Imelletty lanttulaatikko ja imelletty naurislaatikko

Anonyymi

Imelletty lanttulaatikko ja imelletty naurislaatikko..
Tässä yksinkertainen ohje.

Tässä ohjeessa on otettu huomioon kaikki lanttulaatikon naurislaatikon imeltäsen perusteet ja tämän mukaan tehty imeltäminen imellyttää. Lanttulaatikon ja naurislaatikon imeltäminen vaatii ehdottomasti imeltämisreaktioiden lämpötilan 64-74 astetta tai muuten imeltymistä ei tapahdu riittävästi.

1. Kuoritaan lantut tai nauriit
2. Keitetään vähässä suolattomassa vedessä
3. Lantut tai nauriit soseutetaan keitinveteen. Tarvittessa sose notkistetaan lisäämällä 80 asteista vettä. Vesi on tärkeä osa imellyttämistä
4. Jäähdytetään sose 76 asteiseksi. Korkeammassa lämpötilassa jauhot "palaa".
5. Lisätään 2 ruokalusikallista jauhoa 1 kg:aan lanttuja tai nauriita, ja sekoitetaan soseeseen. Mitään muuta tässä vaiheessa EI lisätä.
6. Laitetaan 76 asteinen sose imeltymään 65-70 (75) asteiseen uuniin. Tässä lämpötilassa tapahtuu alfa-amylaasireaktio ja beetta-amylaasireaktio.
7. Tarkistetaan imeltyminen noin tunnin kuluttua. Lisätään jauho jos ei merkkiä
imeltymisestä
8. Annetaan imeltyä 3-5 tuntia.
9. Lisätään suola, voi ja maitoa niin että saadaan notkeahko puuromainen sose. Voi maustaa.
Siirappia ja sokeria ei tarvita.
10. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
11. Paista 130-150 asteessa 2-3 tuntia

Talven yli kellaroidut lantut ja nauriit ovat erittäin hyvää raaka-ainetta imellettyihin lanttulaatikoihin ja naurislaatikoihin.

Myös talven yli kellaroidut perunat ovat nyt parhaimmillaan imellettyyn perunalaatikkoon. Imelletyn perunalaatikon voi valmistaa tämän ohjeen mukaisesti.

0

<50

    Vastaukset

      suomi24-logo

      Osallistu keskusteluun

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Takaisin ylös

      Luetuimmat keskustelut

      1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

        Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
        Maailman menoa
        125
        4441
      2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

        Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
        Maailman menoa
        126
        3890
      3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

        Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
        Kotimaiset julkkisjuorut
        173
        1107