Voisiko ihmiselämä kestää vain 70 päivää, jos maa olisi lähempänä Aurinkoa?

Ihminen, kuten kaikki muukin elollinen täällä maapäällä on hiilipohjaista. Eli se hajoaa joka tapauksessa, mutta miten olosuhteet voivat vaikuttaa elämän pituuteen?

Jos eläisimme niin lähellä Aurinkoa, että vuosi kestäisi vain 1,3 päivää. Eläisikö ihminen silloin vain 70 päivää?

https://www.youtube.com/watch?v=Q-K8QVEITc8&t=21s

Aurinko tuottaa lämpöä ja pitää elämää yllä mutta se myös nopeuttaa elämänkulkua. Joten jos eläisimme puolet kauempana Auringosta ja vuosi kestäisi esim. 2 vuotta. Eli planeetta pyörisi tuolloin Auringon ympäri kahdessa vuodessa, emmekö tällöin eläisi kaksi kertaa pidempää ja päinvastoin, jos eläisimme lähempänä Aurinkoa elämä vastaavasti olisi lyhyempi.


Linkissä esitetyllä kielletyllä planeetalla yksi vuosi on vain 1,3 päivää, joten kestäisikö ihmisen elämä, kehdosta hautaan, noissa olosuhteissa vain 70 päivää?

4

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei yhtäkään päivää ihminen selviäisi niissä olosuhteissa Maan pinnalla, paitsi syvällä Maan sisässä saattaisi selvitä vuosiakin jäähdytystekniikan ja avaruustekniikan avulla, jos siellä olisivat tarvittavat tarvikkeet, ruoat, juomavedet, hengitysilmat, laitteet ja oikeanlaiset tilat, infrat ja puitteet (kaikkia tarvittavia asioita en aio luetella).

   • Tuhannen asteen kuumuus on kyllä liikaa ihmiselle mutta auringosta tulisi niin massiivisesti energiaa, että megalomaaniset jäähdytysjärjestelmät olisivat mahdollisia Auringolta suojatuissa asuinpaikoissa. Niissä voisi sitten kasvattaa viljaa ym.

    Mutta kuitenkin tämä Aurinko on se, mikä nopeuttaa elämänkiertoa, siis hajottaa hiilipohjaiset eliöt. Jos olosuhteet saataisiin siedettäväksi, niin Auringon läheisyys nopeuttaisi huomattavasti elämän kiertokulkua.


  • Eliön ikä noudattaa suurin piirtein ekologista sääntöä. Eliön ikääntyessä siihen syntyy kopioitumisvirheitä sun muita häiriöitä. Kun virheitten korjaamiseen menee enemmän energiaa kuin uuden eliön tuottamiseen, on uuden sukupolven aika.

   • Näin varmasti on mutta eikö Auringon läheisyys nopeuta tätä prosessia huomattavasti? Jos esim. paistaa munaa lieden ollessa pienimmällä lämmöllä, se kestää ikuisuuden paistua. Mutta jos laitamme lieden täysille, muna on hetkessä valmis.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   67
   2013
  2. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   79
   1367
  3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   80
   1295
  4. 50
   1217
  5. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   160
   1012
  6. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   999
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   44
   930
  8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   41
   891
  9. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   58
   888
  10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   883
  Aihe