ja sitten hierota niitä suola-sokeri-maustesekoituksia pintoihin --> jääkaappiin ? Luulisi helpommin imeytyvän ohuisiin paloihin eikä siihen paksuun fileeseen.,,ihmetyttää vaan tuo vallitseva tapa.
En ole ikinä sitä tehnyt, mutta kiinnostaa opetella, joten tämä on ihan ummikon arvio..
Miksei graavattavaa lohta siivuteta heti
6
100
Vastaukset
- Anonyymi
No kuule mietippähän sitä paskaisessä pimeässä yksiössäsi, turvonnut syrjäytynmyt alkoholisti. Etkö oo vielä uskaltanut päättää päiviäsi? Itke vaan sinne pulloon, se kyllä kuuntelee.
- Anonyymi
No kuule mietippähän sitä paskaisessä pimeässä yksiössäsi, turvonnut syrjäytynmyt alkoholisti. Etkö oo vielä uskaltanut päättää päiviäsi? Itke vaan sinne pulloon, se kyllä kuuntelee.
"syrjäytynmyt" - ...siihen oli tullut ylimääräinen m-kirjain. Olikohan pikkukokoomuslaisen vai persun tuotosta? - Anonyymi
Ohuiden viipaleiden tekemistä suola, sokeri ja etikkaliuokseen kutsutaan gevicheksi - tosin etikan korvaa tällöin jokin sitrus-hedelmän mehu ja mukaan noin yleensä laitetaan myös chiliä ja peppaa eikä tilliä.
Graavilohi tulee aina tehdä pakastettuun (24 tuntia -20-asteessa) fisuun loistartuntojen välttämiseksi - toki fisu tulee sulattaa jääkaapissa ( 2/5 astetta) yön yli. Alunperin graavaus oli lohen säilöntätapa, eikä liittynyt kalan esille laittamiseen tai syömiseen.
Sana graavi tulee ruotsin kielen sanasta grav, joka tarkoittaa hautaa. Graavaus on keksitty suurten kalasaaliiden säilyttämiseksi ilman kylmätiloja, mutta nykyisin graavilohta valmistetaan ja syödään sen maun takia. Keskiajalla kalastajat valmistivat graavilohta suolaamalla ja kevyesti fermentoimalla hautaamalla kalan rantahiekkaan hieman korkean vuoroveden rajan yläpuolelle.- Anonyymi
Tässä aloittajalle ohjetta:
https://viinimaa.fi/artikkelit/viini-ja-ruoka/nain-graavaat-kalan-oikeaoppisesti - Anonyymi
Voihan sen niinkin tehdä. Siivutat lohen ja varaat haluttuja mausteita hollille. Vaikka parin desin pakastusrasiaan perus-suolalohta kerrosten välissä suolaten. Toiseen rasiaan tilliä, suolaa ja kalaa vastaavalla menetelmällä. Sen jälkeen kenties chiliä jne. Saat pakkaseen erimakuisia kaloja, joita voi ottaa käyttöön tilanteen mukaan. Joskus perussuolaus on hyvä vaihtoehto, kaverini käyttää yhdistelmää suola & ruskea ruokosokeri. Vähän työläämpi systeemi kuin kokonaisten fileiden maustaminen kerralla, mutta toimii.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713428
En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k1541929Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1471849Saran ökytyyli käänsi katseita.
On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.1591784- 771634
Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä
Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall3481609Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m811449The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."
Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut201288Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251199- 1581192