Onko ilmasto-palsta täynnä tieteenvastaisia denialisteja?

Jotkut kieltävät jopa ilmaston lämmenneen. Päyristyttävää..

Toiset taas väittävät lämpenemisen johtuvan kasvihuonekaasuista. Viimeisen tieteellisen tuykimuksen mukaan lämpö saa aikaan sen, että kasvihuonekaasuja alkaa muodostua ilmakehään. Näitä kasvihuonekaasuja ovat metaani, hiilidioksidi ja vesihöyry.

Muutamat denialistit haluavat uskoa että hiilidioksidi on kaikesta tieteellisestä dokumentaatiosta huolimatta ihmisen aiheuttamaa ja väittävät jälleen kaikesta dokumentaatiosta huolimatta hiilidioksidin olevan syy lämpiämiseen.

Lisäksi löytyy erilaisiin päähänpinttymiin jumiutuneita "mutu-filosofeja" jotka uskovat milloin auringon muuntavan säteilyään, joku väittä avaruudesta tulevan inter-galaktisen säteilyn lämmittävän.

Minua itseäni kiinnostaa vain tiede ja sen tuottamat faktat. Jos miljardit ihmiset öyhöttävät median suoltamaa typeriin argumentteihin perustuvaa AGW-hömppää niin sille ei voi mitään, toki tämä öyhötys tulee ehkä hyvinkin pian loppumaan ja sen loppumista haluan edesauttaa.

Ilmastoa ja sen muuttumista työkseen tutkivat paleo-klimatogit ja jäätikkö-tutkijat ovat nykyään enemmän kiinnostuneita tulevaisuudesta koska heidän mukaansa siellä vuorenvarmasti häämöttää uusi ilmaston jäähtyminen ja pohjoisen pallonpuoliskon jäätiköityminen.
He tutkivat mikä aiheutti menneisyydessä nykyistä ilmastoa n. 8 astetta lämpimämmän ilmaston nopean jäähtymisen.

Jäätiköiden kairausnäytteiden analysointi on paljastanut karun tulevaisuuden näkymän. Viimeinen jääkausi alkoi nykyisen kaltaisen tosin lämpimäämmän ilmaston nopeana jäähtymisenä. Analyysien mukaan ilmasto kylmeni pohjoisella pallonpuoliskolla 16 astetta n. 80:ssä vuodessa.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Päyristyminen on jokamiehenoikeus. Sitä harrastaa jönssikin ihan päätoimisesti. Päyristymiseen liittyy mm. poistatusnapin hakkaaminen punaiseksi.

    • Ylen aamu-uutisten lukija kertoi jälleen päyristyneenä miten kasvihuoneiden lämmittäminen kotimaisella hiilivedyllä on voitu korvata ulkomaisella hiilivedyllä ja täten ilmasto pelastuu.

      Mitään lukuja hänellä ei väitteelleen ollut esittää eli taas kerran Yle suoltaa mutu-ideologiaansa

    • Kyllä denialisteja on täällä huomattava enemmistö.

      He hakevat järjestelmällisesti tietonsa akuankka-sivustoilta kuten tämänkin keskustelun aloittaja.

    • Anonyymi

      Ainoa joka voi vaikuttaa kylmän ja lämpimän syklin aloitukseen ilmastohistoriassa on maapallon rata ja sen asento muutokset. Tässä tietysti on kyseessä auringosta lähtevät lämpöenergiat jotka TIETYSTI LISÄÄNTYVÄT KUN MAAPALLO ON LÄHEMPÄNÄ AURINKOA. Myös aurinkotehon vaihtelut ratkaisevat ,mutta pohjoisella pallonpuoliskolla on niin monimutkaisia syklejä ,että niiden yhteisvaikutus on myös merkittävää: esim, Golf-virta, Pohjois-Atlantin sykli, El Nino ja la Ninja jaaaaaa….Toki kasvihuonekaasujen lisäys on se lopuliinen niitti asiassa, mutta vasta sitten kun lämpeneminen on jo lähtenyt käyntiin kylmän kauden jälkeen. 1.ensin nousee vesihoyryn osuus joka on n 50 % kasvihuoneilmiöstä 2. ja sitten viiveellä hiilidioksidi(9-26%) ja metaani.

      • Anonyymi

        Kylmä kausi päättyi Euroopassa n 1900 ja siitä lähdettiin nousuun suhteellisen nopeasti kestäen 1950 lle saakka jolloin nousua pohjasta oli jo 0,5C astetta
        Senjälkeen lämpötilat laskivat reilusti ja nousivat vasta noin 1980 luvulla suhteellisen nopeasti ja 2010- 2019 lämpötilat kääntyivät laskuun.
        Vasta 1950 luvun jälkeen alkoi teollisuus työntää hiiltä ilmaan ja sittenkin alkoi lämmöissä notkahdus alaspäin-
        Myös 1945 sodan jälkeen alkoi hillitön väestöräjähdys ja kehitysapu joka johti kehitysmaiden teollistumiseen ja kulutuksen kasvuun, 1980-90 työnsi globaali rahamaailma teollisuuden diktatuurimaihin : Kiinaan ja muualle halpamaihin joissa oli lupa orjuuttaa ja työntää kaikenmaailman saasteita ilmaan.


    • Anonyymi

      Sanoi päähänpinttymäänsä jumiutunut mutu"tiedemies" jota kiinnostaa vain omaan päähänpinttymäänsä sopivat argumentit. Ketkä paleo-klimatogit (!) ja jäätikkötutkijat ovat nykyään enemmän kiinnostuneita tulevaisuudesta jne? Nimiä ja linkkejä kiitos - muuten viestisi jää taas kerran merkityksettömäksi öyhötykseksi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe