Osatyökykyiset eläkkeelle!

Vapaaehtoisti

On paljon 50v täyttäneitä osatyökykyisiä joille lääkäri kirjoittanut B-lausunnon. Tälläisille osatyökyvyttömille työttömille tulisi olla mahdollisuus päästä halutessaan eläkkeelle! Monet tällaisista yli 50v ei saa koskaan töitä! On parempi eläköittää heidät jotka vapaaehtoisesti siihen suostuu, kuin se, että juoksutetaan kuntoutuksissa ja muissa turhissa koulutuksissa!

26

975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vapaaehtoinen

      Olen hakenut turhaan töitä jo 8v, kun kunto heikkeni siten etten pysty nostelemaan enää, kun selkä eikä nivelet kestä. Mieshenkilönä on varsin vaikea tällä iällä 52v löytää uutta työtä ja koulutusta ja kuitenkin nuorempi terve saa paikan! Tuntuu turhalta kulkea ilmaistöissä, kuntoutuksissa, joka on pelkkää silmänlumetta! Olisin valmis ennemmin jäämään eläkkeelle, kun tätä turhaa juoksuttamista ja haaveilua päästä enää töihin ja maksaahan se varmaan yhteiskunnalle enemmän kuin pieni eläkkeeni. Työn hakeminen osatyökykyisille on moninkerroin vaikeampaa kuin terveelle!

      • seurusteluupseeri

        Pyydä töihin kuntasi terveyskeskukseen palveluneuvojaksi ja kokemusasiantuntijaksi osa-aikaisesti.


      • Anonyymi

        Olet oikeasa koulutin työttömiä 10 vuotta ja jos ei ollut ala missä työvoimapula niin turhaan hakivat töitä tämä ikärasismi estää työnsaannin. Itse suoritin amk insinööritutkinnon 51 vuotiaan tein töitä 64 vuotiaaksi sittenkään en olisi päässyt eläkkeelle jos ei pätvä kirurki olisi laittanut papereita viranomaisille jotka eivät y,mmärtäneet työni vaatimustasoa eläkeikäni oli 63. Nyt vanhuseläkkellä neuvon vielä minua vanhempia


    • työtönss

      samoi 59 v työtön ei tämä ole kivaa olla kotona sydänsairaus ja hampaat huonot olin viimekesänä työkokeilussa ajoin yli 200 km päivä. välillä tienvieressä parkissa useita tunteja kun hammaskipu ja rintakipu seurana. nitroa en voinnut otta kun tekee niin kamalan päänsäryn et en voisi ajaa työpaikalle. 18e korvaus joka ei riittänyt kuluihin pakko ottaa lainaa

      • Ihmisyys_katoamassa

        Saikkua ja valitus vetämään.


    • KalliisiTulee

      Ei eläkkeelle pääse sairaatkaan enää helposti.
      Koska vakuutusyhtiö ja politiikka korruptio toimijat on keskenään sopineet, että ajetaan vakuutus bisneksen etua!!
      Joten nyt on vakuutusyhtiöille edullisempaa pitää ihmisiä työttöminä, kuin eläkkeellä!!
      Veronmaksajat maksaa työttömyyden kulut, ja työttömänä pitäminen on liian halpaa!!
      Veronmaksajat maksaa myös suuret ek ja MTK tuet ja laajan korruptoituneen pakolaisturismin miljardi kulut!! Joka vuosi!!

      • Anonyymi

        Vastasit muistaakseni minun tarinaani, jossa kerroin yrittäväni hakeutua työkyvyttömyyseläkkeelle, jotta voisin alkaa taas tehdä osa-aikaista omaa työtä. Työttömällehän oman työn aloittaminen merkitsee käytännössä useimmiten työttömyyskorvauksen katkaisemista, vaikka tuloja ei omasta työstä olisi paljon tai ei lainkaan.

        Jostain syystä asia katsottiin niin salattavaksi, että kirjoitukseni poistettiin!


      • Anonyymi

        Kyllä me eläkelisetkin maksamme vielä liikaa vaikka 14-64 välillä maksettu itsemme sairaiksi


    • HaastattelijaHyväIhminen

      Hyi vittu mitää 50 vuotiaita oteta hommiin, ne laiskottelee ja valittaa vaan. Ja haiseekin pahalle.

      • hahhaahhaaahhaaahaa

        Kuka nyt mitään paskaduunia tulisi tekemäänkään, ei ole ikävä töitä mistä ei makseta oikeata palkkaakaan. Eläkkeenkän takia on turha mennä töihin. Nyt jo puhutaan että eläkkeet laskee jatkossa joten se siitä. Ei kannata tehdä yhtään mitään paitsi nauttia elämästään jos on sukanvarressa pätikkää.


      • Anonyymi

        Täh? Duunareita meitä yli 50 v on paljon. Ootko käynyt yrityksissä tuotantopuolella ikinä? Tai palvelualan ihmisiä nähnyt?


    • Haavekuviatyöstä

      Itse olen huomannut kuinka ruusuiset kuvat annetaan meille osatyökykyisille työnsaannista! Uskotellaan ja kerrotaan eri työmahdollisuuksista jne. Kas kummaa lupauksista huolimatta täysin fyysisesti vahva ja muutenkin terve vie jopa jo osittain luvatun työpaikan. Toinen juttu on sitten haastattelussa se, että aina sanotaan kuinka olisin varmaan hyvä työntekijä, mutta kun sinulla on nuota rajoitteita joka haittaa juuri tätä työtä!

    • Mentorointia

      Työssö pitää käydä jos on siinä tilassa esim. Selvitystilassa. Rahat on loppu.

      Kyllä se siitä enen pitkää

    • hyväpäättäjä

      Osatyökykyiset tauottomaan kuntouttavaan 7pv viikossa 8h päivässä 1e/päivärahalla.

    • KokoomusTyöttömyys

      Kun leipäannoksia pienennetään, niin työttömyysvanki piristyy.
      Liika elintaso lamauttaa köyhiä.
      Siksi tarvitaan kokoomus simputusta, ja 4,6% alennus leipäannokseen.

      Natsi kapo virkamies Hetemäki, kokoomus virkamies suunnitteli aktiivi simputus mallin ja politikot sen hyväksyi.

      • AvoKulag

        Suomessa on laajat avo työttömyys leirit.
        Köyhänä laahustaa työttömät! Noin 1/2 miljoonaa edelleen!
        Siis työttömyys on avo kulag systeemi!!
        Ja perinteisesti leirityksissä nl ja saksa, on piinaamalla saatu irti enemmän työtehoa.


    • Rajoituksia

      Kaikenlaiaet aktiivimallit ja karenssiuhat tulisi heti poistaa osatyökykyisiltä!!!. Miten he voivat täyttää aktiivimallit esim hakemalla töitä joihin kuitenkin vaaditaan terveen paperit! Työpaikkamahdollisuudet ja niiden hakeminen on rajattua heille.

    • 12334455677bnm

      Olette vääärin ymmärtäneet mikä on B-lausunto. Se on sama kuin A-lausunto. Molemmilla haetaan sairaslomaa. A-lausunnolla esim. viikon sairasloma kuumeeseen tai vatsatautiin ja B-lausunnolla taas hataan 3 kk saikkia keralla vähän vakevempaan sairauteen kuin A-lausunnolla. Eläkkeeseen tarvitaan ensin pitkä hoitosuhde lääkäriin, joka sitten alkaa kirjoitella B-lausuntoja 3 kk -välein kunnes 300 päivää yhtäjaksoista sairaslomaa tulee täyteen ja tämän jälkeen sairasloma muutuu kuntoutustueksi jota haetaan yhdellä B-lausunnolla vuokdeksi kerrallaan ja KELA:n tämän kuntotustuen saamiseksi pitää tehdä hakemus, jonka käsittelety kestää 4 kk. Kun on ollut sitten esim. yhtäjaksoisesti kuntotustuella 10-vuotta niin tämän jälkeen asia muutetaan pysyväksi työkyttömyyseläkeekksi. Vain siis näin pääset eläkkeelle. Kuntoutustuen aikana ja eläkeen aikana saat sitten tehdä töitä 730 € / kk palkalla tai muussa tapauksessa eläke pitää katkaisita ja jos on ollut tulorajan ylittävällä palkalla yhtäjaksoissesti 2 vuotta niin sen jälkeen KELA katsoo taas työkykyiseksi ja eläkehakemus pitää laittaa vireille uudestaan ja sen käsittelely taas kestää sen 4 kk. C-lausunto on taas sitten lääkärin paprepri jolla haetaan eläkeen saajan hoitotukea tai nuorempana vammaistukea toiselta nimikkeeltään.

    • Tuulimyllyn_lämmittäjä

      300pv on täynnä,eikä myönnetty minkäänlaista kuntoutustukea/eläkettä.Ammatillista kuntoutusta kylläki,mutta se ei tule kysymykseenkään sairauden takia.Näitä tapauksia on kuulemma paljo,en ole ainoa.Mutta tässä sen näkee miten huonosti tämä systeemi toimii,jonkulainen eläke pittäis olla taattu jos lääkäri kirjoittelee noin paljo saikkua 300pv/2v) ja kela vielä kehottaa eläkkeen hakuun!!Nuppi pitää olla kunnossa että jaksaa taistella tuulimyyllyjä vastaan.

      • 12334455677bnm

        Minä olen pysyvällä työkyvyttömyyseläkeellä ja kiitos yksityislääkärien jotka kirjoittaa sellaiset B-lausunnot KELA:n, että tämä on irronnut. Mutta maksoin lääkäreille yksityisellä tämän takia tunhania.


      • Anonyymi
        12334455677bnm kirjoitti:

        Minä olen pysyvällä työkyvyttömyyseläkeellä ja kiitos yksityislääkärien jotka kirjoittaa sellaiset B-lausunnot KELA:n, että tämä on irronnut. Mutta maksoin lääkäreille yksityisellä tämän takia tunhania.

        Minä olen myös, päätös tuli kun täytin 60v.Työterveyslääkäri, kardiologi, infektiolääkäri ym oli tutkimassa. Kun on tsrpeeksi tutkimuksia ja 60v, niin kyllä ne sitten nostaa kädet pystyyn ja antaa eläkkeen ilman mitään kuntoutustukia.


    • Anonyymi

      Järkevä toteamus

    • Anonyymi

      Ite olen 51v ja vaivoja joka lähtöön. Itse en palkkaisi itseäni koska ajattelen työnantajan parasta. Mitä ajattelee te-virkailija. Sitä että olen hyvä työntekijä jollekin.

    • Anonyymi

      Jos on erilaisia rajoitteita ja ikää yli 50 niin on turhauttavaa käydä työhaastatteluissa vaikka olisi kuinka paljon työkokemusta ja hyvät paperit alalta. Työnantaja valitsee aina terveen ja nuoremman. Sen tajuaa kaikki muut paitsi TE- virkailijat. Nykyään eläkkeelle pääsy on todella vaikeaa. Vaatii todella paljon paperin täyttelemistä ja lääkärissä juoksemista. Ei sen saisi olla missään nimessä näin vaikeaa.

    • Anonyymi

      Ei työkykyä mutta työkkäri teetättää turhi työhakemuksia ja hömppä kursseja ikää 55 maalarina 40 vuotta ollut

    • Anonyymi

      Hyvä aloitus!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe