Naisten Em-kisat

Kerran tässä naisten vaahteraliigan tauolla EM-kisat alkavat, niin tässä hieman arviota tämän kertaisesta Leijona joukkueesta. Aloitetaan hyökkäyksen puolelta, kyseessä kuitenkin yksikkö joka mitä luultavimmin (valmennuksen ohella) vastaa siitä että Suomi ei tällä kertaa kisoja voita.

Pelinrakentajat:
Yksi heikoimmista osa-alueista joita joukkueesta löytyy. Yhdellä on kättä heittää, mutta osoite on tuurista kiinni, toivottavasti ei tarvetta peluuttaa, kisaturisti. Toista käytetään lienee lähinnä juoksemassa itse, kuuluisi ennemmin TE:n paikalle. Kolmantena sinikeltaisten selkeä kakkoskuuppa, joka toivottavasti löytää jonkun tutuista kohteistaan edes pariin kertaan, ja nähdään sitten sitä kautta muutakin juoksupelejä joilla meinasi jo viime syksynä käydä heikosti hurreja vastaan maaottelussa. Päävalmentajahan kommentoi että Ruotsi menossa eteenpäin, olisiko myös niin että tasoeroa kaventaa Suomen naisjefun taantuminen? Kokonaisuutena pelinrakentajaryhmä on tuhansien valovuosien päässä aiemmista maajoukkuista, erityisesti edellisten EM-kisojen pelinrakentajia jää kaipaamaan.

Keskushyökkääjät:
Tänne on myös saatu kisaturisteja oikein urakalla mukaan, no hyvä että joku maksaa nämäkin reissut. Vastoin valmennuksen kommentteja yksikään rb ei ole mikään suorittaja heittopeleissä, vaan pallot tippuvat suuremmalla todennäköisyydellä kuin jäävät käsiin. Toivottavasti joku divarijyrä kuitenkin yllättää positiivisesti ja nousee uudelle tasolle kisojen aikana, tämä siis jos vastuuta tulee. Päävastuu kuitenkin liigan johtavalla mörssärillä, mikä ei yllätä ketään, ja kyseisen tavarajunan onnistuminen määrittää pitkälle koko joukkueen menestymisen näissä kisoissa. Jos vastustajat osaavat taklata jalkoihin on Suomen kisat surullista seurattavaa hyvin nopeasti.
Punaisista mustiin siirtynyt hiihtäjä ei tarjoa edes oikeaa kilpailevaa vaihtoehtoa peliajasta, mutta menettelee huilivuoron antajana, ja jos linja toimii niin voi saada jopa onnistumisiakin.
Kokonaisuutena tämäkin ryhmä häviää runsaasti aiemmille, nähtäväksi jää onko Euroopan parhaan backin titteli enää Suomen, vai meneekö kisojen myötä kenties briteille.

Laitahyökkääjät:
Kiertopeliä tullaan näkemään, ja toivottavasti uppoaa, nopeus on ainoa ase jonka takia kyseinen leidi kisoissa on, mutta hyvä niin. Pari muutakin kokenutta löytyy, vaan miten on terveyden laita? Toisen kannattaisi keskittyä lähinnä siihen potkimiseen, joka sekään ei kyllä ole liigassa sujunut millään erikoisella prosentilla, vaan eipä ole kilpailuakaan tarjolla, blokkaaminen voidaan ainakin unohtaa jo kun ei paikat kestä. Muuten tänne on saatu sekaan keskushyökkääjää, puolustajaa ja lisää kisaturisteja, näiden osalta ei mitään kuviojuoksemisen juhlaa nähdä. Ylipäänsä on lähinnä surullista seurata tämänkin pelipaikan hiipumista heittävien pelinrakentajien kadon myötä. Myöskään joukkueen valmennus ei ole viimevuosina saanut laitahyökkääjistä käytännössä mitään irti, ainakaan heittopelin muodossa. Joten heikkoa suorittamista myös sivurajan toisella puolella jälleen luvassa. Erityisesti vaihtopelaajien osalta tämä ryhmä ei todellakaan vakuuta, tosin jos samalla kaavalla mennään kuin aiemmin niin toivottavasti osaavat blokata, paljon muuta ei tule olemaan tarjolla.

Hyökkäyksenlinja:
Täällä raahataan myös valtaosin kehäraakkeja mukana, toivottavasti paikat vielä kestää sillä tämä yksikkö ratkaisee todella paljon näissä kisoissa, jos linjoissa ei onnistuta voi tulla pahojakin yllätyksiä, toivottavasti divaripelaajat on saatu hyvin ryhmään mukaan ja taso on sitä mitä menestyminen vaatii, osaamista löytyy, mutta toteutusta yhdessä ja paikkojen kestoa saadaan arvuutella. Toivottavasti muiden joukkueiden linjat on yhtä kuraa kuin aiemmin, niin silloin on mahdollisuus pärjätä vielä hyvinkin.
Nämä konkarit nähdään toivottavasti ennen seuraavia arvokisoja siirtyneinä eläkkeelle, mutta valmennuksen pariin jakamaan kertynyttä kokemusta eteenpäin. Sekä aktiivisesti rekrytoimassa uusia harrastajia lajin pariin, focus joka pitäisi olla todella korkealla jokaisessa naisjoukkueessa tällä hetkellä.

Näillä mietteillä liikenteeseen ja palataan puolustuksen osalta asiaan tuonnempana.
Ilmoita


26 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Ruotsin mestari ei ollu alottavassa rosterissa mitäon tämä
Ilmoita
Kiitos nyt oli hyvin pureksittua analyysia!

Yhden neljänneksen tässä katsottua niin ei voi sanoa vielä mitään. Itävalta tuntuu olevan kanssa yksi kisaturisti vain palloilemassa paikalla.
Ilmoita
Hyvä Suomi!
Ilmoita
Käydään vielä lyhyesti puolustus läpi, sillä ensimmäisessä pelissä ei vielä mikään osa-alue joukkueesta vakuuttanut. Ainoa mikä tuossa pelissä vakuutti oli vastaantulijana ollut Itävalta, neljäs sija on siis jo jaettu.

Tukimiehet:
Jollain vanhuus paistaa pahasti läpi liikkeissä, ei vaan mitenkään nopeus riitä, ja sitä ei enää paikata edes pelinlukutaidolla, eikä saada kuntoon paikallisella pubitarjonnalla. Nuorempi polvi vetääkin sitten ihan järkyttävän pystyssä taklaamaan, eikä kyllä sielläkään jalkoja löydy, voi olla että kiirettä tulee vielä pitämään tälläkin osastolla, jos vastustajat osaavat yhtään scoutata heikkouksia, linja jälkeen puolustuksen toiseksi vahvin yksikkö, ja tähän voi olla pettynyt, sillä yksi harvoista joukkueen osista jossa materiaalia löytyisi parempaankin kokoonpanoon, tai ainakin takavuosina löytyi.

Puolustuksenlinja:
Tämä yksikkö antaa mahdollisuuden kisojen voittoon täydellisesti onnistuessaan. Kohtalaisen monipuolista porukkaa on mukana ja vielä kun kaikki noudattaisivat omia vastuitaan eivätkä hakisi henkilökohtaisia onnistumisia, voitaisiin puhua jopa hyvästä linjasta, nyt ollaan vielä liikaa yksilöitä.
Toinen ongelma on se että myös tällä osastolla on mukana kokemusta jolta on nopeus kadonnut aikapäiviä sitten, jos sitä ikinä olikaan. Vaan ei ollut ja vielä väkisin raahataan mukana vaikka parempia pelaajia löytyisi tilalle vähintään kourallinen. Mikäs siinä kun on suhteet kunnossa ja ei itse tajuta että ei vaan enää riitä ja nappikset pitäisi ripustaa naulaan ja siirtyä valmennushommiin. Toivottavasti ei kuitenkaan vielä liikaa ole riippakivenä näissä kisoissa, tai jos valmennus edes tajuaisi panostaa enemmän nuorempaan sukupolveen, jonka yhteen hitsaamisesta ja peluuttamisesta voisi riittää iloa seuraaviinkin kisoihin. Yhteen hitsautumista joukkueen osalta muuten lienee auttaa myös se että kapteenisto edustaa yhtä seurajoukkuetta. Osoittaa taas hienosti valmennuksen kapeakatseisuutta, ja osaamisen tasoa. Kannattaisi jatkossa antaa pelaajien päättää näistä ainakin osa, ihan vaan vinkkinä. Tietty siinä on se pelko että joku joka vetää siellä muutenkin kiintiöpaikalla tippuisi pois ja voisi harmittaa.

Takakenttä:
Puolustuksen heikointa antia, ei auta edes helposti yliampuvan, ja liikaa henkilökohtaisia onnistumisia metsästävän ruotsin mestarin läsnäolo tätä porukkaa. Täälläkin jotain pahasti hiertävä Mestari on kuitenkin porukan näkyvin osa, kun sattuu onnistumaan, tai kentälle pääsemään. Vinkki mestarille, harjoittele, lahjakkuus ei enää kanna pidemmälle. Ei kuitenkaan hänkään vielä onnistu riittävän tasaisesti, muista kisaturreista puhumattakaan, joita loppu porukka siis yksiselitteisesti on. Tältä lyhyenlännältä porukalta ei meriittejä, tai edes osaamista löydy ja toiveet ovat lähinnä siinä että vastustajien pelinrakentajat ovat yhtä heikkoja kuin oman joukkueen. Ihme ja kumma että tälle osastolle ei lähdetty etsimään muilta pelipaikoilta osaamista, pituutta, koripallotaustaa tai jotain muuta mitä kukakin valmentaja nyt sattuu milloinkin ihailemaan, kun materiaalia olisi selkeästi ollut tarjolla parempaan kombinaatioon.
Jos tätä osastoa testataan vastustajien toimesta niin lopputuloksena on hyvin nopeasti komeampi roihu kuin Turussa vuonna 1827 konsanaan. Luonnollisesti tällöin saadaan myös viimeistään heittää haaveet siitä kultaisesta mitalista.

Avaus pelissä molemmat Suomen linjat tekivät kohtalaista duunia, ja siivittivät keskinkertaista heikomman joukkueen voittoon surkeasta joukkueesta odotetusti juoksupelin avulla. Aloittava pelinrakentaja oli pienehkö yllätys, mutta arvalla sen olisi voinut muutenkin valita. Toki se että kaikki heitot olivat kovin lyhyitä (tämä tosin fiksu ihan valinta) vähän mihin sattuu, ja että niitä vielä tiputeltiin ei yllättänyt. Ei myöskään ollut yllätys kun nähtiin tositoimissa ne hyvin palloa tiputtelevat keskushyökkääjät vai mitä ne nyt oli, peluutetaan niitä ihmeessä jatkossakin näin, kyllä siellä vielä joku pallo saadaan kiinni. Pelinrakentaja voisi muuten edes yrittää feikata heittoa palloa ojentaessaan, tuon vielä joku oppii lukemaan ja käy ohraisesti kun ainoa mikä toimii on juoksu keskelle. Paljon saa parantaa seuraaviin peleihin, ja vaikeaksi menee jos vastustajat saavat aiemmin mainitun rb:n pysäytettyä hyvällä taklaamisella, sitten ei juosta edes sinne keskelle..
3 VASTAUSTA:
Mahtavaa kommentointia, olen asioista kanssasi täysin samaa mieltä.
Kiitos jälleen, sanot sen mitä ajattelen mutta paremmin
Kiitos! Kerrankin tekstiä tyypiltä, joka ei selvästikään tajua näkemästään saati jenkkifudiksesta tuon taivaallista. Kirjoittajalla taitaa olla ikää liikaa, mutta sen tuomaa kokemusta ei senkään vertaa. Näppäinsormien nopeus ei paikkaa ajatuksen hitautta. Häviäjän katkeruus heijastuu naurettavista "huomioista", joissa ei ole järkeä kastemadon ÄO:n vertaa. Mutta kiva että sait vähän aikaa kulumaan tuohon roskaan.
+Lisää kommentti
Maajoukkueessa on selvästi tapahtumassa sukupolven vaihdos. Se, tapahtuuko se liian myöhään vai ajallaan, näyttää keskiviikon Ruotsi-ottelu.

Ruotsin pelaaminen oli naatittavaa katsottavaa jo viime SR-ottelussa, jossa Suomelle oli käydä kylmät. Viimeisteleekö Ruotsi arkun kannen näissä kisoissa nykyajan jenkkifudiksella (heitto+juoksu) nähdään keskiviikkona.
1 VASTAUS:
Hyvää ja asiantuntevaa tekstiä! Ihan samaa mieltä sun kanssa. Heitä nimilistaa tänne niin voidaa vertailla onko sun listassa samat nimet kun mulla ketä siel pitäs olla
+Lisää kommentti
No nyt haloo ja järki päähä.. Ei tartte katsoa kuin Kouvolan flagin maajoukkuetta niin löytyy rosterillinen nopeampia ja fiksumpia pelaajia. Maajoukkue on vain niin sisäsiittoinen ryhmä, että ei sinne pääse kuin pienen piirin favoritet.
1 VASTAUS:
Mites se sisäsiittoisuus ja Kouvola, tuli ehkä vähän hassusti asetellut sanat
+Lisää kommentti
Noniin katsellaanpa sinikeltainen vastaan punavalkoinen, tapahtumapaikkana velodromin sijaan Leeds.

Ihan ensimmäisenä, missä nuo Ruotsin pelaajat ovat olleet Ruotsin oman sarjan aikana? Paljon paremman näköistä tekemistä kuin se räpeltäminen. Toki nyt suuri mestari touchdowneineen ei ole sotkemassa puolia pelipaikoista.

Brittilinja ei vaikuta kovin hirmuiselta, hitaita nousemaan stänssistä ainakin hyökkäyksen puolella. Enemmän tuommoisia passiivisia esteitä. Toki sitä samaa esiintyy Suomellakin, on ne liikkuvat ja sitten on ne jähmeät. Puolustuksessa on yksi ärhäkkä endi.
Ruotsin DL ei ole agressiivinen mutta uhka, joka on otettava tosissaan.

Birminghamin vaikutus näkyy negatiivisesti joukkueessa, toki paikalliset leijonat ovat saarensa mestareita mutta he eivät tunnu ymmärtävän sitä, että se ei ole mikään meriitti maailman mittapuulla. Pelit näyttävät samoilta kuin ahmojen opintomatkalla, ja siellä nähtiin ettei briteillä ollut tarjota vastusta vuorokauden sisään edellisen pelin pelanneelle seurajoukkueelle. Henkilökohtaisesti olisin jonain koordinaattorina vaihtanut pelejä sellaisen jälkeen.

Selostajat ovat samat ja edes Pyhä Phoebe ei kyllä pelasta Birmin- anteeksi, Britanniaa, MM-kisoista auki jääneiltä takeilta.

Yksikään takakenttä ei ole kyllä vielä vakuuttanut. Ei konkarit, ei vikkelät. Jonkin asteista pelinlukutaitoa väläytellään vahingossa niin Ruotsin kuin Brittilän puolelta mutta mutta...
Ja mitä nämä taklaukset ovat, täysin pystyssä ja vähän hipsutellen. Edes Suomen kisaturistit eivät siitä kaadu. Tosin Suomen ainoalle pelille (joka sattumoisin on myös wolvojen ainoa peli) ikäviä uutisia tuo länsinaapurin puolustus, ovat oppineet pitämään yhden juoksijan kurissa. Sama taktiikka lienee rakkaalla vastustajalla tänäänkin.
3 VASTAUSTA:
Hyvin piti Ruotsi yhden juoksijan kurissa... Oot fudisvelho vailla vertaa. Jenkkifudiksen Tylypahka odottaa sua jo kiihkeästi.
No vähintään, tuli tommonen pöllökin siitä tiedon tuomaan
Jatka vaan huispaamista poju.
+Lisää kommentti
Hmm en oo mikään ammattilainen mutta pitäiskö kutsua muutakin kuin "34lle pallo"
2 VASTAUSTA:
Huomataan kertomattakin että et ole ammattilainen
Kaikki ei voi olla #importlife ruotsinmestareita
+Lisää kommentti
Voisi kyllä pelata juomapeliä "Shotti aina kun Phoebe mainitaan".

Ihanaa, että Itävalta sai pistetilin auki!
1 VASTAUS:
Todellakin, vaikka onkin hyvä pelaaja nii kyllä vähän liikaa ylistetään
+Lisää kommentti
Ruotsi voittanee Itävallan, uskallan epäillä vaikka toki en ole päässyt jefupahkaan enkä ole ruotsinmestari, joten eiköhän mielenkiinto ole kaikkialla siirtynyt tuohon ns Kultapeliin. Voittaako Suomi? Vai meneekö jumalattomaksi matematiikaksi?

Vähän harmittaa, että osallistujia noin vähän sen sijaan, että olisi oikeasti ne mitalipelit mutta on tyydyttävä siihen mitä tarjotaan. ("Tee ite parempi EM tapahtuma", saksalaisia katsoen niin edes se liiton pykääminen...)

Tietenkin Phoebe voittaa kaiken ;) Lopputuloksesta riippumatta. Ja Kuusinen on varmaan Suomen MVP ("Kerää koko sarja") .
Ilmoita
Uusi
Ruotsin mestari oli kyllä ihan iltalenkillä tossa Britannian toisen touchdownin kohdalla... Lopetti juoksemisen 10 jaardia ennen maalia.
2 VASTAUSTA:
Uusi
Jos kunto ei kestä
Uusi
Ei näköjään kestä...
+Lisää kommentti
Uusi
tytti kuusinen #34 on uusi euroopan mestari.
1 VASTAUS:
Uusi
Hyvä Tytti ja onnea koko jengille! Hyvin näytitte kaikille epäilijöille!
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Naisten Em-kisat

Kerran tässä naisten vaahteraliigan tauolla EM-kisat alkavat, niin tässä hieman arviota tämän kertaisesta Leijona joukkueesta. Aloitetaan hyökkäyksen puolelta, kyseessä kuitenkin yksikkö joka mitä luultavimmin (valmennuksen ohella) vastaa siitä että Suomi ei tällä kertaa kisoja voita.

Pelinrakentajat:
Yksi heikoimmista osa-alueista joita joukkueesta löytyy. Yhdellä on kättä heittää, mutta osoite on tuurista kiinni, toivottavasti ei tarvetta peluuttaa, kisaturisti. Toista käytetään lienee lähinnä juoksemassa itse, kuuluisi ennemmin TE:n paikalle. Kolmantena sinikeltaisten selkeä kakkoskuuppa, joka toivottavasti löytää jonkun tutuista kohteistaan edes pariin kertaan, ja nähdään sitten sitä kautta muutakin juoksupelejä joilla meinasi jo viime syksynä käydä heikosti hurreja vastaan maaottelussa. Päävalmentajahan kommentoi että Ruotsi menossa eteenpäin, olisiko myös niin että tasoeroa kaventaa Suomen naisjefun taantuminen? Kokonaisuutena pelinrakentajaryhmä on tuhansien valovuosien päässä aiemmista maajoukkuista, erityisesti edellisten EM-kisojen pelinrakentajia jää kaipaamaan.

Keskushyökkääjät:
Tänne on myös saatu kisaturisteja oikein urakalla mukaan, no hyvä että joku maksaa nämäkin reissut. Vastoin valmennuksen kommentteja yksikään rb ei ole mikään suorittaja heittopeleissä, vaan pallot tippuvat suuremmalla todennäköisyydellä kuin jäävät käsiin. Toivottavasti joku divarijyrä kuitenkin yllättää positiivisesti ja nousee uudelle tasolle kisojen aikana, tämä siis jos vastuuta tulee. Päävastuu kuitenkin liigan johtavalla mörssärillä, mikä ei yllätä ketään, ja kyseisen tavarajunan onnistuminen määrittää pitkälle koko joukkueen menestymisen näissä kisoissa. Jos vastustajat osaavat taklata jalkoihin on Suomen kisat surullista seurattavaa hyvin nopeasti.
Punaisista mustiin siirtynyt hiihtäjä ei tarjoa edes oikeaa kilpailevaa vaihtoehtoa peliajasta, mutta menettelee huilivuoron antajana, ja jos linja toimii niin voi saada jopa onnistumisiakin.
Kokonaisuutena tämäkin ryhmä häviää runsaasti aiemmille, nähtäväksi jää onko Euroopan parhaan backin titteli enää Suomen, vai meneekö kisojen myötä kenties briteille.

Laitahyökkääjät:
Kiertopeliä tullaan näkemään, ja toivottavasti uppoaa, nopeus on ainoa ase jonka takia kyseinen leidi kisoissa on, mutta hyvä niin. Pari muutakin kokenutta löytyy, vaan miten on terveyden laita? Toisen kannattaisi keskittyä lähinnä siihen potkimiseen, joka sekään ei kyllä ole liigassa sujunut millään erikoisella prosentilla, vaan eipä ole kilpailuakaan tarjolla, blokkaaminen voidaan ainakin unohtaa jo kun ei paikat kestä. Muuten tänne on saatu sekaan keskushyökkääjää, puolustajaa ja lisää kisaturisteja, näiden osalta ei mitään kuviojuoksemisen juhlaa nähdä. Ylipäänsä on lähinnä surullista seurata tämänkin pelipaikan hiipumista heittävien pelinrakentajien kadon myötä. Myöskään joukkueen valmennus ei ole viimevuosina saanut laitahyökkääjistä käytännössä mitään irti, ainakaan heittopelin muodossa. Joten heikkoa suorittamista myös sivurajan toisella puolella jälleen luvassa. Erityisesti vaihtopelaajien osalta tämä ryhmä ei todellakaan vakuuta, tosin jos samalla kaavalla mennään kuin aiemmin niin toivottavasti osaavat blokata, paljon muuta ei tule olemaan tarjolla.

Hyökkäyksenlinja:
Täällä raahataan myös valtaosin kehäraakkeja mukana, toivottavasti paikat vielä kestää sillä tämä yksikkö ratkaisee todella paljon näissä kisoissa, jos linjoissa ei onnistuta voi tulla pahojakin yllätyksiä, toivottavasti divaripelaajat on saatu hyvin ryhmään mukaan ja taso on sitä mitä menestyminen vaatii, osaamista löytyy, mutta toteutusta yhdessä ja paikkojen kestoa saadaan arvuutella. Toivottavasti muiden joukkueiden linjat on yhtä kuraa kuin aiemmin, niin silloin on mahdollisuus pärjätä vielä hyvinkin.
Nämä konkarit nähdään toivottavasti ennen seuraavia arvokisoja siirtyneinä eläkkeelle, mutta valmennuksen pariin jakamaan kertynyttä kokemusta eteenpäin. Sekä aktiivisesti rekrytoimassa uusia harrastajia lajin pariin, focus joka pitäisi olla todella korkealla jokaisessa naisjoukkueessa tällä hetkellä.

Näillä mietteillä liikenteeseen ja palataan puolustuksen osalta asiaan tuonnempana.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta