Suomalaisten naisten keihäänheiton taso

Anonyymi

Eilen Lahdessa Viron Liina Laasma heitti yli 10 metriä enemmän kuin Sanni Utriainen. Sannilla on varmaan kuitenkin yli 20 kiloa enemmän painoa kuin Liinalla, joka on varsin siro tyttö. Mutta eipä se laardi keihäänheitossa paljon auta. Suoraan sanottuna ei kyllä Sanni näytä huippu-urheilijalta. Ihan sama kuka häntäkin valmentaa ennen kuin ruokavalio saadaan kuntoon ja aletaan elää kuten urheilijan kuuluu.

16

1452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihme kun ei ole jo Sannikin kommentoinut Annimari Kortteen juttuja urheilijoiden syömisestä. Annimari oli kyllä siinä täysin oikeassa, jos haluat olla huippu-urheilija myös elämäntavat täytyy olla sen mukaiset. Suomessa kansalliselle huipulle pääsee joissain lajeissa jopa ylipainoiset!

    • Anonyymi

      Valmentajat huonoja. Keihäänheittoon ei ole tullut vuosikausiin kunnon lupausta. Eivät edes näytä urheilijoilta tai heittoominaisuuksia omaavilta tyypeiltä.

      Eniten harmittaa ne valmentajien kommentit. Ovat muka niin tosissaan, että......

      Vaikka pitäisi nähdä, että ei tästä mitään tule. Ja myös se, että omat valmennustaidot ovat puutaheinää.

    • Anonyymi

      Vilkaisin yutuupista Tiina Lillakin suorituksia. Voi hyvä ihme mitä repäisyjä. Siinä olivat nopeus, voima ja räjähtävyys samassa paketissa. Oi niitä aikoja.

    • Anonyymi

      kyllä näyttää tää nykyajan naisheittäjien sukupolvi et onpa kliffaa ja siistii käydä kisois vähän viskomassa keppii ja näkee tuttui mut se ei riitä jos haluu tuloksii joil pärjäis kansanvälisis kisois...ois entisil heittäjil paljon opetettavaa mitä se vaatii et keppi alkaa lentää 60 -70 metrii, kuinkahan moni edes heistä haluu sitoutua / uhrautua huippu urheilulle mitä se vaatii

    • Anonyymi

      Olen samaan aikaan treenannut salilla ja urheilukentä'llä kuin Utriainen ja en ole koskaan nähnyt laiskempaa tapausta. Esimerkiksi rinnalleveto. Tekee yhden toiston..imenee makoilemaan sen jälkeen kentälle 10 minuutksi..srn jälkeen toisto ja taas makuulle..näitä 3-5 kertaa. Tämä esimerkkinä hänen treenauksestaan..ja ei ole ainoa laastuaan..l

      • Anonyymi

        Kilpailukaudella voimaharjoittelu on erilaista kuin peruskuntokaudella. Keihäänheitossa kannattaisi tehdä rinnallevetoja kevyemmillä painoilla kilpailukaudella, mutta 5:n sarjoja terävästi. Tai sitten voisi olla sekin, ettei kesällä nostele painoja ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kilpailukaudella voimaharjoittelu on erilaista kuin peruskuntokaudella. Keihäänheitossa kannattaisi tehdä rinnallevetoja kevyemmillä painoilla kilpailukaudella, mutta 5:n sarjoja terävästi. Tai sitten voisi olla sekin, ettei kesällä nostele painoja ollenkaan.

        paskat, noin treenaa luuserit ja häviäjät. todelliset urheilijat tykkäävät treenatazkkin täysillä..aina. ja siksi voittavat.


      • Anonyymi

        Utriaisellahan oli kova rive ennen, silloin keppikin tosin lensi. https://www.youtube.com/watch?v=QsmPULOs2cE
        Onhan tuo röhlereistä ja kirteistä nähty että kaikki riippuu jaloista, ja kun päällä on turhaa massaa ei sitä vauhtia ja suoritusta voi tehdä oikein.


    • Anonyymi

      Ei taida keihäänheitto olla ammattina yhdelläkään suomalaisheittäjällä. Jos homma ei elätä, menee kaikki harrastuksen puolelle ja se ammattimainen tekeminen ei koskaan tule kuvioihin. Ihan ymmärrettävääkin toisaalta, että muutama heittäjä kiertää kisoja lähinnä huvikseen ilman toivettakaan mistään kovista tuloksista, he siis kisaavat lähinnä itseään vastaan ja sallittakoon se heille.

    • Anonyymi

      Nämähän on näitä valmentajien omia tyttöjä. Tai siis valmentajien ja valmentajien. No tytötkään eivät ole tyttöjä vaan "tyttöjä". Jos katsoo sillä silmällä niin tätejä.

      600 grmamman keihästä heittää hyväkroppainen tyttö 50m vauhditta tai no 3:n askeleen vauhdilla.

      Mistä tiedän?

      Koska olen valmentanut ainakin 2 Suomen mestaria.

      • Anonyymi

        Muistelepas tarkemmin, jos olet valmentanut AINAKIN 2 mestaria, olisiko heitä mahdollisesti ollut enemmänkin?
        50 metriä vauhditta, jep, entä vauhdin kera, ehkä 90 metriä, jookos?


    • Anonyymi

      Suomalaiset naiset eivät heitä nykyään keihästä ilman vauhtia viittäkymmentä metriä. Sanotaan, että jos heittäisi nainen tasan 50 metriä 600:n gramman keihästä ilman vauhtia, niin silloin vauhdin kanssa pitäisi mennä vähintään 65 metriä. Minä heitin miesten keihästä vauhditta 53 metriä. Olisi pitänyt saada vähintää vauhdin kanssa 68 metriä, mutta en saanut kisoissa lähtemään kunnolla niitä heittoja. Olisi pitänyt olla hyvä valmentaja, mutta ei ollut.

    • Anonyymi

      Tiina Lillak on isänsä puolelta virolaista syntyperää. Hänen isänsä Ivar Lillak syntyi Virossa; isänisä Verner Lillak oli moottoriurheilija, isänäiti Ilse Lauba 1920-luvulla Viron parhaita uimareita.[2]

    • Anonyymi

      Joskus riittää keittiö ja heitti yhdessä

    • Anonyymi

      14-vuotias pikkupoika Topi Parviainen heitti yli 76 metriä naisten keihästä. Miten tuo on edes mahdollista? Luulisin aikuisten ikänsä harjoitelleiden naisten olevan ainakin pikkupojan tasolla mutta ovat kaukana siitä tuo Topin heitto olisi naisten maailmaennätys ja reippaasti!!!

    • Anonyymi

      Nyt 15-vuotias Topi heitti 700 grammasta yli 84 metriä suomalainen naislyllertäjä Sanne Erkkola 52 metriä 600 grammaista mm-kisoissa!

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe