Aihealueet

Listaukset

  Suomi24 poistaa asiallisia viestejä

  Anonyymi

  toistuvasti. Monesti asiattomat saavat olla kyllä paikoillaan, joten oletettavasti Suomi24 kannustaa asiattomaan kirjoitteluun ja karttamaan asiatyyliä.

  35

  <50

   Vastaukset

   • Niin poistaa. Juuri poisti tästä viestin, missä viitattiin hiemen aikaisemmin samanlaiseen aloitukseen. Sinne poistui "sääntöjen vastaisena".

   • Tästä poistettu kaksi asiallista.
    Todettu 2.7.listapäiväyksellä olevan samaa asiaa.
    Ei varmasti minkään säännön vastaista!

   • Kyse on silkasta poliittisesta moderoinnista eli sensuurista.

    Suomi24-sivuston omistaa Aller Media, joka taas kuuluu valtamediaamme.

    Ei kait tarvitse sanoa muuta?

   • Ei ne kovakallot vaan usko miten perusteellinen virhe se tekoälypoistajan käyttöönotto oli. Pilaa kaikki keskustelut kun automaatti poistaa pääasiassa vain asiaviestejä jollain käsittämättömillä syillä. Todella turhauttavaa ja aikaavievää yrittää saada viestejä pysymään, kun arvuuttelee mikä mahtaisi tänään miellyttää The Bottia. Vaikuttaa siltä, että se on jotenkin ohjelmoitu poistamaan viestit, joiden mielipide on yIIäpidon mielestä väärä! Niin usein taas tiettyä mieltä olevat törkyt saa olla ja pysyä paikoillaan kaikessa rauhassa lukuisista ilmoituksista huolimatta.
    Silkkaa käyttäjien kiusaamista ja sadistista häiriköintiä nämä aiheettomat poistot ja moni muukin uudistus viimeisen 10 vuoden aikana. Välillä täytyy ihmetellä miten porukka enää edes viitsii kirjoitella mitään tällaisella itsetuhoisella ja käyttäjiään ylenkatsovalla sivustolla.

   • Moi!

    Suomi24-palstoilla ei tällä hetkellä toimi palstakohtaisia moderaattoreita, vaan moderointi tapahtuu sivuston virallisten moderaattoreiden toimesta. He valvovat sivustoa muun muassa Ilmoita-painikkeen kautta tehtyjen ilmoitusten perusteella.

    Samoin käytössämme oleva tekoäly tekee myös poistoja ja se poistaa viestejä monista eri syistä. Toisinaan virheellisiä poistoja tulee, ja siksi ihmisen tekemä tarkistus onkin joskus paikallaan. Voit lähettää palautelomakkeella tai sähköpostite osoitteeseen palaute@s24.fi esimerkkejä viesteistä, jotka on mielestäsi poistettu väärin perustein. Tällöin moderoinnin on mahdollista palauttaa viestit.

    Tästä ketjusta tekoälymme oli virheelisesti poistanut kaksi viestiä. Ne on nyt palautettu keskusteluun.

    Terveisin,
    Suomi24-tiimi

    • Tekoäly aiheuttaa siis tuplasti töitä. Aiheettomien poistojen palautuksia, ja lisäksi vielä perinteinen todellisten törkyjen poisto ihmisvoimin. Mutta yIIäpito kun ei lähes lainkaan hoida hommiaan, niin systeemi toimii juuri päinvastoin kuin pitäisi, asiakeskustelu lähtee tekoälyn sabotoimana ja palstat on täynnä yksipuolisia trollien törkyjä.
     Mitään muuta kuin haittaa ei tekoälyttömyydestä ole, se on omiaan aiheuttamaan käyttäjissä vain turhautunutta raivoa ja verenpaineen nousua. Mutta eihän yIIäpito voi virhettään myöntää, vaikka ainoa järkevä ratkaisu ja korkea aika olisi heittää moinen kiusaväline jo h*lvettiin sieltä.
     Puolueellisten luotsien häiriköintituhot olivat samaa luokkaa, onneksi sentään niitä ei ole palautettu eikä toivottavasti enää koskaan takaisin otetakaan.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Tekoäly aiheuttaa siis tuplasti töitä. Aiheettomien poistojen palautuksia, ja lisäksi vielä perinteinen todellisten törkyjen poisto ihmisvoimin. Mutta yIIäpito kun ei lähes lainkaan hoida hommiaan, niin systeemi toimii juuri päinvastoin kuin pitäisi, asiakeskustelu lähtee tekoälyn sabotoimana ja palstat on täynnä yksipuolisia trollien törkyjä.
     Mitään muuta kuin haittaa ei tekoälyttömyydestä ole, se on omiaan aiheuttamaan käyttäjissä vain turhautunutta raivoa ja verenpaineen nousua. Mutta eihän yIIäpito voi virhettään myöntää, vaikka ainoa järkevä ratkaisu ja korkea aika olisi heittää moinen kiusaväline jo h*lvettiin sieltä.
     Puolueellisten luotsien häiriköintituhot olivat samaa luokkaa, onneksi sentään niitä ei ole palautettu eikä toivottavasti enää koskaan takaisin otetakaan.

     Samaa mieltä. Toivottavasti ei oteta luotseja tänne.
     Koskaan ei tiedä, vaikka joku epäsopiva, kaunaa tunteva tyyppi hakisi luotsiksi. Se hiljentäisi viimeistään tämän sivuston.


    • "Voit lähettää palautelomakkeella tai sähköpostite osoitteeseen palaute@s24.fi esimerkkejä viesteistä, jotka on mielestäsi poistettu väärin perustein. Tällöin moderoinnin on mahdollista palauttaa viestit."

     Kiitos, ei kiitos. Kyse on vapaa-ajattelupalstalstasta ja siitä, että esitin Jori Mäntysalolle kysymyksen: onko hän valmistanut materiaalia tai esitteitä Jumalanpilkkalain kansalaisaloitetta koskien. Kysymyksessä ei ollut mitään asiatonta. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun hänelle esittämäni kysymys poistetaan asiattomana. Ylläpito jo kerran palautti sellaisen joskus pitkien aikojen päästä, kun aloitus ei ollut enää ajankohtainen.

     Muilla palstoilla ihmiset kirjoittavat kommentteja kuten "pööööö" ja viesti säilyy. Samoin vaparipalstalla vapari nostelee aloituksia lyhyillä kirjoituksilla ja/tai linkeillä.

     Teidän moderointinne on huonoa, enkä ala juosta huonon ylläpidon perässä, jotta palauttaisitte viestejä, joissa ei ole mitään asiatonta mutta ne on silti poistettu.


    • Kertoisitko mikä poistamassanne viestissä oli asiatonta.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Kertoisitko mikä poistamassanne viestissä oli asiatonta.

     Sitä ei voida tehdä, koska asiattomuus paljastuisi.


    • Jos tekoäly poistaa viestin, se tapahtuu tekoälyn parametroijan halun mukaan. Tekoäly ei ole syypää virheeseen, vaan ihminen sen takana.

     Aivan samoin kuin yksikään peltipoliisi ei anna ainuttakaan sakkoa, vaikka kaikki sen ottamat kuvat ovatkin ylinopeustapauksia, Kyllä sen rikemaksun/sakon antaa aina poliisi.


    • Moi! Olen ollut huomaavinani, että joihinkin viesteihin laitetut vastaukset poistuvat, vaikka ne olisivat täysin sääntöjen mukaisia. Onko mahdollista, että joko käyttämänne tekoäly tai vaihtoehtoisesti palstan softa bugaa ja poistaa ne vastaukset ilman yhtään ilmiantoa?


    • Anonyymi kirjoitti:

     Moi! Olen ollut huomaavinani, että joihinkin viesteihin laitetut vastaukset poistuvat, vaikka ne olisivat täysin sääntöjen mukaisia. Onko mahdollista, että joko käyttämänne tekoäly tai vaihtoehtoisesti palstan softa bugaa ja poistaa ne vastaukset ilman yhtään ilmiantoa?

     Joo, ja hammaskeiju laittaa lahjan tyynyn alle.

     Siitä on keksitty syy yp:n taidon ja kyvyn puutokselle.


    • Tekoäly niitä viestejä ei poista, testattu on. Moderaattorin kiusalliseksi kokemasta ketjusta viesti poistuu toisinaan nopeasti, toisinaan säilyy yli 7 h. Samaan aikaan täsmälleen sama viesti säilyy toisessa keskustelussa loputtomiin. Ei tekoäly noin toimi, vaan joku moderaattoreista on nyt päättänyt ylittää valtuutensa!
     Tyypillistä on, että "vastataan" kärkevästi johonkin viestiin ja välittömästi poistetaan alkuperäinen viesti.
     Näkeekö moderaattori käyttäjien ip-osoitteet?
     Onko kirjoittajien yksityisyys turvattu?
     Voiko moderaattori kerätä tietoa käyttäjistä?
     Voiko moderaattori yhdistellä eri palstoilta käyttäjästä kokoamaan tietoa?

     Aluksi tuli syytöksiä (moderaattorilta?) suomi 24:n hankkimasta tekoälystä, että huonon ostivat. Naurettavaa ja tämä tuli kumotua yhdessä ketjussa. Mitä teki moderaattori? Poisti ko. ketjun viestit.

     Viestien poistamista koskevasta ketjuta on poistettu noin 85% viesteistä.

     Pankaapas tämä innokas moderaattorinne etsimään muuta puuhaa ja tienestiä tai koko suomi 24 uskottavuus, myös tietoturvan osilta , on mennyttä.
     Mitäs mainostajat siitä sanovat?


    • Ylläpidolle ilmoitetaan myös viestejä, joissa ei ole asiatonta sisältöä. Toimitte ilmeisesti paineen alla ja poistatte varmuuden vuoksi viestejä, ettei vahingossa ylitetä rajaa. Tässä näyttelee ilmoittajan kyky argumentoida kohtuutonta roolia. Älkää alistuko uhkailuun, joissa vedotaan ihmisoikeuksiin, sananvapauteen ja vihapuheeseen. Tietyt tahot ovat näppäriä pukemaan sensuurivaatimuksensa näillä kauniilla sanoilla.


    • Tuo ei näytä poistuvan tuo eilen illalla aloitettu pornomainoksen ja linkin massapostitus, niitä on jo satoja eri palstoilla.

     Sen sijaan asiallisiaa viestejä on kyllä poistunut vuosikausien ajan vaikka millä mitalla, Hukkaan on mennyt monta hyvää juttua ja jopa historiallista tietoa ja monelaista faktaa. Se on yksi syy, miksi en täällä ole enää juurikaan pyörinyt sitten 2010 jälkeen.
     Tämä sivusto ja foorumi on kyllä melko surullinen tapaus kaiken kaikkiaan, se oli lupaava joskus 90-luvun puolella Sirkus.Comina ja vielä 2000-luvun alussa. Tosin netti Suomessa on muuttunut monella tapaa huonommaksi sitten vanhojen hyvien aikojen. Paperikirjeet tekee kohta renesanssin ja suuren paluun kun tämä meno jatkuu...


    • "Voit lähettää palautelomakkeella tai sähköpostite osoitteeseen palaute@s24.fi esimerkkejä viesteistä, jotka on mielestäsi poistettu väärin perustein. "

     Huonompi lähettää, kun ne viestit on poistettu, ei niitä tarkalleen muista ja usein etsin sellaisia vuosia vanhoja asioita jolloin täällä oli vielä jonkin verran älyllistä keskusteluakin, mutta tuolla löytyy niihin vain linkkejä jossa lukee että viestiä ei löydy yms...Oikeasty, täällytä katoilee ja on katoillut paljon juuri niitä asiallisempia viestejä vuosien varrellta, sens ijaan noita tuolla edelläkin mainttuja häirikköviestejä vailla asiaa kyllä löytyy monen muun sonnan seasta. Taso on teodelal surkea ja huono moderointi karkoittanut älyllisempiä asioita kirjoittelevat jo muille foorumeille vuosia sitten.


    • Moi! Olen ollut huomaavinani, että joihinkin viesteihin laitetut vastaukset poistuvat, vaikka ne olisivat täysin sääntöjen mukaisia. Onko mahdollista, että joko käyttämänne tekoäly tai vaihtoehtoisesti palstan softa bugaa ja poistaa ne vastaukset ilman yhtään ilmiantoa? Kysyn tätä uudelleen, koska ette vastanneet mitään. Jos ette korjanneet viime vuonna ilmennyttä evästetekstiongelmaa (jonka jätitte huomiotta yli puoli vuotta ja valehtelitte siitä), vaan teitte jonkun ongelman piilottavan purkkaratkaisun, niin vastaus on selvä. Tällaiset ongelmat tulevat vain lisääntymään.

     Mutta oikeastihan otatte tekniset ongelmat tosissanne ja osaatte korjata ne nopeasti. Eikö vaan?


    • Anonyymi kirjoitti:

     Moi! Olen ollut huomaavinani, että joihinkin viesteihin laitetut vastaukset poistuvat, vaikka ne olisivat täysin sääntöjen mukaisia. Onko mahdollista, että joko käyttämänne tekoäly tai vaihtoehtoisesti palstan softa bugaa ja poistaa ne vastaukset ilman yhtään ilmiantoa? Kysyn tätä uudelleen, koska ette vastanneet mitään. Jos ette korjanneet viime vuonna ilmennyttä evästetekstiongelmaa (jonka jätitte huomiotta yli puoli vuotta ja valehtelitte siitä), vaan teitte jonkun ongelman piilottavan purkkaratkaisun, niin vastaus on selvä. Tällaiset ongelmat tulevat vain lisääntymään.

     Mutta oikeastihan otatte tekniset ongelmat tosissanne ja osaatte korjata ne nopeasti. Eikö vaan?

     Joskus olen itse käyttänyt poistoperusteena lausetta "kalakeitto on hyvää" ja hyvin on toiminut.


    • Tuo ei käytännnössä pidä paikkansa! Foorumilla kauan keskustelleena kieliaktiivina olen huomannut, että RKP- ja Kielipolitiikka-palstoja PÄIVYSTÄÄ RKP-mielinen moderaattori.

     Tuo moderattori on entinen ja nykyinenkin "nettisveko" eli hän on tietysti täysin puolueellinen. Ja niin hän on täysin SOPIMATON moderaattoriksi!

     Kerron tuon svekomoderaattorin tavasta "hoitaa hommansa":

     Hän poistaa usein KAIKKI suomenkieliset kommentit, jotka ovat tietysti asiallisia. Ei kukaan kirjoita asiattomia koska asiallisetkin katoavat!

     Hän antaa joskus "armosta" muutaman suomenkielisen avauksen ja kommentin olla paikoillaan, mutta poistaa ne sitten parin päivän päästä. Mitä asiallisempi ja suositumpi, sitä varmemmin avaus katoaa kielipalstoilta.

     Yhteen aikaan hän jopa päivysti palstaa eli ennakkomoderoi sitä! Koska "määrätyt" avaukset eivät menneet ollenkaan läpi.

     IHMETTELEN, että tuolainen "moderattori" saa olla Suomi24:n palveluksessa!? Hän suorastaan sabotoi asiakeskustelua ja keskustelua yleensä.

     Onko Teillä mitään loki-kirjaa, jossa näette kunkin moderaattorin tominnan jälkeenpäin? Jos on, niin näette varmasti kuinka tuo tyyppi toimi vastoin kaikkia sääntöjä! Jos ei ole, niin sehän on hyvä tekosyy uskoa tuota työntekijäänsä ja pitää minua valhetelijana ja parjaajana. Veikkaan siis jälkimmäistä...


    • Moi! On ilmiselvää, että te ette taaskaan tiedä yhtään, mitä tehdä. Palstan softa on teknisesti täysi susi, eikä teillä ole osaamista edes hätäkorjausten tekemiseen.

     Esitän kysymyksen, vaikka tiedän, että te ette vastaa. Jos softassa on ne ongelmat, jotka epäilen siinä olevan (mm. evästetekstiongelman ja viestien automaattisesti tapahtuvan poiston perusteella), sen tietoturva on katastrofaalisella tasolla. Millä tavoin olette varmistaneet, että rekisteröityneiden käyttäjien henkilötiedot on turvattu?

     Jos ette vastaa mitään, niin sitä ei voi tulkita muuksi kuin sen myöntämiseksi, että ette mitenkään.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Moi! On ilmiselvää, että te ette taaskaan tiedä yhtään, mitä tehdä. Palstan softa on teknisesti täysi susi, eikä teillä ole osaamista edes hätäkorjausten tekemiseen.

     Esitän kysymyksen, vaikka tiedän, että te ette vastaa. Jos softassa on ne ongelmat, jotka epäilen siinä olevan (mm. evästetekstiongelman ja viestien automaattisesti tapahtuvan poiston perusteella), sen tietoturva on katastrofaalisella tasolla. Millä tavoin olette varmistaneet, että rekisteröityneiden käyttäjien henkilötiedot on turvattu?

     Jos ette vastaa mitään, niin sitä ei voi tulkita muuksi kuin sen myöntämiseksi, että ette mitenkään.

     Rekisteröityneiden henkilöiden tietoturva perustuu siihen, ettei moinen asia kiinnosta yhtään ketään eli kukaan ei niitä sorki. Oppivat niiden käytettävyyden vuosikymmenen alussa, joilloin niiden hakkerointi oli lähinnä hupia.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Rekisteröityneiden henkilöiden tietoturva perustuu siihen, ettei moinen asia kiinnosta yhtään ketään eli kukaan ei niitä sorki. Oppivat niiden käytettävyyden vuosikymmenen alussa, joilloin niiden hakkerointi oli lähinnä hupia.

     Henkilötiedot on rahan arvoista kauppatavaraa. Lisäksi vaikuttaa siltä, ettei S24 noudata henkiötietosuojalakia.


   • Ylläpito on yhtä ulkona kuin lumiukko. Kannattaa olla kova mamuttaja niin tulee teksi vielä suurenettuna.

   • Kisa 4/6 Emma Kimiläinen 5.
    Tämä oli poistettu S24 sääntöjen vastaisena.

   • Kirjoitin aloitukseen https://keskustelu.suomi24.fi/t/15733539/onko-se-sittenkaan-riskitonta seuraavanlaisen viestin:
    Juutalaiset hyväksyvät verensiirrot vaikka eivät syökään verta. Juutalaisilla on myös tapana erotella maito ja liha toisistaan, vaikkei sillekään ole mitään raamatullista perustetta.
    Juutalaiset pitävät sapattinsa, Jehovan todistajat eivät.
    Ette te ole juutalaisia, ette minkään sortin sellaisia.

    Tämä viesti oli poistettu asiattomana. Mikä siinä on asiatonta?

    • Kaikki. Ihan kaikki.


   • Oot varmaankin Suomalainen muuten ei ois sensuuria kaikki muut saa vaikka räjävytellä pommeja sä vaan et saa ees kirjoitella...oliko noin.

   • Vapaa-ajattelupalstalla vain vapaa-ajattelijoiden näkemykset ja niitä myötäilevät mielipiteet ovat sallittuja. Miksi ylläpito poistaa viestejä mielipiteen perusteella?

   • Mitähän asiatonta ja sääntöjen vastaista tässäkin oli?

    "Saako työtön lomailla pari päivää eli Tukholman risteilyn ilman, että rahat katkeavat jos ilmoittaa työkkäriin?"

    • On ilmaantunut takaisin. Tai sitten listaviive oli 40 minuuttia.


    • Anonyymi kirjoitti:

     On ilmaantunut takaisin. Tai sitten listaviive oli 40 minuuttia.

     Sitten poistettu taas.
     On jotain pahasti sääntöjen vastaista!


   • Ei tänne saa kirjoittaa edes sitä, että vääriä viestejä poistetaan. Tämä on nyt jo kolmas. Varmasti tämäkin sääntöjen vastainen.

   • Vapaa-ajattelupalstalla on nyt aloitus, jossa aiheena on palstan moderointi. Hyvänä esimerkkinä moderoinnin erinomaisesta vapareita myötäilevästä linjauksesta voidaan pitää Pappi_Heljaksen kommenttia http://prntscr.com/ohbwn1
    johon vastasin seuraavasti: Miten liittyy aloitukseen? Kielenkäyttösi on asiatonta.
    Vastaukseni poistettiin, mutta kuten arvelin, Pappi_Heljaksen kommentti on tallella. Vapaa-ajattelupalstalla on erioikeudet vapareille eikä heitä saisi edes kyseenalaistaa vaan kaikki pitää vaan sietää. Siis oikeasti?!?!?!

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    99
    2984
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    122
    2918
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    138
    2369
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1545