Esimerkiksi saada infrapunasäteily näkyvän valon taajuudelle? Pystyisi vaikka tekemään tavallisesta kamerasta lämpökameran. Tai muuttaa UV-säteily vaarattomaksi.
Tarvittaisiin nähtävästi taajuusmuuttaja?
Voiko säteilyn aallonpituutta muuttaa?
22
414
Vastaukset
- Anonyymi
Onhan noita valon taajuuden tuplaajia ja triplaajia ollut käytössä lasertekniikassa jo pitkän aikaa. Ongelma on vain siinä, että lähtötaajuuden pitää olla joko näkyvän valon alueella tai lähi-infrapuna-alueella, ja lisäksi hyötysuhde on huono.
- Anonyymi
Ihan tavallinen infrapunakamera muuttaa infrapunavalotaajuuden näkyvän valon taajuudeksi.
Aloitus on hiukan hassu.- Anonyymi
Johtuu siitä ettet ymmärtänyt aloitusta ;)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Johtuu siitä ettet ymmärtänyt aloitusta ;)
Höpsö! Infrapunakameran kuva muunnetaan näkyvän valon aallonpituudeksi, muutenhan emme näkisi kuvassa yhtään mitään, jos kameran näyttö näyttäisi infrapunavaloa. Näin ollen infrapunakamera muuttaa infrapunavalon näkyväksi valoksi, eli muuttaa aallonpituutta.
Hupsu olet, tämä oli hupaisaa.
- Anonyymi
Ongelmana valon käsittelyssä on se, että taajuuden muutokset vaativat epälineaarisuutta. Radiotekniikassa taajuus muutetaan epälineraarisella sekoittimella (esimerkiksi diodirengas) mutta valo on vaikeampaa käsitellä. Optiset taajuuden tuplaajat ovat valitettavasti usein kapeakaistaisia ja vaativat suurta tehoa toimiakseen eli mitään helppoa ratkaisua ei löydy.
Vihreät DPSS laserpointterit perustuvat taajuuden tuplaamiseen. Laitteessa on laserDiodilla Pumpattu (DP) Nd:YAG tai Nd:YVO4 laseri, jonka 1064 nm infrapunainen säteily johdetaan epälineaariseen kiteeseen (KPT). Epälineaarinen kide tuottaa alkuperäisestä säteilystä sen toisen harmoonisen yliaallon eli 532 nm.- Anonyymi
En ymmärrä mikä on epälineaarisuuden ongelma. Mitä lisäarvoa siitä olisi, että siirretään infrapunavalon taajuuksia lineaarisesti näkyvän valon taajuuksille? Ei voida nimittäin olettaa, että jokin tietty näkyvän valon aallonpituus vastaisi automaattisesti jotain infrapunavalo-alueen aallonpituutta. Eikö pääasia ole, että kuva tulee silmällä nähtäväksi? Kuvaahan voi vaikka Photoshopilla muokata haluamakseen.
- Anonyymi
Tavallinen kameran kenno on herkkä infrapunalle. Kun katselet vaikka TV-kaukosäätimen diodia puhelinkameralla. puhelin muuttaa infrapunan valkoiseksi valoksi.
- Anonyymi
Jos on kunnollinen puhelin jossa voi säätää, niin infrapuna muuttuu siniseksi valoksi.
- Anonyymi
Samaa mitä on jo sanottu
https://www.researchgate.net/post/How_can_we_change_the_frequency_of_light_using_optical_grating - Anonyymi
On siis tiedossa, että pelkkää hilaa käyttämällä asia ei onnistu. Sen sijaan epälineaarisin keinoin osa ihmiselle näkymättömästä säteilystä saadaadn muutettua ihmiselle näkyvään muotoon. Vaikkapa valomonistin toimii siten, että jokaista dynodiin osunutta elektronia kohti irtoaa useita uusia.
Itse säteilyn aallonpituutta ei kuitenkaan saa muutettua.- Anonyymi
Asia selvä. Kun infrapunasta tehdään näkyvää valoa epälineaarisella menetelmällä, niin aallonpituus ei muutu.
- Anonyymi
Mitenkäs nämä optiset ylipäästösuotimet toimivat eli jos pitää leikata pois kaikki infrapuna ja radioaallot niin että jäljelle jää pelkästään se näkyvän valon alue?
Ylimenevät taajuudetkin voi leikata kokonaan pois eli ihmissilmälle näkyvä valo ainoastaan näkyville, sellainen suodatin?
Ja laserilla pitäisi toimia myös kuten normaalipolarisaatioisellakin VOIMAKKAALLA valolla.- Anonyymi
Tuo tapahtuu latomalla läpinäkyvälle perusmateriaalille kerroksittain materiaalia, jonka taitekerroin poikkeaa perusmateriaalista. Kiikareiden linsseissä usein käytetään yhtä tai kahta kerrosta. Tulos näkyy violetin tai keltaisen tai jonkun muun värisenä heijastuksena. Mitä enemmän kerroksia, sitä terävämmän tai laajakaistaisemman suodattimen voi rakentaa.
Radioaaltojen etenemisen voi estää metalliverkolla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo tapahtuu latomalla läpinäkyvälle perusmateriaalille kerroksittain materiaalia, jonka taitekerroin poikkeaa perusmateriaalista. Kiikareiden linsseissä usein käytetään yhtä tai kahta kerrosta. Tulos näkyy violetin tai keltaisen tai jonkun muun värisenä heijastuksena. Mitä enemmän kerroksia, sitä terävämmän tai laajakaistaisemman suodattimen voi rakentaa.
Radioaaltojen etenemisen voi estää metalliverkolla.Hiukan lisää. Infrapunaheijastuskalvo, jota käytetään ikkunoissa, on tehokas myös mikroaalloilla. Esimerkiksi GPS-signaali ei etene tuommoisen kalvon läpi kovinkaan hyvin. Tuo on huomattu joissakin Airbusin lentokoneissa ja monella lentokentällä.
- Anonyymi
No prismahan hajottaa valon eri aallonpituuksiin eli eri väreiksi, sellaisen avulla varmaankin onnistuisi myös. Linsseillä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No prismahan hajottaa valon eri aallonpituuksiin eli eri väreiksi, sellaisen avulla varmaankin onnistuisi myös. Linsseillä.
Prisma ei muuta valon aallonpituutta vaan ohjaa valossa jo olevat eri aallonpituudet eri suuntiin. Se ei muuta aallonpituuksia mihinkään suuntaan kun siihen tarvittaisiin epälineaarisia optisia komponentteja. Jos prismaan laittaa sisälle menemään yhden aallonpituuden valoa eli monokromaattista valoa niin prismasta tulee ulos aivan samaa yhden aallonpituuden valoa.
Jos olette mielestänne keksineet tavan muuttaa valon aallonpituutta niin laittakaa näkyviin linkki laitteeseen joka tuota menetelmää käyttää. - Anonyymi
EI tämä oli eri asia, jos luet tuosta ylempää, ei aallonpituuden muuttaminen vaan näkyvän valon erotteleminen muista aallonpituuksista.
Lue tuosta ylempää tarkemmin.
- Anonyymi
IR-säteilyn aallonpituus ei IR-kamerassa tai lämpökamerassa muutu, muutoinhan tunnistin lakkaisi toimimasta. Säteily on olemassa siihen saakka, kunnes energia muuttuu lämmöksi ympäristöön absorboituessaan. Kaikki energia muuttuu lopulta lämmöksi jossakin vaiheessa elinkaartaan.
IR-säteily aktivoi tunnistimen kautta näytön, jonka silmä tunnistaa. On siis olemassa ns. ensiöpiiri ja toisiopiiri. - Anonyymi
Kyllä labralaitteissa on aallonpituuden muunnin ei mitään erikoista anyway.
- Anonyymi
Annatko linkin laitteeseen ja toimintamekanismiin, kiitos.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Annatko linkin laitteeseen ja toimintamekanismiin, kiitos.
Taitaa tuo aallonpituudenmuumin olla laser laite, joka kierrättää monokromaattista valoa lähteelle takaisin.
Aallonpituuden muutos, tai sen saattaminen tietyn väriseksi valoksi on mahdollista monokromaattiselle säteilijälle (kaasupurkausvalo), se johdetaan väliaineen läpi, joka absorboi säteilyn ja emittoi sitä eri taajuudella, kyse ei siis ole taajuuden muuttamisesta, vaan sen uudelleen säätelemisestä.
Lämpösäteily, kuten auringon valo, on mahdollista sirota tai hajottaa, mutta taajuuden muutos on abstrakti kysymys, koska lämpösäteily kattaa lähes koko spektrin.
Sieltä voidaan absorboida valikoituja taajuuksia muuksi energiaksi ja emittoida/tai ei se erikseen, tarkoittaneeko tämä sitten taajuuden muuttamista, vai mitä kysymyksellä haetaan.
Jos oletetaan fotonin etenemisen olevan aaltoliikettä, niin sen taajuutta ilman energian muutosta ei voi muuttaa. - Anonyymi
Vastaustasi odotellaan mielenkiinnolla!
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️662228Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.381843Vanhuksen varpaankynsien leikkaus 89 euroa...
Huh huh.......Parturikäynti olisi varmasti ollut 250 euroa? Kallis on suomi nykyään.1711460Viulu vaiennut
Eikö pisnikset suju ? Vai miksi pahin yrittäjä vouhka on "kadonnu" maan alle. 🤣211444Anne Kukkohovi. Myy likaisia alushousujaan.
Kuka ihme ostaa jonkun naisen likaisia alushousuja, menee lujaa kyllä tälläkin housujen myyjällä.751127Nainen, sellaista tässä ajattelin
Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost1771114Kyllä tekee kipeää
Luopua kaikesta mitä on elämässä saavuttanut😞 ei vaan ole enää yhtäkään hiljaista vuorokautta🤬211074Kauanko skuutteja on siedettävä? Ei tietoa liikennesäännöistä, ajellaan miten sattuu ja missä vain.
Kauanko on kestettävä sähköpotkulautojen terrorismismia? Niillä ajelevat eivät tiedä, tai jos tietävätkin, niin eivät vä1041047En mä tiedä mitä tapahtuu
siis tykkäisitköhän musta oikeasti. Ehkä oot pelannu liikaa rahapelejä, ehkä rakastat tyhjiä arpoja.9912- 75898