Punainen liha pannaan

Anonyymi

Sitra: Punainen liha pannaan ja omat autot vapaa-ajalla kotiin – ilman ennennäkemättömän kovia tekoja ilmastotavoite karkaa Suomessa

https://yle.fi/uutiset/3-10784895

Liha- ja maitotuotteiden veron nostaminen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3387?fbclid=IwAR0BBl7Am2kjGn95koWILZ3gBEqMcRU4as3_ssFWu7OkL9BjEVW86802pt8

4

<50

  Vastaukset

  • ja just kun aloitin syömään punaista lihaa, voi saatan!

  • Syön lihaa ja ajan autolla ihan samalla lailla kun tähänkinasti.
   Ei vois vähempää kiinnostaa kun joku ilmastonmuutos.

  • No finskien lihankulutuksen sääntely tuskin paljoa heilauttaa ilmastonmuutosta puoleen tai toiseen - toki esimerkki maailmalle on tärkeämpää.

   Kinkkien ja vinku-intiaanien talouksien kasvu ja kulutuksen lisääntyminen merkitsee maapallon kannalta huomattavasti enemmän eli esimerkiksi kinkkien lisääntynyt lihan kulutus vaikuttaa sademetsien laittomiin raivaamisiin soija-rehun tuottamiseksi elikoille, joita kinkit sitten syövät.

   20 vuodessa kinkit ovat kehittyneet kehitysmaasta johtavaksi teollisuus/talousmahdiksi ja elintarvikkeiden, hyödykkeiden, hilavitkuttimien kysyntä on räjähtänyt ylittäen maapallon kestokyvyn - esim. suuri osa muovisaasteesta merissä on vain tämän kehityksen tulosta ja edes Käteinenkään ei voinut uskoa globalisaation tuottavan tätä paskaa vaan hoki vain, että me ansaintaan tällä.

   Muovisaasteen poiskeräämiseksi on vain yksi ratkaisu eli laittaa kituvat kalastus-laivastot keräämään nuottiinsa tämä jäte YK:n piikkiin (maailma maksaa sen minkä saastutti) ja polttaa jäte energiaksi. Pikkuhiljaa keräys sujuu, sillä pikkuhiljaa se jäte on myös sinne kerääntynyt lähinnä juuri kinkkien talouskasvun tuloksena.

   Puhuin jo 90-luvulla, että kinkkien talouskasvu tuo helevitenmoiset ongelmat eteen, kun jokainen kinkki haluaa auton ja jääkaapin, mutta ajatteliko kukaan päättäjistä globalisaation seurauksia - vain lyhyen ajan marginaalisia voittoja.

   Maailman saastumisessa ja ilmaston lämpenemisessä nähdään oikeastaan se lyhyen tähtäimen taloudellisen hyödyn keräämisen seuraamukset eli voitot kääntyvätkin tappioiksi vaan tappiot kuittaa kuten aina pahnan pohjimmainen ja pahimmalla tavalla eli kuolemalla joko pakolaisveneessä tai kotikonnuilla.

   Ei muuta kuin guuffaamaan Portugaliin kuten suomalaisdirikatkin tekevät 55-eläkeikään päästyään ja paha maailma on kaukana takana eli ei huolta huomisesta - toisilla.

  • Jos Hölmölä SITRA kieltää, niin ilman muuta silloin pitää käyttää.
   Hyvin menee yksilöllä, kun jättää seuraamatta THL:n ja SITRA:n ohjeet, eikä käy terveyskeskuksessa hakemassa Big Pharman myrkkypillereitä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Vanhemmat sulkivat aikuisen lapsensa puhelinliittymän - nainen alkoi pommittaa hätäkeskusta soitoilla!
  • Marja Hintikka ja Ile Uusivuori muuttivat – laittoivat kymmeniä jätesäkillisiä kierrätykseen: Kaikkien tulisi tutkia kulutuskäyttäytymistään!
  • Masked Singer Suomi -juontaja Ile Uusivuori ei käytä maskeja kotona: Eyes Wide Shut -henkiset bileet jääneet kokematta!

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   258
   4451
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   173
   3586
  3. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   104
   3451
  4. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   67
   2394
  5. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   118
   1251