Että vielä tämä ..

Anonyymi

Että tällaseen kuntapahaseen vielä päätoiminen täyspalkkainen kunnanhallituksen puheenjohtaja ?? Sit vielä konsuttti 30.000 taloutta tutkiskelemaan..Son tutkimattakin kuralla. Mitä siellä tekee virkajohtajat ja päättäjät ?
No kuppaavat tytäryhtiöt kuiviin ja maksattavat sitten kuntalaisille korotettuina vesi-lämpö-ja sähkölaskuna ylipöhöttyneen kuntaorganisaation menot. Ja vieläpä on ootettavissa kunnallisveroprosentin nostokin ?

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vallan himo on joillakin ääretön!

    • Anonyymi

      En tiedä vallanhimosta. Mutta onhan se kunnan työntekijämäärä posketon. Vaikka väki kunnassa vähenee, ei työntekijämäärä merkittävästikään ole vähentynyt. Joten tiiivistämisen varaa on.

      Mitähän vaikuttanee se, kun kolululaiset sullotaan Hillatielle 20-luvun alussa? Tarvitaanko yhtä monta opettajaa kuin nyt?

      Erityiskoululaisten sullominen integroinnin ja kaikenlaisen tasa-arvon nimissä tavallisiin luokkaryhmiin on kuitenkin vääryys. Kaikki kärsivät menettelystä. Mutta säästöistä siinä on kysymys ensi sijassa.

      Lasten vanhemmat, vaatikaa enemmän! Oppiminen vaatii työrauhaa. 2020-luvulla yliopsitot ottavat enimmäkseen opiskelijansa lukion päättötodistuksilla. Eväät luodaan jo ala-asteella. Tässä kilpailussa jäädään lähtötelineisiin, kun opettaja joutuu jahkaamaan heikommin oppivien tai häiriköiden kanssa. Ongelma ei ole vain paikallinen, mutta on myös sitä.

      Konsultteja palkataan juuri heidän ulkopuolisuutensa vuoksi, jotta kukaan muu ei tahriudu kovin pahasti. Ehkä näin on hyvä. Mutta pienemmälläkin summalla trendi on nähtävissä ja tulokset selviä: vähentää pitää. Tekisin tuon työn 3000 eurolla.

      Sitten on se ikuisuuspulma. Tämän kunnan asukasvääristymä tuo haasteensa. Kun 1940-lukulaiset rupeavat puhumaan puutaheinää ja juoksemaan kaduilla vailla järjen häivää, on selvää, että peräänkatsojia tarvitaan. Seittenkymppisiä on kuitenkin tarpeeksi tässä kaupungissa. 2020-luvulla he ovat jo 80 v ja yli. Hohhoijaa!

      Yhdeksänkymppisiä on yli 90 henkeä ja sekin joukko pysyy vilä vuosia vakiona. Pulmia riittää.

      Niin, päätoiminen kh:n puheenjohtaja tuntuu näin ulkopuolisesta lievältä liioittelulta, mutta miten olisi puolipäivätoiminen? Vai joko hommia pukkaa kokopäiväisen duunin edestä?

      Toisaalta: sivukylillä asuville pitäisi myös säilyttää alkeispalveluja vaikka tasa-arvon nimissä. Ei niitä liikaa ole nytkään. Olemme köyhä kunta ja köyhinä pysymme vielä pitkään. Onneksi tuo eläke piisaa alustavasti.

    • Anonyymi

      Odotettavissa on taksojen korotuksia. Paineita on kirkkoäyrin nostoon. Tieaurauksiin on tulossa omavastuut, uimahalli on jo ilmoittanut tulevista korotuksista 1.9. alkaen. Ostakaa liput ajoissa.

      Mitä vielä tuleekin, kunnan veroäyriin on melko varmasti tulossa nousu. Maan hallituksen meno vaikuttaa niin holtittomalta, että siltä suunnalta on tosissaan tulossa lisää välillisiä jos ei välittömiäkin korotuspaineita. Joko mennään metsän kimppuun?

      Ei viinan kuin muidenkaan päihteiden korotuksiin voi aina mennä. Lähdemme täältä Viroon ja Latviaan ostoksille. Bensakin pitäisi joksikin aikaa jättää rauhaan veronkorotuksilta.

      Köyhällä tai pikemminkin koyhällä keskiluokalla tulee vielä vilu.

    • Anonyymi

      Tässä postauksessahan on ruutia. Asia on vakava. Olemme köyhäpäiväinen kunta. Rovaniemellähän on täysipalkkainen kh:n puh.joht., mutta tarkoitus ei toteutunut: säästöjä ei kuitenkaan saatu aikaan. Nyt on yt:t päällä. Kenties joka tapauksessa väkeä joudutaan siellä siirtelemään ja katsomaan, jäiskö joku eläkkeellekin.

      Meillä köyhyys alkaa näkyä katukuvassa. Kuumaniemen torilta joutaisi roskat ja pölyt pyyhkiä useammin. On vielä juhannusta edeltävät roskat siististi paikoillaan. Kenen pitäisi siivota?

      Tyhjille näyteikkunoillehan kunnan henkilöt eivät voi mitään vai voivatko? Mutta turismi on täällä kohtuullisen vähäistä. Eivät he ainakaan pääse roskaamaan, mutta ei ole viljalti matkailutulojakaan. Miksikähän ne turistit tänne tulisivatkaan juuri nyt, kun hyttysten kanssa on paikallisillakin täys tekeminen? Rollaattorikansa ei kyllä reissajia kipaakaan. Ku vain etes hoitajia riittäisi mitoituksen verran. Ei aina riitä.

      Olla möllötellään keskenään ja ootellaan, josko Patovaarassa tärähtäisi rakennuspölyt täyteen sykkeeseen. Sitten kun se onnenpäivä koittaa, pannaan höpinää tötteröön siihen malliin, ettei kolttu heitä heilumasta.

      Samaan syyssyyn ryhdytään synnytystalkoisiin tai niihin yritelmiin. Näin ikäneitona katselen taas sivusta. Täytetään maa ja ollaan kuin räväkällä 70-luvulla. Muistattehan, kun tapaninakin oli Koilliskunnan evusta parijonossa. Tansseihin sitä mentiin ja sen jälkeen yön syliin sateiseen kaupunkiin. Mutta pieniä pakanoita syntyi jo 9 kuun päästä.

    • Anonyymi

      Ketkä kuitenkin keksi tän et päätominen ja palkallinen hallituksen puheenjohtaja kaupunkille ? Ei siellä järki paljoo päätä pakota.

      • Anonyymi

        Työmies on palkkansa ansainnut ja meidän poliitikot on SYDÄMEN TOTUUDEN IHMISIÄ, joita turhaan moititaan. He tekee hyvää Kemijärvelle ja se uusi tehdas kun tulee, niin me juhlitaan onnellisina yli KAKSI TUHATTA uutta työpaikkaa!!!

        TULKAA KEMIJÄRVELLE JO KAIKKI, OSTAKAA TALOJA JA METSÄKIINTEISTÖJÄ, sillä niiden arvo nousee nyt! Asiasta on myös kansainvälinen tutkinto arvio tehty ja ne pojat ei tyhjää arvioitse!


      • Anonyymi

        Kepulainen tätä ehdotti. Miksi vuosikymmenestä toiseen äänestätte kepua, johan historia osoittaa ettei ne saa muuta kuin sekasotkua aikaan. Oma lehmä taas ojassa. Valtaa hamutaan.


    • Anonyymi

      Kemijärvelle pitää saada innovaatioita nyt ja esim. luonnonmukaisen hoidon ja parapsykologian huuhaa keskus Suomulle. Nimittäin kaikki tällaiset kosmisuus/ ufo/ rajatieto asiat ovat nyt maailmalla todella suosittuja. Ei niissä järkeä juurikaan ole, mutta sellaisesta maksetaan, joten nyt Kemijärvi voisi olla edelläkävijänä ja rakentaa esim. suuren avaruusaluksen muotoisen rakennuksen Suomulle ja turistit sitä katsomaan, ufo-näyttelyitä ja sellaista. Rajatiedon mystinen kesätapahtuma ja sellaista. Työtä ja rahaa!

    • Anonyymi

      Eilispäivän Lapparissa seisoi, että Tuppurainen oli esittänyt asiaa ja Tappurainen valittaisiin kokopäivätoimiseksi puheenjohtajaksi.

      Tästä seuraa, että kokopäiväiselle puheenjohtajalle pitää valita kokopäiväinen sijainen. Paljon pitää säästöesityksiä toteuttaa ja kehittämistä edistää, jotta tämä kuvio tuo investointinsa takaisin.

      Näin ajattelen tässä öiseen kesäyöaikaan. Pohdin ankarasti tätä kannattavuuslaskelmakuviota. Jälkeenpäin havaitsee, toimiko. Etukäteen voi vain arvailla.

      Mutta mikäpä se siinä. Antakaamme mahdollisuus. Lisäksi palkataan konsultantti asiaan loppukaneettia ehdottamaan. Ts. säästöpäätökset sementoidaan siihen malliin, että valtuuston on hyväksyttävä valmis esitys.

      Onko mulla parempi esitys? Ei ole ja vaikka olisikin, tuuleen huudan katsomosta.

      • Anonyymi

        Että "hyväveli" populaation lisäksi " hyvärouva" populaatio ?


    • Anonyymi

      Hullua,
      hullua,
      hullua,
      että yksi johtaja vielä lisää kaupungin palkkalistoille,
      kun ylimääräisitä johtajista on muutenkin yritetty päästä erileen!
      Ja tsästä uudesta johtajastako tulisi rahankäytön valvoja!
      Hänestä joka ei yhtään säästänyt kaupungin varoja
      vuorotteluvapaan aikana!
      Kyllä muutan pois!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311662/muutan-pois-kemijarvelta
      Pitäisi sanoa samat sanat:
      voi aikoja, voi tapoja
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14174450/lea-soppelan-vuorotteluvapaa
      kyllä meidän nyt pitäisi käyttää järkeä kaikessa toiminnassa että saisimme talouden kuntoon,
      me tavalliset kansalaiset olemme kyllä koko ajan huomanneet,
      missä mennään,
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15302739/ketju-suljettu---vuorotteluvapaa-liian-kuuma-aihe

      • Anonyymi

        Parhaat voimat kuitenki päättämässä mitä täältä löytyy. Ite oomma valinneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parhaat voimat kuitenki päättämässä mitä täältä löytyy. Ite oomma valinneet.

        Ja PÖH! Surkeaan talouskriisiin ovat ajaneet Kempan. Vuosi toisensa jälkeen enemmän tappioita. Siitä vielä palkkaa maksamaan? Kaikkea sitä kuuleekin. Aivottoman idea.


      • Anonyymi

        No sit kaupunkihallitus vaihtoon...no mitä tapahtui ? Kaikki samat talousnerot jatkaa ! Että se siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja PÖH! Surkeaan talouskriisiin ovat ajaneet Kempan. Vuosi toisensa jälkeen enemmän tappioita. Siitä vielä palkkaa maksamaan? Kaikkea sitä kuuleekin. Aivottoman idea.

        Kaupunkin talous korjaantuu jos kunnanhallituksen päätoimiselle puheenjohtajalle maksetaan kunnon kuukausipalkka. Oisko tommonen 7000 € kuussa sopiva ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupunkin talous korjaantuu jos kunnanhallituksen päätoimiselle puheenjohtajalle maksetaan kunnon kuukausipalkka. Oisko tommonen 7000 € kuussa sopiva ?

        Kaupungin talous ei todellakaan korjaannu. Kimpoilee ehdotuksineen sinne tänne, aina vain hullumpia esityksiä on kuultu. Siitäkö vielä palkka? Johdolla tulee olla visio. Se puuttuu aivan täysin. Vaihtakaa luottamusmiesjohto ja virkamiesjohto, sitten alkaa tapahtua.


    • Anonyymi

      Kumipallona luoksesi pompin. Niin siinä käypi.

      • Anonyymi

        Siitä pitäisi kyllä sulle palkkaa maksaa.


    • Anonyymi

      Ei tarvita hallituksen pj:n kokopäiväistämistä, annetaan virkamiesten tehdä työnsä rauhassa.

      • Anonyymi

        Talous oikenisi jos kokopäivänen ja hyväpalkkanen hallituksen puheenjohtaja olis. Tommonen 7000 € kuukauessa palkkaa. Syntys Kova motivaatio antaa potkuja virkatovereille.


      • Anonyymi

        Voisi toimiakin, jos olisi tulosvastuulla. Eli ei palkkaa ellei talous parane. Mutta koska kyse kunnan hommista, niin raha menisi kankkulan kaivoon.


      • Anonyymi

        Ja hallituksen puheenjohtajaksi ei saa valita kunnan työntekijää.Jos valitaan niin tulos on nolla. Son nähty viime vuosien varrella.


    • Anonyymi

      Ryttylän vestivaaleilla käskettiin antaa rahat velisiskoille. Siksi teemme niin.

    • Anonyymi

      Onko vielä pitkästi syötävä niitä lätyskäpullia. Kaupunkin asiat on niin hyvässä mallissa että.

    • Anonyymi

      Ei varsin hyvällä tolalla ole Kemijärven tulevaisuus enempää kuin koko maankaan.

      Vesa Vihriälän - liekö kostamolaisia? - mukaan meillä on edessämme menetetty vuosikymmen. Siis heihaloo koko vuosikymmen. Sellaiseen johtopäätökseen maan viisaat olivat mietinnössään tulleet. Näkee sen jo kansakoulupohjaltakin, että näin voi käydä.

      Kunhan ensin elvytellään potunoton aikaan asti. .. Jo kohta rupeavat sopeuttamistoimet. Säästäkää hyvät ihmiset puskuria omaan talouteen. On tulossa kovat ajat.

      Ei hyvä heilu, sanon minä.

    • Anonyymi

      Se vissiin ottaa kempan muu taho ohjaksiin kun ei kempassa osata

    • Anonyymi

      Kempassa on noin 7000 asukasta, mistä 30000 tulee

      • Anonyymi

        6000 ja rapiat. Tuhkamunat jääneet paikkakunnalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        6000 ja rapiat. Tuhkamunat jääneet paikkakunnalle.

        Kovin olitte vihaisia maahanmuuttajille joilla varmasti olisi ollut paukkuja suvunjatkamiselle. Kemijärveä ei pelasta mikään muu kuin tuulimyllyt ja maahanmuuttajat.
        Miettikääpä kuka siellä hoitaa kahdenkymmenen vuoden kuluttua vanhuksia jos tämä nykyinen meno jatkuu.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe