Kolestoroli

Anonyymi

Osaako kukaan sanoa mikä on kananmunien kolesteroli tilanne nykyään ,on luomu ja vapaa munissa vähemmän kolesterolia kuin virike häkki munissa?

5

<50

Vastaukset

 • Ei - muna kuin muna - toki kanan rehulla on vaikutusta munan makuun ja rakenteeseen kuten 70/80-luvulla munia syöneet varmaan muistavat eli ylijäämä silakat jauhettiin kanoille rehuksi ja munatkin maistuivat fisulle.

  Kolesterolin suhteen on aivan sama onko kana vapaa vaiko virikkeellinen kunhan et liikaa munia syö eli muna päivässä riittää hyvin.

  • Muistan, ja siksi ymmärrän monesta biologian asiasta että se mitä syöt vaikuttaa kyllä koko elimistöön.
   Mutta nyt kananmunat maistuvat pahalle tai eivät millekään, joten mitä lienee kananrehussa nykyään???? Ainakaan en siksi enää osta kananmunia.


 • Koko koresteroli on vihervasemmiston hömppäpropagandaa, jolla yritetään saada kansa pois lihatuotteista. Mitään tieteellistä vedenpitävää näyttöä kolesterolin olemassaolosta ei ole ja se mitä yliopistot suoltavat voi jättää omaan arvoonsa, koska kaikki yliopistot ovat vihervasemmiston tyyssija.

 • Kananmunien kolesteroli arvot ovat kohonneet koska kanat on jalostettu tehotuotantoon huimasti,tämän takia myös muniin tulee lisää kolesterolia ,max 2 munaa/viikko aikuinen,lapset alle 15v 1 muna/vk ,sisältäen leivonnaiset.

 • Myös ihmisen elimistössä kolesteroli on normaali aine eli ihminen tarvitsee kolesterolia. Sen kiertokulku elimistössä on sen verran monimutkainen tutkijoille että ovat päätyneet vain määräämään ihmisille kolesterolin vastalääkettä sen enempää miettimättä.
  On olemassa oletus että kolesterolilääkkeet aiheuttavat esim dementiaa . Ja jostain syystä muistisairauksien määrä on lisääntynyt ja usein uutisissa. Mutta kukaan ei taida kertoa potilaille että dementia lisääntyy kolsterolilääkeiden käytöstä.
  Lääkärit vain varmuuden vuoksi määrää sitä lääkettä kaikille joilla on "korkea" kolesteroliarvo.
  Muistelen myös lukeneeni että eskimoilla on kolesterolia paljon koska se liittyy kylmässä ympäristössä elämiseen. Kaikki kyllä olettavat silti että eskimot ovat terveitä ja elävät terveellistä elämää.

  Sopii siis kunkin tutkia itse netistä asioiden eri näkökulmia. Nykyään kun netti on tietoineen kaikkien ulottuvilla. Lääkäriä ei missään nimessä kannata uskoa sokeasti. Hän vain määrää lääkkeitä saadakseen provisiopalkkaa lääkefirmalta.

  Kun sinua pyydetään olemaan syömättä ennen verikoetta , se johtuu siitä että kolesterolia on veressä ruokailun jälkeen ja se vähenee ajan kuluessa. Haluavat siis paastoarvot. No miksi kolesterolin määrä sitten niin kovin vaihtelee vuorokauden kuluessa? Juuri siksi että se vaihtelee normaaliin elämään kuuluen.
  Miten voi määrätä raja-arvot jollekin aineelle jonka vaihteluväli vuorokaudessa on AINA suuri ? Siksi ettei muuta hoitoa keksitty veritulppiin .

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  42
  1059
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  560
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  30
  435