Muutan pois Kemijärveltä

Ikäihmiset_ei_tajunneet

Lapseni eivät tykkää käydä isoa koulua, jossa jää aina toisten jalkoihin ja jossa joutuu helposti kiusatuksi. Nyt kouluratkaisun tultua joudun miettimään, minne lähden lasteni kanssa. Tämä tietenkin helpottaa kaupunkia kun meidänlaiseni tekevät samoin, kun ei tarvitse kovin suurta lisärakennusta laittaa Hillatien kupeeseen. Muutoinkin isossa koulussa lapset jäävät paljosta paitsi. Hillatiellä ei ole ollut läheskään sitä toimintaa mitä on ollut Särkelässä ja Isokylällä.

https://www.lapinkansa.fi/lappi/isokylan-ja-sarkelan-koulut-lakkautetaan-2021-kun-kemijarven-hillatien-koulun-laajennus-valmistuu-201007671/

547

8691

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pettymyksen_ymmärtää
  • PakenemaanEtPääse

   Muualla on tehty samoin. Et löydä Suomesta paikkakuntaa, jossa kouluja ei ole yhdistetty. Nykyiset yhetenöisperukoulut ovat isoja ja niissä toteutetaan muodissa olevaa avokonttoriopetusta.

  • Kepumafiosso

   Et kyllä ole ainut muuttaja.
   As luku lähestyy 6 000 rajapyykkiä.
   Tämän se kepumafia on saanut aikaan.

  • Uusi_valtuusto_asialle

   Milloin se uusi valtuusto valitaan? Saisiko Kemijärven valtuustoon nuorennusleikkauksen?

   Viisaus ja vanhuus eivät kulje (kaikilla) Kemijärvellä käsi kädessä, vaikka pitäisi. Siitä ei makseta, mistä pitäisi. Siitä maksetaan, mistä ei pitäisi. Särkikankaalla oleva koulu maksattaa Kemijärvelle isot rahat; koulua ei voi purkaa mutta ei sitä voi hävittääkään eli peruslämpöä vaaditaan. Nämä rahat menevät harakoille - kun ne olisivat voineet mennä lapsille.

   Kemijärven katukuva on arkkitehtuuriltaan epämääräinen ja vasta se on epämääräinen, kun Hillatielle rakennetaan jokin outo lisärakennus.

  • ketä.nyt.äänestäisi

   Kampsu lopetti niin kampus aloitaa..surullista kun Isokylän koulu loppuu. Eiks M.Kerkelä saanut kepuryhmää kuriin ? Vallattomaksi käyneet?? Miten non äänestäneet ?

  • Missähirsihotelli

   No ei kyllä tämä uusi Addendon palvelutalokaan paranna katukuvaa.
   Hyvin sekavaa on.
   Ja sitten tukitaan hoitolaitos keskistaan as rakennusten ja kauppojen ja muiden liike rak sekaan.
   Ei siinä rak lautakunnan päätä pakota.
   Tyylitön ratkaisu.ja varmaan kaikkien kaavojen vastainen.
   Hyihyihyi.

  • haavekuinhaave

   Hillatiellä oli aikanaan yli 600 koululaista, oppikoululaista, jotka olivat ikärakenteeltaan 10-vuotiaista 20-vuotiaisiin ja jokunen vanhempikin oppija. Hyvin sovittiin ja opittiinkin. Mutta toki olimme valikoidumpaa ainesta kuin koko ikäluokka keskimäärin.

   Aikakin oli toinen. Olimme kovin auktoriteettiuskoisia.

   Emme totisesti tarvitse kahta yläkoulua, mutta alakoululaisista en ole niinkään varma. Heille voisi sopia paremmin pienempi yksikkö. Mutta kaupungilla ei ole liikoja rahoja. Kärsijöinä ovat erityisoppilaat, herkät ja arat, jotka joutuvat kiusatuiksi. Opettajien huomio ei millään pysy yksityiskohdissa välkällä, ei tunneillakaan. Ryhmäkoot saattavat kasvaa.

   Se uusi investointirakennus on isohko investointi, mutta se on jo 20-lukua. Nyt on välirauha ja aie muuttaa kaikki oppijat keskustakampukseen. Vierastan kampusta., koska se on akateeminen termi. Mutta miten olisi ghetto? Liioittelen, totta kai.

   Aikeita kunnalla on: Bioref, kouujen keskitys, uusi uimahalli vai vanhan remppaus, sisäilmaongelmaiset ja/tai tarpeettomat rakennukset noin hätäisesti mainitakseni.

   • ikävää_tällainen

    Totta se nyt uusi uimahalli rakennetaan, kun niin paljon pelkoja liittyi vanhan Särkelän korjaamiseen. Luulisi nyt sentään jotain johdonmukaista linjaa noudatettavan. Tuskin kukaan uuden rakentamista vastustaa muut kuin valtuutetut. Aina tahdotaan toimia vastustuksen mukaan!


   • Anonyymi

  • Omakotikullankallis

   Siinä mielessä on asuntojen hinnat laskeneet .
   Taloja ja osakkeita ei saa kaupaksi vaikka ilman jakais.
   Tämä on tuttua Suomessa maslaiskunnissa ympäri maan.
   Sitten on nämä perikunnat jotka riitelee ja rakennukset lahoaa.
   Uutta täällä ei ole juurikaan rakennettu asuin rakennus saralla.

  • hyvätmenetetty

   Rumat ja ilkeät kepulaiset hyväveljet, jäätte yksin kyläpahaseenne. Kaikki fiksut savustetaan pois ja nämä hyvät lähtevät järestään :( Sitä surraan täällä keiden on vielä pakko jäädä. Miksi, miksi, näin tapahtuu?

  • Perästäkuuluu

   Se on se yks iso kiho ko ei mitään järkeä toimintojen järkiperäistämisestä. Siinä on se toteemi jota voi käydä kintuille kuseksimassa.

  • Tyhmää_puhetta

   Mistähän ne nyt alkaa säästämään kun kouluista ei enää voi! Yksikin valtuutettu on puhunut koulun laatuopetuksen lisäämisestä kun kaikki keskitetään yhteen paikkaan. Miten se laatu siten lisääntyy? Kun minkäänlaista kilpailua ja näyttämisen halua ei ole, kun vaihtoehtoja ei ole ja pakollista on vain tarjolla, niin luulisi, että siinä, päinvastoin, laatu laskee ja niinhän siinä tulee käymään. Jos lapsella ei ole hyvä olla koulussa, jos lapsi pelkää jotain (esim. koulukiusaamista), niin tuskin siinä laadulla oppimista lisätään. Ihan hävettää tämän valtuutetun puheet. Ei tosiaankaan tiedä, mistä puhuu. Keskittämisellä ei saavuteta mitään muuta kuin sitä että säästetään ja säästetään nimenomaan lasten kustannuksella.

   • kihomadot

    Laatua on lisänneet osaajat, joita kihot savustavat pois sen minkä ehtivät.


  • lastentulevaisuusmennyt

   Kuinka paljon tuhlataantaas tyhjien seinien rakentamiseen, kun Särkerlän koulu on suojeltu kohde joten kuitenkin on pidettävä lämmöt eikä saa purkaa rakennusta. Riittääkö kynnenen miljoonaa hillan korjaamiseen ja kuinka paljon menee oppilaiden kyyditsemiseen kouluun ja liikunta- ja jäähallille. Kuinka paljon nostetaan veroja? Asukkaat muuttaa pois paikkakunnalta päättäjien takia. Taaskaan ei otettu huomioon vanhempien mielipidettä joka oli kahden koulunmalli, jolloin olisi ollut mahdollista vaitaa koulua esim. kiusaamis tapauksissa. Maksaaako kaupunki yksityisopetuksen näile oppilaille vai onko kaikista lapsista tehtävä hermoraunioita. Kaupungin nuorison pahoinvointi on jo ollut nähtävillä muutaman vuoden ajan kun säästetään lasten tulevaisuudesta ja harrastus mahdollisuuksista. Kuinka paljon vuoden aikana tehty lastensuojelu ilmoituksia tai huostaanottoja, varmaan lisääntyneet. Päättäjillä olis aika katsoa peiliin varsinkin Koskelan joka on pääpäsmärinä tässä hankkeessa.

   • loppukin_arvostus_meni

    Tuota Koskelaa en pysty yhtään arvostamaan. En yksistään vuorotteluvapaajupakan vuoksi, vaan muustakin syystä.

    Tulee uudet valtuustovaalit. Silloin voimme äänestää valtuustoon ne, jotka puolustavat heikompia, ajavat lasten ja perheiden etua.

    Kaikilla on oikeus tehdä valtuustoaloite/kuntalaisaloite. Kun se saa riittävän määrä nimiä, niin asia siirtyy viralliseen käsittelyyn.

    Tuo valtuuston päätös on tosi vaillinainen. Siinähän ei vielä päätetä rakennuksen rakentamisesta ja ollaan taas vaikean päätöksen edessä, kun aletaan miljoonista puhumaan.


  • BioRexi

   Ankrasti kuihtuva kylä koko Kemijärvi. Kymmenen vuotta sitten vielä puolet valtuutetuista oli sitä mieltä että Hilla remontoitaisiin pelkästään lukioksi, kun se oli sitä ollut aikaisemmat 50 vuotta. Ei uskottu, tai käsitetty väestöennusteita. Nyt lasketaan olemattoman tehtaan varaan ja poltetaan miljoonia kampukseen, niin kuin kiinteistöjä ei olisi jo ennestään liikaa. Onneksi rakentaminen alkaisi vasta muutaman vuoden päästä, jolloin koululaisten todellinen määrä paljastuu reilusti ennustettua pienemmäksi ja miljoonat säästyy.

  • 7vuottavieläsaisnauttia

   Keskustakampus. Hyvä niin, nyt on tärkeintä että saan pysyä töissä eläkeikään asti. Sitten ei olekkaan oikein mitään väliä, voin sitten katsella uutta asuinpaikkaa.

  • naurettava_päätös

   Ennen pidettiin pieniäkin kyläkouluja pystyssä ja puhuttiin että saavat laadukasta opetusta. Nyt muka runsaan 100 oppilaan koulussa ei pystyttäisi antamaan laadukasta opetusta että oikein pitää olla keskustakampus, 500 oppilaan koulu että laadukkaasta opetuksesta voidaan puhua. Paskat, mitä puhutaan! Puhutaan aivan mitä sattuu!

   Ei ihme että tällaisiakin kirjoituksia on
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/9366144/sarvikuono

  • Onkooikeon

   Ihmettelen miten valtuuston opettajat voivat olla päättämässä oman työpaikan asioista. Tietysti haluavat oman työpaikan säilyvän siis Hillatien. Eikö olisi pitänyt jäävätä itsensä ?

   • lemaska

    ... yhä harvempi on ylpeä kotipaikastaan, jossa tasa-arvo ei koskaan toteudu.


  • Opetpäättä

   Omaa etua ajetaan. Miksi kukaan ei uskalla puuttua asiaan? Onko päätös laillinen?

  • valtaturmelevi

   Opettajavaltuutetut ovat vastuullisesti keskustakampuksen kannalla senkin uhalla, että opettajien tarve vähenee. Eläköityminen hoitaa pulman suurelta osin, koska toteutus vie vielä pari-kolme vuotta.

   Valtuustohan ei päättänyt rakentamisesta mitään. Annetaan pölyn laskeutua ja puhutaan rakennusasia kuntoon joskus sitten... Ehkäpä 25 tänä vuonna syntyvää mahtuu nykyisiinkin mittoihin.

   On päättäjillä puuhaa, kun pitäis rakentaa/rempata uimahalli, lämmitellä sisätilaongelmaisia rakennuksia, jotka tyhjyyttään kumisevat, valmistautua uuden pian rakennettavan tehtaan vastaanottoon, hoitaa soteasia omalta osaltaan.

   Anna Herra viisautta päättäjillemme tehdä viisaita päätöksiä, jotka kannattelevat nähtyä pitempään myös täällä ajassa!

   Äläkä Herra anna koskea veroäyriin yhtään enempää - veronmaksukykyni hipoo kipurajoja.

   • rukous

    Anna, Herra, päättäjillemme moraalia noudattaa lakeja ja virkaehtosopimuksia. Älä saata heitä kiusaukseen olla maksamatta palkkoja oikeudenmukaisesti ja ottaa työntekijöiltä sitä, mikä heille laillisesti kuuluu!


   • vanhakaava
    rukous kirjoitti:

    Anna, Herra, päättäjillemme moraalia noudattaa lakeja ja virkaehtosopimuksia. Älä saata heitä kiusaukseen olla maksamatta palkkoja oikeudenmukaisesti ja ottaa työntekijöiltä sitä, mikä heille laillisesti kuuluu!

    Samat päättäjät tulevat pysymään, koska valitsijat koostuvat suurimmaksi osaksi ikäihmisistä.
    Juuri näistä ihmisistä jotka ovat lapsesta asti äänestäneet Keskustapuoluetta, aikoina jolloin elettiin maataloudesta.
    Mailma on muuttunut ja täällä eletään vielä menneellä vuosisadalla. Päättäjien keskiikä on korkea ja tulevaisuudessa vain nousee. Ei ole ihme jos kouluasiat ei mene nuorempien mieleen.

    Kemijärven tilannetta ei pelasta uudet vaalit koska näillä vanhoilla patuilla on se vallanhimo he kyllä asettuvat ehdolle vaikka vietäisiin taluttamalla kokouksiin, ja vanhukset kyllä äänestää heitä niinkuin ovat tottuneet äänestämään.


   • huonoakohtelua
    rukous kirjoitti:

    Anna, Herra, päättäjillemme moraalia noudattaa lakeja ja virkaehtosopimuksia. Älä saata heitä kiusaukseen olla maksamatta palkkoja oikeudenmukaisesti ja ottaa työntekijöiltä sitä, mikä heille laillisesti kuuluu!

    Henkilöstö on yrityksen ja kunnan tärkein voimavara. Täällä henkilöstö voi pahoin, sillä palkkoja ei makseta oikein. VAROITUS KAIKILLE : ÄLKÄÄ MUUTTAKO KEMIJÄRVELLE TÖIHIN!!!!


  • Korruptiota

   Törkeää joutua maksamaan enemmän veroja että opettajat saavat uuden koulurakennuksen. Saastäköön sivistyspuoli rahat niin ettei tarvitse muiden säästää. Sote puoli ei saanut kun osan palkkatahoista mikä heille olisi kuulunut. Ja nyt pitäisi saada uusi rakennus vaikka nykyisten rakennusten remontti tulisi edullisemmaksi. Joku voisi valittaa päätöksestä jota on ollut päättämässä Hillatien opettajia. He ovat asianosaisia koska kyse on heidän työpaikasta. Kemijärven meno alkaa muistuttaa Kittilä.

  • luusuan.serkku

   Aivanpa niin. Opettajia ollu päätöksenteossa . Ovakkohan he esteellisiä ? Oma napa son tärkein ? Tutkippa Imporanta siel tarkastuslautakunnassa tääkin juttu. Ois se paljon selvempää jos kaupunkin virkamiehiä ei ois päättäjinä valtuustossa ja hallituksessa.

  • suusäkkiämyöten

   Hallituksen puheenjohtaja kehuu että on tehty paljon töitä taloudentasapainottamiseksi.
   Ihan huruukon puheilta kuullostaa.
   Tosiasiassa yhdessäkään päätöksessä ei ole osattu laskea sen vaikutusta tulokseen, taloudellinen ajattelu ja osaaminen on harvinaisen huonoissa käsissä!
   Tätä jatkunut jo vuosikymmen.
   Perikato perii Kempan.

   • nyöritlevällään

    Olet juurikin oikeassa ja kun numeraalisia suunnitelmia ei ole tehty niin päätökset ovat vain kasvattaneet menoja vaikka muka toisinpäin on yritetty. Pölhö koko rouva.


  • LeaRulez

   Lea teki parhaan päätöksensä koko poliitikkouransa aikana. Viimeinkin kantoi vastuuta. Hänen ansiotaan on aikataulutus, joka mahdollistaa lisärakennustarpeen seuraamisen. Lisärakennusta tuskin tarvitaan, kun oppilasmäärät tippuvat. Tämä jos mikä on taloudellista ja pitkäjänteistä ajattelua.
   Ei Lea ole ollut jäävi kouluverkkopäätöksessä. Nimenomaan on ollut hyvä, että hän opetusalan koulutuksen saaneena ja ko. alan pitkällisen kokemuksen omaavana on tuonut järkeä päätöksen tekoon. Suomalaisessa kunnallispolitiikassa on nimenomaan se ongelma, että ne jotka asioiden päälle ymmärtävät joutuvat itseään jääväämään. Erityisesti pitäisi kieltää niiltä kouluasioista päättäminen, joilla itsellään on jääneet koulut käymättä. Tämmöiset tyypit pakkaavat esittämään niitä parhaimpia asiantuntijoita, vaikka totuus on se, että he eivät ymmärrä opetuksesta tai oppimisesta mitään.

   • 4ljh9k96

    Mikähän omalehmä tämänkin älyttömän kommentin on riimustellut? Luuletko tosiaan, että kouluja käymättömät esittävät täällä kritiikkiä? Olet pahasti väärässä.


  • Onkolainmukaista

   Mitä sanoo laki, kuka on esteellinen?

  • tyhmä_päätös

   Lean olisi kyllä "viisaana opettajana ja päättäjänä" pitänyt nähdä, että toiminta ja se imago, mikä on kaupungista luotu, ovat täydessä ristiriidassa. Ei siis tiedetä, mitä halutaan ja mitä tehdään. Kaupunki olisi voinut olla perheystävällinen, liikunta- ja jäähallin toimintoja tukevaa ja jonkinlaista väljyyttä kaikessa suosivaa. Nyt rakennetaan omituinen rakennus halpaan hintaan pienelle tontille ja rikotaan vielä kaupungin kaunista kuvaa entisestään. Vähän siihen tyyliin, ettei täällä olisi tilaa, vaikka tilaa on enemmän, paljon enemmän kuin muualla. Väljyys olisi voinut olla iso plussa muuttajille, mutta toisin kävi. Särkelän koulu olisi ollut todella kaunis rakennus korjauksen jälkeen. Uusi maali seinissä olisi ollut hämmentävä rakennus ja mikä iso liikuntakenttä koulun edessä. Millään ei ollut mitään arvoa. Päähän oli vain saatu, että pitää olla kampus ja nyt sitä kampusta rakennetaan. Taloudellisuudesta puhutaan, mutta tämä taloudellisuus kostautuu vain lapsille. Yhtä taloudellinen ja vielä taloudellisempi ratkaisu olisi ollut Särkelän koulun remontoiminen. Nyt laitetaan kaikki lapset rattaiden päälle ja vanhempien pitäisi sitten valvoa tarkkaan, etteivät koulumatkat veny yli lain salliman rajan. Lisääkö tämä kuljetuskustannuksia? Varmaankin. Oliko näitä edes laskettu millään muotoa päätöksenteon pohjaksi? Ei varmaankaan. Emme ainakaan nähneet minkäänlaisia laskelmia. Leasta, jos muistakin, meni täysi kunnioitus. Hävettää aivan.

   • tämäontotuus

    Kaupungin imago: persemesta.


  • Maksunaikatulee

   On tärkeää että saa pitää oman koulun/ työpaikan. Onhan se ollut hankalaa kun on opettajan pitänyt ajaa Isokylälle asti kun oppilaat ovat olleet kahdessa koulussa. Ei ehdi kahvia juoda kun menee aika siirtymisen. Seinien ja opettajien itsekkyyden takia ei riitä rahaa ennaltaehkäiseviin toimiin. Katsokaa peiliin kun ongelmat räjähtävät käsiin. Nyt olisi pitänyt seinien sijaan panostaa nuoriin ja ennaltaehkäisevään päihdetyöhön.

   • kriääj

    Ei kait tässä muut opettajat ole takana kuin päättäjät, moni opettaja menettää työpaikan.


  • onnentunne_poistettiin

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15302739/ketju-suljettu---vuorotteluvapaa-liian-kuuma-aihe

   Toivottavasti tämä sivu ei aiheuta tuon sivun tavoin jatkosivua!

   Perustelut koulukampukselle kun eivät ole kestäviä eivätkä järkeviä. Tutustupa näihin sivuihin: hälyttävää!

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15170484/lapissa-lapsia-kiusataan-enempi-kuin-muualla
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/kemijarven-suunniteltu-kouluverkko---mauno-kerkela
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034502/kemijarven-abc
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15075943/kemijarvelaista-menoa
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/13414784/narkilahdesta-kaupunginjohtaja
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15284340/missa-kemijarven-koulutilastot
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15073954/kun-unelmat-kuolevat
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15294004/lukiot-vertailussa
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu

   • Anonyymi

    kehittyvät ja kehittämistä tärkeänä pitävät yhteisöt pitää tärkeänä, että palautetta tulee, ja mikä tärkeintä, pyrkivät sitten sen pohjalta muuttamaan tilannetta paremmaksi, mutta onko näin koulupuolella
    tuntuu että ollaan sokeita ja kuuroja, tuntuu että ollaan vastuuntunnottomia, vähät väitetään mistään
    koulu pitää olla palvelulaitos, pitää kuunnella ja muuttaa toimintatapoja paremmin yleisön ja palveltavien toiveita vastaavaksi
    onko seuraavissa käynyt näin?
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kehittyvät ja kehittämistä tärkeänä pitävät yhteisöt pitää tärkeänä, että palautetta tulee, ja mikä tärkeintä, pyrkivät sitten sen pohjalta muuttamaan tilannetta paremmaksi, mutta onko näin koulupuolella
    tuntuu että ollaan sokeita ja kuuroja, tuntuu että ollaan vastuuntunnottomia, vähät väitetään mistään
    koulu pitää olla palvelulaitos, pitää kuunnella ja muuttaa toimintatapoja paremmin yleisön ja palveltavien toiveita vastaavaksi
    onko seuraavissa käynyt näin?
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

    mää en tiiä muuta kemijärvestä kuin tämän tarinan,
    aikanaan näin tee veestä,
    mitähän nykyään kuuluu tähdelle,

    https://www.youtube.com/watch?v=R9OUGN39YlE

    Docstop Kun unelmat kuolevat 2017 11 15
    1 522 katselukertaa
    •20.11.2017


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    mää en tiiä muuta kemijärvestä kuin tämän tarinan,
    aikanaan näin tee veestä,
    mitähän nykyään kuuluu tähdelle,

    https://www.youtube.com/watch?v=R9OUGN39YlE

    Docstop Kun unelmat kuolevat 2017 11 15
    1 522 katselukertaa
    •20.11.2017

    Kemijärvellä kuolee kaikki unelmat,
    sellainen paikka se on,
    unelmien kuolemapaikka,
    onnentunnetta ei ole kuin hetkeksi


   • Anonyymi

  • Kokemuksestatiedän

   Keskusta kampuksesta voi suoraan syyttää hyvinvointiosaston johtajaa. Täydellisen osaamatonta talouden hallintaa. Nyt oli päättäjien pakko tehdä tämä ratkaisu.
   Luulevat sen tuovan säästöjä mutta niin kauan kuin tuo ukko saa jatkaa niin menojen kasvu ei kuin jatkuu!

   • Hävettää

    Muistatteko sen Lapin kansan jutun. Juuri sen, jolloin valtuuston kokouksessa sivistysosaston talousluvut olivat päin helvettiä. Silloisen sivistysosaston pj sanoi häpeävänsä koko hommaa. No mitä tehtiin tirehtöörille annettiin kiitoksena lisää valtaa ja koko sote-puoli perseen alle. Nyt on palkat tehyläisille maksamatta. Eikö teillä ole munaa lyödä perseitä kenttään ja vaatia muutosta?!?!!


   • mieleenpalautus

   • j.kanne
    Hävettää kirjoitti:

    Muistatteko sen Lapin kansan jutun. Juuri sen, jolloin valtuuston kokouksessa sivistysosaston talousluvut olivat päin helvettiä. Silloisen sivistysosaston pj sanoi häpeävänsä koko hommaa. No mitä tehtiin tirehtöörille annettiin kiitoksena lisää valtaa ja koko sote-puoli perseen alle. Nyt on palkat tehyläisille maksamatta. Eikö teillä ole munaa lyödä perseitä kenttään ja vaatia muutosta?!?!!

    siitä äijästä ette saa mitään irti muuta kuin käräjillä... tehyläisiä on paljon, yhteisesti asialle.


  • kaikkea_sitä_onkin

   Asian huonosta valmistelusta kertoo sekin että kaupunginhallituksen esitys muutetaan ilman kaupunginhallituksen virallista päätöstä Koskelan esityksen pohjalta uudeksi kaupunginhallituksen päätökseksi. Asiaa ei siis oltu kaupunginhallituksessa loppuun asti käsitelty. Oliko tuo muuttaminen edes laillista, siis siltä osin että siitä käytetään nimitystä kaupunginhallituksen esitys? Päätökseksi tuli kuitenkin epämääräinen päätös.

   http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181807-8

   Lea Koskela esitti, että perusopetus keskitetään Hillatien koululle. Särkelän ja
   Isokylän koulut lakkautetaan yhtäaikaisesti. Toteutuksen tavoiteaikataulu on
   vuosi 2021.

   Tavoiteaikataulu? Syksy 2021?

   Koko rakennuksen rakentaminen on unohdettu. Millainen? Mihin? Milllaiset kustannukset? Päätökseksi tuli siis se, makso mitä makso mutta Hillatielle mennään.

   Miten valtuusto voi päättää näin epämääräisesti, miettimättä mitä päätöksestä seuraa? Kai jollakin olisi pitänyt olla järkeä sanoa tästä.

   • 306khoidj

    Siksi, että valtuustossa istuu määkiviä lampaita, jotka seuraavat johtajaa. Ja siksi, että rahaa on, kun rahaa käytetään siihen asiaan, minkä harvainvalta päättää. Muissa tapauksissa säästövelvoite, palkattomat vapaat ja laillisten palkkojen maksamattomuus.


   • MaljaKeskustakampukselle

    Lea Koskela on kaupungin hallituksen pj. Sinä kaikkea_sitä_onkin olet rivikuntalainen. Kyllä pj voi lisäyksen tehdä olihan valtuusto sen takana. Älä ala ruikuttamaan. Tee omalla nimelläsi valitus, jos halua alkaa pilkkua nussimaan. Sen käsittely tosin taas maksaa meidän veronmaksajien rahoja, joten parempi, kun kunnioittaisit demokratiaa ja jättäisit pulinat pois.

    Päätös on siksi epämääräinen, että se jättää pelivaraa. Voimme näin seurata oppilasmäärien kehitystä ja tehdä ivestointipäätökset siltä pohjalta. Todennäköisesti lisätiloja ei tulla tarvitsemaan Hillatielle. Täten ei ole järkevää maksaa seinistä muuallakaan.


   • huusiinalyynen
    MaljaKeskustakampukselle kirjoitti:

    Lea Koskela on kaupungin hallituksen pj. Sinä kaikkea_sitä_onkin olet rivikuntalainen. Kyllä pj voi lisäyksen tehdä olihan valtuusto sen takana. Älä ala ruikuttamaan. Tee omalla nimelläsi valitus, jos halua alkaa pilkkua nussimaan. Sen käsittely tosin taas maksaa meidän veronmaksajien rahoja, joten parempi, kun kunnioittaisit demokratiaa ja jättäisit pulinat pois.

    Päätös on siksi epämääräinen, että se jättää pelivaraa. Voimme näin seurata oppilasmäärien kehitystä ja tehdä ivestointipäätökset siltä pohjalta. Todennäköisesti lisätiloja ei tulla tarvitsemaan Hillatielle. Täten ei ole järkevää maksaa seinistä muuallakaan.

    Onk siul noussu kusi päähän ? Ahneella on paskanen loppu.


  • EiYhtäkäänOpiskelijaa
   • lahjattomainkoulu

    seiskan keskiarvolla pääsee heh ei ole kaksinen ja silti on tyhjää täynnä


  • paskan_puhujalle

   Pelivaraa ja pelivaraa. Älä puhu paskaa! Pelivaran voi jättää täsmällisilläkin päätöksillä.

  • tajuut_sä

   korppi ei toisen korpin silmää noki

  • Omaetuensin

   Ne opettajat jotka olivat päättämässä ovat Hillatien koulussa. Heiltä ei ole työt loppumassa, he järjestävät itselleen varman työpaikan myös jatkossa.

   • revautteluvapaa

    Onko eka kerta, omia etuja ? Muilta pois ja itselle taitaa ihan tunnusmerkki.


  • esteellisiä

   Omaa etua ajetaan. Nähty on, vuorotteluvapaatempauksesta alkaen.

   Lukioon siirtyy yhä vähemmän oppilaita ja totta kai tulevaisuudessa lähetään Rovaniemelle ja muualle lukioon. Kuka jaksaa käydä koulukampuksessa 12 vuotta, ilman mitään vaihtelua? Kyllä tuona aikana jo kaikki alkaa maistua puulta. Eikö tämä kaupunki edellisen brändin aikana ollutkin jokin puukaupunki. Uusi brändi nostaa esille onnellisuuden. Kuka voi olla onnellinen 12 vuotta istuessaan samassa paikassa? Kyllä se on lapselle ja nuorelle hukkaan heitettyä aikaa. Eikä tämä koulukampus tule olemaan muiden kuntalaisille vetovoimainen, kun harkitaan missä lukiota käydä. Kemijärvi on entistä hajanaisempi. Koulukampuskeskittymä ja liikunta- ja jäähalli muualla. Ammattiopistokeskittymä Särkikankaalla.

   Hätä on lukion opettajillea työpaikoista. Siksipä pitää saada kaikki samaan läjään, niin varmistetaan työn saanti.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15302739/ketju-suljettu---vuorotteluvapaa-liian-kuuma-aihe

  • ei_osata_ei
  • Onkooikeitta

   Olisiko aihetta valittaa päätöksestä ja vedota esteellisyyteen?

  • hulluja_luuloja_oli
  • Roista_ent_kemijärveläin
  • Uusi_kattaus_alulle

   Millainen kaupunkimme on? Kummituksenomaisia tyhjiä rakennuksia täynnä. Mitä ne kertovat lapsiystävällisyydestä, kun turisti näkee Kuumaniemen koulun, Kallaan koulun, Särkelän (entisen) koulun, kyläkoulut ja vastaisuudessa vielä Lepistöntien ja Isokylän koulut? Muitakin rakennuksia on tyhjillään. Sitten turisti menee Hillatielle ja toteaa, että onpa ahdasta! Eläimiäkään ei nykyään saa pitää noin ahtaissa puitteissa, kuin siellä on lapset sullottu yhteen isompaan ja tontille kyhättyyn pienempään rakennukseen. Hän ajattelee ja syystäkin, ovatko kemijärveläiset hölmöläisiä ja vielä tyhmiä hölmöläisiä. Tästäkin näkökulmasta katsottuna valtuuston pitää perua päätös siinä vaiheessa kun rakentamisesta ja sen hinnasta päätetään. Täytyy toivoa, että tuolloin pää on jo selviytynyt tekemään viisaita päätöksiä.

   Ei ihme, että kun tehdään mitä sattuu, niin tällaisia lieveilmiöitä tulee tänne
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille

   • skeidaa

    Onnen tunne on rahalla rakennettu ontto lause.


  • avuttomuutta

   Koti-Lapin mukaan Isokylä ei saanut ainuttakaan ääntä äänestyksessä
   - missä menet Isokylä? Miksi et taistellut henkiinjäämisen puolesta niin kuin kaikki luodut ja luomattomat taistelevat?

   Säikähditkö näistä kirjoituksista
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/teltu-kouluverkko---emmauno-kerkelaem
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311624/miten-valtuusto---
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293153/ei-heita-kummat-kuulumasta

   Jo seuraava ketju viestittää, ettei rahaa laiteta seiniin, mutta laitetaanko?
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15179212/kemijarvi-ruotii-kasvatuksen-ja-koulutuksen---
   Ja näin julkisuudessa kirjoitettiin:

   https://www.lapinkansa.fi/lappi/kemijarvi-ruotii-kasvatuksen-ja-koulutuksen-palvelut-tavoitteena-on-laittaa-enemman-rahaa-opetukseen-kuin-seiniin-200715227/

  • ihmetellään

   Hyvä linkki tämä
   https://www.lapinkansa.fi/lappi/kemijarvi-ruotii-kasvatuksen-ja-koulutuksen-palvelut-tavoitteena-on-laittaa-enemman-rahaa-opetukseen-kuin-seiniin-200715227/

   Näyttä siltä, että parhaimmat perustelut kouluverkkoratkaisuissa on esitetty Hillatie-Särkelä-koulutatkaisulle. Tässä väitteessä on otettu huomioon myös lehdissä olleet kirjoitukset. Miksi näitä perusteluja ei otettu vakavasti eikä huomioitu? Oliko liikaa, että yleisöllä oli enempi älyä ja järkeä ja se ärsytti?

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/teltu-kouluverkko---emmauno-kerkelaem

  • httpswww.adressit.com

   Onneksi ei päätetty mitään rakentamisesta. Nyt vain pitää jonkun laittaa alulle valtuustoaloite kolmen koulun säilyttämisen puolesta. Onhan niitä ennenkin ollut paljon, paljon pienempiä kouluja ja on toimittu. Ei tässä pidä mennä opettajien työpaikkojen säilyttämisen puolesta vaan on nähtävä lasten ja perheiden etu!

   Teenpä asian helpommaksi:
   Kuka kirjoittaa adressin vaatimuksen ja allekirjoittaa sen ja jakaa linkin sosiaalisessa mediassa kaikille tiedoksi?

   https://www.adressit.com/

   https://www.adressit.com/

  • valtuustolle_risut
  • yleisölle_tutustuttavaks

   Koti-Lappikin kirjoitti aiheesta
   https://www.lehtiluukku.fi/lehti/koti-lappi/_preview/15.2.2018/172609.html

   jos Lapin Kansakin (jutun perässä hyvä kommentti)
   https://www.lapinkansa.fi/lappi/kemijarvi-ruotii-kasvatuksen-ja-koulutuksen-palvelut-tavoitteena-on-laittaa-enemman-rahaa-opetukseen-kuin-seiniin-200715227/

   Ja mihin jäivät nämä kannanotot? Toimitettiinko niitä valtuutetuille?
   https://www.kemijarvi.fi/fi/kemijarvi-info/uutiset/lausuntoja-kannanottoja_ja_mielipiteita_koskien_varhaiskasvatusverkon_ja_kouluverkon_uudistusta/

   Keskustelu kävi kuumana sivuilla
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/teltu-kouluverkko---emmauno-kerkelaem

   Kokouksen äänite täällä - alkaa nauhotteessa ajalla 1:02:50
   https://www.kemijarvi.fi/cache/1/1e86f9459ae7a4e6f9411e8a7c1298f8f3a8b2b8b2b_kv_valmis_12062018.mp3

   Lehtolan järkevä puheenvuoro alkaa ajassa 1:05:15 - hän sanoo, ettei asiassa mennä talous- eikä edes lapsi edellä!
   https://www.kemijarvi.fi/cache/1/1e86f9459ae7a4e6f9411e8a7c1298f8f3a8b2b8b2b_kv_valmis_12062018.mp3

   Äänestyspöytäkirjat löytyvät osoitteessa
   http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181807-8

  • Huh_huh_huh

   Meni miltei koko ilta ja yö kun kaikki kirjoitukset kävi läpi,
   harvasta asiasta annetaan niin hyviä perusteluja kuin on annettu kahden tai kolmen koulun säilyttämisen puolesta. Kuunneltiinko? Ei. Kuitenkin vaaditaan, että yhdessä meidän pitää kaupunkia rakentaa.

   Täällä nyt yli 20 kommenttia:
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela

   Täällä yli 150:
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/kemijarven-suunniteltu-kouluverkko---mauno-kerkela

   En yhtään ihmettele, jos joku aikoo muuttaa lapsineen muualle pois. Kaupunkia leimaa
   - tyhjien ja HYLÄTTYJEN rakennusten miljöö,
   - asioissa perse edellä -päättäminen,
   -oman edun tavoittelu (raha, siinä vuorotteluvapaajupakka/työpaikat/valta) ja
   - laaja ymmärtämättömyys yhteisestä hyvästä sekä
   - asukkaille ja matkailijoille tyhjänpäiväisyyksien uskottelu muka kaupunkilaisten ja paikkakunnan onnentunteesta, rantojen onnen asukkaista.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311662/muutan-pois-kemijarvelta

   Toiminnalla tuhotaan vain Kemijärvi. Jos kaupungin uudella logolla, imagolla, brändillä tavoitellaan huomiota, siinä onnistutaan, mutta aivan muulla tavalla kuin luullaan.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15094062/emkemijarven-uudet-nettisivutem
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/11570565/kemijarven-kaupungin-nettisivut

   sivukeskusteluja täälläkin:
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14998551/hillatien-koulu
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14441360/hillatien-koulu-elaa-1900-lukua

  • Kaduttaa_jo
  • Hei_

   Tosiaankin:
   https://www.youtube.com/watch?v=F-LZr2Cf_5c

   Kun silmiis sinisiin katsoin luulin niin onnen susta löytyneen (kaunis sinistäkin sinisempi järvi ja se kuuluisa kaiuttamalla kaiutettu kemijärveläinen Onnentunne!)
   Sua rakastin, muut unohdin, sinut tahdoin omaksein (asua täällä ja tehdä elämäntyö hyväksesi!)
   Vaan kuulla sain, että ainoa en sulle olekkaan (et toimikaan asukkaiden parhaaksi!)
   Kun kerran viimeisen suljen oven varoen, olet mulle historiaa (joku muu sammuttaa valot)

   Bye bye, baby, baby, goodbye
   Lähden pois vaikka yksin jään (kaverit jäävät tänne kärsimään ja mä uuden edessä)
   Bye bye, baby, baby, goodbye
   Itke en, kun loppuu tää (Kemjärven avuttomuus!)

   Kun katson taaksepäin, olet muisto vaan, muisto menneen rakkauden (tyhjiä rakennuksia!)
   Löydät jonkun muun joka sinuun rakastuu, uskoo sun valheisiin (tähän epämmäräiseen Onnentunteeseen)
   Silti luotan rakkauteen, voimaan ikuiseen (muualla!)
   On mulla määränpää, eilinen taakse jää, se oli unta pettävää (Kemijärvi petti asukkaansa, muualla parempaa)

   Bye bye, baby, baby, goodbye
   Lähden pois vaikka yksin jään
   Bye bye, baby, baby, goodbye
   Itke en, kun loppuu tää (muualla oletettavasti nauru raikaa ja vanhat ajat unohtuu)

   Jos rakkauden uudestaan, uskallan aloittaa
   Ehkä huominen taas, onnen tavoittaa (ilman kenenkään turhia lupauksia, ilman höpötyksiä turhista onnentunteista)

   • goodbyesuckers

    Jees juuri niin, ja paljon paremmalla palkalla :)


  • melkein_korruptiota

   oman edun tavoittelulla tuhotaan vain kaupunkia!

   • 4598yyh49u

    Oman edun tavoittelu, hyväksikäyttö ja syrjintä on heillä verenperintönä. Ei muuta kuin heippa! Muualla arvostetaan, täällä tallataan jalkoihin. Ei tule ikävä. Parhaat Kemijärvellä ovat muualta tulleita.


   • Niin_se_vain_on

    Totta tuhiset, veikkoseni!


  • isokylänvanhemmat

   Miksi kouluasiat ovat jo kymmenen vuotta olleet rempallaan? Kenen vastuulla?

  • äly_on_jättänyt

   saamattomuutta, ja siksi syntynyt korjausvelkaa ja se taas johtaa mielttömiin päätöksiin

   • onihme

    Miksi värvätään saamattomia?


   • saamattomia
    onihme kirjoitti:

    Miksi värvätään saamattomia?

    Voisko tähän joku vastata?


  • Eihuolleta

   Säästetään kiinteistöjen kunnossapidosta. Ei uusikaan kiinteistö pysy kunnossa jos sitä ei huolleta.

  • Lakilukeva

   Taitaa olla niin ettei yli 50 vuotiaita rakennuksia pidetä tässä päivässä pelkällä ahkeruudella ja reippaudella. Vaatii rutkasti rahaa....vesikattoa, ikkunoita, ilmastointia, vesi...ja viemäreitä. Rakennetiivityksiä, uusia pintoja, kellarin vesieristystä, perustusten kuivatusta, maiden vaihtoa, routaeristystä, koko talon lämmöneristystä, sähkö,valaistusjärjestelmää, akustiikkaa, uusia sisä, ja pihavarusteita, ...jne, jne.

  • nähtyon

   Muuttoliike on itse aiheutettua. Maakuntien väliset palkkaerot ovat kasvaneet. Työntekijät äänestävät jaloillaan. Kohta pitää maksaa rekrytointilisää ja jos kohtelu on hanurista, eivät kauaa viihdy.

  • osaamattomuus_näkyy

   minusta kemijärvi kohta näyttää tyhjien rakennuksien vuoksi enemmän asumattomalta kuin asutulta ja se on surku, kun komeimmat rakennukset töttöttävät tyhjillään

  • Onnentunne_

   Kemijärvi ei osaa pitää asukkaistaan eikä varsinkaan heikoimmista jäsenistään huolta. Onnentunne on vittumaista puhetta.

  • Väkivähenee

   Sellutehtaalla pelottelu vie onnentunteen varsinkin lapsilta. Kaikki menettää merkityksensä.
   Luokkakoolla ei ole enää väliä. Rakentamisvietti laantuu, kun tehtaan savu painaa mieltä.
   Siksi muuttoaalto runsastuu, eikä koulu..tai päiväkotirintamalta kuulu mitään uutta. Muutaman vuoden kuluttua tajutaan, ettei rakentamistarvetta ole heikon kysynnän vuoksi.

  • ollaanko_me

   Puheet onnentunteesta Kemijärvellä naurattavat.
   Onnentunnetta olisi ollut kuulla lapsiperheitä kouluratkaisussa, mutta kuinkas kävikään.
   Lapset lyödään kaikki samaan koulukompleksiin. Tuleeko Kemijärven keskustaan taas ruma rakennus, niin kuin on S-Market on? Mitä sitten jos rumassa ympäristössä sitten lapsia aletaan kiusaamaan, kun kaikki kahelit ovat samalla alueella?

   • mekin_muutamme_pois

    Asiaat puhut! Onnentunne on täyttä sontaa, asukkaita ja työtä tekeviä ei Kemijärvellä kuunnella. Kemijärvi on yksi Suomen pahimmista kiusaamispesäkkeistä.


  • PorukkaaTulis

   Kemijärvelle tulisi kyllä tehdas UPM tai Metsä G:n valmistamana, mutta BBR ja massaliike vastustavat.

   • Gutröö

    Niin: harvainvalta haluaa rahat. Muulla ei väliä. Ei väliä koululaisilla, ei työtätekevillä. Keitä he ovat? Kepulaisia hyväveljiä. Oksu pääsee!! Iljettäviä !!


  • paskaa_joka_puolella
  • paskanjauhantaan_kylläst

   Totta on, että on turha kenenkään juhla- ja muissa puheissa vakuutella Kemijärveläisten onnentunteesta. Me kemijärveläiset tiedämme itse, olemmeko vai emmekö ole onnentunteen huumassa. Me tiedämme, ettemme ole.

   Meitä ei esimerkiksi kuunneltu kouluverkkoasiassa. Oiken konsultti pantiin asialle tutkimaan halvinta vaihtoehtoa ja kun se löytyi, kintaalla vain heilutettiin. Rahalla ei ollut merkitystä, eikä olekaan kuin omilla rahoilla. Onhan se nähty ja kuultu. Valtuuston ääniharavan sanoille ei pantu minkäänlaista painoarvoa.

   Me tavalliset kemijärveläiset kannamme vastuuta Kemijärven kauniista ympäristöstä, niin luonnon- kuin rakennetusta ympäristöstä. Mitä tekevät valtuutetut? Ovat valmiit kyhäämään oudon rakennuksen Hillatien koulun viereen ja jättävät tönöttämään Kuumaniemen, Särkelän, Lepistöntien, Isokylän, (Kallaan) koulut tyhjilleen, aavemaisiksi rakennuksiksi. Tätäkö on Kemijärven onnentunteen luominen? - Hullua, sanon minä!

   Juhla- ja muissa puheissa uskotellaan Kemijärven nousevan kukoistukseen asti. Sitten melkein samaan hengenvetton sanotaan, ettei Kemijärvi tarvitse kuin yhden koulurakennuksen. Eikö tämä osoita, ettei itse juhlapuhujakaan usko siihen, mitä sanoo. Arkikielessä tämä on paskanjauhantaa. Eikö olekin?

   • näin.on

    On.


  • OnnentunnettaLöytyy

   Minä voitin, kun sain keskustakampuksen! Sinä hävisit ja jaksat ruikuttaa täällä katkeran lopun elämästäsi.

   • mutta.ei.ikuisesti

    Niin, harvainvalta päättää omista eduistaan. Sinut tunnetaan siitä erityisen hyvin.


   • hyväesimerkki

    Valta rappeuttaa.


  • Kemijärvi_paskaa

   Kemijärvi_paskaa

   Kullakin on omat syynsä omaan näkemykseensä, kuka ajaa omaa etua, kuka toisten. Harvat kuuluvat tuohon viimeiseen ryhmään - nämä ovat niitä maailman parantajia.

   Antti Rinteen nettikolumni: Tehdään Suomesta maailman paras maa lapsille ja lapsiperheille – tavoite on erittäin kova, mutta vähempää ei kannata tavoitella
   https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/antti-rinteen-nettikolumni-tehdaan-suomesta-maailman-paras-maa-lapsille-ja-lapsiperheille-tavoite-on-erittain-kova-mutta-vahempaa-ei-kannata-tavoitella/6976920#gs.7=OBVTQ

   Pitäisi siis Antti Rinteen olla Kemijärvellä!

   Puolueettomasti silti kysyn: mihin Rinne ja muut kehittäjät ovat unohtaneet vanhukset?

  • veronmaksajia_tarvitaan

   Ikävää on jos Kemijärveltä muutetaan pois ja kaikkein ikävintä on jos muuton syy on tyytymättömyys Kemijärven asioiden hoitoon!

   • 30g0r9u

    Veronmaksajia ei tämä kylä tarvi. Olemme paikallisten keisareiden mielestä turhaa väkeä, lähdemme siis muualle, onneksi parempiin tienesteihin!


   • kempannysvääjät
    30g0r9u kirjoitti:

    Veronmaksajia ei tämä kylä tarvi. Olemme paikallisten keisareiden mielestä turhaa väkeä, lähdemme siis muualle, onneksi parempiin tienesteihin!

    Nysvääjät jää käpykylään homehtumaan.


  • jäikö_huomaamatta

   eikö SÄRKELÄN KOULUN korjaukseen olisi saatu jotain homerahaa ja jos koulu pitää säilyttää, museorahaa? onko tämä asia jätetty tutkimatta ja hoitamatta? kukaan ei ainakaan ole puhunut näistä seikoista

   • hahahahahahahah

    homeraha ja museoraha,,voi tätä viisauden määrää,,,mistäs sitä home ja museo rahaa oikein haetaan??


  • paskapaikka

   Niin, mitä on saatu aikaan? Paljon melua tyhjästä, esteellisenä tehtyjä päätöksiä, koulu- ja työpaikkakiusaamista, palveluiden ja työolojen polkemista, omien etujen kähmintää, ainaista jankutusta olemattomasta tehtaasta ja Suomusta. Joutavaa väkeä!

  • Paskapaikan_asukas

   Kiitos sinulle paskapaikka! Täyttä asiaa viestisi!

  • naurattaa

   Me Onnentunnelaiset emme ole niin tyhmiä kuin luullaan. Kyllä meitä naurattaa kun puhutaan mitä sattuu, kun ajetaan omaa taloudellista etua enemmän kuin kaupungin!

   • pikemminkinitkettää

    Ja ketä nämä onnentunnelaiset ovat muita kuin niitä etujen itselleen järjestäjiä? Mitähän nauramista siinä mahtaa olla, kun laitetaan toiset maksumiehiksi vuodesta toiseen?


  • muuttakaa_pois_vain

   tottapa tosiaan, Kemijärvi täynnä tyhjillään olevia kouluakennuksia ja vielä enemmän niitä on kampuksen valmistettua

   tyhmää porukkaa, eipä tarvi kuoleman jälkeen kenellekään ruveta patsaita haalimaan eli mitään hyvää ei jää jälkeen

   • euronnekku

    Myydään ne eurolla vihreille miehille niin kuin Kallaan koulu. Saadaan talous kuntoon! Tikkarit ainakin kahdelle!


  • Älä_muuta

   Tosi ikävää meille kaikille, jos Kemijärven palveluihin ja asioiden hoitoon ei olla tyytyväisiä. Jotkut valtuutetut kieltämättä inhottavat. Eivät itsekään huomaa, kuinka tyhminä jotkut joitakin pitävät.

   Älä muuta pois. Älä jätä meitä yksin ikävien ihmisten kanssa.

  • Älä_muuta

   Älä muuta pois, me tarvitsemme veronmaksajia.

  • saa_nauraa

   Kemijärvi tarvitsee veronmaksajia joten kaikista veronmaksajista täytyy pitää huolta. Omituinen kouluverkkoratkaisu voi ärsyttää, mutta pitää ymmärtää, että sama suu voi välillä puhua yhtä, välillä toista. Vasen käsi ei välttämättä tiedä mitä oikea tekee. Kemijärvellä uskotaan tulevisuuteen, muullonkin kuin räikeissä juhlapuheissa ja sitten samassa juhlapuheessa ja muulloinkin huokaistaan, ettei meille tule lapsia ja tarvitaan siis yksi koulu. Siinä se sitten todellinen usko tulevaisuuteen paljastuu. On siis lupa nauraa.

  • vauhtia

   Oppilaat mahtuu yhteen kouluun. Kannattaa muistaa, ei kaikilla oppilailla ole kympin keskiarvo, vaikka kouluja olisi jokaiselle! Kemijärven talous on heikossa tilanteessa, nyt kaikki tehostamis toimenpiteet ovat tärkeitä. Kaupungin palvelurakenne saatava oikealle tasolle ja kustannus tehokkaasti. Kemijärven kaupungin palkkalistoilla on liian paljon porukkaa ja yt pitäisi aloittaa heti!
   Yksityisellä puolella ei ole ikinä ollut eläkepaikkoja, vaan tarpeen mukaan työntekijöitä!

  • figatur

   Jos jollakin on kympin keskiarvo niin syrjitään. Jos joku tekee erinomaista työtä niin pompotetaan. Hyviä syitä muuttaa pois Kempasta, eikö vain. Jokainen on ansainnut oikeudenmukaisen kohtelun. Kateuden pesäke, ällöttävä paikka, on Kemijärvi.

  • karmeamesta

   Muuta ihmeessä. Itse muutin kauan sitten. Kemijärvi ei ole ikinä osannut pitää huolta omistaan. 60- luvulla se oli karmeeta. Tosi hirvittävä paikka.

  • Paketti

   Laittakaa Kemijärvi pakettiin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • hoopoja

   Kemijärven viimeisin keino on höpöttää asukkaiden onnentunteesta. Eikö olekin hoopoa?

  • Kemijärvi_

   Selvästikin Kemijärvi lyö asioissa ja päätöksissä yli! Tyhmä kaupunki.

  • olisiko_toivoa_sittenkin

   Älä vielä muuta pois, ethän! Ties vaikka vedät perässä muita mukana.

   Ehkä toivoa ei ole vielä menetetty! Kouluverkosta on tehty valitus,
   joka osoittaa ettei kaikkia ole hoidettu laillisesti, ainakin näin uskotaan:

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15373119/kemijarven-kouluverkko-valituksen-kohteena

   Päätös sai aikanaan ikäviä sävyjä muutenkin, katsopa vaikka tämän uutisen lopussa oleva kommentti:
   https://www.lapinkansa.fi/lappi/isokylan-ja-sarkelan-koulut-lakkautetaan-2021-kun-kemijarven-hillatien-koulun-laajennus-valmistuu-201007671

   Se ettei lapsista ja heikommista pystytä huolehtimaan kertoo kyllä paikkakunnan ihmisistä aika paljon,
   lue tilanteesta täältä

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15170484/lapissa-lapsia-kiusataan-enempi-kuin-muualla

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034502/kemijarven-abc

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/kemijarven-suunniteltu-kouluverkko---mauno-kerkela

  • olet_hyödyksi_meille

   Älä muuta, älä - me tarvitaan veronmaksajia!

  • jää_tänne

   yritä kestää Kemijärvellä,
   olet kumminkin älykkäämpi kuin muut täällä

  • et_ole-Yksin
  • rukoillaan

   isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät

  • omituinen_paikka

   hoopoa on meno Kemijärvellä!
   ehkä vähän parempaa muualla!

  • hyvä_olisi_tietää
  • Ikävä_todeta
  • sillä_lailla
  • ei_aiheetta_reagoida
  • muutanpois-muutanpois-mu

   Huutanut jo 132 kertaa ja yhä huutaa muutan pois Kemijärveltä.

  • huolestunutvanhempi

   Ei taida tulla kaupungille halvaksi kustantaa lasten koulukoti keikkoja.Jos kaikki lyödään yhteen niin on varma että ongelmat lisääntyvät. Jos nyt vuosittain oli n. 145 huostaanottoa kemijärvelä niin lisää on tiedossa.Nyt jo tuntuu joka koululla olevan ongelma nuoria jotka pyörittävät omaa showta kouluilla. Tilanne ei ainakaan parannu kun kaikki ongelma oppilaat ja lyödään yhteen. Alakouluikäiset saavat hyvän opin näiltä hulikaaneilta joilla ei koulunkäynti kiinnosta. Tulevaisuus ei näytä hyvältä. Hirvittää jo lasten puolesta mitä on vielä tulossa. Kuinka paljon verot nousee kaupungissa jos kerran kallein vaihtoehto valitaan. Miksei vanhempien mielipidettä otettu huomioon kun halusivat kahden koulun mallia joka olisi ollut lapsille parempi vaihtoehto. Säästäis kaupunginjohtajan palkasta jota ei edes näy paikkakunnalla, mitä se tekee palkkansa eteen?

  • kurki_-
  • katkeratIhmiset

   Mikä Kemijärvellä mättää?? Kun lueskelee vieruskuntien palstoja, ei siellä riidellä eikä haukuta.
   Ihmiset siellä hakee positiivisiä asioita ja niitähän on. Kemijärvellä haukutaan opettajia kun lapsia kiusataan kouluissa, eiköhän se kiusaus ole geeneissä.
   Jospa vanhemmat ensin opettelisi olemaan esimerkkinä, ehkä asia muuttuisi muutaman sukupolven jälkeen.

   Lukekaa näitä palstoja ja miettikää miksi yleensä kukaan viihtyy synnyinseuduillaan.

  • Älä_lähde_pois_älä
  • hapatusta
  • Jotain_plussaa
   • Kysyn_asiallisesti

  • Makuasioita
  • älä_muuta_pois
  • ikävältä_tuntuu

   Kemijärveltä on loppunut säpinä!

   • järjestyysäpinät

    Noh, mitä. Onko tultu uskoon vai viivästyikö viagran tilaus? Kyllä kuule kun hyppäät sarvikuonon selkään aatamin asussa tai eevan niin jopa alkaa säpinää aapeeseella asti.


   • ethän

    ålå viitsi


   • sanompahna

  • isänmaallinen
  • Määkin_lähössa

   Milloin muutat?

  • Tällaistakin
  • asiaa_ON

   täällä on kovasti asiaa

  • Kommentti

   On kiva, todella kiva, että ikäihmisille rakennetaan koteja (ikätaloja) parhaille paikoille, ihan keskustan tuntumaan. Se on säästöä, se on viihtyvyyttä luovaa toimintaa. Ei täältä kenenkään kannata muuttaa pois, vaikka kouluverkkoratkaisu meni päin perse... ainakin paperin osalta!

  • ei8joka8pojasta8ole8siih

   Olet sinä melekonen kynämies, kaiken ylläoleva on sinun koneelta.

   • kiva_kun_ärsyynnyit

    Olkoon jos on!


  • hah_aaaaaaa
  • Näin_sen_täytyy_olla

   Fiksujen ihmisten ei päisi muuttaa pois Kemijärveltä,
   pohjasakka nousee liian korkelle!

   Kemijärvi on jotakin tätä, puolueettomasti sanottuna:

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15454431/kemijarvella-kaynyt-!?_ga=2.2716144.1533036145.1542386852-580366833.1539449037
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15427482/kateellisten-kemijarvi
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/7008448/onneksi-muutin-sielta-pois
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15373119/kemijarven-kouluverkko-valituksen-kohteena
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15120389/kemijarvella-parasta
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14893858/kemijarvella-1--lidl-2--koivuniemi-ja-3--s-market
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15461211/surkeaa-palvelua-lihatiskilla-myyja--ei-vastaa-pa
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15455430/seurakuntavaalit
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/11570565/kemijarven-kaupungin-nettisivut
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15075943/kemijarvelaista-menoa

  • miksi_ei_palvella
  • ilimastoa
  • Totuus__

   Monta syytä on muuttaa pois,
   vain hyvin vähän syitä palata
   ja vielä vähemmän jäädä tänne.

  • muut_tuota_mieltä
  • pittääkö
  • Kaikkia_tarvitaan
  • Työtön_

   Kemijärveltä on pakko muuttaa pois ja haluaa paremman elämän.

  • Sivistyksen_mitta

   Kaikkien hyvinvoinnista pitäisi huolehtia, etenkin lasten ja vanhusten.

  • eiks_olekin
  • muutajo

   Muuta ja lopeta toi lässytys,ei sua kukaan kaipaa jos muutat.

  • sivistyksen_paikka_olisi

   kemijärveläisiä pitäisi sivistää

  • todella_tarvitaan

   aina on sanottu että fiksut lähtee ensimmäisinä, eli älä lähde,
   fiksuja täällä tarvitaan

  • aamu_sarastaa

   älä muuta, on jo toivoa paremmasta, pian kerron millä tavoin

  • hyvä_kysymys

   joku sentään muuttaa Kemijärvelle --- pakosta?

  • mennään.itseemme
  • Exkemppalainen

   Tervetuloa vaan tänne etelään. Minunkin muksut on sellaisessa 1500 oppilaan kampuksessa. Te elätte kuin herran kukkarossa siellä pohjoisessa. Ruuhkaa ei missään. Ei edes kouluissa. Selvittäkää asiat ennenkuin uhoatte ihan turhasta. Itse olen miettinyt paluuta sinne kotikonnuille nimenomaan sen takia ettei siellä ole mitään kolossikouluja.

   • korruhtio

    En ikinä muuttaisi Kemijärvelle. Ihan kauhea paikkakunta, hyi!


  • jos_tämä_auttaisi
  • jospa_olisi_toivoa

   Sivulla
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15466372/uusi-pizzeria
   kysellään, millainen pizzeria on Kemijärven uusi pizzeria. Nimikin on joillekin epäselvä, nimi näyttää olevan Kemijärven Pizza & Kebab.

   Yhteystiedot,
   046 593 1290 ja
   040 375 1617.

   Ihan on hyvä, että yritetään. Kemijärven palveluja moititaan, mutta luulisi, että kun kilpailua on, niin palvelupuoleenkin joudutaan satsaamaan. Tämän pizzerian Kemijärven Pizza & Kebab palveluihin kuuluu kotiinkuljetuskin. Eli tämän palvelu on laajempaa kuin näiden muiden ja ilmeisesti on auki pidempään kuin muut paikat.

   Meidän pitää tukea uusia yrityksiä, nyt aallot käyvät vähän korkeammalla, ei anneta tyyntyä!

  • Hyvää_Joulua

   Hyvää joulua!

  • toivomme_niin

   Jäisit nyt!

  • kumoon_siis
  • Syytä.olisi.palvella
  • Huolestunut
  • eivät.huomanneet
  • palvelkaa_ilolla_herraa
  • onko.epäpäteviä
  • huolestuttaa
  • näin_se_vain_on
  • SiniSorsa

   Muutan(mme) pois Kemijärveltä, jos Sellutehdas tulee. Huvila on jo myynnissä, kävi miten kävi.
   Kemijärveläistä kalaa ei kehtaa tarjota vieraille , kun entisenkin sellun maine pilaa vielä paikallisen kalan maineeen, muualta tulleiden mielissä.
   Uuutta asuinrakennusta ei kukaan täyspäinen rakenna tähän kylään. Tulevaisuus Kemijärvelle on synkkä muulloinkin kuin syksyisin.

   • Pakko_sanoa

   • ikävää_on_kaikki

  • yks_hyvä_syy_olla_täällä
  • ostetaan_Roista
  • eiks_juu

   miksi kemijärvellä ei osata palvella
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15455515/palvelua-kempassa--
   eikö meille raha kelpaa? kylvetäänkä me rahassa?
   emmekö me ymmärrä rahan päälle?
   näkyykö tämän seuraavan sivun asiakokonaisuus palvelussakin?
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15558263/pohjois-suomessa-esiintyy-alhaista-alykkyytta
   koulumaailmakin huonossa jamassa, miksi mikään ei toimi kemijärvellä
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15567388/avustajat-jatkuvasti-opettajina-kemijarvella
   yritettäis jo korjata virheitämme

  • pettynyt_
   • ketkajohtaa

    Miettikääpä miksi.


   • korjatkaa

    avustajien käyttäminen opettajina on röyhkeää, samoin kuin hoitopuolella epäpätevät


   • joutsijuu
    korjatkaa kirjoitti:

    avustajien käyttäminen opettajina on röyhkeää, samoin kuin hoitopuolella epäpätevät

    epäpäteviä myös johdossa?


  • näin_täällä_kirjoitetaan
  • kaikkea_kirjoittavatkin
  • aina_jotain
  • Jääthän

   Älä muuta pois! Kyllä se tästä!

  • Anonyymi

   On todella kurjaa jos täältä vielä muutetaan pois. Tarvitsemme veronmaksajia ja palvelujen käyttäjiä (ei ne yritykset toimi, jos ei ole tuloja)!

   Jää tänne! Äläkä ole milläsikään jos hölmöyksissään tekevät mitä tekevät.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   kaikki kahelit laitetaan samaan kampustaan
   on kyllä äly käynnyt, tilaa on silti kaupungissa kuin saharassa

   • Anonyymi

    Sinäpä sen sannoit. Kaikki kahelit.


  • Anonyymi

   Hyvä jo sitä on odotettukin. Selvää säästöä! Kiitos päättäjät. :)

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Mieltä ylentävää! Kuolemaa jo ootellaan.


  • Anonyymi

   Joo ei jäädä happanemaan tänne, kun on vain yksi elämä. Eteenpäin on yrittävän mieli.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Jalkaäänestys siihen suuntaan, missä kohtelu on parempi ja arvostus kohillaan. Mitenpä met rievut sen estämmä?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Tervetulemas Kemijärvelle töihin! Työtä riittää! Palkkaa ei makseta, teemmä kaiken talkoilemalla. Syntyperäiset suunnittelee ja junantuomat tekee.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kemijärveläiset, ne tyhmimmät, viittivät haukkua eläkeläisiä!
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15822431/vittu-joopa-joo
   Eihän eläkeläiset vie keneltäkään mitään paikkoja eivätkä estä tänne ketään muuttamasta. Päinvastoin. He jos ketkä ovat odottaneet että tänne tehdas tulisi ja sitä myötä lisää porukkaa, lähinnä nuoria ja työkyvyssä olevia ihmisiä. Tyhmän kirjoitus tuon linkin takana.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    älä muuta pois,
    pian olet eläkeläinen,
    ellet ole jo -
    täällä pääset eläkeläisenä ikäisiesi seuraan
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/15822431/vittu-joopa-joo
    silti mitään vikaa eläkeläisissä ei ole.
    Meistä kaikista tulee eläkeläisiä,
    he ansaitsevat eläkkeensä,
    saisi maksaa heille eläkettä enemmänkin,
    sill' me jälkeen tulevat makoilemme vain heidän aikaansaannosten päällä,
    he ovat meille rakentaneet kovalla työllä kaupungin
    mutta nämä jälkeentulleet ovat vaan kaupungin raiskanneet
    eivätkä ole osanneet pitää taloudesta mitään huolta!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    älä muuta pois,
    pian olet eläkeläinen,
    ellet ole jo -
    täällä pääset eläkeläisenä ikäisiesi seuraan
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/15822431/vittu-joopa-joo
    silti mitään vikaa eläkeläisissä ei ole.
    Meistä kaikista tulee eläkeläisiä,
    he ansaitsevat eläkkeensä,
    saisi maksaa heille eläkettä enemmänkin,
    sill' me jälkeen tulevat makoilemme vain heidän aikaansaannosten päällä,
    he ovat meille rakentaneet kovalla työllä kaupungin
    mutta nämä jälkeentulleet ovat vaan kaupungin raiskanneet
    eivätkä ole osanneet pitää taloudesta mitään huolta!

    Sinäkö vain makoilet vaikket ole eläkkeellä. Oletpa laiska ihminen.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   taasko on kouluverkko esillä? mitä nyt ehdotetaan?

  • Anonyymi

   On onni jos saa muuttaa pois,
   ikävä jos on pakko täällä olla!

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kaikki me
   muuttaisimme
   jos voisimme!

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Saikuttajat ja soten asiakkaat, tervetuloa paluumuuttajat ja uudet! Tilaa on aivan kaikille.


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Siinä vaiheessa peli pelattu kun on hankkinut asunnon Kempasta niin siitä ei pääse eroon. Vuokralaistakin huono saada siistiä ja kunnollista. Ihan sijoitusvinkkinä muille. Jos sijoitusasunnon hankkii niin suunta on merenranta tai tunturi.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Miten rakennussuunnitelmissa on otettu huomioon mahdollinen tai varma oppivelvollisuuden pidentyminen? Onko mitenkään? Ovatko suunnitelmat jo susia syntyessään? Luulisi järjen tulevan mukaan, mitä suuremmista summista on kyse! Eikö vain? Velkaa on ja lisää otetaan velkaa velan päälle. Muuttotappiota koetaan! Ja totta se velka tuo vielä mukanaan korkomenotkin?

   • Anonyymi

    Hurjaa jos tuollainen on jäänyt otaamatta huomioon! Paras olisi siirtää koulukampuksen rakentamista, niin saadaan tietää todellinen tilantarve!

    Siis on kyse tästä:
    Miten rakennussuunnitelmissa on otettu huomioon mahdollinen tai varma oppivelvollisuuden pidentyminen?


  • Anonyymi

   Miten on otettu huomioon ne jotka ajavat asiakkaita pois?

  • Anonyymi

   Hullua hommaa...
   uutta ollaan rakentamassa, tyhjiä rakennuksia kaupunki täynnä. velkaa otetaan velan päälle ja luullaan että säästetään kun kaikki lyödään yhteen mutta ei älytä että säästää voidaan ja yhteistyötä tehostaa vaikkei oppilaat olisi samassa rakennuksessa, kilometri pari sinne eei ole este yhteistyölle, tarkoitan hillatietä ja särkelää

   • Anonyymi

    yritäpä tuo hakata päättäjien aivoon


  • Anonyymi

   Melkein kolme sataa kirjoitusta ja yhä olet Kemijärvellä ehe ehe

   • Anonyymi

    ehe... e........ heeeeeeeee.... eheeeee............
    Sinä sentään osaat laskea!


  • Anonyymi

   Kyllä täältä muutetaan pois! Älä yritä olla viisas, olet tyhmääkin tyhmempi. Lapsenikin sen huomasi, kun kerroin puolisolleni viestistäsi.

   Onko ne Kemijärvellä järjestetyt tilaisuudet säästöistä olleet todellisia kuulemistilaisuuksia vain todellisia tiedotustilaisuuksia (niin sanottuja pakkosyöttötilaisuuksia)?

   Lakipuolella kun puhutaan kuulemisista, niin pitää olla asiat yksilöitynä, niin että niihin voi tarttua.

  • Anonyymi

   Huh! Huh!

  • Anonyymi

   Kyllä säälittää ne, keiden pitää Kemijärvellä asua.

   • Anonyymi

    Sanopa se! Osuit naulan akantaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sanopa se! Osuit naulan akantaan.

    Täällä ei osata rahaa käyttää ja ei muutenkaan suunnitella mitään järkevästi. Kaupunki rakentaa uutta ja vanhoja rakennuksia kaupunki on täynnä - hullun hommaa, velkaa velan päälle, kestävästä kehityksestä viis, kohta lasku lankeaa veronmaksajille. On siis syytä asukkaiden miettiä muuttoa muualla, ainakin niiden jolla ei ole työtä.


  • Anonyymi

   Onneksi tuli muutettua ajoissa pois!!

  • Anonyymi

   Ei kyykärmesten pesässä normaali ihminen kovin kauaa viihdy. Melkosen vääristynyt todellisuuskuva on Kemijärvellä. Pieni piiri pyörii, kytätään ja puukotetaan. Siitä saa joku raukka melkoset kiksit.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Velkaa velan päälle ja velkojen korot eli kaupunki ajaa itsensä siihen tilaan että on nostettava veroäyriä

    Muutettava on muualle


  • Anonyymi

   Nivalassa on kunnon koulut.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja kiusaaminen tulee lisääntymään
    https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006430724.html

    Ei kiusaamista saada ainakaan tällätavoin loppumaan. Tulee paikkakunnalta muutto kun ei voi vaihta koulua kiusaamisen takia, vai palkaako kaupunki kiusatuille kotiopetusta jos ei uskalla mennä kouluun. Tupakan, nuuskan ja huumeiden levitys lisääntyy. Mitä tästä sopasta syntyy kun alakoulu, yläkoulu, lukio ja erityisoppilaat lyödään yhteen tiiviisti kuin " sillit purkissa". Säästöjä ei ainakaan tule kun oppilaita kuskataan kaukaa takseilla ja busseilla. Opetus kärsii kun paljon oppilaita tungetaan luokkiin . Heikoimmille lisääntyy tukiopetukset ja varmaan pemin käynnit lisääntyy kun lasten vaikeudet ja ongelmat lisääntyy. Onhan kaupungilla tyhjiä hyviä rakennuksia joista vois tehdä koulun ja säästää miljoonia kuin rakentaa uusi kidutuslaitos postimerkin kokoiselle tontille. päättäjät hoi älykäteen vai elättekö te vielä siellä sota-ajalla. Ajatelkaa lapsi raukkoja:


  • Anonyymi

   Mitä kuuluu Kemijärvelle?
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan

   Kuuluuko muuta?
   Tällaisen löysin:

   Vasemmistoliiton Kemijärven valtuustoryhmä on tehnyt 27.4.2020
   valtuustoaloitteen entisen Seminaarin päärakennuksen käyttämisestä
   uudenlaisena yritystalona. Aloitteessa esitetään, että asiasta tehdään selvitys
   uudenlaisen yritystalon sijoittumisesta ko. rakennukseen. Valtuustoaloite
   liitteenä 10.

   http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20202071-18

   http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20202071-18-1.PDF

  • Anonyymi

   Niin onneksi on joitain vielä ,että haluavat tänne kurjuuksien/ epärehellisyyden/P-nuolijoiden pesään asumaan ja saimme kuin saimmekin talomme myytyä!

   1.7 alkaen tomut pyyhitään ja ei edes kusta tännepäin!

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    voi, meitä olisi paljo lähteviä mutta ei me päästä mihinkää,
    sinä oot onnenpekka, saat kemijärveltä matkaan onnentunteen ja saat paistatella ja nauttia siitä täysin rinnoin uudessa paikassa, kusi on lannotetta, mitä sitä tänne jättää, parempi viedä mukana uusille, reheviöiville paikoille
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan

    Onnentunne syntyy siitä, ettei tarvi enää ikinä palata mokomaan reikään. Kemijärven ihmisillä ei ole sivistystä. Ei etenkään sitä sydämen sivistystä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    voi, meitä olisi paljo lähteviä mutta ei me päästä mihinkää,
    sinä oot onnenpekka, saat kemijärveltä matkaan onnentunteen ja saat paistatella ja nauttia siitä täysin rinnoin uudessa paikassa, kusi on lannotetta, mitä sitä tänne jättää, parempi viedä mukana uusille, reheviöiville paikoille
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan

    Me myö lähemmä pois ,,,mutta jo juhannuksen jälkeen suunta kohti työpaikkoja tarjoavia kaupunkeja.... tännepä jäätte!


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kyllä on palijo syitä muuttaa pois,
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan

    ja ny kirjotetaan näin, onko totta, pitäisi terveysviranomaisten tutkia
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16436648/hillatien-koulu-homeessa

    Miksi tunget tuota home juttua joka ketjuun. Se ei liity Kemijärveltä pois muuttamiseen mitenkään. Homeelle on löydetty ratkaisu, jos sitä edes olisi. Kenenkään ei homeen vuoksi tarvitse Kemijärveltä lähteä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi tunget tuota home juttua joka ketjuun. Se ei liity Kemijärveltä pois muuttamiseen mitenkään. Homeelle on löydetty ratkaisu, jos sitä edes olisi. Kenenkään ei homeen vuoksi tarvitse Kemijärveltä lähteä.

    Pitäisikö hometta sietää vuosia ja vuosia, jos sitä on?
    Muitakin huolen aiheita on, vaikka seuraava:
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16400636/vain-14-abiturienttia
    Toimi oman pääsi mukaan, anna toisten toimia oman.
    Älä tuputa tyhjää, älä esiinny ylijumalana!


  • Anonyymi

   Kemijärvi on monen mielestä persemesta.

   • Anonyymi

    Oli persemesta tai ei, mutta tämä viestiketju on mainio. Kertoo totuuden.


  • Anonyymi

   Ketäs siellä on vielä jäljellä? Ei montakaan kahdella jalalla kulkevaa.

  • Anonyymi

   kempassa riittää tulevaisuudessa töitä vain Lidl, hautausurakoitsijalle...

   • Anonyymi

    Home on paha juttu,
    lue vaikka täältä
    https://www.sisailmauutiset.fi/uutiset/homealtistus-saattaa-aiheuttaa-myos-aivomuutoksia/
    Kyllä home, homeinen ilmapiiri jne vaikuttaa muutto halukkuuteen
    tämä vastauksena tuolle joka kysyy miten home liittyy kemijärveltä pois muuttoon,
    pienimmästäkin syystä muutetaan, niin miksei sitten oirehtivana lähtisi pakoon hometta,
    tuolle vielä, yritä ymmärtää asioita toistenkin näkökulmasta, älä pelkästään tuijota omaa napaa, käsitätkö?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Home on paha juttu,
    lue vaikka täältä
    https://www.sisailmauutiset.fi/uutiset/homealtistus-saattaa-aiheuttaa-myos-aivomuutoksia/
    Kyllä home, homeinen ilmapiiri jne vaikuttaa muutto halukkuuteen
    tämä vastauksena tuolle joka kysyy miten home liittyy kemijärveltä pois muuttoon,
    pienimmästäkin syystä muutetaan, niin miksei sitten oirehtivana lähtisi pakoon hometta,
    tuolle vielä, yritä ymmärtää asioita toistenkin näkökulmasta, älä pelkästään tuijota omaa napaa, käsitätkö?

    Home tapaus on jo käsitelty, vaikka sinulle se vaikuttaa olevan pakkomielle. Et ilmeisesti itse käsitä omaa ohjattaisi ” älä pelkästään tuijota omaa napaa, käsitätkö?” Pelkäämpä pahoin, että siinä navassa on hometta. Keskitytään tässä ketjussa pois muuttoon. Homeelle oli oma ketju, joka ei näemmä ketään kiinnosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Home tapaus on jo käsitelty, vaikka sinulle se vaikuttaa olevan pakkomielle. Et ilmeisesti itse käsitä omaa ohjattaisi ” älä pelkästään tuijota omaa napaa, käsitätkö?” Pelkäämpä pahoin, että siinä navassa on hometta. Keskitytään tässä ketjussa pois muuttoon. Homeelle oli oma ketju, joka ei näemmä ketään kiinnosta.

    Mitä sinä höpiset?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sinä höpiset?

    Ookko nä sekasi?


  • Anonyymi

   No kuuleppa:tervemenoa.

  • Anonyymi

   Tämä keskistelu ketju on turha. Se perustuu uhkaukseen. Uhkaukseen pois muutosta. Kirjoittaja ei ole ollut tyytyväinen väistämättömästi eteen tulevaan yhden koulun: keskustakampuksen syntymiseen. On sitten päädytty uhkailemaan provosoivasti anonyymisti tänne keskustelupalstalle. Tätä aihetta on riittävästi jo kommentoitu ja sillä ei ole ollut mitään merkistystä. On aika unohtaa tämä ketju. Älkää enään kommentoiko tänne. Keskustakampus on kylmä tosiasia.

   • Anonyymi

    voi hirveetä, eikö sana olekaan vapaa? jos jutut ei kiinnosta, niin voiko ne vältää niin, ettei käy koko kanavalla? valinta on tässä suhteessa sinun! sinä olet tässä asiassa pormestari. pitääkö kirjoitukset olla sinun (heikolle) älyllesi sopivia? etkö yhtään siedä poikkipuolista sanaa? maailma ei ole ihan musta-valkoinen. kaikista asioista ei voi sanoa, onko ne täysin vääriä vai täysin tosia. Harmaatakin mahtuu väliin. asioita voi tarkastella monesta näkökulmasta. jostakin näkökulmasta asia on tosi, toisesta ei välttämättä. mene luontoon ja opi, että kaikille kukille pitää antaa tilaa kasvaa. ehkä älysi kehittyy tästä. parempia aikoja sinulle, ja mielenrauhaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    voi hirveetä, eikö sana olekaan vapaa? jos jutut ei kiinnosta, niin voiko ne vältää niin, ettei käy koko kanavalla? valinta on tässä suhteessa sinun! sinä olet tässä asiassa pormestari. pitääkö kirjoitukset olla sinun (heikolle) älyllesi sopivia? etkö yhtään siedä poikkipuolista sanaa? maailma ei ole ihan musta-valkoinen. kaikista asioista ei voi sanoa, onko ne täysin vääriä vai täysin tosia. Harmaatakin mahtuu väliin. asioita voi tarkastella monesta näkökulmasta. jostakin näkökulmasta asia on tosi, toisesta ei välttämättä. mene luontoon ja opi, että kaikille kukille pitää antaa tilaa kasvaa. ehkä älysi kehittyy tästä. parempia aikoja sinulle, ja mielenrauhaa.

    Onneksi olkoon kevään koronaabitureinteille!
    Onko kukaan muistanut onnitella heitä yhtenä ryhmänä.
    Kovan työn tekivät.
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16400636/vain-14-abiturienttia
    Näin vähän, eikö heitä olisi syytä muistaa koronasatasella?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi olkoon kevään koronaabitureinteille!
    Onko kukaan muistanut onnitella heitä yhtenä ryhmänä.
    Kovan työn tekivät.
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16400636/vain-14-abiturienttia
    Näin vähän, eikö heitä olisi syytä muistaa koronasatasella?

    niin paljon negatiivista kemijärvellä, eikö ole mitään hyvää?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    niin paljon negatiivista kemijärvellä, eikö ole mitään hyvää?

    Yhteistyön rakentaminen pitäisi aloittaa kouluista ja kouluttaa lapsetkin yhteistyöhön, niin saataisiin paljon hyvää aikaiseksi
    seuraavassa ketjussa kerrotaan pettyneitä tunteita Isokylältä
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhteistyön rakentaminen pitäisi aloittaa kouluista ja kouluttaa lapsetkin yhteistyöhön, niin saataisiin paljon hyvää aikaiseksi
    seuraavassa ketjussa kerrotaan pettyneitä tunteita Isokylältä
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

    Yhteistyötä oppilaiden kanssa? Oletko tässä päivässä ja kärryillä asioista? Tarkoitatko sellaisia yhteistyöprojekteja, joilla kerätään rahoja huuhaa reissuja varten? Laitetaan vanhemmat töihi, ja oppilaat myymään. Opettaja niin sanotusti ”valvoo”.

    Ei siis ihme ettei opetettavia asioita opita ja yläkouluissa ja lukiossakin niitä ei ehditä korjata. Kyllä siellä koulussa pitää oppilaiden oppia ja opettajan opettaa. Vanhempien homma hoitaa kotona perusasiat ja kasvatus kuntoon. Muunlaiselle ”yhteistyölle” ei ole mitään tarvetta. Päinvastoin siitä on haittaa kuten nyt on nähty. Nyt kun koulut ja opetusryhmät yhdistyvät tulee katsoa, että jäljellle jäävät ne opettajat jotka opettavat.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhteistyötä oppilaiden kanssa? Oletko tässä päivässä ja kärryillä asioista? Tarkoitatko sellaisia yhteistyöprojekteja, joilla kerätään rahoja huuhaa reissuja varten? Laitetaan vanhemmat töihi, ja oppilaat myymään. Opettaja niin sanotusti ”valvoo”.

    Ei siis ihme ettei opetettavia asioita opita ja yläkouluissa ja lukiossakin niitä ei ehditä korjata. Kyllä siellä koulussa pitää oppilaiden oppia ja opettajan opettaa. Vanhempien homma hoitaa kotona perusasiat ja kasvatus kuntoon. Muunlaiselle ”yhteistyölle” ei ole mitään tarvetta. Päinvastoin siitä on haittaa kuten nyt on nähty. Nyt kun koulut ja opetusryhmät yhdistyvät tulee katsoa, että jäljellle jäävät ne opettajat jotka opettavat.

    Heh..heh...heee
    Kaikki hyvä voi olla kyllä yhdessä paketissa. Mistä moinen luulo (vähäjärkisyyttä), ettei kaikkea hyvää opettaja voi samalla tehdä? Se on kyllä totta, että kaikki paha voi olla samassa persoonassa (laiskuus, haluttomuus, vastuuntunnottomuus, yhteiskyvyttömyys meidän huoltajien kanssa, pitkät poissaolot jne.).
    Heh.... heh... heeeeeeeeeeeee


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Goodbye? Kerroppa vähän tarkemmin ja selkeämmin, miten rakennusten purkaminen liittyy poismuuttoon. Kommettisi ja kirjoitustaitosi on tasolla: maitopurkki Isokylän koulun ruokalan pöydällä.

    yritä ymärtää toista, ei ehkä ole kauhala vaa lusikala anettu,
    joka toistha soimaa, o ithe,
    kysekö tästhä maitho purikista https://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa

    pois muuto? mite liityy rakenusten purkamisehe? no, jos ei ooo tuljoita taloo ja ku ei huolehita rakenukse kunostha, nii homehtuuha se ja sit piää alakaa suunitela purkhuu


  • Anonyymi

   Kyllä meidän kaikkien pitäisi rakentaa sellaista Kemijärveä, ettei kenenkään tee mieli muuttaa pois. Pikemminkin pitäisi tavoitteena olla kunta, jonne halutaan muuttaa muualta ja jota muiden kuntien asukkaat kadehtivat kunnan edistyksellisyydestä.

   Kaukana ollaan tavoitteesta, esimerkiksi tällaiset kirjoitukset koulusta tai koulujen tilanteista pilvvat maninetta
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo
   eikä tuo ole ainut ikävä kirjoitus

  • Anonyymi

   Paskoja tyyppejä. Ei sellaisista kukaan tykkää.

  • Anonyymi

   Ei kehuminenkaan ole hyväksi jos ei oikeasti tilanne ole kehuttavan kaltainen! Valheellisuus kyllä paistaa läpi ja tilanne muuttuu naurettavaksi. Isokylän koronaruusutapahtuma ei ollut mikään loistava keksintö ja kun sitä joku on jossain ylistänyt YLI ÄYRÄIDEN, niin kyllä se on vetänyt suupielet hymyyn. Metrin raot ja etäisyydet eivät kyllä mitään uutta olleet, huudettu koko kevät huutamasta päästyäänkin. Ruusuja on jaettu muuallakin, koronan sitä estämättä. Parasta Kemijärven markkinointia on se, kun kaikki tehdään oikein ja lämmöllä, kyllä teot puhuvat enemmän kuin puheet ja jos puhutaan, niin puhutaan totuudellisesti ja pitäen rimaa oikealla korkeudella. Pelkosenniemen jäähyväispussi ysiluokkalaisille olisi saanut saada enemmän julkisuutta kuin sai. Mutta jatketaan tästä taas yhteistyöllä, tämä aihe kai tässä ketjussa on ydin. Koko ketjuhan on saanut alkunsa yhteistyön puutteesta ja sitten huomattu koronakeväässä että jotain yhteistyön alkua on kun vanhemmalta tällainen koronaruusutapahtumaidea on pantu täytäntöön.

   • Anonyymi

    Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

    Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

    Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

    Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

    Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

    Kylläpä heiluu mielipiteet, ylistykset ja haukkumiset laidasta laitaan kuin myrskyaallot! Joku voi olla vähään tyytyväinen, joku vaatii enemmän. Joku uskoo tyhjään ja olemattomaan, osa ei meinaa uskoa mihinkään vaikka näkisi kuinka suurta ja konkreettista.

    Eiköhän meillä kaikilla ole oikeus omaan näkemykseen, sen esille tuomiseenkin perusteltuna. Jos joku on nähnyt koronaruusutilaisuuden ja sen esille tuomisen vähän naurettavana, niin olkoon. Sepä on hänen asiansa,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

    Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

    Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

    joku kirjottaa edelä näi:
    Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

    yhteis työsthä keskustelaa täälä:
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

    Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

    Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

    On, on hyvä koulu Isokylä. Ihmetyttää vain kirjoitukset, kuten tämä seuraavakin viestiketju
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu
    Onko tullut savua ilman tulta? Vai onko savu sittenkin tulesta? Mene ja tiedä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

    Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

    Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/15667273/isokylan-koulu
    Tuon keskusteluketjun käymisen ajoista isokylän koulu muuttunut? Onko?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

    Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

    Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

    se on sun mielipitees, toisella voi olla toisenlainen, elä ja ole onnellinen Isokylästäsi, kiva kuitenkin on kun kiinnität huomiota oikeaan asiaan eli rakennustyömaan aiheuttamaan turvallisuusriskiin


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Ennen se oli itse perheenpää, joka ajoi perheen ulos yöpakkasilla juvuksissa. Tänään on politiikka varastamassa päämiehen roolia.

  • Anonyymi

   Jämijärveltä juovuksissa ei kannata ajaa.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    miksi näin?