Mikä runkokoko, lyhyet jalat, lyhyt, painava

Eli nainen 163 cm, jalan sisämitta 68 cm ja reilusti yli 100 kg painoa. Kokeilin vanhaa jämerää Tunturia mutta oli liian korkea vaikka satula matalimmalla.
Ilmoita


9 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Nettihaulla "polkupyörän kokotaulukko" tai "polkupyörän koko laskuri" loytyi muutamia kotimaisia fillarikauppoja joilla _suuntaa antavat_ laskurit sivuillaan. Kannattaa tarkastella muutamia koska niistäkin jonkin verran vaihtelua löytyy, mutta saat ainakin jotain lähtöasetelmaa mikä olisi lähinnä sinulle sopiva koko. Kaikkein paras kun käyt jossain kaupassa itse kokeilemassa, satulaa ja ohjainkannatinta säätämällä saa ajoasentoa muokattua jonkin verran sopivammaksi, mutta ensisijaisesti olisi tärkeä mahdollisimman sopiva rungon koko. Eli kauppaan vaan sovittelemaan, kokenut myyjä osaa useimmiten valita melko lähelle oikean koon, mutta testaile myös muitakin kokoja samalla, nämä on monesti aika yksilöllisiä juttuja. En suosittele sokkona kokotaulukkoon luottaen netistä tilaamista ellet ole 100% varma että kyseinen runko on sinun vartalosi mitoille sopiva.
Ilmoita
Sopivia fillareita olisivat vaikkapa jopot tai jopo kopiot. Toimii noilla mitoilla.

Xxl ja stadium sekä monet muut kaupat myyvät normaaleja naisten pyöriä joissa on pari eri runkokokoa. Niistä pienin aikuisten koko lienee paras.
1 VASTAUS:
Jopot katkeilevat aika helposti.
+Lisää kommentti
Kiitos vastauksista! Onko antaa mitään suositusta tuumakoosta, arvelen ei voi olla kovinkaan suuri tuumakoko. Ja kun istuu satulalla, tuleeko jalkojen edes jollain tapaa ylettyä maahan?
1 VASTAUS:
Satulan oikea korkeus on sellainen että pystyt polkemaan kurkottelematta kantapäillä ja polvet jää hieman ala-asennossa koukkuun.

Tällöin yleensä pystyy pistämään kummatkin varpaat maahan satulalla istuessa.
+Lisää kommentti
Tämä antaa kokosuositukseksi 15"

https://www.bicycle-guider.com/bike-articles/bike-size-chart/

Kokeilemallahan sen saa selville, mutta tosi pientä runkoa olet hakemassa.
Ilmoita
Aloittajlle ehkä sopii 38 cm runko. Olen 158 cm pitkä ja minulla on pitkät jalat. Oikean kokoisen pyörän löytäminen on ollut vaikeaa. Olen muuttanut sinkulaksi mm. 38 cm ja 40cm runkokorkeuden junnujen maastopyörät.
Ilmoita
Onko 15 tuuman runkokoon naistenpyörissä yleensä 26 tuuman renkaat?
Ilmoita
Nykyään naisten pyörissä on suurimmaksi osaksi 28" renkaat. Katselin naisten hybriripyöriä. Mutta 26" renkainen pyörä on helpompi käsiteltävä.
Maastopyörissä on myös 26" renkaisia, mutta niissä on joustokeula ja liian leveät renkaat kaupunkiajoon.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mikä runkokoko, lyhyet jalat, lyhyt, painava

Eli nainen 163 cm, jalan sisämitta 68 cm ja reilusti yli 100 kg painoa. Kokeilin vanhaa jämerää Tunturia mutta oli liian korkea vaikka satula matalimmalla.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta