurakunta voisi ottaa TÖITÄÄN tekemään nuoren kaitsijan, jotta heidän itsensä ei tarvitsisi huolehtia kuin itsestään ja omasta asemastaan, ja ylähäältäpäin sitten käskyttää tuota nuorta srk kaitsijaa.

        Ongelmat tulevat vasta siinä vaiheessa, kun se nuorempi srk kaitisja ei alistukkaan heidän käskytettäväkseen ja juoksupojakseen !

        Mutta nähdäkseni nuo vanhat jäärät eivät siis luovu asemastaan eivätkä ota mitään kehoitusta vastaan, vaan he toimivat päälle päsmäreinä ja käskyttäjinä vain, mutta saavuttamastaan vallastaan he eivät luovu, eivät kirveelläkään.

        Jokainen arvostelija ja valta-aseman kyseenalaistaja saa lähteä ja savustetaan ulos !

        Sain jo yli 10 vuotta sitten näitä asioita tutkiessani Herralta seuraavan Sanan paikan, jonka ymmärsin kertovan Suomen seurakuntien ja niiden johtajien toiminnasta, ja se totuus vain on vahvistunut näiden kaikkien vuosien aikana ja varrella käytännön näkemisen kautta ja avulla:

        Hesekiel 34
        1 Minulle tuli tämä Herran sana:
        2 "Ihmislapsi, ennusta Israelin paimenia vastaan, ennusta ja sano heille-paimenille: Näin sanoo Herra, Herra: Voi Israelin paimenia, jotka ovat itseänsä kainneet! Eikö paimenten ole kaittava lampaita?
        3 Te olette syöneet rasvat, pukeneet päällenne villat, teurastaneet lihavat; mutta ette ole kainneet laumaa,
        4 ette ole vahvistaneet heikkoja, ette ole parantaneet sairaita, sitoneet haavoittuneita, tuoneet takaisin eksyneitä, etsineet kadonneita, vaan te olette vallinneet niitä tylysti ja väkivaltaisesti.
        5 Ja niin ne ovat hajaantuneet paimenta vailla ja joutuneet kaikkien metsän petojen syötäviksi-hajaantuneet ne ovat.
        6 Minun lampaani harhailevat kaikilla vuorilla ja kaikilla korkeilla kukkuloilla; pitkin koko maata ovat minun lampaani hajallaan, eikä kenkään niistä välitä eikä niitä etsi.
        7 Sentähden, paimenet, kuulkaa Herran sana:
        8 Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, totisesti, koska minun lampaani ovat ryöstettävinä ja koska minun lampaani ovat kaikkien metsän petojen syötävinä, kun paimenta ei ole ja kun minun paimeneni eivät välitä minun lampaistani, vaan minun paimeneni kaitsevat itseänsä, eivätkä kaitse minun lampaitani,
        9 sentähden, paimenet, kuulkaa Herran sana:
        10 Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn paimenten kimppuun, vaadin lampaani heidän kädestänsä ja teen lopun heidän lammasten-kaitsennastaan, eivätkä paimenet saa enää kaita itseänsä. Minä pelastan lampaani heidän kidastansa, eivätkä ne sitten enää ole heidän syötävinänsä.
        11 Sillä näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä itse etsin lampaani ja pidän niistä huolen.
        12 Niinkuin paimen pitää huolen laumastaan, kun hän on lampaittensa keskellä ja ne ovat hajallaan, niin minä pidän huolen lampaistani, ja minä pelastan ne joka paikasta, minne ne ovat hajaantuneet pilvisenä ja pimeänä päivänä.
        13 Minä vien ne pois kansojen seasta ja kokoan ne muista maista, tuon ne omaan maahansa ja kaitsen niitä Israelin vuorilla, puronotkoissa ja kaikissa maan asuttavissa paikoissa.
        14 Hyvillä ruokamailla minä niitä kaitsen, ja Israelin korkeilla vuorilla on niillä oleva laitumensa. Siellä ne saavat levätä hyvällä laitumella, ja lihava ruokamaa niillä on oleva Israelin vuorilla.
        15 Minä itse kaitsen lampaani ja vien itse ne lepäämään, sanoo Herra, Herra.
        16 Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa; mutta lihavat ja väkevät minä hävitän. Minä kaitsen niitä niin, kuin oikein on.
        17 Mutta te, minun lampaani! Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä tahdon tuomita lampaan ja lampaan, oinasten ja vuohipukkien välillä.
        18 Eikö teille riitä, että olette hyvällä laitumella, kun vielä tallaatte jaloillanne loput laitumestanne, ja että saatte juoda kirkasta vettä, kun vielä hämmennätte jaloillanne loput?
        19 Ja onko minun lampaitteni oltava laitumella siinä, mitä jalkanne ovat tallanneet, ja juotava sitä, mitä jalkanne ovat hämmentäneet?
        20 Sentähden sanoo Herra, Herra niille näin: Katso, minä, minä tuomitsen lihavan lampaan ja laihan lampaan välillä.
        21 Koska te olette kylki-ja niskavoimalla sysineet ja sarvillanne puskeneet kaikkia heikkoja, kunnes olette saaneet ne ajetuiksi ulos ja hajallensa,
        22 niin minä tahdon vapauttaa lampaani, etteivät ne enää jää ryöstettäviksi; ja minä tahdon tuomita lampaan ja lampaan välillä.
        23 Ja minä herätän heille yhden paimenen heitä kaitsemaan, palvelijani Daavidin; hän on kaitseva heitä ja oleva heidän paimenensa.
        24 Ja minä, Herra, olen heidän Jumalansa, ja minun palvelijani Daavid on ruhtinas heidän keskellänsä. Minä, Herra, olen puhunut.

        Tämä on karua kertomaa ja rajua luettavaa, jos ja kun se uskovalle aukeaa tosielämän kautta !!!

        Niin ja se pitää vielä lisätä edelliseen ja siihen perustuen siis, että:

        Minä JO tiedän senkin, että nuo väärät ja väärin toimivat "paimenet" ja "vanhemmat" eivät tule luopumaan vallastaan ja asemastaan, vaan taistelevat siitä loppuun asti !

        Noita "seurakuntia" siis ei voi muuttaa, se on mahdotonta, sillä väärät eivät ota mitään kehoitusta vastaan, se on jo nähty !

        Siksi uskovalle, joka ei hyväksy väärää toimintaa ja sitä raakuutta ja itsekkyyttä, noilta vääriltä "vanhemmilta" ja "paimenilta", ei jää muuta vaihtoehtoa enää, kuin lähteä itse pois !

        Eli ulkopuolelle leirin/leirien !

        12 Sentähden myös Jeesus, pyhittääkseen omalla verellänsä kansan, kärsi portin ulkopuolella.
        13 Niin menkäämme siis hänen tykönsä "ulkopuolelle leirin", hänen pilkkaansa kantaen;


    • Anonyymi

      Kiitos, tää auttoi paljon. Oon omalla kohdalla tuntenu kun alotin nuortenillat ja pyhäkoulun jne, paikkakunnalla jossa ne oli lopetettu. Samaan aikaan kun mieheni löysi seurakunnan keskeltä uuden vaimon itselleen, tuli uus saarnaajapariskunta jonka vaimo alkoi rajusti mustata minua levitellen karmeita hänen itsensä keksimiään syytöksiä minusta. Ajoi minut pois. Sen jälkeen hän ajoi monia seurakunnan hiljaisia ja nöyriä pois. Sitten he joutuivat itse lähtemään. Edelleen 10vuotta myöhemmin, törkytarinat elää, minä olen siitä asti elänyt yksin, tosi lyötynä. Mutta helpotti paljon kun jätin tuon kaiken ja olen ollut yksin. Enkä kyllä samaan porukkaan enää palaa, niin inhottavaa oli kohtelu joidenkin osalta. Esim muutamien tekemä seksuaalinen ahdistelu jossa eräs yritti usein tunkeutua kotiini väkisin. Sillä ilakointi ja asian levittely. Ihmettelen kun kukaan ei tällasiin asioihin puutu mitenkään, kiusanteko jatkuu vuosia, vuosia, ja mukaan liittyy muitakin. Olen tod loukkaantunut, sanosinkin jos joku näistä tunnistaa, tehkää parannus!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe