Eettinen vs epäeettinen ruoka

Anonyymi

Vegaaninen ruokavalio on eettinen ja ympäristöystävällinen. Ruoka jaetaan siis eettisesti kestävään, kuten vaikka kasvikset tai sienet, ja epäeettiseen kuten lihatuotteet.

Vegaaniruoka ei koostu pelkästään kasviperäisistä tuotteista koska esimerkiksi sienet tai hiivat eivät ole kasveja mutta niiden katsotaan olevan eettistä syötävää.

Vegaanit voisivatkin auttaa ruokavaliollaan meitä muita syömällä haitallisia vieraslajeja. Niiden syöminen olisi siis eettistä. Esimerkiksi Espanjan Siruetana on melkoinen tuholaji. Olisi pelkästään eettistä syödä ne pois. Voisiko joku vegaani kommentoida olisiki tällainen mahdollista ?

9

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Epäeettistä on esim. cashew-pähkinät tai suoraan pussista syötävät idut, koska ne ovat erittäin prosessoituja ja niin eivät täytä eettisen ruoan kriteereitä.

      Vain itse tuoreista, kotimaisista raaka-aineista valmistetut ruoat ovat eettisiä oli ne sitten luomua tai eivät - niitä ei ole prosessoitu eikä niitä ole kuskattu kaukaa aiheuttaen päästöjä ilmakehään eikä niitä ole kasvatettu laittomia pakolaisia hyödyntäen kuten Epsanjassa tai Itaaliassa.

      Jos eettistä ruokaa haluat niin suosi kotimaista tai kasvata ruokasi itse ja ainakin tiedät mitä saat lautasellesi.

      Niitä eivät syö muutkaan eläimet, joten ihmisravinnoksi tuskin kelpaavat.

      Mistä tuli mieleen lehtikaalin "terveellisyys" - ei kelpaa etanoille, kotiloille saati pupuille kuin pahimpaan nälkään ja silti hörhöt kutsuvat lehtikaalia super-foodiksi - siis mitä häh?

    • Anonyymi

      Itse en ole syönyt eläimiä liki 40 vuoteen. Minua rupes mietityttämään noi lehtokotilot. Ne tuhoaa kasvisatoja ja niitähän joutuu väkisinkin tuhoamaan. Ferramol nyt ei suoraan tapa niitä, mutta saa ne tekemään tavallaan itsemurhan, kun ne lopettavat syömisen. Ajattelin, että jos tappaa, niin se pitää myös syödä. Jos syö pitää se myös itse tappaa. Palkkatsppajien käyttö on pelkurimaista.

      Huolellinen esivalmistelu tekee lehtokotiloista kuulemma ihan syötävää ruokaa. Ehdotin 3:lle tutulle, että tekisimme yhdessä lehtokotiloaterian, jolloin minäkin söisin kyseistä lihaa. Itse olen aika kömpelö vaativammissa keittiötöissä, ja yritin saada tiimiä kasaan. Vähän innostuinkin asiasta.

      Kaksi lihaa syövää ystävääni sanoivat ehdottoman ein. He eivät missään tapauksessa syö mitään sellaista. Älykästä tuntevaa possua he voivat syödä surutta, mutta harmillisen lehtokotilon he keräävät lasipurkkiin mätänemään. Heidän logiikkansa ei oikein kohtaa minun logiikkaani

    • Anonyymi

      Lihan syönti on eläinystävällistä. Kun syöt lihaa annat eläimelle mahdollisuuden elämään. Jos et syö lihaa et anna eläimelle elämän mahdollisuutta.

    • Anonyymi

      Minä syön lihaa, pääosin vain riistaa. Eikö se täytä eettisyyden periaatetta, koska ei ole kasvatettua, vaan kasvaa itsekseen luonnossa.
      Talvella ammuin pihalta rusakoita, kun pistelivät omenapuiden kuorta poskeensa.
      Se on aikakin lähiruokaa, kun on pihalle ammuttu.

      olen kuitenkin huomannut, että näin vanhemmiten sitä ihminen alkaa kallistua enemmän kalan syönnin suuntaan. En osaa sanoa mistä sellainen johtuu.

    • Anonyymi

      En ole koskaan oppinut ymmärtämään sitä kuinka oliiviöljyä sekä avokaadoa kehoitetaan syömään terveysruokana. Miksi kotimainen rypsiöljy tai kylmäpuristettu rypsiöljy ei käy? Ihminen pärjää syntymästään asti vaikka satavuotiaaksi ilman avokadoa. Olen kyllä noita molempia maistanut sen verran, että tiedän, mutta en enää koskaan, kun pidän nuo erittäin huonoina vaihtoehtoina pitkien kuljetusmatkojen takia. Avokaadon kasvatus vie paljon vettä. Nauttikoot he niitä jotka asuvat oliivilehtojen ja eksoottisten hedelmien viljelyalueilla! Ilmastonmuutoksesta höpistään koko suulla, mutta samalla sinne tukitaan näitä kaukaa rahdattuja tuotteita. Moraalitontako vai kaksinaismoraalia?

    • Anonyymi

      Eläimet ovat Herran antimia ja meitä varten.

      • Anonyymi

        Sinäkö tunnustat, että jumalasi antaa luvan pitää eläimiä materiaalina ihmisen hyväksi? Onko tuo terve asenne? Kerro!
        Eläinten elämä ei ole kovinkaan luonnonmukaista tai millään lailla elämisen arvoista monillakaan eläimiä kasvattavilla tiloilla. Keskitysleirit tulevat lähinnä mieleen. Kuuluuko eläimen elää vain ja ainoastaan ihmistä varten ja olla jopa onnellinen, että saa tehdä niin. Aika narsistista sanoisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkö tunnustat, että jumalasi antaa luvan pitää eläimiä materiaalina ihmisen hyväksi? Onko tuo terve asenne? Kerro!
        Eläinten elämä ei ole kovinkaan luonnonmukaista tai millään lailla elämisen arvoista monillakaan eläimiä kasvattavilla tiloilla. Keskitysleirit tulevat lähinnä mieleen. Kuuluuko eläimen elää vain ja ainoastaan ihmistä varten ja olla jopa onnellinen, että saa tehdä niin. Aika narsistista sanoisin.

        Miksi ihmiset sitten hankkivat lemmikkieläimiä ihmisen hyväksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ihmiset sitten hankkivat lemmikkieläimiä ihmisen hyväksi

        Vaikee sanoo. On eettisesti arvelluttavaa, kun tuotetaan räätälöityjä eläimiä ihmisen tarpeisiin ja käydään vielä kilpailemassa niiden ulkonäköstä, ja halutaan, että eläin vastaa ihmisen tarpeita. Samoin se, että halutaan lemmikki palvelemaan jotain aukkoa koti-idyllisdö. Mulla on 4 löytökissaa, jotka eivät ilmeisesti enää sopineet ihmiselle, joka oli ne alunperin ottaneet. Kivoja toki, mutta vähempikin riittäisi. Yhtä kotia vailla olevaa mulle taas tarjotaan. Kylmät ilmat kun tulee, niin pakko kai sekin on ottaa.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe