Jatkuva isän parjaaminen äidin suusta.

Anonyymi

Olen 34-vuotias nainen ja ongelmani on äiti, joka jaksaa haukkua isääni. Isäni ei ollut hyvä aviomies ja kohteli äitiäni huonosti, jota seurasin lapsena. äitini haki minusta tukea jo tuona aikana ja hänen puheensa isästäni muuttivat suhteeni isääni hyvin negatiiviseksi. Isänä hän kuitenkin oli aika normaali, luki meille paljon, ulkoili ja vietti normaalia arkea meidän lasten kanssa. Vasta vanhemmalla iällä ymmärsin, että äitini teki väärin kaataessaan lapsensa niskaan aikuistenihmisten huolet. Edes 10 - vuotiaana saamani burn-out(lääkäri selkeästi antoi ymmärtää, että se johtuu vanhempieni meneillään olevasta erosta ja liiasta huolesta) ei herättänyt äitiäni ymmärtämään omaa vastuutaan vanhempana ja kasvattajana.

Isäni kuoli 10 kuoli kymmenen vuotta sitten, mutta äitini vieläkin jaksaa muistella pahoja asioita, joita isä on tehnyt hänelle. Joka kerta, kun hän aloittaa kiellän puhumasta isästäni, mutta hän ei kuuntele vaan jatkaa vain. Olen nyt oikeasti 10 vuotta kieltänyt häntä kerta toisensa jälkeen ja ilman tulosta. Yleensä kun hän jatkaa haukkumista suutun ja muistutan häntä siitä, että hän on ja on ollut huono vanhempi kun on näitä asioita kertonut. Kuinka ne eivät lapsen maailmaan kuulu ja kuinka hän pilasi lapsuuteni. Tästä alkaa itkeminen ja syyttely hänen puoleltaan. Kuinka olen tehnyt isästäni pyhimyksen ja hänestä pahan. Yleensä muistaa kiittää ennen kuin lopettaa puhelun tai keskustelun, kuinka taas kerran olen pahoittanut hänen mielensä. Siis hänhän kaivaa itse verta nenästään aloittamalla koko haukkumisrumban ja sitten vetää marttyyri kortin esiin.

Olen henkisesti niin väsynyt noiden vanhojen traumojen pintaan nousemiseen, joka tapahtuu aina kun nämä keskustelut alkavat, mutta rajojani ei kunnioiteta eikä kuunnella. Haluaisin pitää jonkin sortin välit äitiini, mutta en tiedä enää, mitä tehdä kun 10 vuoden jälkeenkin vielä hän ei usko sanaa "ei".

Pitäisiko tässä laittaa välit kokonaan poikki?

6

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lopeta yhteydenpito jos joka kerran pahoitat mielesi hänen takiaan. Helpottaa itseäänkin pääsemään asiasta yli.
      Varaa äidillesi aika muistitutkimuksiin.

    • Anonyymi

      Miksi kuuntelet hänen haukkumisiaan?

      Heti kun tuo sama ikivanha rumba alkaa, vain yksinkertaisesti lopetat puhelun.
      Niin yksinkertaista se on. Tiedät aivan tarkkaan jo ensimmäisestä sanasta milloin keskustelu hänen puoleltaan muuttuu haukunnaksi, silloin sanot: " voi kuules, nyt minun täytyy mennä. Jatketaan juttua seuraavalla kerralla lisää, Hei hei!" ja lopetat puhelun. Piste.
      Tehtyäsi tuon saman kymmenen, kaksikymmentä kertaa, viestisi alkaa mennä perille.. Ellei, niin sitten vaihdatte vain kuulumisia ja AINA lopetat puhelun haukunnan ensiaskeleissa.

      Todellakin, äitisi väärinkäyttää sanavapauttaan. Sinulla ei ole velvollisuutta kuunnella tuota saastaa enää yhtä ainutta sanaa enempää.

    • Anonyymi

      Äitisi on pitkään jatkuneen parisuhdeväkivallan uhri. Äitisi on traumatisoitunut eikä ole saanut tarvitsemaansa apua keneltäkään koskaan.

      Sinä olet lapsena joutunut elämään vanhempiesi parisuhdehelvettiä. Isäsi pahoinpiteli äitiäsi, tästä huolimatta sinä näet isäsi parempana vanhempana kuin äitisi. Sinä syyllistät äitiäsi siitä, että hän antoi parisuhdehelvetin näkyä sinulle lapsena.

      Nyt sinä olet aikuinen ja yhä syyllistät äitiäsi lapsuuden tilanteista ja hänen kokemastaan väkivallasta, sinä kiellät näkemäsi. Äitisi haluaisi puhua kanssasi kokemastaan, mutta sinä puolustat uudelleen ja uudelleen isääsi, ihmistä, joka vuosia kohteli äitiäsi jatkuvasti huonosti.
      Sinä et pysty myöntämään äidillesi sitä, että isäsi teki väärin häntä kohtaan.

      Ilmeisesti äitisi ei ole kovin älykäs. Lapsuudessasi, ehkä äitisi ei kaatanut aikuisten huolia sinun niskaasi, vaan hän ymmärtämättömyyttään haki turvaa sinusta. Sinulla oli hyvät välit isäsi kanssa. Ehkä äitisi toivoi, että sinä, vaikka olit lapsi, olisit ottanut kantaa isäsi ilkeyksiin, sanomalla isälle, että et saa tehdä noin, tuo on väärin, älä kiusaa äitiä. Äitisi olisi tarvinnut tukea, sinut vietiin lääkärille, sinä sait hoitoa.

      Äitisi haki ja yhä hakee sinulta tukea traumaansa. Äidillesi tekisi todella hyvää, jos sinä sanoisit, miten surullinen sinä olet siitä miten isäsi äitiäsi kohteli. Äitisi tarvitsisi kuuntelijan, ihmisen joka antaa hänen puhua ulos kaiken sen paskan mitä hän on joutunut kokemaan. Kuuntelijan joka ei sano väliin mitään sitä toista osapuolta puolustelevaa. Sen jälkeen äitisi tarvitsisi kunnon halauksen, myötätuntoa siitä mitä hän on joutunut parisuhteessaan kokemaan.
      Hän tarvitsisi sinulta myötätuntoa ja rakkautta, halausta, kuulla että hän on sinulle kaikista vioistaan huolimatta rakas.

      Ikävä kyllä, sinä aloitat heti äitisi moittimisen ja sanot miten huono vanhempi äitisi on kun kertoo sinulle kokemistaan pahoinpitelyistä. Sääliksi käy äitiäsi, hän tarvitsisi kuuntelijaa ja mielenterveyspuolen hoitoja, ilmeisesti kumpaakaan ei hänelle ole tarjolla. Sääliksi käy sinua. Kuten jo aiemmin totesin, äitisi ei mitä ilmeisimmin ole kovinkaan älykäs, ehkä tämä piirre on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja sen vuoksi olette pattitilanteessa.

    • Anonyymi

      Olen samoilla linjoilla.
      Mitäpä jos edes yhden kerran kuuntelet äitiäsi jtuomitsematta häntä.
      Kuuntelet vain ja yrität samaistua hänen kokemuksiinsa. Ja otat opiksesi.

      • Anonyymi

        Vanha ketju, mutta silti...

        Äitisi kaipaa kuuntelijaa, joka osaisi ymmärtää hänen pahaa oloaan. Terapia saattaisi auttaa häntä käsittelemään elämän kipeitä asioita siedettävämmällä tavalla. Ymmärrän, että olet vaikeassa tilanteessa, onhan kyse omasta isästäsi. Mutta kieltämällä äitiäsi puhumasta, annat vähättelevän kuvan äitiäsi kohdanneesta traumasta.


    • Anonyymi

      Voit sanoa että et keskustele tästä asiasta enää kertaakaan.
      Se keskustelu loppuu nyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe