PH:n kaste

Minusta nuoret uskovat saivat 1970-luvulla helpommin Pyhän Hengen kasteen kuin nykyään. Syytä en tiedä. Tänä päivänä jokaisessa helluntaisrk:ssa 3-7 rukouskokousta viikossa. 70-luvulla niitä oli kaksi. 70-luvulla maallikot rukoilivat odottavien puolesta, ja Herra vastasi. On paljolti tänä päivänä, että sanoisinko erikoismiehet rukoilevat odottavien puolesta, ja Herra vastaa. Oma käsitys on, että tavallisessa srkelämässä täyttyminen PH:llä on harvinaista. Syy ei todella ole Jumalan. Tietysti sitä on odotettava hetken aikaa, Apt 2. Miksi asia on tänään näin? Mielipiteitä. Pelleilijät älköön vaivautuko. Älkööt myös ne, jotka eivät löydä raamatustaan Pyhän Hengen kastetta.

231

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herätkää

      Siihen maailman aikaan oli tervettä opetusta. Väitän, että ennen oli asian tiimoilta paljon enemmän armoitusta kuin nykyään. Varsinkin Arthur Kukkula oli erittäin armoitettu.

      Nykyään taitaa vaan olla niin, että entisaikojen hyvät metodit on tyystin hyljätty korkeakirkollisen Helluntaikirkon keskuudessa. Niissä on, muka, jotain hävettävää, suorastaan nykyaikaan sopimatonta.

      Myös nykyinen harhaoppisuuden pelko on johtanut siihen, että monasti luterilaisetkin on helluntailaisempia kuin helluntailaiset itse.

      Tarvitaan näin ollen helluntaiherätystä. Vaan mistä sitä löytyy, kun kaikki helluntailaiset on karkoitettu helluntaiherätyksestä, aina Seppo Pehkosen ajoista lähtien.

      • EiKotkoteta

        >>>>>>>>>>>>Syy ei todella ole Jumalan. Tietysti sitä on odotettava hetken aikaa, Apt 2. Miksi asia on tänään näin? Mielipiteitä. Pelleilijät älköön vaivautuko. Älkööt myös ne, jotka eivät löydä raamatustaan Pyhän Hengen kastetta.<<<<<<<<<

        Ei siinä mitään odottamista tarvita. Sellainen on valheellista Raamatun opetusta ! He ( Apt.2.) odottivat sen ( Jooelin profetian ) lupauksen täyttymystä josta Jeesus oli heille puhunut. Jeesus on kirkastettu ja Pyhä Henki on tullut. Ei ole enään nykyään mitään odottamis aikoja.

        Kaikenmaailman sielullisia kotkotuksia saadaan aikaan , kun ei pysytä Raamatun ilmoituksessa ASIAYHTEYKSINEEN !

        JUMALAN HENKI TULEE IHMISEEN ASUMAAN HÄNEN USKOON TULONSA HETKELLÄ. JUMALAN HENKI ON YKSI , HÄN ON JUMALA KUTEN JUMALA. ( Joh.4:. 24.".. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."..)

        Paavali kertoi Korintolaisille 1.Kor.12: 2.".. Te tiedätte, että kun olitte pakanoita, teitä vietiin mykkien epäjumalien luo, miten vain tahdottiin. 3. Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä..." Pitikö heidän ensin odottaa ja saada "Hengen kaste" voidakseen tunnustaa " Jeesus olkoon Herra"? Vai tapahtuiko se heti uskoon tullessa ( kuten sama apostoli Paavali opetti Room.10:8.-13. )

        Paavali kertoi Roomalaisille Jeesuksen tunnustamisesta Herraksi .Room.10: 8."... Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. 9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; 10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. 11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään". 12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat. 13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu"..."

        Ef.2:13.".. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, 14. sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi...."

        Gal. 3:1."..Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna? 2. Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta? 3. Niinkö älyttömiä olette? Te alotitte Hengessä, lihassako nyt lopetatte? 4. Niin paljonko olette turhaan kärsineet? - jos se on turhaa ollut. 5. Joka siis antaa teille Hengen ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta, 6. samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? 7. Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia. 8. Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: "Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi". 9. Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa. 10. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee". 11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta". 12. Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: "Joka ne täyttää, on niistä elävä". 13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" - 14. että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen. ..."


    • Aurorasarisus

      Miksi minun 70-luvulla syntynyt mieheni kuoli?te olette vanhuksia.Miksi te saatte elää ja pitää yllä mielensäpahoittajan tapaan 'ennen kaikki oli paremmin'-mentaliteettia.yleensäkin:vanhukset ovat aina jo tutkimustenkin mukaan paljon suvaitsemattomampia kuin nuoret.

      • herätkää

        Ensin pitää määrittää suvaitsevaisuus. Mitä se mahtaakaan tarkoittaa? Ikävää että miehesi kuoli, mutta sama odottaa meitä kaikkia.

        Ja ennen. Ennen oli vaan niin, että ennen oli kaikki paremmin.


      • Aurorasarisus
        herätkää kirjoitti:

        Ensin pitää määrittää suvaitsevaisuus. Mitä se mahtaakaan tarkoittaa? Ikävää että miehesi kuoli, mutta sama odottaa meitä kaikkia.

        Ja ennen. Ennen oli vaan niin, että ennen oli kaikki paremmin.

        Wikipedian mukaan se tarkoittaa esm.monimuotoisen maailman erilaisuuden hyväksymistä.tms.en muista mutta tosta sai jo käsityksen.


      • Aurorasarisus
        Aurorasarisus kirjoitti:

        Wikipedian mukaan se tarkoittaa esm.monimuotoisen maailman erilaisuuden hyväksymistä.tms.en muista mutta tosta sai jo käsityksen.

        Hyväksymistä ja kunnioittamista.nykyisin näiltä palstoilta saa lukea miten nimeomaan vanhukset paheksuvat ja tuhahtelevat nuoremmille koko ajan kaikkialla.senkö vuoksi jumala säästi heidät?tämä irja-seppokulttuuri on 10vuoden päästä hävinnyt.onneksi.raamatussa lukee:älä tuomitse tai sinut tuomitaan,mutta änkyrät vain pitävät ko kohdan esiintuomista vain heikkouden merkkinä.vaikka se on raamatusta.


      • JeesusOnHerrani
        Aurorasarisus kirjoitti:

        Hyväksymistä ja kunnioittamista.nykyisin näiltä palstoilta saa lukea miten nimeomaan vanhukset paheksuvat ja tuhahtelevat nuoremmille koko ajan kaikkialla.senkö vuoksi jumala säästi heidät?tämä irja-seppokulttuuri on 10vuoden päästä hävinnyt.onneksi.raamatussa lukee:älä tuomitse tai sinut tuomitaan,mutta änkyrät vain pitävät ko kohdan esiintuomista vain heikkouden merkkinä.vaikka se on raamatusta.

        Siellä lukee myös: "Tuomitkaa oikea tuomio"...

        Kyllä monet asiat täytyykin tuomita.

        Koko ihmiskunnan olemassaolo sisältää universaalin tuomion, joka lähti jo ennen nykyisen elämänmuotomme, ihmiskunnan alkua: enkelien tuomioista.

        Samalla tuomiolla seulotaan myös ihmiskunta: kenet kukin ihmisyksilö hyväksyy Herrakseen. Tätä herraa seuraamme myös kuolemamme jälkeen ja meidän iankaikkisuutemme on sama kuin herramme.

        Valittavana on joko Kristus TAI Saatana.

        Tällä hyväksynnällä kukin meistä tuomitsee itse itsensä.


    • selkeäsyy

      Nykyään kaikki kuvataan videolle, vaikeampi pedarien toimia.

    • puurot.ja.vellit

      Tämä aiemmin kirjoittamasi asia omasta toiminnastasi, kertoo paljon sinusta itsestäsi !

      " Olen saanut PH:n kasteen kielilläpuhumisineen jo vuosikymmeniä sitten. Ja se on yhtä tuore vieläkin. Olessani metsätöissä puhun kielillä 150 desipelillä. "

      Eli tuo viittaa siis äärikarismaattisuuteen eli hurmahenkisyyteen ja syvään ymmärtämättömyyteen myös.

      Sinulla siis on "puolikuuro jumala", jolle sinun pitää siis huutaa, jotta hän kuulisi sinua.

      Nousi heti mieleeni tämä Raamatunkohta:

      25 Ja Elia sanoi Baalin profeetoille: "Valitkaa itsellenne toinen mullikka ja valmistakaa se ensin, sillä teitä on enemmän. Huutakaa sitten jumalanne nimeä, mutta älkää panko tulta".
      26 Niin he ottivat sen mullikan, jonka hän antoi heille, ja valmistivat sen. Sitten he huusivat Baalin nimeä aamusta puolipäivään asti, sanoen: "Baal, vastaa meille!" Mutta ei ääntä, ei vastausta! Ja he hyppelivät alttarin ääressä, joka oli tehty.
      27 Puolipäivän aikana Elia pilkkasi heitä ja sanoi: "Huutakaa kovemmin; hän on tosin jumala, mutta hänellä voi olla jotakin toimittamista, tahi hän on poistunut johonkin, tahi on matkalla; kenties hän nukkuu, mutta kyllä hän herää".
      28 Niin he huusivat vielä kovemmin ja viileksivät itseään tapansa mukaan miekoilla ja keihäillä, niin että heistä vuoti verta.
      29 Kun puolipäivä oli kulunut, joutuivat he hurmoksiin, aina siihen hetkeen asti, jolloin ruokauhri uhrataan. Mutta ei ääntä, ei vastausta, ei vaarinottoa!

      Voi hyvää päivää sentään näitä teidän juttujanne ja touhujanne !

      Siis toiminta kertoo sen, kuinka pielessä on käsityksennekin Hengellisistä asioista.

      • Teofilus

        "Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksena kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden" (Hepr. 5:7).

        Ei kai sinulla ole sentään varaa arvostella Jeesusta, joka huusi väkevällä huudolla? Jeesus on tietenkin kaiken yläpuolella, mutta meidän muiden kohdalla lienee aika paljon kyse jokaisen persoonasta. Toinen on kovaääninen ja toinen hiljainen. Tärkeintä on kuitenkin sydämen laatu.

        Jeesuksen kohdalla tosin sillä on varmasti joku merkitys, että hän huusi väkevällä huudolla. Se huuto lähti varmaan niin sydämen syvyyksistä.

        Eikä kaikki ole aina harhaoppia. On olemassa raitistakin toimintaa. -70 luvulla sitä toimintaa oli varmasti paljon enemmän, kuin nykyään.


      • puurot.ja.vellit
        Teofilus kirjoitti:

        "Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksena kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden" (Hepr. 5:7).

        Ei kai sinulla ole sentään varaa arvostella Jeesusta, joka huusi väkevällä huudolla? Jeesus on tietenkin kaiken yläpuolella, mutta meidän muiden kohdalla lienee aika paljon kyse jokaisen persoonasta. Toinen on kovaääninen ja toinen hiljainen. Tärkeintä on kuitenkin sydämen laatu.

        Jeesuksen kohdalla tosin sillä on varmasti joku merkitys, että hän huusi väkevällä huudolla. Se huuto lähti varmaan niin sydämen syvyyksistä.

        Eikä kaikki ole aina harhaoppia. On olemassa raitistakin toimintaa. -70 luvulla sitä toimintaa oli varmasti paljon enemmän, kuin nykyään.

        Jeesus ei huutanut kuin ristillä Raamatun mukaan !

        Matt. 12:19 Ei hän riitele eikä huuda, ei hänen ääntänsä kuule kukaan kaduilla.

        Lisäksi kielillä PUHUMISESTA, ei siis huutamisesta, sanotaan seuraavaa:

        2 Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.

        Puhua Hengessä, sellaista jota ei uskova itsekkään ymmärrä, jos ei ole kielillä puhumisen armolahjaa !

        Mutta kun Raamattu puhuu Jumalalle "huutamisesta" se siis tarkoittaa sydämestä lähtevää syvää tuskaa tai anomusta, eikä ääneen huutamista.

        Silloin vaikka huudettaisiinkin, niin ei siis silloin huudeta kielillä, vaan ymmärryksellä.

        Kielillä siis puhutaan salaisuuksia Herran kanssa, eikä ymmärryksellä siinä kohtaa uskova itse siis puhu.

        Mutta mistään et tule löytämään sellaista kehoitusta, että uskovan tulisi huutaa kielillä, siihen ei ole mitään tarvetta !

        Ainoa tarve voi olla se, että uskova haluaa itse itsensä tuoda esille, eli juuri se sama ongelma johon Paavali puuttui, kun kielsi kielillä puhumisen Seurakunnassa, jos ei ole selittäjää.

        Siis nuo kielilläpuhujat siis ylpistelivät ja kemuilivat lahjallaan, ja se oli ja on yhä väärin, vaikka nykyään sitä näkee paljon uskovien keskuudessa !

        Samaa ylepilyä ja pullistelua ja täysin hyödytöntä, on tuo kielillä huutaminen !


      • puurot.ja.vellit
        Teofilus kirjoitti:

        "Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksena kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden" (Hepr. 5:7).

        Ei kai sinulla ole sentään varaa arvostella Jeesusta, joka huusi väkevällä huudolla? Jeesus on tietenkin kaiken yläpuolella, mutta meidän muiden kohdalla lienee aika paljon kyse jokaisen persoonasta. Toinen on kovaääninen ja toinen hiljainen. Tärkeintä on kuitenkin sydämen laatu.

        Jeesuksen kohdalla tosin sillä on varmasti joku merkitys, että hän huusi väkevällä huudolla. Se huuto lähti varmaan niin sydämen syvyyksistä.

        Eikä kaikki ole aina harhaoppia. On olemassa raitistakin toimintaa. -70 luvulla sitä toimintaa oli varmasti paljon enemmän, kuin nykyään.

        Tiivistän hieman sanomaani !

        On kaksi ihan eri asiaa !

        1) Rukouksessa huutaa Herran puoleen, vaikkapa tuskassa.

        2) Kielillä puhuessa mitään huutamista ei tarvita, eikä Raamattu sellaista opeta eikä sellaisesta edes siten kerro.

        Kielillä PUHUTTAESSA siis puhutaan salaisuuksia Hengessä, tai saadaan sanomaa kielten selityksen kautta ja avulla, siinä ei ole mitään tarvetta huutamiseen !


      • Teofilus
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Tiivistän hieman sanomaani !

        On kaksi ihan eri asiaa !

        1) Rukouksessa huutaa Herran puoleen, vaikkapa tuskassa.

        2) Kielillä puhuessa mitään huutamista ei tarvita, eikä Raamattu sellaista opeta eikä sellaisesta edes siten kerro.

        Kielillä PUHUTTAESSA siis puhutaan salaisuuksia Hengessä, tai saadaan sanomaa kielten selityksen kautta ja avulla, siinä ei ole mitään tarvetta huutamiseen !

        Ei Raamattu kuitenkaan määrittele saako kielillä huutaa. Se on jokaisen omavalintainen asia, kunhan ei toimi sopimattomasti. Minäkin olen vähän samanlainen lihassa kiivailija, kuin sinä. Mutta siitä olisi hyvä päästä vapaaksi ja kasvamaan rakkaudessa. Totuutta noudattaen rakkaudessa.


      • puurot.ja.vellit
        Teofilus kirjoitti:

        Ei Raamattu kuitenkaan määrittele saako kielillä huutaa. Se on jokaisen omavalintainen asia, kunhan ei toimi sopimattomasti. Minäkin olen vähän samanlainen lihassa kiivailija, kuin sinä. Mutta siitä olisi hyvä päästä vapaaksi ja kasvamaan rakkaudessa. Totuutta noudattaen rakkaudessa.

        Sori vaan, mutta jos sinä pidät itse itseäsi "lihassa kiivailijana", niin elä projisoi sitä samaa minuun.

        Minä en kiivaile lihassa, vaan pitäydyn siihen vain, että mitä Raamattu oikeasti sanoo ja opettaa, enkä siihen, mitä ihmiset väittävät sen kehoittavan ja opastavan.

        Sen verran sinulle tiedoksi, että Paavalin kirjeet ovat kuin nyky herätysliikkeille ja varsinkin helluntailaisille kirjoitetut.

        Siis ihan samaa on toiminta kuin Korintolaisilla, eli lahjat ja niillä kemuilu ovat tärkeämmät, kuin itse lahjojen antaja eli Herra !

        Lahjoja ja "siunauksia" hingutaan ja himoitaan, mutta siis väärin, eli omaan käyttöön ja omaksi kunniaksi.

        Lisäksi tuon helluntailaisen "henkikaste" opin vuoksi on seurakunnissa siis kaksi kastia, eli kastijako !

        Raamattu ei puhu eikä kannusta mihinkään kastijakoon ja eriarvoisuuteen, joka nyt siis herätysliikkeissä on vallalla tuon väärän "henkikaste" opin vuoksi.

        Kaksi kastia siis:

        1) Alempi kasti, jotka siis tuon harhaopin mukaan eivät muka ole Hengellä kastettuja, vaikka Herra on jokaikisen uudestisyntyneen kastanut JO Pyhällä Hengellä !

        2) Ylempi kasti eli ne "henkikasteen saaneet", joilla ainakin omien sanojensa mukaan on näkyviä armolahjoja toiminnassa.

        Nämä "henkikasteen" saaneet siis kemuilevat ja korottavat itse itseään ja esiintyvät muiden edessä muita YLEMPÄNÄ ja mukamas arvokkaampina, ESIINTYMISLAVOILLA !

        Siellä sitä siis keikaroidaan ja ne alemman kastin uskovat siis joutuvat vain istumaan penkeissä ja katsomaan ja "ihastelemaan" näitä peisuneita ja itseään täynnä olevia ylvästelijöitä !

        Ja noin siis alempaa kastia samalla siten halveksitaan ja väheksytään, tuon ylemmän kastin väärin toimijoiden toiminnan ja tekojen kautta !

        Mutta tälle asialle te olette siis olleet umpisokeita, jo siltä 70 luvulta asti !

        Ja sama meno siis on jatkunut jo 50 vuotta !

        Haloo, missä on Valo ?


      • Teofilus
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Sori vaan, mutta jos sinä pidät itse itseäsi "lihassa kiivailijana", niin elä projisoi sitä samaa minuun.

        Minä en kiivaile lihassa, vaan pitäydyn siihen vain, että mitä Raamattu oikeasti sanoo ja opettaa, enkä siihen, mitä ihmiset väittävät sen kehoittavan ja opastavan.

        Sen verran sinulle tiedoksi, että Paavalin kirjeet ovat kuin nyky herätysliikkeille ja varsinkin helluntailaisille kirjoitetut.

        Siis ihan samaa on toiminta kuin Korintolaisilla, eli lahjat ja niillä kemuilu ovat tärkeämmät, kuin itse lahjojen antaja eli Herra !

        Lahjoja ja "siunauksia" hingutaan ja himoitaan, mutta siis väärin, eli omaan käyttöön ja omaksi kunniaksi.

        Lisäksi tuon helluntailaisen "henkikaste" opin vuoksi on seurakunnissa siis kaksi kastia, eli kastijako !

        Raamattu ei puhu eikä kannusta mihinkään kastijakoon ja eriarvoisuuteen, joka nyt siis herätysliikkeissä on vallalla tuon väärän "henkikaste" opin vuoksi.

        Kaksi kastia siis:

        1) Alempi kasti, jotka siis tuon harhaopin mukaan eivät muka ole Hengellä kastettuja, vaikka Herra on jokaikisen uudestisyntyneen kastanut JO Pyhällä Hengellä !

        2) Ylempi kasti eli ne "henkikasteen saaneet", joilla ainakin omien sanojensa mukaan on näkyviä armolahjoja toiminnassa.

        Nämä "henkikasteen" saaneet siis kemuilevat ja korottavat itse itseään ja esiintyvät muiden edessä muita YLEMPÄNÄ ja mukamas arvokkaampina, ESIINTYMISLAVOILLA !

        Siellä sitä siis keikaroidaan ja ne alemman kastin uskovat siis joutuvat vain istumaan penkeissä ja katsomaan ja "ihastelemaan" näitä peisuneita ja itseään täynnä olevia ylvästelijöitä !

        Ja noin siis alempaa kastia samalla siten halveksitaan ja väheksytään, tuon ylemmän kastin väärin toimijoiden toiminnan ja tekojen kautta !

        Mutta tälle asialle te olette siis olleet umpisokeita, jo siltä 70 luvulta asti !

        Ja sama meno siis on jatkunut jo 50 vuotta !

        Haloo, missä on Valo ?

        "Liha himoitsee Henkeä vastaan ja Henki lihaa vastaan". Todellisuudessa vastustat Pyhää Henkeä, koska kiivailet lihassasi.

        Uudestisyntymisessä saa tietenkin Pyhän Hengen. Mutta selvää on, että Pyhän Hengen kaste on eri asia. Helluntaipäivänä kaikki he olivat uudestisyntyneitä, joissa oli jo Pyhä Henki. Kuitenkin heidät kastettiin Pyhällä Hengellä, josta merkkinä he puhuivat vierailla kielillä.

        Sama asia toistuu esim. Efeson uskovien kohdalla (Apt. 19). He olivat uskovia, mutta, kun Paavali laittoi kätensä heidän päälleen, he täyttyivät Pyhällä Hengellä, josta merkkinä puhuivat kielillä. Tämä on kiistamaton tosiasia.

        Vielä tämmönen kohta: "Mistä tulevat taistelut ja mistä riidat teidän keskuudessanne? Eikö teidän himoistanne, jotka sotivat jäsenissänne? Te himoitsette, eikä teillä kuitenkaan ole, te tapatte ja kiivailette, ettekä voi saavuttaa; te riitelette ja taistelette. Teillä ei ole sen tähden ettette ano" (Jaak. 4:1-2). Tämäkin kohta on helpompi lukea sanoilla "he", koskien muita. Kuitenkin Jumalan Sana sanoo "te", koskien meitä.


      • ettäsilleesti
        Teofilus kirjoitti:

        "Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksena kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden" (Hepr. 5:7).

        Ei kai sinulla ole sentään varaa arvostella Jeesusta, joka huusi väkevällä huudolla? Jeesus on tietenkin kaiken yläpuolella, mutta meidän muiden kohdalla lienee aika paljon kyse jokaisen persoonasta. Toinen on kovaääninen ja toinen hiljainen. Tärkeintä on kuitenkin sydämen laatu.

        Jeesuksen kohdalla tosin sillä on varmasti joku merkitys, että hän huusi väkevällä huudolla. Se huuto lähti varmaan niin sydämen syvyyksistä.

        Eikä kaikki ole aina harhaoppia. On olemassa raitistakin toimintaa. -70 luvulla sitä toimintaa oli varmasti paljon enemmän, kuin nykyään.

        "Eikä kaikki ole aina harhaoppia. On olemassa raitistakin toimintaa. -70 luvulla sitä toimintaa oli varmasti paljon enemmän, kuin nykyään."

        Ei kaikki ole harhaoppia. Mutta varovaisuus on lisääntynyt uuskarismaattisten ylilyöntien vuoksi. Myös aika monet hellariympyröissä kasvaneet sanovat kokeneensa lapsuuden pelottavana. Ja jos eivät ole liittyneet uskonnon uhreihin, niin ovat hakeutuneet Jumalan sanaa ja oppia painottaviin seurakuntiin.


      • puurot.ja.vellit
        Teofilus kirjoitti:

        "Liha himoitsee Henkeä vastaan ja Henki lihaa vastaan". Todellisuudessa vastustat Pyhää Henkeä, koska kiivailet lihassasi.

        Uudestisyntymisessä saa tietenkin Pyhän Hengen. Mutta selvää on, että Pyhän Hengen kaste on eri asia. Helluntaipäivänä kaikki he olivat uudestisyntyneitä, joissa oli jo Pyhä Henki. Kuitenkin heidät kastettiin Pyhällä Hengellä, josta merkkinä he puhuivat vierailla kielillä.

        Sama asia toistuu esim. Efeson uskovien kohdalla (Apt. 19). He olivat uskovia, mutta, kun Paavali laittoi kätensä heidän päälleen, he täyttyivät Pyhällä Hengellä, josta merkkinä puhuivat kielillä. Tämä on kiistamaton tosiasia.

        Vielä tämmönen kohta: "Mistä tulevat taistelut ja mistä riidat teidän keskuudessanne? Eikö teidän himoistanne, jotka sotivat jäsenissänne? Te himoitsette, eikä teillä kuitenkaan ole, te tapatte ja kiivailette, ettekä voi saavuttaa; te riitelette ja taistelette. Teillä ei ole sen tähden ettette ano" (Jaak. 4:1-2). Tämäkin kohta on helpompi lukea sanoilla "he", koskien muita. Kuitenkin Jumalan Sana sanoo "te", koskien meitä.

        Tiukassa ovat vanhinten perinnäissäännöt eli helluntailaisuuden opit.

        Kysymys kuuluu:

        Mitä helluntaina oikeasti tapahtui ?

        Opetuslapset olivat saaneet Pyhän Hengen, jo kolmantena päivänä Jeesuksen kuolemasta eli heti Jeesuksen ylösnoustua !

        Helluntaina Jumala teki opetuslapsista Apostoleja !

        Eli helluntai oli opetuslapsille Apostolin tehtävään asettamisen hetki, jolloin Jumala siis asetti heidät uuden liiton vanhimmiksi ja sen asettamisen ja Apostolien aseman Jumala vahisti ihmein ja merkein, jotta asia ei jäänyt kenellekkään epäselväksi !

        Helluntaista alkoi siis Apostolien PALVELUTEHTÄVÄ !

        Sitä ennen he olivat vain opetuslapsia vailla asemaa uudessa liitossa !

        Kun Jumala asettaa jonkun palvelutehtäväänsä niin jumala voitelee ja varustaa sen palvelijansa kaikilla tarpeellisilla siunauksilla, joita tehtävässä tarvitaan !

        Siis tuossa siis tapahtui ihan sama asia, kuin mikä tapahtui "kuvana ja varjona" vanhassa liitossa kun Aaron ja Jumalan papit asetettiin omiin tehtäviinsä.

        Eli Aaaronin ja pappien kohdalla se tapahtui ulkoisten toimitusten kautta ja avulla, eli vesi pesot ja vaatteet ja tarvekalut ja öljyllä voitelu ym.

        Uudessa liitossa Jumala sen sijaan siis varusti Hengellisillä lahjoilla ja anneilla.

        Miksi siis julistettiin ilosanomaa kaikilla kielillä ?

        No, vanhan liiton pappien tehtäviinsä asettaminen tapahtui sen silloisen kansan edessä, eli silloinkin Jumala vahvisti palvelijoidensa aseman kaiken kansan edessä !

        Mitä sanotaankaan tuosta helluntain hetkestä ?

        5 Ja Jerusalemissa ASUI JUUTALAISIA, jumalaapelkääväisiä miehiä, KAIKISTA KANSOISTA, MITÄ TAIVAAN ALLA ON.
        6 Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
        7 Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia?
        8 Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet?
        9 Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa,
        10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset,
        11 kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja."

        Eli kaikille juutalaisille tehtiin selväksi se, että uusi liitto on alkanut ja Apostolit on asetettu sen vanhimmiksi !

        Joten tuo hengellä täyttyminen KUULUI KIINTEÄSTI PALVELUTEHTÄVÄÄN ASETTAMISEEN, jonka Jumala siis vahvisti ihmein ja merkein !

        Raamattu ei puhu eikä opeta mistään yhdestä erikoisesta "hengen täyteys" tapahtumasta uskovan kohdalla, vaan uskova voi täyttyä Hengellä vaikka kuinka usein !

        Efesolaiskirje 5
        18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Eli viinistä voi juopua vaikka joka päivä, ja samoin siis voi Hengellä täyttyä vaikka joka päivä.

        Mutta se on ihan pielessä helluntailaisuudessa, että etsitään tuota Apostolien saamaa voitelua ja varustamista ILMAN PALVELUTEHTÄVÄÄN ASETTAMISTA, siis Jumalan suorittamaa, eikä ihmisen omaa itse itsensä korottamista !

        Eli uudestisyntynyt uskova voi "täyttyä Hengellä" monen monta kertaa !

        Mutta sitä ei pidä sekoittaa Jumalan suorittamaan Apostolien palvelutehtävään asettamiseen !

        Ne ovat kaksi täysin eri asiaa ja eri tapausta kokonaan !!!

        Sen vielä tähän loppuun lisään, että Pyhä Henki voi jakaa ja jakaakin lahjojaan ilman erityisiä Hengellä täyttymisiä, mitään sellaista ei siis välttämättä tarvita !

        Mutta jokainen uudestisyntynyt on siis JO Hengellä täytetty ja omaa Pyhän Hengen itsessään KOKONAAN !

        Joten kun uudestisyntyneellä on JO Pyhä Henki, niin silloin ei tarvitse enää etsiä lahjoja ulkoa päin ja muiden siunauksien kautta ja avulla, vaan Pyhällä Hengellä on ne kaikki lahjat !

        Eli Pyhän Hengen kautta meillä on tavallaan jo kaikki lahjat, koska ne ovat Hengellä:

        2. Piet. 1:3 Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan

        Enää on siis kyse siitä, että mitä lahjoja Henki kullekin Jumalan lapselle näkee hyväksi jakaa !

        1. Kor. 12:11 Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.

        Raamattu ei siis opeta niin, että lahjoja saadaan jonkun Hengellä täyttymisen kautta ja avulla, vaan:

        1. Kor. 12:31 Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista.

        1. Kor. 14:13 Sentähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää.

        Luuk. 11:9 Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.

        Siis anomisen kautta niitä lahjoja saadaan, se on sitten Pyhän Hengen päätöksen takana milloin ja missä tilanteessa me niitä saamme !


    • Lisää.tätä
    • Aloittaja. Kiitän kaikkia kirjoittajia. Jo näin monta kirjoitusta tuli muutamassa tunnissa. Olen pohtinut asiaa itsekseen vuosia. Meillä helluntaiherätyksessä ei ole pääministerin kysylytuntia, joten kiitokset kaikille. Asiaan tuli jo nyt paljon valaistusta. Mitä muuta kovakuntoinen ,yli 50v uskossa ollut toivoo kuin että kaikkialla maailmassa nuoret uskovat kokevat Pyhän Hengen kasteen. Siunattua lopputalvea kirjoittajille.

      • puurot.ja.vellit

        Sokeutesi on syvää, todella syvää !

        Etkö 50 vuodessa ole sen vertaa vielä oppinut, että Raamattu opettaa ja sanoo niin, että:

        Jokaikisen uudestisyntyvän Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä, sillä sitä Hengestä syntyminen on !

        Jokainen on uudestisyntymässä JO Hengellä kastettu eli Hengellä täytetty !

        Joh. 3:34 Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja;
        sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.

        Sillä Jumala ei anna Henkeään mitalla, joko ihmisellä on Pyhä Henki, tai sitten ei ole, jos on Henki, niin silloin on uudestisyntynyt.

        Kun Jumalan Henki siis tulee uskovaan eli toisin sanoin Jumalan temppeliin joka uskova siis on, niin Henki TÄYTTÄÄ astian eli uskovan.

        1. Kor. 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

        2. Moos. 40:34 Sitten pilvi peitti ilmestysmajan, ja Herran kirkkaus täytti asumuksen;

        Ilmestysmaja on kuva uskovasta, eli nahka peitteinen kuten ihminen, eikä päältäpäin siis nähnyt sitä, että mikä telttamaja oli Hengen täyttämä, ja samoin on ihmisen kohdalla ja uskovan siis.

        Mutta Henki siis TÄYTTÄÄ uskovan, eli jokainen uudestisyntynyt on JO uudestisyntymässä Hengellä täytetty, sitä erillistä täyttymistä "henkikastetta" ei enää tarvitse etsiä mistään !

        Niin ja Pyhästä Hengestä ei saa mitään osaa ensin, eli 1/3 osaa ensin ja vasta myöhemmin "henkikasteessa" siis 2/3 osaa !

        Pyhää Henkeä ei voi jakaa osiin !


    • jukka588

      Helluntaiseurakunnat ovat nykyään aivan erilaisia kuin 70-luvulla. 30-40-vuotiaat helluntailaiset eivät edes tiedä, millaisia seurakunnat olivat siihen aikaan. Seurakunnat ovat muuttuneet laitosmaisiksi luterilaiseen tapaan. Pyhän Hengen armolahjoja ei enää arvosteta eikä myöskään armovirkoja. Pyhä Henki tietysti poistuu sellaisesta paikasta, missä häntä ei kunnioiteta.

      Vaikuttaa myös siltä että nykyaikana seurakuntiin on hiipinyt jokin toinen henki, joka yrittää esiintyä "Pyhänä Henkenä".

    • Niin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilman että Jeesus sua kastaa kasteen hautaan et ole näkevä Herra ! Et Puhdistuu !! Koska Herra nostattaa vain puhdistettu seurakunta. Ja Tiitus 3 puhuu tästä kasteesta ja Uudestisyntyminen joka on sama asia joka suomen sionin opettajat vastustaa ja sentakia meillä on lukuisia hedelmiä tästä. Esimerkkinä Matti Nykänen ja Mika Myllylä ja lukuisat muuta joka on näitten harhaanjohtajien kontolla ja tilillä..

    • iloisuushävinnyt

      Oli sitten Pyhä Henki olevinaan miten tahansa, niin aikaisemmin helluntalaiset olivat aidosti iloisempia ja vapautuneempia. Muulloinkin kun ylistyskokouksissa. Heissä oli arkielämässä iloista puheliasta reippautta ja ehkä osin vähän hassuuttakin, mutta he eivät ainakaan koulukiusatun mököttävällä tavalla esiintyneet ja tuijotelleet arveluttavasti vieraista ihmisiä kuten nykyisin helpommin käy aina ei jaksa ylistystä näytellä.

      Tähän on tietenkin turha ladella Raamatunlauseita miksi näin on. Se on vain arkielämän fakta eikä ihmisvoimat riitä sitä muuttamaan ainakaan nopeasti.

      • ettäsilleesti

        "Oli sitten Pyhä Henki olevinaan miten tahansa, niin aikaisemmin helluntalaiset olivat aidosti iloisempia ja vapautuneempia."

        Tämä on totta. Kun kävin pitkän Suomesta poissaolon jälkeen täkäläisessa helluntaiseurakunnassa, niin ensimmäinen reaktioni oli: mitä ihmettä on tapahtunut? Kuka on poistanut helluntain helluntaiseurakunnasta?:)


      • ViinitarhojenPienetKetut
        ettäsilleesti kirjoitti:

        "Oli sitten Pyhä Henki olevinaan miten tahansa, niin aikaisemmin helluntalaiset olivat aidosti iloisempia ja vapautuneempia."

        Tämä on totta. Kun kävin pitkän Suomesta poissaolon jälkeen täkäläisessa helluntaiseurakunnassa, niin ensimmäinen reaktioni oli: mitä ihmettä on tapahtunut? Kuka on poistanut helluntain helluntaiseurakunnasta?:)

        Joo. Vastaus kuuluu:
        1. Uuskarismaatikot.

        2. Helluntaikirkko, joka ei opeta sitä helluntai-uskoa, UT:n evankeliumia ja -tulta joka helluntailaisuudessa eli voimakkaana vielä ennen 1985-1990-lukua.

        Jossain päin, yksityisissä uskovissa elää vielä tämä Tuli, mutta Helluntaikirkossa sen Voima estetään, tarjoten tilalle matkijahenkien illuusioita.

        3. Monet uudet, helluntailaisuudesta erkaantuneet, harhaoppiset lahkot ja näiden johtajat että seurakuntalaisensa tekevät ahkeraa myyräntyötään helluntailaisten seassa, jotta raamatullinen evankeliumi kuolisi. Tälläkin foorumilla.


      • puurot.ja.vellit
        ViinitarhojenPienetKetut kirjoitti:

        Joo. Vastaus kuuluu:
        1. Uuskarismaatikot.

        2. Helluntaikirkko, joka ei opeta sitä helluntai-uskoa, UT:n evankeliumia ja -tulta joka helluntailaisuudessa eli voimakkaana vielä ennen 1985-1990-lukua.

        Jossain päin, yksityisissä uskovissa elää vielä tämä Tuli, mutta Helluntaikirkossa sen Voima estetään, tarjoten tilalle matkijahenkien illuusioita.

        3. Monet uudet, helluntailaisuudesta erkaantuneet, harhaoppiset lahkot ja näiden johtajat että seurakuntalaisensa tekevät ahkeraa myyräntyötään helluntailaisten seassa, jotta raamatullinen evankeliumi kuolisi. Tälläkin foorumilla.

        Mikä ja mitä on se "tuli" ?

        Kerrotko sen, että mitä se kuvastaa Raamatussa ?


      • puurot.ja.vellit
        ViinitarhojenPienetKetut kirjoitti:

        Joo. Vastaus kuuluu:
        1. Uuskarismaatikot.

        2. Helluntaikirkko, joka ei opeta sitä helluntai-uskoa, UT:n evankeliumia ja -tulta joka helluntailaisuudessa eli voimakkaana vielä ennen 1985-1990-lukua.

        Jossain päin, yksityisissä uskovissa elää vielä tämä Tuli, mutta Helluntaikirkossa sen Voima estetään, tarjoten tilalle matkijahenkien illuusioita.

        3. Monet uudet, helluntailaisuudesta erkaantuneet, harhaoppiset lahkot ja näiden johtajat että seurakuntalaisensa tekevät ahkeraa myyräntyötään helluntailaisten seassa, jotta raamatullinen evankeliumi kuolisi. Tälläkin foorumilla.

        Sitä "tulta" "fire" huutavat juuri eksyttäjät, jotka markkinoivat toisen hengen manifestiaatioita !

        Mutta se, että Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella, se kerrotaan tässä:

        Mark. 9:49 Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava.

        Tuli on kuva siis kärsimyksistä, joiden kautta vain Jumalan lapsi voi saavuttaa täydellisyyden Edelläjuoksijana ja esimerkkinä siis Jeesus itse:

        Hepr. 2:10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.

        Sak. 13:9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

        Jes. 48:10 Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.

        Mutta eihän missään vaiheessa ole siis opetettu tulen tarkoittavan kärsimyksiä kun sitä on kovaan ääneen oikein huudettu herätysliikkeissä ja sitä tulta anottu !

        Ei silloin mitään kärsimyksiä ole itselle ja muille uskoville pyydetty, eihän ???


      • KunnioitustaPHengelle
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Sitä "tulta" "fire" huutavat juuri eksyttäjät, jotka markkinoivat toisen hengen manifestiaatioita !

        Mutta se, että Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella, se kerrotaan tässä:

        Mark. 9:49 Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava.

        Tuli on kuva siis kärsimyksistä, joiden kautta vain Jumalan lapsi voi saavuttaa täydellisyyden Edelläjuoksijana ja esimerkkinä siis Jeesus itse:

        Hepr. 2:10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.

        Sak. 13:9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

        Jes. 48:10 Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.

        Mutta eihän missään vaiheessa ole siis opetettu tulen tarkoittavan kärsimyksiä kun sitä on kovaan ääneen oikein huudettu herätysliikkeissä ja sitä tulta anottu !

        Ei silloin mitään kärsimyksiä ole itselle ja muille uskoville pyydetty, eihän ???

        Minä en usko noihin helluntailaisten "kuvastamisiin" ja "vertauskuviin", vaan siihen, että asia, kussakin tilanteessa ON sitä, mitä Raamattu sanoo sen olevan.

        Mistään teikäläisten "fire"-pilkkahuudoistakaan en piittaa, te huudatte nykyään milloin mitäkin. Ette kunnioita pyhiä asioita. Ette ymmärrä edes mitä teette, kuitenkin te teette, sillä huutaa pitää. Ja nauraa. Mutta se henki joka teissä on, itse tietää mitä tekee, teidän kauttanne, jotka avaatte suunne sen herjaavan hengen huudeltavaksi.

        Pyhän Hengen Tuli on Pyhän Hengen Tuli. Hengen maailmassa, uskossa, tämä tuli tekee sitä tehtävää, jota Raamattu sanoo tämän tulen tekevänkin. Hengellisesti, kultaa puhdistavassa ahjossa tämä tuli polttaa pois kuonaa, sulattaa, muokkaa. Öljylampussa, joka on seurakunta, tämä Pyhän Hengen tuli, yhdessä öljyn eli Pyhän Hengen voitelun kanssa, jakaa myös evankeliumin valoa kaikille lähellä oleville. Ynnä paljon muuta.

        Pyhän Hengen tuli on voima, joka lähtee Pyhästä Hengestä ja jota Pyhä Henki Itse käyttää, toimiessaan uudestisyntyneessä kristityssä.

        Mielenkiintoista, että nimesit "eksyttäjiksi" meidät, jotka tunnustamme Raamatun Yhden Pyhän Kolmiyhteisen Jumalamme Pyhää Henkeä ja Hänen Tultaan. Ei tästä "tulesta" pidäkään luoda mitään erillistä opinkappalettaan, irroittaen tämän voiman joksikin erilliseksi, jännittäväksi "palvonnan" kohteeksi, kaikenlaisine "tulta!"-huutoineen, joka olisikin Jumalan yhden voimavaikutuksen nostamista epäjumalaksi, ohi Itse Jumalan ja myös tuon itse voiman halpana pitämistä. Kammottava on mm. teidän tapanne taputtaa Jeesukselle, ehkä jopa Pyhälle Hengellekin, kuin sirkuksessa!

        Jumalaa rukoilemme ja annamme Hänelle kunnian, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen Nimessä.
        *


      • puurot.ja.vellit
        KunnioitustaPHengelle kirjoitti:

        Minä en usko noihin helluntailaisten "kuvastamisiin" ja "vertauskuviin", vaan siihen, että asia, kussakin tilanteessa ON sitä, mitä Raamattu sanoo sen olevan.

        Mistään teikäläisten "fire"-pilkkahuudoistakaan en piittaa, te huudatte nykyään milloin mitäkin. Ette kunnioita pyhiä asioita. Ette ymmärrä edes mitä teette, kuitenkin te teette, sillä huutaa pitää. Ja nauraa. Mutta se henki joka teissä on, itse tietää mitä tekee, teidän kauttanne, jotka avaatte suunne sen herjaavan hengen huudeltavaksi.

        Pyhän Hengen Tuli on Pyhän Hengen Tuli. Hengen maailmassa, uskossa, tämä tuli tekee sitä tehtävää, jota Raamattu sanoo tämän tulen tekevänkin. Hengellisesti, kultaa puhdistavassa ahjossa tämä tuli polttaa pois kuonaa, sulattaa, muokkaa. Öljylampussa, joka on seurakunta, tämä Pyhän Hengen tuli, yhdessä öljyn eli Pyhän Hengen voitelun kanssa, jakaa myös evankeliumin valoa kaikille lähellä oleville. Ynnä paljon muuta.

        Pyhän Hengen tuli on voima, joka lähtee Pyhästä Hengestä ja jota Pyhä Henki Itse käyttää, toimiessaan uudestisyntyneessä kristityssä.

        Mielenkiintoista, että nimesit "eksyttäjiksi" meidät, jotka tunnustamme Raamatun Yhden Pyhän Kolmiyhteisen Jumalamme Pyhää Henkeä ja Hänen Tultaan. Ei tästä "tulesta" pidäkään luoda mitään erillistä opinkappalettaan, irroittaen tämän voiman joksikin erilliseksi, jännittäväksi "palvonnan" kohteeksi, kaikenlaisine "tulta!"-huutoineen, joka olisikin Jumalan yhden voimavaikutuksen nostamista epäjumalaksi, ohi Itse Jumalan ja myös tuon itse voiman halpana pitämistä. Kammottava on mm. teidän tapanne taputtaa Jeesukselle, ehkä jopa Pyhälle Hengellekin, kuin sirkuksessa!

        Jumalaa rukoilemme ja annamme Hänelle kunnian, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen Nimessä.
        *

        Mitä nyt sekoilet ?

        Minähän juuri edellä kirjoitin aivan samaa !

        Lukisit kunnolla sen ensin, mitä toinen on kirjoittanut !

        Eivät ne "tulta" ja fire huutavat ano Jumalan puhdistavaa ja kuonaa polttavaa tulta,
        eli eivät he itselleen kärsimyksiä toivo !

        Siis minä en huuda mitään "tulta" tai "fire", vaan sitä kärsimystä on ollut osalleni ihan kyllin jo,
        joten minä kyllä tiedän sen omakohtaisesti, mitä se on !

        En siis toivo enää yhtään lisää sitä lajia itselleni, ihan kuten ei Jeesuskaan halunnut.

        Joten jos et kirjoitustani ymmärtänyt yhtään, niin eivät siis NUO TOISET, jotka sitä "tulta" huutavat ymmärrä sen tarkoittavan kärsimyksiä, vaan he kuvittelevat sen olevan jotain helposti saatavaa Jumalan voimaa !


    • JeesuksenRistinTie

      En tiedä teidän nykyisistä "uskoontuloistanne", mutta vielä 1970-luvulla, jolloin itse uudestisynnyin, opetettiin tiukan linjan uskoontuloa.

      Kuullessaan Jeesuksen evankeliumin kutsun, tuli ihmisen tulla ankaraan synnintuntoon ja -kauhuun, katua ja sitten tehdä mielessänsä täysi parannus, oma päätös hylätä kaikki tietoinen synti ja syntielämä ja jättää koko entinen elämänsä ja nyt luovuttaa se kokonaan Jumalan tahdon alle ja johdettavaksi. Lähteä "seuraamaan Jeesusta", evankeliumikirjojen mukaisesti, kuten Jeesuksen opetuslapset tekivät.

      Kyseessä on eräänlainen, maallisen elämän itsemurha.

      Upotuskaste on vanhan hautaus ja altaasta ylösnousu on ylösnousu uuteen elämään.

      Tämä asia otettiin tuolloin aikoinaan vakavasti, kahden tien kulkijoita, pelleilijöitä ei joukkoon kuulunut, heidät erotettiin seurakunnasta, jotta seurakunta säilyi puhtaana.

      Periaate oli siis täsmälleen sama kuin UT:n alkukristityillä.

      Jeesuksen seuraajaksi aikovan tuli ymmärtää, että hän lähtee samalle kärsimysten ja taistelujen tielle kuin Jeesus ja opetuslapset ja että kyseessä oli Ristin Tie. Tämä Ristin Tie johtaa myös moniin todellisiin kärsimyksiin, jopa marttyyriuteen, eikä se ole helppo Tie. Silti uskova alkaa saada myös monia mystisiä kokemuksia, kokee mm. enkelien apua, monenlaista yliluonnollista, joita ei moni ulkopuolinen uskoisi.

      Kutsun kuullessaan, tähän joko suostuu ja jos ei, niin terve menoa. Parempi olla pelleilemättä pyhien asioiden kanssa. Mutta, Jumala kutsuu ihmistä vain kahdesti, ehkä kolmesti tämän elämän aikana. Tätä kutsua sanotaan "etsikkoajaksi". Jumalan luo tullaan Hänen omasta kutsustaan, ei silloin kun ihmistä itseä sattuu huvittamaan, kun on paha olla ja krapula.

      Jos Jumala ei kutsu, ei Portti aukea vaikka ihminen sitä kuinka hakkaisi. Jeesus kylläkin kehoittaa siltikin koputtamaan: Jumala saattaa avata oven myös etsikkoajan ulkopuolella ja vaikka etsikkoajat onkin jo kaikki menneet.

      Tähän uskonelämään kuuluu rukoilla myös PH:n täyteyttä ja armolahjoja. Siis Jumalan omia lahjoja, jotka Hän armosta jakaa, kelle jakaa.

      Armolahjojen saaminen edellyttää varmaankin sen, että tulee saada Jumala vakuuttuneeksi, ettei vastaanottaja uskon kanssa souda ja huovaa. Ja että lahjat tulevat tarpeeseen, uskonelämän vahvistukseksi, eikä leikkikaluiksi, joilla ylpeillään. Että niitä myös arvostetaan erittäin pyhinä lahjoina, jotka puhdistavat ja vahvistavat uskovaa sekä ovat avuksi myös muille ihmisille sekä evankeliumille, seurakunnalle.

      • puurot.ja.vellit

        Sori vaan, mutta vanhaa ei haudata vesikasteessa !

        Uudestisyntymässä vanha kuolee ja haudataan, ja uusi on sijaan tullut !

        2. Kor. 5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

        Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä, joten tämä Hengellä kastaminen on se paikka ja hetki, jossa vanha kuoli ja on haudattu !

        Selitätkö itsellesi nämä Paavalin selvät sanat:

        1. Kor. 1:17 Sillä Kristus EI LÄHETTÄNYT MINUA KASTAMAAN, vaan evankeliumia julistamaan-

        14 Minä kiitän Jumalaa, ETTEN OLE KASTANUT TEISTÄ MUITA, KUIN Krispuksen ja Gaiuksen,

        Jäi sinun väittämäsi kuoppaamiset pahasti hoitamatta, vai kuinka ?

        Jos sinua ja omaksumaasi oppia uskoisimme, niin tuossahan Paavalin olisi tullut HÄVETÄ sitä, ettei ollut kastanut ihan kaikkia uudestisyntyneitä, eikö totta ?

        Apostoli itse sanoo Herran henk koht opettaneen ja ohjeistaneen hänet !

        Apostoli itse sanoo, että srk vanhimman pitää olla esimerkillinen kaikessa toiminnassaan ja esimerkkinä ja esikuvana nuoremmille !

        Minkä neuvon ja ohjeen Paavali siis antoi omalla toiminnallaan seurakunnille ???


      • oho0999
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Sori vaan, mutta vanhaa ei haudata vesikasteessa !

        Uudestisyntymässä vanha kuolee ja haudataan, ja uusi on sijaan tullut !

        2. Kor. 5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

        Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä, joten tämä Hengellä kastaminen on se paikka ja hetki, jossa vanha kuoli ja on haudattu !

        Selitätkö itsellesi nämä Paavalin selvät sanat:

        1. Kor. 1:17 Sillä Kristus EI LÄHETTÄNYT MINUA KASTAMAAN, vaan evankeliumia julistamaan-

        14 Minä kiitän Jumalaa, ETTEN OLE KASTANUT TEISTÄ MUITA, KUIN Krispuksen ja Gaiuksen,

        Jäi sinun väittämäsi kuoppaamiset pahasti hoitamatta, vai kuinka ?

        Jos sinua ja omaksumaasi oppia uskoisimme, niin tuossahan Paavalin olisi tullut HÄVETÄ sitä, ettei ollut kastanut ihan kaikkia uudestisyntyneitä, eikö totta ?

        Apostoli itse sanoo Herran henk koht opettaneen ja ohjeistaneen hänet !

        Apostoli itse sanoo, että srk vanhimman pitää olla esimerkillinen kaikessa toiminnassaan ja esimerkkinä ja esikuvana nuoremmille !

        Minkä neuvon ja ohjeen Paavali siis antoi omalla toiminnallaan seurakunnille ???

        Kolossalaiskirje:
        2:12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.

        Roomalaiskirje:
        6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.


      • Joonkumma
        oho0999 kirjoitti:

        Kolossalaiskirje:
        2:12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.

        Roomalaiskirje:
        6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.

        puurot ja velli(housu) toraisti taas valheineen. Kas tässä hänen valheensa: Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä.
        Tämän valheen esittävät yleensä uskosta osattomat, joilla ei ole Pyhää Henkeä. Heillä on tarve kehittää jonkinlainen selitys miksi he eivät ole itse täyttyneet Pyhällä Hengellä. Kun selittää ensin uudesti syntymän tyhjäksi, jonkinlaiseksi käyttäytymisen muutokseksi, ja sitten vielä yhdistää tuohon tyhjään Pyhän Hengen kasteen, niin heillä on sopiva selitys, siihen miksi heillä ei ole mitään Jumalalta saatua.
        Jeesus itse opetti Pyhästä Hengestä: "osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"
        Jeesuksen opetuksen mukaan ainoastaan uskovat voivat anoa ja saada Pyhän Hengen. Sillä Jeeus sanoi: "totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä".


      • puurot.ja.vellit
        oho0999 kirjoitti:

        Kolossalaiskirje:
        2:12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.

        Roomalaiskirje:
        6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.

        Niin juuri eli KATEESSA olemme haudatut !!!

        Siinä EI LUE VESI !

        Tässä kerrotaan vanhan ja uuden liiton kasteet ja kastajat, ja niiden ero:

        Matt. 3:11 Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Eli Johannes Kastaja eli vanha liitto ja vesi kaste.

        Jeesus ja Hengellä kastaminen ja siis uusi liitto !

        Sana sanoo, että YKSI kaste !

        Kumman siis valitsette ja kumpi pelastaa ja on pelastuksemme vakuutena vesi vai Pyhä Henki ?

        Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Efesolaiskirje 1
        13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
        14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.


      • puurot.ja.vellit
        Joonkumma kirjoitti:

        puurot ja velli(housu) toraisti taas valheineen. Kas tässä hänen valheensa: Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä.
        Tämän valheen esittävät yleensä uskosta osattomat, joilla ei ole Pyhää Henkeä. Heillä on tarve kehittää jonkinlainen selitys miksi he eivät ole itse täyttyneet Pyhällä Hengellä. Kun selittää ensin uudesti syntymän tyhjäksi, jonkinlaiseksi käyttäytymisen muutokseksi, ja sitten vielä yhdistää tuohon tyhjään Pyhän Hengen kasteen, niin heillä on sopiva selitys, siihen miksi heillä ei ole mitään Jumalalta saatua.
        Jeesus itse opetti Pyhästä Hengestä: "osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"
        Jeesuksen opetuksen mukaan ainoastaan uskovat voivat anoa ja saada Pyhän Hengen. Sillä Jeeus sanoi: "totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä".

        Niin ja miksi valehtelet ja herjaat TAAS ?

        Pyhä Henkikö sinua siihen kehoittaa, ja laittaa sinut herjaamaan ja valehtelemaan ???

        En yhäkään ole toraisti eli toorauskova/judiasiti, olen uudestisyntynyt Jumalan lapsi !

        Mutta mietitäänkö sitä, että mitä valhetelusi ja herjaamisesi sinusta itsestäsi kertoo ?


      • puurot.ja.vellit
        Joonkumma kirjoitti:

        puurot ja velli(housu) toraisti taas valheineen. Kas tässä hänen valheensa: Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä.
        Tämän valheen esittävät yleensä uskosta osattomat, joilla ei ole Pyhää Henkeä. Heillä on tarve kehittää jonkinlainen selitys miksi he eivät ole itse täyttyneet Pyhällä Hengellä. Kun selittää ensin uudesti syntymän tyhjäksi, jonkinlaiseksi käyttäytymisen muutokseksi, ja sitten vielä yhdistää tuohon tyhjään Pyhän Hengen kasteen, niin heillä on sopiva selitys, siihen miksi heillä ei ole mitään Jumalalta saatua.
        Jeesus itse opetti Pyhästä Hengestä: "osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"
        Jeesuksen opetuksen mukaan ainoastaan uskovat voivat anoa ja saada Pyhän Hengen. Sillä Jeeus sanoi: "totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä".

        Kirjoitit siis:

        " puurot ja velli(housu) toraisti taas valheineen. Kas tässä hänen valheensa: Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä. "

        Siis Jeesus ei kastakkaan uudestisyntyvää Pyhällä Hengellä ???

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        9 Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

        Eli uudestisyntynyt siis ei saakkaan Pyhää Henkeä siinä uudestisyntymisen hetkessä ???

        Oletko nyt ihan varma ?


      • puurot.ja.vellit
        Joonkumma kirjoitti:

        puurot ja velli(housu) toraisti taas valheineen. Kas tässä hänen valheensa: Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä.
        Tämän valheen esittävät yleensä uskosta osattomat, joilla ei ole Pyhää Henkeä. Heillä on tarve kehittää jonkinlainen selitys miksi he eivät ole itse täyttyneet Pyhällä Hengellä. Kun selittää ensin uudesti syntymän tyhjäksi, jonkinlaiseksi käyttäytymisen muutokseksi, ja sitten vielä yhdistää tuohon tyhjään Pyhän Hengen kasteen, niin heillä on sopiva selitys, siihen miksi heillä ei ole mitään Jumalalta saatua.
        Jeesus itse opetti Pyhästä Hengestä: "osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"
        Jeesuksen opetuksen mukaan ainoastaan uskovat voivat anoa ja saada Pyhän Hengen. Sillä Jeeus sanoi: "totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä".

        Niin ja yritit väittää minua uudestisyntymättömäksi jopa !

        No, minä olen Jumalan armosta saanut armolahjoja, eikä niiden saamisen ole tarvittu mitään helluntailaaisuuden opettamaa "henkikastetta" !

        Eli mitään suuria hurmoksia ei tarvita siihen, että Pyhä Henki voisi lahjoittaa armolahjoja Jumalan lapsen käyttöön.

        Esimerkiksi: Minä sain kielilläpuhumisen armolahjan käyttööni, sen kautta, että eräs uskova kertoi minulle sen Totuuden, että Jumala haluaa sen lahjan jakaa lapsilleen.

        No, Pyhä Henki vahvisti sen sanoman sydämelleni, ja sen kautta Jumala synnytti minussa uskon, jonka avulla sain sen omistaa ja alkaa puhua kielillä.

        Se oli siis Jumalan teko, ja se tapahtui siis anomisen ja sen kautta, että Jumala itse synnytti uskon minun sydämessä siihen sanaan, että Jumala totisesti haluaa antaa minulle sen lahjan käyttöön ja että tarvitsen sitä uskon Tielleni tuekseni ja avukseni kasvuuni ka kehitykseeni.

        1. Kor. 14:4 Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.

        Keilillä puhuen siis voin rakentaa itseäni tämän Sanan mukaan, ja siksi se on kasvuni kannalta tärkeä lahja jokaiselle uudestisyntyneelle uskovalle mielstäni !

        Mutta sitä siis ei voi omistaa muuten kuin Uskon kautta ja avulla, eli sen sydämen Uskon,
        tulee Jumalan synnyttaa lapsessaan !

        Mutta usko siis syntyy kuulemisesta, joten kannattaa siis tutkia Raamatusta sitä, ja oppia se, että Jumala haluaa todella antaa lapsilleen näitä hyviä lahoja !

        Sieltä se sydämen Usko vain syntyy, eli Pyhän Hengen avaaman Sanan kautta ja avulla.

        Eli mitään lupausta ei omisteta sen perusteella vielä, että on tultu uskoon eli uudestisynnytty, vaan Raamatun lupaukset kohta kohdalta pitää henk koht omistaa Pyhän Hengen avaaman Sanan kautta ja avulla:

        Hepr. 4:2 Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat.

        Mutta minulla siis toimii useita armolahjoja, jotka on saatu silkasta Jumalan armosta Seurakunnan ja itseni rakentamiseksi, joten en voi olla uskosta osaton, vaikka niin tämä mustamaalaaja "Joonkumma" yrittikin kierosti kiertäen väittää.


    • Kiitos.videosta

      Oikeaa opetusta oli tämä video:
      https://www.youtube.com/watch?v=b9QMZNQVo8c

      Toivomme että uskoon tulleille taas aletaan opettaa raamatullisesti, että Jeesus tahtoo antaa Pyhän Hengen kasteen jokaiselle uudestisyntyneelle ja uskovien kasteella kastetulle. "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teiastä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin TE SAATTE PYHÄN HENGEN LAHJAN. " Apost. t. 2:38,41.

      • weijolaiset

        Jaha taas kerran Weijolaiset tyrkyttävät "vesikaste pelastaa" oppejaan !

        Weijo on Weijolaisten jumala, jota uskotaan sokeasti.


    • neljäaaltoaaa

      Totuuden nimessä on sanottava, että A.Kukkula tuskin omistaa henkien erottamisen armolahjaa. Hän on puhunut Pyhän Hengen saamisesta myös NokiaMission tilaisuudessa, Markku Koiviston johdattelemana. Jos Jumalan Henki olisi ohjannut Kukkulan toimia, olisi hänelle valjennut se, mistä NokiaMissiossa oli kysymys.

      Rovasti O.Peltola ei ole minun opettajiani, mutta henkikasteesta hän varoittaa viisaasti; siitä, mitä voimia 'kasteissa' saattaa olla.

      http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/teemat/Neljaaaltoa.htm

      >>Kun sain Artturi Kukkulan viettelemänä henkikasteen ja aloin puhua kielillä, koin ihmeellisen vapauttavan tunteen. Olin todella iloinen ikäänkuin vuosien taakat olisivat kirvonneet harteiltani. Olinhan etsinyt Pyhä hengen täyteyttä, toista siunausta, joka oli ollut Finneyn ja Moodyn valtavan vaikutuksen syy. Nyt sain sen vihdoinkin otettua omilla käsilläni toisen auttamana.
      Ekstaattinen kokemisen tapa ja voima on useimmissa ihmisissä piilevänä. Oikein käsiteltynä tämä piilevä ja luonnollinen ihmisen kyky kokea elämää saadaan kutsuttua esiin.

      Kielilläpuhuminen on nyt osoittautunut tämän ekstaattisen kokemuksen esiintuojana kaikkein tehokkaimmaksi. Jostakin syystä useimpien ihmisten on suhteellisen helppo oppia puhumaan kielillä. Monien alttius kielilläpuhumisen ekstaattiseen kokemukseen kuorrutetaan sanoilla: Jumalan armolahja, Pyhän Hengen armolahja, taivaallinen kieli, jolla seurustelet Jumalan kanssa. Sille siis annetaan mitä hienoimpia nimityksiä, jotka saat uskoa todeksi ja silloin olet todella omasta mielestäsi suorassa ja välittömässä yhteydessä ekstaattisuusjumalan kanssa.

      Pyhä Henki onkin heillä ja heille ekstaattinen kokemus. Itse hankin tämän kokemus- pyhänhengen Artturi Kukkulan kanssa kahden kesken ollessani NMKY:n rukouskammiossa helluntain tienoissa 1951.

      Se rakkaus Jeesukseen, joka syntyy ihmisessä ekstaattisen kokemuksen avulla on keinotekoista ja valheellista. Saman ekstaasin avulla syntynyt halua lukea Raamattua ja rukoilla ja voittaa sieluja Kristukselle on pettävää. Se on hurmoksellista intoa, joka näyttää suuntautuvan oikeaan asiaan, mutta sen motiivi, sen perusta, sen liikkeellepaneva voima on väärä - se on kiihotus, kiihko, hurmahenkisyys. Se on ihmisen omien sielunkykyjen vapautumisen tuomaa voimaa.

      • herätkää

        Te saatte voiman sanoi Hän, ja Henki annettiin. Joten kirjoitelmasi on täyttä puppua ja vikapuhetta. Olkoonkin, että, ehkä, Arthur olisi puhunut Markku Koiviston missiossa, se häntä harhaoppiseksi tee.

        Miten Jumala mukamas ilmoittaisi etukäteen jokaisesta langenneesta, että älkää nyt ainakaan tätä tulevaa lankeavaa tosissaan ottako. Maailmassa on lukemattomia ihmisiä jotka ovat johdattaneet lukemattomia muita Jeesuksen luokse, mutta ovat sittemmin itse langenneet pois Kristuksesta. Ei se kuitenkaan heidän työtään tyhjäksi tee. Kuinka voisikaan?

        Yhtä hyvin voisi kysyä miksei Jumala varoittanut A. Kukkulaa rovasti O. Peltolasta joka sittemmin lankeaa pois, ja kieltää Pyhän Hengen toiminnan. Ilmeisesti vain siksi, ettei menettäisi uskottavuuttaan luterilaisen kirkon rovastina.

        Jos Pyhän Hengen kaste innostaa ihmisiä julistamaan evankeliumia, se on vain silloin oikein ja hyvää. Miten älytöntä sanoa, että koska Pyhä Henki on saatu jonkun mielestä väärin, on siitä saatu hyvä lopputuloskin väärin.

        Paavalikin totesi evankeliumin julistamisesta: Samantekevää mistä motiiveista evankeliumia julistetaan, kunhan julistetaan.


      • isostkaiotrjstaaa

        Gal. 2:11

        Mutta kun Keefas tuli Antiokiaan, vastustin minä häntä vasten kasvoja, koska hän oli herättänyt suurta paheksumista.

        ------------

        3. Johanneksen kirje 1

        9 Minä kirjoitin seurakunnalle; mutta Diotrefes, joka haluaa olla ensimmäinen heidän joukossaan, ei ota meitä vastaan.

        10 Sentähden minä, jos tulen, muistutan hänen teoistansa, mitä hän tekee, kun pahoilla sanoilla meistä juoruaa; ja vielä siihenkään tyytymättä, hän ei itse ota veljiä vastaan, vaan estää niitäkin, jotka tahtovat sen tehdä, ja ajaa heidät pois seurakunnasta.

        11 Rakkaani, älä seuraa pahaa, vaan hyvää. Joka hyvin tekee, se on Jumalasta; joka pahoin tekee, se ei ole Jumalaa nähnyt.

        --------------

        2. Korinttolaiskirje 11

        3 Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.

        4 Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte.

        ----------

        Roomalaiskirje 16

        17 Mutta minä kehoitan teitä, veljet, pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet; vetäytykää pois heistä.

        18 Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet.

        ------------------

        Ap. t. 19:9

        Mutta kun muutamat paaduttivat itsensä eivätkä uskoneet, vaan puhuivat pahaa Herran tiestä kansan edessä, niin hän meni pois heidän luotaan ja erotti opetuslapset heistä ja piti joka päivä keskusteluja Tyrannuksen koulussa.

        --------------

        Matt. 7:21

        Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.


      • isostkasiorjastaa

        Galatalaiskirje 1

        6 Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,

        7 joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.

        8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.

        9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

        10 Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.

        11 Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista;

        12 enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.

        -------------

        2. Johanneksen kirje 1

        9 Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika.

        10 Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi;

        11 sillä joka sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.

        -----------

        2. Korinttolaiskirje 4

        3 Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,

        4 niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.


    • kundaliiniii
    • pihonsivultaa

      Charles S. Pricen v. 1946 saama profetia lopunajan herätyksestä

      Vuonna 1946 eli 70 vuotta sitten, juuri ennen kuolemaansa, pastori Charles S. Price (1887-1947) sai profetian lopunajan herätyksestä ja sitä edeltävästä eksytyksestä.

      Aikakauden suurin herätys on nyt valmistumassa, mutta olkaa varuillanne.
      On nousemassa myös toinen liike, joukko parantamissaarnaajia, jotka tulevat ilmoittamaan asioitaan. Sisukkaasti ja voimakkaasti nämä tulevat julistamaan oppejaan ja yksityisiä tulkintojaan.

      He tulevat väittämään saaneensa erityisen voiman (voitelun), joka lähtee heidän ruumiistaan ja käsistään, että he ovat Jumalan erityisesti valitsemia ja että enkelit ovat ilmestyneet heille. Heidän hyväuskoiset seuraajansa sijoittavat epäröimättä kunnian kruunuja heidän päänsä päälle ja sillä tavoin kunnioittavat ihmisiä ja väheksyvät Kristusta.

      Tämä väärä liike käy Jumalan totisen herätyksen edellä ja tekee niin suurta vahinkoa, että sitä on melkein mahdoton korjata.

      Tämä on vahingoittava Jumalan rakkaittein lasten uskoa, sillä he käyttävät Herramme Jeesuksen pyhää nimeä tavaramerkkinä saadakseen voittoa itselleen!
      Eilen me lauloimme 'siunauksen sateista', mutta nyt me odotamme 'tulvaa'. Se tulee eikä kukaan voi pysähdyttää sitä.

      Jokaisen ihmeellisen Hengen vuodatuksen tavoin ei tämäkään tuleva ihmeellinen herätys ole oleva minkään vakiintuneen järjestön tai kirkkokunnan aikaansaannosta. Vakiintuneet kirkkokunnat voivat kyllä saada kokea sitä ja iloita siitä, mitä tapahtuu, sekä päästä mukaan puhtaaseen virtaan.

      Te olette ajatelleet, että olette saaneet olla mukana ihmeellisissä parantumiskokouksissa? Ehkä olette myös ylistäneet Herraa näistä, mutta odottakaahan hetkinen. Selitän teille, että Jumala on tekevä suurempia huomenna, kuin koskaan aikaisemmin.

      Ensin tulee aika, jolloin lihalliset saarnaajat käyttävät parantumiskokouksia voiton tähden. Tämä 'herätys' on vain kopio siitä aidosta, jonka Jumala on lähettävä.
      Mutta odottakaahan hetkinen - sitten tulee se aito, hengellinen tulva, jota kukaan ei voi tukkia.

      Silloin Jumala on tekevä suurempia ihmeitä, kuin koskaan aikaisemmin."
      "Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama."

    • isostakirjastaaa

      2. Tessalonikalaiskirje 2

      1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,

      2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.

      3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,

      4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

      5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?

      6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.

      7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,

      8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,

      9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä

      10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

      11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

      12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

      ----------------

      Johanneksen ilmestys 13

      11 Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.

      12 Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.

      13 Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.

      14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.

    • jumalanvoimameissä

      Eihän olennaisinta ole vängätä Pyhästä Hengestä mitä se on tai mitä se ei ole, vaan tuntea sen voima. Raamatussa se on voima ihmisessä. Paavalikin kun hänellä oli riitoja joiden kanssa kirjoitti, että kun tulee, ei ota selvää noiden sanoista, vaan voimasta. Ei hän tullut sinne kinastelemaan että Pyhä Henki sitä ja Pyhä Henki tätä, vaan katsomaan onko noissa ihmisissä Jumalan voima vai höpisevätkö omiaan.

      Toisaalta ihmisestä näkee heti sadasosasekunnissa onko hän Pyhän Hengen vallassa vai viekö häntä joku muu. Hänen jokainen eleensä, ilmeensä ja sanansa kuvastaa raikasta pyhyyttä silloin kun hänet on vallannut Jumalan voima rakkaudessa. Muussa tapauksessa hän on joko jumittunut omaan itseensä tai on täysin tuuliviiri.

    • Raamatun.totuus

      Rovasti Peltonen ja muut kastamattomat eivät voi ymmärtää Raamatun opetusta. Siksi mies opettaa väärin ja johdattaa kuulijoitaan pimeyteen.
      Pyhä Henki on ainoa, joka johdattaa kaikkeen Raamatussa ilmoitettuun totuuteen.
      Rukoile, että saat henkikasteen, jonka merkkinä on kielilläpuhuminen.

      • ...

        3. Minkä kautta Herra antaa meille Henkensä?


        Katolisen opetuksen mukaan kirkon sakramenttien kautta jokainen niihin osallistuva saa tehtynä tekona Hengen ja elämän.

        Helluntaiseurakunnissa korostetaan, että Henki saadaan erillisessä hurmoskokemuksessa ja sen merkkinä on kielilläpuhuminen.

        Apostolit ja uskonpuhdistajat näkivät, että Henki annetaan aina evankeliumin sanan kautta. Pyhä Henki käyttää sanaa. "Hengen miekka, Jumalan sana" (Ef 6:17).

        Evankeliumi on Jumalan voima (Room 1:16). Sana ja Henki ovat aina sopusoinnussa. Niitä ei voi erottaa. Minkä Henki tekee, sen hän tekee sanalla ja sanan kautta. Olemme uudestisyntyneet Jumalan elävästä ja pysyvästä sanasta (1 Piet 1:23).

        Se sana, jonka Jeesus on puhunut, on puhdistanut meidät (Joh 15:3, Ef 5:26). Jeesuksen sanat ovat henki ja elämä (Joh 6:63). Jumalan elämä on hänen sanassaan. Sanalla Jumala loi maan ja antoi elämän ihmiselle. Tämä elämää luovan sanansa Jumala on antanut meille Raamatun evankeliumissa.

        Siksi meidän tulee varoa käsitystä, jonka mukaan Jumala Henki toimii sanasta riippumattomana ja laskeutuu ihmiseen jossain sanan ulkopuolella olevassa kokemuksessa.

        "Se vaara on aina olemassa, että tunteen luomiseksi kaivataan jotakin sellaista, mitä sanassa ei löydy. Tällä keinolla Saatana johtaa monet Jumalan sanasta inhimillisten päähänpistojen, vaikutelmien, mielijohteiden ja fanaattisen käytöksen pauloihin ja lopuksi selvästi Jumala sanan vastaiseen toimintaan.
        Olemme turvassa vain jos käyttäydymme huolellisesti Jumalan sanan mukaan. Siinä on kaiken totuuden ja voiman lähde. Jumalan elämä on hänen sanassaan. Sanansa välityksellä Jumala antaa Henkensä ihmisille" (Robert D. Brinsmead).

        ... ( Olavi Peltola )


      • isostakriajstaa

        "Rukoile, että saat henkikasteen, jonka merkkinä on kielilläpuhuminen"

        -------------

        1. Korinttolaiskirje 13

        8 Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.

        9 Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.

        10 Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.


      • isostkirjastaaa

        1. Sam. 10:11

        Kun kaikki, jotka ennestään tunsivat hänet, näkivät hänet hurmoksissa niinkuin profeetatkin, sanoivat he toisillensa: "Mikä Kiisin pojalle on tullut? Onko Saulkin profeettain joukossa?"

        ----------------

        5. Mooseksen kirja 13

        1 "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen,

        2 ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä',

        3 niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne.

        4 Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa.


    • tååp

      Luukas:
      11:9 Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.
      11:10 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
      11:11 Ja kuka teistä on se isä, joka poikansa häneltä pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen,
      11:12 taikka joka hänen pyytäessään munaa antaa hänelle skorpionin?
      11:13 Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"

      Jeesus kehoittaa tässä uskovaisia anomaan Pyhän Hengen lahjaa. Siispä Pyhän Hengen kaste ei tule automaattisesti jo uskoontulon hetkellä.

      • puurot.ja.vellit

        Yhä vaan samaa !

        Jeesus puhui nuo sanat vanhan liiton uskoville, joilla Henkeä ei ollut, sillä Henkeä ei oltu vuodatettu vielä !

        Vain hyvin harvoilla Jumalan palvelijoilla oli vanhan liiton aikana Pyhä Henki !

        Tuo Sana siis ei ollut uuden liiton uskoville, koska uutta liittoa ei vielä ollut, vaan se alkoi Kristuksen ylösnouseemuksesta vasta !

        Vanhan liiton uskovat olivat Jumalaan uskovia siis, mutta Hengen vuodatusta siis ei ollut vielä tapahtunut, ja vasta sitten Jeesuksen ylösnoustua vanhan liiton uskovat , jotka siis uskoivat Jeesukseen Vapahtajanaan ja Messiaanaan, saivat luvatun pyhän Hengen !

        Mutta uudessa liitossa ei enää tarvitse Henkeä anoa !

        Sen todistaa hyvin Korneliuksen tapaus !

        Mutta ymmärtämättömämmänkin uskovan tulisi ymmärtää se perus asia, että ihminen ei ole uudestisyntynyt, jos hänellä ei ole Pyhää Henkeä !

        Hän ei siis voi millään olla uudestisyntynyt jos ei ole Hengestä syntynyt kuten Jeesus selvästi opettaa !

        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."

        Mutta sinulle " tååp " siis kuuluvat nämä sanat, kun alat opettaa ihan puuta heinää:

        9 Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

        Yhtä vähän näköjään ymmärrät kuin Nikodeemus, mutta silti pitää alkaa väittää vastaan !

        Miksi ihmeessä ?


      • puurot.ja.vellit

        Niin ja se pitää vielä sinulta kysyä, että:

        Milloin sitten uudestisyntynyt saa sen luvatun Hengen, jos ei Hengestä syntymisessään ?

        13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
        14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.

        Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Uudestisyntymä ei ole yhtään mitään, jos siinä ja sen kautta ei pelastusta saavuteta !

        Eli sinä siis mitätöit opillasi koko uudestisyntymisen eli Hengestä syntymisen:

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."


      • tååp
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Niin ja se pitää vielä sinulta kysyä, että:

        Milloin sitten uudestisyntynyt saa sen luvatun Hengen, jos ei Hengestä syntymisessään ?

        13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
        14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.

        Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Uudestisyntymä ei ole yhtään mitään, jos siinä ja sen kautta ei pelastusta saavuteta !

        Eli sinä siis mitätöit opillasi koko uudestisyntymisen eli Hengestä syntymisen:

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."

        Roomalaiskirje:
        8:16 Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.

        Tottakai kaikki uskovaiset syntyvät Pyhästä Hengestä niinkuin Jeesus sanoi Nikodeemukselle. Ei sitä kukaan kiellä.

        Mutta Pyhästä Hengestä syntyminen ja Pyhän Hengen kasteen saaminen ovat eri tapahtumia.

        Miksi sinä väität, että opetuslapset olivat vanhan liiton uskovaisia.

        Tässä puhutaan selvästi uuden liiton opetuslapsista.
        Apostolien teot:
        19:1 Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia.
        19:2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan."


      • puurot.ja.vellit
        tååp kirjoitti:

        Roomalaiskirje:
        8:16 Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.

        Tottakai kaikki uskovaiset syntyvät Pyhästä Hengestä niinkuin Jeesus sanoi Nikodeemukselle. Ei sitä kukaan kiellä.

        Mutta Pyhästä Hengestä syntyminen ja Pyhän Hengen kasteen saaminen ovat eri tapahtumia.

        Miksi sinä väität, että opetuslapset olivat vanhan liiton uskovaisia.

        Tässä puhutaan selvästi uuden liiton opetuslapsista.
        Apostolien teot:
        19:1 Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia.
        19:2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan."

        Moni juutalainen tuli Jeesuksen opetuslapseksi eli uskovaksi toki ENNEN Jeesuksen ylösnouseemusta !

        Mutta ennen Jeesuksen ylösnouseemusta ei voinut Henkeä vielä saada !

        Nuo opetuslapset tuossa siis eivät edes tienneet edes sitä, että Henki oli vuodatettu ja mahdollista saada !

        Apostoleilla oli "kätten päällepanon" armolahja juuri siksi, että nuo kaikki uskovaksi tulleet siis ennen Jeesuksen ylösnouseemusta saisivat luvatun Pyhän Hengen.

        Mutta automaattisesti se siis ei tullut, vaan apostolit siis tutkivat sen, että oliko kyseinen opetuslapsi siis oikeasti uskossa ja vasta sen jälkeen he saivat Jumalan tahdon mukaan vain, sen luvatun Hengen !

        Jos et ymmärrä tuota aikakautta ja kaikkea siinä tapahtunutta, niin näkemyksesi näistä asioista vääristyy pahasti !

        Sinun tulee ymmärtää se aikakausi oikein ja ne tapahtumat.

        Lisäksi olisi hyvä ymmärtää SEN AIKAKAUDEN juutalaisten ja pakanoiden ero tuossa kohtaa, eli juutalaiset siis ITSE halusivat vedellä kastettaviksi ja siten he vanhan liiton järjestyksen mukaan tunnustautuivat Jeesukseen uskoviksi ja sen jälkeen he saivat Pyhän Hengen.

        Mutta tuossa aikakaudessa eivät pakanat tienneet vielä yhtään mitään Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumalasta eivätkä pyhästä Hengestä, vaan he siis ottivat vastaan koko evankeliumin sanoman, eikä ottaneet vain Jeesusta uutena asiana vastaan !

        Siis vanhan liiton uskovien oli mahdollista siirtyä vanhasta liitosta uuteen suoraan !

        Mutta pakanat taas tulivat ihan ulkopuolelta Jumalan lapseuteen, ja nyt uuden liiton aikana, eli kun vanha liitto on jo lakkautettu Jumalan tahtolta, ei enää juutalaiset ole siten Jumalan omaisuus kansaa, vaan heidät oksastettiin pois kun vanha liitto lakkautettiin.

        Siis Jumala hajoitti temppelin n, v 70 eli sen Jeesuksen ajan sukupolven oli vielä eläissään mahdollisuus siirtyä vanhasta suoraan uuteen, mutta sitten ei siis enää !

        Tämä aikakausi ja nämä asiat tulee ymmärtää, ymmärtääkseen sen, mitä Sana sanoo ja opettaa !

        Jos aikakautta ja vanhan ja uuden liiton osittaista päälekkäisyytta ja Hengen vuodatuksen aikaa ei huomoi tulkinnoissaan, niin kaikki menee ihan puuroksi ja velliksi, kuten monilla uskovilla onkin yhä !

        Eli kaikki on yhtä sekasotkua silloin vain.


      • tååp
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Moni juutalainen tuli Jeesuksen opetuslapseksi eli uskovaksi toki ENNEN Jeesuksen ylösnouseemusta !

        Mutta ennen Jeesuksen ylösnouseemusta ei voinut Henkeä vielä saada !

        Nuo opetuslapset tuossa siis eivät edes tienneet edes sitä, että Henki oli vuodatettu ja mahdollista saada !

        Apostoleilla oli "kätten päällepanon" armolahja juuri siksi, että nuo kaikki uskovaksi tulleet siis ennen Jeesuksen ylösnouseemusta saisivat luvatun Pyhän Hengen.

        Mutta automaattisesti se siis ei tullut, vaan apostolit siis tutkivat sen, että oliko kyseinen opetuslapsi siis oikeasti uskossa ja vasta sen jälkeen he saivat Jumalan tahdon mukaan vain, sen luvatun Hengen !

        Jos et ymmärrä tuota aikakautta ja kaikkea siinä tapahtunutta, niin näkemyksesi näistä asioista vääristyy pahasti !

        Sinun tulee ymmärtää se aikakausi oikein ja ne tapahtumat.

        Lisäksi olisi hyvä ymmärtää SEN AIKAKAUDEN juutalaisten ja pakanoiden ero tuossa kohtaa, eli juutalaiset siis ITSE halusivat vedellä kastettaviksi ja siten he vanhan liiton järjestyksen mukaan tunnustautuivat Jeesukseen uskoviksi ja sen jälkeen he saivat Pyhän Hengen.

        Mutta tuossa aikakaudessa eivät pakanat tienneet vielä yhtään mitään Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumalasta eivätkä pyhästä Hengestä, vaan he siis ottivat vastaan koko evankeliumin sanoman, eikä ottaneet vain Jeesusta uutena asiana vastaan !

        Siis vanhan liiton uskovien oli mahdollista siirtyä vanhasta liitosta uuteen suoraan !

        Mutta pakanat taas tulivat ihan ulkopuolelta Jumalan lapseuteen, ja nyt uuden liiton aikana, eli kun vanha liitto on jo lakkautettu Jumalan tahtolta, ei enää juutalaiset ole siten Jumalan omaisuus kansaa, vaan heidät oksastettiin pois kun vanha liitto lakkautettiin.

        Siis Jumala hajoitti temppelin n, v 70 eli sen Jeesuksen ajan sukupolven oli vielä eläissään mahdollisuus siirtyä vanhasta suoraan uuteen, mutta sitten ei siis enää !

        Tämä aikakausi ja nämä asiat tulee ymmärtää, ymmärtääkseen sen, mitä Sana sanoo ja opettaa !

        Jos aikakautta ja vanhan ja uuden liiton osittaista päälekkäisyytta ja Hengen vuodatuksen aikaa ei huomoi tulkinnoissaan, niin kaikki menee ihan puuroksi ja velliksi, kuten monilla uskovilla onkin yhä !

        Eli kaikki on yhtä sekasotkua silloin vain.

        Sinä olet väärässä. Nuo ihmiset eivät edes olleet juutalaisia vaan korinttolaisia. He eivät voineet kuulua vanhaan liittoon. He eivät myöskään olleet tulleet uskoon ennen Jeesuksen ristiinnaulitsemista sillä korinnolaisille ei julistettu evankeliumia ennen ristiinnaulitsemista.


      • Kreikan.korintit
        tååp kirjoitti:

        Sinä olet väärässä. Nuo ihmiset eivät edes olleet juutalaisia vaan korinttolaisia. He eivät voineet kuulua vanhaan liittoon. He eivät myöskään olleet tulleet uskoon ennen Jeesuksen ristiinnaulitsemista sillä korinnolaisille ei julistettu evankeliumia ennen ristiinnaulitsemista.

        Eivätkös korinttolaiset olleet lähinnä antiikin kreikkalaisia, hellenistejä, ihka pakanoita, joilla omat, kreikkalaiset pakanajumalansa?

        Roomalaiset jumalineen taas ihan toista pakanajoukkoa.

        Nämä, eri pakanat, kai kuitenkin elelivät jokseenkin sulassa sovussa rinnakkain, Rooman imperiumissa?

        Kaukaisen Juudean juutalaisuus lienee ollut heille tuttua, mutteivät kuitenkaan pitäneet lähemmin yhtä.


      • puurot.ja.vellit
        tååp kirjoitti:

        Sinä olet väärässä. Nuo ihmiset eivät edes olleet juutalaisia vaan korinttolaisia. He eivät voineet kuulua vanhaan liittoon. He eivät myöskään olleet tulleet uskoon ennen Jeesuksen ristiinnaulitsemista sillä korinnolaisille ei julistettu evankeliumia ennen ristiinnaulitsemista.

        Tutki hyvä ihminen vähän enemmän asioita !

        Johannes Kastaja ei julistanut parannuksen kastetta kuin juutalaisille !

        Tämä asia on selvääkin selvemmin sanottu !

        Nuo olivat siis kuulleet ja uskoneet Johannes Kastajan todistusta, sillä heille ei siis oltu kerrottu vielä mitään Hengen vuodatuksesta !

        Ensimmäiset uudestisyntyneet eli Hengellä kastetut pakanat, olivat vasta Korneliuksen huonekunta ja heille Pietari siis julisti koko ilosanoman ja he saivat heti luvatun Hengen !

        Joten nuo selvääkin selvemmin olivat siis juutalaisia, jotka tulivat uskoon ENNEN Jeesuksen ylösnouseemusta:

        2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan".
        3 Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella".
        4 Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen".

        Kaikki on tässä selvääkin selvemmin sanottu !

        Siis Johannes oli vanhan liiton viimeinen profeetta, ja hän ei varmasti kastanut yhtään ainutta pakanaa(saastaista), sillä siten hän olisi rikkonut laika ja säädöksiä.

        Voistitko ystävällisesti tutkia kunnolla ensin Sanaa, ennen kuin alat väittämään tuollaisia valheitasi totuudeksi ?

        Tämä jatkuva virheittesi korjailu alkaa käydä raskaaksi siis.

        Siis lue ja tutki kunnolla Sanaa ENSIN, ennen kuin alat väittämään todeksi asioita, jotka heti jo lukiessa ja tutkiessa kunnolla kyseisen Raamatunkohdan, paljastuvat silkaksi valheeksi !


    • Kiitos Jumalalle tästä Kirjoittajasta. >> puurot.ja.vellit
      26.2.2019 17:11
      Sori vaan, mutta vanhaa ei haudata vesikasteessa !

      Uudestisyntymässä vanha kuolee ja haudataan, ja uusi on sijaan tullut !

      2. Kor. 5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

      Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä, joten tämä Hengellä kastaminen on se paikka ja hetki, jossa vanha kuoli ja on haudattu !

      Selitätkö itsellesi nämä Paavalin selvät sanat:

      1. Kor. 1:17 Sillä Kristus EI LÄHETTÄNYT MINUA KASTAMAAN, vaan evankeliumia julistamaan-

      14 Minä kiitän Jumalaa, ETTEN OLE KASTANUT TEISTÄ MUITA, KUIN Krispuksen ja Gaiuksen,

      Jäi sinun väittämäsi kuoppaamiset pahasti hoitamatta, vai kuinka ?

      Jos sinua ja omaksumaasi oppia uskoisimme, niin tuossahan Paavalin olisi tullut HÄVETÄ sitä, ettei ollut kastanut ihan kaikkia uudestisyntyneitä, eikö totta ?

      Apostoli itse sanoo Herran henk koht opettaneen ja ohjeistaneen hänet !

      Apostoli itse sanoo, että srk vanhimman pitää olla esimerkillinen kaikessa toiminnassaan ja esimerkkinä ja esikuvana nuoremmille !

      Minkä neuvon ja ohjeen Paavali siis antoi omalla toiminnallaan seurakunnille ???

      NO MINÄ AINAKIN ANTAISIN SAMA NEUVO KUN PAAVALI ANTOI. >>>

      2.Korinttolaiskirje:
      13:11 Lopuksi, veljet, iloitkaa, tulkaa täydellisiksi, ottakaa vastaan kehoituksia, olkaa yhtä mieltä, eläkää sovussa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.
      ERITYISESTI TULKAA TÄYDELLISEKSI

      1.Pietarin kirje:
      1:15 vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi.
      2:4 Ja tulkaa hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset tosin ovat hyljänneet, mutta joka Jumalan edessä on valittu, kallis,

      MÄ PELKÄÄN ETTÄ KÄY HUONOSTI SUURIN OSA SUOMEN SIONISTA JOKA ON HYLJÄNNEET JUMALAN POIKA ..

    • Joonkumma

      puurot.ja.vellit. sinä olet nimeen omaan uudesti syntynmätön pimeyden palvelija. Sinä valehtelet, niin että korvasikin heiluvat.
      Olet nähnyt useita sinun kaltasiasi tällä palstalla. Kun vähän enämmän kyselee, niin heidän valheveljien, uskoontolo onkin jokinlainen käyttäytymisen muutos ja Mooseksen käskyjen pitäminen ja Pyhän Hengen kaste saadaan samassa valheellisessa parannuksen teossa, niin Pyhäkin Henkikin on pelkkkää tyhjää.
      En usko pätkääkään sinun sepustuksistasi. Toisessa ketjussa toit esille pelkkää sydämesi pimeyttä ja opetusta vastoin selvää Sanan ilmoitusta.
      Kirjoitit itsestäsi: "Eli kaikki on yhtä sekasotkua silloin vain" sinun oppisi on yhtä seksotkua.

      • puurot.ja.vellit

        Niin ja miksi valehtelet ja herjaat TAAS ?

        Pyhä Henkikö sinua siihen kehoittaa, ja laittaa sinut herjaamaan ja valehtelemaan ?

        En yhäkään ole toraisti eli toorauskova/judiasiti, olen uudestisyntynyt Jumalan lapsi !

        Mutta mietitäänkö sitä, että mitä valhetelusi ja herjaamisesi sinusta itsestäsi kertoo ?

        Kiittääkö Herra Jeesus sinua, tästä sinun toiminnastasi ?

        Raamattu sanoo:

        14 Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan.
        15 Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta.
        16 Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno.

        Niin ja älä yritä kääntää näitä sanoja minua kohtaan, sillä minä en riitele, eikä minulla ole vihaa eikä riitaisuutta sydämessäni, enkä siten vihaa sinuakaan, vaikka minua herjaatkin !

        Minä vain lähinnä säälin sinua, sillä sinä tulet löytämään nuo valehtelusi ja herjaamisesi edestäsi aikanaan, sinä ihan itse ja vastaat niistä Herralle, sillä minä jätän ne hänelle kaikki !


    • Joonkumma

      Sinun motiivisi näkyy hyvin kirjoituksissa. Haluat olla kaikkien yläpuolellä ja ja tuomita Jeesuksen uskovat. Oppisi pyörii sinun oman napasi ympärillä.
      Luuletko , että olen sokea? Sinun valosi ei ole Jumalan mielen mukaista eikä valosi ole peräisin Jumalalta. Sillä Jumalan valo valaiseen tietä kaikkeinpyhimpään.
      Toisinaan täällä on kysytty, miten erottaa opetuksen eksytyksestä. Oikean opin tunnistaa kokonaisuudesta , siitä miten suuntaan opetus antaa valoa.
      "Aaron teki niin; hän nosti lamput valaisemaan seitsenhaaraisen lampun edustaa." Ainoastaan ylimmäinen pappi, Jeesus nostaa voi lamput paikoilleen.
      Kirjoitit minulle tuomion, joka on oikeastaan kirous, ja jonka kaltaista minä en halua kenellekään kirjottaa: "sinä tulet löytämään nuo valehtelusi ja herjaamisesi edestäsi aikanaan, sinä ihan itse ja vastaat niistä Herralle, sillä minä jätän ne hänelle kaikki !"
      Sinun kirouksesi on lähes samankaltainen kuin se, jonka papit langettivat Juudakselle.

      • puurot.ja.vellit

        Taas lisää valheita ja vääriä syytöksiä vain !

        Jos haluaisin olla muiden yläpuolella ja kerätä kunniaa ja asemaa itselleni, niin toki silloin kirjoittaisin omalla nimelläni !

        Siis eihän nyt minua voi edes tunnistaa, joten kuinka voisin millään saauttaa tuollaisia asioita, joista minua syytit siis valheellisesti ja vastoin totuutta !

        En ole mitään tuomioita sinulle kirjoittanut !

        Saati sitten kirousta !

        Raamattu ja Jeesus itse opettaa sen, että mitä ihminen kylvää, sitä hän niittää myös !

        Gal. 6:7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

        Sananl. 22:8 Joka vääryyttä kylvää, se turmiota niittää, ja hänen vihansa vitsa häviää.

        Mark. 4:24 Ja hän sanoi heille: "Ottakaa vaari siitä, mitä kuulette; millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan, vieläpä teille lisätäänkin.

        Kol. 3:25 Sillä se, joka tekee väärin, on saava takaisin, mitä on väärin tehnyt;
        ja henkilöön ei katsota.

        Eli en ole mitään kirouksia langettanut, joten sekin oli siis selvä valhe !

        Valhetta valheen perään sinä vain suollat ja noita vääriä todistuksiasi !

        Minä olen vain kertonut sinulle sen, mitä Sana eli Herra sanoo, noista sinun omista touhuistasi, eli herjaamisistasi ja valehteluistasi ja vääristä todistuksistasi lähimmäisistäsi !

        Mutta vastaa nyt vihdoin minulle kysymykseeni:

        Pyhä Henkikö ja Jeesusko sinua siis kehoittaa ja laittaa valehtelemaan ja herjaamaan ihmisiä ???

        Jään odottelemaan vastaustasi !


    • tååg

      Apt. 19:2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan."

      Tämä todistaa, että nuo ihmiset eivät olleet juutalaisia, sillä juutalaisille oli kyllä opetettu Pyhästä Hengestä

      1.Mooseksen kirja:
      1:2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
      41:38 Ja farao sanoi palvelijoilleen: "Voisimmeko löytää ketään, jossa on Jumalan henki niinkuin tässä?"
      1.Samuelin kirja:
      10:10 Ja kun he tulivat sinne, Gibeaan, niin katso, joukko profeettoja tuli häntä vastaan. Silloin Jumalan henki tuli häneen, ja hänkin joutui hurmoksiin heidän keskellänsä.
      11:6 Kun Saul kuuli tämän asian, tuli Jumalan henki häneen, ja hän vihastui kovin.
      19:20 Niin Saul lähetti miehiä ottamaan Daavidia. Mutta kun he näkivät profeettain joukon hurmoksissa ja Samuelin seisovan johtamassa heitä, tuli Jumalan henki Saulin miehiin, niin että hekin joutuivat hurmoksiin.
      19:23 Mutta kun hän oli menossa sinne, Raaman Naajotiin, tuli Jumalan henki häneenkin, niin että hän kulki hurmoksissa, kunnes tuli Raaman Naajotiin.
      2.Aikakirja:
      15:1 Niin Jumalan henki tuli Asarjaan, Oodedin poikaan.
      24:20 Niin Jumalan Henki täytti Sakarjan, pappi Joojadan pojan, ja hän astui kansan eteen ja sanoi heille: "Näin sanoo Jumala: Miksi te rikotte Herran käskyt omaksi onnettomuudeksenne? Koska te olette hyljänneet Herran, hylkää hänkin teidät."

      Apt 11:19 Ne, jotka olivat hajaantuneet sen ahdingon vuoksi, joka oli syntynyt Stefanuksen tähden, vaelsivat ympäri hamaan Foinikiaan ja Kyproon ja Antiokiaan saakka, mutta eivät puhuneet sanaa muille kuin ainoastaan juutalaisille.
      11:20 Heidän joukossaan oli kuitenkin muutamia kyprolaisia ja kyreneläisiä miehiä, jotka, tultuaan Antiokiaan, puhuivat kreikkalaisillekin ja julistivat evankeliumia Herrasta Jeesuksesta.

      Antiokiassa oli julistettu evankeliumia pakanoillekin, jotka olivat tulleet uskoon.

      puurot.javellien väite siitä, että opetuslapset eivät olisi kuuluneet uuteen liittoon, on valheellinen. Apostolit olivat uuden liiton uskovaisia ja he tulivat ensin uskoon Pyhän Hengen vaikutuksesta ja myöhemmin he saivat Pyhän Hengen kasteen.

      Nykyaikanakin uskoon tullut ihminen voi ja hänen on hyvä ottaa vastaan Pyhän Hengen kaste.

      • puurot.ja.vellit

        Miksi jankkaat selviä valheitasi ???

        Minä jo vastasin sinulle hyvin selvästi:

        --------------------------------------------------

        Tutki hyvä ihminen vähän enemmän asioita !

        Johannes Kastaja ei julistanut parannuksen kastetta kuin juutalaisille !

        Tämä asia on selvääkin selvemmin sanottu !

        Nuo olivat siis kuulleet ja uskoneet Johannes Kastajan todistusta, sillä heille ei siis oltu kerrottu vielä mitään Hengen vuodatuksesta !

        Ensimmäiset uudestisyntyneet eli Hengellä kastetut pakanat, olivat vasta Korneliuksen huonekunta ja heille Pietari siis julisti koko ilosanoman ja he saivat heti luvatun Hengen !

        Joten nuo selvääkin selvemmin olivat siis juutalaisia, jotka tulivat uskoon ENNEN Jeesuksen ylösnouseemusta:

        2 Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan".
        3 Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella".
        4 Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen".

        Kaikki on tässä selvääkin selvemmin sanottu !

        Siis Johannes oli vanhan liiton viimeinen profeetta, ja hän ei varmasti kastanut yhtään ainutta pakanaa(saastaista), sillä siten hän olisi rikkonut laika ja säädöksiä.

        Voistitko ystävällisesti tutkia kunnolla ensin Sanaa, ennen kuin alat väittämään tuollaisia valheitasi totuudeksi ?

        Tämä jatkuva virheittesi korjailu alkaa käydä raskaaksi siis.

        Siis lue ja tutki kunnolla Sanaa ENSIN, ennen kuin alat väittämään todeksi asioita, jotka heti jo lukiessa ja tutkiessa kunnolla kyseisen Raamatunkohdan, paljastuvat silkaksi valheeksi !


    • tååg

      Apt 8:14 Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen.
      8:15 Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen;
      8:16 sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen.
      8:17 Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

      Tässä puhutaan samarialaisista uskovaisista, jotka siis eivät olleet juutalaisia, he olivat tulleet uskoon ja ottaneet kasteen, Pyhä Henki oli vaikuttanut heissä uskon, mutta heiltä puutui vielä Pyhän Hengen kaste.

      • rstuvx

        Pyhä Henki ei ollut tullut yhteenkään heistä !

        Uudestisyntymässä saadaan Pyhä Henki, joka todistaa sisimmässä että on Jumalan lapsi.

        Tosiasiassa Pietari ja Johannes ohjasivat nämä Jumalan Sanalle myötämieliset ihmiset uudestisyntymään.


      • puurot.ja.vellit

        Jeesus itse sanoo, että Häntä ei lähetetty, kuin Israelin kansan eksyneiden lampaiden luokse !

        Matt. 15:24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

        Jeesus kohtasi Samarialaisen naisen kaivolla, ja julisti sille kaupungille ilosanomaa !

        Mitä se Samarialainen nainen sanoi heidän ja sen kaupunin asukkaiden syntyperästä ?

        4 Mutta hänen oli kuljettava Samarian kautta.
        5 Niin hän tuli Sykar nimiseen Samarian kaupunkiin, joka on lähellä sitä maa-aluetta, minkä Jaakob oli antanut pojalleen Joosefille.
        6 Ja siellä oli Jaakobin lähde. Kun nyt Jeesus oli matkasta väsynyt, istui hän lähteen reunalle. Ja oli noin kuudes hetki.
        7 Niin tuli eräs Samarian nainen ammentamaan vettä. Jeesus sanoi hänelle: "Anna minulle juoda".
        8 Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan.
        9 Niin Samarian nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa.
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."
        11 Nainen sanoi hänelle: "Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi?
        !!!
        12 Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob,
        !!!
        joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?"

        Ja koska sinun Raamatun tutemuksesi on näin heikkoa, niin kai tiedät sen, että kuka oli tuo "isämme Jaakob" ?

        1. Moos. 32:28 Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel,

        Eli nämä Israililaisten halveksimat Samarialaiset siis olivat Israeililaisia eli veljiä heille, ja siksi Jeesus julisti heille ilosanoman !

        39 Ja monet samarialaiset siitä kaupungista uskoivat häneen naisen puheen tähden, kun tämä todisti: "Hän on sanonut minulle kaikki, mitä minä olen tehnyt".
        40 Kun nyt samarialaiset tulivat hänen luoksensa, pyysivät he häntä viipymään heidän luonaan; ja hän viipyi siellä kaksi päivää.
        41 Ja vielä paljoa useammat uskoivat hänen sanansa tähden,
        42 ja he sanoivat naiselle: "Emme enää usko sinun puheesi tähden, sillä me itse olemme kuulleet ja tiedämme, että tämä totisesti on maailman Vapahtaja".

        Joten TAAS joudun sanomaan sinulle, että LUE JA TUTKI SANAA ENEMMÄN JA KUNNOLLA ja lopeta valheitteisi leivittely !

        Älä ala väittämään varmaksi asioita, joita et itse vielä kyllin tiedä !

        5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7 tahtoen olla lainopettajia,
        !!!
        vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.
        !!!


      • puurot.ja.vellit
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Jeesus itse sanoo, että Häntä ei lähetetty, kuin Israelin kansan eksyneiden lampaiden luokse !

        Matt. 15:24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

        Jeesus kohtasi Samarialaisen naisen kaivolla, ja julisti sille kaupungille ilosanomaa !

        Mitä se Samarialainen nainen sanoi heidän ja sen kaupunin asukkaiden syntyperästä ?

        4 Mutta hänen oli kuljettava Samarian kautta.
        5 Niin hän tuli Sykar nimiseen Samarian kaupunkiin, joka on lähellä sitä maa-aluetta, minkä Jaakob oli antanut pojalleen Joosefille.
        6 Ja siellä oli Jaakobin lähde. Kun nyt Jeesus oli matkasta väsynyt, istui hän lähteen reunalle. Ja oli noin kuudes hetki.
        7 Niin tuli eräs Samarian nainen ammentamaan vettä. Jeesus sanoi hänelle: "Anna minulle juoda".
        8 Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan.
        9 Niin Samarian nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa.
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."
        11 Nainen sanoi hänelle: "Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi?
        !!!
        12 Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob,
        !!!
        joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?"

        Ja koska sinun Raamatun tutemuksesi on näin heikkoa, niin kai tiedät sen, että kuka oli tuo "isämme Jaakob" ?

        1. Moos. 32:28 Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel,

        Eli nämä Israililaisten halveksimat Samarialaiset siis olivat Israeililaisia eli veljiä heille, ja siksi Jeesus julisti heille ilosanoman !

        39 Ja monet samarialaiset siitä kaupungista uskoivat häneen naisen puheen tähden, kun tämä todisti: "Hän on sanonut minulle kaikki, mitä minä olen tehnyt".
        40 Kun nyt samarialaiset tulivat hänen luoksensa, pyysivät he häntä viipymään heidän luonaan; ja hän viipyi siellä kaksi päivää.
        41 Ja vielä paljoa useammat uskoivat hänen sanansa tähden,
        42 ja he sanoivat naiselle: "Emme enää usko sinun puheesi tähden, sillä me itse olemme kuulleet ja tiedämme, että tämä totisesti on maailman Vapahtaja".

        Joten TAAS joudun sanomaan sinulle, että LUE JA TUTKI SANAA ENEMMÄN JA KUNNOLLA ja lopeta valheitteisi leivittely !

        Älä ala väittämään varmaksi asioita, joita et itse vielä kyllin tiedä !

        5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7 tahtoen olla lainopettajia,
        !!!
        vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.
        !!!

        Niin ja Jeesus siis tiesi kyllä sen, että ketkä ovat niitä Israelin kadonneita lampaita.

        Kuten siis edellisestäkin Raamatun kertomuksesta käy hyvin selville !

        Nuo Samarialaiset siis oikeasti olivat Israelin huonetta, vaikka heitä eivät juutalaiset käsittäneetkään veljikseen, vaan halveksivat heitä siis väärin !

        Jaakob = Israel !

        12 Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob,


      • tååg
        rstuvx kirjoitti:

        Pyhä Henki ei ollut tullut yhteenkään heistä !

        Uudestisyntymässä saadaan Pyhä Henki, joka todistaa sisimmässä että on Jumalan lapsi.

        Tosiasiassa Pietari ja Johannes ohjasivat nämä Jumalan Sanalle myötämieliset ihmiset uudestisyntymään.

        He olivat tulleet uskoon Pyhän Hengen vaikutuksesta ja lapseuden henki oli heissä mutta Pyhän Hengen kastetta he eivät olleet kokeneet.

        Ihmisiä ei kastettu, elleivät he olleet ensin uudestisyntyneet Pyhän Hengen vaikutuks3esta.


      • puurot.ja.vellit
        tååg kirjoitti:

        He olivat tulleet uskoon Pyhän Hengen vaikutuksesta ja lapseuden henki oli heissä mutta Pyhän Hengen kastetta he eivät olleet kokeneet.

        Ihmisiä ei kastettu, elleivät he olleet ensin uudestisyntyneet Pyhän Hengen vaikutuks3esta.

        Vai vielä tuokin "lapseuden Henki" harhaoppi !

        No, voi voi sentään !

        Pyhällä Hengellä on monta nimeä kuten Jeesuksella Kristuksella Vapahtajalla ja Messiaalla.

        Pyhä Henki on se Lapseuden Henki, joka rukoilee uudestisyntyneessä eli Hengestä syntyneessä uskovassa !

        Room. 8:15 Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!"

        Ihminen ei voi sanoa Jumalaa Isäkseen, jos ei ole sellaiseksi tullut, eli jos ei ole saanut sitä Pyhää Henkeä pelastuksen sinetiksi ja vakuudeksi pelastuksesta !

        Ihminen ei voi lähestyä Jumalaa Isänään, jos ei ole tullut sovitetuksi Jumalan kanssa, eli jos ei ole siis Hengestä syntynyt ja omaa Pyhää Henkeä itsessään.

        Miten te voittekin olla sekaantuneet kaikkiin näihin "yhden jakeen" valhe oppeihin eli eksytyksiin ???


    • SanassaJaHengessä

      Mitä tarkoitetaan "hurmoskokemuksella"? Tavallaan ymmärrän sen, mutten tiedä ymmärtävätkö he sen samoin, jotka "hurmoskokemuksista" puhuvat, mutteivät ole sitä kuitenkaan itse kokeneet.

      Olen joskus radiosta kuullut lestadiolaisten saavan hurmoksia eli "liikutuksia", mutten kyllä itse PH:n kasteen saaneena koe asiaa ollenkaan samoin. Ymmärrän, että he kokevat jotain sellaista, johon sielu reagoi niillä huudahduksilla. Ehkä Jumalan läheisyys saa ne reaktiot aikaan ihmisessä. Itse en ole koskaan tuollaista kokenut, mutta en hämmästyisi vaikka joskus kokisin. "Liikutus" on varmasti myös aito hengellinen kokemus, mutta luulen sen olevan enemmänkin ihmissielun reaktio Jumalan pyhyyden edessä. Mutta varmasti on myös silkasti lihallistakin "liikutusta", joka ei ole Jumalasta.

      Pyhän Hengen kaste itsessään ei ole tällainen, vaikkakin ihmisten reaktiot voivat vaihdella. Yleisesti ottaen PH:n kaste on rauhallinen, pyhä kokemus. Ulkopuolelta saapuu Henki, eräänlaisen voiman muodossa, kuin pilvi ja tuuli, lähestyy ja ihmisen itse sen hengessään salliessa, peittää ihmisen ulkoa ja sisältä. Tämä on hiukan jännittävää ja voi pelottaakin, mutta mitään ei tapahdu ihmisen itse sitä varovasti hyväksymättä. Nyt, tämän voiman ollessa voimakkaasti yllä, ihmisen hiljaa, ääneen rukoillessa, hän uskossa alkaa puhua kielillä. Nyt tämä voima vahvistuu hänessä ja hän on yltä, päältä, sisältä täysin tämän, Pyhän Hengen vaikutuksessa.

      Tämä olemus jää pysyväksi hänessä, vaikkakin voimakkuudet vaihtelevat. Uskovan tulee vaalia tätä Henkeä ja voimaa itsessään: sanan puhumisessa, lukemisessa, rukouksessa, Hengessä ja armolahjoissa elämisessä.
      *

      • puurot.ja.vellit

        Mitä yrität selittää, selityksesi on melko epäselvä ?

        Sinä siis kirjoitit:

        " Yleisesti ottaen PH:n kaste on rauhallinen, pyhä kokemus. Ulkopuolelta saapuu Henki, eräänlaisen voiman muodossa, "

        1) Eikö siis mielestäsi uudestisyntyneellä uskovalla vielä ole Henkeä itsessään ?

        2) Tuleeko se vasta jossain erillisessä "henkikasteessa" ?

        Sitten kirjoitit:

        " Nyt, tämän voiman ollessa voimakkaasti yllä, ihmisen hiljaa, ääneen rukoillessa, hän uskossa alkaa puhua kielillä. "

        3) Tarvitaanko siis kielillä puhumiseen "henkikaste tapahtuma" tai Hengellä täyttyminen ?

        4) Eikö uskova voi muuten puhua kielillä ?


      • puurot.ja.vellit

        Miten sinä selität sen, että minä en ole kokenut mitään hellareiden opettamaa erillistä "henkikastetta" ja kuitenkin puhun kielillä ja muutkin armolahjat minulla toimivat ???

        Enkä saanut armolahjoja siis minkään "henkikasteen" tai edes Hengellä täyttymisen aikana ja ansiosta, vaan vain sitä mukaa ne ovat alkaneet toimia, kun niitä on tarvittu !


      • PyhänHengenHerruus
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Mitä yrität selittää, selityksesi on melko epäselvä ?

        Sinä siis kirjoitit:

        " Yleisesti ottaen PH:n kaste on rauhallinen, pyhä kokemus. Ulkopuolelta saapuu Henki, eräänlaisen voiman muodossa, "

        1) Eikö siis mielestäsi uudestisyntyneellä uskovalla vielä ole Henkeä itsessään ?

        2) Tuleeko se vasta jossain erillisessä "henkikasteessa" ?

        Sitten kirjoitit:

        " Nyt, tämän voiman ollessa voimakkaasti yllä, ihmisen hiljaa, ääneen rukoillessa, hän uskossa alkaa puhua kielillä. "

        3) Tarvitaanko siis kielillä puhumiseen "henkikaste tapahtuma" tai Hengellä täyttyminen ?

        4) Eikö uskova voi muuten puhua kielillä ?

        1. On. Uudestisyntymässä uskova saa sisimpäänsä Jeesuksen / Pyhän Hengen.

        2. Pyhän Hengen kaste on Pyhän Hengen Itsensä vaikuttama, Hänen täydemmän voimansa saaminen.

        3. Raamatullisesti, Helluntaipäivänä, Pyhän Hengen laskeutuessa Yläsaliin, siellä uskovien rukoillessa - joissa Pyhä Henki jo uudestisyntymän kautta vaikutti - Pyhä Henki erityisenä voimana ja tulenliekkeinä laskeutui heidän ylleen, he täyttyivät Pyhällä Hengellä ja alkoivat nyt, tässä täyteydessä puhua kielillä, saaden muitakin armolahjoja.

        4. Tiettävästi on olemassa monenlaista kielilläpuhujaa. Ilmiönä se kaikki ei ole Pyhästä Hengestä lähtöistä.

        Miksi sinä puhut kielillä, ilman Pyhän Hengen kastetta, tätä en uskalla selittää. Ehkä tämä oma lauseesi selittää sen osaltaan: "Mitä yrität selittää, selityksesi on melko epäselvä?"

        En ala riitelemään Pyhästä Hengestä ja Hänen teoistaan. Hän On Herra.
        *


      • puurot.ja.vellit
        PyhänHengenHerruus kirjoitti:

        1. On. Uudestisyntymässä uskova saa sisimpäänsä Jeesuksen / Pyhän Hengen.

        2. Pyhän Hengen kaste on Pyhän Hengen Itsensä vaikuttama, Hänen täydemmän voimansa saaminen.

        3. Raamatullisesti, Helluntaipäivänä, Pyhän Hengen laskeutuessa Yläsaliin, siellä uskovien rukoillessa - joissa Pyhä Henki jo uudestisyntymän kautta vaikutti - Pyhä Henki erityisenä voimana ja tulenliekkeinä laskeutui heidän ylleen, he täyttyivät Pyhällä Hengellä ja alkoivat nyt, tässä täyteydessä puhua kielillä, saaden muitakin armolahjoja.

        4. Tiettävästi on olemassa monenlaista kielilläpuhujaa. Ilmiönä se kaikki ei ole Pyhästä Hengestä lähtöistä.

        Miksi sinä puhut kielillä, ilman Pyhän Hengen kastetta, tätä en uskalla selittää. Ehkä tämä oma lauseesi selittää sen osaltaan: "Mitä yrität selittää, selityksesi on melko epäselvä?"

        En ala riitelemään Pyhästä Hengestä ja Hänen teoistaan. Hän On Herra.
        *

        Eli tarkoitatko siis siten, että uskova saa uudestisyntymisessä 1/3 osaa Hengestä/Hengen voimasta, ja vasta tuossa "henkikasteessa" loput 2/3 osaa ?

        Siis ihan oikesti, noinko sinä uskot, vaikka Sana sanoo, että Henkeä ei saada mitalla !

        Joh. 3:34 Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.

        Lisäksi tuo siis tarkoittaisi sitä, että on 2 eri kastia uudestisyntyneiden joukossa, eli ylempi ja alempi kasti.

        Noinko sinä ajattelet ?

        Helluntaina opetuslapsista Jumala teki Apostoleita ja siksi he täyttyivät Hengellä, ja saivat palvelutehtäväänsä tarvittavat lahjat myös.

        Sillä ei ole mitään tekemistä hellareiden "henki kasteen" kanssa, jossa uskovat himoitsevat samoja asioita, mitä Apostolit TEHTÄVÄÄNSÄ varten saivat ja joilla Jumala heidät palvelutehtäväänsä varten varusti.

        Sitten sinä kirjoitit:

        " 4. Tiettävästi on olemassa monenlaista kielilläpuhujaa. Ilmiönä se kaikki ei ole Pyhästä Hengestä lähtöistä.
        Miksi sinä puhut kielillä, ilman Pyhän Hengen kastetta, tätä en uskalla selittää. Ehkä tämä oma lauseesi selittää sen osaltaan "

        Eli koska minun kohdllani Jumala ei ole toiminut kuten sinun kohdallasi, niin minä olenkin siis väärässä hengessä jopa !

        Tähän samaan väärään yleistämiseen, olen monesti törmännyt !

        Eli uskova tekee oman tapauksen perusteella aivan järjettömän ykeistyksen, jossa Jumala voi toimia ja toimii vain siten kuin omassa tapauksessa.

        Siis yhden ainoan tapauksen kautta tehdään todella laaja ja väärä yleistys !

        Jumala toimii tavalla ja toisella ja hyvinkin yksilöllisesti, joten jos sinäkin olisit vaikka 100 kielilläpuhuvaa haastatallut, olisit huomannut sen, että kielet saadaan monella tapaa, eikä Jumala muutenkaan ole kaavoihin kangistunut koskaan !

        Siis Jumala pelasti kansansa monella tapaa, eli jos luet vähänkin Raamattuasi, niin sen huomaisit ja tämänkin asian tajuaisit !

        Törkeää tuossa sinun toiminnassasi eli väärässä yleistyksessäsi YHDEN OMAN tapauksen kautta on se, että sinä jopa vihjasit minun toimivan väärässä hengessä !!!

        Se on vakava syyte/heitto, sillä sinä silloin väität/vihjailet minussa vaikuttavaa Pyhää Henkeä saastaiseksi hengeksi !

        Varo hyvä ihminen !

        Sitten tämä loppulauseesi vielä, se on törkeää touhua:

        " En ala riitelemään Pyhästä Hengestä ja Hänen teoistaan. Hän On Herra. "

        Ensin siis väität ITSE minua Hengellä kastamattomaksi, vaikka minulla toimii useita armolahjoja silkasta Herran Armosta !

        Lisäksi vihjailet kierosti, että minussa Pyhän Hengen sijaan puhuu paha henki !

        Ja sinä kehtaat vielä sanoa kaiken sen päälle noin:

        " En ala riitelemään Pyhästä Hengestä ja Hänen teoistaan. Hän On Herra. "

        Mitä muuta tuo oli sinulta kuin törkeää herjaamista ja syyttelyä ja siten riitelyä ja riidan haastamista ???

        Häpeä, sinä väärä hurskastelija !


    • Korjausta.kaivataan

      Nimimerkki "tååp ". Sinulla hyviä ja raamatullisia ajatuksia.
      Mutta Raamattu on nykyään pahasti sivussa uskovien elämästä. Se johtuu osittain siitä, että jotkut vääristävät Raamatun opetusta Pyhän Hengen kasteesta. Pyhän Hengen saaminen sydämeen sinetiksi on eri asia kuin henkikaste. Tämän hämärtyminen on sekoittanut käsitykset.

      • puurot.ja.vellit

        Jaha, no piti tuokin "sinetti" harhaoppi, ja yhden jakeen oppi, tulla käsittelyyn !

        Sokea ei ymmärrä tuotakaan Raamatun Sanaa:

        Efesolaiskirje 1
        13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
        14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.

        Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Siis uudestisyntymässä saatu Pyhä Henki on se sinetti ja Henki siis toimii sinettinä pelastuksestamme !

        Jos siis ihmisellä on Pyhä Henki, hän on pelastetussa tilassa !

        Mutta jos Henki poistuu, niin sitten se ihminen menettää pelastuksensa !

        Nämä "sinetti oppia" julistavat siis väittävät niin, että uudestisyntynyt ei olekkaan saanut Pyhää Henkeä, eikä siten ole pelastetussa tilassa, vaan kadotuksen on menossa, vaikka Jeesus puhuu ja opettaa ihan muuta uudestisyntymisestä eli Hengestä syntymisestä:

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        9 Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

        Ilman Henkeä, ei ihminen ole uudestisyntynyt eli Hengestä syntynyt !!!

        1. Kor. 4:15 Sillä vaikka teillä olisi kymmenentuhatta kasvattajaa Kristuksessa, niin ei teillä kuitenkaan ole monta isää; sillä minä teidät synnytin evankeliumin kautta Kristuksessa Jeesuksessa.

        Miten uskovaksi itseään nimittävillä ovat jopa nämä ihan perus asiat näin pahasti kateissa ???

        En voi muuta kuin ihmetellä todella suuresti !!!


    • Sitä.jakoon
      • EiNokkaPokkaa

        Kuuntelin alkua jonkin verran ja mitä kuulin, niin tuon perusteella sanon, että olen ainakin kuulemaani asti käsityksiltäni yhtä mieltä W. Lindroosin kanssa. Hän luki Raamattua ja opetti mitä sanassa sanottiin. Tästä ei voi olla eri mieltä.

        En ole ennen Lindroosia kuunnellutkaan, sillä omat uskonkäsitykseni ovat vankat, enkä välitä enää sekoittaa ajatuksiani kristinuskon perusopetuksista poikkeavilla näkemyksillä. Eikö Lindroos ole nk. messiaaninen?

        Minut on jo kokemusten kautta, netissä rokotettu kaikkea nk. messiaanista uususkontoisuutta vastaan. Messareilta saa krisu aina ennenpitkää "nokkaansa".
        *


      • weijolaiset

        Weijolaiset uskovat kuten Weijo sanoo ja määrää.

        Weijo on siirtänyt pelastuksen vesikasteeseen, eli hänen oppinsa ja sitä kautta myös käytännön toimintansa mukaan uudestisyntynyt ei vielä ole Seurakunnan jäsen, vaan vasta vesikasteessa uskovasta tulee Seurakunnan jäsen.

        Joten Weijo siis opettaa oikeasti niin, että vesikaste pelastaa, eikä uusi luomus ole yhtään mitään vielä.


      • VanhaHyväPesuaine
        weijolaiset kirjoitti:

        Weijolaiset uskovat kuten Weijo sanoo ja määrää.

        Weijo on siirtänyt pelastuksen vesikasteeseen, eli hänen oppinsa ja sitä kautta myös käytännön toimintansa mukaan uudestisyntynyt ei vielä ole Seurakunnan jäsen, vaan vasta vesikasteessa uskovasta tulee Seurakunnan jäsen.

        Joten Weijo siis opettaa oikeasti niin, että vesikaste pelastaa, eikä uusi luomus ole yhtään mitään vielä.

        Joo, näin illalla sen vaivan, että etsin tuon Weijon kuvan, sekä jonkin sivustonsa.

        Periaatteessa (lyhyellä lukemisellani) päättelin, että hänellä on kyllä tietynlainen, oikea ajatus toiminnassaan, mutta, luettuani "viestin luterilaisille", totesin, että tää on taas tätä.

        "Tätä" on kertoa noita perinnehelluntailaisia väittämiä siitä, mitä luterilainen kirkko muka opettaa. Kuulin nuo samat valheet jo pikkulapsena hellareissa ja kun sittemmin erosin ja liityin isieni uskoon, luterilaisuuteen ja aloin lukea luterilaista oppia ja sen teologiaa (niinqu kansantajuisesti), huomasin kuinka minulle oli hellareissa luterilaisista valehdeltu.
        a) Kirkko EI opeta, että kirkon jäsenyys itsessään, ilman uskoa pelastaa (tämä on Katolisen, ei lut.kirkon oppia). Lut.kirkko opiltaan on Jumalan sanan mukainen kristillinen seurakunta, sikäli siinä on pelastus, muttei ilman uskoa ja Kristuksen sisäistä tuntemista! Se, että siinä on tänä päivänä myös jumalattomuus vallalla, ei tee tyhjäksi sitä uskoa ja oppia, minkä se sisimmältään pitää. Kirkossa on paljon syvästi uskovaisia jäseniä. Lutherin lähettämät kirjeet toiselle papille, jotka myöhemmin julkaistiin kirjana, sisältäen tuohtuneita sanoja juutalaisia vastaan, eivät sisälly kirkon oppiin.

        b) Kirkko EI opeta, että kaste, vauvanakaan yksin pelastaa, vaan kasteeseen tulee - vaikka myöhemmin - liittyä myös usko. Ev.lut.kirkko siis opettaa, että kaste usko yhdessä pelastaa. Siksi kastetuille järjestetään nuorena Raamatun opetus, eli rippikoulu. Uskonsa päättää jokainen Jumalan sanan kuulija itse, kirkko ei ala nyppimään ihmisiä pois kirkosta jonkun jäsenensä uskonmäärän liian pienuuden tai olemattomuuden vuoksi. Jokaisella on oikeus olla lähellä evankeliumia ja pelastus tulee Herralta Jeesukselta.

        c) Sakramentit löytyvät kyllä Raamatusta, joskaan ei sillä nimellä, mutta itse asia löytyy. Lindroos itse videolla käytti PH:n kasteesta sanaa "työvoitelu" ja myönsi, ettei sanaa itsessään löydy Raamatusta, mutta itse asia kyllä. Samoin on sakramenttien laita. Sakramentti = kun Jumalan sana liittyy aineeseen (esim. vesikaste ja ehtoollinen). Jumalan sana aine = sakramentti.

        Ja tämä ketju jatkukoon itse aiheesta: Pyhän Hengen kaste, eikä riitana mitä toisen kirkkokunnan ihmiset uskovat ja kuinka oikeassa tai väärässä he ovat. Se ei ole hellareiden eikä messiaanisten, eikä Lindroosin asia.

        Itse olen uskoltani vanhaluterilainen, en kuitenkaan enää kirkon jäsen. Lisäksi joinekin helluntailaisvaikutteineen (en ole enää yli 30 vuoteen ollut hell.srk:n jäsen). Suhtaudun ymmärryksellä myös esim. Ortodoksista kirkkoa, sen hartaampaa siipeä kohtaan. Venäjällä käydessäni, osallistun mahd. liturgioihin ja rukoilen ortodoksikirkoissa.

        "Tää uskoni mun on ja siinä menen kerran, myös iloiten kuolohon."

        Todistakaa oma oppinne itsenään, ei verraten sitä muihin, kuten jenkkimainokset: "Tämä pesuaine on parempi kuin toinen suosittu pesuaine!"

        Eli: Lindroos luettu ja kaikkea hyvää ja jatkoa hänelle, mut älä mulle rupee!
        *


    • Kannattaa.katso

      Ei siinä ole paljon uutta, mutta raamatun opetus avautuu uudella tavalla. Apt. 2. varsinkin.

    • Puhutko.sinä.kielillä

      Videossa on saatu Raamatun opetus kielilläpuhumisesta esitettyä ymmärrettävästi. Lopussa on joku sekaannus?

    • puurot.ja.vellit

      Pieni huomio vain tähän !

      Sitä mukaa, kun näiden valheita ja Raamatun väärsitelyjä olen korjaillut ja valheiksi Sanalla näyttänyt,
      niin sitä mukaa, nämä Totuudesta eksyneet, suoltavat niitä vain yhä lisää, loputtomasti...

      Mutta yhtään Raamatun vääristelyä, eli valhetta, he eivät ole rehdisti tunnistaneet, eivätkä katuneet, saati tehneet niistä parannusta.

      Tämä jatkuva valheiden levittely ja katumattomuus, kertoo minulle ainakin paljon näistä kirjoittajista !

      Paatuneita valehtelijoita ja eksyttäjiä ovat siis, jotka parannusta eivät tee, vaikka heidän valheensa selvääkin selvemmin näyttää Raamatun Sanalla valheiksi.

      Julkisesti levitetään siis valhetta ja vääristellään Sanaa, mutta julkisesti ei kuitenkaan tunnusteta erehdystä ja valhetta valheeksi !

    • tååg

      puurot.ja.vellit opettaa selvää harhaoppia. Hän väittää olevansa Pyhällä Hengellä kastettu ja käyttävänsä armolahjoja mutta meillä ei ole mitään todisteita siitä. Todisteita on vain väärästä opista.

      • puurot.ja.vellit

        Yhtäkään kirjoittamaani asiaa, et ole kyennyt näyttämään Raamatun Sanalla valheeksi !

        Minä sen sijaan olen näyttänyt sinun valehtelevan ja vääristelevän Sanaa jo useita kertoja !

        Joten miten tämä asia nyt oikeasti onkaan ?

        Sinä olet kirjoittanut valheita !

        Minä olen korjannut ja paljastanut ne.

        Sinä vain taas kirjoitit uusia valheita !

        Ja taas minä paljastin ne ...

        Näin tämä on mennyt ja menee OIKEASTI sinun kanssasi.


      • tååg
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Yhtäkään kirjoittamaani asiaa, et ole kyennyt näyttämään Raamatun Sanalla valheeksi !

        Minä sen sijaan olen näyttänyt sinun valehtelevan ja vääristelevän Sanaa jo useita kertoja !

        Joten miten tämä asia nyt oikeasti onkaan ?

        Sinä olet kirjoittanut valheita !

        Minä olen korjannut ja paljastanut ne.

        Sinä vain taas kirjoitit uusia valheita !

        Ja taas minä paljastin ne ...

        Näin tämä on mennyt ja menee OIKEASTI sinun kanssasi.

        Sinä olet luonut omassa päässäsi opin siitä, että juutalaisia muka kohdeltaisiin eri tavalla uuden liiton seurakunnissa kuin pakanoita. Raamattu ei missään sano niin.
        Sinulle on osoitettu useita kohtia Raamatusta, jotka todistavat, että uskoontuleminen ja Pyhän Hengen kaste ovat erillisiä tapahtumia. Sinä kieltäydyt uskomasta sitä. Seuraava lainaus Raamatusta on yksi esimerkki siitä, että pakanat tulivat ensin uskoon Pyhän Hengen vaikutuksesta ja heidät kastettiin ja myöhemmin he sitten saivat Pyhän Hengen kasteen.

        Apt 8:14 Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen.
        8:15 Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen;
        8:16 sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen.
        8:17 Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

        Tässä puhutaan samarialaisista uskovaisista, jotka siis eivät olleet juutalaisia, he olivat tulleet uskoon ja ottaneet kasteen, Pyhä Henki oli vaikuttanut heissä uskon, mutta heiltä puutui vielä Pyhän Hengen kaste.

        Erityisesti kiinnitäpä huomiota tähän lauseeseen: "...nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen..." . Tällä tavalla menetellään nimenomaan uskovaisten kohdalla, heille rukoillaan Pyhän Hengen kastetta, näin ei menetellä pelastumattomien ihmisten kohdalla. Jos ne samarialaiset olisivat olleet pelastumattomia, heille olisi julistettu evankeliumia niinkuin Pietari julisti Korneliuksen kodissa.


      • puurot.ja.vellit
        tååg kirjoitti:

        Sinä olet luonut omassa päässäsi opin siitä, että juutalaisia muka kohdeltaisiin eri tavalla uuden liiton seurakunnissa kuin pakanoita. Raamattu ei missään sano niin.
        Sinulle on osoitettu useita kohtia Raamatusta, jotka todistavat, että uskoontuleminen ja Pyhän Hengen kaste ovat erillisiä tapahtumia. Sinä kieltäydyt uskomasta sitä. Seuraava lainaus Raamatusta on yksi esimerkki siitä, että pakanat tulivat ensin uskoon Pyhän Hengen vaikutuksesta ja heidät kastettiin ja myöhemmin he sitten saivat Pyhän Hengen kasteen.

        Apt 8:14 Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen.
        8:15 Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen;
        8:16 sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen.
        8:17 Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

        Tässä puhutaan samarialaisista uskovaisista, jotka siis eivät olleet juutalaisia, he olivat tulleet uskoon ja ottaneet kasteen, Pyhä Henki oli vaikuttanut heissä uskon, mutta heiltä puutui vielä Pyhän Hengen kaste.

        Erityisesti kiinnitäpä huomiota tähän lauseeseen: "...nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen..." . Tällä tavalla menetellään nimenomaan uskovaisten kohdalla, heille rukoillaan Pyhän Hengen kastetta, näin ei menetellä pelastumattomien ihmisten kohdalla. Jos ne samarialaiset olisivat olleet pelastumattomia, heille olisi julistettu evankeliumia niinkuin Pietari julisti Korneliuksen kodissa.

        OLEN JO NÄYTTÄNYT VALHEEKSI TUON VÄITTEESI !

        Että Samarialaiset olisivat mukamas kaikki pakanoita, eikä Israelilsisia !!!!!!!!!!!!!!!!!

        Tyhmäkö olet, vai lukutaidoton ???

        Vai miksi sinä yhä jankaat selvää valhettasi:

        ------------------------------------------------

        Jeesus itse sanoo, että Häntä ei lähetetty, kuin Israelin kansan eksyneiden lampaiden luokse !

        Matt. 15:24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

        Jeesus kohtasi Samarialaisen naisen kaivolla, ja julisti sille kaupungille ilosanomaa !

        Mitä se Samarialainen nainen sanoi heidän ja sen kaupunin asukkaiden syntyperästä ?

        4 Mutta hänen oli kuljettava Samarian kautta.
        5 Niin hän tuli Sykar nimiseen Samarian kaupunkiin, joka on lähellä sitä maa-aluetta, minkä Jaakob oli antanut pojalleen Joosefille.
        6 Ja siellä oli Jaakobin lähde. Kun nyt Jeesus oli matkasta väsynyt, istui hän lähteen reunalle. Ja oli noin kuudes hetki.
        7 Niin tuli eräs Samarian nainen ammentamaan vettä. Jeesus sanoi hänelle: "Anna minulle juoda".
        8 Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan.
        9 Niin Samarian nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa.
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."
        11 Nainen sanoi hänelle: "Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi?
        !!!
        12 Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob,
        !!!
        joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?"

        Ja koska sinun Raamatun tutemuksesi on näin heikkoa, niin kai tiedät sen, että kuka oli tuo "isämme Jaakob" ?

        1. Moos. 32:28 Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel,

        Eli nämä Israililaisten halveksimat Samarialaiset siis olivat Israeililaisia eli veljiä heille, ja siksi Jeesus julisti heille ilosanoman !

        39 Ja monet samarialaiset siitä kaupungista uskoivat häneen naisen puheen tähden, kun tämä todisti: "Hän on sanonut minulle kaikki, mitä minä olen tehnyt".
        40 Kun nyt samarialaiset tulivat hänen luoksensa, pyysivät he häntä viipymään heidän luonaan; ja hän viipyi siellä kaksi päivää.
        41 Ja vielä paljoa useammat uskoivat hänen sanansa tähden,
        42 ja he sanoivat naiselle: "Emme enää usko sinun puheesi tähden, sillä me itse olemme kuulleet ja tiedämme, että tämä totisesti on maailman Vapahtaja".

        Joten TAAS joudun sanomaan sinulle, että LUE JA TUTKI SANAA ENEMMÄN JA KUNNOLLA ja lopeta valheitteisi leivittely !

        Älä ala väittämään varmaksi asioita, joita et itse vielä kyllin tiedä !

        5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7 tahtoen olla lainopettajia,
        !!!
        vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.
        !!!


      • puurot.ja.vellit
        tååg kirjoitti:

        Sinä olet luonut omassa päässäsi opin siitä, että juutalaisia muka kohdeltaisiin eri tavalla uuden liiton seurakunnissa kuin pakanoita. Raamattu ei missään sano niin.
        Sinulle on osoitettu useita kohtia Raamatusta, jotka todistavat, että uskoontuleminen ja Pyhän Hengen kaste ovat erillisiä tapahtumia. Sinä kieltäydyt uskomasta sitä. Seuraava lainaus Raamatusta on yksi esimerkki siitä, että pakanat tulivat ensin uskoon Pyhän Hengen vaikutuksesta ja heidät kastettiin ja myöhemmin he sitten saivat Pyhän Hengen kasteen.

        Apt 8:14 Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen.
        8:15 Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen;
        8:16 sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen.
        8:17 Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

        Tässä puhutaan samarialaisista uskovaisista, jotka siis eivät olleet juutalaisia, he olivat tulleet uskoon ja ottaneet kasteen, Pyhä Henki oli vaikuttanut heissä uskon, mutta heiltä puutui vielä Pyhän Hengen kaste.

        Erityisesti kiinnitäpä huomiota tähän lauseeseen: "...nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen..." . Tällä tavalla menetellään nimenomaan uskovaisten kohdalla, heille rukoillaan Pyhän Hengen kastetta, näin ei menetellä pelastumattomien ihmisten kohdalla. Jos ne samarialaiset olisivat olleet pelastumattomia, heille olisi julistettu evankeliumia niinkuin Pietari julisti Korneliuksen kodissa.

        Niin ja tässä tuon Raamatun kohtasi edellä kerrotaan se, että Filippus julisti noille Samarialaisille evankeliumin !

        Apt 8
        3 Mutta Saulus raateli seurakuntaa, kulki talosta taloon ja raastoi ulos miehiä ja naisia ja panetti heidät vankeuteen.
        4 Ne, jotka näin olivat hajaantuneet, vaelsivat paikasta toiseen ja julistivat evankeliumin sanaa.
        5 Ja Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta.
        6 Ja kansa otti yksimielisesti vaarin siitä, mitä Filippus puhui, kun he kuulivat hänen sanansa ja näkivät ne tunnusteot, jotka hän teki.
        7 Sillä monista, joissa oli saastaisia henkiä, ne lähtivät pois huutaen suurella äänellä; ja moni halvattu ja rampa parani.
        8 Ja syntyi suuri ilo siinä kaupungissa.

        Filippus ei julistanut ilosanomaa pakanoille !!!

        Pietari oli ensimmäinen, joka niin teki Korneliukselle ja se tapahtui myöhemmin !!!

        Eli Apt 10 luvussa vasta !

        Ja siitä Pietarin ENSIMMÄISESTÄ evankeliumin julistuksesta pakanoille siis aiheutui melkoinen kiistely apostolien keskuudessa !

        Joten Filippus siis ei ollut ensimmänen pakanoiden evankelijoija, vaan juutalaisia siiis oli Samarialaisten seassa ja osa ainakin heistä oli JAAKOBIN ELI ISRAELIN huonekuntaa !!!

        Joten voitko VIHDOIN alkaa tutkia sitä Raamattuasi kunnolla ja enemmän, ennen kuin alat taas esittämään näitä valheitasi !!!


      • LampaatJaSudet
        tååg kirjoitti:

        Sinä olet luonut omassa päässäsi opin siitä, että juutalaisia muka kohdeltaisiin eri tavalla uuden liiton seurakunnissa kuin pakanoita. Raamattu ei missään sano niin.
        Sinulle on osoitettu useita kohtia Raamatusta, jotka todistavat, että uskoontuleminen ja Pyhän Hengen kaste ovat erillisiä tapahtumia. Sinä kieltäydyt uskomasta sitä. Seuraava lainaus Raamatusta on yksi esimerkki siitä, että pakanat tulivat ensin uskoon Pyhän Hengen vaikutuksesta ja heidät kastettiin ja myöhemmin he sitten saivat Pyhän Hengen kasteen.

        Apt 8:14 Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen.
        8:15 Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen;
        8:16 sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen.
        8:17 Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

        Tässä puhutaan samarialaisista uskovaisista, jotka siis eivät olleet juutalaisia, he olivat tulleet uskoon ja ottaneet kasteen, Pyhä Henki oli vaikuttanut heissä uskon, mutta heiltä puutui vielä Pyhän Hengen kaste.

        Erityisesti kiinnitäpä huomiota tähän lauseeseen: "...nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen..." . Tällä tavalla menetellään nimenomaan uskovaisten kohdalla, heille rukoillaan Pyhän Hengen kastetta, näin ei menetellä pelastumattomien ihmisten kohdalla. Jos ne samarialaiset olisivat olleet pelastumattomia, heille olisi julistettu evankeliumia niinkuin Pietari julisti Korneliuksen kodissa.

        Mie en tuolle enää vastaa (jos mahdollista), mutta voisko olla, että hänkin olisi käynyt jonkin Nokia Missio-kaltaisen kielilläpuhumiskoulun, vai mitä niillä oikein on?

        Myös tuollainen, kaikenmaailman nokialaisten armolahjakoulujen kautta opetellut "armolahjat" on se, mistä Raamattu varoittaa: sudet, lammasten vaatteissa, tulevat aidan ali lammastarhaan. Ehkä jo luullen itseäänkin lampaiksi ja sitten kiukuttelevat kun lampaat vetäytyvätkin yhdessä nurkkaan, puolustautumaan sutta vastaan.

        Jumalan luomia susia vastaan minulla sinänsä ei ole mitään, suloisia eläimiä, mutta ihmisistä puhuttaessa tarkoitetaan niillä räkyttäviä, näykkiviä ja repiviä henkilöitä lammastarhoissa, joissa karitsat vain iloisesti pompahtelevat, leikkien toistensa kanssa. Niillä aidan ali tulleilla on niinqu jotain lampaita vastaan. Pitävät itseään 1. luokan lampaina kun ovat saaneet ihan nokia-yliopisto-koulutuksenkin!

        Joskus tietysti on niinkin, että jokunen lammas on itse eksynyt susitarhaan ja yrittää käännyttää susia lampaiksi. Tämähän on jo Jumalan luomistyön vastaista!

        En väitä, että tuolla, meidän näykkijällämme olisi asiat juuri näin. Ei kai tuo ole se Lindroos itse?


    • puurot.ja.vellit

      Olen aiemmin jo kirjoittanut selvästi siitä, että tuon aikakauden juutalaisten kohdallajärjestys meni niin, että he tulivat Jeesuksen uskoviksi, eli ottivat vain ja ainaoastaan Jeesuksen vastaan.

      He eivät saaneet suoraan Pyhää Henkeä, vaan juurikin Apostolien kätten päällepanon kautta, ja siksi siis Apoatolien piti sinne Samariaan mennä !

      Mutta kun pakanat tulivat siis uskoon oli JO uuden liiton aika, ja siten he saivat uskoontulossaan eli uudestisyntymisessään luvatun Pyhän Hengen, kun Jeesus siis kastoi heidät Hengellä, eli he syntyivät siinä uudestisyntymisessään Hengestä !

      Henki siis TÄYTTI uudestisyntyvän, sillä Henki ei tullut vain osaksi tai osaan ihmistä vaan Henki tuli KOKONAAN ja TÄYTTI sen uskovan, eli Jumalan temppelin, ihan kuten Henki täytti aikoinaan Ilmestysmajankin "kuvana" uuden liiton uskovassa tapahtuvasta pyhityksestä !

      2. Moos. 40:34 Sitten pilvi peitti ilmestysmajan, ja Herran kirkkaus TÄYTTI asumuksen;

      Sinä et ole millään selitykselläsi kyennyt näyttämään toteen sitä teidän oppianne todeksi, että:

      1) Jumala ei täyttäisi Hengellään uudestisyntyvää, JO siinä uudestisyntymän hetkessä !!!

      2) Että on uudestisyntyminen erikseen ja sitten sen jälkeinen erillinen "hengellä täyttyminen" !!!

      Tuo oppinne siis veisi ja on vienytkin kastijakoon herätysliikkeet !!!

      Sellaisesta Raamattu ei opeta, että olisi alempi kasti, eli "vain" uudestisyntyneet, ja sitten ylempi kasti, eli uudestisyntyneet ja "hengellä täyttyneet" !

      Jumala puhuu kaikessa siitä, että olemme kaikki samalla viivalla ja tasolla !

      Gal. 3:26 Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.
      27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
      28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
      29 Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan.

      Mutta teistä huokuu siis tuo paisuneisuutenne ja kuvittelunne omasta paremmuudestanne,
      eli te olette juuri ne, jotka kylvävät eriarvoisuutta Saeurakuntaan !

      Te juuri olette näitä kemuilijoita:

      Juud. 1:12 Te likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,

    • ihmiskäden_sormi

      puurot.ja.vellit, sinä taidat edustaa hindulaisuutta. Nyt höpötät kastijaosta. Tiedätkö, sinä jumalaton , että Jumalan valtakunnassa ei ole sinun kastijakojasi?
      Juuru sinä olet sen kaltainen, mitä Sanasta lainasit: "He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä", pelkkä tuulten ajama pilvi.
      Lainasit myös: "Saulus raateli seurakuntaa". Tosiaan sinä raatelt täällä Jeesukseen uskovia.

      • Kovasti panet vastaan sormella Jumalan työ,, mitä Hän on tullut tekemään. Oikea Herätystä me tarvitsemme niin kuin puurot. ja vellit esitti miten pulassa on suomen sion kun opetetaan väärin Uudestisyntymisestä ja Pyhän Hengen kasteesta.


        Kuules sormi, Tee parannus ajoissa.


    • Hyvin kirjoitti Vellit. ja puurot >> puurot.ja.vellit
      26.2.2019 17:11
      Sori vaan, mutta vanhaa ei haudata vesikasteessa !

      Uudestisyntymässä vanha kuolee ja haudataan, ja uusi on sijaan tullut !

      2. Kor. 5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

      Uudestisyntymässä Jeesus kastaa uudestisyntyvän Pyhällä Hengellä, joten tämä Hengellä kastaminen on se paikka ja hetki, jossa vanha kuoli ja on haudattu !

      Selitätkö itsellesi nämä Paavalin selvät sanat:

      1. Kor. 1:17 Sillä Kristus EI LÄHETTÄNYT MINUA KASTAMAAN, vaan evankeliumia julistamaan-

      14 Minä kiitän Jumalaa, ETTEN OLE KASTANUT TEISTÄ MUITA, KUIN Krispuksen ja Gaiuksen,

      Jäi sinun väittämäsi kuoppaamiset pahasti hoitamatta, vai kuinka ?

      Jos sinua ja omaksumaasi oppia uskoisimme, niin tuossahan Paavalin olisi tullut HÄVETÄ sitä, ettei ollut kastanut ihan kaikkia uudestisyntyneitä, eikö totta ?

      Apostoli itse sanoo Herran henk koht opettaneen ja ohjeistaneen hänet !

      Apostoli itse sanoo, että srk vanhimman pitää olla esimerkillinen kaikessa toiminnassaan ja esimerkkinä ja esikuvana nuoremmille !

      Minkä neuvon ja ohjeen Paavali siis antoi omalla toiminnallaan seurakunnille ???

    • ihmiskäden_sormi

      "Kuules sormi, Tee parannus ajoissa", eli mistä pitää tehdä parannus? Pitääkö ryhtyä samalaiseksi valhtelijaksi ja harhaanjohjaksi kuin puuro ja vellit???
      Olen pitänut sinua, savis, jokinlaisen uskovana, mutta sinunkin sudenkarvasi alkavat näkyä.

    • Ja mitä he saivat Helluntaina ? Pistos sydämeen että halusivat päästä synneistä. Pääsivät kasteen hautaan mihin heitä Jeesus itse laittoi ja Uusi Uudestisyntymien kautta on tilalle sitten tullut ja Jumala luonut jokaisessa. Ap. t. 2:37
      Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"

    • uskon_kilpi

      "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Ensin pitää tehdä parannus ja nämä parannuksen tehneet uudesti syntyneet kastetaan. Kasteen jälkeen kuuluu lupaus Pyhän Hengen lahjasta.

    • tååg

      Joh 4:9 .... Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa.

      Sinä puurot.ja.vellit väität, että samarialaiset olisivat olleet juutalaisia. Miksi juutalaiset eivät sitten seurustelleet samarialaisten kanssa. Koska samarialaiset eivät olleet juutalaisia vaan he olivat sekakansaa, toinen aviopuoliso oli juutalainen ja toinen joku pakana. Heitä ei hyväksytty juutalaisiksi eivätkä he noudattaneet juutalaisten tapoja.

      • puurot.ja.vellit

        Ihminen ei näe totuutta vaan vain pinnan !

        Jumala sen sijaan tutkii sydämet ja munaskuut ja Jeesus siis varmasti tiesi sen, että nuo olivat Israelin huonekuntaa !

        Jeesus ei olisi toiminut itseään, eikä omia sanojaan vastaan !!!

        Eikä Lähettäjänsä tahtoa ja ohjetta vastaan, joka siis kuului selvästi:

        Matt. 15:24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

        Joh. 1:11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.

        Jeesuksen koko maanpäällinen palvelutehtävä oli siis julistaa vain Israelin huoneelle ilosanoma !

        Eli juutalaisille ensin, mutta kun he eivät ottaneet vastaan, niin sitten alkoi Jeesuksen jälkeen pakanoille julistus !

        Ap. t. 13:46 Silloin Paavali ja Barnabas puhuivat rohkeasti ja sanoivat: "Teille oli Jumalan sana ensiksi puhuttava; mutta koska te työnnätte sen luotanne ettekä katso itseänne mahdollisiksi iankaikkiseen elämään, niin katso, me käännymme pakanain puoleen.


    • tååg

      Samariasta lisää tässä. Siellä toimi eräs noita nimeltä Simon.
      Apt 8:5 Ja Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta.
      8:6 Ja kansa otti yksimielisesti vaarin siitä, mitä Filippus puhui......
      8:8 Ja syntyi suuri ilo siinä kaupungissa.
      8:9 Mutta ennestään oli kaupungissa muuan mies, nimeltä Simon, joka harjoitti noituutta ja hämmästytti Samarian kansaa sanoen olevansa jokin suuri;
      ....
      8:11 Ja he kuuntelivat häntä sentähden, että hän kauan aikaa oli noituuksillaan heitä hämmästyttänyt.
      8:12 Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset.
      8:13 Ja Simon itsekin uskoi, ja kasteen saatuansa hän pysytteli Filippuksen seurassa; ja nähdessään ihmeitä ja suuria, voimallisia tekoja hän hämmästyi.
      8:14 Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen.
      8:15 Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen;
      8:16 sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen.
      8:17 Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.
      8:18 Mutta kun Simon näki, että Henki annettiin sille, jonka päälle apostolit panivat kätensä, toi hän heille rahaa
      8:19 ja sanoi: "Antakaa minullekin se valta, että kenen päälle minä käteni panen, se saa Pyhän Hengen."
      8:20 Mutta Pietari sanoi hänelle: "Menkööt rahasi sinun kanssasi kadotukseen, koska luulet Jumalan lahjan olevan rahalla saatavissa.
      8:21 Ei sinulla ole osaa eikä arpaa tähän sanaan, sillä sinun sydämesi ei ole oikea Jumalan edessä.
      8:22 Tee siis parannus ja käänny tästä pahuudestasi ja rukoile Herraa - jos ehkä vielä sinun sydämesi ajatus sinulle anteeksi annetaan.
      8:23 Sillä minä näen sinun olevan täynnä katkeruuden sappea ja kiinni vääryyden siteissä."
      8:24 Niin Simon vastasi ja sanoi: "Rukoilkaa te minun edestäni Herraa, ettei minulle tapahtuisi mitään siitä, mitä te olette sanoneet."

      Tässä kerrotaan selvästi, että nuo ihmiset tulivat ensin uskoon ja heidät kastettiin. Vain uskoon tulleita kastettiin. Mutta nuo uskoontulleet eivät olleet saaneet Pyhän Hnegen kastetta. Vastya kun Pietari ja Johannes ruloilivat heidän puolestaan, he saivat Pyhän Hengen kasteen.

      • ihmiskäden_sormi

        Puurolle ja vellille: "Ja koska sinun Raamatun tutemuksesi on näin heikkoa, niin kai tiedät sen, että kuka oli tuo "isämme Jaakob" ? Mutta sinä puuro ja velli, että tiedä kuka oli ”isämme Jaakob”.

        Jos Pyhä Henki todella asuisi sinussa, niin olisit tietänyt varsin selvän ja ilmeisen tosiasian, sen että Samarian nainen valehteli Jeesukselle sanoessaan ”meidän isämme Jaakob”.

        Jeesus jatkaa puhettaqn ja paljastaa naisen valehdelleen: ”Sillä viisi miestä on sinulla ollut, ja se joka sinulla nyt on, ei ole sinun miehes. Sen sinä oikein sanoit.”
        Toisin kuin sinä valhetta palveleva, Jeesus eli Totuus ei lukenut samarialaisia Israelin kansaan. Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin, vaan menkää ennemmin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö.
        Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö"
        Samarialaiset olivat pakkosiirrettyjä pakanakansoja:  Sen jälkeen Assurin kuningas antoi tuoda kansaa Baabelista, Kuutasta, Avvasta, Hamatista ja Sefarvaimista ja asetti heidät asumaan Samarian kaupunkeihin israelilaisten sijaan. Ja he ottivat Samarian omaksensa ja asettuivat sen kaupunkeihin.


      • puurot.ja.vellit

        Tämähän menee jo aivan naurettavaksi sinun kanssasi !!!

        MONTAKO KERTAA TÄMÄ SAMA ASIA PITÄÄ YHÄ TOISTAA ?????????????????????????

        --------------------------------------------------
        4 Mutta hänen oli kuljettava Samarian kautta.
        5 Niin hän tuli Sykar nimiseen Samarian kaupunkiin, joka on lähellä sitä maa-aluetta, minkä Jaakob oli antanut pojalleen Joosefille.
        6 Ja siellä oli Jaakobin lähde. Kun nyt Jeesus oli matkasta väsynyt, istui hän lähteen reunalle. Ja oli noin kuudes hetki.
        7 Niin tuli eräs Samarian nainen ammentamaan vettä. Jeesus sanoi hänelle: "Anna minulle juoda".
        8 Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan.
        9 Niin Samarian nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa.
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."
        11 Nainen sanoi hänelle: "Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi?
        !!!
        12 Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob,
        !!!
        joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?"

        Ja koska sinun Raamatun tutemuksesi on näin heikkoa, niin kai tiedät sen, että kuka oli tuo "isämme Jaakob" ?

        1. Moos. 32:28 Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel,

        Eli nämä Israililaisten halveksimat Samarialaiset siis olivat Israeililaisia eli veljiä heille, ja siksi Jeesus julisti heille ilosanoman !

        ----------------------------------------

        JOTEN ÄLÄ VIITSI VALEHDELLA VASTOIN SELVÄÄ RAAMATUN SANAA !!!!!!!!!!!!!!!!!


      • puurot.ja.vellit
        ihmiskäden_sormi kirjoitti:

        Puurolle ja vellille: "Ja koska sinun Raamatun tutemuksesi on näin heikkoa, niin kai tiedät sen, että kuka oli tuo "isämme Jaakob" ? Mutta sinä puuro ja velli, että tiedä kuka oli ”isämme Jaakob”.

        Jos Pyhä Henki todella asuisi sinussa, niin olisit tietänyt varsin selvän ja ilmeisen tosiasian, sen että Samarian nainen valehteli Jeesukselle sanoessaan ”meidän isämme Jaakob”.

        Jeesus jatkaa puhettaqn ja paljastaa naisen valehdelleen: ”Sillä viisi miestä on sinulla ollut, ja se joka sinulla nyt on, ei ole sinun miehes. Sen sinä oikein sanoit.”
        Toisin kuin sinä valhetta palveleva, Jeesus eli Totuus ei lukenut samarialaisia Israelin kansaan. Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin, vaan menkää ennemmin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö.
        Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö"
        Samarialaiset olivat pakkosiirrettyjä pakanakansoja:  Sen jälkeen Assurin kuningas antoi tuoda kansaa Baabelista, Kuutasta, Avvasta, Hamatista ja Sefarvaimista ja asetti heidät asumaan Samarian kaupunkeihin israelilaisten sijaan. Ja he ottivat Samarian omaksensa ja asettuivat sen kaupunkeihin.

        Sokeako olet sinäkin "ihmiskäden sormi" ???

        Jeesus ITSE sanoi:

        Matt. 15:24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

        Silti Hän siis julisti noille Samarialaisille evankeliumin !!!

        Se Jeesuksen toiminta kertoo ja todistaa siis sen tosiasian, että Jeesus tunnisti nuo Samarialaiset Israelin huoneen kadonneiksi lampaiksi !!!

        Joten he kuuluivat noihin Israelin huoneen kadonneitten lampaitten joukkoon !!!

        Vai tiedätkö sinä muka paremmin kuin Jeesus itse, että ketkä ovat Hänen lampaitaan ja ketkä taas eivät ???

        Tuo nainen kaivolla sanoi, sen, että keistä he polveutuivat, hän siis tiesi asian, eli esi-isänsä, päinvastoin kuin sinä !

        Joh. 4:12 Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?"

        Tuo nainen tiesi siis tarkkaan sukujuurensa ja oli niistä juuuristaan ylpeä !!!

        Miten voittekaan olla noin sokeita tai tyhmiä ?

        Vaikka teille RAUTALANGASTA näitä asioita vääntäisi, niin sittenkään te ette ymmärrä/kykene näitä tosiasioitakaan vastaan ottamaan !

        Eipä ollut ihme kun Jeesuskin sanoi Nikodeemukselle, että kuinka hän opettajana ei ymmärtänyt edes näitä maallisiakaan asioita, joten kuinka hänkään ymmärtäisi Hengellisiä/taivaallisia asioita, jos niistä puhuttaisiin !

        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!
        11 Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme, mitä olemme nähneet, ettekä te ota vastaan meidän todistustamme.
        12 Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?

        No, minä lopetan tästä asiasta vääntämisen, ottakaa tai jättäkää, se on teidän oma valintanne ja vahinkonne, jos ette suostu tätäkään Totuutta vastaan ottamaan !


    • Börjare. Jag fick många illustrativa svar vilka har ändrat från 1970-talet. Det är inte alltid enkel att förstå. Saken är inte sådan att måste debattera. Bland skrivna var också några troll. Jag vet, några kristna som fick dop i Helige Ande i en hölada på 1970-talet. Herren lever.

      • puurot.ja.vellit

        Huvittavaa, tai surkuhupaisaa !

        Nytkö siis käänsit ruotsiksi, kun et suomella enää uskaltanut kirjoittaa.

        Turhaa sinun on tuota 1970 lukua ihannoida ja niitä aikoja.

        Minä itse olen uudestisyntynyt 1970 luvulla, joten tiedän mitä se silloin oli !


      • LänsirannikonSuomalainen

        Härttis senttä. Vaikka pakkoruåtsikoulutuksen jälkeen päätin unohtaa koko ruattinkielen, enkä ole sitä koskaan sen jälkeen tarkoituksella lukenut, kuunnellut, saatikka kertaakaan puhunut, mä ymmärsin ton, noin suunnilleen!

        Herra elää!


    • tååg

      Sinä, puurot.ja.vellit, olet keksinyt itsellesi oman uskonnon vääristelemällä Raamattua ja kieltäytymällä ottamalla vastaan korjauksia valheisiisi.

      Jeesus teki poikkeuksia siihen periaatteeseen, että hänet oli lähetetty juutalaisia varten. Hän paransi syyrofoinikealaisen lapsen ja julisti evankeliumia samarialaisille, jotka eivät olleet juutalaisia. Samarialaiset eivät noudattaneet Mooseksen lakia, eivät ympärileikanneet poikalapsia eivätkä olleet juutalaisia, kuten sinä yrität väittää. Samarialaisten joukossa oli alkuperältään täysiä pakanoita ja heillekin Jeesus julisti evankeliumia. Hekin tulivat uskoon ja hekin täyttyivät Pyhällä Hengellä.

      Lopeta valehteleminen, puurot.ja.vellit.

      • puurot.ja.vellit

        Sillä, että noudattaako Israelin kansaan kuuluva Jumalan tahtoa vai ei, ei ole mitään tekemistä hänen SYNTYPERÄNSÄ KANSSA !!!

        Ympärileikkaus ei ole mitään siis !

        Vai etkö ole lukenut sitäkään, että Egyptistä lähdettyä, erämaavaelluksen aikana ei 40v aikana siis ympärileikattu yhtään poikalasta !

        Joosua 5
        1 Kun kaikki amorilaisten kuninkaat, jotka asuivat tällä puolella Jordanin, lännen puolella, ja kaikki kanaanilaisten kuninkaat, jotka asuivat meren rannalla, kuulivat, kuinka Herra oli kuivannut Jordanin veden israelilaisten tieltä, kunnes he olivat kulkeneet yli, niin raukesi heidän sydämensä, eikä heissä enää ollut rohkeutta asettua israelilaisia vastaan.
        2 Siihen aikaan Herra sanoi Joosualle: "Tee itsellesi kiviveitsiä ja ympärileikkaa taas israelilaiset toistamiseen".
        3 Niin Joosua teki itselleen kiviveitsiä ja ympärileikkasi israelilaiset Esinahkakukkulan luona.
        4 Ja syy siihen, että Joosua toimitti ympärileikkauksen, oli tämä: koko kansa, joka oli lähtenyt Egyptistä, miehenpuolet, kaikki sotakuntoiset miehet, olivat kuolleet matkalla erämaassa, heidän lähdettyään Egyptistä.
        5 Sillä kaikki se kansa, joka oli lähtenyt, oli ollut ympärileikattu,
        !!!
        mutta sitä kansaa, joka oli syntynyt matkalla erämaassa, heidän lähdettyään Egyptistä, ei oltu ympärileikattu.
        6 Sillä neljäkymmentä vuotta olivat israelilaiset vaeltaneet erämaassa, kunnes oli hävinnyt koko se kansa, ne sotakuntoiset miehet, jotka olivat Egyptistä lähteneet, ne, jotka eivät olleet totelleet Herran ääntä ja joille Herra sentähden oli vannonut, ettei hän ollut salliva heidän nähdä sitä maata, jonka Herra heidän isillensä vannotulla valalla oli luvannut antaa meille, sitä maata, joka vuotaa maitoa ja mettä.
        7 Mutta hän herätti heidän poikansa heidän sijaansa; ne Joosua ympärileikkasi, sillä he olivat ympärileikkaamattomia, koska ei heitä oltu ympärileikattu matkalla.
        !!!

        Siis tämäkin todistaa siis sen totuuden, että SYNTYPERÄ on ihan eri asia, kuin lain säädösten pitäminen tai pitämättä jättäminen !


      • tååg
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Sillä, että noudattaako Israelin kansaan kuuluva Jumalan tahtoa vai ei, ei ole mitään tekemistä hänen SYNTYPERÄNSÄ KANSSA !!!

        Ympärileikkaus ei ole mitään siis !

        Vai etkö ole lukenut sitäkään, että Egyptistä lähdettyä, erämaavaelluksen aikana ei 40v aikana siis ympärileikattu yhtään poikalasta !

        Joosua 5
        1 Kun kaikki amorilaisten kuninkaat, jotka asuivat tällä puolella Jordanin, lännen puolella, ja kaikki kanaanilaisten kuninkaat, jotka asuivat meren rannalla, kuulivat, kuinka Herra oli kuivannut Jordanin veden israelilaisten tieltä, kunnes he olivat kulkeneet yli, niin raukesi heidän sydämensä, eikä heissä enää ollut rohkeutta asettua israelilaisia vastaan.
        2 Siihen aikaan Herra sanoi Joosualle: "Tee itsellesi kiviveitsiä ja ympärileikkaa taas israelilaiset toistamiseen".
        3 Niin Joosua teki itselleen kiviveitsiä ja ympärileikkasi israelilaiset Esinahkakukkulan luona.
        4 Ja syy siihen, että Joosua toimitti ympärileikkauksen, oli tämä: koko kansa, joka oli lähtenyt Egyptistä, miehenpuolet, kaikki sotakuntoiset miehet, olivat kuolleet matkalla erämaassa, heidän lähdettyään Egyptistä.
        5 Sillä kaikki se kansa, joka oli lähtenyt, oli ollut ympärileikattu,
        !!!
        mutta sitä kansaa, joka oli syntynyt matkalla erämaassa, heidän lähdettyään Egyptistä, ei oltu ympärileikattu.
        6 Sillä neljäkymmentä vuotta olivat israelilaiset vaeltaneet erämaassa, kunnes oli hävinnyt koko se kansa, ne sotakuntoiset miehet, jotka olivat Egyptistä lähteneet, ne, jotka eivät olleet totelleet Herran ääntä ja joille Herra sentähden oli vannonut, ettei hän ollut salliva heidän nähdä sitä maata, jonka Herra heidän isillensä vannotulla valalla oli luvannut antaa meille, sitä maata, joka vuotaa maitoa ja mettä.
        7 Mutta hän herätti heidän poikansa heidän sijaansa; ne Joosua ympärileikkasi, sillä he olivat ympärileikkaamattomia, koska ei heitä oltu ympärileikattu matkalla.
        !!!

        Siis tämäkin todistaa siis sen totuuden, että SYNTYPERÄ on ihan eri asia, kuin lain säädösten pitäminen tai pitämättä jättäminen !

        Lopeta valehteleminen ja lue kunnolla, mitä sinulle on kerrottu. Älä vääristele muiden tekstejä.


    • puurot.ja.vellit

      Tässä nyt nähdään se, mitä JO sanoin !

      Loputonta vastaan vänkäämistä vain, vaikka Totuus on selvääkin selvemmin JO kerrottu ja Sanasta näytetty !

      Tälläinen turha vänkääminen ei hyödytä ketään eikä mitään !

      Tässä käy vain niin, että alatte yhä pahemmin ja pahemmin herjaamaan minua, kun ette saa sanojani kumottua, eli näin käy siis lopulta:

      Matt. 7:6 Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen,
      !!!
      etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä.
      !!!

    • kamina_kuumaksi

      Nikki -puurot.ja.vellit tässäpä Sana sinulle ohjeeksi ja valoksi ja viisaudeksi: Hullukin käy viisaasta, jos vaiti on; joka huulensa sulkee, on ymmärtäväinen.

      • LaulanHänestä

        Lopettakaa keskustelu hänen kanssaan. Ketjun aihe on Pyhä Henki mutta puurot.ja.vellit on täyttänyt sen omilla huutomerkeillään.

        Hänen huutamiselleen emme mitään voi, muttei itse aleta samaan. Huutakoon yksin.

        Tässä Kemin Jokke ja Uusi laulu kaduilta, flyygelissä Veikko Manninen:
        https://www.youtube.com/watch?v=8qcrzpn7AC8
        :


    • ihmiskäden_sormi

      puurot ja vellit sinä et ole Jeesuksen seuraaja, vaan sinä seuraat valheen isää ja tämän maailman Jumalaaa.
      Sinulta valehtelu käy luonnostaan. Taas kerran pahan sydämesi mukaisesti vääristit sanomisiani. Siis Jeesus sanoi: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin, vaan menkää ennemmin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö.

      Et siis ymmärrä yksinkertaisia lauseita. Näetkö, kaksi ryhmää, ensimmäiseen ryhmään kuuluvat pakanat ja samarialaiset ja toiseen ryhmään israelilaiset. Pakanat ja samarialaiset eivät kuuluneet israelilaisiin.
      Jeesus teki poikkeuksen samarialaisen naisen kohdalla, mutta tämä poikkeus ei tee samarialaisista israelaisia.
      Samarialaisten alkuperä on kirjoitettuna Sanassa täysin selvästi:
      Sen jälkeen Assurin kuningas antoi tuoda kansaa Baabelista, Kuutasta, Avvasta, Hamatista ja Sefarvaimista ja asetti heidät asumaan Samarian kaupunkeihin israelilaisten sijaan. Ja he ottivat Samarian omaksensa ja asettuivat sen kaupunkeihin.
      Siis Baabelista, Kuutasta, Avvasta, Hamatista ja Sefarvaimista Samariaan siirretyistä ihmisistä koostui Samarian kansa, sekakansa, niin kuin joku täällä kirjoitti.
      Samarian nainen puhui pehmeitä sanoessaan: " meidän isämme Jaakob".

      • puurot.ja.vellit

        Eli haluat siis sanoa, että Jeesus olikin itse niin tyhmä ja ymmärtämätön ja tietämätön,
        että hän julisti vastoin omaa Sanaansa evankeliumia pakanoille !!!

        39 Ja monet samarialaiset siitä kaupungista uskoivat häneen naisen puheen tähden, kun tämä todisti: "Hän on sanonut minulle kaikki, mitä minä olen tehnyt".
        40 Kun nyt samarialaiset tulivat hänen luoksensa, pyysivät he häntä viipymään heidän luonaan; ja hän viipyi siellä kaksi päivää.
        41 Ja vielä paljoa useammat uskoivat hänen sanansa tähden,
        42 ja he sanoivat naiselle: "Emme enää usko sinun puheesi tähden, sillä me itse olemme kuulleet ja tiedämme, että tämä totisesti on maailman Vapahtaja".

        Onneksi olkoon vain, te teitte juuri Jeesuksestakin valehtelijan ja sokean !

        Ja kaikki vain siksi, että te itse olisitte oikeassa Hänen sijastaan !

        Raamattu on Jumalan Sanaa, joten ette te minua vastaan taistele vaan Totuutta eli Jumalaa vastaan, eli toisin sanoin siis Sanaa eli Kristusta vastaan.

        Mutta siitä te vastaatte Herralle aikananne, minä jätän teidät kaikki nyt Hänen käsiinsä !


      • tååg
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Eli haluat siis sanoa, että Jeesus olikin itse niin tyhmä ja ymmärtämätön ja tietämätön,
        että hän julisti vastoin omaa Sanaansa evankeliumia pakanoille !!!

        39 Ja monet samarialaiset siitä kaupungista uskoivat häneen naisen puheen tähden, kun tämä todisti: "Hän on sanonut minulle kaikki, mitä minä olen tehnyt".
        40 Kun nyt samarialaiset tulivat hänen luoksensa, pyysivät he häntä viipymään heidän luonaan; ja hän viipyi siellä kaksi päivää.
        41 Ja vielä paljoa useammat uskoivat hänen sanansa tähden,
        42 ja he sanoivat naiselle: "Emme enää usko sinun puheesi tähden, sillä me itse olemme kuulleet ja tiedämme, että tämä totisesti on maailman Vapahtaja".

        Onneksi olkoon vain, te teitte juuri Jeesuksestakin valehtelijan ja sokean !

        Ja kaikki vain siksi, että te itse olisitte oikeassa Hänen sijastaan !

        Raamattu on Jumalan Sanaa, joten ette te minua vastaan taistele vaan Totuutta eli Jumalaa vastaan, eli toisin sanoin siis Sanaa eli Kristusta vastaan.

        Mutta siitä te vastaatte Herralle aikananne, minä jätän teidät kaikki nyt Hänen käsiinsä !

        Höpö, höpö, sinä olet keksinyt itsellesi omituisen uskonnon, me muut olemme yrittäneet oikeista sinun harhojasi.

        Jeesus oli lähetetty Israelin kansan kadonneitten lammasten luo mutta Jeesus ei ollut lain alla eikä hän ollut sydämetön muita ihmisiä kohtaan.

        Tee sinäkin parannus synneistäsi.


      • puurot.ja.vellit
        tååg kirjoitti:

        Höpö, höpö, sinä olet keksinyt itsellesi omituisen uskonnon, me muut olemme yrittäneet oikeista sinun harhojasi.

        Jeesus oli lähetetty Israelin kansan kadonneitten lammasten luo mutta Jeesus ei ollut lain alla eikä hän ollut sydämetön muita ihmisiä kohtaan.

        Tee sinäkin parannus synneistäsi.

        Eli yhä siis väität, että Jeesus ei ollut kuuliainen Isälle ja Hänen ohjeilleen ???

        Siis vastoin tätäkin Sanaa:

        5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,
        6 joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen,
        7 vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen;
        8 hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.

        Jeesus ITSE sanoi sille pakana naiselle, joka tuli anomaan apua:

        Markus 7
        26 Ja se vaimo oli kreikatar, syntyään syyrofoinikialainen; ja hän pyysi häntä ajamaan ulos riivaajan hänen tyttärestään.
        27 Niin Jeesus sanoi hänelle:
        !!!
        "Anna ENSIN lasten tulla ravituiksi; sillä ei ole soveliasta ottaa lasten leipää ja heittää penikoille".
        28 Mutta hän vastasi ja sanoi hänelle: "Niin, Herra; mutta syöväthän penikatkin pöydän alla lasten muruja".
        !!!
        29 Ja hän sanoi vaimolle: "Tämän sanan tähden, mene; riivaaja on lähtenyt sinun tyttärestäsi".
        30 Ja vaimo meni kotiinsa ja havaitsi lapsen makaavan vuoteella ja riivaajan lähteneen hänestä.

        Mikä oli tuo Sana jonka vuoksi Jeesus kuitenkin toimi ?

        Se oli ennustus tulevasta, eli pakanatkin(saastaiset, koirat) siis tulivat Jumalan valmistamasta pelastuksesta osallisiksi, juuri tämän Sanan mukaan:

        Ap. t. 13:46 Silloin Paavali ja Barnabas puhuivat rohkeasti ja sanoivat: "Teille oli Jumalan sana ENSIKSI puhuttava; mutta koska te työnnätte sen luotanne ettekä katso itseänne mahdollisiksi iankaikkiseen elämään, niin katso, me käännymme pakanain puoleen.

        Johannes 1
        11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
        12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
        13 jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

        Mutta sinä siis jatkat vain yhä taisteluasi Jumalaa ja Herraa Jeesusta vastaan !

        Miten sinun käyneekään ?


    • ihmiskäden_sormi

      Tässä sinun harhasi ja valheesi ja pahuusi ja sydämesi pimeys: "Jeesus olikin itse niin tyhmä ja ymmärtämätön ja tietämätön, että hän julisti vastoin omaa Sanaansa evankeliumia pakanoille !!!

      Sinulla on todella puurot ja vellit sekaisin. "Sanoiko Jeesus: "Minä en koskaan julista evankeliumia enkä puhu yhtään mitään yhdellekään pakanalle???"

      • puurot.ja.vellit

        Lue ja opi !

        Matt. 15:24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

        Jeesuksen koko maan päällinen palvelutyö oli siis tiukasti rajattu !

        Jeesus oli siis kuuliainen Isän antamille ohjeille !!!

        Mutta te siis väitätte nyt, että Hän ei ollutkaan kuuliainen !


      • ihmiskäden_sormi
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Lue ja opi !

        Matt. 15:24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

        Jeesuksen koko maan päällinen palvelutyö oli siis tiukasti rajattu !

        Jeesus oli siis kuuliainen Isän antamille ohjeille !!!

        Mutta te siis väitätte nyt, että Hän ei ollutkaan kuuliainen !

        puurot.ja.vellit, sinusta on kirjoitettu: sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.'
        Olet kaikessa laittanut sinun omat mielipiteesi ja tulkintasi ja oman oppisi Jumalan ilmoituksen edelle. Sinä olet Sanan mukaan lihan vallassa, etkä ole Jumalalle otollinen.
        Jeesuksesta profetoitiin: Sebulonin maa ja Naftalin maa, meren tie, Jordanin tuonpuoleinen maa, pakanain Galilea- kansa, joka pimeydessä istui, näki suuren valkeuden... varjellut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, pakanoille valkeudeksi.
        Jeesus tuli sovittamaan, ei ainoastaan israelilaisten, koko maailman ihmisten synnit, mutta hänen maanpäällinen työnsä käsitti vain Israelin kadonneet lampaat.
        Puhuessaan samarialaisille, Hän ikäänkuin todisti olevansa myös pakanain valkeus, eikä Jeesus halveksinut yhtäkään ihmistä, ei edes samarialaisia, jotka asuvat Juudean ja Galilean välissä, ja joiden maan halki israelilaisten täytyi kulkea.
        Mutta sinun paha ja jumalaton sydämesi ja lihallinen mielesi nousee aina Jumalan tuntemusta vastaan.
        Sinä keksit aivan omia "raamatun" paikkoja ja ihmettelet täällä miksi Jumala ei ole sinulle kuuliainen!!! Sinä olet asetat itsesi Jumalan yläpuolelle!!!
        Mitähän pahuutta ja selitystä seuraavaksi???


      • puurot.ja.vellit
        ihmiskäden_sormi kirjoitti:

        puurot.ja.vellit, sinusta on kirjoitettu: sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.'
        Olet kaikessa laittanut sinun omat mielipiteesi ja tulkintasi ja oman oppisi Jumalan ilmoituksen edelle. Sinä olet Sanan mukaan lihan vallassa, etkä ole Jumalalle otollinen.
        Jeesuksesta profetoitiin: Sebulonin maa ja Naftalin maa, meren tie, Jordanin tuonpuoleinen maa, pakanain Galilea- kansa, joka pimeydessä istui, näki suuren valkeuden... varjellut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, pakanoille valkeudeksi.
        Jeesus tuli sovittamaan, ei ainoastaan israelilaisten, koko maailman ihmisten synnit, mutta hänen maanpäällinen työnsä käsitti vain Israelin kadonneet lampaat.
        Puhuessaan samarialaisille, Hän ikäänkuin todisti olevansa myös pakanain valkeus, eikä Jeesus halveksinut yhtäkään ihmistä, ei edes samarialaisia, jotka asuvat Juudean ja Galilean välissä, ja joiden maan halki israelilaisten täytyi kulkea.
        Mutta sinun paha ja jumalaton sydämesi ja lihallinen mielesi nousee aina Jumalan tuntemusta vastaan.
        Sinä keksit aivan omia "raamatun" paikkoja ja ihmettelet täällä miksi Jumala ei ole sinulle kuuliainen!!! Sinä olet asetat itsesi Jumalan yläpuolelle!!!
        Mitähän pahuutta ja selitystä seuraavaksi???

        Minua enää naurattaa ! :) :) :)


    • 7. Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän.
      8. Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:
      9. synnin, koska he eivät usko minuun;
      10. vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe;
      11. ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.
      12. Minulla on vielä paljon sanottavaa teille, mutta te ette voi nyt sitä kantaa.
      13. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
      14. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.
      15. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.
      ( Joh. 16 )

    • puurot.ja.vellit

      En halua enää palata tähän asiaan, joten:

      Käydään tähän loppuun vielä kunnolla läpi, se teidän Filippus väiitteenne, eli että hän mukamas julisti pakanoille evankeliumia ja käännytti heitä !

      AIKAJANA !!!

      Apt 8
      3 Mutta Saulus raateli seurakuntaa, kulki talosta taloon ja raastoi ulos miehiä ja naisia ja panetti heidät vankeuteen.
      4 Ne, jotka näin olivat hajaantuneet, vaelsivat paikasta toiseen ja julistivat evankeliumin sanaa.
      5 Ja Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta.
      6 Ja kansa otti yksimielisesti vaarin siitä, mitä Filippus puhui, kun he kuulivat hänen sanansa ja näkivät ne tunnusteot, jotka hän teki.
      7 Sillä monista, joissa oli saastaisia henkiä, ne lähtivät pois huutaen suurella äänellä; ja moni halvattu ja rampa parani.
      8 Ja syntyi suuri ilo siinä kaupungissa.

      Ap. t. 10:22 He sanoivat: "Sadanpäämies Kornelius, hurskas ja Jumalaa pelkääväinen mies, josta koko Juudan kansa todistaa hyvää, on pyhältä enkeliltä ilmestyksessä saanut käskyn haettaa sinut kotiinsa ja kuulla, mitä sinulla on sanottavaa".

      Väite, että Filippus olisi julistanut pakanoille ilosanomaa ei voi pitää paikkansa tämän aikajanan vuoksi !

      Siis siitä kun Pietari kastoi Korneliuksen, syntyi kova polemiikki, ja Pietarin piti vastata toisille apostoleille toiminnastaan Jerusalemissa !

      Apostolien teot 11
      1 Ja apostolit ja veljet ympäri Juudeaa kuulivat, että pakanatkin olivat ottaneet vastaan Jumalan sanan.
      2 Ja kun Pietari tuli Jerusalemiin, ahdistelivat ympärileikatut häntä
      3 sanoen: "Sinä olet käynyt ympärileikkaamattomien miesten luona ja syönyt heidän kanssansa".

      Tämä sama keskustelu olisi käyty varmasti Filippuksen kanssa, jos hän olisi ensimmäisenä julistanut pakanoille evankeliumia !!!

      Se on aivan varma asia ja tämä AIKAJANA siis todistaa sen, että oli kyseessä Samariassa asuvista ympärileikatuista juutalaisista !

      Siis !

      1) Filippus Samariassa APT 8 luku !!!

      2) Pietari Korneliuksen luona APT 10 luku ja seuraamukset siitä APT 11 luku !!!

      Juutalaiset olivat levinneet kaikkien kansojen sekaan, sen tämä Sana todistaa:

      Apostolien teot 2
      5 Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on.
      6 Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
      7 Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia?
      8 Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet?
      9 Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa,
      10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset,
      11 kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja."

      No, tuo AIKAJANA ja nuo Raamatunkohdat siis vahvistavat sen hyvin selvästi, että Filippus julisti vain juutalaisille ilosanomaa Samariassa !

      Joten sekin valheellinen väitteennen on siis Raamatun Sanan vastaista, hyvin selvästi !

      Sitten jotta ei enää sanojani vääristeltäisi, niin en ole missään väittänyt KAIKKIA Samarialaisia Israelin huoneen kadonneiksi lampaiksi !!!

      Mutta siinä pitäydyn kyllä, että Jeesus tunsi omat lampaansa, kun julisti ilosanoman Sykarin kaupungille Samariassa !!!

      Ja se on Raamatun mukaan myös selvääkin selvempi Totuus, että Filippus julisti Samariassa vain juutalaisille ilosanomaa !!!

      Niin ja sekin pitää siis sanoa, että Korneliuksen tapaus siis oli ENSIMMÄINEN KERTA Raamatun mukaan, kun pakanat pääsivät pelastuksesta osaillisiksi !!!

      Ja se siis tapahtui vasta APT 10 luvussa !

      Eikä APT 8 luvun aikaan, eikä sitä aiemmin !

    • ihmiskäden_sormi

      Sinä korjaat ja peittelet omia valheitasi uusilla valheilla, kirjoitat valheita valheitten päälle. Sinun pitää muuttaa pakanat juutalaisiksi, jotta sinun tyhjänkokemus "Pyhällä Hengellä" täyttymisesi sopisi Raamatun sanaan.
      Jumalan Sana ilmoittaa selkeästi , että samarialaiset olivat pakanoita. Mooseksen lain mukaan juutalaisen miehen oli luvatonta seurustella vierasheimolaisten kanssa. Sanassa on on kirjoitettu: "Juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa". Meinaat, että tässä lukeekin juutalaiset eivät seurustele juutalaisten kanssa???
      Juutalaiset vastasivat ja sanoivat hänelle (Jeesukselle): "Emmekö ole oikeassa, kun sanomme, että
      sinä olet samarialainen ja että sinussa on riivaaja?" Meinaat, että onkin kirjoitettu: sinä olet
      juutalainen...
      Kirjoitit: "En halua enää palata tähän asiaan". Sinussa siis on henki, joka pakottaa sinut kirjottamaan, vaikka et itse haluakaan...

      • puurot.ja.vellit

        Ha ha ha haa, kun naurattaa taas ! :) :) :)

        Eli minussakin siis on riivaaja ja olen "samarialainen" ! :) :)


    • ihmiskäden_sormi

      Enpä kirjoittanut, että olet samarialainen, vaikkakin arvelin sinussa olevan hengen, jota et sinä itse hallitse, vaan joku toinen päättää puolestasi ja saa sinut kirjoittamaan omaa valheoppiasi tälle palstalle.
      Kirjoitihan ihan itse ja tunnustit: "En halua enää palata tähän asiaan..."
      Ilmeisesti olet aiemminkin sydämesi paatumuksessasi väitellyt täällä samoista asioista. Muistaakseni väitit lopulta etiopialaisen miehen olevan juutalainen...

      • puurot.ja.vellit

        Voi voi kuinka ymmärrät vähän.

        "samarialainen" !

        Juutalaiset siis haukkuivat Jeesusta uskosta osattomaksi ja saastaiseksi tuolla nimityksellään !

        Johan sanoin aiemmin, että pahemmaksi vain menee teidän herjaamisenne, ja totta siis sekin oli !

        Nyt olen jo uskosta osaton ja minua riepottelee riivaaja ! :) :)

        22 Autuaita olette te, kun ihmiset vihaavat teitä ja erottavat teidät yhteydestään ja herjaavat teitä ja pyyhkivät pois teidän nimenne ikäänkuin jonkin pahan-Ihmisen Pojan tähden.
        23 Iloitkaa sinä päivänä, riemuun ratketkaa; sillä katso, teidän palkkanne on suuri taivaassa; sillä näin tekivät heidän isänsä profeetoille.

        Ei ole mikään ihme siis, että Herrani ja Vapahtajani Jeesus on antanut tämän Ilon minulle ! :) :)


      • ihmiskäden_sormi
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Voi voi kuinka ymmärrät vähän.

        "samarialainen" !

        Juutalaiset siis haukkuivat Jeesusta uskosta osattomaksi ja saastaiseksi tuolla nimityksellään !

        Johan sanoin aiemmin, että pahemmaksi vain menee teidän herjaamisenne, ja totta siis sekin oli !

        Nyt olen jo uskosta osaton ja minua riepottelee riivaaja ! :) :)

        22 Autuaita olette te, kun ihmiset vihaavat teitä ja erottavat teidät yhteydestään ja herjaavat teitä ja pyyhkivät pois teidän nimenne ikäänkuin jonkin pahan-Ihmisen Pojan tähden.
        23 Iloitkaa sinä päivänä, riemuun ratketkaa; sillä katso, teidän palkkanne on suuri taivaassa; sillä näin tekivät heidän isänsä profeetoille.

        Ei ole mikään ihme siis, että Herrani ja Vapahtajani Jeesus on antanut tämän Ilon minulle ! :) :)

        Et osannut edes lukea mitä kirjoitin saatikka, että olisit ymmärtänyt.
        Minä ymmärrän paljon. Minulla on Pyhä Henki opettajana. Sen sijaan sinä olet kehittänyt koko oppisi seltytääksesi, miksi sinun "Pyhän Hengen" täyteytesi on pelkkä tyhjää, et ole kokenut mitään Jumalan yliluonnollista, vaan sinulla on vain sinun pienet valheesi ja kaikki, koko elämäsi pyöriin oman napasi ympärillä. Mutta minä on pyöri sinun ympärilläsi enkä kumarra sinua.
        Olet itse oma jumalasi eikä sinulla ole muuta jumalaa.
        Kirjoitahan nyt seuraavat harhasi.


      • Joonkumma
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Voi voi kuinka ymmärrät vähän.

        "samarialainen" !

        Juutalaiset siis haukkuivat Jeesusta uskosta osattomaksi ja saastaiseksi tuolla nimityksellään !

        Johan sanoin aiemmin, että pahemmaksi vain menee teidän herjaamisenne, ja totta siis sekin oli !

        Nyt olen jo uskosta osaton ja minua riepottelee riivaaja ! :) :)

        22 Autuaita olette te, kun ihmiset vihaavat teitä ja erottavat teidät yhteydestään ja herjaavat teitä ja pyyhkivät pois teidän nimenne ikäänkuin jonkin pahan-Ihmisen Pojan tähden.
        23 Iloitkaa sinä päivänä, riemuun ratketkaa; sillä katso, teidän palkkanne on suuri taivaassa; sillä näin tekivät heidän isänsä profeetoille.

        Ei ole mikään ihme siis, että Herrani ja Vapahtajani Jeesus on antanut tämän Ilon minulle ! :) :)

        Nyt aloit uhriksi, vaikka itse olet solvannut Jeesuksen uskovia. ettäs kehtaatkin! Sinä olet velli!!!!


      • puurot.ja.vellit
        Joonkumma kirjoitti:

        Nyt aloit uhriksi, vaikka itse olet solvannut Jeesuksen uskovia. ettäs kehtaatkin! Sinä olet velli!!!!

        Näytätkö nyt sitten sen toteen, että missä olen solvannut uskovia ?!

        En ole alentunut teidän touhuihinne ja tapoihinne !


    • TaivaskotihinJohtaa
    • Eikiitosjeesus

      HP:n kastike on ihan hyvää.

      • TotinenTorvensoittajatar

        Vaikkei saisi nauraa, niin tämä heitto on kyllä aika hauska... 😊


    • Tiedän.asian

      Puurot ja vellit on sekaisin, kun sanoo, että alkuaikana kastettiin muka pelastumattomia.
      Jos joku kastetaan vesikasteella ennen ihmisen uudestisyntymistä Pyhästä Hengestä, on kysymyksessä harhaoppi. Ja kukaan ei ole pelastunut ennen Pyhän Hengen saamista. "Jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa." Room. 8:9.
      Uskoon tuleminen tarkoittaa siis samaa kuin Pyhän Hengen saaminen. Apt. 8. kertoma samarialaisten tapaus kertoo, että he tulivat uskoon eli siis saivat Pyhän Hengen, ja sitten heidät kastettiin. Tänän jälkeen apostolit tulivat rukoilemaan, ja " Pyhä Henki tuli heidän PÄÄLLENSÄ " RK. Näin he saivat henkikasteen.

    • tååg

      puurot.ja.vellit kirjoitti:
      <<<<<Ap. t. 10:22 He sanoivat: "Sadanpäämies Kornelius, hurskas ja Jumalaa pelkääväinen mies, josta koko Juudan kansa todistaa hyvää, on pyhältä enkeliltä ilmestyksessä saanut käskyn haettaa sinut kotiinsa ja kuulla, mitä sinulla on sanottavaa".

      Väite, että Filippus olisi julistanut pakanoille ilosanomaa ei voi pitää paikkansa tämän aikajanan vuoksi !>>>>>>

      Sinä olet tehnyt itsellesi aikajanoista jumalan, joka menee Raamatun ilmoituksen yläpuolelle. Säälittävä valehtelija sinä olet, puurot.ja.vellit.

      Apt. 8:5 Ja Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta.
      8:6 Ja kansa otti yksimielisesti vaarin siitä, mitä Filippus puhui, kun he kuulivat hänen sanansa ja näkivät ne tunnusteot, jotka hän teki.
      8:7 Sillä monista, joissa oli saastaisia henkiä, ne lähtivät pois huutaen suurella äänellä; ja moni halvattu ja rampa parani.
      8:8 Ja syntyi suuri ilo siinä kaupungissa.
      8:9 Mutta ennestään oli kaupungissa muuan mies, nimeltä Simon, joka harjoitti noituutta ja hämmästytti Samarian kansaa sanoen olevansa jokin suuri;
      8:10 ja häntä kuuntelivat kaikki, pienet ja suuret, ja sanoivat: "Tämä mies on se Jumalan voima, jota kutsutaan 'suureksi'."
      8:11 Ja he kuuntelivat häntä sentähden, että hän kauan aikaa oli noituuksillaan heitä hämmästyttänyt.
      8:12 Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset.
      8:13 Ja Simon itsekin uskoi, ja kasteen saatuansa hän pysytteli Filippuksen seurassa; ja nähdessään ihmeitä ja suuria, voimallisia tekoja hän hämmästyi.

      Filippus julisti selvästi ilosanomaa. Syntyi suuri ilo siinä kaupungissa. Ihmiset tulivat uskoon ja heitä kastettiin. Jopa noita Simon tuli uskoon. Miksi sinä kiellät selvän tosiasian?

    • Holymessage

      Uskoon tuleminen ei ole sama asia kuin Pyhällä Henhellä täyttyminen. hän (Paavali) sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan".
      Nämä Efeson miehet olivat mitä ilmeisemmin tulleet uskoon Apolloksen saarnan kautta.
      "Efesoon saapui eräs juutalainen, nimeltä Apollos, syntyisin Aleksandriasta, puhetaitoinen mies ja väkevä raamatuissa. Tälle oli opetettu Herran tie, ja hän puhui palavana hengessä ja opetti tarkoin Jeesuksesta, mutta tunsi ainoastaan Johanneksen kasteen."
      Samarian herätyksestä on kirjoitettu: Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen. Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen; sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen. Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

      • rstuvx

        Efeson miehet eivät olleet uudestisyntyneet.
        Paavali totesi että on aihettakin kysyä , no oletteko saaneet Pyhän Hengen, onko teillä Hengen todistus sisimmässänne että olette Jumalan lapsia.

        Aha, ei Pyhää Henkeä, ei uudestisyntymistä. Niin asian kyllä totesinkin.

        No, miten on mahdollista että ette ole kasteessa uudestisyntyneet? Millä kasteella teidät on kastettu.

        Vai että Johanneksen kasteella. Siinä se juttu olikin. Minäpä kastan teidät Jeesuksen nimeen.

        Kastettuansa nuo miehet totesi Paavali jälleen jotta johan on kumma, ei vieläkään Pyhää Henkeä heissä.

        Sitten Paavali luopui kasteteologiastaan ja laittoi kädet noiden miesten päälle koska he tahtoivat kyllä tulla uskoon.
        Efeson miehet uudestisyntyivät saaden Pyhän Hengen.

        Tämä on kerrottu sellaiselle joka tarvitsee selvyyttä näissä asioissa. Tulevat olemaan vapautuneen iloisia.
        Tämä ei niille jotka ovat sälyttäneet itsellensä rasitteita ja kietoutuneet kehittelemiinsä oppiverkkoihin ja sitkeästi pysyttelevät orjuudessaa.


      • fasfasdasdfsj
        rstuvx kirjoitti:

        Efeson miehet eivät olleet uudestisyntyneet.
        Paavali totesi että on aihettakin kysyä , no oletteko saaneet Pyhän Hengen, onko teillä Hengen todistus sisimmässänne että olette Jumalan lapsia.

        Aha, ei Pyhää Henkeä, ei uudestisyntymistä. Niin asian kyllä totesinkin.

        No, miten on mahdollista että ette ole kasteessa uudestisyntyneet? Millä kasteella teidät on kastettu.

        Vai että Johanneksen kasteella. Siinä se juttu olikin. Minäpä kastan teidät Jeesuksen nimeen.

        Kastettuansa nuo miehet totesi Paavali jälleen jotta johan on kumma, ei vieläkään Pyhää Henkeä heissä.

        Sitten Paavali luopui kasteteologiastaan ja laittoi kädet noiden miesten päälle koska he tahtoivat kyllä tulla uskoon.
        Efeson miehet uudestisyntyivät saaden Pyhän Hengen.

        Tämä on kerrottu sellaiselle joka tarvitsee selvyyttä näissä asioissa. Tulevat olemaan vapautuneen iloisia.
        Tämä ei niille jotka ovat sälyttäneet itsellensä rasitteita ja kietoutuneet kehittelemiinsä oppiverkkoihin ja sitkeästi pysyttelevät orjuudessaa.

        Efeson miehet olivat uudestisyntyneitä uskovaisia. Heillä oli lapseuden henki mutta ei Pyhän Henngen kastetta. Jos nuo miehet olisivat olleet täysin uskosta osattomia, ei Paavali olisi kysynyt heiltä:"Saitteko Hengen?" Ei pelastumattomilta ihmisiltä tuollaisia asioita kysellä.

        Paavali ei myöskään kastanut noita miehiä vaan heidät oli kastettu jo ennen Paavalin saapumista paikallisen seurakunnan toimesta. Ihmisiä kastetaan vain, jos he ovat uskossa.


    • ÄlkääAlentakoPyhääHenkeä

      Ettekö te, tässä ketjussa puurot.ja.vellit kanssa riitelevät tajua, että teidät on vedetty alentamaan Pyhän Hengen kunniaa, tekemällä Hänestä, - Jumalan Pyhästä Hengestä - uskonnollinen ja teologinen riitakapula?

      Olette kantanne sanoneet, eikä puurot.ja.vellit kantaanne hyväksy. Hylätkää hänet Saatanan haltuun, ettette itsekin siihen joutuisi! Ette te voi häntä muuttaa / pelastaa, jos ei Jumala Itse hänelle enää puhu! Miksette itse kunnioita Jumalaa ja selkeästi astu Hänen puolelleen ja ole itsekin hiljaa? Kumman puolta te olette?

      Missä on teidän oma "pyhä" henkenne?

      Tämä ketju on jo täynnä syntiä. Lopettakaa keskustelu Saatanan kanssa! Etenkin Pyhästä Hengestä! Jos taas p.j.v ajattelee meistä samoin, miksi hän tekee samoin? Koska hänessä on riidan henki.

      On oikein kiivastua Jumalan puolesta, mutta ei jatkaa riitaa näin pyhästä asiasta.

    • HengenTulta

      Minulle tuli tämän laulun sanat mieleen. Nämä voivat olla ihan Herramme Tulee-laulukirjan aikaiset ja ehkä muistan osin väärinkin, mutta näin minä laulan:

      1. Se Hengen voima helluntain ja tulimerkkikin / mi vuoti joukkoon oottavain Jerusalemihin / Se voima ompi iäinen, ei muutu, kiitos Jeesuksen!

      Kerto:
      Se Hengen voima, tuli helluntain / Nyt vielä sama on! Nyt vielä sama on! / Se Hengen voima, tuli helluntain, nyt vielä sama on!

      2. "Te voiman saatte", sanoi Hän, "kun Henki annetaan"! / Nyt joka kieli kiittäköön, kun sielu voiman saa / ja Hengen tuli rinnassa he kutsuu Häihin kansoja.

      3. Saa horjuvasta kallio, kun Henki annetaan..."

      Muistattekos te muut vanhat kääkät miten laulu jatkui? Mulla on jossain kirjalaatikoissa vanha Herramme Tulee, mutta remontin vuoksi valtaosa kirjoista vielä pahvilaatikoissa.

      Näin ne laulut jää lapsuudesta mieleen, innostuneet saarnaajat lavalla ja seurakunta täynnä Hengen tulta!🔥

      • herätkää

        Aamen! Voi miten haluaisin kokea sen taas. Joskus silloin oltiin tulisesti oikeassa, tulisesti väärässä, mutta koskaan ei oltu haaleasti, penseästi, mitäänsanomattomasti.


      • PieniTulitikkuTyttö
        herätkää kirjoitti:

        Aamen! Voi miten haluaisin kokea sen taas. Joskus silloin oltiin tulisesti oikeassa, tulisesti väärässä, mutta koskaan ei oltu haaleasti, penseästi, mitäänsanomattomasti.

        Muistatkos, kun noustiin seisten rukoilemaan ja ihmiset aloittivat ääneen rukoilun, usein, ainakin Helsingin Saalemissa, saattoi kuulla kuin tuulen kohahduksen, joka kulki ihmisten päiden yli Saalemin etuosasta takapenkkeihin ja parvelle asti... Ja tätä seurasi monisatapäisen uskovien joukon kovaääninen rukous, kielilläpuhe ja -huuto! Joku alkoi profetoida ja kansa hiljeni kuuntelemaan, sitten seurasi uusi, kovaääninen ylistys kielillä ja suomeksi ja tätä saattoi sunnuntain aamukokouksissa kestää kaikkineen varmasti jopa n. 15 minuuttia!

        Väärätprofeetat vaiennettiin heti saarnaajien käskystä. Muistan kun Kai Antturi ojensi kerran erästä, huutamalla: "Profeetta vaietkoon ja lukekoon, ennen seuraavaa kertaa, Raamattunsa paremmin läpi!"

        Tällainen henki meihin tuolloin istutettiin. 🤗

        Eletään me tässä Hengessä ja jos mahdollista, levitetään Tulta.🔥


      • PieniStidiTyttö
        PieniTulitikkuTyttö kirjoitti:

        Muistatkos, kun noustiin seisten rukoilemaan ja ihmiset aloittivat ääneen rukoilun, usein, ainakin Helsingin Saalemissa, saattoi kuulla kuin tuulen kohahduksen, joka kulki ihmisten päiden yli Saalemin etuosasta takapenkkeihin ja parvelle asti... Ja tätä seurasi monisatapäisen uskovien joukon kovaääninen rukous, kielilläpuhe ja -huuto! Joku alkoi profetoida ja kansa hiljeni kuuntelemaan, sitten seurasi uusi, kovaääninen ylistys kielillä ja suomeksi ja tätä saattoi sunnuntain aamukokouksissa kestää kaikkineen varmasti jopa n. 15 minuuttia!

        Väärätprofeetat vaiennettiin heti saarnaajien käskystä. Muistan kun Kai Antturi ojensi kerran erästä, huutamalla: "Profeetta vaietkoon ja lukekoon, ennen seuraavaa kertaa, Raamattunsa paremmin läpi!"

        Tällainen henki meihin tuolloin istutettiin. 🤗

        Eletään me tässä Hengessä ja jos mahdollista, levitetään Tulta.🔥

        Kirjoitan edellä, tarkoittaen Hgin Pengerkatu 9:n Saalemia.🔥


    • rstuvx

      Huh, huh. Voi, voi niitä aikoja, kun tilattiin Kukkulaa ja Haavistoa ja ketä niitä tilattiinkaan.

      Mikä oikein olikaan se ilmiö minkä he saivat aikaan. Jos jotakin hyötynäkökohtia etsii, on se siinä että joka pääsi vaipumaan jonkinlaiseen tilaan, oli se tavoite vihdoin saavutettu. Enää ei ollut epätoivoista odotusta ja tavoitetta jostakin, mikä oli kerrottu puuttuvan. Oli luotu tarpeita ja annettu sellaista ymmärtää.

      Odotettuja hyötyjä ja ei tuloksena ollut.

      • herätkää

        Paljon hyötyjä. Voi miten paljon hyötyjä! Oli ennen minun aikaani haittojakin. Heimo Haitto.

        Niin kuin pieni tulitikkutyttö yllä kirjoitti. Salit täyttyivät odottavista ihmisistä. Eikä turhaan. Oi sitä hengen paloa, oi mikä Pyhän Hengen virta, tuli, ja voima. Se oli käsinkosketeltavaa, niin todellista!


    • Kiitos.ja.ylistys

      Pieni tulitikkutyttö kirjoitti sen niin kuin asia on. Sydän iloitsee niistä sanoista.
      Kaipaisin äänekkäitä rukoushetkiä. Ne ovat Jumalalle mieleen. Paljon kielilläpuhumista, niin Pyhä Henki saa tilaa toimia. Silloin alkavat muutkin armolahjat toimia.
      Olen samanlaista kokenut joskus. Sitä lisää:

      "Noustiin seisten rukoilemaan ja ihmiset aloittivat ääneen rukoilun, usein, ainakin Helsingin Saalemissa, saattoi kuulla kuin tuulen kohahduksen, joka kulki ihmisten päiden yli Saalemin etuosasta takapenkkeihin ja parvelle asti... Ja tätä seurasi monisatapäisen uskovien joukon kovaääninen rukous, kielilläpuhe ja -huuto! Joku alkoi profetoida ja kansa hiljeni kuuntelemaan, sitten seurasi uusi, kovaääninen ylistys kielillä ja suomeksi ja tätä saattoi sunnuntain aamukokouksissa kestää kaikkineen varmasti jopa n. 15 minuuttia!"

    • joskuskai

      Paavali ja Barnabas täyttyivät Pyhällä Hengellä lähdettyään Ikonionista !

    • Usko.Jeesukseen

      Sama ajatus "Kiitos ja ylistys".

      Tulin uskoon muutamia vuosia sitten. Se oli uudestisyntyminen Pyhästä Hengestä. Sain tässä pelastuskokemuksessa Pyhän Hengen sydämeeni. Mutta kaipasin minulle kerrottua ja Raamatusta lukemaani Pyhän Hengen kastetta, josta merkkinä saa puhua uusin kielin. En tosin näitä asioita osannut kaikkia vielä silloin ymmärtää. Mutta tiesin, että Jumalalla on enemmän. Muutama kuukausi pelastuskokemukseni jälkeen sain henkikasteen. Itkin onnesta yksin polvistuneena lattialla ja aloin puhua kielillä. Pyhä Henki tuli päälleni siunaavana taivaan kuohuvirtana. Tämän jälkeen olen moneen kertaan täyttynyt Pyhällä Hengellä, kuten Raamattu opettaakin uudesityntyneille ja henkikasteen saaneille. Efes. 5:18,19.

    • surulliseksitulen

      Tuntuu pahalta kun ihmiset pilkkaavat pyhää henkeä. Ei se ole teidän hallittavissa eikä teidän käsissä.
      Siinä ei ole teidän mitään. Sitä ette omista ettekä voi käyttää.
      Ihmiset on sekotettu päästään näillä kasteilla ja höpöhöpö jutuilla.
      Temppuilua ja estetiikkaa. Voi kun tuntisitte Jumalan ja Jeesuksen. Voisitte ymmärtää PyhääHenkeäkin ehkä ja ymmärtää, että mikä kaiken tarkoitus on.

      • herätkää

        Mikähän se kaiken tarkoitus sitten on? Se on Voima ylhäältä. Anokaa, niin teille annetaan. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Runsas mitta, ravisteltu, kaadetaan teidän syliinne. Se on totuus.


      • IloitkaaAinaHerrassa
        herätkää kirjoitti:

        Mikähän se kaiken tarkoitus sitten on? Se on Voima ylhäältä. Anokaa, niin teille annetaan. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Runsas mitta, ravisteltu, kaadetaan teidän syliinne. Se on totuus.

        Hän ilmoittaa olevansa surullinen, lukiessaan meidän ilostamme, muttei anneta me hänen riistää sitä meiltä!

        Iloa, yhdistyneenä Jumalan ja Jeesuksen, Pyhän Hengen kunnioitukseen. 🤗


      • herätkää

        Niin se on. Kukaan ei voi viedä voittopalkintoa joka on saatu Jeesuksessa Kristuksessa, hänen haavoissaan me olemme parannetut! Kiitos Jeesus!


      • miettikäänytoikeesti

        Lukekaa Raamattua älkääkä höpiskö omianne. Rukoilkaa ymmärrystä ja pitäkää nöyrää mieltä suurimpana asiana.
        Nyt teidän kirjoitukset on kun eksytettyjen hokemia, ilman mitään selvyyttä.
        Toivon, että löydätte itsellenne jotain mistä pitää kiinni ja päästä eteenpäin.
        Selvästi sitä ei ole helluntalaisuudessa, enkä puhua pahalla vaan totuuden äänellä.


      • Tarkennetaanko
        herätkää kirjoitti:

        Niin se on. Kukaan ei voi viedä voittopalkintoa joka on saatu Jeesuksessa Kristuksessa, hänen haavoissaan me olemme parannetut! Kiitos Jeesus!

        >>>>>>>>>>>>>>Niin se on. Kukaan ei voi viedä voittopalkintoa joka on saatu Jeesuksessa Kristuksessa, hänen haavoissaan me olemme parannetut! Kiitos Jeesus! <<<<<<<<<<


        Mistähän "parannetut" . Mikäli puhuu vaikka silmälasit päässä että meidän syntimme ja ( fyysiset!) sairautemme on ristille kannettu . Miksi sitten osoittaa käytöksellä että silmät ei ole täysin terveet kun laseja käyttää ?


        ( Asiayhteys "palvelijat,ts.orjat, doulos, suhde isäntiinsä )

        (RaamattuKansalle) 1.Piet.2:18."..Orjat, olkaa kaikella pelolla isännillenne alamaisia, ei ainoastaan hyville ja lempeille vaan myös kieroille, 19. sillä se on armoa, jos joku Jumalaan sidotun omantuntonsa tähden kestää vaivoja syyttömästi kärsien. 20. Mitä kiitettävää siinä on, jos te kärsivällisesti kestätte, kun teitä lyödään pahojen tekojenne tähden? Mutta jos kestätte, kun joudutte kärsimään hyvien tekojenne tähden, se on Jumalan armoa. 21. Sillä siihen teidät on kutsuttu, koska Kristus kärsi teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, että seuraisitte hänen jälkiään, 22. hänen, joka ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta havaittu. 23. Kun häntä herjattiin, hän ei herjannut takaisin. Kärsiessään hän ei uhkaillut vaan jätti asiansa hänen haltuunsa, joka tuomitsee oikein.
        24. Kristus itse kantoi meidän syntimme ruumiissaan ristinpuulle, että me synneille kuolleina eläisimme vanhurskaudelle. Hänen haavojensa kautta teidät on parannettu. 25. Te olitte "eksyksissä niin kuin lampaat", mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan luo..."


        Mikäli uskoo että kaikki synnit ovat annettu anteeksi uskomalla evankeliumi "ristin sovitus työstä" , entä miksi sitten kristitty sairastaa mikäli ( RK-1.Piet.2:24.) )"..Hänen haavojensa kautta teidät on parannettu.." ?

        Kyllä Jumala parantaa tahtonsa mukaan ihmisiä , sen Raamattu todistaa ja monet parantuneet ihmiset. Raamattu todistaa että Jumala parantamalla ihmsiä vahvistaa myös julistetun evankeliumin sanoman.( KR-38) Mark.16: 20. "..Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta..."

        ( KR-38) Hepr.2:3.".. kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille, 4. kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan?.."( KR-38) Jaak.5:14. "..Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä. 15. Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi..."

        (RK-92 ”.. ”Hänen haavansa ovat teidät parantaneet.”) (JKR ”.. Hänen ”haavojensa kautta teidät on parannettu.”..) Huomaa myös mennyt aikamuoto asiayhteydessä ”olette paratut– ovat teidät parantaneet– teidät on parannettu..” Siis parannettu,mistä? synnin haavoista !

        Jos ruumiilisesti sairas väittää olevansa terve ,vaikka fyysiset oireet näkyvät sairautena ,niin se on itsepetosta, eikä tervettä uskoa Kristukseen.
        Mikäli samalla kertaa kannettiin sekä synnit että sairaudet, niin jokainen syntinsä anteeksi saanut pitäisi olla myös terve. Ei silmälaseja ,ei kuulolaitteita ,eikä muutakaan ruumiilista vaivaa. Ja kuitenkin niistä uskovatkin kärsivät , vaikka sydän ei syytä synnistä?

        Pietarin kirjeen 1.Piet.2:24, tekstin asiayhteydet: Minkä tähden Jeesus on kuollut? Syntiemme.Miksi? Jotta me kuolisimme pois synneistä,eläisimme vanhurskaudelle , ja palaisimme sielujemme paimenen ja kaitsijan luo.

        Mikä on se asiayhteys, jossa nämä jakeet esiintyvät? Synti. Miten meidät on parannettu? Vapauttamalla synnin rangaistuksesta, jotta voisimme palata suhteeseen Jumalan kanssa. Missä kohtaa ruumiillinen parantuminen mainitaan näissä jakeissa? Ei missään?

        Taitaa olla kyseenalaista vedota em. Pietarin kirjeen kohtaan ja ”vaatia parantumista ”. Jumalan Henki parantaa Jumalan tahdon mukaan tässä ajassa, ei meidän käskemisten mukaan? Mikä on ihminen käskemään kaikkivaltiasta Jumalaa?

        Apostoli Pietarinkin "Raamattu" oli "TANAK" , eli Toora, Profeetat, Kirjoitukset. Profeetoissa on kirjoitettu mm. ( Jes.30:1.-33.) Jes.30:26. Ja kuun valo on oleva kuin auringon valo, ja auringon valo on oleva seitsenkertainen, oleva niinkuin seitsemän päivän valo, sinä päivänä, jona Herra sitoo kansansa vammat ja parantaa siihen isketyt haavat. ( 1.Piet.2:24. joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olette paratut" )


      • JooAivaOikkeNiiSeOn
        Tarkennetaanko kirjoitti:

        >>>>>>>>>>>>>>Niin se on. Kukaan ei voi viedä voittopalkintoa joka on saatu Jeesuksessa Kristuksessa, hänen haavoissaan me olemme parannetut! Kiitos Jeesus! <<<<<<<<<<


        Mistähän "parannetut" . Mikäli puhuu vaikka silmälasit päässä että meidän syntimme ja ( fyysiset!) sairautemme on ristille kannettu . Miksi sitten osoittaa käytöksellä että silmät ei ole täysin terveet kun laseja käyttää ?


        ( Asiayhteys "palvelijat,ts.orjat, doulos, suhde isäntiinsä )

        (RaamattuKansalle) 1.Piet.2:18."..Orjat, olkaa kaikella pelolla isännillenne alamaisia, ei ainoastaan hyville ja lempeille vaan myös kieroille, 19. sillä se on armoa, jos joku Jumalaan sidotun omantuntonsa tähden kestää vaivoja syyttömästi kärsien. 20. Mitä kiitettävää siinä on, jos te kärsivällisesti kestätte, kun teitä lyödään pahojen tekojenne tähden? Mutta jos kestätte, kun joudutte kärsimään hyvien tekojenne tähden, se on Jumalan armoa. 21. Sillä siihen teidät on kutsuttu, koska Kristus kärsi teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, että seuraisitte hänen jälkiään, 22. hänen, joka ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta havaittu. 23. Kun häntä herjattiin, hän ei herjannut takaisin. Kärsiessään hän ei uhkaillut vaan jätti asiansa hänen haltuunsa, joka tuomitsee oikein.
        24. Kristus itse kantoi meidän syntimme ruumiissaan ristinpuulle, että me synneille kuolleina eläisimme vanhurskaudelle. Hänen haavojensa kautta teidät on parannettu. 25. Te olitte "eksyksissä niin kuin lampaat", mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan luo..."


        Mikäli uskoo että kaikki synnit ovat annettu anteeksi uskomalla evankeliumi "ristin sovitus työstä" , entä miksi sitten kristitty sairastaa mikäli ( RK-1.Piet.2:24.) )"..Hänen haavojensa kautta teidät on parannettu.." ?

        Kyllä Jumala parantaa tahtonsa mukaan ihmisiä , sen Raamattu todistaa ja monet parantuneet ihmiset. Raamattu todistaa että Jumala parantamalla ihmsiä vahvistaa myös julistetun evankeliumin sanoman.( KR-38) Mark.16: 20. "..Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta..."

        ( KR-38) Hepr.2:3.".. kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille, 4. kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan?.."( KR-38) Jaak.5:14. "..Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä. 15. Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi..."

        (RK-92 ”.. ”Hänen haavansa ovat teidät parantaneet.”) (JKR ”.. Hänen ”haavojensa kautta teidät on parannettu.”..) Huomaa myös mennyt aikamuoto asiayhteydessä ”olette paratut– ovat teidät parantaneet– teidät on parannettu..” Siis parannettu,mistä? synnin haavoista !

        Jos ruumiilisesti sairas väittää olevansa terve ,vaikka fyysiset oireet näkyvät sairautena ,niin se on itsepetosta, eikä tervettä uskoa Kristukseen.
        Mikäli samalla kertaa kannettiin sekä synnit että sairaudet, niin jokainen syntinsä anteeksi saanut pitäisi olla myös terve. Ei silmälaseja ,ei kuulolaitteita ,eikä muutakaan ruumiilista vaivaa. Ja kuitenkin niistä uskovatkin kärsivät , vaikka sydän ei syytä synnistä?

        Pietarin kirjeen 1.Piet.2:24, tekstin asiayhteydet: Minkä tähden Jeesus on kuollut? Syntiemme.Miksi? Jotta me kuolisimme pois synneistä,eläisimme vanhurskaudelle , ja palaisimme sielujemme paimenen ja kaitsijan luo.

        Mikä on se asiayhteys, jossa nämä jakeet esiintyvät? Synti. Miten meidät on parannettu? Vapauttamalla synnin rangaistuksesta, jotta voisimme palata suhteeseen Jumalan kanssa. Missä kohtaa ruumiillinen parantuminen mainitaan näissä jakeissa? Ei missään?

        Taitaa olla kyseenalaista vedota em. Pietarin kirjeen kohtaan ja ”vaatia parantumista ”. Jumalan Henki parantaa Jumalan tahdon mukaan tässä ajassa, ei meidän käskemisten mukaan? Mikä on ihminen käskemään kaikkivaltiasta Jumalaa?

        Apostoli Pietarinkin "Raamattu" oli "TANAK" , eli Toora, Profeetat, Kirjoitukset. Profeetoissa on kirjoitettu mm. ( Jes.30:1.-33.) Jes.30:26. Ja kuun valo on oleva kuin auringon valo, ja auringon valo on oleva seitsenkertainen, oleva niinkuin seitsemän päivän valo, sinä päivänä, jona Herra sitoo kansansa vammat ja parantaa siihen isketyt haavat. ( 1.Piet.2:24. joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olette paratut" )

        "Ketkään muut" eivät käytä VT:sta nimitystä TaNaKh, kuin suomalaiset, nk. messiaaniset.

        Eli ed puhuja on sitä joukkoa.

        Suom.huom.


    • herätkää

      Muistan sen nuoruudestani. Niin monta kertaa kokoonnuttiin odottamaan Henkikastetta. Vihdoin se tapahtui minunkin kohdallani. Sanat pulppusivat ulos. Ensin hapuillen, sitten vuolaana virtana. Miten iloitsemmikaan kun vain joku "sai sen " Pyhän Hengen ja uudet kielet. Ja yhä vielä se sama on, see vieelää samaa oonn!

    • PyhänHengenTuli

      Tämän voi kuka tahansa vilpitön kristitty kokea ja saada. Ensin vakavamielinen ja rehellinen kääntymys Jumalan tahdon puoleen, sitten Jumalan armosta uudestisyntyminen. Nyt Pyhän Hengen täyteyden rukoileminen Jumalalta. Tätä täyteyttä tulee vaalia, eli ylläpitää. Jos uskonelämä olisikin sitten nk. haalistunut / viilennyt, jo kerran saatu lahja on kuitenkin siellä syvällä sydämessä. Polvistuminen Herran eteen ja uusi alku: yhtäkkiä voi kaikki ympärillä ollakin uutta! Henki on syttynyt uudelleen! Taivas on auki!

      Ne uskovat, joissa jo Pyhän Hengen täyteys on, voivat vahvistaa itseään tässä täyteydessä. Alkaa uudelleen, ihan vaikka iltarukouksissaan, puhua asiansa Jumalalle, suomeksi sekä puhua myös kielillä. Näin oma henki alkaa vahvistua uskossa ja Hengessä. Tämä on sitä tulta.

      Kielillärukoushan on sekä ihmisen oman hengen puhetta Jumalalle sekä myös Pyhän Hengen Itsensä esirukousta rukoilijan puolesta. Kielillärukoillessani kuulen lausuttavan omaa nimeäni, ymmärrän tästä, että kielilläpuhuessani, Pyhä Henki puhuu / esirukoilee puolestani Isää Jumalaa.

      Kielillärukoilu myös vahvistaa itsessä piileviä muita armolahjoja. Tämän olen huomannut.
      *

    • L_S

      ... hurmos, koen sen negaationa jotenkin, se on jotain hallitsematonta... kuin ihmiset saisivat energian toistensa mielivaltaisesta ja järjettömästä tilasta.

      • herätkää

        Hurmos on hieno juttu. Silloin kun hurmos iskee ennalta arvaamattomasti. Ei siinä tarvita kuin avointa mieltä, ja todellista odottamista. Joskus kun olen joutunut hurmokseen jossain hengellisessä tilaisuudessa. Olen kuullut kuinka kuuluu eri korkuisia ääniä ja sanoja joita toistan, ja ennalta arvaamattomasti rytmi, sanat ja musiikki vaihtuu, ja tunnen sen jo ennalta.

        Annan vain virrata. Taputan ja liikun tahdissa, ihmeellisen musiikin tahdissa. Joskus olen kysynyt joltakin hurmoksessa olleesta, kuuliko hän saman kuin minä. Mutta ei, hänen musiikkinsa ja sanat sekä rytmi oli ihan eri. Kuitenkin olimme kuin yhtä, ulkoisesti tarkasteltuna.

        Nämä ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia kokemuksia, mutta silloin kun niin käy, Jumalan armosta, sen muistaa pitkään. Ja se voima jää virtaamaan.


      • L_S

        Kummallisen kuuloista.

        En välitä tuon kuuloisesta "musiikista", se on säröääni.


      • herätkää

        Minä en taas en koskaan kysy Pyhältä Hengeltä: mitä nyt? Annan virran viedä. Koskaan Herra Jeesus ei ole minua häpeään saattanut, eikä tule saattamaan.


      • L_S

        Sen kun menet, virran mukana. Mikä minä sinua olen estelemään.


      • herätkää

        Niinpä. Siihen nyt sinuakin kutsutaan. Ota vastaan Pyhän Hengen armolahja. Kyseessä on lahja, ja sen saa uudestisyntynyt janoova sielu.


      • L_S

        Sinähän valehtelit minulle? Ei sinulla murtunut patoja sisimmässäsi? Miksi... joka kerta...


      • herätkää

        Siksi... joka kerta. Älä sisko vastustele. Nyt ei puhuta lihasta, vaan Hengestä.


      • herätkää

        Enkä valehdellut. Ajattelin kyllä aluksi, että sinua vedätettiin..mutta uskon että hän oli tosissaan. Ja vaikka ei olisikaan ollut, oma on häpeänsä. Sinä olet siitä vapaa.


      • L_S

        En halua taputtaa ja tömistellä käsiä yhteen virran mukana musiikkien melodiassa.

        Jeesus ei tarvinnut sellaista. En minäkään. Siksi koska, joka kerta...


      • L_S

        Ajattelin, että se olit sinä, olit varmaan vastannut samaan ketjuun ja se jotenkin... sekoitti.


      • herätkää

        Hmm. Vai niin. Minä olen ihminen enkä Jeesus. Siksi tarvitsen. Minä menen isän luokse, sanoi Jeesus, mutta lähetän teille puolustajan, Pyhän Hengen.

        Voimavaikutukset on moninaiset, mutta Henki on sama.


      • herätkää

        En ollut. Esiinnyn aina samalla nikillä. Täällä


      • L_S

        Ei se silti ole erilainen olemukseltaan. Taputtiko edes Paavali musiikin tahdissa eri äänenkorkeuksilla käsiään yhteen virran vietävänä. Ei... ei... ei ystäväiseni. Johannes, Pietari...Barnabas... ei ei ei...


      • herätkää

        Tosin en mene takuuseen, etteikö joku muukin voisi käyttää samaa. Kun ei ole rekisteröity..


      • L_S

        Et sinä käsiäsi taputtele virran vietävänä... et sentään... ainahan voit yrittää minua jekuttaa. Eikö olisi mukava luottaa toiseen? Ettei tarvitsisi aina testata toista, että onko luotettava vaiko ei... ja uskoa, että siihen toiseen voi luottaa... mutta jos puhutaan tömistelyistä ja virran mukana taputteluista ja välillä mitä lie ja sinnepäin ja tuonne lie..... niin... ei se luottamusta kasvata.

        No, mitä sinulle kuuluu? :)
        Oletko voinut hyvin?


      • L_S
        herätkää kirjoitti:

        En ollut. Esiinnyn aina samalla nikillä. Täällä

        Esiinnytkö jossain muualla jollain toisella nikillä?


      • herätkää

        Kuules nyt. Totta joka sana. Näin on päässyt käymään. Kiitos siitä Herralle. Noin muuten. Voin melko hyvin kyllä.


      • herätkää

        Joissain toisissa ei hengellisissä yhteyksissä. Kyllä.


      • L_S

        No... jatkakaa tömistelyjä ja käsien taputteluja... musiikin tahdissa.

        Intiaaneillakin, ainakin heidät esitetään sellaisina... että heillä oli heimotansseja... ehkä siihen liittyyy jokin kokemus, jonka kautta voi kokea jotain yliluonnollista yhteyttä... toisiin ihmisiin, luontoon, maailmankaikkeuteen.


      • herätkää

        Intiaanien tömistelyt on mielenkiintoisia kyllä. Tosin itse en tömistele. Kevyttä liikehdintää Hengessä. Intiaanit tömistelee Suurelle hengelle. Meillä on vissi ero. En tunnista, tunnusta, heidän henkeänsä.


      • L_S

        Se voi olla melko itsekäs maailma, elää siinä omassa kokemusmaailmassa, kokien jotain "synergiaa", kohtaamatta toista ihmistä, aidosti....


      • herätkää

        Voi se siihenkin johtaa. Silloin ei käsittääkseni ole enää kyse Pyhästä Hengestä. Jumala ei jaa Henkeään mitalla, mutta hyvästä syystä. Usein se syy liittyy voiman saamiseen ihmisten kohtaamiseen, Jumala ei halua omiensa elävän missään kuplassa.


      • L_S
        herätkää kirjoitti:

        Intiaanien tömistelyt on mielenkiintoisia kyllä. Tosin itse en tömistele. Kevyttä liikehdintää Hengessä. Intiaanit tömistelee Suurelle hengelle. Meillä on vissi ero. En tunnista, tunnusta, heidän henkeänsä.

        No... en minä tuomitse :)

        Mutta minä en oikeastaan purista itsestäni liikehdintää jotenkin Hengen tahdissa, että riittänee olla vain... kyllä minä kuuntelen mielelläni hengellistä musiikkia... mutta musiikki musiikkina... niin, kyllähän musiikin sanoma voi koskettaa... ja sen avulla voi kertoa, asioita... kuten runoudessa, musiikissa voi kertoa, mitä tuntee ja kokee.... musiikki voi olla koskettavaa.


      • L_S
        herätkää kirjoitti:

        Voi se siihenkin johtaa. Silloin ei käsittääkseni ole enää kyse Pyhästä Hengestä. Jumala ei jaa Henkeään mitalla, mutta hyvästä syystä. Usein se syy liittyy voiman saamiseen ihmisten kohtaamiseen, Jumala ei halua omiensa elävän missään kuplassa.

        Kuplassa eläminen on huono juttu ja ihminen ei ehkä aina tiedosta elävänsä siinä... sitten voi havahtua jossasin vaiheessa... että miten sitä elikään niin... pinnallisesti, vailla ymmärrystä...


      • herätkää

        Mitäs sanoisit jos kuulisit taivaallisia rytmejä ja musiikkia. Vailla mitään maallisia ärsykkeitä. Se on menoa silloin.


      • herätkää

        Jeesuksessa Kristuksessa elämä on syvää. Kuin syvä armon meri. Uimavesille.
        .


      • L_S

        Säikähtäisin...se olisi pelottavaa, alkaa kuulemaan jotain, ilman maallista ärsykettä... yhtäkkiä musiikki pauhaisi... jokin tunnistamaton rytmi ja musiikki, yhtäkkiä pamahtaisi...


      • herätkää

        Kuules sisko. Siinä ei ole mitään peljästytyävää. Sinua valmistellaan. Pyhä Henki ei myöskään ole mikään massaterapeutti. Maallista sanaa käyttääkseni. Hän tietää sinun tarpeesi. Kokemuksesi on varmasti erilainen kuin minun kokemukseni Hänestä. Pääasia on Hengellä täyttyminen.


      • L_S

        Minulla on jo Henki, en tarvitse erillisiä "kokemuspohjaisia"... tai jos jotain Hengessä kokisikin, en ehkä nosta jollekin niin suurta painoarvoa elämässäni... tottakai tunnen asioita sisäisesti, tunnen sydämessäni esimerkiksi rakkautta ja rauhaa... mutta... en oikeastaan kaipaa, mitään yksittäistä ...

        Kerran nuorena, on siitä yli kymmenen vuotta... oli uskovaisten jokin nuorten... rukousjuttu... menin sinne ja muistan kun... astuin sisään ovesta... jokin mikä tuli siitä tilasta... en ollut oikeasti varmaan edes kaatumispisteessä, mutta se miten se kävi kuin jokin energia aalto.... se meinasi kuin kaataa tai se "humautti" jotenkin... siinä ei ollut vieressä ketään ihmistä, tulin eteisestä, ei kukaan tehnyt kädellä mitään tai yrittänyt... Siinä on eräs omituinen Hengen kokemus.


      • L_S

        Sekin on omituinen kokemus, jos puhutaan nyt niistä kokemuksista... vaikka sanoin, etten nosta mitään sillä tavoin... mutta olen joskus... rakkaus, mikä Jumalasta on lähtenyt minua kohtaan...kun olen ollut sen edessä, sydän... tai se tunne mikä on tullut sydämeen... on kuin "sydän käryäisi", se on ollut niin vahva jotenkin... siihen sekoittuu jonkinlaista tuskaa ja rakkautta yhtäaikaa.


      • TultaTultaKaipaamme
        L_S kirjoitti:

        Sekin on omituinen kokemus, jos puhutaan nyt niistä kokemuksista... vaikka sanoin, etten nosta mitään sillä tavoin... mutta olen joskus... rakkaus, mikä Jumalasta on lähtenyt minua kohtaan...kun olen ollut sen edessä, sydän... tai se tunne mikä on tullut sydämeen... on kuin "sydän käryäisi", se on ollut niin vahva jotenkin... siihen sekoittuu jonkinlaista tuskaa ja rakkautta yhtäaikaa.

        Jumalan ja Pyhän Hengen läheisyys saattaa ja hyvin usein "tuntuukin" tuollaiselta. Kun syntinen, - armoa tarvitseva uskovainenkin! - kokee Jumalan läheisyyden. Itselleni tulee tuolloin monesti eräänlainen "Aatami ja Eeva-reaktio": ikäänkuin piiloutua kiven taa ja sieltä kurkistellen, arasti vastata ja kuunnella Jumalan puhetta.


      • L_S

        Mikä ihmeen Aatami ja Eeva reaktio ja arasti vastaat ja kuuntelet? En käsittänyt... siis Jumalalle itselleen vai ihmisille?


      • Sofffina
        herätkää kirjoitti:

        En ollut. Esiinnyn aina samalla nikillä. Täällä

        Itse esiinnyn säännöllisesti eri "nickeillä" tai "allekirjoituksilla" (tässäkin ketjussa). Oletan, että tutut tunnistavat itseni kirjoitustavastani ja mielipiteistäni. Ja itse asiahan on tärkein.

        Joskus ilmaisen itseni KTS:n minulle aikoinaan antamalla nicki-lempinimellä "Soffiina", eri kirjoitustavoin, mutta netissä, muualla lienee joku muukin "Soffiina"-nickinen.


      • Jumalan.pelko
        L_S kirjoitti:

        Mikä ihmeen Aatami ja Eeva reaktio ja arasti vastaat ja kuuntelet? En käsittänyt... siis Jumalalle itselleen vai ihmisille?

        Tarkoitan tuolla "Aatami ja Eeva-reaktiolla" sellaista, esim. polvirukouksessa tapahtuvaa "Jumalan pelkoa". Aatami ja Eevahan, syntiin langettuaan, Paratiisissa piiloutuivat Jumalalta puiden taa. Ja samojen A:n ja E:n lapsiahan me lihallisina ihmisinä olemme!

        Kun kokee Jumalan Hengen läheisyyden ja Hänen Itsensä lähestyvän, etenkin, mahd. Itse Isän läheisyyden, kuulen kaukaisen puheen joka lähestyy ja ikäänkuin jylinänä painuu mieleeni, sitä itse oikein ymmärtämättä, sillä Jumalan Pyhyyden pelko on voimakas ja saa vapisemaan ja suojautumaan. Itselleni yleensä, tässä tilanteessa on tullut sellainen arka, syntisen piiloutumisreaktio.

        Kuuntelen, eli vastaanotan tuon Isän puheen, luottaen, että vaikken ihmiskorvin saa siitä juurikaan selvää, se puhe kuitenkin kuuluu "sydämessäni", kuuluu sinne "kiven taa" ja jää siellä sydämeeni ja henkeeni vaikuttamaan, kantamaan hedelmäänsä siellä.

        Minä itsehän, kukaan meistä, ei voi itse itsenään kantaa minkäänlaista Hengen hedelmää, vaan kaikki on Jumalan lahjaa ja vaikutusta, Jeesuksen lahjavanhurskautusta ja Pyhän Hengen tekoa, jonka ainoastaan joko sallimme itsessämme tai sitten kieltäisimme eli ajaisimme pois.


      • Tarkennetaanko
        herätkää kirjoitti:

        Niinpä. Siihen nyt sinuakin kutsutaan. Ota vastaan Pyhän Hengen armolahja. Kyseessä on lahja, ja sen saa uudestisyntynyt janoova sielu.

        JUMALAN HENKI ASUU Jeesukseen Kristukseen uskovassa , uudesti syntymästä alkaen. Ei siihen mitään "lisähenkiä" tarvita. On aivan eri asia Jumalan voimavaikutukset joita Herra antaa tapahtua evankeliumin sanan vahvistukseksi. Hengen jakamia lahjoja toki tulee rukoilla srk:n rakentumiseksi. Niitäkin Jumala jakaa tahtonsa mukaan, Hengen mukaan elävälle lapsellensa. Ei ihmisen himojen ja halujen mukaan , Hengen lahjoja ei voi edes vastaan ottaa lihan mielellä ( kun haluaa niiden lahjoen kanssa olla jokin "suuri")

        Ef. 1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, 14. sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi. ......(4:luku ).....30. Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Jumala ei anna Henkeä mitalla.( Eihän Jumalaa, joka on Henki voi "litramittaan" laittaa, se on jo älyllistäkin sokeutta! ) Ihmisen tullessa elävään uskoon, ts. uudesti syntyessä Jumalan Sanan , evankeliumin kuulemisen ja uskomisen kautta Jumalan Henki tulee ihmiseen asumaan. Evankeliumia julistaessa Jumala tahtonsa mukaan antaa voimavaikutuksia Sanansa ( ei ihmisten juttujen) vakuudeksi.

        Joh.3:34.".. Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla..." ( "jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja..".so. Jeesuksen Kristuksen ). Joh. 4:24.".. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa..."

        Ef.1:13.".. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,.........................(.4:30). Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka..." ..." ( evankeliumi on totuuden sana , jonka kautta Jumala synnyttää elämän Jaak.1:18. "..Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla, ollaksemme hänen luotujensa esikoiset..." )

        Pyhä Henki, lapseuden Henki, Kristuksen Henki, Pojan Henki,...." sama Jumalan Henki, eli Jumala. Joh.4: 24.".. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa..." Hän on myös Sana Joh.1:1." Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.." Siksi myös Hänen Sanansa on Totuus. (Joh.17:17.) Ps.119: 160.".. Sinun sanasi on kokonansa totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti..."


      • puurot.ja.vellit
        Tarkennetaanko kirjoitti:

        JUMALAN HENKI ASUU Jeesukseen Kristukseen uskovassa , uudesti syntymästä alkaen. Ei siihen mitään "lisähenkiä" tarvita. On aivan eri asia Jumalan voimavaikutukset joita Herra antaa tapahtua evankeliumin sanan vahvistukseksi. Hengen jakamia lahjoja toki tulee rukoilla srk:n rakentumiseksi. Niitäkin Jumala jakaa tahtonsa mukaan, Hengen mukaan elävälle lapsellensa. Ei ihmisen himojen ja halujen mukaan , Hengen lahjoja ei voi edes vastaan ottaa lihan mielellä ( kun haluaa niiden lahjoen kanssa olla jokin "suuri")

        Ef. 1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, 14. sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi. ......(4:luku ).....30. Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Jumala ei anna Henkeä mitalla.( Eihän Jumalaa, joka on Henki voi "litramittaan" laittaa, se on jo älyllistäkin sokeutta! ) Ihmisen tullessa elävään uskoon, ts. uudesti syntyessä Jumalan Sanan , evankeliumin kuulemisen ja uskomisen kautta Jumalan Henki tulee ihmiseen asumaan. Evankeliumia julistaessa Jumala tahtonsa mukaan antaa voimavaikutuksia Sanansa ( ei ihmisten juttujen) vakuudeksi.

        Joh.3:34.".. Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla..." ( "jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja..".so. Jeesuksen Kristuksen ). Joh. 4:24.".. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa..."

        Ef.1:13.".. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,.........................(.4:30). Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka..." ..." ( evankeliumi on totuuden sana , jonka kautta Jumala synnyttää elämän Jaak.1:18. "..Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla, ollaksemme hänen luotujensa esikoiset..." )

        Pyhä Henki, lapseuden Henki, Kristuksen Henki, Pojan Henki,...." sama Jumalan Henki, eli Jumala. Joh.4: 24.".. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa..." Hän on myös Sana Joh.1:1." Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.." Siksi myös Hänen Sanansa on Totuus. (Joh.17:17.) Ps.119: 160.".. Sinun sanasi on kokonansa totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti..."

        Niin juuri !

        Mutta eiväthän nämä keskustelijat täällä ole uskoneet noitakaan Raamatun, eli Jumalan Sanan, selvääkin selvempiä sanoja.

        Niitä vastaan on taisteltu ja minua on herjattu, kun olen Raamatusta näyttänyt tuon selvän Totuuden.

        Nämä nykyään uskovaksi itseään nimittävät eivät siis ymmärrä edes ihan perus asioita, ikävä kyllä, sillä kaikki on sotkettu ja sekoitettu seurakunnissa niin pahasti ymmärtämättömien "opettajien" "opetusten" kautta ja vuoksi.

        Raamattua ei enää tutkita syvällisesti ja kunnolla, eli ei enää "märehditä" Sanaa, vaan usein yhden ainoaan jakeen kautta tehdään ihan käsittämättömiä järjen päätelmiä, eli Raamatun vääristelyjä.

        Monilla näillä "opettajilla", jotka sellaisina täälläkin esiintyvät, on aivan olematon Raamatun tuntemus, mutta silti on kova hinku opettaa muita, ja ollaan niin kovasti tietäväisiä ja "oikeaoppisia" omasta mielestään kuitenkin.

        Tämä tilanne ja Raamatun olematon tuntemus, näyttää mielestäni vielä yhä vain pahenevan pahenemistaan.


      • puurot.ja.vellit
        Tarkennetaanko kirjoitti:

        JUMALAN HENKI ASUU Jeesukseen Kristukseen uskovassa , uudesti syntymästä alkaen. Ei siihen mitään "lisähenkiä" tarvita. On aivan eri asia Jumalan voimavaikutukset joita Herra antaa tapahtua evankeliumin sanan vahvistukseksi. Hengen jakamia lahjoja toki tulee rukoilla srk:n rakentumiseksi. Niitäkin Jumala jakaa tahtonsa mukaan, Hengen mukaan elävälle lapsellensa. Ei ihmisen himojen ja halujen mukaan , Hengen lahjoja ei voi edes vastaan ottaa lihan mielellä ( kun haluaa niiden lahjoen kanssa olla jokin "suuri")

        Ef. 1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, 14. sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi. ......(4:luku ).....30. Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

        Jumala ei anna Henkeä mitalla.( Eihän Jumalaa, joka on Henki voi "litramittaan" laittaa, se on jo älyllistäkin sokeutta! ) Ihmisen tullessa elävään uskoon, ts. uudesti syntyessä Jumalan Sanan , evankeliumin kuulemisen ja uskomisen kautta Jumalan Henki tulee ihmiseen asumaan. Evankeliumia julistaessa Jumala tahtonsa mukaan antaa voimavaikutuksia Sanansa ( ei ihmisten juttujen) vakuudeksi.

        Joh.3:34.".. Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla..." ( "jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja..".so. Jeesuksen Kristuksen ). Joh. 4:24.".. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa..."

        Ef.1:13.".. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,.........................(.4:30). Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka..." ..." ( evankeliumi on totuuden sana , jonka kautta Jumala synnyttää elämän Jaak.1:18. "..Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla, ollaksemme hänen luotujensa esikoiset..." )

        Pyhä Henki, lapseuden Henki, Kristuksen Henki, Pojan Henki,...." sama Jumalan Henki, eli Jumala. Joh.4: 24.".. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa..." Hän on myös Sana Joh.1:1." Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.." Siksi myös Hänen Sanansa on Totuus. (Joh.17:17.) Ps.119: 160.".. Sinun sanasi on kokonansa totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti..."

        Niin ja sitäkään ihan yksinkertaista Totuutta ei siis käsitetä, että:

        Ihminen ei ole uudestisyntynyt eikä uskossa, jos hänellä ei ole Pyhää Henkeä !

        Tämän asian pitäisi olla jokaikiselle uudestisyntyneelle aivan selvä !

        Mitä se kertoo sellaisesta "uskovaksi" itseään nimittävästä, joka ei vielä tuotakaan perus asiaa käsitä ???


      • herätkää
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Niin ja sitäkään ihan yksinkertaista Totuutta ei siis käsitetä, että:

        Ihminen ei ole uudestisyntynyt eikä uskossa, jos hänellä ei ole Pyhää Henkeä !

        Tämän asian pitäisi olla jokaikiselle uudestisyntyneelle aivan selvä !

        Mitä se kertoo sellaisesta "uskovaksi" itseään nimittävästä, joka ei vielä tuotakaan perus asiaa käsitä ???

        Riisipuuro on hyvää. En minä noista velleistä niin perusta. Sanon nyt kuitenkin, vaikka ymmärrät hyvin, Pyhän Hengen tulevan ihmiseen uudestisyntymisen yhteydessä. Siitä voidaan käyttää myös nimitystä uskoontulo. Näin minäkin asian ymmärrän. Mutta Pyhä Henki ei tule ihmiseen kasteessa, ei lapsikasteessa, sen paremmin kuin uskovien upotuskasteenkaan yhteydessä.

        Pyhän Hengen kaste on vielä asia erikseen. Ehkäpä joku ei katso sitä tarvitsevansa. Se on hänen asiansa. Minä olen anonut, ja saanut. En omien tekojeni tähden, vaan yksinomaan armosta. Kielillä puhuminen, joka usein jää Pyhän Hengen kasteen jälkeen eläväksi lahjaksi, on valtava voimavara.

        Emmehän aina tiedä miten meidän tulisi rukoilla, mutta Henki auttaa meidän heikkouttamme.


      • puurot.ja.vellit
        herätkää kirjoitti:

        Riisipuuro on hyvää. En minä noista velleistä niin perusta. Sanon nyt kuitenkin, vaikka ymmärrät hyvin, Pyhän Hengen tulevan ihmiseen uudestisyntymisen yhteydessä. Siitä voidaan käyttää myös nimitystä uskoontulo. Näin minäkin asian ymmärrän. Mutta Pyhä Henki ei tule ihmiseen kasteessa, ei lapsikasteessa, sen paremmin kuin uskovien upotuskasteenkaan yhteydessä.

        Pyhän Hengen kaste on vielä asia erikseen. Ehkäpä joku ei katso sitä tarvitsevansa. Se on hänen asiansa. Minä olen anonut, ja saanut. En omien tekojeni tähden, vaan yksinomaan armosta. Kielillä puhuminen, joka usein jää Pyhän Hengen kasteen jälkeen eläväksi lahjaksi, on valtava voimavara.

        Emmehän aina tiedä miten meidän tulisi rukoilla, mutta Henki auttaa meidän heikkouttamme.

        Uudestisyntynyt uskova ei tarvitse enää mitään "Hengen täyteyttä" eli helluntailaista Henkikastetta, uskovassa on JO koko TÄYTEYS !

        Siis Kristus meissä !!!

        8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
        9 Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,
        10 ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää,

        Gal. 2:20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.

        Kol. 1:27 joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus:
        Kristus teissä, kirkkauden toivo.

        Onko Kristus siis jotenkin vajaa ?

        Niin moni sokea täällä väittää !

        Gal. 3:27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

        Jotta ei jää epäselväksi se, että mistä kasteesta on kyse:

        Mark. 1:8 Minä kastan teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä."


      • herätkää

        Väkevästi todistatkin. Niin ja aamen. Minä kastan vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä. Sanoi Johannes kastaja. Oikean todistuksen antoi hän.

        Niin on Jeesus taivaaseen asumisensa jälkeen tehnytkin. Kastanut Pyhällä Hengellä. Vallan vailla vettä.


    • herätkää

      Kyllä kyllä ystäväiseni. Silloin yläsalissa kävi kuin tuulispää. Tuliset kielet jakaantuivat heidän päälleen... ja he puhuivat vierailla kielillä. He ovat juovuksissa, heistä sanottiin. Joten oli siellä melkoinen meno ja meininki.

      • 7. Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän.
        8. Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:
        9. synnin, koska he eivät usko minuun;
        10. vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe;
        11. ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.
        12. Minulla on vielä paljon sanottavaa teille, mutta te ette voi nyt sitä kantaa.
        13. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
        14. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.
        15. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.
        ( Joh.16 )


    • Siinä.sitä.enemmänkin
    • Pengerkadun.hellari

      Tässä saarnaaja Veikko Mannisen puheita:
      https://raamattu365.fi/sermon/preacher/47

      Saarnaaja Veikko Manninen oli koko Suomen Helluntaiherätyksen perustajan ja Helsingin Saalem-seurakunnan (Pengerkatu 9, Helsinki) pitkäaikaisen johtajan, saarnaaja Eino Ilmari Mannisen toiseksi nuorin poika. Veikko myös itse toimi jonkin aikaa Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja. 1970-luvun lopuilla Saalem-seurakunta muutti Helsingin Hakaniemen Näkinkujalle.

      Helluntaikirkon synnyttyä - ja tästä syystä helluntaiherätyksen näin ikäänkuin hajottua - Veikko Manninen oli yksi, hengellisesti "perinteistä helluntailaisuutta" tunnustavan Helluntaikansa-yhteisön perustajia ja johtohenkilöitä.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Eino_I._Manninen

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Helluntaiherätyksen_historia

      http://helluntaikansa.fi/

      Veikko Manninen-Älä saata murheelliseksi Pyhää Henkeä
      https://www.youtube.com/watch?v=Sj9M9iPVMAg

      Uusi laulu kaduilta - Matkalainen maailman.
      Flyygeliä soittamassa saarnaaja Veikko Manninen:
      https://www.youtube.com/watch?v=hUEB7kieHQU
      *

    • Eikiitosjeesus

      PH:n merkitys?
      Noihin happovaivoihin auttaa Rennie tai sitten happosalpaajat, ei esim loitsujen lukeminen.

    • puurot.ja.vellit

      Minä mietin tuota 70 luvulla tapahtunutta, jota moni kaipailee ja sitä voimaa !

      Tutkin hieman Niilo Ylivainiota ja hänen taustojaan:

      LAINAUS WIKIPEDIASTA

      Niilo Yli-Vainio matkusti 18.12.1976 Australiaan. Australiassa oli järjestetty suuri uskonjuhla, konferenssi johon Yli-Vainiokin osallistui. Hän oli Australiassa seitsemän viikkoa ja palasi Suomeen helmikuun puolivälissä 1977.[18]

      Australiasta tultuaan Niilo Yli-Vainio piti uudentyyppisiä kokouksia Turussa ja Jyväskylässä ja sitten Yli-Vainio matkusti Tukholmaan, Södertäljeen ja Boråsiin. Näissä kokouksissa havaittiin se jokin, joka teki Niilo Yli-Vainiosta hyvin tunnetun ja kuuluisan saarnaajan.[19]

      Yli-Vainio nousi julkisuuteen Australian puhujamatkallaan kokemansa "uuden voitelun" jälkeen vuonna 1977, jolloin suuret ihmisjoukot ympäri Suomea saapuivat Lapualle evankelioimistilaisuuksiin, joissa kerrottiin tapahtuvan parantumisia ja muita hengellisiä ilmentymiä.[20] Erityistä hänen kokouksissaan olivat myös niin sanotut kaatumiset rukousjonoissa (ks. Karismaattinen liike).

      Huomioni kiinnittyi kahteen asiaan tässä kirjoituksessa !

      1) Yli-Vainio nousi julkisuuteen Australian puhujamatkallaan kokemansa "UUDEN VOITELUN" jälkeen vuonna 1977

      2) Erityistä hänen kokouksissaan olivat myös niin sanotut KAATUMISET rukousjonoissa

      Siis tuon kirjoituksen mukaan Niilon toiminta ja julistus muuttui radikaalisti, eli:

      " Yli-Vainion saarnatyyli oli muuttunut entisestä tuomionpasuunasta enemmänkin armolliseksi rakkauden julistukseksi. "

      Mietin itse sitä, että tuliko siis "helppo/halpa armo" tuossa kohtaa käyttöön, ja haettiinko sillä vain seuraajia ja jäseniä seurakuntaan väärällä tavalla.

      Eli alettiinko siinä kohtaa julistaa ilosanomaa ilman parannusta, siis tuo muutos Australian vierailun jälkeen on todella ollut huomattava !

      Itse jäin miettimään sitä, että toiko Niilo siis "toronolaisuutta" sieltä Australiasta jo siis 70 luvulla, ja tätäkö "voimaa" ja "voitelua" on siitä asti jaettu Suomessa ?

      Tuostako lähti liikkeelle se "voitelujen" ja "siunausten" ja "siunaajien" käsien alleja perään juokseminen", joka vei lopulta Toronto "herätyksen" eksytysten läpimenoon ?

      Siis kylvettiinkö eksytysten siemenet jo tuolloin 70 luvulla, josta kärsimme nyt todella tässä ajassa ?

      Kannattaa lukea kokonaan tuo kirjoitus Wikipediasta:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Niilo_Yli-Vainio

      • Eikiitosjeesus

        Niilo kävi hakemassa maailmalta markkinointioppia, kuinka tempuilla vedätetään suurta yleisöä.


    • PidänNiiloaRehellisenä

      Itse ajattelen, että Niilo itsessään oli vilpitön ja rehellinen evankelista, siis silloisen helluntailaisuuden mittapuun mukaan. Hänen kauttaan toimi Jumalan armon voima.

      Mutta monet, epäraittiit, yksityiset ihmiset tekivät siitä shown, juoksentelemalla monta kertaa samassa jonossa, vain kokeakseen "kaatumisia". Syy ei ollut Niilon, vaan eräiden epäraittiiden kuulijoiden. Kaikki eivät näin tehneet, mutta uudestisyntymättömät, joilla ei ollut henkien erottamisen armolahjaa koskien edes omaa itseään ja etenkään Jumalan kunnioitusta: PH:n toiminnan alentamista vain "jännäksi kokemukseksi".

      Niiloa avustivat muutamat muut saarnaajat, Ja muistanpa hyvinkin, kuinka eräät näistä päättivätkin, että myös heidän käsissään on "voima" ja aloittivat omat esiintymisensä. Tästä syntyi nopeasti ilmiö.

      Monensorttiset, epäraittiit karismaatikot ja huijarit aloittivat toimintansa, siis ihan uudestisyntymättömätkin, mutta jonkinlajin uskonnolliset ja tästä alkoi "karismaattinen" uskonnollisuus.

      Erotan uususkonnolliset karismaatikot selkeällä rajaviivalla niistä uudestisyntyneistä Jumalan lapsista, joissa vaikuttaa aito Pyhän Hengen Voima ja armolahjat. Nämä ovat kaksi aivan eri joukkoa.

      • puurot.ja.vellit

        Miten selität tuon Niilossa ja hänen toiminnassaan tapahtuneen muutoksen ?

        Muuten tässä erään uskovan todistus Niilon toiminnasta, onko se tuttua torontolaisuudesta ?

        " Aikoinani ihmettelin Yli-Vainion rukoilemistyyliä; varsinkin sitä, kun hän jakoi "jumalan henkeä" avustajilleen. Kun he sitten avustustoimissaan käsittelivät rukousjonoja, jotka tavallisesti olivat monilukuiset, toimi se henki, mitä he olivat Yli-Vainiolta saaneet, samalla kaatavalla tavalla kuin hänellä itselläänkin. Se apu mitä ihmiset silloin jo saivat, oli se kaatumisapu. Mutta eipä siitä sen enempää; vaan siihen voiman jakeluun kiinnitin aina huomioini, niissä kokouksissa joissa olin sitä henkilökohtaisesti todistamassa.

        Mitä voimaa jaetaan ja annetaan, niin kuin Yli-Vainio teki? Eihän Evankeliumi ole jakelutavaraa?Jota siirretään käsissä ihmiseltä toiselle ja sama toimintamalli toistuu; rukousapu tarvitsevat kaatuvat. Evankeliumi Jeesuksta Kristuksesta on Raamatun mukaan Jumalan Voima. Tämän ihmevoiman jakelu alkoi Yli-Vainion toiminnasta täällä pohjolassa. Tätä samaa ihmettä on vieläkin jaettavissa, toisten ihmevoiman omaajien kautta; kaikille jotka haluavat vastaan ottaa. Mikä tämä voima on?
        Ei Jumalan Henkeä siirretä henkilöltä toiselle.


    • lupausten_perillinen

      puurot.ja.vellit, sinä tuot täällä palstalle pimeyttä ja pahuutta ja sinun oman isäsi oppia, eli valhetta. Tässä yksi valheistasi: Ei Jumalan Henkeä siirretä henkilöltä toiselle.
      Sen sijaan Jumalan Sanassa on kirjoitettu: Herra astui alas pilvessä ja puhutteli häntä, otti henkeä, joka hänessä oli, ja antoi sitä niille seitsemällekymmenelle vanhimmalle.
      Joosua, Nuunin poika, oli täynnä viisauden henkeä, sillä Mooses oli pannut kätensä hänen päällensä;

      Sinä olet satuilija ja satua ovat sinun kommenttisi.

      • puurot.ja.vellit

        Taas näkyy syvä ymmärtämättömyytesi ja lukutaidottomuutesi !

        Mitä siinä sanotaan ?

        HERRA OTTI HENKEÄ ja ANTOI SITÄ !

        Siis IHMINEN EI JAA Henkeä, vaan vain Jumala !


      • KättenPäällePaneminen

        Tätä itsekin ajattelin, että kyllähän helluntailaisuudessa on aina esiintynyt "kätten päälle panemista", rukouksessa nimenomaan "voiman" eli Pyhän Hengen siirtymistä käsien kautta toiseen henkilöön.

        Siksihän apostolikin varoitti menemästä huolettomasti kenen tahansa käsien alle tai toisin päin: laskemasta käsiä kenen tahansa päälle.

        Siunauksessa kohotetaan kädet, myös juutalaisuudessa on tämä käsien kohotus. Raamattu puhuu "Jumalan käsivarresta" jolla Hän tekee ihmeitä tai "käsivarrellaan koroittaa alhaisen"!

        Käsillä on uskonelämässä suuri merkitys.

        Miksei Niilokin olisi voinut siunata työtovereitaan, jakamalla heille hänessä ollutta voimaa... Kuulostaa uudelta, mutta... periaatteessa... Miksei?


      • puurot.ja.vellit
        KättenPäällePaneminen kirjoitti:

        Tätä itsekin ajattelin, että kyllähän helluntailaisuudessa on aina esiintynyt "kätten päälle panemista", rukouksessa nimenomaan "voiman" eli Pyhän Hengen siirtymistä käsien kautta toiseen henkilöön.

        Siksihän apostolikin varoitti menemästä huolettomasti kenen tahansa käsien alle tai toisin päin: laskemasta käsiä kenen tahansa päälle.

        Siunauksessa kohotetaan kädet, myös juutalaisuudessa on tämä käsien kohotus. Raamattu puhuu "Jumalan käsivarresta" jolla Hän tekee ihmeitä tai "käsivarrellaan koroittaa alhaisen"!

        Käsillä on uskonelämässä suuri merkitys.

        Miksei Niilokin olisi voinut siunata työtovereitaan, jakamalla heille hänessä ollutta voimaa... Kuulostaa uudelta, mutta... periaatteessa... Miksei?

        Kaksi aivan eri asiaa !

        "voimaa" siirtävät jopa haudoilta nämä eksyneet, mutta mikä se voima oikeasti on ?

        Kätten päälle pano oli vain Apostolien lahja, koska se kuului siihen aikakauteen, kun moni tuli Jeesukseen uskovaksi, jopa ennen Jeesuksen kuolemaa, eikä silloin olisi voinut saada Henkeä, kun Henkeä ei oltu vuodatettu vielä !

        Opetuslapset saivat itsekin Hengen vasta 3:na päivänä Jeesuksen kuolemasta !

        Mutta opetuslapset eivät itse jakaneet Henkeä, ihan samoin kuin parantamisen armolahjan omaava, ei ITSE paranna yhtään ketään !

        Jopa Niilo itse puhui tästä asiasta, ja painotti tätä asiaa kovasti !

        Siis Jumala vain jakaa Henkeä ja Jumala vain parantaa, eli Apostolitkaan eivät siis ITSE päättäneet sitäkään, että kuka Hengen saa ja kuka taas ei saa, ihan samoin kuin parantamisissa, vain Jumala päättää sen, että kenet ja milloin Hän parantaa !


      • puurot.ja.vellit
        KättenPäällePaneminen kirjoitti:

        Tätä itsekin ajattelin, että kyllähän helluntailaisuudessa on aina esiintynyt "kätten päälle panemista", rukouksessa nimenomaan "voiman" eli Pyhän Hengen siirtymistä käsien kautta toiseen henkilöön.

        Siksihän apostolikin varoitti menemästä huolettomasti kenen tahansa käsien alle tai toisin päin: laskemasta käsiä kenen tahansa päälle.

        Siunauksessa kohotetaan kädet, myös juutalaisuudessa on tämä käsien kohotus. Raamattu puhuu "Jumalan käsivarresta" jolla Hän tekee ihmeitä tai "käsivarrellaan koroittaa alhaisen"!

        Käsillä on uskonelämässä suuri merkitys.

        Miksei Niilokin olisi voinut siunata työtovereitaan, jakamalla heille hänessä ollutta voimaa... Kuulostaa uudelta, mutta... periaatteessa... Miksei?

        Tarkennan vielä, että ei jää vajaaksi !

        Ne kaksi eri asiaa siis:

        1) Apostolelilla oli se kätten päälle pano armolahja siis siksi, että Pyhää Henkeä ei vanhan liiton aikana voinut vielä saada, ja ne jotka siis uskoivat Jeesukseen ennen ylösnouseemusta, heillä ei siten Henkeä voinut olla, ja siksi se armolahja siis, että homma hoidettaisiin loppuun asti, arvelen että siksi sitä Henkeä ei saatu automaattisesti Hengen vuodatuksen jälkeen, koska se usko piti tutkia, eli moni Jeesukseen uskova luopui uskostaan myöhemmin.

        2) Uskovalta uskovalle, hengen tai "voiman" siirtäminen on siis aivan muuta toimintaa, jokaisella uuden liiton uudestisyntyneelle uskovalla on JO Pyhä Henki, eikä Henkeä eikä voimaa enää tarvitse siirtää !


      • puurot.ja.vellit
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Kaksi aivan eri asiaa !

        "voimaa" siirtävät jopa haudoilta nämä eksyneet, mutta mikä se voima oikeasti on ?

        Kätten päälle pano oli vain Apostolien lahja, koska se kuului siihen aikakauteen, kun moni tuli Jeesukseen uskovaksi, jopa ennen Jeesuksen kuolemaa, eikä silloin olisi voinut saada Henkeä, kun Henkeä ei oltu vuodatettu vielä !

        Opetuslapset saivat itsekin Hengen vasta 3:na päivänä Jeesuksen kuolemasta !

        Mutta opetuslapset eivät itse jakaneet Henkeä, ihan samoin kuin parantamisen armolahjan omaava, ei ITSE paranna yhtään ketään !

        Jopa Niilo itse puhui tästä asiasta, ja painotti tätä asiaa kovasti !

        Siis Jumala vain jakaa Henkeä ja Jumala vain parantaa, eli Apostolitkaan eivät siis ITSE päättäneet sitäkään, että kuka Hengen saa ja kuka taas ei saa, ihan samoin kuin parantamisissa, vain Jumala päättää sen, että kenet ja milloin Hän parantaa !

        Niin ja se "voiman" siirtäminen on siis ominaista juuri eksytyksille kuten nämä Brownit sun muut menestysteologit ja uskonsanalaiset ym ym

        Heillä se on siis hyvinkin yleinen käytäntö, jopa siis kuuluisien julistajien haudoilta on haettu "voimaa" !


      • Joonkumma
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Niin ja se "voiman" siirtäminen on siis ominaista juuri eksytyksille kuten nämä Brownit sun muut menestysteologit ja uskonsanalaiset ym ym

        Heillä se on siis hyvinkin yleinen käytäntö, jopa siis kuuluisien julistajien haudoilta on haettu "voimaa" !

        Puurot, vellli, väität että Jumalan eksyttäjä. Sinä julkea, sinä pilkkaat Jumalaa,


      • lupausten_perillinen
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Taas näkyy syvä ymmärtämättömyytesi ja lukutaidottomuutesi !

        Mitä siinä sanotaan ?

        HERRA OTTI HENKEÄ ja ANTOI SITÄ !

        Siis IHMINEN EI JAA Henkeä, vaan vain Jumala !

        Sinä itse olet mitä kirjoitit: "Taas näkyy syvä ymmärtämättömyytesi ja lukutaidottomuutesi !"


      • tååg
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Niin ja se "voiman" siirtäminen on siis ominaista juuri eksytyksille kuten nämä Brownit sun muut menestysteologit ja uskonsanalaiset ym ym

        Heillä se on siis hyvinkin yleinen käytäntö, jopa siis kuuluisien julistajien haudoilta on haettu "voimaa" !

        Sikäli olet oikeassa, että se kaatamistouhu ja Benny Hinnin haudoilla vierailu ei ole oikeaoppista eikä siinä ole kysymys Pyhän Hengen toiminnasta.

        Minä olen tarkoittanut Pyhän Hengen kasteella normaalia raamatullista Pyhän Hengen kastetta.


      • PikaKurssiHinnistä
        tååg kirjoitti:

        Sikäli olet oikeassa, että se kaatamistouhu ja Benny Hinnin haudoilla vierailu ei ole oikeaoppista eikä siinä ole kysymys Pyhän Hengen toiminnasta.

        Minä olen tarkoittanut Pyhän Hengen kasteella normaalia raamatullista Pyhän Hengen kastetta.

        Tarkistin: wikipedian mukaan Hinn on elossa. Hän on Israelin Jaffassa syntynyt ("palestiinalainen"), armenialais-kreikkalainen. Kasvanut ortodoksisessa perheessä, asuu nykyään Yhdysvalloissa.

        Tässä teille on antikristusta ihan kopallinen.

        Mikäli tååg tarkoittaa, että Hinnin opillisuuteen liittyy jotkin hautapalvonnat, niin se lienee ortodoksisuuden peruja, mutta tuskin siinä asiallisessa hengessä, miten ortodoksinen kirkko asian opettaa.


      • puurot.ja.vellit
        Joonkumma kirjoitti:

        Puurot, vellli, väität että Jumalan eksyttäjä. Sinä julkea, sinä pilkkaat Jumalaa,

        Ai, kun minä en opillisesti usko kuten sinä, niin se siis tekee minusta Jumalan pilkkaajan ?

        Oletko sinä siis itse Jumala ?

        Minä uskon siihen, mitä Jeesus eli Sana sanoo, eli jokaisen uudestisyntyneen on Jeesus kastanut Hengellä eli täyttänyt Hengellä !

        Matt. 3:11 Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.

        Tuossa muuten on sama sana alkukielellä molemmissa kohdissa, kun puhutaan kasteesta eli babtize = upottaa !

        Mutta kaikki siis sanotaan tässä hyvin selvästi:

        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        9 Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!

        Eli se uudestisyntyminen on syntymistä Hengestä, eli sen kautta tulee se "uusi luomus" !

        2. Kor. 5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

        Gal. 6:15 Sillä ei ympärileikkaus ole mitään eikä ympärileikkaamattomuus, vaan uusi luomus.

        Nyky uskovat liikaa nojaavat omiin kokemuksiinsa ja tekevät niistä vääriä yleistyksiä !

        Minun kohdallani ei tarvittu mitään "hengellä täyttymistä" siihen, että esim kielillä puhuminen alkoi, se Jumalan synnyttämä Usko riitti sen lahjan omistamiseen/saamiseen !

        Mutta minä en itse tee sen kautta mitään yleistyksiä, sillä Herra toimii tavalla ja toisella, eli moni Jumalan lapsi varmaan tarvitsee sen Hengellä täyttymisen, uskoakseen Jumalan haluavan sen lahjan antaa, eli Jumala siis tukee siinä kohtaa yksilöllisesti lastaan.

        Mutta minun oma tapaukseni ei siis poista sitä tosi asiaa, että Jumala voisi toimia toisinkin, kuin vain juuri siten, kuten Hän toimi minun kohdallani .

        Minä en siis kiellä Hengellä täyttymistä ollenkaan, mutta hellareiden "Hengen täyteys" oppi ei ole nähdäkseni Raamatun opetuksen mukainen.

        Uskova voi siis täyttyä Sanan mukaan Hengellä vaikka kuinka usein, mutta se siis on eri asia, kuin tämä "Hengen täyteys" oppi !

        Jumala voiteli siis ne Apostolit helluntaina PALVELUTEHTÄVIINSÄ, ja siksi siis ne ihmeet ja merkit, jotta koko kansa tietäisi, että Jumala heidät siihen tehtävään asetti ja siten vahvisti sen palvelutehtävän ja uuden liiton alkaneen.

        Uuden liiton alkaminen ja sen liiton vanhimmat, eivät jääneet kansalle epäselviksi noiden Jumalan antamien ihmeiden ja merkkien vuoksi !

        Mutta helluntailaisuudessa se koko tapahtuma on tulkittu ihan väärin, ja siksi on se "Hengen täyteys" oppi !

        Nyt siis hellarit ja herätysliike kristityt himoitsevat tuota Apostolien saamaa PALVELUTEHTÄVÄÄN VARUSTAMIS voitelua, ilman että Jumala olisi heitä palvelutehtävään voitelemassa/varustamassa.

        Jumala siis voitelee ja varustaa kunkin lapsensa PALVELUTEHTÄVÄÄNSÄ sitten, kun Hän katsoo lapsensa olevan valmis ja valimstunut kaikin puolin tehtäväänsä.

        Siinä kohtaa Jumala sitten varustaa kunkin niillä lahjoilla, joita tuo lapsensa siinä tehävässä ja sen suorittamisessa tarvitsee !

        Mutta nyt siis homma on vääristynyt pahasti väärän opetuksen vuoksi ja siksi siis herätysliike uskovat ja kirkkokunta uskovatkin jouksevat "voitelujen" ja "siunausten" ja "voitelijoiden" perässä, vaikka heillä ON KOKO Henki jo itsessään, eikä ulkoa enää tarvitse mitään hakea eikä etsiä !

        Hengellä on KAIKKI lahjat siis, ja kun uudestisyntyneellä on Pyhä Henki, niin hän on jo saanut sen kautta ihan kaiken, mitä elämään ja Jumalisuuteen tarvitaan !

        2. Piet. 1:3 Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään,

        Kenenkään perässä ei tarvitse jousta enää, eikä etsiä Jumalan voimaa ulkoapäin, koska meillä on KOKO Pyhä Henki !

        Luukas 17
        20 "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,
        21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".
        22 Ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Tulee aika, jolloin te halajaisitte nähdä edes yhtä Ihmisen Pojan päivää, mutta ette saa nähdä.
        23 Ja teille sanotaan: 'Katso, tuolla hän on!' 'Katso, täällä!' Älkää menkö sinne älkääkä juosko perässä.


    • Eikiitosjeesus

      "Neuvo minulle Niilo, miten nainen kaadetaan...,"
      Olihan se melkoinen suggeroija. Mummot meni ihan hyytelöksi.

    • Esteet.pois
    • Ei se sen ihmeellisempi on tämän Kristuksen salaisuus että Uudestisyntymistä on sama kuin Pyhän Hengen kaste joka tuli Helluntain jälkeen apostoleille ja joka ei voinut tulla ennen kuin Jeesus kuoli ja nousi ylös joka Pyhä Hengen kasteessa myös meille tapahtuu ja joka Nikodeemus ei ollut ollenkaan tietoa.

      • Saviksen.valheet

        Toinen valehtelija.


    • rstuvx

      Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.

      Siinä on kaikki mitä tarvitaan.

      Pyytävälle kääntyjälle Jeesus vaikuttaa uskon ja uudestisyntymisen, jossa Pyhä Henki on saatu ohjaajaksi ja puolustajaksi.

      Muuta perustusta ei ole eikä ole muita 'oppiasioita' lisättäväksi tuohon varustukseen. Ei myöhemminkään.

    • Tutki.ja.ymmärrä

      Harhaoppiset luterilaiset sanovat että uudesitisyntyminen tapahtuu lapsikasteessa. Samalla tavalla on harhaoppia estää ihmisiä saamasta Pyhän Hengen kastetta väittämllä, että se on saatu uudestisyntymisessä.
      Apt. 19:1-6. on selvää opetusta.

      • HellareistaJaValheistaan

        Eivät sano noin. Tuota helluntailaiset ovat aina väittäneet "luterilaisten sanovan", mutta tuo ei ole luterilaisen kirkon oppi. Luulisi sinun tietävän tämän, kun kerran uskallat noin räikeästi lähteä toisen uskonsuunnan oppeja selittelemään, eli valehdella!


      • rstuvx

        Siinä saa olla uudestisyntynyt olla tukevalla pohjalla, että hän tietää saaneensa Pyhän Hengen. Voi olla että hän aluksi osaa niin sanoa, mutta kun hän uskonsa säilyttäen lukee että uskova on saanut Hengen, joka sanoo 'Abba, Isä' ja Pyhä Henki se on.

        Uskova voi olla sellaisissa piireissä, jossa tullaa jonkin ajan kuluttua kertoilemaan, että vielä tarvitaan sitä ja vielä tarvitaan tätä.

        Uskova kyllä ihmettelee, mutta hän on jo siinä vaiheessa joutunut ympäristön verkkoihin sen verran kiinni, että ei osaa kyseenalaistaa hänelle tyrkytettyjä asioita.

        Kunpa Herra varjelisi uudestisyntyneet noilta puoskareilta, ja ohjaisi uskonystävien keskuuteen, jotka Huutavat avuksi Herraa puhtaasta sydämestä.
        Vaan, onko sellaisia piirejä. Pienimuotoisesti voisi ollakin.


      • puurot.ja.vellit
        rstuvx kirjoitti:

        Siinä saa olla uudestisyntynyt olla tukevalla pohjalla, että hän tietää saaneensa Pyhän Hengen. Voi olla että hän aluksi osaa niin sanoa, mutta kun hän uskonsa säilyttäen lukee että uskova on saanut Hengen, joka sanoo 'Abba, Isä' ja Pyhä Henki se on.

        Uskova voi olla sellaisissa piireissä, jossa tullaa jonkin ajan kuluttua kertoilemaan, että vielä tarvitaan sitä ja vielä tarvitaan tätä.

        Uskova kyllä ihmettelee, mutta hän on jo siinä vaiheessa joutunut ympäristön verkkoihin sen verran kiinni, että ei osaa kyseenalaistaa hänelle tyrkytettyjä asioita.

        Kunpa Herra varjelisi uudestisyntyneet noilta puoskareilta, ja ohjaisi uskonystävien keskuuteen, jotka Huutavat avuksi Herraa puhtaasta sydämestä.
        Vaan, onko sellaisia piirejä. Pienimuotoisesti voisi ollakin.

        Niin, siinä siis mitätöidään Jeesuksen täytettyä ja täydellistä työtä, kun väitetään, että se uudestisyntyminen ei riitäkkään !

        Eli ikäänkuin siinä on saatu vasta osa Pyhästä Hengestä, vaikka eihän Henkeä voi pilkkoa millään, ihmisellä joko on KOKO Henki tai sitten ei ole !

        Suomenkielessä tuo "Hengellä täyttyminen" on harhaanjohtava ilmaisu !

        Siis kun uskova voi siis täyttyä Hengellä, niin se ei tarkoita todellkaan sitä, että saisimme lisää Henkeä, vaan sitä siis, että Hengen vaikutus pääsee voimallisemmin vaikuttamaan meissä.

        Siis kun lihamme vaikutus tai toiminta väistyy/vähenee, niin Hengen vaikutus meissä kasvaa !

        Joh. 3:30 Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä.

        Samasta asiasta puhutaan tässä, eli liha on kuoletettu Hengen pyhityksessä ja siten Kristus meissä pääsee esiin:

        16 Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
        17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.

        2. Tim. 2:21 Jos nyt joku puhdistaa itsensä tämänkaltaisista, tulee hänestä astia jaloa käyttöä varten, pyhitetty, isännälleen hyödyllinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmis.

        Eli sen "minän" pitää vähetä, jotta Hengen vaikutus vasta sen kautta voi kasvaa meissä.

        11 Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,
        12 tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,
        13 kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään,
        14 ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa;
        15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,
        16 josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.

        Eli sitä kautta Henki ja Hengen voima lisääntyy meissä, kun mekin Apostolien lailla saavutamme sen " Kristuksen täyteyden täyden iän määrän" jolloin Isä voi medätkin vihdoin asettaa omiin palvelutehtäviimme ja siihen me sitten saamme voiman ja voitelun ja Isä varustaa meidät ja vahvistaa sen palvelutehtävämme alkaneen, ihan kuten tapahtui esimerkillisesti Apostolien kohdalla helluntaina !


    • Uskon.myös.raamatullises
    • lupausten_perillinen

      puurot ja velli, sinä et ole uudesti syntynyt, etkä tiedä yhtään mitään Jumalan valtakunnan asioista. Olet kuin itse pimeys.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2309
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      165
      1489
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1335
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      214
      955
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      689
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe