Tekevätkö kaikki uskovaiset syntiä?

Anonyymi

Olen jutellut eri uskovien kanssa viime aikoina. Nämä veljet ovat olleet uskossa kymmeniä vuosia. Aiemmin tunsin sisaria, jotka olivat olleet uskossa hyvin kauan. Nyt en enää pidä yhteyttä sisariin enkä veljiinkään, mutta nämä pitävät yhteyttä minuun.

Tunnustin veljille, että en edes uskovaisena saarnaajana pystynyt elämään Raamatun ohjeiden mukaan vaan lankeilin ja tein syntiä. Saarnaajana tiesin muidenkin saarnaajien lankeilevan silloin tällöin jopa vakaviin synteihin kuten juopotteluun ja aviorikoksiin: porno ja masturbointi olivat ihan tavallista.

Nämäkin veljet - jotka jo entuudestaan tunsin - sanoivat, että eivät ole voineet elää Jumalan tahdon mukaan vaan ovat tehneet virheitä ja käytännön syntiä uskovaisena ollessaan. Mistä tämä johtuu: että uskovaiset eivät voi elää syntiä tekemättä?

Ainoat täysin ilman lankeemuksia ja syntiä elävät uskovaiset ovat menestysteologeja. Heidän rahanihimonsa, ahneutensa, huijauksensa, petoksensa ja valheensa ovat ilmeisiä ulkopuolisille, mutta itse he eivät omia syntejään ja syntistä luontoaan lainkaan huomaa.

Tekevätkö siis kaikki uskovaiset syntiä? Mitä mieltä olette? Ja millaista syntiä? Pelkkää himoa ja ajatusten tai sanojen tasolla olevaa syntiä vai pahempaa: synnillisiä tekoja, jopa haureutta, valehtelua, päihteiden väärinkäyttöä ja aviorikoksia? Kuinka paljon tai kuinka kauan? Silloin tällöin, jatkuvasti vai jaksoittain "huonoina tai heikkoina aikoina"?

64

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      1Joh.3:9. 5:18 Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä; vaan Jumalasta syntynyt pitää itsestänsä vaarin, eikä häneen ryhdy paha. 1Joh.2:1. Saarn.7:21 Sillä ei ole maan päällä ihmistä niin vanhurskasta, että hän tekisi vain hyvää eikä tekisi syntiä. 1Kun.8:46. 2Aik.6:36. Sanal.20:9.

    • Anonyymi

      Hiljaista on.Eivät nämä pyhät ole tehneet syntiä,miten sinä uskallat kysyä näiltä täydellisiltä.Minä olen tehnyt syntiä,mutta nyt olen täysin muuttunut nainen.Olen käynyt läpi tulen,jossa kulta puhdistetaan.Se,että nöyrtyy ja myöntää syntisyytensä ,äläkä täst edes syntiä tee,sanoi Jeesus.Totta kai meillä on taistelu,joudumme Jeesuksen nimessä vastustamaan.Rehellinen itselle ja muille.

      • Anonyymi

        Meillä Hell SRK ssa uskova on vapautettu uudestisyntymässä saatanan ja synnin orjuudesta Pyhän Hengen vapauteen, jolloin uskovalla on mahdollista Jeesuksessa elää synnistä vapaata elämää. Se on ristinkuoleman tie, jossa vain kuolema lihalle auttaa, sillä eihän kuollut himoitse synnillisiä tekoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä Hell SRK ssa uskova on vapautettu uudestisyntymässä saatanan ja synnin orjuudesta Pyhän Hengen vapauteen, jolloin uskovalla on mahdollista Jeesuksessa elää synnistä vapaata elämää. Se on ristinkuoleman tie, jossa vain kuolema lihalle auttaa, sillä eihän kuollut himoitse synnillisiä tekoja.

        Teillä helluntaiseurakunnassa!!!!Kun niitä uskovia on muuallakin.Hellareiden suurin synti on ylpeys ja rakkaudettomuus.Joka tietää tehdä hyvää,eikä tee,se on hänelle synniksi.


    • Anonyymi

      Joh.8:11 Biblia Hän sanoi: Herra, ei kenkään. Niin Jesus sanoi: en minä myös sinua tuomitse: mene, ja älä silleen syntiä tee. Job.14:4. Ps.14:3. Room.3:10-17.

    • Anonyymi

      Ihmisen on aivan mahdotonta olla syntiä tekemättä, siis aivan mahdotonta !!!

      Jos ei joku muuten asiaa ymmärrä, niin otetaan pari Raamatunpaikkaa, jotka asian selvästi kertovat:

      Room. 14:23 mutta joka epäröi ja kuitenkin syö, on tuomittu, koska se ei tapahdu uskosta; sillä kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä.

      Siis mitä siinä sanottiinkaan:

      " Kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä. "

      Eli jos uskova vähänkin epäröi ja tekee jotakin, niin sekin jo on syntiä !

      Meillä pitäisi olla Kristuksen, eli Jumalan Usko, ja sen kautta meidän tulisi omistaa kaikki Jumalan lupaukset, yhtään edes epäröimättä, kyetäksemme synnittömyyteen.

      Mark. 11:23 Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: 'Kohoa ja heittäydy mereen', eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi.

      Eli kuten sanoin, ei kukaan ihminen tuon mukaan kykene täysin synnittömään elämään, se on sula mahdottomuus vajavaiselle ja heikkouskoiselle ihmiselle.

      No, mennään sitten toiseen asiakokonaisuuteen:

      Kyetäkseen synnittömyyteen, uskovan tulisi AIVAN KAIKESSA tietää Jumalan tahto ja sitten kyetä sen mukaan toimimaan, siis yhtään mitään ei tulisi tehdä vastoin Jumalan tahtoa, tai jättää tekemättä Hänen tahtoaan.

      Sillä kaikki Jumalan tahdon vastainen toiminta on syntiä, ja Jumalan tahdon tekemättä jättäminen on myös syntiä.

      Eli kyetäkseen synnittömyyteen ihmisestä pitäisi olla tullut Itse Jumala !

      Uskovasta olisi pitänyt tulla siis Jumala, eikä kenestäkään ihmisestä tule Jumalaa, ei sitten millään, sillä me olemme luotuja emmekä Luoja eli Kaikkitietävävä !

      Ihmisen siis tulisi olla Kaikkitietävä Jumala, kyetäkseen synnittömään elämään !

      Tämä on Raamattua tutkineelle niin selvä asia, että se ei jätä epäilyille mitään sijaa !

      Mutta täälläkin on moni "uskova" itse väittänyt siis kyenneensä jo jopa vuosikymmenien ajan täysin synnittömään elämään !

      Huh huh sentään !

      Mutta tuohan kertoo vain sen "uskovan" syvästä sokeudesta, ja siitä, että Pyhän Hengen pyhityksessä sellainen ihminen ei ole elänyt ollenkaan.

      Siis kun Pyhä Henki opettaa ja avaa Sanan kautta uskovalle Totuutta, niin sen kautta ja avulla uskova näkee yhä selvemmin oman syntisyytensä määrän ja oman puhdistumattomuutensa, eli uskovalle käy yhä vain selvemmäksi se, että juuri hän on kurja ja köyhä ja alaston ja viheliäinen, ja uskova voi turvata yksin Jumalan Armoon ja Kristuksen ristintyöhön ja kalliiseen sovinto vereen ja anoa anteeksi syntejään, joihin on langennut ja yhä lankeaa ja myös niitä syntejään, joille hän vielä itse on yhä sokea !

      Siis tähän tilaan johdattaa Pyhä Henki, eli uskova näkee olevansa ja riippuvansa täysin Herran armon varassa.

      Näille "synnittömille" ja "täydellisille" Sana sanoo sen, että mihin heidän tulisi tulla:

      15 Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava!
      16 Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos.
      !!
      17 Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.
      !!
      18 Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.

      Siis Hengen pyhityksessä elävä uskova jo näkee itse itsensä oikein eli hyvin vajavaisena ihmisenä, eli juuri tuollaisena viheliäisenä köyhänä ja kurjana ITSESSÄÄN.

      Eli me olemme ITSESSÄMME ruti köyhiä, mutta Jumala on rikas antaja !

      2. Kor. 4:7 Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.

      Mutta nuo umpisokeat "synnittömät" ja "täydelliset" eivät siis näe itse itseään oikein, vaan kuvittelevat itse itsestään totaalisen liikoja, eli oikeasti he siis sanovat tullensa jopa Kaikkitietäviksi Jumaliksi !

      Pahasti ovat siis Totuuden ja todellisuuden kadottaneet, nuo "synnittömät" !

      • Anonyymi

        Raamattu on todella hyvä opas taivastiellä. Mitä se sanoo mm.. uskovien synneistä
        Selvät tekstit esim. 1 Joh. 1:7-10 ja 2:1, 2 ja 12. Näin saa vaeltaa valossa ja synnit anteeksiannettu. Rauha sydämessä.

        Ei pidä tehdä syntiä tahallaan. Siitä ei hyvä seuraa. Lankeaminen toi tapahtua, mutta on tehdä parannus. Silloin saa synnit anteeksi.


    • Anonyymi

      Niin ja aloittajalle vinkkinä vielä se.

      Että me voimme arvioida ja nähdä tämän "synnittömyys" asian kautta sen "uskovaksi" itseään nimittävistä, että kuka elää Hengen pyhityksessä ja kuka taas ei elä !

      Eli "synnittömät" ovat siis ne, jotka eivät elä Hengen pyhityksessä, ja siksi he ovat umpi sokeita omilla synneilleen !

      Toki osa voi nähdäkin syntinsä, mutta silti kieltävät ne ja ovat siis ulkokultaisia vain, ja se on paha vaarallinen asia, joka nopeasti leviää Seurakuntaan ja hapattaa koko taikinan.

      Siksi Paavali puuttui Pietarinkin ulkokultaisuuteen niin voimakkaasti:

      11 Mutta kun Keefas tuli Antiokiaan, vastustin minä häntä vasten kasvoja, koska hän oli herättänyt suurta paheksumista.
      12 Sillä ennenkuin Jaakobin luota oli tullut muutamia miehiä, oli hän syönyt yhdessä pakanain kanssa; mutta heidän tultuaan hän vetäytyi pois ja pysytteli erillään peläten ympärileikattuja,
      13 ja hänen kanssaan lankesivat ulkokultaisuuteen muutkin juutalaiset, niin että heidän ulkokultaisuutensa tempasi mukaansa Barnabaankin.
      14 Mutta kun minä näin, etteivät he vaeltaneet suoraan evankeliumin totuuden mukaan, sanoin minä Keefaalle kaikkien kuullen: "Jos sinä, joka olet juutalainen, noudatat pakanain tapoja etkä juutalaisten, miksi sinä pakotat pakanoita noudattamaan juutalaisten tapoja?"

      No mutta me siis näemme ja erotamme nöyrät, pyhitys elämää elävät uskovat juuri siitä, että he näkevät ja tunnustavat syntinsä, eivätkä aivan varmasti väitä tulleensa synnittömiksi !

    • Anonyymi

      mikään lahko-uskovaisuus ei tee ketään paremmiksi.

      vaikka antavat itsestään "kiilto kuvan. . ."

      • Anonyymi

        Kuka ei ole "lahko-uskovainen" ?

        Sekö, joka ei kuulu sinun omaan lahkoosi ?


      • Anonyymi

        Sori meni väärin päin epähuomiossa:

        Sekö, joka KUULUU sinun omaan lahkoosi, ei olekkaan "lahko-uskovainen" ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sori meni väärin päin epähuomiossa:

        Sekö, joka KUULUU sinun omaan lahkoosi, ei olekkaan "lahko-uskovainen" ?

        Ei nämä ymmärrä mitään lahkoista kunhan hokevat samoja fraaseja joita isiltään j apapeiltaan ovat kuulleet, hevosmiesten toimiston säestyksellä, sitä sanotaan suomessa kristillisyydeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nämä ymmärrä mitään lahkoista kunhan hokevat samoja fraaseja joita isiltään j apapeiltaan ovat kuulleet, hevosmiesten toimiston säestyksellä, sitä sanotaan suomessa kristillisyydeksi.

        No, määritä siis lahko /eriseura / puolue !

        Kun kerran sanot kaiken oikein tietäväsi !


    • Lankeaminen ja synnissä eläminen ovat kaksi eri asiaa. Uudestisyntyneessäkin uskovassa on heikko liha. Tämän heikkouden vuoksi uskovakin saattaa tahtomattaan langeta. Mutta tekee lankeamisen jälkeen parannusta. Tätä koskee mm. seuraava Raamatun sana:

      Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, me eksytämme itsemme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jos sanomme, ettemme ole tehneet syntiä, teemme hänestä valehtelijan eikä hänen sanansa ole meissä.
      1. Johannes 1:8‭-‬10 FINRK
      https://bible.com/bible/1745/1jn.1.8-10.FINRK

      • Anonyymi

        Eikös juuri uskovia kehoiteta Raamatussa naulitsemaan heikko liha ristille?


    • Anonyymi

      Ei uskovainen tee synti. He on saaneet synnit vapaus.

      • Anonyymi

        Herää jo harhoistasi ja vapaudu noista valheistasi !

        Valehtelu on syntiä !!!


    • Anonyymi

      KR 1933/-38 1.Samuelin kirja: 12:10
      Niin he huusivat Herraa
      ja sanoivat:
      'Me olemme syntiä tehneet,
      kun hylkäsimme Herran
      ja palvelimme baaleja [ja palvelleet vatsaamme, ahneutta, nyt baal allahia]
      ja astarteja;

      mutta vapauta nyt meidät vihollistemme käsistä,

      niin me palvelemme sinua.'

    • Anonyymi

      Synti on hylätä Jumala. Jos ei hylkää Jumalaa, ei ole syntiä.

    • Anonyymi

      Teen sitä syntiä mitä en halua tehdä, mutta pyrin etten tekisi.
      Synnin tekemisestä tulee huono omatunto ja pahaolo.

      Viime aikoina olen ollut toisinaan hyvinkin kiusattune etenkin pahojen ajatusten suhteen ja kateuden ja katkeruuden suhteen. Monta kertaa on välähtänyt päässäni, että lihanuijalla listin pöytää vastan nuo pahat tuntemukseni, kun ne niin tympii ja kiusaa.

      • Anonyymi

        Sinulla synnit jäävät siis pelkästään ajatusten eli pahojen himojen tasolle!

        Hienoa!

        Onko muita, jotka eivät tee syntiä käytännön tekoina tai laiminlyönteinä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla synnit jäävät siis pelkästään ajatusten eli pahojen himojen tasolle!

        Hienoa!

        Onko muita, jotka eivät tee syntiä käytännön tekoina tai laiminlyönteinä?

        No teen ihan tekoinakin ja ihan liikaa. Sanon rumia asioita hermostuksissani ihmisille. Ei tässä kuule ole mitään hienoa tai ylemmyyden tuntoa päässyt kehittymään syntien tekemättömyyksien vuoksi. Teen koko ajan syntiä.


    • Anonyymi

      Langenneina ihmisinä emme voi täysin käsittää synnin olemusta, mutta Jumalan Sanan perusteella ja Pyhän Hengen avatessa ymmärrystämme voimme ymmärtää siitä riittävästi voidaksemme pelastua iankaikkiselta kuolemalta, jonka synti aiheuttaa. Syntihän ilmeni kaikkeudessa alunperin enkeliruhtinas Luciferin ylpistymisellä ja ihastumisella omaan kirkkauteensa ( Jes. 14 & Hes. 28). Ihmisen syntiin lankeemus tämän samaisen Luciferin vaikutuksesta on taas kuvattu 1. Moos. 3. luvussa. Raamatullinen opetus synnin taudista ihmisen sielussa ja ruumiissa (oikein ymmärretty perisynti, krooninen viheliäisyys) jokaisessa Aadamin ja Eevan jälkeläisessä löytyy mm. seuraavista raamatunkohdista: Room 5:12, 18-19; Ps. 51:7; 1.Moos 8:21; Job 14:4; Jer 17:9; Room 3:9-12, 23 ; Saarn. 7:21; 1.Kun 8:46; Matt 15:19.

      Vanhassa testamentissa käytetään synnistä useimmin jotain kolmesta sanasta:
      * hatta’t ja verbistä hata, jonka perusmerkitys on ´mennä ohi maalin, eksyä tieltä´; tehdään ihan tahtomatta, ”primitiivireaktiona” pahuuksia/virheellisiä valintoja ja ajatuksemmekin ovat saastuneita/kieroja.
      * voimakkaampi syntiä merkitsevä sana on ´awon´, joka merkitsee ´poiketa tieltä´ eli ilmaisee pikemminkin jo tahdonalaisempaa toimintatapaa ; eli ymmärretään kyllä, että ollaan menossa pahuuksien ja virheellisten tekojen tielle, mutta tunteen/ himon vallitessa ei ymmärryksymme/ tahtomme saa estettyä tätä harhaan astumistamme.
      * voimakkain syntiä merkitsevä heprean kielen sana on ´pása´, joka merkitsee ´rikkomus´ ja verbinä ´tehdä kapina, rikkoa´. Tässä ei ole kysymys enää erehdyksestä eikä tieltä poikkeamisesta, vaan nousemisesta ilmikapinaan Jumalaa vastaan. Ajaudumme elämässämme kieltämään Jumalan ja jatkuvasti rikomme häntä vastaan ja paadumme yhä pahempaan kapinaan Jumalaa vastaan; luotamme/ kunnioitamme minäItseä ja muita humanismin ja ns. tieteelllisyyden tuloksia (’kansaa kaikkivaltiasta’) enemmän kuin Luojaamme, olemme kääntäneet selkämme todelliselle, salatulle ja pyhälle Jumalalle.

      Kun syntinen ihminen (jonka sisimmässä siis hatta-, awon- ja pasa-synninsairaudet vellovat) nöyrtyy Jumalan edessä (kääntyy, katuu, tekee parannuksen) ja huutaa tosissaan sisimmässään kaikesta sydämestään Häntä avuksi, niin Jumala (joka on jo Kristuksessa hänet sovittanut) antaa synnit anteeksi ja Pyhän Hengen sisimpään (syntyy uusi luomus, Jumala lunastaa hänet yhteyteensä, mihin liittyy myös täydellinen pyhitys Kristuksessa). Samassa yhteydessä koetaan ”uskoontulo” ja kun kapinallinen pasa-tautikasvain revitään Jumalan/Pyhän Hengen toimesta täysin ihmisen sisimmästä pois, niin varsin usein myös hatta- ja awon-taudit saavat sellaisen tyrmäysiskun, että vastauskoontulleella ei vaikuta enää olevan ihmisen viheliäisyydestä tietoakaan. No lähes aina jo muutaman päivän kuluessa hatta- ja awon-synnintaudit osoittavat viheliäisyyden sairauden olevan kroonista (alituista, pysyvää).

      Kun kristitty jatkaa maallista elämäänsä pyhityksen tiellä, niin hän on ”Simul sanctus et misellus” (Samanaikaisesti pyhä ja viheliäinen). Hänen sisimmässään on yhä perisynti/viheliäisyys mutta myös Pyhän Hengen osallisuus (uusi luomus). Kristityn pyhityselämä on ”ristin kantamista”, minäItselle kuolemista, Hengen ravinnon nauttimista (Jumalan sana, rukous, ”hyvät työt” seurakunnan ja lähimpien auttamiseksi), mutta ne eivät ole lain tekoja/pisteiden keräämistä Jumalaa tai toisten ihmisten ihailua varten, vaan etuoikeus kuuliaisuuteen, jonka kautta opimme tuntemaan Jumalaa syvällisemmin (vrt. Joh. 3: 36).

      Viheliäinen kristitty on maallisen elämänsä loppuun asti ruumiillisen kuolemantuomion alainen, mutta tämä kuolema onkin voitto, jolloin vapaudumme myös hatta- ja awon-sairauksista. Mutta koska hänen sisimmästään on uskoontulon yhteydessä revitty pasa-kapinasynti juurineen irti, niin kristittyä ei tuomita kadotukseen viimeisen tuomion yhteydessä. Sen sijaan ylpeä, omavanhurkas, jumalaton ihminen, joka on kuullut evankeliumin kutsun ja joka ei elämänsä aikana nöyrry Jumalan edessä, kuolee maallisesti syntisenä, jolloin hänen sisimmässään on sekä ihmisen viheliäisyys (hatta, awon) että kapina Jumalaa vastaan (pasa). Ja tämä pasa ei häviäkään ihmisen sisimmästä maallisen elämän kuoleman yhteydessä, vaan tulee hänen sielunsa/henkensä mukana viimeiselle tuomiolle, jossa hänet tuomitaan iankaikkiseen kadotukseen.

      Jumalan salattu viisaus onkin juuri tässä kristityn heikkoudessa ja ristin hullutuksessa. Tämä viheliäisyys yhdessä Pyhän Hengen osallisuuden kanssa pitää omavanhurskauden ja ylpeyden loitolla : Kristitty on maallisen elämän loppuun asti armon alla (vrt. Apt. 15: 7-11 ), viheliäisyytemme aiheuttama tekosynteihin lankeamisemme (esim. Mark. 7: 21-23 oleva Jeesuksen syntilista) nöyryyttää meitä pyhitystiellä ja täten estää ylpeyden kuolemansynnin eli että ’pasa’ pääsisi uudestaan tarttumaan sisimpäämme, josta se uskoontulon yhteydessä revittiin irti.

    • Anonyymi

      Kyllähän jokainen ihminen tekee syntiä lihan ruumissa ollessa. Toisella se synti painottuu eri tavalla. Usein nuori ihminen kompuroi seksuaalielämän alueella ja se oli itsellänikin kompastus että jouduin teinivuosien jälkeen kylmälle paikalle. Jos on harrastanut mm. irtoseksiä ja pornoa niin riippuvuus voi pysyä pitkäänkin uskoontulon jälkeen tai ihan sama muunkin syntitottumuksen kanssa. Se on myös vakavaa jos jo kerran vapauduttua lähtee kokeilemaan voitettua syntiä. Silloin se koukku saattaa olla sitkeämpi voittaa ja Jumala ei heti vapauta.

      Vaikea sanoa toisen puolesta, mutta eihän meistä kukaan tiedä vaikka nuo mielestäsi menestysteologiaa julistavat ovat janoneet Pyhän Hengen voimaa ja halua kasvaa uskossa ja palvella Herraa ovat vapautuneetkin. Kun on vapaa helmasynneistä, niin silloihan on uskallus ja rohkeus seistä vihollisen edessä ja olla Kristuksen asialla. Jos on tunnossaan tietää olevansa koukussa: vihollinen kuiskaa ja ilkkuu, että "et ole isekään vapaa, vaikka toisille muka julistat. Olet narri!". Olen ollut pitkään melkein 50 vuotta uskossa ja kyllä monelaista kiusausta, lankeemusta ja hengentilaa on koettu. Jos ei ole vapaa helmasynneistä niin ei ole voimaa tehdä täydellä Herran työtä.
      En nyt itse osaa sanoa että onko sellaista jota voisi helmasynniksi sanoa. On varmaan tapoja jotka koukuttaa: juon liikaa kavia, olen liikaa netillä, hukkaan turhaa aikaa sanaristikoihin. Kyllä Jeesus on vapauttanut ns. vakavista helmasynneistä. Teen kuitenkin syntiä puhumalla liikaa ja ajatusmaailmassa tulee sellaista joka ei ole Jumalan tahdon mukaista.
      Maailmassa ja saatanan voimien edessä ei kyllä kestä jos itse on vielä syntiliemissä mukana ja kahleissa. Ei voi julistaa palavasti ja rohekasti evankeliumin sanomaa. Kyllä vihollinen on ovela ja voi saada julistajan koukkuun esim. vaatimalla ylisuuria kokouspalkkioita, tielle tulee henkilö johon ihastuu ja tulee aviorikos. Usko kyllä myös siihen että voi säilyä sortumatta pysyviin koukkuihin julistajan kutsumuksessa. Jos on arka valvova Herran edessä niin tunnustaa langenneensa aviorikokseen jopa himoitsemalla mielessään.

      Jos nyt itse kammappailet jonkin helmasynnin kanssa niin älä lannistu ja menetä toivoa. Ei Jumala hylkää jos et tahallasi luovuta ja kyllä tulee aika kun koet ja tiedät, että nyt olet kahleistasi vapaa. Salopuu

      • Anonyymi

        "Jumala ei heti vapauta."

        Eikö totuus ole kuitenkin se, että Jumala ei vapauta ollenkaan, ellei ihminen itse luovu synnistä ja pahoista tavoistaan tai vähintään ilmaise tahtoaan ja suostumustaan, että niin tapahtuu ja Jumala saa "tehdä tekojaan"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jumala ei heti vapauta."

        Eikö totuus ole kuitenkin se, että Jumala ei vapauta ollenkaan, ellei ihminen itse luovu synnistä ja pahoista tavoistaan tai vähintään ilmaise tahtoaan ja suostumustaan, että niin tapahtuu ja Jumala saa "tehdä tekojaan"?

        Ymmärrätkö sinä itse kunnolla sen, että mikä on uskovan osa tuossa ?

        Siis pystytkö sinä itse luopumaan synneistäsi ?

        Ja eikö Jumala voi vapauttaa ollenkaan, ellei ihminen itse luovu synneistään ?

        Miksi uudestisyntymisessä sitten moni saa vapauden monista riippuvaisuuksista, vaikka ihminen ei itse ole niistä luopunut ?

        Joten kirjoituksessasi oli osin omavanhurskauteen yllyttämistä, minun nähdäkseni.

        Siis uskova ihminen ei kykene itse itseään pyhittämään tai vapauttamaan tai puhdistamaan/pesemään !

        Tämä on lähtökohta aivan kaikessa !


      • Anonyymi

        Ääh, "Jos näinkään pieni asia ei ollut teidän vallassanne, miksi te sitäkään murehditte"(Jeesus). EIhän ihmisellä ole mitään "omaa henkeä", hänestä kamppailee Jumalan seitsemän henkeä, ja Saatana, jolle henki on "pääasia"...
        Te teette juurikin sen valinnan, missä Jumalan 7 henkeä, ja pahat henget saivat tehtyä kompromisseja. Ei ihminen suuresti eroa koneistaan tässä asiassa, jos jonkun "radiopää", on pistetty tietylle taajuudelle soimaan, koko saamansa informaatio riippuu vain siitä, mikä "station" tuolloin ohjelmaansa tuotti, ihmisen kuultavaksi, Totta on tietysti se, että alkoholi ja muut huumeet juurikin pistävät ihmisen toisinaan ULALLE; ja ihminen saataa tuolloin joutua suorittamaan pahojenkin henkien käskyä ja tahtoa.

        Mutta TAAS:"Jos näinkään pieni asia, ei ole omassa vallassanne, miksi muustakaan murehtisitte"(Jeesus). Teidän muutaman uskovainsenkin egoistinen käsitys on vaarallinen, eli ikäänkuin itse pystyisitte , Luojastanne RIIPPUMATTA tehdä tai sanoa jotakin, se asenne vie jokaisen, vain PIMEYDEN henkien syliin...Vaikka eipä siinäkään mitään muuta ole, tällöin ihminen on vain pimeyden hengen temppeli sen sijaan, että saisi VALKEUKSIENSA Herraa palvella ja Hänen tahtoaan noudattaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ääh, "Jos näinkään pieni asia ei ollut teidän vallassanne, miksi te sitäkään murehditte"(Jeesus). EIhän ihmisellä ole mitään "omaa henkeä", hänestä kamppailee Jumalan seitsemän henkeä, ja Saatana, jolle henki on "pääasia"...
        Te teette juurikin sen valinnan, missä Jumalan 7 henkeä, ja pahat henget saivat tehtyä kompromisseja. Ei ihminen suuresti eroa koneistaan tässä asiassa, jos jonkun "radiopää", on pistetty tietylle taajuudelle soimaan, koko saamansa informaatio riippuu vain siitä, mikä "station" tuolloin ohjelmaansa tuotti, ihmisen kuultavaksi, Totta on tietysti se, että alkoholi ja muut huumeet juurikin pistävät ihmisen toisinaan ULALLE; ja ihminen saataa tuolloin joutua suorittamaan pahojenkin henkien käskyä ja tahtoa.

        Mutta TAAS:"Jos näinkään pieni asia, ei ole omassa vallassanne, miksi muustakaan murehtisitte"(Jeesus). Teidän muutaman uskovainsenkin egoistinen käsitys on vaarallinen, eli ikäänkuin itse pystyisitte , Luojastanne RIIPPUMATTA tehdä tai sanoa jotakin, se asenne vie jokaisen, vain PIMEYDEN henkien syliin...Vaikka eipä siinäkään mitään muuta ole, tällöin ihminen on vain pimeyden hengen temppeli sen sijaan, että saisi VALKEUKSIENSA Herraa palvella ja Hänen tahtoaan noudattaa...

        Mitä sinä oikein sekoilet ?

        ----------------
        " EIhän ihmisellä ole mitään "omaa henkeä", "

        -----------------

        1. Kor. 2:11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.


    • Anonyymi

      "Vakavia syntejä juopottelu ja porno?!" Höh, ei varmana. Älä käännä asioita ylösalaisin, molemmat ovat ihmisen henkikohtaisia ja inteemejä asioita, ja synti on vain se, jos joku muu ihminen alkaa niistä HETI syyttää, eikä ENSIN katsota sitä, mihin KYSEISELLÄ henkilöllä aineet, tai maksullistenkin naisten käyttäminen johtaa. Jos joku on "vanhapoika"; ei hänellä ole aviopuolisoa, mutta jos hän on silti suht' hyvin toimeentuleva, mammonallisesti, hän saa käyttää porttojen palveluja. Sellainen ei saa, joka on avioliitossa. Totta on silloin se, että on puolisolle hyvin surullista se, jos siippansa joutuu seksiasioissa turvautumaan - maksullisiin naisiin, vaikka mastrubointiakaan ei yleensä kyetä painamaan villasella, jos liian uteliaana ollaan saatu selville kyseisen henkilön salliasta harjoittavan.
      Vaarallisia syntejä, ovat ainoastaan Jumalan Kieltäminen ja siitä kumpuava MURHAVIETTI, mutta niin pahaksi se ei aina ylly edes ateisteillakaan, kiihkouskoville on jopa tavallisempaa ruveta suorittamaan jotakin SAATANAN lakia siinä, että pitäisi tappaa muita kuin murhaajia...

      • Anonyymi

        Herää sinä jo harhoistasi !

        Sinä kirjoitit ihan puuta ja heinää:

        ----------------------

        " Jos joku on "vanhapoika"; ei hänellä ole aviopuolisoa, mutta jos hän on silti suht' hyvin toimeentuleva, mammonallisesti, hän saa käyttää porttojen palveluja "

        -------------------

        Jumala on säätänyt seksuaalisuuden harjoittamisen vain ja ainoastaan aivioliittoon, kaikki sen ulkopuolinen seksuaalisuuden harjoittaminen on haureutta eli syntiä !

        Joten älä ala opettamaan asioita, ja väittämään varmaksi asioita, joista et vielä tiedä mitään !


      • Anonyymi

        Hei, onko Raamatussa noi kirjoitettu? Ei ole. Te haluatte ikäänkuin tuhota kaiken seksuaalisen kokemuksen sallaiselta, joille edes Jumala ei ole armoittanut perheen perustamista, kumpikohan tässä nyt taas väärin, "opettaa"..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, onko Raamatussa noi kirjoitettu? Ei ole. Te haluatte ikäänkuin tuhota kaiken seksuaalisen kokemuksen sallaiselta, joille edes Jumala ei ole armoittanut perheen perustamista, kumpikohan tässä nyt taas väärin, "opettaa"..

        Lue Raamattuasi edes vähän enemmän !

        6 Mutta luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi.
        7 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa.
        8 Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha.
        9 Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

        1. Kor. 6:16 Vai ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi ruumiiksi hänen kanssaan? Onhan sanottu: "Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi".

        Ihan perus asioista on kyse, ja niitäkään sinä et vielä ymmärrä !

        Ja kuitenkin yhä jatkoit pullisteluasi omalla "tietämykselläsi" !

        Voi voi sentään...


      • Anonyymi

        Haureus alkaa vasta siinä, että ihminen on jo avioliitossa ja rupeaa muiden siippoja metsästämään, vaikka tuolloinkaan ei välttämättä ole synti, käyttää maksullista naista, jos oma seksielämä avioliitossa on täysin jo kuihtunut, niin tällöinkin, jos oma aviosiippa sen hyväksyy, mahdollista sen viirilmmän osapuolen, käydä vieraissa tai käyttää prostituutiota tai mastruboida. Antoihan Aabrahaminkin vaimo Saara, Abramin käyttää orjatartaan Hagaria?!

        Miksi te asetutte minuakin vastaan(vaikkette taida edes tietää, kuka MINÄ olen), eikö teillä itsellänne ole sitten asiat, paremmn? Jos on - iloitkaa OMASTA onnistumisestanne, älkääkä ruvetko murhduttamaan sellaisia ihmisiä, joille ei ollut samanlainen menestys maailmassa edes sallittua... Heillä oli tiukempi laki teitä siinä, missä määrin määrin tässä PAHAN maailmanruhtiaan maailmassa, oli lupa edes saada menestystä... Ja ettekö te edes syyttämisen tiedä olevan väärin? Sitä voimaa kantaa ainoastaan Pahojen Enkeliruhtianiden pääpomot, ei Ihmisellä ollut alunperin osaa eikä arpaa, ruveta SYYTTÄMÄÄN ketään mistään, se on aina ollut vain DIABOLOS, eli syyttäjä eli joku Saatanansa voimaa kantavista hengistä...

        Aadamilla alkoi tosiaankin aivan karmea synti, siitä H&P-hedelmän ottamisesta, Hän ei itse myöntänyt olevansa syyllinen, vaan syytti Vaimoaan sen ottamisesta, ja vaimo syytti "käärmettä", vaikka käärmekään ei ollut sen ottamiseen syyllinen, ihminen itse oli tuolloin vain heikko, mutta Jumala sen takia palautti Aadamin ja Eevan - kutenkin meillekin tehtiin, Paratiisistaan tänne KUOLEVAISTEN maahan...


      • Anonyymi

        Kyse oli silti vasta seksistä! Perheen perustamiseen tarvii murtua irti molemmista vanhemmistaan ja perustaa naisensa kanssa perhe. Vai suositteletko KUOHINTAA kohta sellaisille ihmisille, joilla ei ole taloudellisia edellytyksiä hankkia perhettä, kuten ei minullakaan ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse oli silti vasta seksistä! Perheen perustamiseen tarvii murtua irti molemmista vanhemmistaan ja perustaa naisensa kanssa perhe. Vai suositteletko KUOHINTAA kohta sellaisille ihmisille, joilla ei ole taloudellisia edellytyksiä hankkia perhettä, kuten ei minullakaan ole.

        Perheen perustaminen ei ole koskaan ollut rahasta kiinni !!!

        Mutta minä lopetan tämän keskustelun sinun kanssasi, sillä se on selvästikin turhaa, jos et kykene uskomaan edes sitä, mitä Raamattu sanoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue Raamattuasi edes vähän enemmän !

        6 Mutta luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi.
        7 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa.
        8 Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha.
        9 Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

        1. Kor. 6:16 Vai ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi ruumiiksi hänen kanssaan? Onhan sanottu: "Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi".

        Ihan perus asioista on kyse, ja niitäkään sinä et vielä ymmärrä !

        Ja kuitenkin yhä jatkoit pullisteluasi omalla "tietämykselläsi" !

        Voi voi sentään...

        Mitä sinäkään tuosta ymmärrät, koska et ymmärrä, että ei kaikilla ihmisillä olleet samat valinnat, eikä samat kieltäymyksetkään. Ja jos joku MIES yhtyy Herraan, eikö häntä syytetä suorastaan HOMOKSI, ja jos joku yhtyy porttoon, häntä syytetään HAUREUDEN harjoittaksi. Eikö teillä ole kuitenkaan uskoa siihen edes, että vaikka joku olisi yhtynyt fyysisesti porttoon, hän voi silti olla Mestarinsa ja Herransa ystävä. Ei sellainen ole ITSE kuin apostoli, joista tosin Jeesuskin sanoi, että kun Hän lähtee pois luotaan, he jättävät Hänetkin - vain yksin...
        Te kyllä tutkitte kirjoitusta(kai vasta Raamattua monetkin), mutta ne on vain kuolleiden luita teillekin, jos ette tapauskohtaisesti ymmärrä, mikä kussakin kohdassa oli se "porsaan reikä", mistä ahtaasta portista hekin pääsivät kaidalle poluilleen.
        Te olette monet vasta uskossanne ensimmäisiä lapsen oppitunteja ottamassa siinä, miten teidänkin sanaanne kuultaisiin, ei Raamattua voi soveltaa sellaisiin ongelmiin, mitä ei tuolloisen ajan ihmisillä edes vielä ollut! Nyt on maailmassa Jeesuksen maailmaan nähden, ehkä 10 -kertainen määrä ihmisiä, ja ihmiset ovat rikkoneet niin omituisissa asioissa, että jokaisen uskovaisen pitää pystyä armahtamaan heitäkin, vaikkei ehkä ymmärrä, mitä väliä oli joitakuita edes syyttää asioista, joista ei todellisuudessa ollut kenellekään muulle mitään haittaa? Jos ette pysty uteliaisuuttanne ja pahanilkisyyttänne olemaan syyttämättä syntisesti muita, pyytäkää Herralta jo se syyttäjänne jonnekin muualle, teidän Pyhän Hengen temppelistänne muualle... Ei Jumalakaan kaikkia syytöshenkiä kai poista hetikään luotaan, vaikka jo OVELLA saattaa Herra sanoa muutamille silti:"Miksei sinulla ollut häävaatteita, mene poies, tämä on sinulle nyt väärä paikka, tulla Jeesuksenkaan tykö"... Mutta sen jonka Jeesus on ottanut sisään Jumalansa Valtakuntaan, Hänen syntinsä on jo sovitetut, eikä Häntä syytetä Herran kodissa siitä, että Hänellä oli aiemmassa elämässään pahoja rikkomuksia, ellei tuo henkilö ala käyttäytyä liian sopimattomasti, Jumalansa Valtakunnassa: Ei rikkaat pääse Jumalan Valtakuntaan, vain köyhät... Hengessään rikkaista tuo kai tosin oli sanottu, ei maallisista rikkauksista ole niin paljon hyötyä eikä iloa, että niiden takia suorastaan ketään käännytettäisiin "ovella poies".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perheen perustaminen ei ole koskaan ollut rahasta kiinni !!!

        Mutta minä lopetan tämän keskustelun sinun kanssasi, sillä se on selvästikin turhaa, jos et kykene uskomaan edes sitä, mitä Raamattu sanoo.

        Hei, älä vedä tuollaisia hätäisen ilkeitä johtopäätöksiä! Tottakai minä uskon Raamattuun, ja voisin siksi monellakin Raamatunkohdalla perustella sitä, miksi Herra otti minutkin yhteyteeni, tosiasiassa tein uskoratkaisun jo niinkin varhain kuin 6 vuotiaana, ja olen nyt 44 vuotias...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, älä vedä tuollaisia hätäisen ilkeitä johtopäätöksiä! Tottakai minä uskon Raamattuun, ja voisin siksi monellakin Raamatunkohdalla perustella sitä, miksi Herra otti minutkin yhteyteeni, tosiasiassa tein uskoratkaisun jo niinkin varhain kuin 6 vuotiaana, ja olen nyt 44 vuotias...

        Voi voi sentään !

        Minä en ole todellakaan tehnyt mitään nopeita saati ilkeitä johtopäätöksiä !

        Olet omien sanojesi mukaan ollut siis 38v uskossa, etkä vielä ole ymmärtänyt sitäkään perus totuutta, että seksi aivioliiton ulkopuolella on syntiä ja haureutta.

        Mitä olet tehnyt nuo 38v ?

        Et ole ainakaan Raamattuun perehtynyt ja sitä kautta Jumalan hyvään tahtoon, jonka Jumala on siinä uskovalle ilmoittanut.

        Se kävi minulle heti hyvin selväksi kirjoittamastasi !


    • Anonyymi

      Te monet olette paisuneet ylpeäksi siinä, että rupeatte tuputtamaan omaa onnistumistanne muille, jos teillä onnistui asketimi aineiden suhteen, tai perheen perustaminen, niin tietäkää, ETTEI se ole jokaisen muun ihmisen elämälle soveliasta...Paavalikin sanoi, "ettei näinä vaikeina aikoina, kannata miehen ottaa aviolittoon naistaan, eli joka jättää vaimonsa koskematta, tekee oikein"...
      Jos itsekin huomaatte, ettei teidän elämämme tuota mitään hyvää hedelmää, miksi silloin hankkisitte lapsiakaan?! Kahta kauhempia "lapsia", on vain sen jälkeen maailma pullollaan, ja koko konkkaronkkako, niin isineen ja lapsineen, kuolemiensa jälkeen Helevataan?

      Olosuhteiden täytyy olla kunnossa, eikä ihminen saa olla liian köyhä, jos hän aikoo perheen perustaa, ja köyhimpiä olivat tietysti henkisesti ne susiparit, joissa vaimo joutui tekemään abortin...

      • Anonyymi

        Ei ole kyse mistään toisten onnistumisista !

        Kyse on vain ja ainoastaan siitä, että mikä on Raamatussa ilmoitettu Jumalan tahto !


      • Anonyymi

        Ymmärtkö sitäkään silti, että me emme ole silti Seemiläisiä?! Sinun tietoisuutesi KÄRSII siitä, jos luulet, että voisimme kaiken noudattaa samoin, kuin se Seemiläinen isoveljemme...
        Raamatussa ilmoitettiin Jumalan tahto, mutta ihmisiä on niin monissa erikoissa henkisissa ekolokeroissa nykyään, että kaikilla on omat rikkouksensa olleet, ja silti he saavat olla täällä maailmassa, tämän pienen hetken liharuumiissan elossa..
        Ja ymmärrätkö siis sitäkään, että ei IHMISIÄ olisi syntynyt maailman kuin YKSI ainoa, jos vain Hänet pidettäisiin elossa, joka Jumalan Silloisen lain teki ja piti...No, jos juuri Hän oli se Jeesus, niin ei valitettavasti edes Jeesus kestänyt olla niin tyhmä, että lakiaan rikkoneet ihmiset saisi heti tappaa, tai syyllistää häntä helvettiin saakka...
        Mutta ymmärrän, että sinulla on vielä melko herkkä usko, nykypastorien opetuksille.. On oikein yrittää noudattaa niitäkin oppeja, mutta heistäkin Herra sanoi, että "Kirjanoppineet ja fariseukset rasittavat ihmisiä monilla vaikeilla kielätymyksillä ja taakoilla, mutta he itse eivät kajoa niihin sormellansakaan".
        Älkää antako HEIDÄN tehdä itseänne:"Kaksi kertaa helvetimmäksi, jos olet vaarassa kääntyä heidän oppeihinsa"... Ei ole Taivaan Isän oppia ruveta ihmisiä syyttämään ravintoaineistaan, tai heidän omituiseksi yltyneistä perversioistakaan, ne ovat intimeettisuojalain alla Suomessa vieläkin. Markku Koivistonkaan syyttäjä, ei tiennyt kai sitä, että Markulta vietiin Intimiteettisuoja, täysin laittomasti kerran poies... Se on nykysuomenlaissa määritelty asia, mutta Markku Koiviston puolustusasianajaja, ei mokomaa muistanut...


    • Anonyymi

      Kysyt: Tekevätkö kaikki uskovaiset syntiä?
      Vastaan: Kaikki uskovaiset tekevät syntiä.
      Ja minkä vuoksi kaikki uskovaiset tekevät syntiä?
      No aivan yksinkertaisesti siitä syystä, ettei Isä Jumala ei tee lihan kanssa sopimusta, sillä liha ja veri eivät peri taivasten valtakuntaa.
      Ja jos me hengellä kuoletamme kaikki lihan ilmeiset mieliteot: Haureus, saastaisuus, pahan himot ja halut, pahan puhuminen ja pahan keksiminen, niin me saamme elää iankaikkisen elämän toivossa päivä kerrallaan.
      Kiusauksia tulee niin papeille ja lukkareille kuin talonpojille ja kuppareille, mutta ne on helpompi kestää, kun vaan turvaamme Herraan Jeesukseen ja kiitollisina otamme vastaan sen, mikä eteemme tulee ja kiittäen rukoilemme kaikenaikaa.

      • Anonyymi

        Hei aikuisen oikeesti :"EI kaikki uskovaiset pelastuttuaan tee enää syntiä".
        Jos KAIKKI uskovaiset tekevät VIELÄKIN syntejään, niin kuka heidät silloin pelastaa? Älkää tehkö tuollaisia naiiveja töksäytyksiä:"Kaikki olivat syntisiä, mutta eivät ainakaan HETI sen jälkeen kun nämä juurikin Jeesuksen antoi ne sovittaa"...

        Aiotteko pistää Jeesuksen ristille sitten uudestaankin, jos hän muka koskaan enää tulee lihaansa takaisin, MEIDÄN maailmaamme...
        Se, joka jatkaa katumattomana syntejään, ei pelastu Helvetistä, mutta Jumalan Valtakuntaan pääsemisestä - hän pelastuu..


      • Anonyymi

        Kaikki OVAT syntiä tehneet ja JUmalan kirkkautta vaille. Tuo oli perfketi, eli MENNEESSÄ aikamuodossa, uskokaa tämä, niin ette turhaan etsi verukkeita sille että saisitte TAAS langeta...


    • Tottakai tekevät jopa Luther sanoi synnitöntä elämää elävälle ystävälleen : "Tee sinäkin jotain syntiä niin olisi Jumalalla jotain anteeksiannettavaa".

      • Anonyymi

        "Joka on vähän saanut anteeksi" - rakastaa vähän.
        TÄssä ei ole kyse siitä, että tuo vähän anteeksi saanut olisi tehnyt vähemmän syntiä, hän ei vain pyytänyt syntejään anteeksi...


      • Anonyymi

        Lainaa: PSYKOPE

        Minulle eräs MARKO opetti Visalan Mielisairaalassa, että teemme KATSEELLAMME kaiken aikaa syntiä. Nimittäin ihmiset syyttävät ihan jatkuvasti sydämelläänkin SYNNIKSI ja RUMAKSI sitä, mikä ei ole sen hetkisen kauneus/komeusstandin mukaista. Joka ainoa katse on monella ihmiselläkin - syntinen: Synti tavallisesti yhdistetäänkin käsitteeseen - SILMÄN YLENTÄMINEN, sellaiset asiat, joita ei olisi ollut lupa tehdä ihmisen kauneusstandardin mukaiseksi, toimivat ihmisen puoskaroinnin jälkeen yleensä VÄÄRIN! Jos järvi ei ole kaunis ympyrä, tai vuori ei ole tarkelleen PYRAMIDI, niin monet luulevat sen olevan paha asia, ja ateistit käyttävät tuota tapaa selittää, LUOJA kuvioista poies, että JOS JUMALA OLISI OLEMASSA, järvet olisivat ympyröitä ja vuorien pitäisi olla pyramideja, ja kaiken kivimurskan täytyisi ola hiottujen tlmanttien ja smaragdien muotoisia...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lainaa: PSYKOPE

        Minulle eräs MARKO opetti Visalan Mielisairaalassa, että teemme KATSEELLAMME kaiken aikaa syntiä. Nimittäin ihmiset syyttävät ihan jatkuvasti sydämelläänkin SYNNIKSI ja RUMAKSI sitä, mikä ei ole sen hetkisen kauneus/komeusstandin mukaista. Joka ainoa katse on monella ihmiselläkin - syntinen: Synti tavallisesti yhdistetäänkin käsitteeseen - SILMÄN YLENTÄMINEN, sellaiset asiat, joita ei olisi ollut lupa tehdä ihmisen kauneusstandardin mukaiseksi, toimivat ihmisen puoskaroinnin jälkeen yleensä VÄÄRIN! Jos järvi ei ole kaunis ympyrä, tai vuori ei ole tarkelleen PYRAMIDI, niin monet luulevat sen olevan paha asia, ja ateistit käyttävät tuota tapaa selittää, LUOJA kuvioista poies, että JOS JUMALA OLISI OLEMASSA, järvet olisivat ympyröitä ja vuorien pitäisi olla pyramideja, ja kaiken kivimurskan täytyisi ola hiottujen tlmanttien ja smaragdien muotoisia...

        Vainoharhainen kirjoitus alusta loppuun. Olemme kaikki hyviä ja kauniita, minä olen ok - sinä olet ok on mieletään terveen ihmisen perusoletus.


    • Anonyymi

      kaikki me olemme pahoja. pahuus on ihmisen luonto. Jeesus sanoi, että häntä EI SAA kutsua hyväksi sillä vain Jumala on hyvä.
      kun olin nuori, olin hyvä, kaikkitietävä ja synnitön. vasta vanhempana tajusin oman armottomuuteni sekä itseä että muita kohtaan. Tajusin, että monesti toimintani pohjautui turhamaisuuteeni ja kaikkitietävyysharhaani kuin aitoon lähimmäisenrakkauteen. Aiheutin paljon tuskaa, ymmärtämättä sitä itse. Jumala koulutti minua kovalla kädellä ja nyt kannan ikuista huonoa omaatuntoa sanoistani ja teoistani. siitä ei tosin ole enää mitään hyötyä heille, joita tuomitsin, kun olin sokea ja typerä.
      me kompastumme aina syntiin, vaikka mitä tekisimme. pahinta on jos paadutamme omatuntomme ja empatiamme. eli jatkamme synnin tekoa, kunnes se ei tunnu enää synniltä vaan elämäntavalta. olit sitten henkilö joka ansaitsee elantonsa ajamalla ihmisiä köyhyyden tai vararikon partaalle, koska " Jonkunhan tämäkin duuni on tehtävä" tai huumekauppias joka turmelee nuoria, " koska joku heille kuitenkin myy, kun he haluavat ostaa..." he menettävät sielunsa, paaduttamalla omatuntonsa rahan tai nautinnon takia.
      Jeesusta seuraavan kaunein ominaisuus on armeliaisuus. eli lähimmäisenrakkaus. mutta et voi olla armelias muille, ellet ole ensiksi armelias itsellesi. et voi rakastaa ketään tai ottaa vastaan rakkautta ellet ole oppinut rakastamaan ensiksi itseäsi sellaisena vajavaisena ja syntisenä. Jos kieltäydyt rakastamasta ja kelpuuttamasta itseäsi yhtä arvokkaana myös vajavaisena kuin täydellisen "puhtaana" ja synnittömänä, päädyt siihen että kieltäydyt näkemästä omia syntejäsi itsessäsi mutta projisoit ne muihin eli näet ja tuomitset omat syntisi muissa. eli "pata kattilaa soimaa"...

      • Teen syntiä koska Raamatussa niin kerrotaan, itse en mielestäni tee syntiä, olen elänyt hyvää elämää. Toivon että synnintuntoni herää mutta ei vielä ole herännyt.


      • Anonyymi

        No, herättelenkö synnintuntoasi. Jos näät kaupungilla jokun kerjäävän, ANNATKO hänelle kaiken mitä hän sinulta pyytää - vain rahaa silloin yleensä silloin pyytää?!


      • Anonyymi

        "Kaikki ovat pahoja". Ymmärrätkö mitä väität? Jos joku voittaa sinut, ihan missä tahansa, vaikka vain pikkupelissä, eikä pelannut väärin, niin hän on määritellisesti HYVÄ ja sinä olet paha. Mutta älä SILTI paholaiseksi rupea, että tahalleen häviäsit hänelle jatkossa liian helposti, koska se masentaa mestareitakin, jos muut - ne luuserit - alkavat tahallaan alisuoriutumaan...
        Taivaan Isään verrattuna olemme kaikki pahoja, sitä varmaan ajoit takaa, ja SE on totta...


    • Anonyymi

      Lahkolaiset tekevät syntiä, mutta saarnamieheltä ne saa anteeksi kymmenyksiä vastaan. Muutaman kerran kun tyrkätään otsasta nurin, on kumma jos synnit eivät lähde.

      • Anonyymi

        No, oletko koittanut, kun niin asiantuntevasti asiaa esiin tuot.
        Joko olet päässyt kontusiltaan ylös tuuppaamisten jälkeen, tuntuuko autuaalta?
        Hienoa, kun kokemuksesta puhuu. Silloin asia on uskottava, mutta jos luulopuheena puhuu, tai kuulopuheena, niin narrihan silloin tällainen puhuja on.


    • Anonyymi

      olen pohtinut, että kumpi on pahempi syntinen: sellainen, joka tekee tietoisesti syntiä eli tunnistaa tekemänsä synniksi vaiko sellainen, kuten tässä nyt kovasti tapetilla ollut, "kristuksen morsian" ja "evankelista". Eli se oikea ongelma ei ole siinä, että hän on syntinen ihminen joka tekee syntiä vaan ongelma on hänellä siinä, että hän ei näe tai tunnista pahuutta tai syntiä omassa itsessään, vain muissa. Hän eikä ehkä vilpittömästi ja aidosti ymmärrä tekojensa pahuutta ja pysty asettumaa uhrinsa, kuten miesystävänsä, lemmikkinsä, perheensä yms. asemaan.
      jokainen suht.terve ihminen, uskova tai ei-uskova, tietää tekevänsä pahoja tekoja, kun niitä sattuu tekemään. Tietää tehneensä väärin. mutta entä jos lähimmäinen on eläimen tai hyvin pienen lapsen kaltainen, sellainen jonka omatunto tai empatia ei ole kehittynyt niin, että hän ei pystyy erottamaan oikean ja väärän muuten kuin "maallisten" kieltojen tasolla? ja kieltoja saa rikkoa kunhan ei jää kiinni. omantunnon äänen rikkomisesta jää aina kiinni ja se kalvaa kuin kivi kengässä ja on usein se pahin rangaistus. mutta entä jos omatuntoa ei ole?

      • Anonyymi

        Sinä painotat kovasti tuota SYNNIN TIEDOSTAMISTA; että tietäisit minkä synnin teit, mutta etsikö SINÄKÄÄN vieläkään sitä oikeaa tapaa synnistä poies tai sen voittamista?! Paavali kielsi tekemästä Jeesuksen ristiä turhaksi, selittämällä älykkäästi tai jopa vii-saasti Jeesuksen poies niistä kuvioista. Jos haluat lopettaa sen synnin, mistä koet syyllisyyttä, ja pyydät YHDENKIN kerran sitä Jumalalta, tai jos olet vielä kristinopin alkeissa, joudut pyytämään sen edelleenkin vain Jeesuksenkin kautta, sepä se, ja et HETI pääse omin voimin siitäkään voitolle, niin ei silloin ollut Jumalan tahto edes lopettaa sitä syntiä. Vai ajatteletko että RUUMIISI LIHA silloin vastustaa? No, jos vastustaa, niin silloinhan oli mahdotontakin, jopa Jumalalle lopettaa HETI tuo "himo/synti". Moni kaiken lisäksi yrittää poistaa kaiken himoluonteisen asian syntinänsä, vaikka kyseinen himo ei olisi vielä edes kasvanut synnin asteelle. Jeesukselta loppuu työt, jos me himomme nirhaamme, ennenkuin ne ovat syntyneet vielä edes synniksi, ja sittenhän, melko pitkänkin ajan jälkeen, sen synnin pitää kuolla, suureen vastenmielisyyteen ja kyllästymiseen, mutta ei sinun itsesi silloin vielä tarvitse kuolla, muilta osiltasi... Ja parasta on, jos ihmisellä alkaa lopulta myös Pyhänkin syntinirvinmisen jälkeen suorastaan VANHURSKAUS; koska VAHURSKAS on oikeamielinen, ja TEKEE suorastaan hyviä tekoja. Älkää luopuko siitä uskosta, että voitte tehdä hyviäkin tekoja, tai vain silleen hyviä, että voitatte vertailussa edes jonkun pienemmän hyvän teon silloin. Ja silloin se voitettu tulee synnintuntoon, jos huomaa oman tekonsa olleen vasta PAHA?!

        Itse en voi kertakaikkiaan voi tajuta sitä, miksi joku on vielä NYKYAIKANAKIN siinä uskossa kiinni, että yrittää AINEIDEN käyttöä poistaa elämästään, mitä tahansa ravintoa, kuten lihansyöntiä tai huumeita tai viinaakin lopettaa koko ajan, koska Jeesus sanoi:"Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään, vaan SE, mikä tulee suusta ULOS!" Kyllä jopa vedenjuonnista saisi itselleen synnin, ja se ehkä olisikin sitä SAHARASSA; jos joisi siellä poies ystävänkin annoksen tms... Suomi on herkkujen maa, vaikka kaikkea ei tuotetakaan meidän omissa pelloissanne, lähtekää jo asuttamaan Venäjän Siperiaa tai Afrikan Saharaa, jos ette halua nauttia kauppojenne tuotteista enää...

        Yrittääkää tekin tervehtyä syntiasioista, miettikää hieman mikä teitä siinä ja siinä asiassa teitä syyttää, ja mikä siinä on niin haitallista, ja jos ette kerta kaikkiaan keksi edes, MIKÄ SE SYNTI ON, siinäkin, niin eihän silloin ollut edes synti, vaan paholaisen väärä syytös vain?! Jos väkisten rupeatte joksikin LÄÄKÄRIKSI, joka esittä tabletteja parannuskeinoksi, eikä sitä ainetta, jota elimistönne huutaa uudestaan nauttia, niin valitettavasti voitte menehtyä nopeastikin vieroitusoireeseenkin, koska vaikka HENKI ja suuri TAHTONNE saisi väkipakolla jonkin asian poies ruokavaliostanne esim. niin lihannepa saattaa suuttua sillekin niin pahasti, että vain KUOLEE kokonaan... Miksi moni teistäkin lähti sille fariseuksen tielle, että saisi käännynnäisen, johonkin pöljään asketismiin, ja Jeesus sanoi, että se teki noista seuraajistaan, "Kahta vertaa helvetimmän kuin mitä he itsekään olivat?"


        Henkiset synnit on kai "vakavia"; koska ne ovat ikuisia syntejä, ja varsinkin Pyhän Hengen pilkka on sitä, silloin kun käytte veljenne/sisarenne kimppuun sanoen hänelle ovelankin pahasti, ja jotta voisitte häntä silloin käyttää HYVÄKSI, uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, antamatta MITÄÄN vastineeksi. VUOHIkristitty silloin oli tuo... Jumala ei suorastaan vaadi mitään vastalahjaa, siitä että antoi elämän meille tässä omituisen ja suorastaan mahdottoman täydellisesti toimivassa 3D-maailmankaikkeudessa, mutta jos annatte hänelle lahjaksi, edes KIITOKSENNE; ja autatte lähimmäisiänne, kaikella mitä omistatte, te pääsette Jeesuksenne kaltaisuuteen. Pahatkin tietävät tuon, ja ne ajattelevat nokkelasti, että voittavat jopa Jumalansa sillä, että varastavat tältä ilmaiseksi kaiken, mutta siinä juonessa on muutama virhekin, koska eivät he osaa käyttää paljonkaan itseään hyödyttäen sitä, minkä varastivat, tavallinen rahankäyttökin mukaanlukien... Ja poliisithan suorastaan voittavat heidätkin toisinaan, ja siksi sanotaankin, että rikos ei kannata, sen enempää kuin sekään rikos, josta ei jäänyt kiinikään. Rikolliset jos ketkä ovat myös laumaeläimiä, he ovat riippuvaisia toistensa yllyttämisestä, ja kiitoksistaan...


    • Anonyymi

      Niin, vaikka pelastus on yksilöllinen asia, niin jos naapuri teki syntiä, se oli sinunkin syytäsi, jos ET OLLUT varoittanut häntä siitä. Jos olit varoittanut, vaikkakin varmasti hyvin ärsyttävän kaanaankielen ja hihujargonin kera, Hesekiel sanoo, että hänen verensä vaaditaan sinun kädestäsi:"Jos et ollut varoittanut syntistä, että hän on kuoleva ikuisesti, jos jatkaa syntinsä siihen pisteeseen, että se syntyy: "KUOLEMAKSI", mutta JOS varoitat, ja vaikka hän ei kääntyisi, SILLOIN sinä edes pelastat elämäsi. Minullakin on tuo ongelma, sydämeni ei ole kovin herkkä näkemään muiden fiiliksiä, eikä muiden käyttäytyminen kummastuta minua riittävästi aina, että tietäisin, milloin ihminen on hoippumassa teloituspaikalle, ja jopa itsariinkin asti. Siitä Jumala minuakin uudelleen ja uudelleen varoittaa, ja pyytää minunkin synnistä luopumaan, eli JOS havaitsen jonkun olevan selvästi pois tolaltaan, niin minun on kyettävä hänelle kertomaan evankeliumi, vaikka hän olisi sen jo aiemmin kuullut...Moni kiusaantuneena silloin kääntyy itsekin poies, Jeesuksen leiristä, koska "Ihmispelko" asettaa monellekin paulan, sellaiset eivät ole soveliaita Jeesuksen joukkoihin...
      Ei sellaista kannata silti ehkä evankelioida, synneistään luopumaan, joka on selvästi jo uskossa, eikä sellaista, jonka sydän on kokonaan paatunut ja vainostuu silti liian herkästi... Mutta emme me tiedä sitäkään etukäteen, kenenkä sydän olisi PAATUNUT, ellemme edes kokeile evankeliumimme häneen. Nykyään moni yhteisö puolustautuu meitä vastaan:"Tässä yhteisössä on kiellettyä puhua politiikasta tai uskonnosta", no - jos noin on, et silloin ole niin suuri syyllinen tuossa yhteisössä tapahtuneeseen istarimainiaan - luulen...

      • Anonyymi

        Mitä tarvitaan varoittamiseen? Oma elämän tyyli mallina tai mennä kertomaan naapurille, että viinanjuonti on syntiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarvitaan varoittamiseen? Oma elämän tyyli mallina tai mennä kertomaan naapurille, että viinanjuonti on syntiä?

        Jos sanoo, että viinanjuonti on syntiä, niin uskotteko, että jollakin muulla perheellä oli eri asiat syntiä kuin teillä. Ei esim. junttiperheissä saaneet lapset pinkoilla koulussaan, heidän vanhempansa nimittäin taisivat HÄVETÄ sitä syvästi, mutta juoppous EI OLE kovin monessa luterilaisessa perheessä varsinkaan kovinkaan kielettyä, vaikka tottapuhuen, mun "hellari" perheessä oli, koska ISÄNI ISÄ, kuoli kännipäissään, juurikun ISÄNI syntyi. Tästä syystä omalla isälläni ainakin on karmea fobia aina päällä, kun joku juo viinaa, koska silloin joku aina kohtaa kuolee.. EI sotilas/metästäjä/poliisin perheelle ole fyysiset aseet kiellettyjä, vaikka minun perheelleni silti on, se kielto ei mennyt mullakaan vielä rikki, vaikka absolutisti viinan, enkä varsinkaan tupakin suhteen, en kestänyt itse ryhtyä... EIkä kaikki "wanhan maailmankuvan" perheet uskalla ostaa elektroniikkaa edes, koska he eivät tiedä näiden vehkeiden TIETEELLISTÄ-toimintaperiaatetta, ja samoin kuin eläimille, tämäkin kaikki näyttä kauhelta NOITUUDELTA!
        Todellisuudessa ei näitä tietokone- laitteita, ehkä kannattaisi myydä ihmisille, jotka luulevat näiden vehkeiden olevan täynnä pahoja henkiä, jotka noudattavat kuin elävät olennot ohjelmoijansa maagisia tietokonekielikäskyjä... Tuo viimeksi mainittutieto, on silti totta, mutta näiden vehkeiden täytyy jokaisen ostajan tietää toimivan vielä, TÄYSIN luonnonlakien mukaisesti, ei näissä vehkeissä ole pahoja henkiä, vaikka näihin voikin tallentaa kaikenlaista ihmiselle syntistäkin datamateriaalia, tai ohjelmoida näillä muiden käyttäjien kiusaksi, virusohjelmistojakin...


    • Anonyymi

      olen kuullut, että sielunvihollinen on dualistinen epeli.
      hänet kuvataan sekä omaan turhamaisuuteensa ja kunnianhimoonsa langenneena enkelinä että pukinsorkkaisena sarvipäänä.
      Nämä kuvaavat niitä syntejä joihin voimme upota sekä maallisilla eli eläimellisellä tasolla että henkisyyden tasolla.
      sarvipää, pukinsorkka-hemmo kuvaa biologisen tason syntejä eli vajoamme eläimen tasolle viettiemme ja himojemme johdattamana esim. irstailut, seksuaalinen holtittomuus, jatkuva rellestys huumeiden ja päihteiden kera. ahneus, mässäily. kyvyttömyys itsehillintään minkään ruumiillisen nautinnon suhteen. Elämä on moraalitonta sikailua ja uusien entistä säväyttävämpien elämysten ahnehtimista.
      Lucifer, langennut enkeli johdattaa meidät toisenlaiseen syntiin. meillä on ehkä joku erikoislahjakkuus tai taito, joka herättää muissa ihailua tai olemme syntyneet hienoon sukuun tai olemme poikkeuksellisen kauniita tai älykkäitä yms. tällainen ihminen on helposti vieteltävissä uskomaan, että hän on ylempänä kuin muut ja arvokkaampi kuin muut. Hän saattaa, statuksensa takia kohdella muita kuin roskaa. Hän on itserakas, koppava ja turhamainen. lopulta hän, langenneen enkelin tavoin, kokee että hän ei omassa itseriittoisuudessaan ja mahtipontisuudessaan tarvitse mitään jumalaa.
      Hän "suunnattomalla älyllään" on ratkaissut ongelman: jumalaa ei ole. Hän ei tajua älynsä ja inhimillisen tietonsa rajallisuutta vaan pitää vajavaista älyään korkeimpana hyvänä, ja lopullisena totuutena, "jumalanaan" jota palvoa. Hänestä usko jumalaan on heikkoutta, alistumista ja järjenpuutetta, kaikkia niitä ominaisuuksia mitä hän kavahtaa. hän on kieltänyt elämästään jumalan Luciferin tavoin.

      • Anonyymi

        ÖÖh, Sielunvihollinen on paholainen, josta on monenlaista kuvaa olemassa.
        Se Lucifer on juurikin tuollainen kaikessa ylpeitä ja kovia asioita etsivä ja käyttävä olento - ylienkeli - vieläkin, oletettavasti, mutta käsittääkseni hänellä ei ollut samaa taustaa, silti kuin Saatanalla, joka on ahmattipeto, hvyin koiran kaltainen se olento oli monia omia pentujaan kohtaan, ja muita eläimiä se saalisti paljonkin... ....Saatana on alisuorituja, henkisissä ja älyllisissä asioissa, mutta Lucifer on ylisuoriutuja, joka käyttää vaikka vääryyttä ja valhetta voittaakseen oikeita ja hyviäkin olentoja, jota alussa saamaansa osaa Lucifer varmasti kaihoisasti muistelee välillä. Hän on ehkä siis langennut olento, mutta Saatana ei ole samalla tavalla langennut, koska SAATANA on alusta asti ollut paha, Lucifer oli puolestaan, "langennut enkeli". Hän tavoitteli liian aikaisin, Jumalan titteliä, ja kun ei selvinnyt Jumalansa hänelle antamista tehtävistä, hän pettyi itseeensä ja Jumalakin pettyi häneen, niin pahasti, että löysi tuolloin Saatanan, joka on vain karmea mutta eläimellisen hassukin alisuoriutuja... Ymmärtäkää, Saatanan pahuus on vain hänen eläimellisyytensä syytä, mutta Luciferin pahuus on liian ylpeiden asioiden tavoittelu, vaikkei hän todellista tietoa silti löytänyt paljoakaan, enemmän silti kuin Saatana...
        Mutta teillekin saattaisi tulla omituista ongelmaa, jos tietäisitte, kuka Jeesus tässä syntivertailussa on... Hän, ei, tehnyt syntiä koskaan. Tämä on mahdotonta, kuolevaisille, Hän siis on Jumala... Ja Hän yrittää kovasti olla seurassamme kuolevainen ja ymmärtää syntejämme, vaikka koskaan sitä silti tule olemaan... Ruumiinsa tuhottiin tuolloin kahdesti, ristillä Hän menetti paljon verta ja sai reijät käsiinsä ja jalkoihinsa ja koska hän ei tuolloin todellakaan vielä kuollut ruumistaan, niin vasta 70 vuotiaana, lammaspaimennusniityltä tullessaan hänet seivästi erään kertomuksen mukaan, normaali Roomalainen sotilas, ja Jeesuksen maallinen ruumis silti kuopattiin käsittääkseni samoin, kuin muidenkin ihmisten ruumiit sitten myöhemmin. Mutta, Jeesus sanoo, nyt, selkeästi, ei ole synti kuolla, sittenkun maaemo ei jaksa vanhaa ruumistamme enää päivittää, vaikka synti on silti tappaa ihmisiä, jotka eivät halua ottaa murhamatseja kenenkään kanssa... Ei ole synti jos sotilas sodassa tappaa rikollisen, eikä ole synti jos rikollinen tappaa vaikeassa rikoksessaan poliisin, tai poliisi tappaa rikollisen, mutta siviileihin, ei kumpikaan noista saa koskea väkivallalla, he näet ovat pyhiä Jumalan-astioita... "Petoa ei varsinkaan saa tappaa haavoitta, tai hänen sielunsa saastuu", sama pätee tietynlaisiin ihmisiinkin...Lampaat ja Sonnit maailmassamme taitavat kuolla silti hyvin pyhinä olioina, ne ei kai ehdi kauheasti kärsiä, kun ne lihaksi teloitetaan ruokapöytiimme, tämäkin pätee tietynlaisiin ihmisiin...


    • Anonyymi

      Nimimerkki: Pakstori
      Kysymyksesi on kyllä mielenkiintoinen, eikä lainkaan turha, mutta itse koen sen valitettavasti kuuluvan vain uskossaan vielä hyvin kypsästi nuorien ihmisten ongelmiin. Koska JOS IHMINEN USKOO Kristuksen; Messias-Jeesuksen sanat, hän uskoo, että selviää pakkokoetuksistakin ja synnitkin lähtee opeillaan ikuisestikin poies(kunnes joku vaatii nopeasti sinua suorittamaan jotakin?!), mutta vain tietynlainen yksinäisyys oli minulle se pelatus, missä ihmiseni pelastui monien maailman pahojen ja petollisten ihmisten vaatimuksilta, ja oli apostoliensakin opetuksissa oikeita vaatimuksia, siltä osin, kuin ei heidänkin opeissaan ollut muutamien muidenkin maailman gurujen vaikutusta, ja se oli aina sitä, silloinkun heille rupesi tulemaan opetukseensa liian askeettisia vaatimuksia.
      Kaikille ihmisille ei sovi yksinäisyys, Mooseskin sanoi, että "ei ihmisen ole hyvä olla yksinänsä". Minä koen toisin, olisin seurassa tullut vain yllytyshulluksi, naisten seurassa vain seksihulluksikin, ja minua tosiaankin aina ruvetaan käyttämään jollakin tavalla "hyväksi", kun eksyn jonkun toverini seuraan, ja Jeesus kyllä silti vaatii täyttämään jokaisen ihmisen - oli se ystävä tai ei - pyynnön, jos eivät konkreettisesti pyydä mitään pahaa, ja luopumaan uskostaan. EI rahoista ole vaikea luopua minulla, eikä tavaroistanikaan, jos eivät ala turhaan pyytää minulta poies "myllynkiveäni", eli esim. tietokonetta. Senkin(tämän) antaisin poies, jos ymmärtäisin, ettei sen pyytäjä vain yritä varastaa sitä turhaan käyttämättömyyteen tai myymään eteenpäin...Jos hänellä oli jo omakin compuutteri esim. en tällöin antaisi hänelle turhaan omaani, vaikka mulla esim. on tietokoneita itselläni 4 kpl, muutama tosin melko vanha malli...

      Uskovainen ei tee syntiä silloin, kun Rakastaa Jumala Poikaa, ja Rakastaa myös sen pitemmän eksymyksen kauttakin muitakin Jumalan Lapsia, joita kaikki ihmiset silti edelleen oletusarvoisestikin ovat. En usko maailman saatanoita, enkä edes Muhammedia siinä, että ihmisen kannattaisi ikuisesti jäädä ikuisesti vain pelkopalvelijan osaan, Taivaansa Isän suhteen. Mestareita ja kaikkia Gurujakaan valittavasti ei saa tuota uskomaan, he ovat vihaisia olentoja, jotka eivät usko kenenkään synnittömyyteen, jotka vihansa pelotteella hallitsevat jokaista palvelijaansa, ja Jumalakin Saatanaan ja kaltaisiinsa suhtautuu vieläkin noin...

      On hyviäkin palvelijoita, mutta heidän ikuinen historiansa on hivenen toinen, kuin Jumalan Lapseksi liian aikaisinkin vietellyt ihmiset, ja pahaa he, nuo SUURET PALVELIJAT eivät palvele siitä syystä, että he näkevät ja ymmärtävät varmoilla logiikoilla etteivät selviäisi voittajina, jos rupeaisivat PAHAA noudattamaan...

      Mutta älkää tehkö JUMALASTA syntistä, vaatimalla kiirellä jotakin niin uutta asiaa, että sitä ei voi vielä nykyaikana valmistaa, koska kiire on kaikille se ansa ja synti, missä ei "pelata" enää mitään korkeatasoisa geimejäkään, vaan pelkkää typerää ja epätäydellistä logiikkaa, on kaikissa kiireellä pystyyn kohonneissa ajatusrakennelmissakin...

      • Anonyymi

        Syntihän on se syy ja este, miksemme kelpaisi Jumalan Lapseksikaan.
        Vain katse ristin mieheen, ja Jumalan Ihme tapahtuu, et ole enää syntinen!

        Tämän vuoksi, ehkä uskovainen voi olla sitli syntinen ja elää synnissä kauankin, jopa uskoontulonsa jälkeenkin, mutta JUMALAN LAPSI ei tee syntiä, koska Hänestä tulee Jumalan kaltainen siinä, että Hän hallitsee, jonkin luomistehtävän ja työn jo Jumalan kaltaisesti eli ABSOLUUTTISEN TÄYDELLLSESTI, mitä väliä sillä sitten olisi, että olisit aivan sairaan syntisen huono, MUISSA tehtävissä?! Ei sen LUOJATIETOSI JA -TAITOSI tarvitse olla mitään suurta, siinähän se pahuus juuri piilee, että rupeaisimme tavoittelemaan jotakin sellaista, mihin meidän nykyiset tietomme ja kykymme, eikä edes ruumiimme aistien tuottamat informaatiot yllä... AHDAS on se portti, mistä on sisään päästävä, silloin kun löydämme OMAN Jumaluutemme, Isämme, ja sen hetken missä synnymme uudesti YLHÄÄLTÄ, koska ei se syytös sinänsä ole valhe, että JUMALAN LAPSIHAN uskoo PÖYRISTYTTÄVÄSTI olevansa JUMALA ITSEKIN! Jos olet Jumalan palvelija, etkä usko omaan luomiskykyysi paljoakaan, mutta jo PALVELET häntä, olet hyvin lähellä vielä Islamilaisen maailmanuskonnon uskoa. Se ei ole silti väärä uskonto kaikille sekään... Jos et koe, nykyisessä kristillisyydessä olevan mitään järkeä, eli että "jokainen uskovainen on heti joku Jumalan Lapsi", sinun ehkä kannattaisi tutustua ISLAMIN uskoon mieluummin - ainakin aluksi... Se voi olla ensimmäinen porras tiedossasi siitä, miksi mm. Hagarista syntyneellä Ismaelilla oli vaikea suru ja isänsä Aabrahamin lievän hylkäämiskokemuksen jälkeinen sielullinen trauma...Puhun kuin paraskin psykologi, vaikka olen tiettävästi psykopaatti - sori...

        Jatkuvasti, kuin perisyntiä sekin, Raamatusta luntatuista Iisakin ja Jaakobin pilkoista ei ole paljoa iloa muslimeille,"Ismael, mies kuin villiaasi, ja kätensä kaikkia veljiäänkin vastaan"... Tietenkään kaikki Arabit eivät ole Ismaelin jälkeläisiä, mutta he kaikki tai 99% ovat silti nykyään muslimeja...

        No, etsikää sitä asiaa, missä kykenisitte syntymään uudesti YLHÄÄLTÄ, Jumalan lapseksi, ja se on aivan eri todellisuus, kuin olla JUMALAN PALVELIJA, koska palvelija pelkää kuollakseen Jumalaa, ja siihen pelkoon hän kuoleekin, vaikka tosin Jumalan Lapsi saattaa kuolla rohkeuteensa, olla Jumalan Lapsi - hänkin, mutta Hänen tekonsa eivät tuota syntiä silti, eikä JUMAlAN VIHA ole hänen yllään niin kauan, kun hän Jumalan on LAPSI, muttei vielä edes NUORI ja VOITTAVA JUMALUUS?! No, vieläkin vanhempia sielunikiä on, mutta en viitsi niistä sepostaa enempää, tai joku lukijani pimahtaa minua pahemmin paheksuntaansa...


    • Anonyymi

      Ikuisiakin kertomuksia tehdään, ja vaikka TÄTÄ ei tapahdu vielä ei ehkä
      50 000 vuoteenkaan, niin tiedän, että kun se VääränProfeetan/Pedon/Saatanan ENSIMMÄINEN helvettituomio loppuu, ja se kestää 7000 vuotta, niin ne Helvetissä olleet ovat toenneet jotenkin parempaan tietoonkin, miten Jumalansa edessä pokkuroidaan, ja tulee UUSIA kertomuksia Saatanasta, Luciferista ja kumppaneistaan, kuinka he hiukan aiempaa PAREMMIN yrittävät saavuttaa muiden Jumalan Enkelien kumppanuuden takaisin, ja jopa lähteä uudestaan Jumalan Oikeidenkin enkelien kanssa kilpailemaan YLIJUMALAMMEKIN suosiosta. Tätä on turha vielä opettaa, ei Saatanakaan vielä tajua ITSE joutuneensa minnekään helvettiin, vaan HÄNTÄ VANGITAAN; häntä on kahlehdittu kovastkin sillä, ettei edes kunniallisetkaan IHMISET jaksa juuri nyt sotia suurestikaan, vaan 1000 vuotinen valtakunta alkaa siitä, kun 6000 vuosi tulee täyteen, Aadamin synnin alkamisesta, ja Jumalan LEPOPÄIVÄ ALKAA samalla hetkellä, kun Saatanakin tulee kahleisiinsa. EIkä Saatanan pahat yritykset lopu siihen, että hänet on vangittu 1000:kaan vuodeksi, vaan Hän tulee nostattamaan SEN Joh-Ilmestyskirja 20-luvun sodan ehkä hieman yli tai hieman alle 1000 vuoden kuluessa. Minä olen VARMA; että Karitsan ja Pedon sodat olivat ne Ilmestyskirja 19:nnen luvun sodat, eli I ja II maailmansota olivat niitä, ja KOLMAS maailmansota on SEN JÄLKEEN, kun vangittu Saatana nostamansa sodan päätteeksi, sidotaan seuraajineen Hellvettiin, maammekin magmaluoliin, ja joka aika kestää arviolta yhden luomisviikon, noin 7000 vuotta... EN keksinyt tätä omasta päästäni, vaan Johanneksen Ilmestyksen ja erään apokryfin kertomukseen, joka kertoo, että MAAÄIDIN LEPOAIKA on se, kun pahimmat pahikset ovat Hellvetissä sen YHDEN LUOMISVIIKON AJAN eli Ihmisille se on 7000 vuotta. Lopullinen tappio -otsake Saatanalle, nykykäännöksessä on hieman toiveajattelua, sitä EI Johannes kirjoittanut sinne, mutta kai ajatus on se, että ihmiskuntakin vanhenee ja kypsyy kaikkien yksilöittensä osalta lopulta niin paljon, että mikään LIIAN HULLU PAHUUS, eikä myöskään LIIAN HULLU HYVYYS, pääse ihmisiä eksyttämään etsimään liian äkillisiä elämänloppumisia enää kenellekään, eikä tekemään liian pikaista vaatimusta auringonkaan toiminnan loppumisesta...Se ei todellakaan mene rikki alle 15 miljardissa vuodessakaan, näin toivomme edes... Tiedekö sen jopa väittää, että kaukaisissa muinais-Galakseissa on ollut tähtiä, noin 7 tähden ryppäitä(yhteenlaskettuna?), jotka ovat eläneet jopa 120 miljardia vuotta, eli ne olisivat aikaa ennen oman Galaksimme ilmaantumista, joka on siis noin 12 vuotias poikanen tuohon(x miljardi) tähtiryppääseen verrattuna...
      Ihminen jos hän paisuu hulluudessaan, ajattelee, että koska elää itse nykyisessä ruumiissaan noin 75 vuotta, ja kuulee Paratiisssa Aadamin olleen 6000 vuotta sitten, että tässähän ollaankuin JUMALA LÄHES, eli että vain 100-kertainen aika on maailmankaikkeuden ikä siis, mutta voin paljastaa että kyseinen uskomus noin nopealla aikataululla yx kax ilmaantuneista massoista, noin lyhyessä ajassa on valhe, sitä tietoa ei tule Jumala koskaan vahvistamaan... Edes kreationisteille hän ei toivo sitä valhetietoa. 7 päivää silti kaikkea Hän loi, mutta meni Galaksimme vetypilvellä aikaa edes muutama sata MILJOONAA vuotta kokoontua planeetoiksi ja auringoiksi ja kuiksi tms, kun kävi sen seuraavan tähden tekemässä muualle...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe