Hei! Voisiko joku kertoa miten riisistä saadaan sellaista paakkuuntunutta niinkuin kiinalaisissa ravintoloissa? Lisätäänkö siihen esim. kananmuna tms..
paakkuuntunut riisi
8
10928
Vastaukset
- MPN
Kiinalaisissa ravintoloissa tarjoillaan pääasiallisesti ihan perus kiinalaista puuroriisiä tai thaimaalaista jasmiiniriisiä.
Molemmat paakkuuntuvat luonnostaan. Tulosta parantaa riisinkeittimen käyttö.
Unohda kaikki Uncle Ben's kura ja osta riisisi etnisistä ruokakaupoista. Täten saat rahoillesi kunnon vastineen.
Suomessa yleisesti käytetty pitkäjyväinen parboiled jenkkiriisi ei kelpaa edes liimaksi suurimmassa osassa maailmaa.
M- Väärin
Paakkuntumaan riisin saa käyttämällä puuroriisiä (risella), pitkäjyväinen ei tahdo paakkuuntua. Älä usko edellistä hönöä, ei tiedä mitään riisitä.
- Uncle Ken
Väärin kirjoitti:
Paakkuntumaan riisin saa käyttämällä puuroriisiä (risella), pitkäjyväinen ei tahdo paakkuuntua. Älä usko edellistä hönöä, ei tiedä mitään riisitä.
Sinunkin riisitietoutesi taitaa olla lähinnä siinä, että sana riisi tarkoittaa 500 paperiarkin erää.
Pitkäjyväinen riisi paakkuuntuu siinä missä lyhyt japanilainen, pyöreä kiinalainen tai italialainen avorio. Pitkäjyväisiä riisejä ovat mm. basmati- ja jasmiini-riisit ja etniset ravintolat käyttävät Suomessa lähinnä thaimaalaista broken jasmine-riisiä. Se kun on halvinta.
Parboil-menetelmällä käsitelty amerikkalaistyyppinen uncleben-riisi taas ei ohjeen mukaisella keitolla paakkuunnu, joten sitä ei voi syödä esimerkiksi puikoilla. Sen makukin on kohtuullisen huono. - MPN
Väärin kirjoitti:
Paakkuntumaan riisin saa käyttämällä puuroriisiä (risella), pitkäjyväinen ei tahdo paakkuuntua. Älä usko edellistä hönöä, ei tiedä mitään riisitä.
Lue mitä kirjoitin uudestaan...oletusarvolla että siis osaat lukea.
Luuletko juntti oikeasti että tuo rehuriisi risella on ainoaa paakuuntuvaa lajiketta??
Pitkäjyväisiä lajikkeita on niin paakkuuntuvia kuin paakkkuntumattomia. Jenkkien suosima makua tappava ja jyvät irroittava käsittely on sitten se viimeinen ääripää.
Juu... en mä riisistä kaikkea tiedä mutta selkeesti aika helvetisti enemmän kuin sinä.
Esim. jasmiiniriisin/kiinalaisen "puuroriisin"/japanilaisten lajikkeiden huolellinen peseminen ja kypsyttäminen riisinkeittimessä tuovat yleensä kuohkean ja vähemmän puuromaisen tuloksen. Juuri tämän takia aasialaisissa ravintoloissa saatava riisi on sitä mitä on.
Seuraavaksi varmaan kerrot mulle kuinka riisi oikeaoppisesti valutetaan lävikössä "kuivaksi"
Mites toi erittäin pitkäjyväinen Basmati??? Ei varmaan tahdo paakkuuntua...eihän????
Risellan puuroriisistä tulee muuten ihan hyvää puuliimaa. Pitää paremmin kuin Erikeeper.
Kokeiltu on.
T:Hönö
- kiinalaisen kanssa naimisissa
olevana voin vain kertoa miten minun ukkelini sen riisin keittaa. Ensin peset riisin huolella kylmassa vedessa. Sitten laitat kattilaan, mittaat sormella miten paljon riisia on jonka jalkeen laitat saman verran vetta paalle ja eikun kiehumaan miedolla lammolla. Kansi paalle, ei hammentelya, eika kannen aukomsita, kun vesi on haihtunut niin riisi on valmista. Ei huuhdella ja laitat sellaisenaan tarjoiluastiaan. Tottahan se riisi on pohjaan tarttunut mutta kun laitat kylmaan veteen kattilan likoomaan niin muutamassa minuutissa riisi irtoaa pouhjasta. Toivottavasti onnistuu.
- riisi on hyvää
Mulla on 4o euron riisinkeitin ja hyvin toimii. Helppo käyttää ja tulos on hyvä. Tosin onnistuu se kattilassakin
- Innostunut!!
Tämä oli mielenkiintoinen ohje. Pakko koittaa jo alkuperäisyytensä takia =) Kiitos siitä ja kaunista kevään jatkoa!!
Ps. Toivottavasti joskus kirjoittelet muita alkuperäsivinkkejä, olisi todella mahtavaa lukea niitä =) - Jartsa
Minun tapani on keittää riisi japanilaiseen tyyliin ,johon kelpaa ihan tavallinen kattila.Käytä mieluiten Jasmine tai basmatiriisiä...unohda kokonaan uncle ben´sit!!!
esim. Mittaa kattilaan 5dl vettä ja kiehauta se.Mittaa senjälkeen sekaan 4dl huuhdeltua riisiä,sekoita hiukan ja kansi kattilan päälle.laita keittolevyn kuumennusteho säädin asentoon 1 ja anna riisin kiehua n.20minuuttia.Ota kattila levyltä ja anna riisi levätä kannen alla vielä 5 min ja hyvää tulee.Tässä reseptissä myös riisi saattaa tarttua kattilan pohjaan mutta aikaisemmassa viestissä on kerrottu kuinka kattilan saat puhtaaksi helposti.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2083306Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391658Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus971513- 921419
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461354Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1601286Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121218Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231039Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89942Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.55872