Jos saisit asua muutamasta kuukaudesta vuoteen jossakin toisessa maassa minkä maan valitsisit ?

Anonyymi

Minkä toisen maan elämään haluaisit tutustua ?
Mikä siinä kiinnostaisi sinua ?

82

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ilman muuta Kolumbia

    • Norjassa asuin en vuottakaan, ihmiset oli ystävällisiä luonto kaunis katsella mutta liian vuoristoista noin yleensä, luonnon puolesta suomi on paljon mukavampi, olisi ollut mahdollisuus jäädä asumaan mut kaipasin kotia.
      Norjassa ollessa tuli käytyä Nuorgamissa ja Utsjoella jonkun kerran vaikka oli toisessa päässä suomessa niin tuntui kuin olisi ollut kotona, vieras maa on vieras maa, en asuisi toisessa maassa.

      • Anonyymi

        Sveitsi tietysti! Upeat maisemat!


    • Anonyymi

      Puola. Ehdottomasti ja syy: Ei ole rättipäitä. Eikä N**kereitä.

      • Anonyymi

        Mikset muuta heti Puolaan ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset muuta heti Puolaan ?

        Mene sinä Afrikkaan, siellä sun kaverit jo oottaa.


      • Anonyymi

        Mitäs sitten jos suomalaisia ja ruotsalaisia suvakkejakin muuttaisi sinne Puolaan, niin tilanne voisi muuttua jopa kotoisaksi.

        Joten eikös olisi parasta jo viimeinkin tehdä täällä asialle jonkinlainen käänne ?


    • Anonyymi

      äänestäkää kaikki puolaa ettei pertik voita, jos se voittaa meidän on paettava
      kolumbiaan

    • Olen saanut tutustua useamman maan elämään elämäni aikana.
      Nykyisin riittää lyhyet vierailut ennen tuntemattomien maiden kamaralla.
      Seuraavana kaukoidän kierros. Ehkäpä myöhemmin kuukausi Portugalissa.

    • Anonyymi

      Olemme me muutkin saaneet tutustua monen maan ja maanosan elämään. Saadaan vastakin. Kukaan ei ole estänyt. Piti kyllä aloituksen mukaan sanoa yksi maa. Minulle se on Espanja yhä edelleen.

      • Anonyymi

        En muuttaisi maksustakaan Espanjaan. Liian hikiset oltavat kesällä.


    • Anonyymi

      Kuubalaisten rento elämäntyyli kiehtoi. Muutaman viikon kiertelyn perusteella ei pysty tekemään pitemmälle meneviä johtopäätöksiä.Kuubassa pitempiä jaksoja oleskellut kaverini varoitteli vähemmän miellyttävistä lieveilmiöstä jotka eivät, hänen väittämänsä mukaan, viehättäisi kaltaistani kireää tyyppiä. Tiedä tuota?

      Espanjaan olemme juuttuneet 33:n vuoden aikana. Milloin pitemmäksi, milloin lyhyemmäksi ajaksi. Nykyisin pariksi lyhyemmäks jaksoksi vuosittain.
      Omat etunsa ja haittansa on sielläkin.

      • Anonyymi

        Valtavan määrän ilmastosaastetta sinunkin matkailuhimosi takia. Oikeus ja kohtuus olisi, maksaisit sakkoa noista "matkailuistasi" ja tuntuvasti.

        Sellainen 5000 € kertakorvaus saattaisi olla oikeus ja kohtuus.

        Sikamainen saastuttaja! Kysy Gretalta.


      • Anonyymi

        Espanjassa kävin kerran, toista kertaa en mene, vaikka ihmiset olivat tosi ystävällisiä. Liian hikinen paikka minulle ainakin kesällä. Ehkä keskitalvella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Espanjassa kävin kerran, toista kertaa en mene, vaikka ihmiset olivat tosi ystävällisiä. Liian hikinen paikka minulle ainakin kesällä. Ehkä keskitalvella.

        Espanja muodostuu kahdesta, eri merellä olevasta saariryhmästä ja yhteensä 17:sta itsehallintoalueesta jotka ovat ilmastoltaan, kulttuuriltaan ja kansanluonteeltaan enemmän ja vähemmän toisistaan poikkeavia.

        Siis Espanjassa? Missä ja milloin? Keskitalvi ei ole E:n mantereella mitenkään miellyttävä. Andalusia ja Costa Blanca ovat siedettäviä, tai sitten ei. Saaret ovat oma lukunsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtavan määrän ilmastosaastetta sinunkin matkailuhimosi takia. Oikeus ja kohtuus olisi, maksaisit sakkoa noista "matkailuistasi" ja tuntuvasti.

        Sellainen 5000 € kertakorvaus saattaisi olla oikeus ja kohtuus.

        Sikamainen saastuttaja! Kysy Gretalta.

        En minä mutta vaimoni. Vaimollani on yli 150 nousua joista valtaosa on yhteisiä lomamatkojamme mutta osa on tyttöjen matkojen ahdistusta!

        Aivan synnittömiä eivät liene automatkammekaan. Ensimmäinen reisu. 7500km vuonna 1971 tehtiin 1963 mallisella 1200 Datsunilla joka oli heikkotehoinen bensasyöppö jonka pakokaasukoostumusta en halua ajatellakaan. Loput noin 160000 oman auton kilometreistä Euroopassa ajelimme hieman ajanmukaisemmalla kalustolla mutta niissäkään ei ollut mitään katalysaattoreita tms.
        Kenttien vuokra-autot otin aina halvemmasta päästä ja matkat olivat lunnollisesti lyhyempiä.

        Jos saan synninpäästön 5000€:lla niin pidän kauppaa edullisena.


    • Norjan Lapissa, siellä Suomen yläpuolella haluaisin jonkun aikaa asua ja kokea kaamosajan nyt, kun Pertikki on sieltä pois, eikä takaisin sinne halua.

      Toinen vaihtoehto olisi joko Sveitsin tai Itävallan Alpit, missä varmaan viihtyisin.

      • Mee sinne Norjaan, sinne jäi tyhjä yksiö siistiin kuntoon 35 vuotta sitten,
        Au.rinko laskenut jo monta viikkoa, kaamos alkiaa marraskuussa ja kestää vajaan kaksikuukautta.
        Minun mielestä parempi paikka oleskella mitä etelässä, etelässä en käynny yli kymmeneen vuoteen enkä mene, minkä takia menisin.


      • Anonyymi

        Samoilla linjoilla ollaan. Ei häiritse kaamos Norjassa. Ja alpit ovat upeita!


    • Norjan Lapisssa alkaakin olla tungosta, siellä minäkin voisin kuvitella muutaman kuukauden asuvani ja viihtyväni . Olen testannut muutakin Lappia ruskan aikaan, mutta kaamos voisikin olla spesiaali elämys. Eihän siellä tarvitse politiikkaa puhua, kyllä sinne avaran taivaan alle mahtuu meitä enemmänkin .

      Vuoret ylipäätään kiehtovat minuakin, Itävallan ja Saksan alppiseudut olen monilla matkoilla ihaniksi havainnut, Sveitsi on tuntemattomampi. Edelweiss on kaulakorussani, ehkä sen vielä löydän alpeilta, pikku-Heidin maisemia lapsena kaihosin , sittemmin Sound of Music hurmasi. Muistan aina ensimmäisen automatkan tunnelmat oranssilla VW-Kleinbussilla 70-luvulla. Tulimme yömyöhään baijerilaiseen vuoristokylään ja nukuimme pienen kirkon parkkipaikalla. Aamuauringossa näin säteilevät lumihuippuiset alpit, huikean sinisen taivaan ja jyrkät vihreät alppiniityt vuohineen ja lampaineen. Kirjaimellisesti putosin polvilleni ihastuksesta, ja sinne on palattu monet, monet kerrat.

      Autoillen on noilla retkillä ilmaa saastutettu ja moottoriteitä kulutettu, tosin jo nykyisin vähäpäästöisellä, moniin vanhoihin kaupunkeihin ei edes autolla pääse. Gretaa voin lohduttaa, että kun sijoittaa elämyksiin, ei tule turhaa roinaa ostettua.

      • Anonyymi

        Toll!


    • Anonyymi

      Ajattelin sellaista maata kysyä missä ette ole koskaan vielä olleet.
      Mikä uusi maa kiehtoisi teitä ja mistä syystä ?

      Itse en ole vielä pystynyt päättämään minkä maan nimeäisin,
      niitä on useampiakin ehdolla.

      Saa mielellään olla, jos yhtä on vaikea valita !

      Yst. terv. aloittaja

      • Anonyymi

        Minä tahtoisin Afrikan safarille, jossa näkisin isoja eläimiä luonnossa. Norsuja, kirahveja, leijonia jne.


      • Poikani sekä mieheni tyttärenpoika vaimoineen ihastuivat Japaniin. Poikani sanoi löytäneensä japanilaisista samanlaisuutta suomalaisten kanssa.

        Sain esikoiselta hyvän tietipaketin Japanista kuvineen ja matkapäivityksin mutta en valitsisi kaukomaata.

        Virossa olen usein käynyt, mutta en Saarenmaalla. Kesän vietto siellä kiehtoisi.


      • Anonyymi

        Kyllä se sitten olisi Norja tai Skotlanti/Shetland saaret. Ihan jo sen takia, että kesälläkään päivälämpötila ei nouse korkealle.


    • Tiibetissä voisin ajatella asuvani muutaman kuukauden. Joku vanha luostari maailman katolla, jossa aamuinen auringon nousu olisi hurmaava kokea.
      On sääli tuon suljetun kulttuurin avautuessa, vyöryy Kiina joka kolkkaan. Lhasa, pääkaupunki pitäisi nyt viimeistään kokea, ennen kuin se on täynnä kiinalaisia ravinto ja muita liikkeitä.

      Tosin kiinalainen ruoka menee härskin jakkivoi teen edelle uskoisin, mutta paikalliset ihmiset ja elämänmuoto kiinnostavat enemmän alkuperäisyydessään. Henkeäsalpaavat vuoristonäkymät saisivat kyllä tarttumaan pensseliin.

      • Mieheni vanhin tytär on hurmaantunut Mongoliaan. Hevoset yksinkertainen elämä ja vuoret ovat hänen maailmaansa.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Mieheni vanhin tytär on hurmaantunut Mongoliaan. Hevoset yksinkertainen elämä ja vuoret ovat hänen maailmaansa.

        Oho!


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Mieheni vanhin tytär on hurmaantunut Mongoliaan. Hevoset yksinkertainen elämä ja vuoret ovat hänen maailmaansa.

        Minunkin poikaystävän kummin kaiman tytär kerran kävi Ypäjällä , mutta putosi konin selästä.


    • Anonyymi

      Minä muuttaisin Islantiin. Siellä on kuumia lähteitä, geysereitä, upeita putouksia, tulivuoria, laavan peittämää mustaa maata, josta kuitenkin keväällä nousee pieniä, keltaisia kukkasia, lumipeitteisiä vuoria, sinisiä jäätikköjä, ihmeitä täynnä koko maa. Ihmiset ystävällisiä, osaavat hyvin englantia, kertoilevat taruja maahisista ja muista satujen menninkäisistä, paljon lampaita, Islannin poneja ja isompia hevosia ratsastusta harrastavalle, kaikenkaikkiaan uskomaton luonto ja vaihteleva ilmasto, hetkessä voi sää muuttua, arvaamaton sää, silti sinne sydämeni vieläkin halajaa.

    • Haluaisin joskus nähdä Japanin hanamin eli kirsikakukkien aikaan. Myös veteen kuvastuva Fuji-tulivuori on satumainen näky, samoin ihastuttavat temppelit. Mutta varmaan ahdistuisin ihmistungoksessa, piipahtaisin vain, nauttisin myös japanilaisesta ruuasta. En usko kuitenkaan niin kauas enää lentäväni.

      Vain haaveeksi jää myös nähdä muinaisten inkojen alueet Perussa, kadonnut kaupunki Machu Picchu Andien syleilyssä. Titicaca-järvi kuulostaa lumoavalta myös, vuorten ylängöllä. Kun suljen silmät, kuulen panhuilun soittoa, el condor pasa.

      Islanti, satujen saari on kiehtonut, mutta olisi pitänyt lähteä nuorempana, että olisi pystynyt vaeltamaan henkeäsalpaavissa maisemissa.

      • Anonyymi

        Islantilaiset aikovat metsittää saarensa suomalaisella istutus menetelmällä., saarella oli ennen viikinkejä vankat metsät mutta kylmissään polttivat ne pois, hyvin siellä tarkenee kun etsii sopivan lämpöisen lähteen.

        Pertikki


    • Anonyymi

      alotukseen:

      Aikoinaan puolisoni kanssa suunittelimme ett ku eläkkeelle päästään me vietämme noin 1/2 vyotta kylmimmän ajan suomesta pois
      kanarialla jossai ihanalla saarella lämpimässä auringossa,
      mutta toisin kävi,
      kun pitkän päivätyön tehneenä pääsimme työ- eläkkeelle,
      puolisoni sairatui kuolemaan johtavaan sairauteen, joten haaveeksi jäi ne ajatukset,
      yksin en suuremmin ole halunnu matkustaa joten täällä kylmässä kotimaassa vietän lopun elämäni,

      • Anonyymi

        Todella lohdutonta ja surullista, elämä ei ole aina oikeudenmukaista.
        Sympatiani ja myötätuntoni sinulle ja kaikkea hyvää syksyysi !
        Ei ole suunnitellusti mennyt täälläkään.
        Ei edes eläkkeelle ehtinyt.
        Pakko vain kestää.


      • Anonyymi

        Samoja ajatuksia. "Eläköidyimme" reilussa etuajassa ja olimme suunnitelleet pallon kiertämistä ilman aikataulua, kiireettä. Valtamerten ylitykset lentäen. Saaristoalueilla paikallisilla paateilla ja muuten kanta-asukkaiden käyttämillä, julkisilla kulkuvälineillä. Tavaraa mukana se minkä rinkkoihin mahtuu.
        Pian "eläköitymisemme" jälkeen, 50v, ilmeni vaimoni parantamaton sairaus jonka oireet pystyttiin hoitamaan mutta mitään estolääkitystä hän ei voinut ottaa joten se romutti suunnitelmamme.
        Olimme varanneet ensimmäisen lentomme ja sairauden diagnostisointi oli sen tason shokki, että lentojen varausmaksut jäivät perimättä takaisin matkavakuutuksesta.

        Kontrollit 4 - 6:n viikon välein rajoittavat tehokkaasti liikkumistamme mutta hengissä olemme vielä parin kymmenen vuodenkin jälkeen.


    • Anonyymi

      Tiistaina Suomesta tänne Koto-Skooneen , eipä tee mieli muualle korkeintaan pariks viikoks .- Thaimaa,Islanti, Madeira,Canaria, Usa käyty sekä lukemattomat maat merimiesaikana.- Sauna on ja juotavaa ja Thaimaalainen sapuskantekijä jo 40 vuotta ;-*

      • Anonyymi

        Ihan samoin, ja Kolumbissa tuli juu käytyä kanssa
        ja Kauko-Kolumbiassa se on paljon kauempana kuin tavallinen Kolumbia tai Koto-Kolumbia että tiedätte jos ette tiedä niin ja ihan osa elämää luonnollisesti

        äänestän Puolaa tässä jonossa parhaaksi asuinpaikaksi hevoset ja tarpaanit ja tatravuoret ja takinvuoret ja Masurian suot ja hyttyset on aina mielessä ei niistä eroon pääse ja tietty Katarzyna Jagiellonka Turun linnan herttuatar oli historiassa


    • Anonyymi

      Gerta on suurin saastuttaja maailmassa. Paavia on kai tapaillut homo pappien isä ja muitakin hulluja tapaillut, ehkä Suomessakin?

      Kuitenkin on ilo nähdä ei kaikki ole ilman järkeä 70 .

    • Anonyymi

      Moni paikka kiinnostaisi kun on niin vähän nähnyt ja matkaillut.
      Melanesiassa voisi käydä ensin ihailemassa jumalaisia maisemia,
      ja sitten koluta vaikka Euroopan Baltiasta-Balkanille-akselilla,
      pari viikkoa kerrallaan kussakin maassa,
      niissä ent. Neuvostoliiton ent. "satelliittimaissa",
      jotka nyt ovat EU:ssa,
      mutta joissa "kaikki ei ole ihan kohdallaan".
      Niitten maitten arkea olisi kiintoisaa nähdä ja kokea.

      Mieli lähti lentämään moniin muihinkin paikkoihin
      ympäri maailmaa.

    • Anonyymi

      Ehdottomasti Saksa, ja toinen olisi Kiina.
      Mikä siinä / noissa kiinnostaa , ainoastaan heidän hintataso verrattuna meidän hintatasoon, joka on sika kallis!

      Vai mitäs tykkäät, kun saisit lentää etelään miltä tahansa lentokentältä noin parilla kympillä etelään.

      Tuollaista on esim. Saksassa.

      https://flug.idealo.de/flugroute/Hamburg-HAM/Mallorca-PMI/

      • Anonyymi

        Saksa on keskellä kaikkea, tosiaan lyhyt matka etelän lämpöön. Ilmankos sakemanneja on Kanariakin väärällään, kuten hollantilaisia. Hollanti onkin ankea maa. Saksassa on kyllä paljon historiaa nähtävää, vaikka se pommitettiin tuusan nuuskaksi. He ovat jälleenrakentaneet entistä ehommaksi kaupungit. On myös upeaa luontoal kuten nuo Alpit.


    • Anonyymi

      Pustalle Pannonialla pyöräillen.

      • Anonyymi

        Unkariin lähtisin minäkin.


    • Anonyymi

      Euroopassa kiehtoisi Italia ja sen vanha kulttuuri, suuret nähtävyydet,
      pienet nähtävyydet, maaseutu, pikkukylät ja kaupungit,
      ruoka ja viinit.
      Viinimainosten maisemakuvat laaksoista, joissa viiniä viljellään, ovat kauniita kuin taulut, onko oikeasti olemassa "La Bella Italia", vai onko se vain italialaisten mainos slogan. Sen haluaisin käydä itse toteamassa.

    • Anonyymi

      Vatikaaniiin, vt.. paaviksi tietenkin.

    • Anonyymi

      Italiaan, Toscanan auringon alle...

    • Anonyymi

      En pysty nimeämään yhtään käymätöntä maata kaipuuni, tai edes vähintään kuukauden mittaisen oleilun kohteeksi.
      Käymättömiä valtioita on rutkasti enemmän kuin käytyjä mutta kuitenkin.

    • Anonyymi

      Tiedän ainakin, että en asuisi muslimimaassa!

    • Anonyymi

      Alaska. Siellä en ole käynyt. Tai Kanada vrt. Kummelit...
      En Etelä-Amerikassakaan, siellä kiehtoisi lähinnä Tulimaa.
      Aasian maat ei kiinnosta, eikä Australiakaan. Nojoo, Uusi Seelanti, ehkä.

      • Anonyymi

        Olen aika samoilla linjoilla. Meinasin Kanadan laittaa ja Uuden Seelannin,
        siinä on jotain mielenkiintoista monella tapaa,
        mutta muistin että kun siellä oli se yksi satunnainen ampumatapaus,
        se nostaisi agressiot täällä.
        Kanadasta mietin vielä kun se on pinta-alaltaan niin suuri,
        minne siellä suuntaisin, mutta en tullut mihinkään tulokseen
        sitä paremmin tuntematta.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Paraguay

    • Anonyymi

      Etelänapa, onko maa vai mikä, mutta sinne haluaisin vuodeksi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Viroon, jos olisi niin paljon rahaa.

    • Anonyymi

      Porthcawl, Walesiin Englantiin. Sinne

      rankennetaan panemisen estäviä vessoja 200 000 euroa kappale https://www.newsweek.com/welsh-town-will-install-anti-sex-toilets-fully-equipped-alarm-system-that-sprays-offenders-water-1454885

      Venäjällä syttyy metsäpaloja koska asunnot ovat pieniä ja pariskunnat asuvat kommuuneissa joten ne menevät metsiin elämään perhe-elämää ja polttavat mahorkkaa ja syttävät metsäpaloja joista savut ajautuvat Suomeen. Venäjällä harkitaan panemisen estävien metsien istuttamista kiireisenä

    • Anonyymi

      Ruotsi ei ole hyvä

      Uzbekki epäiltynä terrorismista, kazakstanilainen. Etunimi Dilshod. Poliisitoimi 15.8. Östersund, pikkupaikka sisä-Ruotsissa Vaasan korkeudella, epäilty terroriteon suunnittelusta. Aiemmin evätty oleskelulupa, piiloutunut, ja esiintyy valtafeikkimediassa nyyhkytarinoilla, 30-vuotias. Kytkentä Akiloviin? Mannen tidigare har nekats uppehållstillstånd, gömt sig illegalt i landet och även uppmärksammats i ett snyftreportage i gammelmedia

    • Anonyymi

      Ruotsi ja muu Eurooppa kohteena, ei hyvä
      Islamilaiset värväävät Neuvostoliiton syrjäseuduilla ja Venäjän siirtotyöläisporukoissa
      terroristeja Eurooppaan lähtemään "pakolaisiksi", siksi Ruotsissakin on ollut uzbekki-terroristeja kuten "pakolainen" Rakhmat Akilov,

      ajoi autolla ihmisten päälle Tukholmassa Drottninggatanilla keväällä 2017 https://www.bbc.com/news/world-europe-39552691

    • Anonyymi

      Ketjua terrosisoidaan.

      Pysykää aiheessa.

      • Anonyymi

        Tarvittaessa soittakaa hätänumeroon ketjun pelastamiseksi


    • Anonyymi

      Paloma.se01 17.8.2019 23:17 Paraguay

      Nyt on pakko vaatia perustelu. Tulin vähän aikaa sitten Punta del Estestä, milloin lähdetään lomalle sinne? Eikö Uruguay ole paljon parempi? Suomalaisia ja suomalaisyrityksiä eli hyvää seuraa

      • Uruguay voisi olla aivan kiinnostava maa, vaikka Punta del Este ei välttämättä ole minun kuppini ruokomehua. (MInulle on heikosti pigmenttiä ja palan helpolla auringossa).
        Paraguay ja etenkin sen pääkaupunki Ascunción ovat jääneet lukemastani ja joistakin elokuvista mieleen jotenkin "puhtaana" kreolikulttuurin ja mestiisikultturin ja kreolikulttuurin fuusiona, vahva iberialainen ja vanhan mantereen vaikutus ja guarani-intiaanien fuusio, ilman Uruguayin ja Argentiinan italiailaista, Venezuelan, Kolumbian ja Keski-Amerikan pohjoisamerikkalaista/angloamerikkalaista, Kuuban kommunismia, Ecuadorin, Perun ja Bolivian vahvaa intiaaniperimää; siis aikalailla puhdas espanjalaisen ja intiaanikulttuurin yhdistelmä, jesuiiittojen lähetysasemia, haciendoja ja musikaalisia guaraneja. Kukkivia guayacán-puita ja kolonialaistyylistä arkkitektuuria.


    • Anonyymi

      Tästäkin tuli häirikköpersujen ketju.

      • Anonyymi

        Nii H-44 siitäs kuulit.


    • Anonyymi

      Aina kun persusmielinen kirjoittaa kannattaa muistaa että sillä on somalikiima päällä.
      Vähemmästäkin sekoaa.

      • Anonyymi

        Ja siihen persun kirjoitukseen vastaa vielä huimemmalla kiimallaan suvakki,,ja yleensä vielä "polttaa kääminsä"

        No, onhan se jotenkin somaa kun suvakki kiukustuu. Hhehheh.
        Tulee mieleen sellaisten 3-5 vuotiaiden itkupotkuraivarit...

        Äärimmäisen huvittavaa: https://www.youtube.com/watch?v=TkpFORWY4D4


    • Anonyymi

      Naurattaa toi somalikiima. Se on hyvä vastine rasisteille,
      joita kiima ajaa kirjoittelemaan.

      • Anonyymi

        Ei ols uskonut yli 7-kymppisistä että niin kova somalik**a on.


    • Anonyymi

      Vaikeaa uskoa että ikääntyneissä on näinkin paljon kovia rasisteja.
      Nuoruus ja hulluus
      vanhuus ja viisaus
      onkin vain tyhjää kumiseva sanonta.

    • Voisin sanoa nyt sunnuntaiehtoon laskeutuessa yötä kohti, että aika aikaansa kutakin asuipa siellä tai täällä. Itse asustelin Kainuun korvessa Sotkamon vaarojen katveessa koko viikonlopun. Nyt on selvät raitisilmamyrkytyksen oireet. Siviilisaatioon paluu tuntui oudolta kun suihkusta tuli lämmintä vettä ja vessan voi vetäistä ; )

      Mutta ihanaahan siellä korvessa oli. Nukuin lähes taivasalla, eikös se sellainen päiväkin ole tulossa, että nuku ulkona. Nyt kokemuksesta sanoisin kannattaa kokeilla, hyvin nukuttaa.

      On maita, joissa joutuu elämään yksinkertaisissa olosuhteissa joten karaistuminen kannattaa opetella täällä koto Suomessa..

    • Tulimme juuri kotiin yli viikon automatkalta Suomesta; ajoimme pohjoisen kautta ja kävimme sukuloimassa Tornionjokilaaksossa (lohien sairaus oin tiamiinin puutosta; mikä sen taas aiheuttaa on sitä ei tiedetä) ja vietimme loput ajasta Keski-Suomessa ja Ylä-Satakunnassa. Tyttärenpojat pääsivät viime hetkellä mukaan, koska vanhemmilla alkoivat työtä ja pojilla alkaa koulu vasta 22 niin he saivat lähteä tutustumaan Pohjois-Ruotsiin ja Suomeen. Kymmenen päivää laatuaikaa lastenlasten kanssa tulevat jäämään mieleen upeana kokemuksena.

      Kymmenen päivää sadetta, sadekuuroja, tihkusadetta, ukkossadetta, rankkasadetta jne. välissä sadetutkasta katsoimme että olisi pieni aukko niin miehet veivät pojat ongelle ja tulivat ilman kalaa, mutta läpimärkinä kotiin. Karaistuivat, mutta laivalla kun pääsivät a-4 lyx ulkohyttiin jossa oli kaksoisvuode, kerrossängyt, tv, jääkaappi, iso maisemaikkuna jne. niin he totesivat että seuraavalla kerralla lähdetäänkin vain laivaristeilylle.

      Jouduin itsekin nyt muuttamaan suunnitelmiani tämän Suomenmatkan suhteen; esim. perinteinen "Myrkynkeittäjien" kesätreffit jäivät nyt pitämättä. Jaa, tää olisi voinut liittää siihen "Päivän keitto"-osioon. Eikä me mitään huonoa soppaa keitetettäkään eikä todella mitenkään edes myrkyllistä!

    • Anonyymi

      Tahitilla olisi mukava käydä toistamiseen. Hamassa nuoruudessani vietimme likkakaverien kanssa vuorokauden, mitä laiva satamassa viipyi, tuossa trooppisessa paikassa. Nuoria kun olimme, yökerhoon suuntasimme illan tullen tanssimaan. Mies Martiniquelta tanssitti meitä samettisen pehmeiden tangon tahdeissa. Hula hula esitystä ihailimme säkkipimeydessä, missä vain tanssijoiden neonvaloilla koristellut kaislahameet kahisivat rivakassa rytmissä.
      Muistan tuon paikan kuin olisin siellä eilen ollut, vaikka käynnistä vierähtänyt jo "tovi", - aikana, jolloin ilmastohölötystä ei ollut.

      • Anonyymi

        Tahitin saaret ovat varmaankin lumoavia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tahitin saaret ovat varmaankin lumoavia.

        Ovat trooppisia, mereltä nähtyinä vihreinä saarina mereltä nousevina ryppäinä. Tyynivaltameri on turkoosi ja lämmin. Panaman kanavan läpi Atlantille meren väri muuttui harmaaksi ja mitä lähemmäksi Englannin satamaa, sitä koleammaksi.

        No, emme oikein jaksaneet pohjoisen koleuksia noihin aikoihin . . . lähdimme takaisin syyskuisten pimeyksien tultua . . . ja sillä reitillä meitä on edelleen.


    • Anonyymi

      Ei mihinkään muualle kuin pärisemättömään, sietämättömien ääni saasteita aiheuttavien motor-crossi pyörien kesäöiden tolkuttomiin kilpa-ajoihin klo 2-3 öiseen aikaan. Poliiseja ei mailla halmeilla. (lienevät sihtaavan vihapuheita netissä, ei riitä rauhoittamaan lähiöiden meluhäiriöitä).
      Tämä kesä asuinkulmillani ollut kamala, johtuen tuunatuista moottoripyöristä, teini-ikäisten käsissä.
      Pitääpi ensi suvena, jos Luoja suo, etsiä korpia, joissa käki kukkuu ja metsien huminat rauhoittavat mielenmaisemia.

    • Anonyymi

      Mongolia! On rauhaa ja hiljaisuutta. Lamalaisuus kiinnostaa.

    • Anonyymi

      Meillehän tulee Suomeen lama kohta kuulemma ;)
      Rinteen hallitus hoitaa.
      Saksaankin tulee kuulemma.
      Eurooppaan leviää lamalaisuus.

      • Anonyymi

        Lamasta kärsii vain veronmaksajat, verot nousee, kaikki kallistuu. Sosiaalituet nousevat, valtion velka paisuu .


    • Anonyymi

      Nyt heräsi kiinnostus Venäjään, kun tulee tuo ilmainen sähköinen viisumi, josta ite Putin mainosti. Toisen naapurin tunnen jo liiankin hyvin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe