Realistiset ilmastoteot

Anonyymi

Tämäntyyppinen aloitus on yleensä poistolistalla, huomannut. Toivon kuitenkin että tästä voisi keskustella koska tämä on varsin oolellinen ilmastoon liittyvä asia.
Peräänkuulutan oikeita ja realismiin perustuvia ilmastotekoja.

Tässä yhteydessä on pakko kritisoida Ruotsin ilmastoaktivisti Gretan tempausta matkustaa huippuodernilla purjekilpaveneellä Atlantin yli ilmastokokoukseen New Yorkiin,
Hän on sanonut että ei lennä mielellään ja siksi nyt matkustaa purjeveneellä. Voin melkein suoralta kädeltä tietää että hänen valitsema tapa ei tule olemaan kaikkien saatavilla eikä varmaankaan myös ilmastoystävällisin, koska kyseisen veneen hiilijalanjälki suhteutettuna määrään kuljettaa ihmisiä ei ole kovinkaan kevyt.

Tämä annettu signaali ei mielestäni ole kovinkaan edustuksellinen. Mielestäni Gretan olisi pitänyt valita tieteellisen tutkimuksen mukaan realistisin ja vähäpäätöisin tapa matkustaa Euroopasta Yhdysvaltoihin joka tällä hetkellä on mahdollista ja kaikkien saatavilla.
Olisiko sittenkin lentäminen tai juna+ lento ja mitä reittiä tai rahtilaivan mukana tai mikö muu? tapa osoittautunut parhaaksi tavaksi matkustaa jäi nyt selvittämättä. Tämä jos olisi tapahtunut olisi tietenkin ollut oikea singnaali nyt paljon huomiota saavalle asialle, jota jotkut muutkin olisivat voineet toteuttaa tehdäkseen jotain päästöjen vähentämiseksi.

21

<50

Vastaukset

 • Kylla se paras tapa olisi ollut lentäminen. Löpöä kuluu 5000 km matkalla 122 litraa per matkustaja. Joku oli tänne yhteen keskusteluun laittanut, että matkaa turvaa kaksi sotalaivaa. Lieneekö totta. Melkoisen naurettavia ilmastotekoja.

  • Asia on aivan todenperäinen. Lisäksi matkalaisten turvallisuuden sekä saattueen vahvistukseksi Amerikan laivasto lähettää matkan puolivälissä lentotukialuksen ja kaksi ydinkäyttöista sukellusvenettä vastaanottamaan ja saattamaan loppumatkan.


 • Sillä ei ole väliä miten asiat oikeasti ovat. Ratkaisevaa on se, miltä asiat näyttävät. Sen ratkaisee mielipiteenmuokkaukseen palkatun väen taidot.

  Pätee varsin hyvin myös "ilmastotekojen" kohdalla ja erityisen hyvin silloin, kun kyseessä on PR - temppu, joita aiemmin kutsuttiin propagandaksi.

 • Teen pieniä tekoja jatkuvasti. Maalasin talomme katon valkoiseksi, autot vaihdettiin sähköautoihin, matkustamme enää kotimaassa, perheemme on siirtynyt kasvisruokaan, talossamme on myös aurinkopaneelit, yritämme syödä vain kotimaisia ruokia, lopetimme mm. kahvin juonnin. Vaimon palkan lahjoitamme WWFlle ja GreenPeacelle, omasta palkasta neljäsosan lahjoitamme Antero Vartialle.

  • Aika helvetin monta aurinkopaneelia pitää kytkeä sarjaan että saa edes auton istuinlämmittimen toimimaan talvella.


  • Ööö millä ajattelitte liikkua talvella - 30c asteen pakkasessa ja kaisitten tiedät että ne litium akut ja niiden akkujen tekeminen eivät ole luonto ja ympäristö ystävällisemmästä päästä!!!

   Ostatko lapsillesi vaateet kirpputorilta että et osta Kiinassa ja Intiassa tehtyä moskaa???

   Sun pitää myös maalata katto valkoiseksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ööö millä ajattelitte liikkua talvella - 30c asteen pakkasessa ja kaisitten tiedät että ne litium akut ja niiden akkujen tekeminen eivät ole luonto ja ympäristö ystävällisemmästä päästä!!!

   Ostatko lapsillesi vaateet kirpputorilta että et osta Kiinassa ja Intiassa tehtyä moskaa???

   Sun pitää myös maalata katto valkoiseksi.

   Korjaan edellisen kommenttini kattoasian sinun täytyy myös maalata talosi valkoiseksi.


  • Ja se ehdotus tavallisten tuolien vaihtaminen sähkötuoleiksi piti poistaa?


 • Näin eläkeläisenä kaikkein vaikuttavin ilmastoteko olisi matkustaa etelään kirppujen syötäväksi, jonnekin meren rantaan palmujen siimekseen ja jäädä sinne siinä toivossa, että alkuasukkaat hyväksyvät joukkoonsa eivätkä ainakaan heti käy henkikultaan käsiksi.

 • Taivaan Isän suojelusta Gretalle merimatkalle.

  Ja samalla Yläkerran herra voisi pudottaa suuren kiven denialistien päähän..

  • Miksi gretaa pitäisi kivittää?
   Hän on siis ilmaston muuttumisen kieltäjä.


 • Kaikkein realistisin ilmastoteko on olla tekemättä mitään erikoista ja jatkaa niinkuin ennenkin. Ilmasto kun ei tekemisistä tai tekemättäjättämisistä välitä pätkääkään.

  • Aivan oikein ei se ilmasto välitä meidän hääräämisestä tai hääräämättä jättämisestä yhtään mitään. Niin sanoo ilsinööritiede, joka luottaa todellisiin tieteellisiin faktoihin. Minä luotan insinööritieteeseen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by Utopia.

   Ei ilmasto niistä välitä, mutta täysjärkiset ihmiset välittää siitä, mitä sanoo insinööritiede. Se tieto kun on myös kokeellisesti testattavissa. Ei ole mitään teoreettista mutu tietoa. Tiedän sen käytännön kokemuksesta, jota on todella runsaasti vuosikymmenien ajalta.


  • Mitä enemmän ihmiset alkaa toimimaan IPCC suositusten mukaan sen enemmän syntyy työttömyyttä. onneksi harvat tekee mitään niin maailma porskuttaa ennalleen.


 • Greta purjehtii kovassa sivutuulessa yli 30 solmun vauhdilla kohti amerikkaa.Todellista realismia.

  Samaan aikaan toisaalla palokunta pelastaa humalaisia denialisteja vedestä kun hitsaava älypää oli noussut veneessä seisomaan sepalus auki..realismia sekin..

  • "Greta purjehtii kovassa sivutuulessa yli 30 solmun vauhdilla kohti amerikkaa.Todellista realismia."
   Kuinkahan monelle tää tapa matkustaa valtameren yli on realismia nyt tai tulevaisuudessa, silkkaa huuhaata että olisi ja siihen tällä kuitenkin viitataan.
   Epäilen myös jos laskee Gretan matkan todellisen hiilijalanjäljen jossa mukaan otetaan koko veneen historia ja tulevaisuus, ollaan varsin kovapäästöisessä kyydissä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Greta purjehtii kovassa sivutuulessa yli 30 solmun vauhdilla kohti amerikkaa.Todellista realismia."
   Kuinkahan monelle tää tapa matkustaa valtameren yli on realismia nyt tai tulevaisuudessa, silkkaa huuhaata että olisi ja siihen tällä kuitenkin viitataan.
   Epäilen myös jos laskee Gretan matkan todellisen hiilijalanjäljen jossa mukaan otetaan koko veneen historia ja tulevaisuus, ollaan varsin kovapäästöisessä kyydissä.

   Jos kaikki lentomatkustajat laitettaisiin vastaaviin purjeveneisiin, niin melkoinen vilske kävisi atlantilla.


 • Lapselleni opetan, että työttömyys on ilmastoteko. Vähemmän rahaa=vähemmän kulutusta. Lisäksi työssäkäyvät joutuvat kustantamaan elämisesi, joten se vähentää myös työssäkäyvien käytettävissä olevaa rahaa. Ilmasto kiittää.

 • Mitä ilmastotekoa tässä muka tarvitaan, kun kaikki ilmastojutut on tietämättömien höpinöitä, jotka on seurausta siitä, ettei edes ilmastotiede ymmärrä ilmastoa kunnolla.

  Saastutus, roskaaminen ja kehitysmaide väestönkasvu tässä pitäisi saada kuriin, mutta sen esteenä on uskonto ja paikallinen kultturi. Esteenä on myös asenteet ja köyhyys.

  Hiilidioksidi ei ole saaste eikä se vaikuta yhtään mitään lämpötilaan. Teoria on 1800 luvun pseudotiedettä. Yksikään väittämä siinä ei pidä paikkaamsa. Luonnolle hiilidioksidi on aivan ilmainen lannoite.

  Se on lisännyt ruuantuotantoa todella paljon. 1800 luvulla kasvit kituivat ja oli nälkävuosia, kun pieni kääkausi oli vielä voimissaan. Nyt kun olosuhteet on pikkusen parantuneet, on kauhea hätä 1800-luvulla keksityn harhaopin takia.

  Siitä on jo tullut uskonto ja kun tuollaisesta asiasta tulee uskonto, alkaa kaikki mennä päin helvettiä. Kun uskonnon luomat moralismin kahleet ei enään toimineet kaikkiin, syntyi ahdistamaan ja moralismia luomaan ilmastonmuutosuskonto.

  Ilmastomoralismi on vieläkin pahempi ongelma kuin mitä oli viime vuosisadalla uskonnossa. Se johtuu hurjasti lisääntyneestä tiedonvälityksestä.

 • Jos tämä pitää paikkansa niin Gratan purjehdusmatka on moninkertaisesti saastuttavampi kun olisi vain normaalisti lentänyt . Siis purjeveneen 5 hengen vaihtomiehistö lentää New Yorkiin ja osa purjeveneellä matkaavista takaisin. Hirveä hypetys ja vouhotus ja kuitenkin täysin väärin ilmaston kannalta.

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.