Non niin, mites tehdään aidot ribsit

Anonyymi

Hyvä ruoka lähtee siitä mitä asiakkaat haluavat. He haluavat edullista ja mehevää bbq ruokaa. Ainut kannattava tapa on tehdä se keittämällä, niitä voi säilö liemessä. Muuten hävikki on liian suurta. Liemessä mehevöityneet ribsit ovat suurinta herkkua. Koska Usassa on paljon ihmisiä, myös väärin tekevät savustomat saavat asiakkaat.
.

9

141

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taas on nautittu liikaa nakkivettä, mene nukkumaan aikaisemmin.

      Eikö sinulla ole mitään muuta aihetta, vaikka koruompeluun liittyvää? Ajattele kuinka monta ihmistä odottaa innokkaana viestejäsi, jossain toisessa ryhmässä. Älä pidättele itseäsi, vaan jaa tietosi muille.

      • Anonyymi

        No mutta, taas sinulla menee sekaisin somen hahmot. Yritän auttaa sinua parhaani mukaan. Eikö meidän keittäjä ymmärrä että olemme samalla puolella? Ribsit keitellään ihanasti mausteliemessä. Vai olenko ymmärtänyt väärin? Ymmärthän että jos sanot että toinen on väärässä, sinun pitää kertoa millä tavalla. Samoin, kuuluu kertoa miten niitä kuuluu tehdä. Se että heität ettei grillimamma ymmärrä suurkeittiölogistiikkaa ilman perusteluita, on vähän ilmassa. Voit kyllä vastata jos pinnistelet.


    • Anonyymi

      ”...niitä voi säilö liemessä. Muuten hävikki on liian suurta.”

      Jännästi Michelin -tähdillä luokitellut ravintolat pärjäävät vaikka ruokalajien valmistelu vie aikaa useita tunteja, jopa päiviä. Hyvää ruokaa tarjoavilla ravintoloilla on pöydät täynnä päivällisaikaan ja silloin on helppo mitoittaa vaikka 6 h valmistumisajan vaativien ribsien määrä oikein. Ongelmasi on vain huonoilla ravintoloilla, joilla asiakkaita on vain satunnaisesti. Sellaisten pitää jatkaa valitsemallaan tiellä - tarjoilla mauttomia keitettyjä ribsejä.

      • Anonyymi

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.


      • Anonyymi

        ”Hyvä juttu ja hintataso on mitä?”

        Kommentoin hävikin hallintaa, en kustannustasoa.

        ”...siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.”

        Ihmisillä on rahaa mutta ei aikaa. Siksi teollisen mittakaavan savustus on kannattavaa. Savustamiseen menee sama pitkä aika olipa volyymi kuinka iso tahansa ja hyvillä laitteilla saadaan laadukas tulos. Mutta ei, keittäminen on parasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.

        ”Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä.”

        Ja tämä on peruste väittää keitettyjä ribsejä paremmiksi kuin savustettuja? USA:ssa tehdään ribsit väärin kun Helsingissä ei saa käyttää avotulta ravintolassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä juttu ja hintataso on mitä?

        Jos ravintola käyttää aikaa x määrän annosta kohden, jotta ravintola olisi elinkelpoinen pitää ruuan maksaa xx määrän. Näitä ravintoloita on koko Suomessa noin 10 - 15 kpl ja ne edustavat ravintoloista alle yhtä prosenttia.

        Väittäisin, että nämä 99% ravintoloista on ne joissa käydään kaikkein eniten ja Michelin tasoissa vähinten.

        PS ravintolamme ei keitä eikä ole koskaan keittänyt grillilihoja. Kaikki pakataan folioon mausteineen ja laitetaan höyrykypsytysuunnin. Lopuksi lihat käytetään avotulella (kaasu) ennen tarjoilua. Esim tähän ravintolaan ei saa rakentaa hiiligrilliä, kysytty isännöitsijältä. Olen melko varma, että aika monessa Helsingin kiinteistössä on sama tilanne.

        Kotona grillaaminen on hieman eri juttu ja siihen jokainen voi käyttää ihan niin paljon aikaa ja vaivaa kun näkee tarpeelliseksi.

        Mitä ihmettä sinä puhut? Ihmiset on kiinnostuneita miten oikeasti tehdään aitoja bbq-ribsejä, ei siitä miten niitä tehdään kannattavasti pienellä markkina-alueella ravintoloissa. Johan sinut nauretaan ulos jenkeissä jos alat siellä selittämään höyryuuneista ja monet suomessa myös. Tämä ei tarkoita sitä ettet tekisi ribsejä mitä monet eivät haluaisi syödä. Relax


    • Anonyymi

      Aidot ribsit tehdään kasvattamalla karjaa. Se miten ne valmistetaan, onkin eri asia. Reseptejä on vaikka millä mitalla. Itse pidän ribsejä 150 asteisessa uunissa pari tuntia ja grillaan vain lyhyen ajan että saa kauniin värin pintaan. Mausteena milloin mitäkin. Joskus pelkkää suolaa ja toisinan helposti pullosta jotakin päälle.

    • Anonyymi

      Toisten (ja myös minun) mielestä lihan keittäminen aiheuttaa vain sen, että mehut häviävät lihasta keitinveteen. En suosittelisi keittämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      167
      10651
    2. Marinin tuhojen korjaaminen kestää kahdeksan vuotta

      Nyt on vasta neljännes mennyt ja ensimmäiset korjausliikkeet saatu liikkeelle. Innokkaimmat olivat odottaneet että jo t
      Maailman menoa
      90
      7515
    3. Se oli Orpo joka rynni Eagle S -alukselle

      Vastoin kaikkia kansainvälisen merenkäynnin sääntöjä. Kunpa olisi ollut purjehtija Harkimo Suomen johdossa silloin. ht
      Maailman menoa
      3
      7356
    4. Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta

      Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t
      Maailman menoa
      23
      7346
    5. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      88
      5733
    6. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      48
      5213
    7. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      31
      4966
    8. Giorgia Meloni vs Riikka Purra

      Kyllä Italian pääministeri on kauniimpi ja seksikkäämpi, kuin Suomen valtiovarainministeri Riikka Purra. Mitä jotkut näk
      Maailman menoa
      12
      4751
    9. Suomen velka kasvoi ennätysvauhtia - Mäkynen repostelee

      – Velka kasvoi eniten tilaston historiassa, Mäkynen kirjoittaa. – Vuoden 2025 toisella neljänneksellä selvästi eniten k
      Maailman menoa
      3
      2112
    10. Ei muuta kun kylärinkiä ajamaan!!!

      Huomenta! Tuossa ku kylän pinnassa asunu koko iän, nii viime vuosina nii harmittanu ku viikonloppusin niin hiljasta, sil
      Hyrynsalmi
      36
      1553
    Aihe