ja sitten hierota niitä suola-sokeri-maustesekoituksia pintoihin --> jääkaappiin ? Luulisi helpommin imeytyvän ohuisiin paloihin eikä siihen paksuun fileeseen.,,ihmetyttää vaan tuo vallitseva tapa.
En ole ikinä sitä tehnyt, mutta kiinnostaa opetella, joten tämä on ihan ummikon arvio..
Miksei graavattavaa lohta siivuteta heti
6
75
Vastaukset
- Anonyymi
No kuule mietippähän sitä paskaisessä pimeässä yksiössäsi, turvonnut syrjäytynmyt alkoholisti. Etkö oo vielä uskaltanut päättää päiviäsi? Itke vaan sinne pulloon, se kyllä kuuntelee.
- Anonyymi
No kuule mietippähän sitä paskaisessä pimeässä yksiössäsi, turvonnut syrjäytynmyt alkoholisti. Etkö oo vielä uskaltanut päättää päiviäsi? Itke vaan sinne pulloon, se kyllä kuuntelee.
"syrjäytynmyt" - ...siihen oli tullut ylimääräinen m-kirjain. Olikohan pikkukokoomuslaisen vai persun tuotosta? - Anonyymi
Ohuiden viipaleiden tekemistä suola, sokeri ja etikkaliuokseen kutsutaan gevicheksi - tosin etikan korvaa tällöin jokin sitrus-hedelmän mehu ja mukaan noin yleensä laitetaan myös chiliä ja peppaa eikä tilliä.
Graavilohi tulee aina tehdä pakastettuun (24 tuntia -20-asteessa) fisuun loistartuntojen välttämiseksi - toki fisu tulee sulattaa jääkaapissa ( 2/5 astetta) yön yli. Alunperin graavaus oli lohen säilöntätapa, eikä liittynyt kalan esille laittamiseen tai syömiseen.
Sana graavi tulee ruotsin kielen sanasta grav, joka tarkoittaa hautaa. Graavaus on keksitty suurten kalasaaliiden säilyttämiseksi ilman kylmätiloja, mutta nykyisin graavilohta valmistetaan ja syödään sen maun takia. Keskiajalla kalastajat valmistivat graavilohta suolaamalla ja kevyesti fermentoimalla hautaamalla kalan rantahiekkaan hieman korkean vuoroveden rajan yläpuolelle.- Anonyymi
Tässä aloittajalle ohjetta:
https://viinimaa.fi/artikkelit/viini-ja-ruoka/nain-graavaat-kalan-oikeaoppisesti - Anonyymi
Voihan sen niinkin tehdä. Siivutat lohen ja varaat haluttuja mausteita hollille. Vaikka parin desin pakastusrasiaan perus-suolalohta kerrosten välissä suolaten. Toiseen rasiaan tilliä, suolaa ja kalaa vastaavalla menetelmällä. Sen jälkeen kenties chiliä jne. Saat pakkaseen erimakuisia kaloja, joita voi ottaa käyttöön tilanteen mukaan. Joskus perussuolaus on hyvä vaihtoehto, kaverini käyttää yhdistelmää suola & ruskea ruokosokeri. Vähän työläämpi systeemi kuin kokonaisten fileiden maustaminen kerralla, mutta toimii.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1192990Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen262408Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082036- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711378Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2601106- 621057
- 711054