Non niin, mites tehdään aidot ribsit

Anonyymi

Hyvä ruoka lähtee siitä mitä asiakkaat haluavat. He haluavat edullista ja mehevää bbq ruokaa. Ainut kannattava tapa on tehdä se keittämällä, niitä voi säilö liemessä. Muuten hävikki on liian suurta. Liemessä mehevöityneet ribsit ovat suurinta herkkua. Koska Usassa on paljon ihmisiä, myös väärin tekevät savustomat saavat asiakkaat.
.

9

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taas on nautittu liikaa nakkivettä, mene nukkumaan aikaisemmin.

      Eikö sinulla ole mitään muuta aihetta, vaikka koruompeluun liittyvää? Ajattele kuinka monta ihmistä odottaa innokkaana viestejäsi, jossain toisessa ryhmässä. Älä pidättele itseäsi, vaan jaa tietosi muille.

      • Anonyymi

        No mutta, taas sinulla menee sekaisin somen hahmot. Yritän auttaa sinua parhaani mukaan. Eikö meidän keittäjä ymmärrä että olemme samalla puolella? Ribsit keitellään ihanasti mausteliemessä. Vai olenko ymmärtänyt väärin? Ymmärthän että jos sanot että toinen on väärässä, sinun pitää kertoa millä tavalla. Samoin, kuuluu kertoa miten niitä kuuluu tehdä. Se että heität ettei grillimamma ymmärrä suurkeittiölogistiikkaa ilman perusteluita, on vähän ilmassa. Voit kyllä vastata jos pinnistelet.


    • Anonyymi

      ”...niitä voi säilö liemessä. Muuten hävikki on liian suurta.”

      Jännästi Michelin -tähdillä luokitellut ravintolat pärjäävät vaikka ruokalajien valmistelu vie aikaa useita tunteja, jopa päiviä. Hyvää ruokaa tarjoavilla ravintoloilla on pöydät täynnä päivällisaikaan ja silloin on helppo mitoittaa vaikka 6 h valmistumisajan vaativien ribsien määrä oikein. Ongelmasi on vain huonoilla ravintoloilla, joilla asiakkaita on vain satunnaisesti. Sellaisten pitää jatkaa valitsemallaan tiellä - tarjoilla mauttomia keitettyjä ribsejä.

      • Anonyymi

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.


      • Anonyymi

        ”Hyvä juttu ja hintataso on mitä?”

        Kommentoin hävikin hallintaa, en kustannustasoa.

        ”...siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.”

        Ihmisillä on rahaa mutta ei aikaa. Siksi teollisen mittakaavan savustus on kannattavaa. Savustamiseen menee sama pitkä aika olipa volyymi kuinka iso tahansa ja hyvillä laitteilla saadaan laadukas tulos. Mutta ei, keittäminen on parasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.

        ”Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä.”

        Ja tämä on peruste väittää keitettyjä ribsejä paremmiksi kuin savustettuja? USA:ssa tehdään ribsit väärin kun Helsingissä ei saa käyttää avotulta ravintolassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.

        Mitä ihmettä sinä puhut? Ihmiset on kiinnostuneita miten oikeasti tehdään aitoja bbq-ribsejä, ei siitä miten niitä tehdään kannattavasti pienellä markkina-alueella ravintoloissa. Johan sinut nauretaan ulos jenkeissä jos alat siellä selittämään höyryuuneista ja monet suomessa myös. Tämä ei tarkoita sitä ettet tekisi ribsejä mitä monet eivät haluaisi syödä. Relax


    • Anonyymi

      Aidot ribsit tehdään kasvattamalla karjaa. Se miten ne valmistetaan, onkin eri asia. Reseptejä on vaikka millä mitalla. Itse pidän ribsejä 150 asteisessa uunissa pari tuntia ja grillaan vain lyhyen ajan että saa kauniin värin pintaan. Mausteena milloin mitäkin. Joskus pelkkää suolaa ja toisinan helposti pullosta jotakin päälle.

    • Anonyymi

      Toisten (ja myös minun) mielestä lihan keittäminen aiheuttaa vain sen, että mehut häviävät lihasta keitinveteen. En suosittelisi keittämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"

      Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2586
    2. 148
      2244
    3. Ymmärrän paremmin kuin koskaan

      Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän
      Tunteet
      29
      2222
    4. Hullu liikenteessä?

      Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.
      Kiuruvesi
      52
      2129
    5. Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"

      Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1722
    6. Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?

      Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks
      NATO
      387
      1613
    7. Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta

      Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään
      Maailman menoa
      96
      1546
    8. Pyhäinpäivän aamua

      Oikein hyvää huomenta ja rauhallista päivää. ❄️😊🥱☕❤️
      Ikävä
      288
      1436
    9. Varokaa! Lunta voi sataa kohta!

      Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm
      Maailman menoa
      13
      1389
    10. Kunta ostaa kivitipun

      Kunnanjohtajan tuleva uusi ostokohde
      Lappajärvi
      132
      1379
    Aihe