Totenapitämisen vaatimuksen omituisuus

Anonyymi

Kirjoitimme jokin aika sitten totena pitämisestä pelastumisen ehtona sekä siitä, miten evankeliumiakin voidaan käyttää lain käskynä, kun vaaditaan joidenkin Jeesukseen ja Raamattuun liittyvien kertomusten totena pitämistä syntien anteeksisaamisen ja pelastumisen ehtona. Jatkamme tässä kirjoituksessa totena pitämisen vaatimuksen käsittelyä siitä näkökulmasta, miten omituinen se vaatimus on.

Uskovaiset eivät ole tulleet kovinkaan usein ajatelleeksi totenapitämisen vaatimusten kohtuuttomuutta ja ihmisten eriarvoista kohtelua, jos toisilta sitä vaaditaan sielun pelastumiseksi, mutta toisilta ei. Tämä asia on silti aivan ilmeinen Raamatussa, jos vain tunnustetaan se, mitä siellä todellisuudessa on kirjoitettu ja sanottu. Pelastumisen ehdot ovat erilaiset eri ihmisryhmillä eri aikakausina.

46

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamatun mukaan ihmisen on uskottava siihen, että Jumala on olemassa, jotta hän voisi pelastua. Tämä ei koske kuitenkaan niitä ihmisiä, jotka ovat kuolleet ennen kuin ovat pystyneet ymmärtämään sen asian. Jeesuksen sanojen mukaan ”Jumalan valtakunta on lastenkaltaisten” ja Psalmi kertoo, että Jumala ”on valmistanut itselleen kiitoksen lasten ja imeväisten suusta”. (Matt. 21:16; Psalm. 8:3)

      Monet kristityt tulkitsevat nämä kohdat siten, että vauvat ja sylilapset pelastuvat automaattisesti kuollessaan, vaikka eivät uskoisi Jeesukseen vajavaisen ymmärryksensä vuoksi tai siksi, että eivät ole Jeesuksesta mitään kuulleet. Joku voi ajatella niin, että lapset saavat kuulla evankeliumin kuolemansa jälkeen ja heidät tuomitaan sen perusteella, miten he silloin siihen suhtautuvat. Raamattu ei tue tätä oletusta millään tavalla, mutta niin on tietysti mahdollista ajatella.

      Jos Jumalan olemassa olon totena pitäminen olisi pelastumisen ehto, niin miksi Jumala ei ole ilmoittanut itseään selvästi kaikille maailman ihmisille? Miksi hän on ilmestynyt vain Raamatun profeetoille ja puhunut heidän kauttaan, mutta ei ole ilmoittanut itseään myös pakanoille Vanhan testamentin aikana ja aina 1800-luvulle asti, jolloin kristillinen lähetystyö käynnistyi toden teolla. Silloinkin ”Jumalan puhe” oli pelkästään Raamatun sanoman välittämistä sen sijaan, että Jumala olisi itse näyttäytynyt ja puhunut ihmisille. Jumala ei lähettänyt edes enkeleitä johdattamaan pakanat Jumalan tykö!

      • Anonyymi

        Tai pelastusoppi opettaa, että uskoa Jeesuksen Jumalan pijaksi, joka sovitti meidän syntimme. Iskoa siis synnit anteeksi ja tekemällä parannus saa elää. Eikös se noin opeta raamattu?
        Kastekäsitys jakaa mielipiteitä pelastuskysymyksessä. Toiset uskovat vesikasteeseen ja toiset yksistään Pyhän hengen kasteeseen osana pelastusoppia.


      • Anonyymi

        Kiinnostavia lähtökohtia.


    • Jumala ei ole tehnyt Vanhan testamentin aikana oikeastaan mitään pelastaakseen pakanat sitä kautta, että nämä olisivat voineet uskoa hänen olevan olemassa ja vieläpä se ainoa totinen Jumala, joka on luonut kaiken ja hänelle on jokaisen tehtävä tili. Sen sijaan, että Jumala olisi ilmestynyt pakanoille ja tehnyt kaikkensa pelastaakseen heidät, on hän käskenyt Israelin tappaa näitä Jumalan vihollisiksi luokiteltuja kansoja, jotka asuttivat Israelille luvattua maata valitun kansan palatessa takaisin syntysijoilleen. Jumala on itsekin tappanut Israelin vihollisia läjäpäin: jopa enemmän kuin Israelin soturit!

      Jos Jumalan tahto olisi ollut pelastaa pakanat sitä kautta, että nämä olisivat pitäneet hänen olemassa olonsa ja kaikkivaltiutensa totena, niin miksi hän ei yksinkertaisesti ilmestynyt heille samalla tavalla kuin teki Israelille ja sitä ennen Vanhan testamentin profeetoille? Miksi Jumala piilotteli? Miksi Jumala on edelleen piilossa ja kätkössä, niin että ilmestyy vain valitsemilleen sieluille ja heillekin vain epämääräisellä tavalla, joka ei pidä sisällään vastaavia kokemuksia kuin mitä Vanhan testamentin profeetoilla, Jeesuksella ja apostoleilla oli? Vai onko joku nähnyt enkeleitä ja kuullut Jumalan puhuvan taivaasta luonnollisin korvin kuuluvalla äänellä?

      Jos Jumalan olemassa olon totena pitäminen olisi pelastumisen ehto ja Jumala tahtoisi pelastaa kaikki ihmiset, niin kuin Raamattu sanoo, niin eikö hän ilmoittaisi itsensä selvästi kaikille ihmisille kaikkina aikoina? Nyt niin ei ole tapahtunut eikä tapahdu, joten Jumalan olemassa olon totenapitäminen ei voi olla oikeudenmukaisen tuomion ja oikeamielisyyden periaatteen mukaan se ratkaiseva tekijä, jonka perusteella Jumala pelastaa sieluja. Sehän tulikin jo todetuksi, että jos vauvat tai jopa syntymästään saakka niin pahasti heikkolahjaiset vammaiset, että he eivät voi ymmärtää evankeliumin sanomaa eläessään, pelastuvat monien kristittyjen mielestä automaattisesti.

      Totenapitämistä ei siis vaadita kaikilta ihmisiltä pelastuksen ehtona, jos tämä tulkinta olisi oikea ja totuudellinen. Samaa voidaan sanoa evankeliumista. Jos joku ei ole kuullut mitään Raamatusta tai Jeesuksesta, niin Jumala ei oikeudentajumme mukaan voi vaatia häneltä evankeliumiin uskomista pelastumisen ehtona, koska siihen ei ole annettu mitään mahdollisuutta. Näitä Raamatusta tietämättömiä ihmisiä on elänyt ennen Jeesuksen syntymää ja apostolien ajan jälkeen kenties miljardeja. Jos Jumala toimisi ihmisten yleisen oikeudentajun mukaan, niin hän ei voisi tuomita heitä epäuskon vuoksi. Jumala voisi tuomita heidät oikeamielisesti vain sen mukaan, miten he ovat eläneet elämäänsä sisäisen oikeustajun mukaan. (Room. 2:11-16)

      Jumala on luonut ihmisen Raamatun mukaan omaksi kuvakseen ja kaltaisekseen. Tällä tarkoitetaan niin sanottua ”sisäistä ihmistä” eikä ulkokuorta: ihmisen fyysistä olemusta ja ulkonäköä. Jos ihminen on sisäisesti Jumalan kaltainen ja Jumala on oikeamielinen sekä oikeudenmukainen, niin eikö ihmisen sisäisen oikeustajun pitäisi olla samanlainen kuin Jumalan? Ihmisen luontainen oikeustaju sanoo sen, että on väärin tuomita joku ihminen kadotukseen sellaisesta syystä, johon hän ei ole itse voinut millään tavalla vaikuttaa. Miten sellainen ihminen voisi olla vastuussa epäuskosta, joka ei ole koskaan kuullut evankeliumia tai Raamatun muita kertomuksia? Miten joku vauvana tai ihmisten kieltä ymmärtämätön lapsi tai aikuinen syntymästään asti vammainen voisi olla vastuussa siitä, että ei usko, koska hänelle ei ole suotu siihen mahdollisuutta?

      • Anonyymi

        Jumala piilottelee niinkauan kuin ihminen piilottelee Jumalaa. Jumala on näet sama kuin ihmisen tietoisuuden sisin. Jumalaa ja ihmisen sisintä ei voi erottaa toisistaan.

        Etsi ja löydä itse oma Jumalasi.


    • Filosofia on joskus viisaampaa kuin joidenkin uskovien Raamatun tulkinnat. Jos Jumala olisi hyvä ja rakastava isä, niin kuin kristityt väittävät, ja olisi oikeamielinen ja oikeudenmukainen tuomioissaan, niin hän ei voisi tuomita sellaisia ihmisiä kadotukseen, joille ei ole antanut mahdollisuutta pitää totena Raamatun kirjoituksia tai evankeliumin sanomaa. Niinpä Jumalan täytyisi tuomita sellaiset ihmiset jollakin muulla perusteella kuin uskon ja epäuskon mukaan. Filosofinen viisaus tulee tässä apuun. Jumala tuomitsee ihmisiä niin sanotun kolmen v:n periaatteen mukaan. Nämä ovat valo, vapaus valita ja vastuu. Vastuu ei voi olla koskaan suurempi kuin valon määrä ja vapaus valita eri vaihtoehtojen välillä. Jos Jumala olisi oikeamielinen ja oikeudenmukainen, niin hän toimisi tämän periaatteen mukaan.

      Valolla tarkoitetaan sitä tietoa, joka ihmisellä on Jumalasta ja pelastuksen ehdoista tai siihen vaadittavista muista asioista (käytös, teot, moraaliset valinnat: koko elämä). Ihmisillä on rajoitetulla tavalla vapaus valita sen suhteen pitääkö totena Jumalan todistusta itsestään tai pelastuksen ehtona vaadituista asioista ja suhtautumisesta hyvään ja pahaan, vanhurskauteen ja syntiin, luvallisiin ja kiellettyihin asioihin. Rajoitettu vapaus sen vuoksi, että ihmisen luontainen kyky ottaa vastaan todistusta Jumalasta ja Jumalan tapa ilmoittaa itsensä vaihtelevat eri ihmisryhmien ja yksilöiden välillä. Toiset saavat selvemmän todistuksen Jumalasta ja evankeliumista kuin toiset, jne. Vapaus valita on rajoitettu myös moraalin ja käytöksen suhteen etenkin lapsuudessa. Lapsi omaksuu yleensä vanhempiensa ja lähiympäristönsä käyttäytymisen ja moraalikoodiston eikä osaa kyseenalaistaa sitä ennen kuin on riittävän vanha.

      Ihminen voi valita vain sellaisten vaihtoehtojen välillä, jotka hän tietää ja jotka hän ymmärtää riittävän hyvin voidakseen valita. Vastuu tulee sitten valon ja valinnanvapauden mukaan, sen seurauksena. Se, miten ihminen valitsee hänelle suotujen mahdollisuuksien ja kykyjen mukaan, tekee hänestä vastuullisen olennon Jumalan edessä. Tämä filosofinen oikeamielisyyden ja oikeudenmukaisen tuomion periaate osoittaa perisyntiopin virheelliseksi, jos se pitää vauvat ja ihmisten kieltä osaamattomat lapset vastuullisina tai syyllisinä Jumalan silmissä. Aatamilta perittyä on vain ruumiin kuolevaisuus ja katoavaisuus, mutta ei synnin turmelema luonto tai syntymästä saakka läpeensä mätä ja paha sisäinen ihminen. Ihiminen on syntyessään moraalin kannalta kuin tyhjä taulu, johon kirjoitetaan vasta sen jälkeen, kun lapsi oppii erottamaan hyvän ja pahan, ja tekee valintoja näiden kahden vaihtoehdon välillä.

      Vastuu on siis seurausta valon ja vapauden määrästä eikä voi olla suurempi kuin nämä kaksi. Kun sovellat tätä periaatetta vaatimukseen pitää totena evankeliumin sisältämät väitteet, niin huomaat sen, että sellaiset vaatimukset ovat epäoikeudenmukaisia ja väärämielisiä jopa miljardien ihmisten kohdalla. Vanhan testamentin profeetat eivät tunteneet henkilökohtaisesti Nasaretilaista Jeesusta ja hänen elämänsä yksityiskohtia. He tiesivät korkeintaan sen, mitä Jumala oli heille ilmoittanut vuosisatojen aikana ennen Jeesuksen syntymää. (1Piet 1:10-12) Profetioiden sisältämä tieto lisääntyi vähän kerrassaan. Profeettojen ei tarvinnut uskoa sitä tietoa, sillä he tiesivät sen todeksi sen vuoksi, että Herra oli puhunut heille suoraan ja meille heidän kauttaan. Näin siis Raamatussa.

      jatkuu

      • Vanhan testamentin aikana vain Jumalan valitsemilla profeetoilla ja heidän läheisillään oli mahdollisuus kuulla evankeliumin sisältämiä profetioita tai yleensä mitään ”Jumalan sanaa”. Jumala ei puhunut selvästi pakanoille ja profeettojen suvun ulkopuolisille ihmisille. Valituille suvuillekin hän puhui vain profeettojen tai enkelien kautta eikä suoraan niin kuin ihminen toiselle, ellei sellaisena puheena pidetä enkelin seurustelua kasvoista kasvoihin profeetan kanssa. (5.Moos. 34:10-11; 2.Moos. 2:1-15; Apt. 1:16; 4:25; Hebr. 1:1; 3:7; 9:8; 10:15 viittauksena Vanhan testamentin profeettojen tai enkelien sanoihin) Jos Jumala olisi tahtonut pelastaa kaikki pakanat, niin hän olisi ilmestynyt ja puhunut heille samalla tavalla kuin teki profeetoille ja heidän suvulleen, sikäli kuin profeettojen kautta tulleen ”Jumalan sanan” totena pitäminen olisi pelastumisen ehto.

        Tämä on kiistaton totuus niiden silmissä, jotka tunnistavat totuuden ja tunnustavat sen. Tarkoitamme totuudella tässä sitä, mitä Raamatun kirjoitukset kertovat ja miten kristityt niitä ovat perinteisesti tulkinneet ”Jumalan sanan ilmoittamana totuutena”. Jos he pitäisivät Raamattua kirjaimellisesti totena Jumalan sanan ilmoituksena, niin heidän täytyisi tunnustaa todeksi se, että oikeudenmukainen ja oikeamielinen Jumala ei ole vaatinut evankeliumin tai edes Raamatun kirjoitusten totena pitämistä pelastumisen ehtona menneiden sukupolvien aikana. Miten olisi voinutkaan, koska silloin eläneet ihmiset eivät olleet kuulleet ”Jumalan sanaa” eivätkä tienneet mitään Raamatun kirjoituksista! Sanottakoon vielä se, että ”uskon isä” Aabraham ei tiennyt mitään Raamatusta, koska sitä ei ollut vielä kirjoitettu hänen aikanaan!

        Jotkut Raamatun kaanonin koonneet ihmiset ja siihen Jumalan sanana uskovat ihmiset ovat tehneet Raamatusta itselleen epäjumalan, jonka totena pitämisen he ovat asettaneet pelastumisen ehdoksi itselleen ja vaativat muilta samaa. He eivät tiedä edes sitä, että Jeesuksen ja apostolien ajan Raamattu on ollut koostumukseltaan erilainen kuin kristittyjen Vanha testamentti, joka sekin on erilainen eri kirkkokunnilla ja suuntauksilla. Ihmiset ovat päättäneet sen, mitä kirjoituksia ovat pitäneet niin pyhinä, että ovat liittäneet ne osaksi Raamattua. Jumala ei ole sitä päätöstä tehnyt tai jos on, niin minkä kirkkokunnan tai juutalaisen yhteisön päätös on Jumalalta saatu? Koska ihmiset eivät ole olleet yhtä mieltä edes siitä, mitkä kirjoitukset ovat Jumalan sanaa ja mitkä eivät, niin miten meidän Raamattumme voisi olla se ainoa ja oikea Jumalan sana?


      • Monet kristityt ovat sitä mieltä, että ne pakanat, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia tai eivät tiedä mitään Raamatusta, tuomitaan ns. omantunnon todistuksen mukaan: sen mukaan, miten heidän ajatuksensa syyttävät tai puolustavat heitä. (Room. 1:17-2:16) Kristityt soveltavat tätä Raamatun kohtaa vain niihin ihmisiin, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia tai eivät ole olleet tietoisia Raamatun kirjoituksista. Jos joku on kuullut evankeliumin tai Vanhan testamentin kirjoituksista, niin hän ei pelastukaan sen johdosta, miten on elämänsä elänyt vaan joutuu kadotukseen, jos ei ole pitänyt totena ”Jumalan sanan” todistusta.

        Se, mitä tämä Jumalan sana on, vaihtelee vastaajasta riippuen. Monet kristityt pitävät koko Raamattua virheettömänä ja erehtymättömänä Jumalan sanana, mutta teologista opetusta saaneet tietävät sen epätodeksi väittämäksi. He valehtelevat, jos väittävät seurakunnalleen jotakin muuta. Tämä valehtelu ei ole ihme, sillä jos seurakuntien opettajat ja johtajat sanoisivat totuuden Raamatusta, menettäisivät he toimeentulonsa ja arvostetun asemansa, koska kristityt luopuisivat kirjaimellisesta Raamatun totena pitämisestä ja siirtyisivät sellaisten uskovien seuraan, jotka tunnustavat tämän totuuden tai luopuisivat kokonaan uskosta. Suuri osa saarnaajista, evankelistoista ja Raamatun opettajista valehtelee tietoisesti: muut pitävät itsekin totena sen, mitä todeksi väittävät.


      • Anonyymi

        Ei se, että jotku ihmiset pitävät filosofiaa viisaana tarkoita kuitenkaan sitä, että filosofia olisi automaattisesti oikeassa.


    • Anonyymi

      Mikä saa sinut tähän toimintaasi ???

      Miksi haluat väen väkisin yrittää heikentää/murentaa uskovien uskoa ???

      Miksi et anna meidän vain uskoa, jos me kerran sitä haluamme ???

      Mitä ihmettä sinä saat tuosta touhusta, hyviä vibojako ?

      Etkö keksi mitään muuta järkevää toimintaa, vaan saatko sen sijaan siis uskovien kiusaamisesta jotain tyydytystä ???

      Jätä jo uskovat rauhaan Hemmo K. ja elä itse omassa epäuskossasi, joka sekin on uskoa tavallaan, että ei usko Raamattuun vaan väittää sitä valheeksi ja Jumalaa ankaraksi ja julmaksi roistoksi, vaikka Jumala on Rakkaus !!!

      Mene sinne ateistien palstalle jakamaan epäuskoasi muiden kanssa ja jätä Uskovat rauhaan elämään uskossaan !!!

    • Siitä lähtien, kun uskonnot alkoivat kehittyä, on pelastumisen ehtona pidetty ihmisten tekoja ja elämää valintoineen. Raamatusta löytyy viittauksia samanlaiseen uskoon ja tuomion perusteluun. Ihmiset tuomitaan tekojen mukaan eikä silloin ole apuna se, että joku on pitänyt totena jotakin Raamatun ilmoittamaa sanomaa. (Matt. 25; Ilm. 20:10-15) Totena pitäminen ei auta, jos ihminen elää Jumalan tahdon vastaisella tavalla.

      Tästä on hyvänä esimerkkinä Israelin kansa, josta vain Joosua ja Kaaleb pelastuivat. Edes Mooses ei päässyt luvattuun maahan! Tämä johtuu siitä, että Mooses edustaa lakia ja Jeesus Kristus armoa. (Joh. 1:17) Nämä on asetettu toisiaan vastaan monissa uuden liiton kirjoituksissa. Moosekseen ja lakiin turvaava ei pelastu, mutta Jeesukseen turvautuva pelastuu. (esim. Joh. 5:32-47 ja Paavalin kirjeet lain alla olevia juutalaisia lainkiivailijoita vastaan) Pakanoiden ja pieninä lapsina kuolleiden kohtalo ”arvotaan” muilla perusteilla.

      Tämä on näennäisesti sitä oletusta vastaan, että ihmisen elämä tekoineen olisi tuomion peruste (tämä pätee kaikkiin ymmärryksen ikään ehtineiden ja Jumalan edessä vastuullisten ihmisten elämään). Paavali, Jaakob ja muut Uuden testamentin mainitsemat opetuksesta vastaavat henkilöt sanovat, että elävä usko näkyy myös tekoina. Jumala vaikuttaa valituissaan tahtonsa tekemistä ja arvomaailman muuttumista hänen tahtonsa mukaiseksi, mutta ei pakota ketään siihen. Vastuu ja valinta on siten edelleen ihmisen, mutta voima pyhään elämään tulee Jumalalta.

      Raamattu puhuu monessa kohdassa ihmisen teoista tuomion perusteena. Usko mainitaan totena pitämisen vaatimuksen muodossa lähinnä vain uuden liiton kirjoituksissa. On siten kyseenalaista, mikä olisi oikea tulkinta Raamatun kirjoitusten asettamista ehdoista pelastumiselle. Totena pitämisen vaatimukset ovat silti ihmisten luontaisen oikeustajun ja filosofisen todistuksen perusteella kohtuuttomat.

      Kristityt luovat maata omien jalkojensa alta, kun vaativat muilta julistamansa evankeliumin totena pitämistä ja se evankeliumi pitää sisällään Uuden testamentin kertomuksia Jeesuksesta. Muinoin eläneiden ihmisten, profeettojen ja apostolien ei tarvinnut sitä totena pitää, mutta he pelastuivat siitä huolimatta (apostolit eivät uskoneet Jeesuksen heränneen kuolleista, mutta pitivät sen totena, kun näkivät ylösnousseen Jeesuksen). Samoin on käynyt ja käy monien kristittyjen tulkinnan mukaan ”lapsille”, jotka eivät ole voineet ymmärtää evankeliumia ennen kuolemaansa.

      Jos Jumala olisi oikeudenmukainen ja oikeamielinen, niin hän voisi pitää pelastumisen ja kadotukseen joutumisen perusteena vain sitä, miten ihmiset ovat tämän elämänsä eläneet heille suotujen mahdollisuuksien ja valinnan vapauden puitteissa. Muussa tapauksessa jumala osoittautuisi väärämieliseksi tuomariksi ja puoleelliseksi: hänellä olisi ennalta valitut suosikkinsa, jotka pelastaa, mutta muut hän tuomitsee kadotukseen antamatta heille samanlaista mahdollisuutta pelastua kuin harvoille valitsemilleen ihmisille.

      • Anonyymi

        Miksi esität uskovaa, vaikka et sitä ole ???

        13 Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi.
        14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
        15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.

        Matt. 7:15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.

        Ap. t. 20:29 Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä,
        30 ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa.
        31 Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin.

        Mikä tarve sinulla on esittää uskovaa siis, vaikka olet uskosta osaton ?

        Siis olet jo tunnustautunut "unitaariksi" joka kieltää Jeesuksen Jumaluuden ja myös "agnostikoksikin" kun sanot noihin uskovia veljiksesi !!!

        Siis miksi ihmeessä esität ja näyttelet uskovaa ???

        Mitä sinä siitä saat ?

        Eikö sinulla oikeasti ole mitään muuta ja parempaa tekemistä ??????????????????????????


    • Totena pitämisen vaatimuksen omituisuus

      Jos totena pitämisen vaatimus olisi pelastumisen ehto ja Jumala tahtoisi pelastaa kaikki ihmiset, niin miksi hän ei ole ilmestynyt kaikille ihmisille? Miksi hän kätkeytyy ja pitää itsensä piilossa? Miksi hän ei puhu selvästi kaikille ihmisille? Miksi hän vaatii pitämään totena kertomuksia Jeesuksesta, joita ei voida todistaa tai tietää tosiksi sen vuoksi, että Jeesus ei ole ilmestynyt kuolleista heräämisen jälkeen kaikille ihmisille vaan ainoastaan Jumalan edeltä valitsemille todistajille?

      Heidän ei tarvinnut uskoa, sillä he näkivät ylösnousseen Jeesuksen. Muiden täytyy uskoa eli pitää totena kertomukset Jeesuksesta, jotta he voisivat pelastua? Me pidämme tällaisia vaatimuksia kohtuuttomina ja väärämielisinä, niin että emme vaadi keneltäkään meitä kuulevalta sellaista asiaa ehtona sielun pelastumiselle. Pidämme mahdollisena myös sen, että mitään ikuista elämää ei ole tarjolla kaikille ihmisille vaan korkeintaan niille, jotka Jumala on havainnut arvolliseksi siihen, ehkä ei heillekään. (Luuk 20:35)

      • Anonyymi

        Jäikö levy pyörimään ?

        Sinulla ei taida olla ihan kaikki hyvin ?

        Mikä ahdistaa, ja miksi näin oirehdit ?


    • Kaikki todistukset, joita sanan kuulijoille ”Jumalasta” tarjotaan, perustuvat siitä kertovien ihmisten omaan kokemukseen tai Raamatun tulkintaan. Pohjalla vaikuttaa kokoa ajan Raamatun kirjoittajien vakuutus ja todistus siitä, että he puhuvat totta eivätkä valehtele missään asiassa. Me tiedämme historiallisena faktana mm. sen, että Vanhan testamentin kirjoittajien aikana oli yleisenä tapana liioitella oman kansan sankarien tai kuningasten urotekoja ja voittoa sodissa.

      Raamattu ei tee tässä asiassa poikkeusta. Kuningasten kirjojen ja Aikakirjojen sanoma sisältää taruja faktojen seassa. Samaa voidaan sanoa koko Raamatusta. Jo pelkkä maalaisjärjen käyttäminen riittää kyseenalaistamaan monet Raamatun kertomukset. Tieteellinen Raamatun tutkimus vahvistaa niiden olevan kokonaan tai osittain epätosia taruja, myyttejä, legendoja ja asiavirheitä sisältävää kerrontaa. Tämän faktan tunnustaminen ei johda välttämättä uskosta luopumiseen.

      Aimo T. Nikolainen, T.P. Virkkunen ja monet muut vakaumukselliset kristityt ovat kyseenalaistaneet joitakin perustavanlaatuisia Raamatun sanomia, mutta kuolleet autuaina uskovina. Se, että joku Raamattua syvällisesti tutkinut uskovainen kristitty pitää osaa Raamatun kertomuksista epätosina taruina, ei tarkoita sitä, että hän olisi syntinen ja jumalaton herran Jeesuksen kristuksen tai Jumalan kieltäjä: antikristus. Antikristus on Johanneksen kirjeiden mukaan se (doketisti), joka kieltää Jumalan pojan Jeesuksen olleen lihaa ja verta oleva ihminen: se luvattu Kristus, jonka Jumala herätti kuolleista.

      Jos siis jonkin asian totena pitäminen olisi pelastumisen ehto ja Jumala tahtoisi ihmisten pelastuvan, niin hän olisi varmasti tehnyt kaikkensa, jotta kaikki ihmiset pitäisivät totena ne asiat, joiden totenapitäminen on pelastumisen ehto. On ilmiselvää, että Raamatun ilmoittama Jumala ei ole nähnyt vaivaa sen eteen, että kaikki ihmiset olisivat nähneet tai kuulleet hänet ja varmistuneet hänen olemassa olostaan. Jumalalla ei ole siten ihmisten yleisen oikeudentajun mikään mitään oikeutta vaatia totena pitämistä sellaisilta ihmisiltä, joilla ei ole ollut samanlaista mahdollisuutta pitää hänen olemassa oloaan tai Jeesuksen kuolleista heräämistä totena kuin hänen valitsemillaan profeetoilla ja apostoleilla oli.

      Ainoa oikeudenmukainen tuomion peruste on ihmisten oikeustajun mukaan vastuu teoista ja valinnoista sen rajallisen vapauden puitteissa, joka ihmisillä on. Jos uskonto sanoo jotakin muuta, niin silloin filosofia on lähempänä totuutta kuin uskonto. Raamatussa ei tehdä eroa uskonnon ja uskon välillä. Siellä kaikki on pelkästään uskoa tai sen puutetta: pakanat uskovat omiin jumaliinsa, mutta Israel ja kristityt omaan jumalaansa. Mikä on totuus kaikesta: sen Jumala yksin tietää, jos on olemassa. Muuten sitä ei tiedä kukaan. Me emme sitä tiedä ja jätämme sen vuoksi väylän avoimeksi erilaisille näkemyksille, jotka eivät ole mielipuolisen typeriä tai ilmeisen epätosia.

      https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2019/08/11/totenapitamisen-vaatimuksen-omituisuus/

      • Anonyymi

        Jäikö levy pyörimään ?

        Sinulla ei taida olla ihan kaikki hyvin ?

        Mikä ahdistaa, ja miksi näin oirehdit ?


    • Anonyymi

      Jos nyt mietitään yhteiskuntaa ja ihmisten luonnetta ja käyttäytymistä niin voi vain lähteä arvailemaan mitä tapahtuisi, jos Jumala ilmestyisi kaikille. Siinäpä mietittövää ja jossittelua riittäisi.

      Raamatussa lukee, ettei kenkään ole Jumalaa nähnyt ja ihminen kuolisi nähdessään Jumalan. No Jeesus sanoi, että joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Kun ihminen kuolee tulee hän näkemään Jumalan kasvoista kasvoihin lukkeepi raamatussa. Täällä katsomme ikäänkuin kuvastimesta.

      Onko siis jokin syy miksi Jumalan nähdessään ihminen kuolee?Jotkut sanovat ettei syntinen liha kestä sitä pyhyyttä, en tiedä.
      Synti erottaa ihmisen Jumalasta. Raamatun mukaan ihminen käyskenteli ensi Paratiisissä ja oli puhe yhteydessä Jumalaan

    • Anonyymi

      Aloittaja, oletko kuullut Jumalan puhetta? Onko Jumalan puheen kuuleminen sairauden, henkisen terveyden järkkymisen merkki?

      • En voi sanoa kuulleeni Jumalan puhetta luonnollisilla korvilla: kuuloaistin avulla. Olen toki kokenut joidenkin sydämelleni laskettujen sanojen ja mieleeni tulleiden ajatusten olevan lähtöisin Jumalasta; osa on ollut luonteeltaan jopa ihmeeseen verrattavia täsmälleen oikeita sanoja jotakin tiettyä hetkeä tai tilaisuutta varten.

        "Jumalan äänen" tai yleensä henkien äänen kuuleminen voi olla merkki mielenterveyden järkkymisestä tai henkisesta sairaudesta. Se voi olla myös sitä, että aineeton henki tai henget vaikuttavat ihmiseen.

        Pidän mahdollisena sitä, että sellainen henki tai henkiä on olemassa (ja onhan minulla siitä omakohtaisia kokemuksia myös), mutta kaikki väitetyt "Jumalan äänen" kulemiset eivät ole "Jumalan puhetta" eivätkä edes "saatanasta".

        Ihminen saattaa pitää omia ajatuksiaan "Jumalan puheena" tai "äänenä". Ihminen voi kehittää omasta alitajunnasta tai piilotajunnasta itselleen "jumalan", jonka kanssa hän keskustelee ja luulee todellakin puhuvansa itsensä Jumalan tai Jeesuksen kanssa.

        Tämä on tietysti vaarallista ja vahingollista sille ihmiselle itselleen sekä niille, jotka häntä kuulevat. Vaikka kyse ei olisi vielä mielisairaudesta, niin liikumme sitä kohti: jakautunut persoonallisuus, monipersoonallisuus häiriö.

        "
        Persoonallisuushäiriöiden päätyyppejä

        Persoonallisuushäiriöt jaetaan nykyisin kolmeen pääryhmään.

        Epäluuloiselle (paranoidinen), eristäytyvälle (skitsoidinen) ja psykoosipiirteiselle (skitsotyyppinen) persoonallisuushäiriölle on ominaista käytöksen erikoisuus tai outous.
        Epäsosiaaliselle (antisosiaalinen), epävakaalle (”rajatila”, ”borderline”), huomiohakuiselle ja narsistiselle persoonallisuushäiriölle on ominaista käytöksen dramaattisuus, emotionaalisuus tai epävakaus.
        Estyneelle, riippuvaiselle ja pakko-oireiselle persoonallisuushäiriölle on tyypillistä ahdistuneisuus ja pelokkuus.

        Usein henkilöllä ilmenee samanaikaisesti usean eri persoonallisuushäiriön piirteitä. Epäluuloiset, narsistiset, epäsosiaaliset ja pakko-oireiset häiriöt ovat yleisempiä miehillä, kun taas epävakaa, riippuvainen ja huomiohakuinen persoonallisuus ovat tavallisempia naisilla."

        https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00407

        Tällä palstalla on narsistinen persoonallisuushäiriöstä kärsivä henkilö, jonka kanssa on syytä olla varuillaan. Jos huomaat sellaista käytöstä, niin neuvon ottamaan häneen välimatkaa ja pitämään etäisyyden mahdollisimman pitkänä, ellet tahdo kärsiä hänen uhrinaan !!! Noudatan itse tätä veljeni antamaa hyvää ohjetta (tai ainakin pyrin sitä noudattamaan), enkä lue hänen viestejään enkä vastaa niihin.

        En ole masokisti, joka tahtoo kärsiä inhottavan ja pahan ihmisen uhrina, kun se ihminen on vielä täynnä itseään ja suuruuden hullu, lähes luulosairas kuullessaan "Pyhän Hengen ääntä" ja saadessaan opetusta suoraan Jumalalta, vaikka hän tuo ilmi vain muilta kuulemiaan ja itse omassa päässä kehittämiään Raamatun tulkintoja ja selitystä. !!! "Riivaajien oppeja?" ???


      • Anonyymi
        Hemmo.K kirjoitti:

        En voi sanoa kuulleeni Jumalan puhetta luonnollisilla korvilla: kuuloaistin avulla. Olen toki kokenut joidenkin sydämelleni laskettujen sanojen ja mieleeni tulleiden ajatusten olevan lähtöisin Jumalasta; osa on ollut luonteeltaan jopa ihmeeseen verrattavia täsmälleen oikeita sanoja jotakin tiettyä hetkeä tai tilaisuutta varten.

        "Jumalan äänen" tai yleensä henkien äänen kuuleminen voi olla merkki mielenterveyden järkkymisestä tai henkisesta sairaudesta. Se voi olla myös sitä, että aineeton henki tai henget vaikuttavat ihmiseen.

        Pidän mahdollisena sitä, että sellainen henki tai henkiä on olemassa (ja onhan minulla siitä omakohtaisia kokemuksia myös), mutta kaikki väitetyt "Jumalan äänen" kulemiset eivät ole "Jumalan puhetta" eivätkä edes "saatanasta".

        Ihminen saattaa pitää omia ajatuksiaan "Jumalan puheena" tai "äänenä". Ihminen voi kehittää omasta alitajunnasta tai piilotajunnasta itselleen "jumalan", jonka kanssa hän keskustelee ja luulee todellakin puhuvansa itsensä Jumalan tai Jeesuksen kanssa.

        Tämä on tietysti vaarallista ja vahingollista sille ihmiselle itselleen sekä niille, jotka häntä kuulevat. Vaikka kyse ei olisi vielä mielisairaudesta, niin liikumme sitä kohti: jakautunut persoonallisuus, monipersoonallisuus häiriö.

        "
        Persoonallisuushäiriöiden päätyyppejä

        Persoonallisuushäiriöt jaetaan nykyisin kolmeen pääryhmään.

        Epäluuloiselle (paranoidinen), eristäytyvälle (skitsoidinen) ja psykoosipiirteiselle (skitsotyyppinen) persoonallisuushäiriölle on ominaista käytöksen erikoisuus tai outous.
        Epäsosiaaliselle (antisosiaalinen), epävakaalle (”rajatila”, ”borderline”), huomiohakuiselle ja narsistiselle persoonallisuushäiriölle on ominaista käytöksen dramaattisuus, emotionaalisuus tai epävakaus.
        Estyneelle, riippuvaiselle ja pakko-oireiselle persoonallisuushäiriölle on tyypillistä ahdistuneisuus ja pelokkuus.

        Usein henkilöllä ilmenee samanaikaisesti usean eri persoonallisuushäiriön piirteitä. Epäluuloiset, narsistiset, epäsosiaaliset ja pakko-oireiset häiriöt ovat yleisempiä miehillä, kun taas epävakaa, riippuvainen ja huomiohakuinen persoonallisuus ovat tavallisempia naisilla."

        https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00407

        Tällä palstalla on narsistinen persoonallisuushäiriöstä kärsivä henkilö, jonka kanssa on syytä olla varuillaan. Jos huomaat sellaista käytöstä, niin neuvon ottamaan häneen välimatkaa ja pitämään etäisyyden mahdollisimman pitkänä, ellet tahdo kärsiä hänen uhrinaan !!! Noudatan itse tätä veljeni antamaa hyvää ohjetta (tai ainakin pyrin sitä noudattamaan), enkä lue hänen viestejään enkä vastaa niihin.

        En ole masokisti, joka tahtoo kärsiä inhottavan ja pahan ihmisen uhrina, kun se ihminen on vielä täynnä itseään ja suuruuden hullu, lähes luulosairas kuullessaan "Pyhän Hengen ääntä" ja saadessaan opetusta suoraan Jumalalta, vaikka hän tuo ilmi vain muilta kuulemiaan ja itse omassa päässä kehittämiään Raamatun tulkintoja ja selitystä. !!! "Riivaajien oppeja?" ???

        Voiko Jumalan sanan kuuleminen olla todiste Jumalan olemassa olosta?


      • Hemmo.K kirjoitti:

        En voi sanoa kuulleeni Jumalan puhetta luonnollisilla korvilla: kuuloaistin avulla. Olen toki kokenut joidenkin sydämelleni laskettujen sanojen ja mieleeni tulleiden ajatusten olevan lähtöisin Jumalasta; osa on ollut luonteeltaan jopa ihmeeseen verrattavia täsmälleen oikeita sanoja jotakin tiettyä hetkeä tai tilaisuutta varten.

        "Jumalan äänen" tai yleensä henkien äänen kuuleminen voi olla merkki mielenterveyden järkkymisestä tai henkisesta sairaudesta. Se voi olla myös sitä, että aineeton henki tai henget vaikuttavat ihmiseen.

        Pidän mahdollisena sitä, että sellainen henki tai henkiä on olemassa (ja onhan minulla siitä omakohtaisia kokemuksia myös), mutta kaikki väitetyt "Jumalan äänen" kulemiset eivät ole "Jumalan puhetta" eivätkä edes "saatanasta".

        Ihminen saattaa pitää omia ajatuksiaan "Jumalan puheena" tai "äänenä". Ihminen voi kehittää omasta alitajunnasta tai piilotajunnasta itselleen "jumalan", jonka kanssa hän keskustelee ja luulee todellakin puhuvansa itsensä Jumalan tai Jeesuksen kanssa.

        Tämä on tietysti vaarallista ja vahingollista sille ihmiselle itselleen sekä niille, jotka häntä kuulevat. Vaikka kyse ei olisi vielä mielisairaudesta, niin liikumme sitä kohti: jakautunut persoonallisuus, monipersoonallisuus häiriö.

        "
        Persoonallisuushäiriöiden päätyyppejä

        Persoonallisuushäiriöt jaetaan nykyisin kolmeen pääryhmään.

        Epäluuloiselle (paranoidinen), eristäytyvälle (skitsoidinen) ja psykoosipiirteiselle (skitsotyyppinen) persoonallisuushäiriölle on ominaista käytöksen erikoisuus tai outous.
        Epäsosiaaliselle (antisosiaalinen), epävakaalle (”rajatila”, ”borderline”), huomiohakuiselle ja narsistiselle persoonallisuushäiriölle on ominaista käytöksen dramaattisuus, emotionaalisuus tai epävakaus.
        Estyneelle, riippuvaiselle ja pakko-oireiselle persoonallisuushäiriölle on tyypillistä ahdistuneisuus ja pelokkuus.

        Usein henkilöllä ilmenee samanaikaisesti usean eri persoonallisuushäiriön piirteitä. Epäluuloiset, narsistiset, epäsosiaaliset ja pakko-oireiset häiriöt ovat yleisempiä miehillä, kun taas epävakaa, riippuvainen ja huomiohakuinen persoonallisuus ovat tavallisempia naisilla."

        https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00407

        Tällä palstalla on narsistinen persoonallisuushäiriöstä kärsivä henkilö, jonka kanssa on syytä olla varuillaan. Jos huomaat sellaista käytöstä, niin neuvon ottamaan häneen välimatkaa ja pitämään etäisyyden mahdollisimman pitkänä, ellet tahdo kärsiä hänen uhrinaan !!! Noudatan itse tätä veljeni antamaa hyvää ohjetta (tai ainakin pyrin sitä noudattamaan), enkä lue hänen viestejään enkä vastaa niihin.

        En ole masokisti, joka tahtoo kärsiä inhottavan ja pahan ihmisen uhrina, kun se ihminen on vielä täynnä itseään ja suuruuden hullu, lähes luulosairas kuullessaan "Pyhän Hengen ääntä" ja saadessaan opetusta suoraan Jumalalta, vaikka hän tuo ilmi vain muilta kuulemiaan ja itse omassa päässä kehittämiään Raamatun tulkintoja ja selitystä. !!! "Riivaajien oppeja?" ???

        https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00407

        Tämä liittyy ihmisen olemuksen kuvaukseen. Persoonallisuushäiriöt ja mielisairaus voivat johtaa "yliluonnollisiin" kokemuksiin, jotka eivät ole todellisuudessa välttämättä todiste ihmisessä asuvasta aineettomasta hengestä tai sielusta olipa se sitten hänen oma henkensä tai Jumalan henki tai demoni (riivaajahenki). Ne kokemukset voivat olla henkien vaikutusta, mutta vaikka joku kokisi ruumiista irtaantumisen ja näkisi ilmestyksiä Jumalan vaikutuksesta, niin kyse ei silloinkaan ole "aineettoman hengen lähdöstä pois liharuumiista." (1. Kor. 12:1-9)

        Ilmestyskirjassa ja muualla Raamatussa mainitut näyt ja ilmestykset eivät ole reaalitodellisuutta siinä mielessä, että kyse olisi esimerkiksi todellisista ihmisistä. Kun opetuslapset näkivät ilmestyksessä Mooseksen ja Eliaan ja kuulivat heidän puhuvan Jeesuksen kanssa, niin se ei tarkoita sitä, että Mooses ja Elias olisivat tulleet tuonelasta tai taivaasta henkinä tai sieluina vuorelle, jolla tämä tapahtui. (Matt. 17:1-9) He näkivät ilmestyksen, joka on kuin virtuaalitodellisuutta tai hologrammien katselua: eräänlainen elokuvan pätkä, joka näytettiin heille. Samaa voidaan sanoa siitä, kun Johannes vieraili Jumalan taivaassa ja näki siellä sieluja alttarin alla. (Ilm. 6:9-11)

        Ilmestyskirja kuvaa tulevaisuutta. Marttyyrien sielujen sanat on tarkoitettu lohdutukseksi ja rohkaisuksi Jumalan seurakunnalle, jotta valitut ja pyhät jaksaisivat odottaa kärsivällisesti Kristuksen tulemusta. Ne "sielut" eivät ole todellisia ihmisiä, jotka olisivat eläneet joko ennen Ilmestyskirjan kirjoittamista tai sen jälkeen. Ilmestyksen tarkoitus on opettaa jotakin hengellistä asiaa tai lohduttaa, rohkaista, nuhdella, varoittaa tai kehottaa sen kuulevia ihmisiä. Valtaistuimilla istuvat "sielut" ovat niitä valittuja ja pyhiä, jotka saavat hallita ja tuomita yhdessä Kristuksen kanssa tuhat vuotta ruumiin ylösnousemuksen jälkeen. (Ilm. 20:4; 3:21; 22:5; 1. Kor. 6:3)

        Ilmestyskirja puhuu "sieluista", jotka ovat alttarin alla tai istuvat valtaistuimilla. Mihin ihmisten henget katosivat, jos vain sielut ovat "taivaassa"? Huomaamme tästäkin sen, että sanoja "henki" ja "sielu" on käytetty kuvaamaan kokonaista ihmistä ja ne ovat toistensa synonyymeja sen sijaan, että olisivat itsestään tietoisia osia ja jatkaisivat elämää ruumiin kuoleman jälkeen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voiko Jumalan sanan kuuleminen olla todiste Jumalan olemassa olosta?

        Tietysti voi. Se ei vain kelpaa tieteelliseksi todisteeksi, joten esimerkiksi ateisteille on turhaa puhua "Jumalan sanasta" tai "puheesta", koska he pitävät sitä aina ihmisten puheena ja tottahan se on, että valtaosa Raamatun kirjoitusten "Pyhän Hengen sanoista" on tullut ihmisten tai enkelien kautta. (Hebr. 1:1; 3:7; 9:8; 10:15; Apt. 1:16; 4:25; 2. Sam. 23:2) On vain pari tapausta, joissa Jumalan ääni on kuulunut taivaasta eikä se puhe ole tullut ihmisten tai enkelien välityksellä.

        Matteuksen evankeliumi:
        3:17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt."
        17:5 Hänen vielä puhuessaan, katso, heidät varjosi valoisa pilvi; ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä."

        Jumala puhuu siis Raamatun lehdillä lähes aina ihmisten tai enkelien välityksellä ja Raamattu on kokonaan ihmisten kirjoittama: Jumala ei ole kirjoittanut yhtään sanaa tai kirjainta sinne. Jumalan hengen vaikutusta Raamatun profetioiden ja monien muiden kohtien syntyyn pidetään kristittyjen keskuudessa niin suurena, että tätä osaa "pyhistä kirjoituksista" pidetään "Jumalan sanana". Kaikki Raamatun kirjoitukset eivät suinkaan ole "Jumalan sanaa " tai "puhetta" edes uskovien kristittyjen teologien mielestä.

        Tästä aiheesta on lisää kirjoituksia tuolla:

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/01/19/mika-on-raamattu-ja-mika-on-sen-merkitys/

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/hakemisto/#raamattu

        Totuutta rakastava ja siihen pyrkivä ja siinä pysyvä "sielu" ottaa selvää asioista ennen kuin väittää niitä varmasti tosiksi. On Jumalan ja Jeesuksen nimen häpäisemistä väittää Raamatun sisältämiä epätosia taruja, myyttejä ja legendoja tai virheitä historiallisessa kerronnassa ja ristiriitoja "Jumalan sanaksi" tai "Jumalan puheeksi". Ei ole ihme, että uskosta osattomat eivät käänny kristityiksi, koska he esittävät tuollaisia päättömiä väitteitä.


      • Anonyymi
        Hemmo.K kirjoitti:

        Tietysti voi. Se ei vain kelpaa tieteelliseksi todisteeksi, joten esimerkiksi ateisteille on turhaa puhua "Jumalan sanasta" tai "puheesta", koska he pitävät sitä aina ihmisten puheena ja tottahan se on, että valtaosa Raamatun kirjoitusten "Pyhän Hengen sanoista" on tullut ihmisten tai enkelien kautta. (Hebr. 1:1; 3:7; 9:8; 10:15; Apt. 1:16; 4:25; 2. Sam. 23:2) On vain pari tapausta, joissa Jumalan ääni on kuulunut taivaasta eikä se puhe ole tullut ihmisten tai enkelien välityksellä.

        Matteuksen evankeliumi:
        3:17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt."
        17:5 Hänen vielä puhuessaan, katso, heidät varjosi valoisa pilvi; ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä."

        Jumala puhuu siis Raamatun lehdillä lähes aina ihmisten tai enkelien välityksellä ja Raamattu on kokonaan ihmisten kirjoittama: Jumala ei ole kirjoittanut yhtään sanaa tai kirjainta sinne. Jumalan hengen vaikutusta Raamatun profetioiden ja monien muiden kohtien syntyyn pidetään kristittyjen keskuudessa niin suurena, että tätä osaa "pyhistä kirjoituksista" pidetään "Jumalan sanana". Kaikki Raamatun kirjoitukset eivät suinkaan ole "Jumalan sanaa " tai "puhetta" edes uskovien kristittyjen teologien mielestä.

        Tästä aiheesta on lisää kirjoituksia tuolla:

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/01/19/mika-on-raamattu-ja-mika-on-sen-merkitys/

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/hakemisto/#raamattu

        Totuutta rakastava ja siihen pyrkivä ja siinä pysyvä "sielu" ottaa selvää asioista ennen kuin väittää niitä varmasti tosiksi. On Jumalan ja Jeesuksen nimen häpäisemistä väittää Raamatun sisältämiä epätosia taruja, myyttejä ja legendoja tai virheitä historiallisessa kerronnassa ja ristiriitoja "Jumalan sanaksi" tai "Jumalan puheeksi". Ei ole ihme, että uskosta osattomat eivät käänny kristityiksi, koska he esittävät tuollaisia päättömiä väitteitä.

        Eikä kukaan käänny jos ei Jumala vedä puoleensa. Uskovatko ateistit ilosanoman Jeesuksesta niinkuin raamatussa kehotus on sen levittämiseen paremmin kuin nk. oletetun Jumalan äänen kuulemisen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikä kukaan käänny jos ei Jumala vedä puoleensa. Uskovatko ateistit ilosanoman Jeesuksesta niinkuin raamatussa kehotus on sen levittämiseen paremmin kuin nk. oletetun Jumalan äänen kuulemisen?

        Sellainen ateisti tuskin koskaan kääntyy ja muuttaa mielensä, joka toimii aktiivisesti ateismin levittämiseksi ja vastustaa uskontoja sekä erityisesti kristittyjä. Välinpitämättömät saattavat kääntyä helpostikin: heitä ei tällä hetkellä kiinnosta pätkääkään se, miten joku uskoo tai ei usko eivätkä he vaivaa mieltään sillä asialla eivätkä uhraa aikaa edes ateismille. He eivät silti usko Jumalan olemassa oloon eivätkä mihinkään eli ovat siis passiivisia ateisteja. Sellainen saattaa vaikka kääntyäkin, jos tarvetta ilmenee.

        Tämä seuraava pätee itse asiassa kaikkiin ihmisiin. Jotta ihminen tulisi uskoon ja ottaisi vastaan Jeesuksen kristuksen omana herranaan ja antaisi elämänsä isän Jumalan haltuun, niin että syntyisi uudesti, tulee hänellä olla jonkinlainen tunto tekemistään synneistä ja kokea syyllisyyttä myös pahuutensa tähden. Sellainen tarvitsee mielenrauhansa saamisen vuoksi syntien anteeksiantoa ja jos synnilliset elämäntavat ovat pilanneet hänen elämänsä, tarvitsee hän myös voimaa niistä tavoista luopumiseen. Jumala tarjoaa tätä kaikkea evankeliumin sanan mukaan niille, jotka uskovat Herraan Jeesukseen Kristukseen kuultuaan hyvän sanoman hänen kuolleista heräämisestään ja korotuksesta kaikkien luotujen herraksi ja kuninkaaksi.

        Syntien anteeksisaamisen kokemus ja sitä seuraava rauha sydämessä sekä elämän ja arvomaailman muuttuminen paremmaksi (vapaaksi synneistä) ovat yleistä tietääkseni vain kristinuskossa siinä mittakaavassa, joka suurin piirtein tiedetään. Sadat miljoonat ihmiset ovat pelkästään viimeisten parinsadan vuoden aikana kokeneet syntien anteeksisaamisen ja rauhan sydämessään uskoessaan herraan Jeesukseen. Osa on täyttynyt vieläpä pyhällä hengellä sellaisella tavalla, joka voidaan tuntea tai aistia (hengellä täyttyjä huomaa sen siis itse, että niin tapahtuu hänelle). Tätä kokemusta seuraa voima todistaa Jeesuksesta ja niin evankeliumi leviää edelleen uusille ihmisille.

        Kun synneistään tai syyllisyydestä kärsivälle sielulle tarjotaan mielenrauhaa ja apua ongelmien voittamiseen, niin he saattavat ottaa vastaan tarjolla olevan lahjan ja avun. Jumalan sanan kuuleminen herättää heissä toivoa ja saa heidät pitämään sen totena: uskomaan siihen. Tämä johtaa uudestisyntymisen kokemukseen ja mielenmuutokseen, joka auttaa kristittyä elämään Jumalan tahdon mukaan siitä eteenpäin. Toki tielle mahtuu yleensä mutkia, mutta matkan teko jatkuu itse kullekin sopivalla vauhdilla.

        Toiset edistyvät nopeasti Jumalan ja Jeesuksen kristuksen tuntemisessa Raamatun kirjoitusten tutkimisen ja sisäisen pyhän hengen todistuksen kautta. Toisilla hengellinen kasvu Kristuksessa etenee hitaammin. Tärkeintä on Raamatun mukaan olla sisällä Jumalan valtakunnassa ja sillä tiellä, joka johtaa kerran perille Jeesuksen kristuksen tykö ja iankaikkiseen autuuteen ruumiin ylösnousemuksen jälkeen. Matkalla lohtua tuovat monet Raamatun lupaukset: Jumala vie alkamansa hyvän työn päätökseen valituissaan ja nämä saavat levätä Kristuksen täytetyn työn varassa. Me kelpaamme isälle Jumalalle joka hetki Jeesuksen kristuksen täydellisyyden ja uhrin kautta: emme omista ansioista tai tekojen kautta vaan uskon kautta, kun uskomme rauhan evankeliumin ja pysymme siinä uskossa loppuun saakka.

        Näin se evankeliumin julistus ja Jeesuksen kristuksen todistus suurin piirtein käytännössä menee. On ehkä yllättävää, että ristin sanan saarnaaminen on vähäinen määrältään muuhun todistamiseen verrattuna. Apostolien tekojen ja Paavalin mukaan meidän tulisi kuitenkin saarnata ristiinnaulittua Kristusta ja ylösnousemusta kuolleista hänen kauttaan ja Jeesuksen kristuksen nimeä (mitä se sitten tarkoittaneekaan) ja sitä, että Jeesus kristus on herra, koska Jumala on herättänyt hänet kuolleista ja korottanut kaikkien luotujen kuninkaaksi ja herraksi sen jälkeen.

        Jeesuksen tulisi siis parannuskehotuksesta huolimatta olla saarnan keskiössä ja sanoman ytimessä, vaikka mielenmuutoksesta ja kääntymisestä pitää myös saarnata, Herran Jeesuksen antamien ohjeiden mukaan. (Luuk. 24:44-48; Apt. 26:17-20; 3:19--4:2; 2:12-42)


    • Anonyymi

      Filosofien viisaus ei Jumalan Kaikkivaltiaan vaaassa paina tomuhiukkasen vertaa.
      Jumala, joka ON, tekee mitä TAHTOO , miten TAHTOO ja milloin TAHTOO.
      Turhaakin turhempaa on ihmisen kitinä ja vitinä Jumalan KAIKKIVALTIUTTA vastaan. Mikä on ihminen arvostelemaan Jumalaa?
      Missä oli Hemmo K. tai kuka ikinä meistä, kun maailmankaikkeus luotiin.

      Totena pitäminen!
      Aivan sama mitä me PIDÄMME totena.
      Usko- elävä usko -Jeesukseen Kristukseen on Jumalan lahja, Hänen tekonsa niissä, jotka Jumalan ARMOSTA ovat saaneet syntyä uudesti ylhäältä Hengestä, otettuaan Hänet, Jeesuksen Kristuksen, vastaan syntiensä sovittajana ja lunastajanaan, Herranaan ja Vapahtajanaan.

      Totena pitäminen!

      Jeesus Kristus sanoo:
      "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani."

      s-seutulainen

    • Jumalan valtakunta blogin artikkeli "Raamatun ihmiskuva ja iankaikkinen rangaistus" valottaa tätä asiaa lisää. Ihminen on yksi kokonainen elävä olento, jota ei tule jakaa itsestään tietoisiin ruumiista erillisiin osiin henki, sielu ja ruumis. Kristityt eivät edes osaa kertoa sitä, miten henki ja sielu eroavat toisistaan, ja kumpi jatkaa elämää ruumiin kuoleman jälkeen. Tämä ei ole ihme, sillä henkeä ja sielua käytetään saman merkityksen omaavina sanoina, synonyymeinä.

      "Henki" tai "sielu" tarkoittaa monissa Raamatun kohdissa ihmistä kokonaisena elävänä olentona, joka elää ruumiillista elämää. Ne sanat kuvaavat myös ihmisen hengellisiä kykyjä: ajattelua, tahtoa, tunteita, muistia ja yleensä tietoisuutta, joka on ihmisellä yksi. Henki ei ole itsestään tietoinen ruumiista ja sielusta erillisenä osana ihmistä niin kuin ei sielukaan. Ihminen on tietoinen olento vain ruumiillisesti elävänä kokonaisuutena. Aivojen ja ruumiin toimintojen luoma tietoisuus ei ole eri kuin jonkin aineettoman hengen tai sielun tietoisuus.

      Tietoisuuden taso vaihtelee luonnollisista syistä ihmisen elämän aikana: sikiö, vauva, nuori, aikuinen ja vanhus sekä valvetila ja uni tai tajuttomuus. Mitään aineetonta henkeä tai sielua ei ihmisessä ole, joka olisi itsestään tietoinen ihmisen nukkuessa tai ollessa tajuton tai nukutettu leikkauksen aikana. Kuolemanrajatapaukset ja ruumiista irtaantumisen kokemukset voidaan selittää muuten kuin yliluonnollisena tapahtumana. Tämä on nykyään saatavilla olevan parhaan tieteellisen tiedon mukainen näkemys siitä, millainen ihminen on. Jotkut Raamatun kirjoittajat ja henkilöt ovat eri mieltä, mutta myös Raamatusta löytyy tukea tälle tulkinnalle.

      https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2016/09/30/raamatun-ihmiskuva-ja-iankaikkinen-rangaistus/

      • Anonyymi

        Joo no Jumala tietää sillö Eihän noi ole autuuskysymyksiä joten nou hätä.


      • Anonyymi

        Jeesus Kristus:
        "Ellette tule näiden lasten kaltaisiksi te ette pääse Jumalan valtakuntaan."

        "Joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niinkuin tämä lapsi tässä, se ei sinne pääse."

        s-seutulainen


    • Anonyymi

      Mikä / millainen on ilosanoma Jeesuksesta, jota on Jeesus kehotti jakamaan?

      • Kirjoitin tästä jo hetki sitten:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15855054/totenapitamisen-vaatimuksen-omituisuus#comment-98606086

        Tässä on lisää ajatuaksiamme aiheesta (tämä on ollut aiemmin tällä palstalla):

        "Mitä evankeliumi pitää sisällään? Mitä se on? Mikä on se sanoma, jonka kuuleminen ja totena pitäminen voi pelastaa sielun? Monet sanovat uskovansa evankeliumin ja julistavansa sitä, mutta eivät edes tiedä sitä, mitä evankeliumi pitää sisällään, kun sitä heiltä kysytään! Tämä ei ole sinänsä ihme, sillä seurakunnissa ei opeteta kunnolla edes sitä, mitä evankeliumi Raamatun ja etenkin Uuden testamentin kirjoitusten mukaan on.

        Evankeliumi on lyhykäisyydessään ilosanoma siitä, että Nasaretilainen Jeesus on kuollut ristillä ja Jumala on herättänyt hänet ylös kuolleista: onpa vielä korottanut hänet tämän jälkeen kaikkien luotujen herraksi ja kuninkaaksi, niin että Jeesuksella on valta myös tuomita eläviä ja kuolleita evankeliumin sanan mukaan! Apostolien tekojen mukaan pakanoille julistettiin näin yksinkertaista sanomaa, jonka totena pitäminen johti syntien anteeksisaamiseen yhdessä siihen liitetyn parannuskehotuksen kanssa. Parannuksella tarkoitetaan mielenmuutosta, jonka seurauksena ihminen kääntyy pois pahuudesta ja alkaa toteuttaa Jumalan tahtoa omassa elämässään uskottuaan Jumalaan. (Apt 17:15-32; 26:17-20; vrt. 1Kor 15:1-11)

        Juutalaisille todistettiin tämän lisäksi heti se, että Jeesus on se Messias (Kristus), jota nämä olivat odottaneet. (Apt 2:12-42; 3:19-4:2; 8:5-40; 17:1-4; 18:1-8, 24-28; 28:16-31) Evankeliumin opetukseen kuului Paavalin kirjeiden mukaan myös Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen merkityksen opetus kristityille lunastuksen ja sovituksen tuoneena uhrina. (Room 5:12-21; Kol 1:14-23) Se, tuliko sanan kuulijoiden pitää sovitusoppi totena ennen kuin he saattoivat saada syntinsä anteeksi ja pelastua, on kyseenalaista. Monet Apostolien tekojen kohdat osoittavat, että sielut pelastuivat, vaikka Apostolien tekojen todennäköisesti lyhennettyyn ja muistinvarassa kirjoitettuun saarnaversioon ei olisi kuulunut mitään opetusta syntien sovituksesta (edellä mainitut kohdat ja Apt 10:34-48; 11:11-18).

        http://www.kolumbus.fi/~w462389/helvetti/helvetti-linkit.htm


      • Anonyymi
        Hemmo.K kirjoitti:

        Kirjoitin tästä jo hetki sitten:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15855054/totenapitamisen-vaatimuksen-omituisuus#comment-98606086

        Tässä on lisää ajatuaksiamme aiheesta (tämä on ollut aiemmin tällä palstalla):

        "Mitä evankeliumi pitää sisällään? Mitä se on? Mikä on se sanoma, jonka kuuleminen ja totena pitäminen voi pelastaa sielun? Monet sanovat uskovansa evankeliumin ja julistavansa sitä, mutta eivät edes tiedä sitä, mitä evankeliumi pitää sisällään, kun sitä heiltä kysytään! Tämä ei ole sinänsä ihme, sillä seurakunnissa ei opeteta kunnolla edes sitä, mitä evankeliumi Raamatun ja etenkin Uuden testamentin kirjoitusten mukaan on.

        Evankeliumi on lyhykäisyydessään ilosanoma siitä, että Nasaretilainen Jeesus on kuollut ristillä ja Jumala on herättänyt hänet ylös kuolleista: onpa vielä korottanut hänet tämän jälkeen kaikkien luotujen herraksi ja kuninkaaksi, niin että Jeesuksella on valta myös tuomita eläviä ja kuolleita evankeliumin sanan mukaan! Apostolien tekojen mukaan pakanoille julistettiin näin yksinkertaista sanomaa, jonka totena pitäminen johti syntien anteeksisaamiseen yhdessä siihen liitetyn parannuskehotuksen kanssa. Parannuksella tarkoitetaan mielenmuutosta, jonka seurauksena ihminen kääntyy pois pahuudesta ja alkaa toteuttaa Jumalan tahtoa omassa elämässään uskottuaan Jumalaan. (Apt 17:15-32; 26:17-20; vrt. 1Kor 15:1-11)

        Juutalaisille todistettiin tämän lisäksi heti se, että Jeesus on se Messias (Kristus), jota nämä olivat odottaneet. (Apt 2:12-42; 3:19-4:2; 8:5-40; 17:1-4; 18:1-8, 24-28; 28:16-31) Evankeliumin opetukseen kuului Paavalin kirjeiden mukaan myös Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen merkityksen opetus kristityille lunastuksen ja sovituksen tuoneena uhrina. (Room 5:12-21; Kol 1:14-23) Se, tuliko sanan kuulijoiden pitää sovitusoppi totena ennen kuin he saattoivat saada syntinsä anteeksi ja pelastua, on kyseenalaista. Monet Apostolien tekojen kohdat osoittavat, että sielut pelastuivat, vaikka Apostolien tekojen todennäköisesti lyhennettyyn ja muistinvarassa kirjoitettuun saarnaversioon ei olisi kuulunut mitään opetusta syntien sovituksesta (edellä mainitut kohdat ja Apt 10:34-48; 11:11-18).

        http://www.kolumbus.fi/~w462389/helvetti/helvetti-linkit.htm

        Sinä olet eksyttäjä ja harhaopettaja - sinä Jeesuksen Kristuksen jumaluuden ja Jumalan pyhän Kolmiykseyden kieltäjä!

        s-seutulainen


    • Anonyymi

      Miten selität seuraavan tapahtuman. Eräs esine oli hukassa ja löytyi heti kuulemani puheen auttamana. Puhe ei ollut korvin kuultava vaan kuin ajatus?

      Entä näky jonka näin eksytystä koskien? Jonka näin ennen raamatun lukemistani. Näyssäni oli sanoja, joita löysin vuosien päästä raamatusta, kun aloitin raamatun lukemisen, kuten " valitut"
      Ja " pimeys pukeutuu valkeudeksi" yms

      Mikä olisi todennäköisin selitys noille tapahtumille?

      En siis edelleenkään tutki raamattua. Luen vain silloin tällöin.

      • En tiedä selitystä. En tiedä, mistä lähteestä sen ajatuksen mieleesi sait: kenen puhetta se oli vai oliko se vain sisäisen ihmisesi omia ajatuksia.

        En tiedä sitäkään, miten pitäisi selittää se näky, josta kerroit. Se voi olla Jumalasta niin kuin myös ne sanat, jotka kuulit. Minä en voi sitä asiaa tietää. Sinun tulisi itse tietää se tai saada siihen vastaus, jos se on Jumalasta ja Hän tahtoo sinulle itsensä ilmaista: antaa kyvyn ajatella ja puhuu sinun sydämellesi sekä antaa sanoja mieleesi.

        Tämä on yleinen Jumalan tapa toimia. Ne sanat tulevat toki sinun omaan mieleesi ja päähäsi, mutta ne ovat ikään kuin jonkun toisen sanoja ja ajatuksia: jotenkin puhtaampia ja parempia kuin mihin itse kykenet ja selvempiä - hyvältä kuulostavia ja todelta tuntuvia.

        Sanat, jotka mainitsit, ovat Raamatun opetukseen ja sanomaan sisältyviä. "Valitut" on kutsutuista ja uskovista käytetty nimitys samoin kuin "pyhä". Nämä esiintyvät usein yhdessä: pyhä ja valittu.

        "Pimeys pukeutuu valkeudeksi" ei ole suoraan Raamatusta, mutta sen sisältämä ajatus on sama kuin Paavalin toisessa kirjeessä korinttolaisille:

        2.Korinttolaiskirje:
        11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.

        Saatana ja hänen lähettiläänsä tekeytyvät usein uskoviksi ja näitä (jopa riivattuja) villitsevien henkien ja riivaajien oppeja seuraavia riidanhaluisia ja seurakuntaa hajottavia ihmisiä ovat seurakunnat "täynnä" näinä suuren luopumuksen aikoina. Kirkot ja uskovien yhteisöt ovat eksyksissä ja tuuliajolla eivätkä he kestä tervettä Jumalan sanan opetusta tai pyhien seuraa. Lihallisuus kukoistaa ja sielullisuus on päässyt valtaan. On vain vähän hengellisiä ja Jumalan tahdossa pysyviä Kristuksen kaltaisia uskovia.

        Voin tietysti sanoa oman mielipiteeni, vaikka en tiedäkään, mistä lähteestä sanasi ja näkysi ovat peräisin. Minusta ne vaikuttavat Jumalalta saaduilta, mutta en voi olla tässä näkemyksessäni varma. Muitakin selityksiä voi olla, mutta tuo nyt kuulostaisi näin äkikseltään parhaalta selitykseltä ja sellaisena sitä kokemusta ja näkyä ehkä itsekin pidät. Sinunhan se pitäisi paremmin tietää, mistä lähteestä se on, mutta on tietysti hyvä ja Jumalan tahto, että annoit sen arvioitavaksi muille.


      • Anonyymi
        Hemmo.K kirjoitti:

        En tiedä selitystä. En tiedä, mistä lähteestä sen ajatuksen mieleesi sait: kenen puhetta se oli vai oliko se vain sisäisen ihmisesi omia ajatuksia.

        En tiedä sitäkään, miten pitäisi selittää se näky, josta kerroit. Se voi olla Jumalasta niin kuin myös ne sanat, jotka kuulit. Minä en voi sitä asiaa tietää. Sinun tulisi itse tietää se tai saada siihen vastaus, jos se on Jumalasta ja Hän tahtoo sinulle itsensä ilmaista: antaa kyvyn ajatella ja puhuu sinun sydämellesi sekä antaa sanoja mieleesi.

        Tämä on yleinen Jumalan tapa toimia. Ne sanat tulevat toki sinun omaan mieleesi ja päähäsi, mutta ne ovat ikään kuin jonkun toisen sanoja ja ajatuksia: jotenkin puhtaampia ja parempia kuin mihin itse kykenet ja selvempiä - hyvältä kuulostavia ja todelta tuntuvia.

        Sanat, jotka mainitsit, ovat Raamatun opetukseen ja sanomaan sisältyviä. "Valitut" on kutsutuista ja uskovista käytetty nimitys samoin kuin "pyhä". Nämä esiintyvät usein yhdessä: pyhä ja valittu.

        "Pimeys pukeutuu valkeudeksi" ei ole suoraan Raamatusta, mutta sen sisältämä ajatus on sama kuin Paavalin toisessa kirjeessä korinttolaisille:

        2.Korinttolaiskirje:
        11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.

        Saatana ja hänen lähettiläänsä tekeytyvät usein uskoviksi ja näitä (jopa riivattuja) villitsevien henkien ja riivaajien oppeja seuraavia riidanhaluisia ja seurakuntaa hajottavia ihmisiä ovat seurakunnat "täynnä" näinä suuren luopumuksen aikoina. Kirkot ja uskovien yhteisöt ovat eksyksissä ja tuuliajolla eivätkä he kestä tervettä Jumalan sanan opetusta tai pyhien seuraa. Lihallisuus kukoistaa ja sielullisuus on päässyt valtaan. On vain vähän hengellisiä ja Jumalan tahdossa pysyviä Kristuksen kaltaisia uskovia.

        Voin tietysti sanoa oman mielipiteeni, vaikka en tiedäkään, mistä lähteestä sanasi ja näkysi ovat peräisin. Minusta ne vaikuttavat Jumalalta saaduilta, mutta en voi olla tässä näkemyksessäni varma. Muitakin selityksiä voi olla, mutta tuo nyt kuulostaisi näin äkikseltään parhaalta selitykseltä ja sellaisena sitä kokemusta ja näkyä ehkä itsekin pidät. Sinunhan se pitäisi paremmin tietää, mistä lähteestä se on, mutta on tietysti hyvä ja Jumalan tahto, että annoit sen arvioitavaksi muille.

        Näin sellaisen näyn, että pimeys pukeutuu valkeudeksi ja järjestäytynyt, yhtenäinen jonkinlainen hengellinen organisaatio johtaa uskovia. Ylimpänä johtohahmona on saatana. Se tila, iso sali oli kokonaan valkoinen. Korkeat valkoiset seinät. Piilottelin ettei minua nähtäii. Olin alasti. Muut olivat pukeutuneet valkoisiin kaapuihin tai puetetut. Sain ymmärryksen jostain, että he ovat valkeuteen puettu pimeys. Joku sanoi, että valittuihin ei saa koskea. Nämä valkopukuiset olivat rakkauden ja rauhallisuuden täyttämiä ja kulkivat jonossa kohti lattiassa olevaa reikää. Johtoportaikon jäsenet ohjasivat heitä kauniisti puhuen ja miellyttävästi kohti tuota reikää. Tyyninä ja onnellisina he kulkivat jonossa ja heitä oli paljon. Liityin heidän joukkoon tai minut löydettiin piileksimästä ja puetutettiin valkoiseen kaapuun. Tulin lattiassa olevan reiän kohdalle ja aloin menemään alas niin huomasin, näin kadotuksen. Näin ne ihmiset siellä, se näytti kauhealta. Muut valkopukuiset eivät tuntuneet ymmärtävän mihin oluvat menossa. Olin kauhuissani. Hyppäsin ulos reiästä ja pakenin. Nämä johtajat lähtivät perääni. Juoksin ovesta mutta siellä aukeni joka suuntaan vain uusia oveja ovien perään. Ei muita kuin oven jälkeen ovi ja joka ilmansuuntaan. Aina uusia iveja loputtomiin. Käännyin kun ymmärsin etten pääse pakenemaan. Yksi johtajista saavutti minut ja karjaisi saatana ! Yritin huutaa Jeesusta, mutta tuossa paikassa ei ollut Jeesusta Jeesuksen asema oli korvattu muilla hyvillä asioilla. Ja kuulin olevani yksi valituista ja tiesin kuolevani uskoni tähden kun he hyökkäsivät. Siihen se loppui. Alku oli pidempikin en kurjoita kaikkea, kukaan jaksa lukea. Olen tuon kerran tänne kirjoittanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin sellaisen näyn, että pimeys pukeutuu valkeudeksi ja järjestäytynyt, yhtenäinen jonkinlainen hengellinen organisaatio johtaa uskovia. Ylimpänä johtohahmona on saatana. Se tila, iso sali oli kokonaan valkoinen. Korkeat valkoiset seinät. Piilottelin ettei minua nähtäii. Olin alasti. Muut olivat pukeutuneet valkoisiin kaapuihin tai puetetut. Sain ymmärryksen jostain, että he ovat valkeuteen puettu pimeys. Joku sanoi, että valittuihin ei saa koskea. Nämä valkopukuiset olivat rakkauden ja rauhallisuuden täyttämiä ja kulkivat jonossa kohti lattiassa olevaa reikää. Johtoportaikon jäsenet ohjasivat heitä kauniisti puhuen ja miellyttävästi kohti tuota reikää. Tyyninä ja onnellisina he kulkivat jonossa ja heitä oli paljon. Liityin heidän joukkoon tai minut löydettiin piileksimästä ja puetutettiin valkoiseen kaapuun. Tulin lattiassa olevan reiän kohdalle ja aloin menemään alas niin huomasin, näin kadotuksen. Näin ne ihmiset siellä, se näytti kauhealta. Muut valkopukuiset eivät tuntuneet ymmärtävän mihin oluvat menossa. Olin kauhuissani. Hyppäsin ulos reiästä ja pakenin. Nämä johtajat lähtivät perääni. Juoksin ovesta mutta siellä aukeni joka suuntaan vain uusia oveja ovien perään. Ei muita kuin oven jälkeen ovi ja joka ilmansuuntaan. Aina uusia iveja loputtomiin. Käännyin kun ymmärsin etten pääse pakenemaan. Yksi johtajista saavutti minut ja karjaisi saatana ! Yritin huutaa Jeesusta, mutta tuossa paikassa ei ollut Jeesusta Jeesuksen asema oli korvattu muilla hyvillä asioilla. Ja kuulin olevani yksi valituista ja tiesin kuolevani uskoni tähden kun he hyökkäsivät. Siihen se loppui. Alku oli pidempikin en kurjoita kaikkea, kukaan jaksa lukea. Olen tuon kerran tänne kirjoittanut.

        Tämä Hemmo.K on yksi niistä "valkopukuisista" juuri !

        Hän julistaa toista kristusta ja siten toista evankeliumia !

        Siis hän ei usko Jeesuksen olevan lihaan tullut Jumala, vaan Hänen olleen pelkkä ihminen vain, jolla oli Jumalan Henki !

        VARO tätä eksyttäjää !!!


      • Anonyymi

        Toinen kummallinen tapahtuma tuon edellisen lisäksi oli kun eräs minua uskostani kiusannut henkilö otti raamattuni kirjahyllystäni ja uhkasi polttaa sen. Hän siis otti raamatun ja lähti. Kuulin ulko-oven paukahduksen.
        Mietin siinä sohvalla istuessani, että nyt se raamattukin vietiin. Silloin kuulin äänen kuin ajatuksen, ettei se ole hukassa ja minut neuvottiin siis äöni neuvoi suoraan raamatun luo joten löysin sen ja ihmettelin että mitä nyt?
        Silloin sain raamatun kohdan sen äänen välityksellä: Lue Joh 15:16.
        Tuo ei loppunut tuohon mutta nyt moni joka on sattunut tai jaksanut lukea pitkiä sepustuksiani ymmärtää paremmin miksi uskon Jumalan olemassa oloon. Pitäköön näitä vaikka houreina tms mutta tuolkaisien kokemuksien jälkeen en voi olla uskomatta.

        Olen nähnyt näyssöni myös Jeesuksen. Siitäkin olen kertonut tänne. Hönen kasvonsa oluvat kuin valkoisen pilven peittämät. Hän ilmestyi kirkkaasta valosta ja köveli kädet ojennettuina minua kohti. Juoksin häntä vastaan. Hänellä oli valkoinen puku. Tartuin hänen käsiinsä ja aivan valtava rakkauden tunne virtasi minuun, sitä ei voi sanoin kuvata. Kysyin, mitä hän haluaa minun tekevän. Hän vastasi pyydä syntejäsi anteeksi.

        Olen nähnyt 3 näkyä. Kolmas koski taivasta tai paratiisiä. Yhtäkkiä tunsin miten olin kevyt ja kohosin ja hetkessä olin oaikassa, jossa näin tuttuja kasvoja. Olotila oli sanoinkuvaamattoman ihana. Lensin kontalleni ja aloin kiittämään Jumalaa. Jojainen siellä oleva ylusti ja kiitti Jumalaa. Näin sukulaiseni ja kuin ajatus olin hänen luonaan vaikken tuntenut liikkuvani. Jokin Pyhän kosketus oli ympärillämme, joka sai jokaisen vajoamaan polvilleen ja iloitsemaan ja kiittämään.

        Noiden tapahtumien jälkeen aloin lukemaan raamattua. Vieläkin tunnen sen Jeesuksen rakkauden kun Hän otti käsistäni kiinni siinä yhdessä näyssä.
        Tiedättekö kuinka paljon Jeesus rakastaa teitä ja haluaa että pelastuisitte. Sitä ei voi yksikään ihminen käsittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä Hemmo.K on yksi niistä "valkopukuisista" juuri !

        Hän julistaa toista kristusta ja siten toista evankeliumia !

        Siis hän ei usko Jeesuksen olevan lihaan tullut Jumala, vaan Hänen olleen pelkkä ihminen vain, jolla oli Jumalan Henki !

        VARO tätä eksyttäjää !!!

        Moni pitäää minua näistä jutuista tärähtäneenä, mutten välitä. En välitä mistään muusta kuin Jeesuksesta ja että mahdollisimman moni ottaisi Hänet vastaan koska Hän rakastaa jokaista ihmistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni pitäää minua näistä jutuista tärähtäneenä, mutten välitä. En välitä mistään muusta kuin Jeesuksesta ja että mahdollisimman moni ottaisi Hänet vastaan koska Hän rakastaa jokaista ihmistä.

        Etkö tajua nyt sitä, että tuo Hemmo.K on juuri yksi noista "valkopukuisista", joita yrität näyssäsi pakoilla, siihen kykenemättä !

        Eli näkysi toteutuu par aikaa !

        Hän on yksi niistä jotka yrittävät saatella sinua sinne kadotukseen.

        Älä hyvä ihminen jaa noita näkyäsi näille eksyttäjille.

        Sinä annat vain heille otteen itsestäsi, kun paljastat noita asioita näille eksyttäjille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin sellaisen näyn, että pimeys pukeutuu valkeudeksi ja järjestäytynyt, yhtenäinen jonkinlainen hengellinen organisaatio johtaa uskovia. Ylimpänä johtohahmona on saatana. Se tila, iso sali oli kokonaan valkoinen. Korkeat valkoiset seinät. Piilottelin ettei minua nähtäii. Olin alasti. Muut olivat pukeutuneet valkoisiin kaapuihin tai puetetut. Sain ymmärryksen jostain, että he ovat valkeuteen puettu pimeys. Joku sanoi, että valittuihin ei saa koskea. Nämä valkopukuiset olivat rakkauden ja rauhallisuuden täyttämiä ja kulkivat jonossa kohti lattiassa olevaa reikää. Johtoportaikon jäsenet ohjasivat heitä kauniisti puhuen ja miellyttävästi kohti tuota reikää. Tyyninä ja onnellisina he kulkivat jonossa ja heitä oli paljon. Liityin heidän joukkoon tai minut löydettiin piileksimästä ja puetutettiin valkoiseen kaapuun. Tulin lattiassa olevan reiän kohdalle ja aloin menemään alas niin huomasin, näin kadotuksen. Näin ne ihmiset siellä, se näytti kauhealta. Muut valkopukuiset eivät tuntuneet ymmärtävän mihin oluvat menossa. Olin kauhuissani. Hyppäsin ulos reiästä ja pakenin. Nämä johtajat lähtivät perääni. Juoksin ovesta mutta siellä aukeni joka suuntaan vain uusia oveja ovien perään. Ei muita kuin oven jälkeen ovi ja joka ilmansuuntaan. Aina uusia iveja loputtomiin. Käännyin kun ymmärsin etten pääse pakenemaan. Yksi johtajista saavutti minut ja karjaisi saatana ! Yritin huutaa Jeesusta, mutta tuossa paikassa ei ollut Jeesusta Jeesuksen asema oli korvattu muilla hyvillä asioilla. Ja kuulin olevani yksi valituista ja tiesin kuolevani uskoni tähden kun he hyökkäsivät. Siihen se loppui. Alku oli pidempikin en kurjoita kaikkea, kukaan jaksa lukea. Olen tuon kerran tänne kirjoittanut.

        Ok, kiitos vielä kerran jakamisesta.

        Onhan tuo melko erikoinen näky. On siinä paljon raamatullistakin. Jopa kadotus ja siellä olevat ihmiset kuvataan Raamatussa Uuden testamentin puolella. Jeesus puhui pimeydestä, jonne hääaterialta heitetään ulos ne, joilla ei ole sopivia vaatteita (lahjavanhurskautta). Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys. Tätä vastaavaa kuvausta ei löydy Vt:sta (Dan 2:2 on ainoa poikkeus), mutta Etiopialaisesta Eenokin kirjasta se löytyy. Apostolit tunsivat sen ja Juuda lainasi sitä kirjeeseensä.

        Jos tuo näky on Jumalalta saatu, niin sitten se kertoo tämän ajan suuresta luopumuksesta ja väkevästä eksytyksestä, jonka vallassa kirkot ja uskovien yhteisöt nyt ovat. Sinun pitäisi tuon näyn mukaan tietysti pelastua, mutta se, joka Kristuksen omat vaatettaa, ei ole kuitenkaan eksynyt srk:n johtaja vaan Jumala itse. Hän pukee Ilmestyskirjan 19. luvussa valitut ja pyhät lahjavanhurskaudella, jota kuvataan valkoiseksi vaatteeksi.

        H.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ok, kiitos vielä kerran jakamisesta.

        Onhan tuo melko erikoinen näky. On siinä paljon raamatullistakin. Jopa kadotus ja siellä olevat ihmiset kuvataan Raamatussa Uuden testamentin puolella. Jeesus puhui pimeydestä, jonne hääaterialta heitetään ulos ne, joilla ei ole sopivia vaatteita (lahjavanhurskautta). Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys. Tätä vastaavaa kuvausta ei löydy Vt:sta (Dan 2:2 on ainoa poikkeus), mutta Etiopialaisesta Eenokin kirjasta se löytyy. Apostolit tunsivat sen ja Juuda lainasi sitä kirjeeseensä.

        Jos tuo näky on Jumalalta saatu, niin sitten se kertoo tämän ajan suuresta luopumuksesta ja väkevästä eksytyksestä, jonka vallassa kirkot ja uskovien yhteisöt nyt ovat. Sinun pitäisi tuon näyn mukaan tietysti pelastua, mutta se, joka Kristuksen omat vaatettaa, ei ole kuitenkaan eksynyt srk:n johtaja vaan Jumala itse. Hän pukee Ilmestyskirjan 19. luvussa valitut ja pyhät lahjavanhurskaudella, jota kuvataan valkoiseksi vaatteeksi.

        H.

        Näyssäni sain sen ymmärryksen kun ihmettelin keitä ja mitä nuo valkopukuiset ivat niin he olivat valkeuteen puettua pimeyttä. Se puku ei ollut aito vaan se oli jokin kuin he olisivat puettu valkeisiin noiden "johtajien " toimesta, ei Jumalan Se oli suuri petos ja moni meni siihen.
        Ymmärsin että jokainen, joka pysyy Jeesuksessa pelastuu. Minäkin voin mennä kadotukseen, jos en pysy Jeesuksessa. Se on jokaisen uskovan kohdalla noin, niin ymmärsin.
        Niin omasta pelastuksestani, että minä jotenkin olin ikään kuin kuitenkin sivuroolissa näyissäni vaikka kaikki tapahtui ympärilläni. En ollut yksin siinä vaan sain ymmärryksen, että näin miten uskoville tulee käymään. Olin siis vain yksi uskovista enkä todellakaan keskiössä yksin vaikka yksin uskovana siinä olinkin. Olin vain yksi monista uskovista.


      • 1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
        2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.
        4 Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
        5 He ovat maailmasta; sentähden he puhuvat, niinkuin maailma puhuu, ja maailma kuulee heitä.
        6 Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, se kuulee meitä; joka ei ole Jumalasta, se ei kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.
        7 Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.
        8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.
        9 Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa.
        10 Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.
        ( 1 Joh. 4 )

        -

        Hemmo.K ei tunnusta Jeesusta Kristukseksi, LIHAAN TULLEEKSI.
        Hän ei tunnusta Jeesusta Kristusta lihaan/ihmiseksi tulleeksi JUMALAN POJAKSI.

        Tämä eksyttäjä kirjoittaa näin: >Antikristus on Johanneksen kirjeiden mukaan se (doketisti), joka kieltää Jumalan pojan Jeesuksen olleen lihaa ja verta oleva ihminen, se luvattu Kristus, jonka Jumala herätti kuolleista.<

        Johannes kirjoittaa näin: "2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa."

        Hemmo.K kirjoittaa ovelasti - silti hänen eksyttävä versionsa poikkeaa RATKAISEVASTI Johanneksen totisesta sanomasta

        Hemmo: >>Antikristus on Johanneksen kirjeiden mukaan se (doketisti), joka kieltää Jumalan pojan Jeesuksen olleen lihaa ja verta oleva ihminen ...<<

        Johannes: "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ..."

        LIHAAN TULLEEKSI!!
        Ihmisen muodon ottanut, ihmisen osaan, ihmiseksi tullut JUMALAN POIKA, YHTÄ ISÄN JUMALAN KAIKKIVALTIAAN KANSSA.


      • Anonyymi
        Saviseutulainen kirjoitti:

        1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
        2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.
        4 Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
        5 He ovat maailmasta; sentähden he puhuvat, niinkuin maailma puhuu, ja maailma kuulee heitä.
        6 Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, se kuulee meitä; joka ei ole Jumalasta, se ei kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.
        7 Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.
        8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.
        9 Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa.
        10 Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.
        ( 1 Joh. 4 )

        -

        Hemmo.K ei tunnusta Jeesusta Kristukseksi, LIHAAN TULLEEKSI.
        Hän ei tunnusta Jeesusta Kristusta lihaan/ihmiseksi tulleeksi JUMALAN POJAKSI.

        Tämä eksyttäjä kirjoittaa näin: >Antikristus on Johanneksen kirjeiden mukaan se (doketisti), joka kieltää Jumalan pojan Jeesuksen olleen lihaa ja verta oleva ihminen, se luvattu Kristus, jonka Jumala herätti kuolleista.<

        Johannes kirjoittaa näin: "2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
        3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa."

        Hemmo.K kirjoittaa ovelasti - silti hänen eksyttävä versionsa poikkeaa RATKAISEVASTI Johanneksen totisesta sanomasta

        Hemmo: >>Antikristus on Johanneksen kirjeiden mukaan se (doketisti), joka kieltää Jumalan pojan Jeesuksen olleen lihaa ja verta oleva ihminen ...<<

        Johannes: "Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ..."

        LIHAAN TULLEEKSI!!
        Ihmisen muodon ottanut, ihmisen osaan, ihmiseksi tullut JUMALAN POIKA, YHTÄ ISÄN JUMALAN KAIKKIVALTIAAN KANSSA.

        Niin juuri !

        Ja Johannes siis viittasi noilla sanoillaan, itsensä kirjoittamiin evankeliuminsa alkusanoihin, eli näihin:

        Joh. 1:1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

        Tässä on hyvin selvästi kerrottu se, että Sana eli Jeesus Oli ja On Jumala, joka tuli lihaksi !

        Ja selvästi Raamattu sanoo, Jumala keskellämme/kanssamme, eikä siis vain ihminen jolla on Henki kansaamme !

        Matt. 1:23 "Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel", mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näyssäni sain sen ymmärryksen kun ihmettelin keitä ja mitä nuo valkopukuiset ivat niin he olivat valkeuteen puettua pimeyttä. Se puku ei ollut aito vaan se oli jokin kuin he olisivat puettu valkeisiin noiden "johtajien " toimesta, ei Jumalan Se oli suuri petos ja moni meni siihen.
        Ymmärsin että jokainen, joka pysyy Jeesuksessa pelastuu. Minäkin voin mennä kadotukseen, jos en pysy Jeesuksessa. Se on jokaisen uskovan kohdalla noin, niin ymmärsin.
        Niin omasta pelastuksestani, että minä jotenkin olin ikään kuin kuitenkin sivuroolissa näyissäni vaikka kaikki tapahtui ympärilläni. En ollut yksin siinä vaan sain ymmärryksen, että näin miten uskoville tulee käymään. Olin siis vain yksi uskovista enkä todellakaan keskiössä yksin vaikka yksin uskovana siinä olinkin. Olin vain yksi monista uskovista.

        Mietin tuota näkyäsi vielä ennen nukkumaan menoa. Mitä ne ovet voisivat kuvata?

        Ne voisivat kuvata kirkkoja, suuntauksia ja "serakuntia". Kullakin on oma "totuutensa" eli tulkintansa Raamatusta, käytännöt (rituaalit, tavat) ja säännöt (mitä käskyjä tai ohjeita tulee noudattaa).

        Se, että löysit aina vain uusia ovia loputtomasti etkä päässyt pakoon, voisi kuvastaa sitä, että on ihan sama, mihin porukkaan menet, niin sama tilanne on kaikkialla. Jokainen väittää, että "me pelastumme" ja "olemme oikeassa", mutta muut ovat väärässä ja "joutuvat kadotukseen". Opillinen ymmärtäminen on pantu pelastuksen ehdoksi ja tämä on sitä katolista perintöä, jota nämä "seurakunnat" nyt vieläkin noudattavat.

        Tässäkin ketjussa minut ja kaltaiseni unitaarit tai totuutta etsivät sielut on tuomittu helvettiin joutuviksi eksyttäjiksi, vaikka perusteena on pelkkä ero Raamatun tulkinnoissa. Ihmisen elämällä (moraali, käytös, eettisyys) ei ole mitään merkitystä pelastumisen kannalta näille opista kiivaileville "katolisille" (edustavat "yleistä" eli "katolista uskoa", johon kuuluu oppi kolmiyhteisestä jumalasta, kristuksen kaksiluonto-oppi, sielun kuolemattomuuden oppi, oppi ikuisesta piinahelvetistä, sakramenteista ja siitä, että oman kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta).

        Me Jumalan valtakuntablogin unitaarit ja Suomen Unitaariuniversalistinen Seura, johon emme kuulu, emme pidä opillista ymmärrystä pelastumisen ehtona. Muilla "oikea oppi" on yksi "lain käsky" lisää, jonka ansiosta he luulevat ihmisten pelastuvan.

        Vaikka sanon tämän, niin emme kuitenkaan väheksy oppia ja opetusta. Sen huomaa kyllä nopeasti, jos lukee sivustoamme. Se on liiankin oppipainotteinen näin jälkikäteen ajateltuna, mutta koska myös opetus kuuluu osana seurakunnan elämään, olemme katsoneet hyväksi pitää sitä esillä. Vastaavia unitaarien opetussivustoja on maailmalla paljon, mutta kolmiyhteiseen jumalaan uskovat eivät niitä tunne tai edes tiedä. Monet eivät ole tulleet koskaan kunnolla edes ajatelleeksi tätä opinkohtaa (oppi Jumalasta ja Kristuksesta).

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2018/01/17/unitarismi-suomessa-ja-maailmalla/

        Me emme pyydä tai vaadi muita seuraamaan opetuksiamme, koska oikea opillinen ymmärtäminen on sivuseikka pelastuksen kannalta. Kaikella tiedolla ja viisaudella ei ansaita pelastusta eikä se ole pelastumisen ehto. Jos sinussa ei ole kuitenkaan rakkautta pyhän hengen osallisuuden kautta, niin ei sinulla ole silloin iankaikkista elämääkään. Tätä me painotamme ja pyrimme suhtautumaan eri tavalla opillisia asioita ymmärtäviin pitkämielisesti, kärsivällisesti ja ystävällisesti, unohtamatta kuitenkaan Paavalin ohjeita harhaoppisten ja riidanahaluisten seurakunnan hajottajien varalta.

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/11/02/yksi-seurakunta/

        Seurakunta ei ole jokin yksi oikea-oppinen lahko kuten unitaarit tai helluntailaiset tai katoliset... se koostuu niistä, joissa on Jumalan pyhä henki: jotka ovat Kristuksen omia ja jotka hän tunnustaa isän Jumalan edessä omikseen tulemuksessaan.

        Seurakunnan rajoja ei siis vedetä kirkkokuntien, suuntausten ja tunnustusten tai opinkappaleiden totena pitämisen mukaan vaan "sydänten tuntija" tietää, kuka on Jumalan lapsi ja kuka ei. Toki mekin sen vaistoamme ja aistimme kohdatessamme muita ihmisiä, niin että osaamme varoa näitä raatelevia susia ja muita petoja, mutta viimeisen sanan sanoo aina Jumala, joka on antanut pojalleen Jeesukselle vallan tuomita eläviä ja kuolleita pyhien kirjoitusten mukaan.


      • Anonyymi
        Hemmo.K kirjoitti:

        Mietin tuota näkyäsi vielä ennen nukkumaan menoa. Mitä ne ovet voisivat kuvata?

        Ne voisivat kuvata kirkkoja, suuntauksia ja "serakuntia". Kullakin on oma "totuutensa" eli tulkintansa Raamatusta, käytännöt (rituaalit, tavat) ja säännöt (mitä käskyjä tai ohjeita tulee noudattaa).

        Se, että löysit aina vain uusia ovia loputtomasti etkä päässyt pakoon, voisi kuvastaa sitä, että on ihan sama, mihin porukkaan menet, niin sama tilanne on kaikkialla. Jokainen väittää, että "me pelastumme" ja "olemme oikeassa", mutta muut ovat väärässä ja "joutuvat kadotukseen". Opillinen ymmärtäminen on pantu pelastuksen ehdoksi ja tämä on sitä katolista perintöä, jota nämä "seurakunnat" nyt vieläkin noudattavat.

        Tässäkin ketjussa minut ja kaltaiseni unitaarit tai totuutta etsivät sielut on tuomittu helvettiin joutuviksi eksyttäjiksi, vaikka perusteena on pelkkä ero Raamatun tulkinnoissa. Ihmisen elämällä (moraali, käytös, eettisyys) ei ole mitään merkitystä pelastumisen kannalta näille opista kiivaileville "katolisille" (edustavat "yleistä" eli "katolista uskoa", johon kuuluu oppi kolmiyhteisestä jumalasta, kristuksen kaksiluonto-oppi, sielun kuolemattomuuden oppi, oppi ikuisesta piinahelvetistä, sakramenteista ja siitä, että oman kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta).

        Me Jumalan valtakuntablogin unitaarit ja Suomen Unitaariuniversalistinen Seura, johon emme kuulu, emme pidä opillista ymmärrystä pelastumisen ehtona. Muilla "oikea oppi" on yksi "lain käsky" lisää, jonka ansiosta he luulevat ihmisten pelastuvan.

        Vaikka sanon tämän, niin emme kuitenkaan väheksy oppia ja opetusta. Sen huomaa kyllä nopeasti, jos lukee sivustoamme. Se on liiankin oppipainotteinen näin jälkikäteen ajateltuna, mutta koska myös opetus kuuluu osana seurakunnan elämään, olemme katsoneet hyväksi pitää sitä esillä. Vastaavia unitaarien opetussivustoja on maailmalla paljon, mutta kolmiyhteiseen jumalaan uskovat eivät niitä tunne tai edes tiedä. Monet eivät ole tulleet koskaan kunnolla edes ajatelleeksi tätä opinkohtaa (oppi Jumalasta ja Kristuksesta).

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2018/01/17/unitarismi-suomessa-ja-maailmalla/

        Me emme pyydä tai vaadi muita seuraamaan opetuksiamme, koska oikea opillinen ymmärtäminen on sivuseikka pelastuksen kannalta. Kaikella tiedolla ja viisaudella ei ansaita pelastusta eikä se ole pelastumisen ehto. Jos sinussa ei ole kuitenkaan rakkautta pyhän hengen osallisuuden kautta, niin ei sinulla ole silloin iankaikkista elämääkään. Tätä me painotamme ja pyrimme suhtautumaan eri tavalla opillisia asioita ymmärtäviin pitkämielisesti, kärsivällisesti ja ystävällisesti, unohtamatta kuitenkaan Paavalin ohjeita harhaoppisten ja riidanahaluisten seurakunnan hajottajien varalta.

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/11/02/yksi-seurakunta/

        Seurakunta ei ole jokin yksi oikea-oppinen lahko kuten unitaarit tai helluntailaiset tai katoliset... se koostuu niistä, joissa on Jumalan pyhä henki: jotka ovat Kristuksen omia ja jotka hän tunnustaa isän Jumalan edessä omikseen tulemuksessaan.

        Seurakunnan rajoja ei siis vedetä kirkkokuntien, suuntausten ja tunnustusten tai opinkappaleiden totena pitämisen mukaan vaan "sydänten tuntija" tietää, kuka on Jumalan lapsi ja kuka ei. Toki mekin sen vaistoamme ja aistimme kohdatessamme muita ihmisiä, niin että osaamme varoa näitä raatelevia susia ja muita petoja, mutta viimeisen sanan sanoo aina Jumala, joka on antanut pojalleen Jeesukselle vallan tuomita eläviä ja kuolleita pyhien kirjoitusten mukaan.

        Raamattu on tässä kohtaa ehdoton !!!

        Se sanoo selvääkin selvemmin sen, että joka ei usko Jeesuksen olevan lihaan tullut Jumala, se julistaa toista kristusta ja toista evenkeliumia ja on siten antikritus ja kirottu !

        2. Joh. 1:7 Sillä monta villitsijää on lähtenyt maailmaan, jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristukseksi, joka oli lihaan tuleva; tämä tämmöinen on villitsijä ja antikristus.

        2. Kor. 11:4 Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte.

        Eli jos on ihan toinen "kristus" on myös toinen "jumala" ja siten on myös ihan toinen evankeliumi:

        Gal. 1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.

        Gal. 1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

        Siis KOKO POHJA ja PERUSTA on aivan eri, eli ei ole kyse siis samasta Kristuksesta jota me julistamme !

        1. Kor. 3:11 Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus.

        Tämä on ainut opillinen asia, jossa Raamattu on ehdoton !!!

        Eikä kyse siis ole vain jostain opillisesta erimielisyydestä, vaan siis aivan KOKONAAN ERI PERUSTASTA, eli ERI Jumalasta ja ERI Kristuksesta !


      • Anonyymi
        Hemmo.K kirjoitti:

        Mietin tuota näkyäsi vielä ennen nukkumaan menoa. Mitä ne ovet voisivat kuvata?

        Ne voisivat kuvata kirkkoja, suuntauksia ja "serakuntia". Kullakin on oma "totuutensa" eli tulkintansa Raamatusta, käytännöt (rituaalit, tavat) ja säännöt (mitä käskyjä tai ohjeita tulee noudattaa).

        Se, että löysit aina vain uusia ovia loputtomasti etkä päässyt pakoon, voisi kuvastaa sitä, että on ihan sama, mihin porukkaan menet, niin sama tilanne on kaikkialla. Jokainen väittää, että "me pelastumme" ja "olemme oikeassa", mutta muut ovat väärässä ja "joutuvat kadotukseen". Opillinen ymmärtäminen on pantu pelastuksen ehdoksi ja tämä on sitä katolista perintöä, jota nämä "seurakunnat" nyt vieläkin noudattavat.

        Tässäkin ketjussa minut ja kaltaiseni unitaarit tai totuutta etsivät sielut on tuomittu helvettiin joutuviksi eksyttäjiksi, vaikka perusteena on pelkkä ero Raamatun tulkinnoissa. Ihmisen elämällä (moraali, käytös, eettisyys) ei ole mitään merkitystä pelastumisen kannalta näille opista kiivaileville "katolisille" (edustavat "yleistä" eli "katolista uskoa", johon kuuluu oppi kolmiyhteisestä jumalasta, kristuksen kaksiluonto-oppi, sielun kuolemattomuuden oppi, oppi ikuisesta piinahelvetistä, sakramenteista ja siitä, että oman kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta).

        Me Jumalan valtakuntablogin unitaarit ja Suomen Unitaariuniversalistinen Seura, johon emme kuulu, emme pidä opillista ymmärrystä pelastumisen ehtona. Muilla "oikea oppi" on yksi "lain käsky" lisää, jonka ansiosta he luulevat ihmisten pelastuvan.

        Vaikka sanon tämän, niin emme kuitenkaan väheksy oppia ja opetusta. Sen huomaa kyllä nopeasti, jos lukee sivustoamme. Se on liiankin oppipainotteinen näin jälkikäteen ajateltuna, mutta koska myös opetus kuuluu osana seurakunnan elämään, olemme katsoneet hyväksi pitää sitä esillä. Vastaavia unitaarien opetussivustoja on maailmalla paljon, mutta kolmiyhteiseen jumalaan uskovat eivät niitä tunne tai edes tiedä. Monet eivät ole tulleet koskaan kunnolla edes ajatelleeksi tätä opinkohtaa (oppi Jumalasta ja Kristuksesta).

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2018/01/17/unitarismi-suomessa-ja-maailmalla/

        Me emme pyydä tai vaadi muita seuraamaan opetuksiamme, koska oikea opillinen ymmärtäminen on sivuseikka pelastuksen kannalta. Kaikella tiedolla ja viisaudella ei ansaita pelastusta eikä se ole pelastumisen ehto. Jos sinussa ei ole kuitenkaan rakkautta pyhän hengen osallisuuden kautta, niin ei sinulla ole silloin iankaikkista elämääkään. Tätä me painotamme ja pyrimme suhtautumaan eri tavalla opillisia asioita ymmärtäviin pitkämielisesti, kärsivällisesti ja ystävällisesti, unohtamatta kuitenkaan Paavalin ohjeita harhaoppisten ja riidanahaluisten seurakunnan hajottajien varalta.

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/11/02/yksi-seurakunta/

        Seurakunta ei ole jokin yksi oikea-oppinen lahko kuten unitaarit tai helluntailaiset tai katoliset... se koostuu niistä, joissa on Jumalan pyhä henki: jotka ovat Kristuksen omia ja jotka hän tunnustaa isän Jumalan edessä omikseen tulemuksessaan.

        Seurakunnan rajoja ei siis vedetä kirkkokuntien, suuntausten ja tunnustusten tai opinkappaleiden totena pitämisen mukaan vaan "sydänten tuntija" tietää, kuka on Jumalan lapsi ja kuka ei. Toki mekin sen vaistoamme ja aistimme kohdatessamme muita ihmisiä, niin että osaamme varoa näitä raatelevia susia ja muita petoja, mutta viimeisen sanan sanoo aina Jumala, joka on antanut pojalleen Jeesukselle vallan tuomita eläviä ja kuolleita pyhien kirjoitusten mukaan.

        Minulla Herra puhui aamulla siitä, että "unitaarilla" on oikeasti Raamatun terveen opetuksen mukaan jopa 3 "jumalaa", vaikka hän väittää olevan vain yksi Jumala !

        Lisäksi hänen mukaansa uskovassa on 4 eri henkeä, siis Raamatun opetuksen mukaan !

        Siis Raamattu sanoo ja opettaa, että ihmisessä on ensinnäkin ihmisen oma henki !

        1. Kor. 2:11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.

        No sitten Sana sanoo selvästi, että me olemme Elävän Jumalan temppeli, eli Jumala asuu meissä, ja unitaarin mukaan siis Isä vain on Jumala ja siten Isä asuu uskovassa, eli tässä on taas yksi Henki eli jo toinen Henki !

        1. Kor. 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

        No sitten Raamattu sanoo, että uskovassa asuu Pyhä Henki, ja taas unitaari ei pidä Pyhää Henkeä Jumalana ja siten uskovassa asuu jo kolmas Henki !

        2. Tim. 1:14 Säilytä se hyvä, mikä sinulle on uskottu, Pyhän Hengen kautta, joka meissä asuu.

        Hyvin selvästi sanottu siis !!!

        No, Raamattu puhuu myös niin, että Kristuksen Henki asuu meissä, ja kun "unitaarille" Jeesus siis ei ole Jumala, niin nyt on jo siis 4:s Henki, joka asuu uskovassa !!!

        Gal. 2:20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa

        1. Piet. 1:11 ovat tutkineet, mihin tai millaiseen aikaan heissä oleva Kristuksen Henki viittasi, edeltäpäin todistaessaan Kristusta kohtaavista kärsimyksistä ja niiden jälkeen tulevasta kunniasta.

        Niin ja tämä edellisen Raamatunkohdan on siis täysin mahdotonta olla totta, jos uskomme "unitaareja" sillä eihän Kristuksen Henki voinut millään olla vanhan liiton aikaisissa Jumalan palvelijoissa, sillä "unitaarin" mukaan Jeesus oli vain ihminen eikä Jumala.

        Siis ihminen syntyy tänne, eikä kukaan ihminen ole ollut olemassa ennen syntymäänsä !

        No, en lavertele enempää, mutta nyt siis näemme Raamatun valossa sen selvästi, että ihan OIKEASTI "unitaarilla" EI OLE VAIN YKSI JUMALA, vaan itseasiassa JOPA KOLME JUMALAA !!!

        Eikä ole nyt mikään ihme se, että esim. "unitarismiin" uskova Haipola on pitkälti jo luopunut uskostaan ja on omien sanojensa mukaan "agnostikko" !

        agnostikko (4-A)
        henkilö, joka ei väitä tietävänsä, onko jumalaa olemassa; agnostisismin kannattaja; henkilö, joka ei väitä tietävänsä onko jumalaa olemassa tai ei, koska sen olemassaoloa ei voi todistaa, mutta ei myöskään kiellä jumalan olemassaoloa, koska sitäkään ei voida todistaa

        Tuosta linkistä voi lukea asiasta:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Agnostisismi

        Siis jos omat, itse omaksutut opit(harhaopit), ovat noin pahasti ristiriidassa Raamatun terveen opetuksen kanssa, niin viehän se varmaan lopulta epäuskoon ja pahimmillaan luopumukseen !

        Mutta surkuhupaisaa oli todeta tämä, että "unitraarilla", joka siis omien sanojensa mukaan uskoo vain yhteen Jumalaan, onkin niitä peräti KOLME,
        siis Raamattuun perustuen ja sen mukaan tutkittuna !

        VOI TUOTA SYVÄSOKEUTTA !


    • Anonyymi

      Tässä pari Raamatunpaikkaa, jotka Herra nosti mieleeni:

      Kol. 2:18 Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama

      12 Mutta niinkuin järjettömät, luonnostaan pyydystettäviksi ja häviämään syntyneet eläimet, niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa,
      13 saaden vääryyden palkan; he pitävät nautintonaan elää päivänsä hekumassa; he ovat tahra-ja häpeäpilkkuja; he herkuttelevat petoksissaan, kemuillessaan teidän kanssanne;
      14 heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia.
      15 He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa,
      16 mutta sai rikkomuksestaan ojennuksen: mykkä juhta puhui ihmisen äänellä ja esti profeetan mielettömyyden.
      17 Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu.
      18 Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon,
      19 ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on.
      20 Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi.
      21 Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä.
      22 Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa".

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe