piilo proteinia

Eilen taas tuli seurattua yleisö tapahtumassa suomalaisia 15-40 vuotiaita ja toden totta tilanne järkyttää minua .Olen itse käynyt kouluja pää asiallisesti 80 luvulla ja muistan kaikki ns.läskit koko ylä asteelta joita oli ehkä 5 /140 oppilaasta,mutta kun vertaa sen ajan pullukoita tämän päivän pullukoihin niin nehän oli ihan normaaleja vaan lievästi pyöreita,liikunnallisia reippaita lapsia/nuoria.

Mikä on muuttunut vuosien aikana? -kaikki-liikutaan vähemmän ja syödään epäterveellisesti ,senhän me jo tiedämmekin,mutta mitä me syömme?

vastaukseni on ,proteini.

Mutta sehän on tärkeää kasvavalle ihmiselle ,eikö vain?

Kyllä,mutta rajansa kaikella ja varsinkin kun liikunnan määrä on vähentynyt ,tarkoitan ,että 80 luvulla vielä mentiin kouluihin jalkaisin,pyörällä ,talvella hiihtäen tai potkukelkalla niin jo pelkästään koulumatkalla poltettiin kaloreita,ei ollut mopo autoja yms.parkkipaikoilla.

Sitten minun ydin asiaani,yksinkertaisesti ruoka,mikä on muuttunut 30 vuodessa,siinäkin melkein kaikki ,silloin K-kaupan Väiski valmisti sian lihasta juhla ateriota ,syötiin läski soosia ja jopa pullaakin,eipä puhuttu haitta vaikutuksista .

Syytän eniten elintarvike teollisuutta Suomalaisten lihavuudesta,eli proteinin yliannostuksesta,puhumattakaan erilaisita lisä proteini valmisteista joihin lukeutuu suurimäärä eri valmisteita;patukoita ,jauheita,smuutieita yms.
Pidön yhtenä syynä energian ja proteinin väärää suhdetta ongelmana,liika proteini kehossa rasvavaksi ,kun emme pysty käyttämään kaikkea proteinia mitä syömme hyväksi.Huono esimerkki elintarvikkeista on kun luullaan,että esim valkoinen liha on ihmiselle parempi vaihtoehto,sehän on käytänössä liikkuvalle (tai vielä huonompi vähemmän liikuntaa harrastavalle)ihmiselle huonompi kuin mitä rasvainen vaihtoehto.

Miksikö? ihmisen pitäisi syödä energian tarpeen täyttämiseksi,kun syömme vähä energista esim.lihaa niin syömme suhteessa liikaa proteinia joka edellämainitulla tavalla muuttuu taas rasvaksi ihmiskehossa ,eli olisi parempi syödä rasvaa sisältävää lihaa,mutta vähemmän silloin saisimme päivittäisen energia/valkuisaine tarpeen tyydytettyä tasapainoisemmin jolloin ihmisen kehon toiminta on balansissa.

Tavallaan ymmärrän teollisuuden ja kaupan halun tuoda erivaihto ehtoja markkinoille ,nimittäin valkoisen lihan tuotanto on paljon edullisempaa kuin muiden ja jalostuksella pystytään kilpailemaan esim.punaisen lihan kanssa ja saadaan kilpailukykyinen tuote ,ja volyymin kautta parempaan taloudelliseen lopputulokseen.se on tämän päivän businesta.
Ilmoita


4 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Koulustasi on kulunut ihan liian pitkä aika.

Välimerkit, yhdyssanat ja kirjoitusvirheet haittaavat ymmärrystä. Tosin koko juttu oli erittäin sekava ja vailla mitään selkeää johtolankaa.
1 VASTAUS:
Ei kai vaan osunut piikki omaan roikkuvaan napaan?
+Lisää kommentti
Selkeä johtolanka tuossa on se ,että ruokailutottumukset on menneet väärään suuntaan ,tarkoittaen sitä että ennen syötiin terveellisemmän .
Ilmoita
80 luvulla ei ollut mopoja?????????
Kyllä oli kun kuuntelee työkavereiden juttuja. He olivat nuoria mopopoikia 70-80 luvuilla. Eli paskaa puhut.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

piilo proteinia

Eilen taas tuli seurattua yleisö tapahtumassa suomalaisia 15-40 vuotiaita ja toden totta tilanne järkyttää minua .Olen itse käynyt kouluja pää asiallisesti 80 luvulla ja muistan kaikki ns.läskit koko ylä asteelta joita oli ehkä 5 /140 oppilaasta,mutta kun vertaa sen ajan pullukoita tämän päivän pullukoihin niin nehän oli ihan normaaleja vaan lievästi pyöreita,liikunnallisia reippaita lapsia/nuoria.

Mikä on muuttunut vuosien aikana? -kaikki-liikutaan vähemmän ja syödään epäterveellisesti ,senhän me jo tiedämmekin,mutta mitä me syömme?

vastaukseni on ,proteini.

Mutta sehän on tärkeää kasvavalle ihmiselle ,eikö vain?

Kyllä,mutta rajansa kaikella ja varsinkin kun liikunnan määrä on vähentynyt ,tarkoitan ,että 80 luvulla vielä mentiin kouluihin jalkaisin,pyörällä ,talvella hiihtäen tai potkukelkalla niin jo pelkästään koulumatkalla poltettiin kaloreita,ei ollut mopo autoja yms.parkkipaikoilla.

Sitten minun ydin asiaani,yksinkertaisesti ruoka,mikä on muuttunut 30 vuodessa,siinäkin melkein kaikki ,silloin K-kaupan Väiski valmisti sian lihasta juhla ateriota ,syötiin läski soosia ja jopa pullaakin,eipä puhuttu haitta vaikutuksista .

Syytän eniten elintarvike teollisuutta Suomalaisten lihavuudesta,eli proteinin yliannostuksesta,puhumattakaan erilaisita lisä proteini valmisteista joihin lukeutuu suurimäärä eri valmisteita;patukoita ,jauheita,smuutieita yms.
Pidön yhtenä syynä energian ja proteinin väärää suhdetta ongelmana,liika proteini kehossa rasvavaksi ,kun emme pysty käyttämään kaikkea proteinia mitä syömme hyväksi.Huono esimerkki elintarvikkeista on kun luullaan,että esim valkoinen liha on ihmiselle parempi vaihtoehto,sehän on käytänössä liikkuvalle (tai vielä huonompi vähemmän liikuntaa harrastavalle)ihmiselle huonompi kuin mitä rasvainen vaihtoehto.

Miksikö? ihmisen pitäisi syödä energian tarpeen täyttämiseksi,kun syömme vähä energista esim.lihaa niin syömme suhteessa liikaa proteinia joka edellämainitulla tavalla muuttuu taas rasvaksi ihmiskehossa ,eli olisi parempi syödä rasvaa sisältävää lihaa,mutta vähemmän silloin saisimme päivittäisen energia/valkuisaine tarpeen tyydytettyä tasapainoisemmin jolloin ihmisen kehon toiminta on balansissa.

Tavallaan ymmärrän teollisuuden ja kaupan halun tuoda erivaihto ehtoja markkinoille ,nimittäin valkoisen lihan tuotanto on paljon edullisempaa kuin muiden ja jalostuksella pystytään kilpailemaan esim.punaisen lihan kanssa ja saadaan kilpailukykyinen tuote ,ja volyymin kautta parempaan taloudelliseen lopputulokseen.se on tämän päivän businesta.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta