Eikö Jumala osaa luoda evoluutiota?

Anonyymi

Mikä siinä ideassa on niin vaikea ymmärtää, että jokin kehittyisi?
Jos itse voisin, niin loisin jotakin mikä kehittyy ikuisesti. Se tuntuisi paremmalta vaihtoehdolta kuin se, että mikään ei kehittyisi. Sehän olisi jumalattoman tylsää.

19 kommenttia

1Äänestä

Vastaukset

 • Uskonnollista tarkoituksenmukaista evoluutiota ja luonnontieteellistä evoluutiokäsitystä ei voi yhdistää. Luonnontieteellisessä evoluutiossa on välttämätöntä (condicio sine qua non), että se on automatiikka, jota ei ohjaa kukaan.

  Jos taas kuvittelisimme jumalan luoneen maailman tällaiseksi, kuin se on, evoluutiota ei olisi tarvinnut luoda, koska se on kopioituvassa kemiassa välttämättömyys, sillä kopioitumisessa tapahtuu virheitä, siis mutaatioita, joista parempi valikoituu useammin.

  • Evoluutiota ohjaa Luojan luoman ympäristön vaikutukset. Esimerkiksi enolleni on kylmässä ilmanalassa kehittynyt vallan mahdoton konkonokka, jotta sen seulastoissa kylmä ilma lämpenisi ennen kuin volahtaa sisälle keuhkoihin. Hänen vaimollaan taas on sukunsa matala söpöinen nenä, koska hänen sukunsa on kotoisin hiekkaisesta kuumasta maasta, jossa on tärkeää estää kuumaa aavikkoilmaa polttamasta hengitysteitä karrelle. Aikaa evoluutioon kului melkoinen mokoma ja hukkaankin se meni, koska molemmat ovat nyt sähkölämmitteisessä Pähkinälinnan vanhainkodissa:)


 • Aito ja ammattitaitoinen Jumala osaisikin, mutta kreationistit tarjoilevat meille vain omatekoisia jumaliaan joilla on kaikki heidän omat rajoituksensa. Ja sitten vielä väittävät kirkkain silmin että Jumalalle mikään ei ole mahdotonta.

  Heidän hartaasti vaalimansa "rappeutuminen" olisi tosin myös täysin määritelmän mukaista evoluutiota, jos sitä osoitettaisiin tapahtuvan.

  • "Ammattitaitoinen Jumala" on täysin ihmisaivojen fiktiivistä tuotetta. Aikan, jolloin ei ollut mitään tutkimustietoa, haluttiin projisoida rakastava tai tarpeen tullen ankara isä meitä ohjaamaan kilteiksi uskonnollisten yhteisöjen jäseniksi.


  • Näin se on. Ihminen on luonut Jumalan omaksi kuvakseen kaikkine heikkouksineen. Olenkin aina ajatellut, että tuolla "ammattinimellä" tarkoitetaan suurempaa kokonaisuutta, eli koko ihmiskuntaa.


 • Kehitymme parhaillaan tietoisiksi.
  Todisteet on sivuilla=
  Mikä on luxonia.
  Metatronica-Ykseyden kirja.
  Crimson circle.
  Ja varmasti on muitakin.

 • Ensiks taas nii, Hyvä Opettaja
  innostaa toivomaan,
  sytyttää mielikuvituksen

  ja juurruttaa
  rakkauden oppimiseen.

  Jos ei jämähdä änkyräks.

 • Evoluutio kumoaisi jumalan, mistä jumala olisi kehittynyt.

  • Tellus planeetalla Jumalan oivaltaminen oli mahdollista n.14 mrd vuotta universumin syntymisen jälkeen kun olioiden tarpeeksi kehittyneet aivot pystyivät tähän.

   Suutari luonnonlakien "armosta".


  • Mikä tuossakin on niin ihmeellistä, että sitä pitää ihan yleisesti kysellä? Jumala voi olla vuosimiljoonien kehityksen tulos.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mikä tuossakin on niin ihmeellistä, että sitä pitää ihan yleisesti kysellä? Jumala voi olla vuosimiljoonien kehityksen tulos.

   Missä jumalan välimuodot ovat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Missä jumalan välimuodot ovat.

   Voi olla, että siinä ulottuvuudessa ei ole välimuotoja, vaan ne samat olennot kehittyvät aina vaan paremmiksi. Ne kun elävät ikuisesti.


 • Voisi kysyä leikillisesti toisinkin päin, eikö evoluutio pysty luomaan jumalaa.

  • Evoluutio pystyy luomaan keinoälyn eli tietokoneet.
   Bakteeri loi eliön ja ihminen loi tietokoneen, kumpainenkin käyttää
   näitä luomisiaan hyväkseen.


  • Ensin pitäisi jumala ilmiönä todistaa tieteellisesti. Muussa tapauksessa emme tiedä mihin ihmisen evoluution täytyisi johtaa että syntyisi jumala.


 • Edes kaikkivaltias jumala ei pystyisi luomaan nelikulmaista kolmiota tai niiden joukkojen joukkoa, jotka eivät ole itsensä alkiona. Jos joku asia on loogisesti jotenkin, se on jumalasta rippumaton.

  Meidän maailmamme on sellainen, jossa on evoluutio. Ei sitä ole kukaan luonut. Se on automaattinen.

 • Kehittymisessä on ideaa ja niin mailma toimii. Jumalasta ei todellisuudessa ja realistisessa maailmassa ole hajuakaan.

  Jos jumala olisi niin hän olisi täysi tomppeli. Katso mitä kaikkea maapallolla tapahtuu niin eipä olisi kovin rikkiviisas joka tällaisen olisi luonut. Minäkin olisin viisaampi kalifin paikalla.

  • Millä tavalla olisit viisaampi? Tuostahan on joitakin elokuviakin tehty, että miten käy kun tuota mieltä oleva kokeilee tehdä itse paremmin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Millä tavalla olisit viisaampi? Tuostahan on joitakin elokuviakin tehty, että miten käy kun tuota mieltä oleva kokeilee tehdä itse paremmin.

   Toisen parempi on toisen huonompi, kuuluu evoluutioon ei kaikki voi
   edetä voittajina maaliin.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.