Lentoliikenne ja ilmastonmuutos

Anonyymi

Ruotsin fossiilisten polttoaineiden käyttö tuli viime vuonna kulminaatio-pisteeseen jossa sen lentoliikenteessä käyttämä fossiilisten polttoaineiden käyttö ylsi samaan kuin lämmityksen, maantieliikenteen ja muuhun toimintaan käytetyn polttoaineen määrä.

Suomessakin ollaan lähellä tätä pistettä, ehkä tänä vuonna tai ensi vuonna jos Finnairin tavoitteet n. 10% vuotuisesta kasvusta toteutuvat.

Siinä kun nykyiset mäntämoottorit ovat polttosuhteeltaan 100%:sia, suihkuturbiinin polttosuhde on parhaimmillaankin n. 90% eikä näkyvissä ole mitään sellaista tekniikkaa joilla suihkuturbiinien polttosuhdetta olisi mahdollista tehostaa.
Suihkuturbiinissa jää nykyisin n. 10 - 15% polttoainetta täysin palamatta ja se jää höyrystyneenä absorboimaan lämpöä itseensä ja vielä sellaiseen ilmakehän kerrokseen jossa vesihöyryn pitäisi pystyä siirtämään maapalloa lämmittäväälämpökuormaa avaruuteen.

On tavallaan hykerryttävän hyvää viihdettä seurata miten vihervasemmisto onnistuu hiilineutraaleissa tavoitteissaan Rinteen, Haaviston ja Niinistön johdolla.

Tämän avauksen kommentti-osioissa voitte esittää näkemyksenne onnistuuko Haavisto/Niinistö tavoitteissaan vai tuleeko tavoitteista välittömästi täydellinen floppi..

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä niissä mäntämoottoreissa on sataprosenttista? Sekö, että ne polttavat polttoaineen sataprosenttisesti?

    • Ehdotamme lentoteitse tapahtuvan lomamatkailun täyskieltoa vuoteen 2030 mennessä. Tämä koska #NytOnPakko. Eli tiukka ja "kunnianhimoinen" ilmastolaki, joka käytännössä lopettaa lomamatkailun kaukomaihin. Se on sitten bye-bye Kanarian-reissut ja lennot Thaikkuihin. Tiukkojen kriteerien vallitessa Ilmastoneuvosto myöntää hakemuksesta lupia lentokoneella tehtäviin työmatkoihin, mutta niissäkin ehdoton yläraja on 1 per vuosi.

      Ja varoituksena ilmastoahdistuneille nuorille: ennennäkemättömän tiukkoja toimia on harkinnassa. Lista niistä asioista, joista pitää luopua, ja luopua nimenomaan ilmastonsuojelun nimissä, on pitkä kuin nälkävuosi: iphonet, ipadit, läppärit (vain yksi sallitaan per talous), lomamatkat, laskettelumatkat, mopot, mopoautot, hevosharrastus, kaikki lihaa syövät lemmikit kuten koirat ja kissat, ulkomailla valmistetut muotivaatteet, jääkiekkoilu halleissa loppuu myös ... Melko synkkää, mutta mitäpä ihminen ei tekisi ilmaston puolesta, koska #NytOnPakko.

      Finnair tietenkin menisi konkkaan, mutta autoilijoillakaan ei menisi hyvin. Bensiinin hinta nousisi alkuun 5€/litra ja bensiini- ja dieselkäyttöisillä autoilla ajelu tulisi laittomaksi viimeistään 2035.

      Tuollaisia toimia vaadimme, mutta myönnämme kysyttäessä, ettei todellinen motiivimme olekaan ilmastonsuojelu, vaan mahdollisimman monen kansanosan ärsyttäminen niin, että kansa nousee kapinaan ilmastohihhulointia vastaan. Ei siis tule elokapinaa, vaan keltaliivikapina. Ruotsissahan jo puuhataan mielenosoituksia bensiinin hinnan noustua kalliimmaksi kuin koskaan:
      https://www.is.fi/autot/art-2000006100257.html

      Todettakoon vielä, että vihervasemmiston perimmäinen motiivi ei todellakaan ole ilmastonsuojelu, vaan ihan jotain muuta. Mutta tätähän he eivät yleensä myönnä.

      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus! Kiina- kortti esiin vaan. Vallankumous (kapina)tulee ärsytetyistä ihmisistä jotka tietävät Kiina-kortista ja ihmisen 5% osuudesta hiilidioksidin kasvuun.

        Lisäksi tiedetään myös ilmastohistoria ja hiilidioksidin mitättömyys lämpimän syklin aikana.


    • Eikö aihe kiinnosta Jönssiä ja laumaa AGW:n nimiin hörhöileviä anonyymejä ituhippejä?

      Mistä johtuu heidän totaalinen hiljaisuutensa?

      • Anonyymi

        Tuolla esimerkki wanhasta amerikkalaisesta suihkuturbiinimoottorista jostain kymmenien vuosien takaa:
        https://www.youtube.com/watch?v=YF-OkdUuA1k
        Jos polttoainetta olisi pakokaasuissa niin sitten se näkyisi mustana nokena tai harmaana savuna. Nykyiset suihkumoottorit ei savuta eivätkä sylje kerosiinia yhtään enempää kuin videon vehje.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla esimerkki wanhasta amerikkalaisesta suihkuturbiinimoottorista jostain kymmenien vuosien takaa:
        https://www.youtube.com/watch?v=YF-OkdUuA1k
        Jos polttoainetta olisi pakokaasuissa niin sitten se näkyisi mustana nokena tai harmaana savuna. Nykyiset suihkumoottorit ei savuta eivätkä sylje kerosiinia yhtään enempää kuin videon vehje.

        Höpö höpö, Sinulla ei ole käsitystä polttomoottoteista, suihkuturbiineista, hyötysuhteista, polttosuhteista, epäpuhtaasta palamisesta eli olet täydellinen diletantti mutta silti yrität puolustella lentoliikenteen vähäpäästöisyyttä.


    • Anonyymi

      No jopa oli typerää juttua, tai sitten tahallista provoa.

      Polttosuhteet kuuluu lämmityskattiloihin, kyseisten moottoreiden paineistetussa kombustiossa on AINA riittävä ilmamäärä ja palamatonta pakokaasuissa on vain hiilimonoksidia määrältään aivan muuta kuin prosentteja.

      Polttoaineen kulutus lentoliikenteessä, esim. jos vaikka kaikki Finnairin reilut 80 konetta olisivat kuormattuna jatkuvasti ilmassa, niiden kulutus olisi silloinkin alle 6 % koko maamme öljynkulutuksesta, joten aivan kaikkea roskaa tänne on turha yrittää tunkea.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe