Foinikialaisia Azoreilla ?

8

<50

Vastaukset

 • Olen huomannut E-Timesin vähän ongelmalliseksi milloin kysymyksessä on arkeologia ja julkaisussa tuppaa olemaan enemmän kuin hieman vahva kallistuma new age-tulkintoihin.

  ///MeAgaln

 • Ovathan kiinalaisetkin löytäneet Suomen Lapin viime vuosina. Joten on tyhmää väittää, etteivät foinikialaiset olisi löytäneet Azoreja.

  • Minä veikkaan että Ruotsin kuningaskin löysi Lapin ennen kiinalaisia.


  • Portugalilaiset eivät ole löytäneet Lappia vieläkään. :) Espanjalaiset sen sijaan ovat. He ovat yöpymisissä seitsemäntenä kiinalaisten johtaessa.


 • Jos Amerikasta on rahdattu tupakkaa ja kokaiinia Egyptin faaraoiden käyttöön, ovat 1000 km päässä Portugalin rannasta olevat saaret tunnettu.

  Tuo on suorastaan historian raiskaamista, jos sanoo portugalilaiset Azorien löytäjiksi tai vaikkapa karthagolaiset 500 eaa. Noillla muinaisilla oli enemmän tietoa maailmastamme, kuin vielä uskallamme ajatella.

  Sen sijaan katolilaiset tai kristinusko yleensä, on tuhonnut mennyttä parhaansa mukaan, vääristääkseen maailmamme kuvan. Aivopesu jatkuu ajassamme, mutta kaikki eivät tähän ansaan astu.

 • Viikingit on varmasti löytäneet Azorit ennen ketään muuta. Ja Macchu Picchu. Ja Brendan, joka Guinnespäissään todistettavasti seilasi vähän siellä ja täällä.

 • Usein kuulee väitettävän, että Kolumbus tai viikingit löysivät Amerikan. Amerikan intiaaneilta se ei ole historiallisena aikana ollut hukassakaan.

  "Löytäminen" on varsin yksisilmäinen länsimainen katsontakanta. Suomalaiset löysivät Suomen jo 10 800 vuotta sitten...ainakin.

 • Eilen sunnuntaina 22.9. tuli NG-kanavalta kaksituntinen enimmäkseen asiallinen dokumentti (aiheen Atlantiksen ihmettely) jossa noita Azorien muinaislöytöjäkin sivuttiin.

  Kyllä vaikuttaisi siltä että Azoreilla oli ainakin asuttu jo ennen portugalilaisia, jopa jo ainakin pronssikaudella, mahdolisesti aiemminkin.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  239
  3686
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  38
  433