Hyvä talvirengas cycloon

Anonyymi

Ehdotelkaa hyvää nastarengasta jolla pärjää talven vaihtelevilla keleillä, rengas tulee cyclocrossiin auratuille teille. Kuinka leveällä / kapealla pärjää, mikä merkki ja malli on todettu hväksi hinta/laatu-suhteeltaan.

12

822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomi tyres w240. Pitää hyvin, leveys on makuasia. Jäällä hyvä, lumessa raskas.

    • Anonyymi

      Suomi tyres w240 on hyvä talvirengas. Kesäominaisuudet ovat sitten vastaavasti huonot. Kulkee huonosti ja huono tuntuma kesärenkaaseen verrattuna.

      Renkaan leveys kannattaa valita kaikilla talvirengas malleilla niin leveäksi kuin helposti mahtuu. Ehkä sellanen vähintään sentti pitää jättää tyhjää, että hiekoitus sepeli ym. mahtuu pyörimään lokarien alla yms.

      Jos ajat pk-seudulla tai rannikolla, niin paljon nastoja. Lapissa voisi pärjätä jopa kitkoilla, kun jääkelit ovat harvassa?

      Jos ajat paljon, niin kovametallinastat kestää parhaiten.

      Sitten loppuun mutinaa fillarista. Osta talveksi joku solifer/insera yksivaihteinen peruspyörä ja laita talvirenkaat siihen. Peruspyörän hallittavuus liukkaalla on parempi kun siinä on käsillä vähemmin painoa.

      • Anonyymi

        Vielä jatkoa.

        Tuosta ehdotetusta w240 mallista on ainakin itsellä hyvät kokemukset. Kestää hyvin käyttöä. Pitää hyvin jäällä ja auratulla kelvillä. Jos on oikein jäistä niin noiden kanssa on helpompi ajaa fillarilla kuin kävellä ja liukastella.

        Toisaalta nuo rullaa huonosti. Saa polkea myös alamäet.

        Jos ottaa egon päälle, että muut menee ohi, niin kevyemmin rullaavaavat schwalbet voisivat olla paremmat?


    • Anonyymi

      Ääni Schwalbe renkaille.

      Suomi Tyres on ilmeisesti mennyt konkurssiin. Lisäksi löysin tietoa että renkaan runko tuli Taiwanista, mutta se nastoitettiin Lieksan tehtailla. Se siitä "Made in Finland" brändistä.

      • Anonyymi

        Tämähän on kauheaa! Näin näyttää tapahtuneen. Reinot vei renkaatkin vaineeseen. Tilauskanta Lieksassa oli kuulemma hyvä. Toivottavasti homma jatkuu. Kotimaista työtä aina tarvitaan.


    • Anonyymi

      Itsellä kolme talvea ollut työmatkakäytössä Nokian Gazza Extreme 294 54-622, kestänyt hyvin tappajasepelin koska nastat ja nappulakuvio sen verran korkeat ettei sepeli ylety kaivautumaan renkaaseen, hyvä pito muhkuraisella jäätyneellä sohjolla yms. kun paineet noin 2 bar. Miinuksena erittäin suuri vierintävastus jos vähänkin lunta.
      Ihan tyydyttävä kompromissi vaihtelevaan Suomen talveen jossa maa voi olla mustana mutta jäisenä monta päivää ja välillä sitten lunta ja sohjoa.

      Schwalben Marathon Winteristä (40-622) on myös kokemuksia ja vierintävastushan noilla on huomattavasti pienempi koska kapeampi rengas, sileämpi kuvio ja ilmanpainetta enemmän, nastojen pysyvyys oli huonompi kuin Nokian renkaissa. Schwalbella oli ongelmana myös sepeli joka lävisti renkaat muutamaan otteeseen vaikka kuulemma pistosuojattuja renkaita ovat. Voi olla että uudemman sukupolven Marathon Wintereissä parempi pistosuojaus, nuo omat renkaat olivat käytössä noin 2010-2015.

      Ehkä talven tai pari näillä Nokialaisilla vielä pärjää, nastoja lähtenyt ehkä noin 1/3 pois ja nappulakuviosta suurinpiirtein saman verran jauhautunut pois. Suurinpana syyllisenä renkaan kulumiselle viljalti pyöräteille levitetty sepeli.

    • Anonyymi

      Paljonko nastoja tarvitsee käytännössä cyclocrossiin pääkaupunkiseudulla että pysyy varmasti talvella eri keleissä pystyssä? Onko 120 nastaa liian vähän ja 240 nastaa se oikea määrä? Ajaako joku onnistuneesti 120 nastalla, se rullaisi paremmin maantiellä.

      • Anonyymi

        120 nastaisilla renkailla ajelin viime talven Turun seudulla. Ennakoinnilla ja hyvällä ajotaidolla ei kaatumisia. Cyclo ei liukkaalla ole paras vaihtoehto, maastopyörä ja varsinkin fatti menee menojaan kun esim lunta ja sohjoa tiellä tai jäisiä uria. Ensi talvi tarkoitus ajaa sähkmaasturilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        120 nastaisilla renkailla ajelin viime talven Turun seudulla. Ennakoinnilla ja hyvällä ajotaidolla ei kaatumisia. Cyclo ei liukkaalla ole paras vaihtoehto, maastopyörä ja varsinkin fatti menee menojaan kun esim lunta ja sohjoa tiellä tai jäisiä uria. Ensi talvi tarkoitus ajaa sähkmaasturilla.

        Pyörän geometrialla saattaa olla myös jonkin verran vaikutusta etupään pitoon jäällä. Ajelin talviajoa pitkään Tunturi Prego:lla jossa ns rento ajoasento. Varmuus ja pito jäisellä tiellä oli mielestäni paljon parempi kuin myöhemmin hankkimallani 29" maastopyörällä jossa ajoasento enemmän edessä makaava. Myös tienpinnan epätasaisuus haittasi vähemmän Tunturilla. Kummassakaan ei jousitusta edessä.


    • Anonyymi

      Ilman muuta 240 nastaa. Vähemmällä tulee tasapaino ongelmia

    • Anonyymi

      Entäs hyvä talvirengas Gravel-fillariin?

      • Anonyymi

        Riippuu siitä mitä haluaa?

        Jos arvostat nopeutta kelvillä ja jääpitoa niin joku 50 millinen scwalben 240 nastaisena olisi hyvä?

        Jos haluat äärimmäisen pitävän äärimmäisen talvirenkaan niin "ice spiker" tai vastaava rengas jossa on joka nappulassa nasta.

        Jos arvostat kestävyyttä ja talvipitoa kelvillä niin suomi tyres 240 nastaisena on hyvä.

        Jos asut sisämaassa ja/tai satunnaiset pahimmat pääkallokelit voi jättää väliin niin contin kitkarenkaat olisi hyvät? Voi rauhassa ajella talvirenkailla keväällä ja syksylläkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe