Aihe

Kolestoroli

Anonyymi

Osaako kukaan sanoa mikä on kananmunien kolesteroli tilanne nykyään ,on luomu ja vapaa munissa vähemmän kolesterolia kuin virike häkki munissa?

8

58

  Vastaukset

  • Ei - muna kuin muna - toki kanan rehulla on vaikutusta munan makuun ja rakenteeseen kuten 70/80-luvulla munia syöneet varmaan muistavat eli ylijäämä silakat jauhettiin kanoille rehuksi ja munatkin maistuivat fisulle.

   Kolesterolin suhteen on aivan sama onko kana vapaa vaiko virikkeellinen kunhan et liikaa munia syö eli muna päivässä riittää hyvin.

   • Muistan, ja siksi ymmärrän monesta biologian asiasta että se mitä syöt vaikuttaa kyllä koko elimistöön.
    Mutta nyt kananmunat maistuvat pahalle tai eivät millekään, joten mitä lienee kananrehussa nykyään???? Ainakaan en siksi enää osta kananmunia.


  • Koko koresteroli on vihervasemmiston hömppäpropagandaa, jolla yritetään saada kansa pois lihatuotteista. Mitään tieteellistä vedenpitävää näyttöä kolesterolin olemassaolosta ei ole ja se mitä yliopistot suoltavat voi jättää omaan arvoonsa, koska kaikki yliopistot ovat vihervasemmiston tyyssija.

  • Kananmunien kolesteroli arvot ovat kohonneet koska kanat on jalostettu tehotuotantoon huimasti,tämän takia myös muniin tulee lisää kolesterolia ,max 2 munaa/viikko aikuinen,lapset alle 15v 1 muna/vk ,sisältäen leivonnaiset.

  • Myös ihmisen elimistössä kolesteroli on normaali aine eli ihminen tarvitsee kolesterolia. Sen kiertokulku elimistössä on sen verran monimutkainen tutkijoille että ovat päätyneet vain määräämään ihmisille kolesterolin vastalääkettä sen enempää miettimättä.
   On olemassa oletus että kolesterolilääkkeet aiheuttavat esim dementiaa . Ja jostain syystä muistisairauksien määrä on lisääntynyt ja usein uutisissa. Mutta kukaan ei taida kertoa potilaille että dementia lisääntyy kolsterolilääkeiden käytöstä.
   Lääkärit vain varmuuden vuoksi määrää sitä lääkettä kaikille joilla on "korkea" kolesteroliarvo.
   Muistelen myös lukeneeni että eskimoilla on kolesterolia paljon koska se liittyy kylmässä ympäristössä elämiseen. Kaikki kyllä olettavat silti että eskimot ovat terveitä ja elävät terveellistä elämää.

   Sopii siis kunkin tutkia itse netistä asioiden eri näkökulmia. Nykyään kun netti on tietoineen kaikkien ulottuvilla. Lääkäriä ei missään nimessä kannata uskoa sokeasti. Hän vain määrää lääkkeitä saadakseen provisiopalkkaa lääkefirmalta.

   Kun sinua pyydetään olemaan syömättä ennen verikoetta , se johtuu siitä että kolesterolia on veressä ruokailun jälkeen ja se vähenee ajan kuluessa. Haluavat siis paastoarvot. No miksi kolesterolin määrä sitten niin kovin vaihtelee vuorokauden kuluessa? Juuri siksi että se vaihtelee normaaliin elämään kuuluen.
   Miten voi määrätä raja-arvot jollekin aineelle jonka vaihteluväli vuorokaudessa on AINA suuri ? Siksi ettei muuta hoitoa keksitty veritulppiin .

  • Se on koresteroli. Näin äiti mulle opetti.

  • ihmisen oma elimistö tekee kolesterolia.

   vegaaneilla on sydänongelmia vaikka moinen puuttuu ruokavaliosta.

   kannattaa ajatella sitä missä ollaan ja mitä ollaan syöty pari tuhatta vuotta taaksepäin.

   kaikki kasvikset eivät ole terveellisiä....

   välttäkää omega kuutosta.

  • se mikä on aasialaisille tai amerikkalaisille hyvä ei välttämä toimi meidän elimmistössä.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   335
   13950
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   324
   11738
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   175
   4698
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   20
   1794
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   58
   1596