Onko totta luomusta?

Anonyymi

Turha vastakkainasettelu ja ääripäiden luominen luomun ja ”tehotuotannon” välillä joutaa romukoppaan, Rajasärkkä kirjoittaa.
Myös luomutuotteita on jäänyt valvonnassa kiinni luomussa kielletyistä aineista. Luomun tuottamisessa saa käyttää tiettyjä torjunta-aineita, kuten pyretriiniä.

4

<50

Vastaukset

  • Aikoinaan osa tehotuotannon tuotteista oli luomua koska luomu ei myynyt ja se tuotanto piti dumpata johonkin.

    Toki luomu-tuotannossakin joudutaan käyttämään välillä tehokkaampia aineita, mutta Suomessa luomutuotantoa valvotaan tarkasti eikä yleensä pahempia rikkomuksia tapahdu - joskus kyllä, mutta ne ovat satunnaisia.

    Miten sitten esimerkiksi Kiinan ja Intian luomutuotanto - voiko siihen luottaa? Nähdäkseni ei, sillä esim. kinkit eivät paljon kunnioita mitään muuta kuin rahaa ja luomutuotanto voi olla mitä paskaa tahansa - erityisesti näiden "terveysvaikutteisten" tuotteiden ostajien älykkyys tulisi asettaa puntariin - oletteko nyt ihan järkeviä vai pitäisikö teidät sijoittaa vähintään avohoitoon ja terapiaan.

  • mutta maahantuotua luomuruokaa sentään valvotaan hiukan tullin toimesta, täällä tuotettua paljon heikommin.

  • Luomu haisee haistakaapa vihannekset ,kasvikset sonnalle.Siihen jäi luomujen osto mutta,sehän on luomua pask..a kasvatettu.Kahvikin ei se hyvää kyllä ole..

  • Jokaisen omenan mukana syömme noin 100 miljoonaa bakteeria.
    Luomuomenoiden bakteeristo erosi lajistoltaan selvästi tavanomaisesti viljellyistä.
    Luomuomenoissa oli paljon enemmän hyviä bakteereita kuten maitohappobakteereita ja probiootteja.
    Luomuomenat ovat siten tavanomaisia laadukkaampia.

    An Apple a Day: Which Bacteria Do We Eat With Organic and Conventional Apples?
    Wassermann ym. Front. Microbiol., 24 July 2019
    https://doi.org/10.3389/fmicb.2019.01629

Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.