Miksei graavattavaa lohta siivuteta heti

Anonyymi

ja sitten hierota niitä suola-sokeri-maustesekoituksia pintoihin --> jääkaappiin ? Luulisi helpommin imeytyvän ohuisiin paloihin eikä siihen paksuun fileeseen.,,ihmetyttää vaan tuo vallitseva tapa.
En ole ikinä sitä tehnyt, mutta kiinnostaa opetella, joten tämä on ihan ummikon arvio..

6

<50

Vastaukset

 • No kuule mietippähän sitä paskaisessä pimeässä yksiössäsi, turvonnut syrjäytynmyt alkoholisti. Etkö oo vielä uskaltanut päättää päiviäsi? Itke vaan sinne pulloon, se kyllä kuuntelee.

 • No kuule mietippähän sitä paskaisessä pimeässä yksiössäsi, turvonnut syrjäytynmyt alkoholisti. Etkö oo vielä uskaltanut päättää päiviäsi? Itke vaan sinne pulloon, se kyllä kuuntelee.

  "syrjäytynmyt" - ...siihen oli tullut ylimääräinen m-kirjain. Olikohan pikkukokoomuslaisen vai persun tuotosta?

 • Ohuiden viipaleiden tekemistä suola, sokeri ja etikkaliuokseen kutsutaan gevicheksi - tosin etikan korvaa tällöin jokin sitrus-hedelmän mehu ja mukaan noin yleensä laitetaan myös chiliä ja peppaa eikä tilliä.

  Graavilohi tulee aina tehdä pakastettuun (24 tuntia -20-asteessa) fisuun loistartuntojen välttämiseksi - toki fisu tulee sulattaa jääkaapissa (+2/5 astetta) yön yli.

 • Alunperin graavaus oli lohen säilöntätapa, eikä liittynyt kalan esille laittamiseen tai syömiseen.

  Sana graavi tulee ruotsin kielen sanasta grav, joka tarkoittaa hautaa. Graavaus on keksitty suurten kalasaaliiden säilyttämiseksi ilman kylmätiloja, mutta nykyisin graavilohta valmistetaan ja syödään sen maun takia. Keskiajalla kalastajat valmistivat graavilohta suolaamalla ja kevyesti fermentoimalla hautaamalla kalan rantahiekkaan hieman korkean vuoroveden rajan yläpuolelle.

 • Voihan sen niinkin tehdä. Siivutat lohen ja varaat haluttuja mausteita hollille. Vaikka parin desin pakastusrasiaan perus-suolalohta kerrosten välissä suolaten. Toiseen rasiaan tilliä, suolaa ja kalaa vastaavalla menetelmällä. Sen jälkeen kenties chiliä jne. Saat pakkaseen erimakuisia kaloja, joita voi ottaa käyttöön tilanteen mukaan. Joskus perussuolaus on hyvä vaihtoehto, kaverini käyttää yhdistelmää suola & ruskea ruokosokeri. Vähän työläämpi systeemi kuin kokonaisten fileiden maustaminen kerralla, mutta toimii.

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  127
  5463
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  981
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  129
  942
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  575
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  21
  395