Valkokastike

Anonyymi

Joo, voisitteko ihmismäistää noi ohjeet eka?
Miten monella eri tapaa sen voi tehdä?
Miten kukaan maailmassa voi kiehauttaa seosta josta yli puolet on jauhoja kökköinä vispilässä.
Ohjeen mukaan (jonkun ohjeen) sulata voi, 20g kattilassa ja lisää puoli desiä jauhoja! Ei kiehu tuo kökkökasa ei, ellet kumoa kemian ja fysiikan lakeja.

3

<50

  Vastaukset

  • Nyrkkisääntö on, että yhtä paljon tilavuusmitallisesti jauhoja ja voita kun teet roux'n. Yksi ruokalusikallinen jauhoja ja yksi ruokalusikallinen voita saostaa n. 2-2,5 dl nestettä.

   Sulatat voin keskilämmöllä, lisäät jauhot ja sekoitat, mutta et enna yhtään ruskistua. Sitten lisäät nesteen vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Ja yhtä hyvin onnistuu, oli neste sitten huoneenlämpöinen tai viileä. Kiehutat n. 10 min että jauho kypsyy samalla sekoitellen.

  • Valkokastikkeen eli bechamelin teko vaatii vähän harjoittelua. Itse olen onnistunut parhaiten, kun neste (yleensä maito) on kuumennettu ennen kuin se sekoitetaan rasva-jauhoseokseen. Sen ei tarvitse kiehua, mutta kuumalla nesteellä ei kokemukseni mukaan tule niin helposti kokkareita kuin kylmällä. Lisäksi pitää tietysti sekoittaa kiivaasti nesteen lisäysvaiheessa. Ja kuten jo edellinen neuvoja sanoi, rasva pitää tietysti sulattaa ennen jauhojen lisäämistä.

   Muista myös keittää kastiketta vähintään muutama minuutti nesteen lisäämisen jälkeen, ettei se maistu jauholle. Äläkä hievahdakaan hellan vierestä keittämisen aikaan, maitoruoka kiehuu nimittäin takuuvarmasti yli, jos hetkeksikin käännät sille selkäsi.

  • Suorosta suoraan hörpötit piirakalle. Ehta luomua on.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   127
   4471
  2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

   Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
   Maailman menoa
   129
   4029
  3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

   Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   1124