Tämän kesän helleuutiset

Ensin oli kesäkuussa poikkeuksellisen aikainen hellejakso Keski-Euroopassa. Sitten helteistä uutisoitiin laajalla alueella USA:ssa.
Nyt helteet ovat taas palaamassa Europpaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10891776

En voi mitään sille tunteelle, että helleuutiset ovat pajon yleisempiä kuin pakkasuutiset.

37

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyt tuli ilmastotieteilijältä jälleen kerran silkkaa vertaisarvioitua ilmastotieteellistä faktaa. Taitaa tuolle ylen vertaisarvioituun ilmastotieteelliseen uutiseen perustuvalle viestille olla peräti IPCC:n 97 % konsensus.

      • Tärkeintä on tietysti se, miten ilmastotieteilijä tuntee ja kokee ilmaston ja varsinkin ilmastonmuutoksen. Sanomalehtien kirjoitukset viimekädessä ratkaisevat sen, lämpeneekö ilmasto hurjasti vai hirmuisen hurjasti.


    • Lämpöennätyksistä raportoidaan. Ilmastonmuutoksesta kiinnostuneena en voi olla uutisia noteeraamatta.

    • Jos ei ihmisellä ole mitään ymmärrystä luonnontieteistä eikä vähäisintäkään suhteellisuudentajua, niin sitten voi tulla pakonomainen tarve aivan tavallisten säätietojen kopioimiseen tälle palstalle.

      • Anonyymi

        Nuo vaihtolämpöiset alarmistit heräävät aina, kun on muutama lämmin päivä.
        Ensi viikolla taas hiljenee, kun niiden liike hidastuu viilemämmässä säässä.


      • Näinhän se on. Joku kolmenkymmenen vuoden keskiarvo ei merkitse mitään jos ei edes ymmärrä tai halua ymmärtää mitä keskiarvo tarkoittaa.


      • Anonyymi

        Edelleenkään noilla paikallisilla säätiedoilla ei ole mitään merkitystä.


      • Anonyymi

        Mistäköhän johtuu 1800-luvun kylmyys ja nälkävuodet? Kylmästä kaudesta tietenkin. Ne ja lämpimät kaudet kestävät n 350-400 vuotta.


    • Anonyymi

      "Pariisissa Montsourisin kaupunginosassa lämpötila on noussut 40,6 asteeseen."
      "Edellinen helle-ennätys oli heinäkuulta 1947, jolloin mitattiin 40,4 astetta."

      On siis 0,2 astetta lämpimämpi sää kuin 72 vuotta sitten. Miksi sinä jönssi vouhotat yksittäisistä sääilmiöistä.

      • Anonyymi

        Lisäksi on hyvin tiedossa, että lämpötila suurissa kaupungeissa on jopa pari astetta korkeampi kuin ympäristön maaseudulla, siis keskimäärin kyseisellä alueella.

        Jos esimerkiksi Pariisin lämpöennätys on pikkuisen verran noussut, on syy puhtaasti keskittyneestä kaupunkilämmöstä.
        Pariisiin on tullut miljoona ihmistä lisää 1947 jälkeen - muun muassa satojatuhansia algerialaisia ja vastaavia. Myös autoja, ilmastointilaitteita, busseja ja muita lämmönlähteitä on kerätty tuhottomasti pienelle alalle.
        Siis aivan kuten Suomessa, jossa vihertyperykset pakottavat kansan täyteentuputettuihin kerrostaloihin.

        Vihermanipuloijat johtavat harhaan. Ilmasto ei ole muuttunut viime vuosikymmeninä. Paikallisia vaikutuksia tietysti on (mm. kaupunkilämpö) Nyt vain harhaanjohtavasti esitetään mittaustiedot asumiskeskittymistä, joiden lämpötila tietysti on korkeampi kuin ympäristössä - siis korkeampi kuin keskimäärin.
        Harhaanjohtamisen ohella on vilppiä, kuten Suomen "Kaisaniemen" mittauskäyrä ja sen manipulointi. Siitä joskus toiste.


    • Anonyymi

      Nyt nähtävät hellejaksot ja talvella tulevat pitkät kylmät kaudet ovat enemmänkin polaaripyörteen kenkkuilusta aiheutuvia kuin mistään muusta suoraan osoitettavasta syystä johtuvia. Kun polaaripyörre hidastuu tai hajoaa niin silloin suursään (aivan oikein, SÄÄasiaa, ei ilmastoa!) alueet liikkuvat normaalia hitaammin eli pääsee muodostumaan nytkin havaittavissa olevia ilmiöitä.

      En ole vielä nähnyt osoitettavan että polaaripyörteen hidastuminen tai hajoaminen olisi suoraan yhteydessä ilmastonmuutokseen. Jos joku sellaista tutkimusta on nähnyt niin laittakaa tietoa näkyviin tännekin.

    • Accuweatherin mukaan Pariisissa oli tänään 41,7 astetta lämmintä. Entinen ennätys oli siis tuo edellämainittu 40,4 astetta.

      Saksa: "In Germany, a high of 41.5 C (106.7 F) was recorded at Lingen. Prior to this heat wave, the country's previous record of 40.3 C (104.5 F) was from July 5, 2015."

      • Säätiedot on aina mielenkiintoisia. Kerrotko vielä sen, mikä on ennustettu jään paksuus kahden viikon kuluttua Kallavedellä.


      • Anonyymi
        kenraali kirjoitti:

        Säätiedot on aina mielenkiintoisia. Kerrotko vielä sen, mikä on ennustettu jään paksuus kahden viikon kuluttua Kallavedellä.

        En osaa vastata kysymykseesi, mutta oletan että jään paksuutta voi extrapoloida tuoreiden lämpötilatulosten avulla :
        Eilen oli 7 astetta kylmempää kuin vastaavana päivänä edellisvuonna.
        Tänään on 15 astetta kylmempää kuin vastaavana päivänä edellisvuonna.

        Trendi on vakuuttava, ja puheenjohtajamaa on vertaisarvioinut sen.
        Kun huomenna selviää paljonko lämpötila on laskenut vastaavasta päivästä edellisvuonna, indikoituu Kallaveden jäätymispäivä.
        Likimääräisemmin insikoituu myös jään paksuus 10.8.2019.

        Jäävahvistettu mittausvene (ns. Taajosvene) on jo tervattu ja valmis käyttöön. Lopulla tervalla siveltiin häiritseviä viherolioita.


    • Pariisin lämpöennätys oli sitten 42,6 astetta tänään. Se on 2,2 astetta enemmän kuin vanha ennätys.
      Saksan uusi lämpöennätys on nyt 41,5 astetta, Se on 1,2 astetta enemmän kuin entinen ennätys vuodelta 2015.

      Huhhuh!

      • Miksi tunnet tarvetta noin aivottomaan lässytykseen?
        Tai ehkä kysymys on aivan turha koska vastausta ei tule.


    • Helleuutiset ovat yleisiä vain ja ainoastaan siitä syystä, että niille on olemassa poliittinen tilaus. Jos maailma olisikin lämmennyt noin 1°C/100 vuotta, ei se tilastollisesti vaikuttaisi helteiden määrään ja laatuun millään tavoin eikä riittäisi peljättämään normaalikansalaista, joka vuoden aikana on tottunut jopa -30 asteen lämpötilavaihteluihin.
      Tänäänkin Suomessa on kieltämättä ollut kuuma päivä mutta jossain muualla on sitten ollut sitäkin viileämpää. Alla voitte linkin kuvasta katsoa missä. Pankaa merkille siinä myös globaali poikkeama 0.1°C. Tuon verran globaali ilmasto on siis tänään ollut kuumempi kuin vuosina 1979-2000 keskimäärin.

      https://climatereanalyzer.org/wx/DailySummary/#t2anom

      • Anonyymi

        Mutta kyllä CO2 silti absorboi ja aiheuttaa lämpenemistä - jonkin verran.


      • Anonyymi

        Olen myös seuraillut tuota linkin esittämään poikkemaa vuosien 1979-2000 keskiarvoista. Osaako kukaan selittää miksi puhutaan että tästä heinäkuusta tulee taas ennätyslämmin? Globaali poikkeama on kuitenkin ollut maltillinen viime viikkoina eli noin 0,1 - 0,3 astetta.


      • Jos jossain on lämmintä, niin se johtuu ilmastonlämpenemisestä. Jos jossain on kylmää, niin se johtuu ilmastonlämpenemisestä. Äreisilmiötä pukkaa taas.


    • Anonyymi

      Nyt meinaa tulla paniikki!
      Minne se hiilidioksidi nyt meni muutamassa tunnissa?

    • Tasavallan varatuomari, tuo asiantuntevim ilmastotiedemiehemme, on todistanut äkillsen ja odottamattoman ilmastonlämpenemismuutoksen Naantalissa:
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006187624.html

      Tällälailla se ilmastonlämpeneminen näkyy jo.
      '

    • Mittaushistorian lämpöennätykset tehtiin Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa.

      • Alarmistille tulee taas syksyllä tänäkin vuonna kova paikka kun hiilidioksidi vähenee ja ilmasto viilenee niinkuin Suomessa on jo tapahtunut ihan notmaalina kesäpäivänä. Aika hurjaa tuommoinen kymmenien asteiden pudotus lämpötilassa yhdessä päivässä.


      • Anonyymi
        kenraali kirjoitti:

        Alarmistille tulee taas syksyllä tänäkin vuonna kova paikka kun hiilidioksidi vähenee ja ilmasto viilenee niinkuin Suomessa on jo tapahtunut ihan notmaalina kesäpäivänä. Aika hurjaa tuommoinen kymmenien asteiden pudotus lämpötilassa yhdessä päivässä.

        Ei asiassa ole mitään kummallista.
        Tehtaat on olut kesälomilla kiinni, eivätkä ole tupruttaneet hiilidioksidia ja paikallinen Coriolisvoima on puhaltanut loputkin hiilidioksidit jonnekin Euroopan taivaille, joten kylmää tulee runsaasti säteilemällä, kun hiilidioksidi ei ole lämmittämässä.


    • Anonyymi

      Jönssillä poistatuspaniikkia kun hänen mittaushistoriansa pituus asetetaan perspektiiviin.

      • Akuankkalimkkiä puskee jälleen.


    • Anonyymi

      Grönlannissa 30.7.2019 jäätikön sulamista on merkitty tapahtuvan yli 50% alueella koko jäätikön pinnasta. Sitä se käristyskupoli teettää kun se saapuu jäätikön päälle...

      • No se tietenkon merkitsee sitä että Grönlannista jäät sulavat ensi viikolla tai viimeistään jouluun mennessä.


      • Anonyymi

        Paikoitellen on pikkasen lumi pinnasta kostunut niin satelliitti tulkitsee se sulaneeksi. Summit tällä hetkellä -8 astetta ja yöksi -14. Samanlaista säätä on luvassa seuraavat 10 päivää, joten ei siellä mikään sula. Ei raukat alarmistit vieläkään tajua, että siellä on jäätikön päällä monikymmenmetrinen lumikerros. Ei siihen muutaman päivän lämpöasteet tee muuta kuin korkeintaan hankikelit.


    • Anonyymi

      Kyllä ilmastonmuutos on faktaa ja sitähän kukaan eikä koskaan ole väittänyt ettei näin olisi.
      Kuitenkin nyt mediaa myöten ollaan joko epätietoisia tai tahallaan epätietoisia kun halutaan vihreää kannatusta .
      Ihmisen osuus ilmastonmuutokseen globaalisti on alkuperäinen keskustelun lähtökohta.
      Ja siinä ainakaan vielä ei ole ennusteet osuneet muuta kuin metsään .
      Sama vaahto kuin 80 luvun happosateista vihreät painatti julisteita 2020 luvulla Suomessa ei kasva metsää!
      1920-30 luvulla syntyneet ihmiset puhuvat miten ilmasto kylmeni tultaessa 50 60 luvulle myös monissa saastuttavien tehtaiden äärellä usassa.
      Ilmaston luontaiset muutossyklit ovat tieteen mukaan 100%-90% syy ilmaston muutokselle tutkijoiden arvioista johtuen .mutta faktaahan tästä ei ole koska jo mittausjakso pituusmäärittely tuottaa ongelman joka on Ylellä 1päivä ja tieteessä usein käytetty 30vuotta joka monen tutkijan mielestä on liian lyhyt jakso mutta vaikea saada globaalia dataa vaikka 150vuotta sitten kun useissa maissa ei ollut mitään ilmastotiedettä eikä musiikkimaailmassa ole vieläkään.
      On tarkoituksen mukaista sotkea asioita .ympäristön suojelu on eri asia kuin ilmastonmuutos
      On kuitenkin poliittisesti tärkeää mikä linja valitaan kun ilmastopolitiikan maksaa kansa ja se vaatii suuremmat rahat kuin kukaan tajuaa.
      Globaalit päästöt jatkaa kasvuaan vaikka Eurooppa yrittää suitsea kuin kansalaisia
      Usa on ainoa joka mantereista on pystynyt vähentämään päästöjään.
      Saksan tuhoisa ydinvoimapäätös lisäsi päästöjä ja teollisuuden jatkuva ulosajo Euroopasta lisää merkittävästi päästöjä.
      Huikein arvio että sama tehdas Kiinassa 50kw lisää päästöjä yli kaksinkertaisesti verrattuna pohjoismaiseen teollisuuslaitokseen ja lisäksi kaikki tuonnista tulevat saasteet .merien kuormitus.lentoliikenne ja rekka ralli Euroopan sisällä.
      Kulutustottumusten muutos on hyvä asia mutta päästöjen osalta mitätön .
      Saksan autoilun lopettaminen 86miljoonan maassa joka on autoilun getto ei vähennä päästöjä 0.38% enempää ja sen vaikutus ilmastoon tuskin vaikuttaa juurikaan.
      Päästöt vähenee koko ajan autoilun piirissä ja kasvaa teollisuudessa paitsi Aasiassa autoihinkin päästöt kasvaa.

      • Anonyymi

        Usa ei ole manner.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usa ei ole manner.

        Wikipediasta lainattua:

        Yhdysvaltain kokonaispinta-ala on 9 826 630 km², mistä maata on 9 161 923 km² ja vettä 664 707 km². (Pinta-alaan lasketaan mukaan Yhdysvaltain ”manneralue” ja Alaska sekä Havaiji.)[1] Se on pinta-alaltaan maailman kolmanneksi suurin valtio.[11]

        Mantereen sisäosia hallitsee laaja tasankoalue, joka ulottuu Meksikonlahdelta Kanadan rajalle ja sieltä Alaskaan. Se jaetaan kolmeen osaan: Atlantin ja Meksikonlahden rannikkotasankoihin, sisämaan Suuriin tasankoihin ja Kanadan kilpeen.


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      192
      4622
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2883
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      137
      2294
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      332
      2290
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1536
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1451
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      32
      1370
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1200
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe