Dettmann ja Koripalloliitto

EUvirheJaTeku

Dettmann julisti sodan Korisliigalle. Liigaseurat saivat tarpeekseen maajoukkueen päävalmentajan ylimielisyydestä ja puhuvat vihdoin suunsa puhtaaksi.

 Logiikka on siinä, että niin kauan, kun suomalaisessa liigassa ei harjoitella, nuoren pelaajan ei kannata sinne mennä. Nuoren pelaajan pitää harjoitella, Dettmann lausui Helsingin Sanomille.

Dettmannin kommentit Korisliigan harjoittelusta koetaan seuroissa pöyristyttäviksi. Varsinkin, kun nopealla kyselyllä ainakin Kotkasta, Salosta, Kauhajoelta ja Tampereelta vahvistetaan, että Dettmannia ei ole koskaan näkynyt liigaseurojen harjoituksissa.

Kyse on maajoukkueen huippulupauksesta, 18-vuotiaasta Mikael Jantusesta. Jantunen käy HBA-ohjelmaa, jota Dettmann on itse ollut luomassa.

HBA toimii Pohjois-Haagan yhteiskoulussa ja Mäkelänrinteen urheilulukiossa, ja sen miesten edustusjoukkue pelaa 1. divisioona A:ssa.
HBA haalii lahjakkaimmat juniorit ympäri Suomea siipiensä alle ja luo mielikuvaa, jossa ainoa mahdollisuus ammattikoripalloilijaksi on HBA-polku.
Helsingin Sanomien artikkelissa kerrotaan, että Mäkelänrinteen ovat käyneet myös monet muut maajoukkuepelaajat, kuten Petteri Koponen, Sasu Salin ja Shawn Huff.

Mäkelänrinteen urheilulukion he ovatkin käyneet, mutta kukaan ei ole pelannut peliäkään HBA:ssa. Malmin Super Koriksen kasvatit Koponen ja Salin ponkaisivat Euroopan huippusarjoihin korisliigaseura Hongan kautta, ja ToPossa aloittaneen Huffin kouluaikoina HBA:ta ei ollut olemassakaan.

HBA:ta markkinoidaan Markkasen varjolla ylivertaisena vaihtoehtona kohti hienoa koripallouraa. HBA-valmentaja Hanno Möttölä onkin suhteillaan saanut monet pelaajat yhdysvaltalaisiin yliopistoihin, mutta menestystarinat ovat jääneet yhteen — Markkaseen. Moni on palannut takaisin Suomeen yhtä vähällä huomiolla kuin on aikoinaan lähtenytkin.

— Ei minkäänlaista kunnioitusta Korisliigaa kohtaan, minkä pitäisi kuitenkin olla Koripalloliiton päätuote suurimman osan vuodesta. Suoraan sanottuna kustaan Korisliigan, eli oman pesän päälle.

HBA toistaa mantraansa ylivertaisesta valmennuksesta, mikä kuulostaa erikoiselta. HBA:n valmentajat ovat entinen NBA-pelaaja Möttölä sekä suurelle yleisölle tuntematon Antti Koskelainen.

 Muuttuiko Möttölä yhtäkkiä hienon pelaajauran jälkeen huippuvalmentajaksi?
Ja korisliigavalmentajista Seagullsin Mikko Larkas kuuluu maajoukkueessa Dettmannin apuvalmentajiin. Eikö hänkään osaa päävalmentajan mielestä valmentaa?

PS. Lisäksi unohtui yksi tärkeä nimi, koripallosta kaiken ja senkin täydellisesti tietävä Pekka Salminen, Ameriikka agentti.

Koripalloliiton tuki HBA`lle;
Pekka Salminen Naisten päävalmentaja
Antti Koskelainen Nuorten olympiavalmentaja
Hanno Möttölä Nuorten olympiavalmentaja

Sääntö ehdotus, viisi jenkkiä korisliigaan,kotimaiset ja juniorit penkille. Sokerina pohjalla tuomaripalkkiot, Miesten Korisliiga 200€, Naisten Korisliiga 75€. Korisliigan erotuomarit työsuhteessa. Seuroilta laskutettavaan erotuomaripalkkioon lisätään työnantajakulut.

5

<50

Vastaukset

 • Kyllä tuo detmanni saatava pellolle. Ei tuommoisia tölväisyjä mikään laji kestä julkisuudessa mukaanlukien ulkomaat. Sillä on kuulemma joku ikuinen sopimus? Kuka on moisen paperin tehnyt? Kyllä on tosi ylimielinen ihminen haastatteluissa.

  • Jaahas näitä kommentteja.

   Dettmann siis sanoi ettei nuoren välttämättä kannata mennä liigaan koska
   - siellä ei ehditä harjoitella riittävästi kovan peliruletin vuoksi
   - nuori pahimmillaan istuu penkillä ensimmäisen kauden (viime viikon liigapelissä aloitusviisikoissa yksi suomalainen
   - HBA.ssa voi yhdistää lukion ja "täyspäiväisen" harjoittelu

   Mikä noista ei pidä paikkaansa?

   "HBA haalii ..." ei sinne ketään pakoteta, kyllä nuoret itse valitsevat tuon, liigajoukkueet - tehkää yhtä hyvä tarjous omilla alueillanne

   Kuka ottaa vastuuta nuoren pelaajan kehittymisestä? liigajoukkueetko?liigajoukkueet riittävän kiinnostavia nuorelle pelaajalle? jos näin on, niin liigan huolestuminen on siis turhaan.

   Kertokaapa kenen mahdollisen maajoukkuepelaajan ura on katkennut kun ei mennyt HBA:han, näinä sitä väitetään mutta nyt faktaa tänne.


 • Päävalmentajan tehtävä on NIMENOMAAN kiertää seuroissa. Se miten kyseisen herran tietotaidosta olisi hyötyä on eri asia.

 • Tietotaitoa löytyy enemmän kuin yhdeltäkään liigavalmentajalta. Menkää kuuntelemaan luentoja.

 • Taitoa löytyy, myös heittotekniikan opetus sujuu.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.