Osapäivätyöhön siirtyminen ja lomat

Anonyymi

Miten lomat menee osapäivätyössä? Vuoden alussa siirryn (tuotannolliset ja taloudelliset syyt) 3 päivän työpäivän viikkoon. Miten menee esim. talviloma, jolle on siis kertynyt täydet lomapäivät? Pidänkö lomaa viikon (6pv) vai pidetäänkö lomaa noiden työpäivien mukaan (ne päivät jolloin olen oikeasti töissä) eli ensimmäinen lomaviikko kuluttaisi 3 työpäivää + lauantai ja seuraavalla viikolla voisin vielä lomailla 2 päivää.

3

<50

Vastaukset

  • Mun mielestä kannattaisi pitää loma pois ennen siirtymistä osa-aikaiseksi esim. joulun tienoissa, kun siinä on niitä arkipyhiäkin.

    Osa-aikatyössä menee niin, että kun on koko viikon poissa, niin siinä kuluu 6 lomapäivää, vaikka työaika olisikin sovittu niin, että on töissä 3 päivää ja loput vapaana.

    • Kiitos, näin arvelinkin sen menevän. Minulla on vaan pitämättä vielä lomarahavapaita, jotka oli tarkoitus pitää joulun seutuun (en kerkeä/pysty pitämään aikaisemmin). Pitää nyt miettiä tätä asiaa. Työpaikkaa en kuitenkaan aio vaihtaa kun ajatuksissa oli muutenkin aloittaa yrittäjyys. Nyt pystyn pitämään pienen varman perustulon ja kokeilemaan yrittäjyyttä siinä rinnalla.


  • vuosilomalaki, joko 35 tunnin tai 14 pv/kk sääntö, jompaakumpaa sinuun noudatetaan osa-aikaisena. Ja, ihan samoin pidät lomat täysinä viikkoina, kuten kokopäiväisenäkin ollessa, eli lomasi ei pitene mitenkään.
    Onhan sopparissasi maininta että nouatetaan vuosilomalakia?

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.