Hissi ja avaruusasema

Voisiko rakentaa hissin jolla pääsisi avaruuteen ja miksi ei voisi?

4

<50

Vastaukset

  • Kyllä. Kaikki hissit ovat avaruudessa, joten luulisi onnistuvan.

  • Kyseisenlainen hissi on jo suunnitteilla ja valmistuu näillä näkymin vuonna 2100. Ongelma tekijöitä on muutama: 1) hissi tarvitsee vastapainon yläpäähänsä, eli hissiä varten pitäs saada kaapattua tarpeeksi iso asteroidi kiertoradalle. 2) kyseinen hissi oli vähintään 100 km pitkä ja jo itsessään niin ison rakennuksen valmistaminen olisi erittäin työlästä. 3) rakennus pitäisi myös rakentaa materiaalista, joka kestäisi oman painonsa. 4) yks ongelma tulee kans lentokoneiden takia, ent sit terrorismi? Eli kyseisen hissin pitäisi olla tarpeeksi kestävä, että se kestäisi suurinpiirtein ydinpommin..

  • Ongelmista kuolettaviksi koituvat kolmonen ja nelonen. Oman avaruushissin vaatiman pituuden osalta oman painonsa Maapallon gravitaatiokentässä kestävää materiaalia ei vielä ole löydetty. Marsin tai Kuun osalta jo olemassaolevien aineiden kestävyys riittäisi mutta Maapallolla gravitaatio on juuri sen verran voimakkaampi ettei täällä riitä.

    fi.wikipedia.org/wiki/Avaruushissi

    Tuon wikipedia - artikkelin englanninkielinen versio on huomattavasti laajempi ja yksityiskohtaisempi ja se kannattaa katsoa lävitse.

    Terrorismi olisi todellinen ongelma. Ainutlaatuisena avaruushissi olisi todella kiinnostava hyökkäysten kohde. Sen tuhoamiseen riittäisi yksi ainoa kerta jolloin turvallisuus pettäisi. Takaisin Maapallon pinnalle putoava osa katkenneesta avaruushissin kaapelista tekisi varsin ikävää jälkeä pitkin päiväntasaajaa siellä mihin se osuisi.

  • Ainoa mahdollinen hissi avaruuteen nykyisin ainakin on avaruusraketti.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.