Mikä ihana grillikesä

Anonyymi

Grillimamma täällä hei!

Onpa ollut vilkas kesäkuu! Olen saanut koko ajan kysymyksiä liittyen perusasioihin. Oikea keittoaika, sopivat mausteet ja mikä grilli valita. Onpa moni muuttanut aikomustaan, ostanut kaasugrillin ja keittänyt lihan ensin. Monet juhlat olisi mennyt pieleen ellei kaikkea olisi esivalmisteltu keittämällä! Entä maku, monet itkuiset suut on myös vältetty, niin kamalaa se savukitkerä liha on.

Erityisesti jäi mieleen rouva Laukaalta. Hädissään kysyi mitä tehdä kun koko suku tulee syömään ribsejä eikä ole sopivaa keittoastiaa. Oli toki yksi iso, muuripata, mitä on käytetty kahdessa sukupolvessa kestovaippojen keittämiseen. Kannustin rouvaa käyttämään tätä hienoa astiaa, sillä tehdään perinneruokaa parhaimmillaan.

Hetken päästä oivalsimme että se sopii juuri baby back ribsien keittämiseen kirjaimellisesti. Olipa meillä hauskaa ja sovimme että rouva kertoo sanaleikin juhlissaan.

Vannotin häntä myös pakastamaan keittolientä myös minulle. Ihanaa!

10

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletko varma, että et ole väärässä?

      Jospa nämä juttusi eivät ole hauskoja, tai oikeassa paikassa - koomikot kokoontuvat eri palstalla. Et taida sietää erilaisuuttaa, vain yksi ja oikea tapa grillata ja tietysti nakkivedet ja tequila kuuluvat kuvaan.

      Nyt kun on pride-viikot menossa voisit edes viikon ajaksi heittäytyä suvaitsevaiseksi ja uskoa, että on monta tapaa tehdä grilliruokaa.

      Olen aika kyllästynyt juttuihisi.

      • Anonyymi

        Ihanaa! Sinä luet kaikki juttuni? Oletko se herra joka kertoo poppamiehen suosivan keittämistä? En osaa arvata mikä on sinun tapa grillata, niin en tiedä teenkö mielestäsi oikein tai väärin kun keitän ensin. Kyllä ribsien keittäminen paras tapa. Siitähän todistavat jo monet kokit, jotka kehuivat tehneensä keittämällä maailman parhaat ribsit. Tätä eivät savustajat koskaan sano! T. Grillimamma


    • Anonyymi

      Oijoi, miten ihanasti sattuu kohdalleen suomi ja englanti tässä. Babyback ribs = vauvanpyllyvaippa.

    • Anonyymi

      En ole keittäjä, olen kokki. Juttusi ovat vain niin köyhiä ja toistavat samaa shaibaa, keksi jotain uuttaa tai vaihda maisemaa. Jos olisit ollut edes päivän ravintolassa kokkina tajuaisit miten kaukana todellisuudesta olet.

      • Anonyymi

        Sivusta näin. Tuo naikkonen lienee vannoutunut keittogrillaaja tai mitä liene.

        Jos nyt ymmärrän mitä sanot eli ravintolalogistiikan näkökulmasta on oikein keitellä ribsit päiviä etukäteen ja tarjoilla niitä hassujen kastikkeiden kera. Joillekin se myös maistuu. Tuolla vaan ei ole mitään tekemistä bbq:n kanssa mikä perustuu matalassa lämpötilassa kypsentämiseen tulella tai hiilellä, yleensä savun kera. Menetelmä ja lopputulos on aivan toinen kuin lihojen keittäminen, hauduttaminen tai uunissa foliossa kypsentäminen. Pinnat sitten jollain lämmittemellä...Kokkina sinun pitäisi tuo ymmärtää.

        Maailmassa on paljon bbq paikkoja minne jonotetaan, tuohon sarjaan keittopaikat eivät kuulu. Asenteesi on myös suomalaiseen tyypilliseen tapaan ylimielinen, toki voit tehdä mitä lystäät ja joku syö. Myyhän kelvoton ruoka abc:lla.

        Suomessa on joitakin paikkoja mistä saa aitoa bbq:ta. Jotkut catering firmat tulevat tekemään sitä kotiisi. Jotkut taas suus videttävät lihan, maustavat savunesteellä ja lämmittävät muuripannussa. Tätä sai ihmetellä kun kaksi lupsakkaa savolaiskokkia tekivät näin yksityisjuhlissa ja sanoivat olevan sen bbq härkää. Sinun mielestä tätä ei saa kritisoida?

        Jos ravintolalogistiikkasi ei taivu bbq:hun, se on sinun murhe. Toiset tekee sitten.

        Sinunlaisille kokeille löytyy syöjänsä, bbq:ta se ei ole. Jos et ymmärrä näiden eroa, olet aivan toivoton. Elä sure, teitä on paljon. Å


    • Anonyymi

      Totta, nämä jutut ovat aika kaukana grillamisesta tai kokkaamisesta. Haluan lukea juttuja joita voin itsekin kokeilla, sellaisia jotka on jo hyväksi havaittuja. Nämä grillimamman enemmän tai vähemmän seko jutut eivät ole sellaisia.

    • Anonyymi

      Grillimamman jutut ovat parodiaa suomalaisista huippukokokeista ja kaasugrillimammoista, jotka keittävät ribsinsä ja sitten nopeasti aateloivat ne kaasugrillissä.

    • Anonyymi

      Parodia on hauskaa, grillimamma ei ole hauska, hän on rakastunut omiin juttuihinsa eikä kelpuuta mitään muuta vaihtoehtoa, vaikka hän ei todellisuudessa edes ymmärtä todellisuutta.
      Ravintolassa ymmärtää todellisuuden ja sen, että hinta, aika, raaka-aineet, ammattitaito ratkaisevat sen toimiiko ravintola ja tuottaako se omistajilleen taloudellista tulosta sekä asiakkaille makunautintoja.
      Se on yksi ja sama mitä teet, kunhan teet sen hyvin. Grillimammalta en ole saannut yhtä ainutta hyvää ideaa tai naurua. Täysin turhake.

      • Anonyymi

        ABC:n kokille riittää, että suurelle yleisölle maistuu. Ja maistuuhan se. Vaahtoavan kuivaksi paistettu lohi, jonka kuivuutta kompensoidaan kermalla. Tai sama possun ulkofileellä. Tai hyvin kemiallisesti käsitellystä possun lihasta valmistettu "wieninleike" Ai että minä nautin teidän ammaiitlaisten tuotokista!


    • Anonyymi

      Mikähän mahtaa olla himogrillaajien ylipainon keskiarvo? Arvaan että jossain 10-20 kilon nurkilla. Grillaus on usein normaalin syömisen lisäksi tapahtuvaa huvittelua. Lopetin grillaamisen kokonaan joskus reilu 10 vuotta sitten. Painoindeksi on nykyään se tavoitteena oleva 25.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      27
      3693
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      294
      3466
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      29
      2311
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      34
      2120
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      133
      2012
    6. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      120
      1761
    7. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      48
      1724
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      8
      1485
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1353
    10. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1236
    Aihe