Pitääkö ribsit esilämmittää mikrossa ennen grillaamista?

Anonyymi

Suomalaisten huippukokkien maailman parhaat ribsit esikypsennetään edellisenä päivänä mausteliemessä tai kolajuomassa keittämällä. Itse olen huomannut, että keitetyt ribsit kannattaa antaa jäähtyä ja olla yön yli keittoliemessä, josta ne imevät itseensä ihanaa kolajuoman aromia.

Seuraavana päivänä ribsit ovat kuitenkin kylmiä ja niiden lämpiäminen vie monta minuuttia kaasugrillissä. Kysynkin, ettää kannattaako ribsit esilämmittää ennen grillausta mikroaaltouunissa, jotta ne eivät ehdi kuivua ja palaa kaasugrillissä?

7

840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelen laittamaan grilliin. Jos se kuivaa, voit mehevöittää sen painekattilassa. Minä aina mehevöitän keittämällä myös lidilin valmisribsit. Nyt tuli nälkä!

    • Anonyymi

      On sääli että tällä palstalla on niitä jotka inttävät savustamisen ja hiiligrillien puolesta. Keittäminen esim. juuri kolassa takaa ihan mahtavan tuloksen. Pinnat kiinni kaasugrillissä. Esivalmisteltuja ribsejä voi säilyttää päiviä viileässä keittoliemessään, se on ravintolatason menetelmä. Täydellisyyteen pyrkivät voivat ensin kuivamarinoida, keittää ja marinoida vielä kerran ennen grilliä. Grillissä pintaan marinadia tai bbq kastiketta. Tämä on Poppamiehen parhaana pitämä menetelmä. Tosin hän käyttää myös toisessa marinoinnissa rubia.

      Keittäminen on niin moneen kertaan todettu parhaaksi ja alan kovimmat auktoriteetit ovat sen takana.

      • Anonyymi

        "Pinnat kiinni kaasugrillissä."

        Pinnat kiinni on urbaanimyytti. Miksi pintoja pitää edes laittaa kiinni, kun kaasugrillissä kuitenkin vain lämmitetään keitetty ribsi?

        "...voivat ensin kuivamarinoida, keittää..."

        Rubin päätarkoitus on auttaa barkin muodostuminen savustusgrillissä ja sen pääkomponentti on sokeri. Rubi menee täysin hukkaan, jos ribsin keittää.

        "Keittäminen on niin moneen kertaan todettu parhaaksi..."

        Juu, keittämällä saa hyvää lihalientä. Ribseistä karkaa maku keittämällä. Kyllä itsellä ainakin tulee maukkaimmat ribsit 4-5 tunnin savustamisella 105C asteessa, eikä yhtään kuivaa tai sitkeää.


    • Anonyymi

      Huomaatko mitä sanot? Itsestä maukkaammat ribsit. Ne jotka keittävät, sanovat että ovat maailman parhaimmat, kuten vappu pimiä! Tämä jos mikä todistaa mikä on parasta oikeasti ja mikä vain syötävää. Eihän koskaan kukaan savustaja väitä tekevänsä parhaita ribsejä. Sama juttu on ananeksesta pizzassa, kyllä asiantuntijat tietävät! Ihan parasta tehdään.

      • Anonyymi

        Se mikä maistuu parhaalle on parasta, näin se vain on. Jos asiakas ei pidä tuotteesta, hän tuskin tilaa sitä uudelleen. Ravintolassa on sellainen sääntö, älä myy sellaista mitä kukaan ei halua ostaa. Muutoin loppuu hommat, toistaiseksi jatkuvat, eli ilmeisesti asiakkaa kuitenkin pitävät saamastaan palvelusta ja ruuasta.

        Gillimamma voisi perustaa oman ravintolan, sellaisen tequila bbq ravintolan jossa tarjoilijat hihkuvat lähes aidosti kivoja huudahduksia somprero hassusi heiluen ja samalla tarjoilevat 10h grillattuja (hiilillä) porsaan paloja. Ja tietysti mamman mainioita nakkivettä kyytipojaksi.


      • Anonyymi

        "Huomaatko mitä sanot? Itsestä maukkaammat ribsit."

        En sanonut, että omasta mielestäni saan maukkaimmat ribsit. Sanoin, että minä itse ainakin saan tehtyä maukkaimmat ribsit savustamalla. Siis minun savustamia ribsejä on kehuttu parhaiksi, paremmiksi kuin ravintoloissa keitettyjä tai uunissa haudutettuja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se mikä maistuu parhaalle on parasta, näin se vain on. Jos asiakas ei pidä tuotteesta, hän tuskin tilaa sitä uudelleen. Ravintolassa on sellainen sääntö, älä myy sellaista mitä kukaan ei halua ostaa. Muutoin loppuu hommat, toistaiseksi jatkuvat, eli ilmeisesti asiakkaa kuitenkin pitävät saamastaan palvelusta ja ruuasta.

        Gillimamma voisi perustaa oman ravintolan, sellaisen tequila bbq ravintolan jossa tarjoilijat hihkuvat lähes aidosti kivoja huudahduksia somprero hassusi heiluen ja samalla tarjoilevat 10h grillattuja (hiilillä) porsaan paloja. Ja tietysti mamman mainioita nakkivettä kyytipojaksi.

        Tuolla logiikalla ABC:n lounasbuffalle pitä ehdottomasti antaa 6 Michelin tähteä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      109
      2820
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2320
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1930
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      169
      1341
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      284
      1169
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      979
    Aihe