Hiilijalanjälki = dollari

PikkuPinkalla

Mitä enemmän "pinkkaa" sitä enemmän hiiltä.

Nuori: Luovu viikkorahasta ja vaadi työn jakamista ja ..

Kolmansien maiden kansalainen tulee toimeen muutamalla dollarilla - kun taas USA/Euooppa kuluttaa hiiltä satojen edestä.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1800vai1900luku

      Taas vihreä idealisti kajosi asioihin, joista ei oikeasti ymmärrä yhtään mitään. Me nimitetään täällä sitä hiilijalanjälkeä hiirijalanjäljeksi. Niin täysin olematon sen vaikutus todellisuudessa on.

      Kyllä minäkin silti kannatan tarpeettoman kulutuksen hillitsemistä ja ruokahävikin vähentämist. mutta järjellisistä syistä. Minä en ole koskaan ollut kerskakuluttaja. Mitä sitä turhaa rahojansa tuhlaa. Meillä ei synny ollenkaan ruokahävikkiä.

      Tuo työn jakaminen on aivan torso ajatus. Koska olen ollut vaativimmilla aloilla,. tiedän kuinka todella pienet mahdollisuudet on jakaa töitä. Suurin osa ihmisistä ei niistä töistä selviydy ollenkaan. Ainoastaan sellaisia toitä, joista selviytyy minimaalisilla kyvyillä, on mahdollista jakaa.

      Harva Suomalainen vaan suostuu sellaisia töitä nykyään tekemään. Ne jotka suostuu, ei kauaa niissä töissä viihdy. Ne olisi kuitenki hyvä aloitus työelämälle. Sitten voi kiivetä' askeleen korkeammalle jos kykyjä riittyää.

      Hyvä aloitus voi olla vaikkapa marketin hyllyntäyttäjä. Siinä hommassa näyttää olevan paljon nuoria. Se on aina eduksi eteenpäin pyrkiessä, että on tehnyt jotain työtä.

      Tuo kehitysmaa versus Eurooppa ja USA on kans sellainen jota et ymmärrä ollenkaan. Tänne länsimaihin on markkinoitu sellainen harhakuva, että me muka riistetään niitä. Yklsi riistäjä on kansainvälinen kauppa, johon kuluttajat ei voi vaikuttaa muuten kuin kieltäytymällä ostamasta kehitysmaista tuotavia tuotteita.

      Sittehän ne menettäisi sen kapeankin leivän. Se ei siis ole ratkaisu. Pahimmat riistäjät ja välistävetäjät on kuitenkinb yleensä niiden omaa kansaa. Käytetää työvoimaa joka käytännössä on orjia.

      Siihen on kyllä länsimaiset ostajat heränneet vaikuttamaan, mutta siihen vaikuttaminen on tidella vaikeaa paikallisen uskonnon ja kultturin takia. Niiden oma uskonto, kulttuuri ja löainsäädäntö sanelee säännöt joiden mukaan siellä toimitaan.

      Hyvä esimerkki oli kun Suomalainen mies meni Afrikkaan kouluttamaan poliisikoiria. Paikallisia ei meinannut millään saada uskomaan että ei koiria voi kouluttaa pakoinpitelemällä. Niitä täytyy kouluttaa palkitsemalla.

      Kun on seurannut tätä touhua Suomessa viimme vuosina on toistuvasti tullut mieleen Afrikklalaisten poliisien käsitys koirien kouluttamisesta. TÄÄLLÄ ON VAAN SAMAA MENETELMÄÄ ALETTU KÄYTTÄÄ IHMISIIN. IHMISIÄ YRITETÄÄN SAADA VÄKIVALLALLA TEKEMÄÄN NIIN KUIN YLHÄÄLTÄ MÄÄRÄTÄÄN.

      TÄÄLLÄ SE VÄKIVALTA VAAN ON HENKISTÄ VÄKIVALTAA. Niitä, jotka sitä harjoittaa ei saa millään uskomaan, että se on henkistä väkivaltaa. On henkistä väkivaltaa uhata vuodesta toiseen kansaa samalla asialla, jota eri muodoissaan uutisoidaan jopa kymmeniä kertoja päivässä.

      Jos samaa tapahtuisi kodeissa ihmisten kesken, sosiaaliviranomaiset puuttuisivat siihen ennenpitkää. Uskon kyllä, että sitä tapahtuu kodeissakin nykyään. Eihän kaikki käänny vihreiksi yhtä aikaa. Jollakin saatta olla tietämystä ja järkeä vähän enemmän.

    • melko.suuria.eroja

      Suomen kasvihuonekaasujen bruttokansantuotteeseen suhteutettu ominaispäästö on 0.3 kg/$. USAn ominaispäästö on tuplat mutta Ruotsin vain puolet Suomen arvoon nähden. Saksan ominaispäästö on Suomen tasoa.

      • 34967

        Ruotsin alhaista arvoa selittää se, että siellä on paljon vesi- ja ydinvoimaa.


      • huohheli

        Toiset päästelee ominaispäästöjään ulkoilmaan. Kasvihuonepellet päästelee ominaispäästöjään tälle palstalle.


    • PikkuPinkalla

      Esitän näille ilmastonmuutoksen asialla oleville ja lakkoileville nuorille: ÄLÄ KULUTA - olette yksi suurimmista kuluttajista.

      • turhaa.kulutusta

        Matkailu on iso teollisuuden ala, joka aiheuttaa valtavasti päästöjä. Toisaalta se antaa monelle perheenhuoltajalle leivän.


      • PikkuPinkalla
        turhaa.kulutusta kirjoitti:

        Matkailu on iso teollisuuden ala, joka aiheuttaa valtavasti päästöjä. Toisaalta se antaa monelle perheenhuoltajalle leivän.

        Haluatte, että nuoret vaikuttavat "isoon teollisuuden alaan", kuin että aloittaisivat ne säästöt vain siitä, mikä heitä itseään lähellä on - JA - mihin he voivat vaikuttaa.

        :)


    • pullasorsa

      Vanhempiensa talossa täydellä ylläpidolla asuva nuori ei näistä asioista paljon ymmärrä. Tietyt poliittiset ryhmät käyttävät heitä häikäilemättömästi hyväkseen omien takoitusperiensä ajamiseen.

      Onhan tätä aina ollut meilläkin mutta erityisesti totalitäärisissä systeemeissä: komsomolnuoret, hitlerjugend jne.

    • Koululaiset tekemään vihreitä tekoja!

      Kouluruokailu vastikkeeelliseksi: ruokaa koulussa vain kesäloman aikana maatiloilla tehtyä ilmaistyötä vastaan! Voisi myös korvata keräämällä muutaman tonnnin marjoja ja seiniä per koululainen!

      Näin koululaiset oppisi mistä se ilmainen kouluruoka tulee!

      Koululaisten romahtanutta kuntoa voisi kohottaa poistamalla koulukyyditykset. Koululaisen hiilijalanjälkikin näin kivasti pienenisi.

      Pois koululaisilta digi-digi vehkeet. Ydinvoima on pahaa syntiä!

    • YlituotantoKuriin

      Aloitetaan sieltä mihin olemme syyllisiä - ja minkä pystymme korjaamaan:

      Pelastetaan Itämeri ja muut maailman meret saasteilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2310
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1791
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      167
      1670
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1281
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1148
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      76
      1072
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe