Pitääkö ribsit esilämmittää mikrossa ennen grillaamista?

Anonyymi

Suomalaisten huippukokkien maailman parhaat ribsit esikypsennetään edellisenä päivänä mausteliemessä tai kolajuomassa keittämällä. Itse olen huomannut, että keitetyt ribsit kannattaa antaa jäähtyä ja olla yön yli keittoliemessä, josta ne imevät itseensä ihanaa kolajuoman aromia.

Seuraavana päivänä ribsit ovat kuitenkin kylmiä ja niiden lämpiäminen vie monta minuuttia kaasugrillissä. Kysynkin, ettää kannattaako ribsit esilämmittää ennen grillausta mikroaaltouunissa, jotta ne eivät ehdi kuivua ja palaa kaasugrillissä?

7

934

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelen laittamaan grilliin. Jos se kuivaa, voit mehevöittää sen painekattilassa. Minä aina mehevöitän keittämällä myös lidilin valmisribsit. Nyt tuli nälkä!

    • Anonyymi

      On sääli että tällä palstalla on niitä jotka inttävät savustamisen ja hiiligrillien puolesta. Keittäminen esim. juuri kolassa takaa ihan mahtavan tuloksen. Pinnat kiinni kaasugrillissä. Esivalmisteltuja ribsejä voi säilyttää päiviä viileässä keittoliemessään, se on ravintolatason menetelmä. Täydellisyyteen pyrkivät voivat ensin kuivamarinoida, keittää ja marinoida vielä kerran ennen grilliä. Grillissä pintaan marinadia tai bbq kastiketta. Tämä on Poppamiehen parhaana pitämä menetelmä. Tosin hän käyttää myös toisessa marinoinnissa rubia.

      Keittäminen on niin moneen kertaan todettu parhaaksi ja alan kovimmat auktoriteetit ovat sen takana.

      • Anonyymi

        "Pinnat kiinni kaasugrillissä."

        Pinnat kiinni on urbaanimyytti. Miksi pintoja pitää edes laittaa kiinni, kun kaasugrillissä kuitenkin vain lämmitetään keitetty ribsi?

        "...voivat ensin kuivamarinoida, keittää..."

        Rubin päätarkoitus on auttaa barkin muodostuminen savustusgrillissä ja sen pääkomponentti on sokeri. Rubi menee täysin hukkaan, jos ribsin keittää.

        "Keittäminen on niin moneen kertaan todettu parhaaksi..."

        Juu, keittämällä saa hyvää lihalientä. Ribseistä karkaa maku keittämällä. Kyllä itsellä ainakin tulee maukkaimmat ribsit 4-5 tunnin savustamisella 105C asteessa, eikä yhtään kuivaa tai sitkeää.


    • Anonyymi

      Huomaatko mitä sanot? Itsestä maukkaammat ribsit. Ne jotka keittävät, sanovat että ovat maailman parhaimmat, kuten vappu pimiä! Tämä jos mikä todistaa mikä on parasta oikeasti ja mikä vain syötävää. Eihän koskaan kukaan savustaja väitä tekevänsä parhaita ribsejä. Sama juttu on ananeksesta pizzassa, kyllä asiantuntijat tietävät! Ihan parasta tehdään.

      • Anonyymi

        Se mikä maistuu parhaalle on parasta, näin se vain on. Jos asiakas ei pidä tuotteesta, hän tuskin tilaa sitä uudelleen. Ravintolassa on sellainen sääntö, älä myy sellaista mitä kukaan ei halua ostaa. Muutoin loppuu hommat, toistaiseksi jatkuvat, eli ilmeisesti asiakkaa kuitenkin pitävät saamastaan palvelusta ja ruuasta.

        Gillimamma voisi perustaa oman ravintolan, sellaisen tequila bbq ravintolan jossa tarjoilijat hihkuvat lähes aidosti kivoja huudahduksia somprero hassusi heiluen ja samalla tarjoilevat 10h grillattuja (hiilillä) porsaan paloja. Ja tietysti mamman mainioita nakkivettä kyytipojaksi.


      • Anonyymi

        "Huomaatko mitä sanot? Itsestä maukkaammat ribsit."

        En sanonut, että omasta mielestäni saan maukkaimmat ribsit. Sanoin, että minä itse ainakin saan tehtyä maukkaimmat ribsit savustamalla. Siis minun savustamia ribsejä on kehuttu parhaiksi, paremmiksi kuin ravintoloissa keitettyjä tai uunissa haudutettuja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se mikä maistuu parhaalle on parasta, näin se vain on. Jos asiakas ei pidä tuotteesta, hän tuskin tilaa sitä uudelleen. Ravintolassa on sellainen sääntö, älä myy sellaista mitä kukaan ei halua ostaa. Muutoin loppuu hommat, toistaiseksi jatkuvat, eli ilmeisesti asiakkaa kuitenkin pitävät saamastaan palvelusta ja ruuasta.

        Gillimamma voisi perustaa oman ravintolan, sellaisen tequila bbq ravintolan jossa tarjoilijat hihkuvat lähes aidosti kivoja huudahduksia somprero hassusi heiluen ja samalla tarjoilevat 10h grillattuja (hiilillä) porsaan paloja. Ja tietysti mamman mainioita nakkivettä kyytipojaksi.

        Tuolla logiikalla ABC:n lounasbuffalle pitä ehdottomasti antaa 6 Michelin tähteä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      37
      5116
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      82
      3636
    3. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      37
      3050
    4. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      61
      3005
    5. Suuri tulipalo

      Missä mikä palaa?
      Kiuruvesi
      10
      2936
    6. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      56
      2363
    7. Miksi haluat pitää estettynä mutta täällä puhut?

      Eikö olisi parempi puhua ihan kasvotusten?
      Ikävä
      41
      1848
    8. Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!

      Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….
      Kotimaiset julkkisjuorut
      9
      1790
    9. Mies! Lupaatko

      enskerral kertoo mis mennään..? :D <3
      Ikävä
      18
      1731
    10. Kiusaaja otti yhteyttä, mitä tekisit?

      Minulle kävi näin pari kk sitten. Olin aluksi todella ystävällinen. Sanoin, että olin jo unohtanut jne. Asia jäi vai
      Sinkut
      139
      1718
    Aihe