Grillimamma täällä hei!
Onpa ollut vilkas kesäkuu! Olen saanut koko ajan kysymyksiä liittyen perusasioihin. Oikea keittoaika, sopivat mausteet ja mikä grilli valita. Onpa moni muuttanut aikomustaan, ostanut kaasugrillin ja keittänyt lihan ensin. Monet juhlat olisi mennyt pieleen ellei kaikkea olisi esivalmisteltu keittämällä! Entä maku, monet itkuiset suut on myös vältetty, niin kamalaa se savukitkerä liha on.
Erityisesti jäi mieleen rouva Laukaalta. Hädissään kysyi mitä tehdä kun koko suku tulee syömään ribsejä eikä ole sopivaa keittoastiaa. Oli toki yksi iso, muuripata, mitä on käytetty kahdessa sukupolvessa kestovaippojen keittämiseen. Kannustin rouvaa käyttämään tätä hienoa astiaa, sillä tehdään perinneruokaa parhaimmillaan.
Hetken päästä oivalsimme että se sopii juuri baby back ribsien keittämiseen kirjaimellisesti. Olipa meillä hauskaa ja sovimme että rouva kertoo sanaleikin juhlissaan.
Vannotin häntä myös pakastamaan keittolientä myös minulle. Ihanaa!
Mikä ihana grillikesä
10
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Oletko varma, että et ole väärässä?
Jospa nämä juttusi eivät ole hauskoja, tai oikeassa paikassa - koomikot kokoontuvat eri palstalla. Et taida sietää erilaisuuttaa, vain yksi ja oikea tapa grillata ja tietysti nakkivedet ja tequila kuuluvat kuvaan.
Nyt kun on pride-viikot menossa voisit edes viikon ajaksi heittäytyä suvaitsevaiseksi ja uskoa, että on monta tapaa tehdä grilliruokaa.
Olen aika kyllästynyt juttuihisi.- Anonyymi
Ihanaa! Sinä luet kaikki juttuni? Oletko se herra joka kertoo poppamiehen suosivan keittämistä? En osaa arvata mikä on sinun tapa grillata, niin en tiedä teenkö mielestäsi oikein tai väärin kun keitän ensin. Kyllä ribsien keittäminen paras tapa. Siitähän todistavat jo monet kokit, jotka kehuivat tehneensä keittämällä maailman parhaat ribsit. Tätä eivät savustajat koskaan sano! T. Grillimamma
- Anonyymi
Oijoi, miten ihanasti sattuu kohdalleen suomi ja englanti tässä. Babyback ribs = vauvanpyllyvaippa.
- Anonyymi
En ole keittäjä, olen kokki. Juttusi ovat vain niin köyhiä ja toistavat samaa shaibaa, keksi jotain uuttaa tai vaihda maisemaa. Jos olisit ollut edes päivän ravintolassa kokkina tajuaisit miten kaukana todellisuudesta olet.
- Anonyymi
Sivusta näin. Tuo naikkonen lienee vannoutunut keittogrillaaja tai mitä liene.
Jos nyt ymmärrän mitä sanot eli ravintolalogistiikan näkökulmasta on oikein keitellä ribsit päiviä etukäteen ja tarjoilla niitä hassujen kastikkeiden kera. Joillekin se myös maistuu. Tuolla vaan ei ole mitään tekemistä bbq:n kanssa mikä perustuu matalassa lämpötilassa kypsentämiseen tulella tai hiilellä, yleensä savun kera. Menetelmä ja lopputulos on aivan toinen kuin lihojen keittäminen, hauduttaminen tai uunissa foliossa kypsentäminen. Pinnat sitten jollain lämmittemellä...Kokkina sinun pitäisi tuo ymmärtää.
Maailmassa on paljon bbq paikkoja minne jonotetaan, tuohon sarjaan keittopaikat eivät kuulu. Asenteesi on myös suomalaiseen tyypilliseen tapaan ylimielinen, toki voit tehdä mitä lystäät ja joku syö. Myyhän kelvoton ruoka abc:lla.
Suomessa on joitakin paikkoja mistä saa aitoa bbq:ta. Jotkut catering firmat tulevat tekemään sitä kotiisi. Jotkut taas suus videttävät lihan, maustavat savunesteellä ja lämmittävät muuripannussa. Tätä sai ihmetellä kun kaksi lupsakkaa savolaiskokkia tekivät näin yksityisjuhlissa ja sanoivat olevan sen bbq härkää. Sinun mielestä tätä ei saa kritisoida?
Jos ravintolalogistiikkasi ei taivu bbq:hun, se on sinun murhe. Toiset tekee sitten.
Sinunlaisille kokeille löytyy syöjänsä, bbq:ta se ei ole. Jos et ymmärrä näiden eroa, olet aivan toivoton. Elä sure, teitä on paljon. Å
- Anonyymi
Totta, nämä jutut ovat aika kaukana grillamisesta tai kokkaamisesta. Haluan lukea juttuja joita voin itsekin kokeilla, sellaisia jotka on jo hyväksi havaittuja. Nämä grillimamman enemmän tai vähemmän seko jutut eivät ole sellaisia.
- Anonyymi
Grillimamman jutut ovat parodiaa suomalaisista huippukokokeista ja kaasugrillimammoista, jotka keittävät ribsinsä ja sitten nopeasti aateloivat ne kaasugrillissä.
- Anonyymi
Parodia on hauskaa, grillimamma ei ole hauska, hän on rakastunut omiin juttuihinsa eikä kelpuuta mitään muuta vaihtoehtoa, vaikka hän ei todellisuudessa edes ymmärtä todellisuutta.
Ravintolassa ymmärtää todellisuuden ja sen, että hinta, aika, raaka-aineet, ammattitaito ratkaisevat sen toimiiko ravintola ja tuottaako se omistajilleen taloudellista tulosta sekä asiakkaille makunautintoja.
Se on yksi ja sama mitä teet, kunhan teet sen hyvin. Grillimammalta en ole saannut yhtä ainutta hyvää ideaa tai naurua. Täysin turhake.- Anonyymi
ABC:n kokille riittää, että suurelle yleisölle maistuu. Ja maistuuhan se. Vaahtoavan kuivaksi paistettu lohi, jonka kuivuutta kompensoidaan kermalla. Tai sama possun ulkofileellä. Tai hyvin kemiallisesti käsitellystä possun lihasta valmistettu "wieninleike" Ai että minä nautin teidän ammaiitlaisten tuotokista!
- Anonyymi
Mikähän mahtaa olla himogrillaajien ylipainon keskiarvo? Arvaan että jossain 10-20 kilon nurkilla. Grillaus on usein normaalin syömisen lisäksi tapahtuvaa huvittelua. Lopetin grillaamisen kokonaan joskus reilu 10 vuotta sitten. Painoindeksi on nykyään se tavoitteena oleva 25.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kyllä suoraan
Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.671686Voisitko nainen kertoa mulle
Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun1631401- 881222
- 1201194
Miehelle naiselta
Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te481096- 70859
- 104825
Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa
Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-190748Olen syvästi masentunut
En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi93727Mitä vastaat jos
Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍36654