Ei tehdasta Kemijärvelle, Lappi tyhjenee

Anonyymi

Nyt kun tuo mahdollinen hallituskokoonpano tiedetään ei tule uutta tehdasta Kemijärvelle, vihreiden Haavisto se jo kertoi radiossa. Onko asia hyvä vai huono, sitä voidaan tietenkin miettiä mutta mistä niitä uusia työpaikkoja saadaan jos kaikki mahdollisuudet elämiseen viedään pois.

14

<50

  Vastaukset

  • Mitähän Kepu tekee jos vihreät haluavat estää uusien tehtaiden tulon. Äänestin vihreitä.

   • Kepu sitä tehdasta ei halua sinne, pelkää sen siittävän vasureita. Monesti tehtaan työläiset äänestävät vasemmistopuolueita ja se on myrkkyä.


  • Kempan näkymätön tehdas on vitsi ollu jo vuosikausia.

  • Niin ei tehdasta ole tänne ollut tuomassa mikään vakavasti otettava taho, sen takia sitä ei tänne ikinä tulekaan.

  • Kemijärvellä loppui sellun teko huhtikuussa 2008.
   Yhä epätodennäköisemmältä vaikuttaa, että joku konsortio olisi uskottavasti aloittamassa uudelleen sellutuotannon, vaikka kyläpoliitikot koittavat toivottoman uskottavasti vakuutella Kemijärven hankkeen olevan muita pohjoisen kohteita edellä. Viime aikoina varsinkin kuulostaa, että Kemiin kyllä tulee ja valtio on vahvasti mukana!!

  • PK-yrityksistä ne Pohjanmaallakin ponnistaa. Se vaatii työtä ja hyviä ideoita. Miten niitä on siellä vaan ei täällä? Ollaanko patalaiskoja.

   • Kannattaa tehdä opintomatka Pohjanmaalle ja tutustua siihen yrittelijäisyyteen. Kyllä se on pitkälti ahkeruutta ja asennetta. Pohjoissuomessa yleensä veditaan olosuhteisiin sillähän rauhoitellaan mielialoja.

    Tietenkin on elinkeinoja jotka onnistuu Pohjanmaalla paremmin kuitenkin siellä on suurinosa yrityksistä joka onnistuisi kaikkialla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa tehdä opintomatka Pohjanmaalle ja tutustua siihen yrittelijäisyyteen. Kyllä se on pitkälti ahkeruutta ja asennetta. Pohjoissuomessa yleensä veditaan olosuhteisiin sillähän rauhoitellaan mielialoja.

    Tietenkin on elinkeinoja jotka onnistuu Pohjanmaalla paremmin kuitenkin siellä on suurinosa yrityksistä joka onnistuisi kaikkialla.

    Lapin asukkaiden kateus vie työpaikat, Kyllä sinäkin joudut vielä työttömaksi. Pohjanmaalla: kyllä minäkin teen itselleni työpaikan
    Tässä se oleellinen ero


  • Sallassa on vain kunta ja vähän valtio. Kunta on ottanut aivan liian suuren osan yrittäjyydestä. Esim matkailun yrittäjiä kunta rahoittaa ja koko yrittäjyys vääristyy. Sallaan tarvittaisiin oikeita yrittäjiä ja yrityksiä ei näitä kunnan könkkäämiä yrityksiä.

   • Sallassa sentään on matkailu elossa. Kempassa ei.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sallassa sentään on matkailu elossa. Kempassa ei.

    Kun ei tunneta PK-yrityksen käsitettä. Kuitenkin juuri PK-yrityksistä tulee monesti vähitellen isoja menestystarinoita, kun on osaamista, ideaa, sisua ja rohkeutta.


  • No tuleeko sitä tehtasta? Ottaako siitä pirukaan selvää?

   • Usko siirtää vaikka vuoria sano Moha-Matti.


   • Ja sellu-usko....suuria vuoria


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   675
   13474
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   113
   2242
  3. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   95
   1110
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   104
   1073