Valkokastike

Joo, voisitteko ihmismäistää noi ohjeet eka?
Miten monella eri tapaa sen voi tehdä?
Miten kukaan maailmassa voi kiehauttaa seosta josta yli puolet on jauhoja kökköinä vispilässä.
Ohjeen mukaan (jonkun ohjeen) sulata voi, 20g kattilassa ja lisää puoli desiä jauhoja! Ei kiehu tuo kökkökasa ei, ellet kumoa kemian ja fysiikan lakeja.
Ilmoita


3 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Nyrkkisääntö on, että yhtä paljon tilavuusmitallisesti jauhoja ja voita kun teet roux'n. Yksi ruokalusikallinen jauhoja ja yksi ruokalusikallinen voita saostaa n. 2-2,5 dl nestettä.

Sulatat voin keskilämmöllä, lisäät jauhot ja sekoitat, mutta et enna yhtään ruskistua. Sitten lisäät nesteen vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Ja yhtä hyvin onnistuu, oli neste sitten huoneenlämpöinen tai viileä. Kiehutat n. 10 min että jauho kypsyy samalla sekoitellen.
Ilmoita
Valkokastikkeen eli bechamelin teko vaatii vähän harjoittelua. Itse olen onnistunut parhaiten, kun neste (yleensä maito) on kuumennettu ennen kuin se sekoitetaan rasva-jauhoseokseen. Sen ei tarvitse kiehua, mutta kuumalla nesteellä ei kokemukseni mukaan tule niin helposti kokkareita kuin kylmällä. Lisäksi pitää tietysti sekoittaa kiivaasti nesteen lisäysvaiheessa. Ja kuten jo edellinen neuvoja sanoi, rasva pitää tietysti sulattaa ennen jauhojen lisäämistä.

Muista myös keittää kastiketta vähintään muutama minuutti nesteen lisäämisen jälkeen, ettei se maistu jauholle. Äläkä hievahdakaan hellan vierestä keittämisen aikaan, maitoruoka kiehuu nimittäin takuuvarmasti yli, jos hetkeksikin käännät sille selkäsi.
Ilmoita
Suorosta suoraan hörpötit piirakalle. Ehta luomua on.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Valkokastike

Joo, voisitteko ihmismäistää noi ohjeet eka?
Miten monella eri tapaa sen voi tehdä?
Miten kukaan maailmassa voi kiehauttaa seosta josta yli puolet on jauhoja kökköinä vispilässä.
Ohjeen mukaan (jonkun ohjeen) sulata voi, 20g kattilassa ja lisää puoli desiä jauhoja! Ei kiehu tuo kökkökasa ei, ellet kumoa kemian ja fysiikan lakeja.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta