Hovioikeus ja Palosaari

Anonyymi

Rovaniemen hovioikeus vapautti Jouni Palosaaren syytteistä. Mielenkiintoista nähdä lähdetäänkö tähän vielä hakemaan muutosta.

Kittilän kunnan toiminta on viime vuosina kärsinyt voimakkaasti meneillään olevista oikeudenkäynneistä. Joka muuta väittää puhuu tosiasioiden vastaisesti. Varsinkin matkailu ja sen edistäminen on kärsinyt kunnan päättäjien keskinäisestä torailusta. Tilastot todistavat, että esimerkiksi Rovaniemi ja Saariselkä ovat viime vuosina selättäneet matkailussa Levin.

Löytyykö nyt yhteistä halua haudata menneet ja lähteä yhdessä rakentamaan uudelleen Kittilän ja Levin menestystä. Kittilän historia ja paikallisten ihmisten luonteenlaadut eivät valitettavasti lupaa tälle menestystä.

47

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehdottomasti korkeimpaan oikeuteen. Rovaniemellä suositaan aina lappilaisia isokenkäisiä, niin käräjä- kuin hovioikeudessakin.

    • Anonyymi

      Yle uutiset / Syyttäjä Sari Anttonen ei todennäköisesti valita. Järki viimein voitti!

      • Anonyymi

        Turha kai se on valittaa, turpiin tullut kaikissa syytteissä Kittilän päättääjiä ja Palosaarta vastaan.


    • Anonyymi

      Anna Mäkelälle ja näille Yrityksille kumppaneineen pitää kirjoittaa iso lasku. Päätön ja aiheeton ajojahti, joka johti aivan turhaan, kalliiseen oikeusrumbaan.

      • Anonyymi

        Taitaa Hynysellä tulla taas satukirjaansa lisää korjauksia ja SK uutisoi itkuisia valitusvirsiä.


    • Anonyymi

      Kaikki syytteet kaatuvat. Ajojahti ollut aivan turhaa, eiköhän joitakin henkilöitä jo hävetä.

    • Anonyymi

      korkeinpaan menee ,muuten vääryys vallan saa

      • Anonyymi

        Syyttäjän mukaan valitusta korkeimpaan ei tule. Itsekseen valitus ei etene. Joko Yritys on kavereineen suunnittelemassa katumusmarssia kukkulalle, anteeksipyyntöjen kera?


    • Anonyymi

      Käräjäoikeus totesi Palosaaren luovuttaneen Leitner-yhtiön luottamuksellisia tarjoustietoja Doppelmayr-yhtiölle ja toimineen epäasiallisesti, mutta kun Leitner ei ollut hakemassa oikeutta asiassa, eihän hovi tietenkään rupea tuomioita antamaan. Kyllä kai Levillä koko ajan tiedettiin, että Leitner ei ole asiaa ajamassa. Sitä vasten tuntuukin ihmeellistä, että sieltä juuri käynnistettiin se suunnaton ajojahti Mäkelää kohtaan. Ja nytpä me kaikki mietimme, miksi. Mitä piti salata, mitä piti pelätä, että moiseen ryhdyttiin.

      • Anonyymi

        Jaa, vai ei hovi anna tuomioita, kun Leitner ei sitä ja tätä....

        Miksi Mäkelä halusi tehdä vängällä tutkintapyynnön Palosaaresta?


      • Anonyymi

        Miksi tutkintapyyntö ei saisi tehdä? Eikö asia olisi ratkennut jo aika päiviä sitten, jos asia olisi tutkittu? Onhan siellä jotain salattavaa, kun JP:n toimnnat ei kestäneet päivänvaloa. Ainakin minun mielipide on, että k.o. asia käsiteltäis KO:ssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi tutkintapyyntö ei saisi tehdä? Eikö asia olisi ratkennut jo aika päiviä sitten, jos asia olisi tutkittu? Onhan siellä jotain salattavaa, kun JP:n toimnnat ei kestäneet päivänvaloa. Ainakin minun mielipide on, että k.o. asia käsiteltäis KO:ssa.

        Aikoinaan Karpo teki ohjelmia havumetsien maasta. Ruotsinkielinen asukas ajoi suomalaisen auton kylkeen ohitustilanteessa väärältä (kielletyltä) puolelta. Etukäteen sanottiin suomalaiselle että tulet häviämään jutun koska olet ruotsinkielisellä alueella. Niinpä kumpaakaan ei tuomittu. Ruotsinkielistä puolusteltiin kaikin keinoin, vaikka hän oli tilanteessa syyllinen. Karpolle junailtiin siitä ohjelmasta kostoksi 30000 markan kulut keksitystä jutusta.

        Nyt on samantapainen tilanne lapissa, kun "omat" pitävät omiensa puolta. Härskiä touhua. Ilmeisesti syyttäjällä ei ole Karpon rohkeutta viedä asiaa oikeudenmukaiseen päätökseen. Uhkailu, pelottelu tai joku muu syy siihen täytyy olla. Päätäjät valtakunnassa herätkää.


    • Anonyymi

      Kyllä nyt viimeinkin OMK ryhmän toiminta joutuu outoon valoon. Jarruttavat kaikkea kunnan kehitystä ja tehtailevat jatkuvasti valituksia.

      • Anonyymi

        OMK ei ole tehnyt yhtään syytettä!!
        Poliisi tutkii ja syyttäjä syyttää!!
        That’s it!!
        Käräjäoikeus ym. antavat tuomiot
        jos aihetta on!!
        Usko jo!😂


      • Anonyymi

        Millä hemmetin tavalla joku OMK liittyy tähän tapahtumaan? Nämä taistelut on aloitettu jo kauan ennen OMK:n syntyä. Yhtään valitusta tähän liittyen OMK:n toimesta ei ole tietääkseni tehty. Minkään oikeusasteen kiemuraiset päätökset eivät tee näistä tapahtumista ja niiden jälkimainingeista oikeudenmukaisia vai väittääkö kirjoittaja näin olevan. Tietääköhän kirjoittaja siis, että mistä kirjoittaa?


    • Anonyymi

      Mitä tekemistä omk lla on asian kanssa? Ei mitään.
      Entä kepu

    • Anonyymi

      Onnittelut Jounille, oikeus teki juuri oikean päätöksen. Jatka vaan Levin kehittämistä, siitä hyötyy koko kunta. Arvostelijat ehkä jo älyävät luovuttaa. Osa on jo muualla.

    • Anonyymi

      Yritys oli kunnan edustajana Levi Skin hallituksessa, kehuu vielä Mäkelän tekemää tutkintapyyntöä.
      "Yrityksen mukaan kunnanjohtaja Mäkelä teki oikein tehdessään tutkintapyynnön tilanteessa, jossa epäily väärinkäytöksestä Levin hissihankinnassa oli olemassa. Kittilän kunta omistaa enemmistön hissiyhtiöstä.

      – Siinä oli suurista rahoista kyse, joten kyllä se on kova vastuu kunnanjohtajalla ja päättäjilläkin.

      Yritys istui tuolloin yhdeksättä vuotta hissiyhtiön hallituksessa, joka myös päätti yksimielisesti tehdä tutkintapyynnön".

      • Anonyymi

        Jos tuo Palosaaresta tehty tutkintapyyntö olisi aikoinaan viety loppuun saakka, niin kaikelta tältä vuosia kestäneeltä kieroilurulijanssilta olisi vältytty. Vai pitikö Palosaarelle antaa aikaa jälkiensä peittelyyn?

        Näin se vain on!


      • Anonyymi

        Niin. Pekka Mäkelä totesi jo 2014, että eipä tässä ole lihaa luiden ympärillä, mutta tämähän ei sopinut kaikille ja siksi piti värvätä J. Kalske (sd.) avaamaan juttu uudelleen. Kalliiksi kävi. Tuohonkin tuhlatulla rahalla olisi Rinteen vappusatanen maksettu monille.


    • Anonyymi

      Suhteellisuudentaju on Suomen Kuvalehdellä mennyt tässä asiassa. Feministinen ristiretki epäonnistui.

      • Anonyymi

        Mielestäsi PP n ristiretki on onnistunut?


    • Anonyymi

      Silti on hyvä pitää mielessä ja muistissa että syytevyyhdissä tämä
      Jounin tapaus oli vain yksi säie. Muut jutut jatkuvat entiseen
      malliin!

      • Anonyymi

        Kyllä, ja tähän asti oikeudessa ei ole löydetty rangaistavia tekoja vaikka syytetty on vaikka ja mistä.
        Pari hallinnollista virhettä ainoastaan.


    • Anonyymi

      Toimitusjohtaja syyllistyy hallituksen mielestä epäasialliseen asioiden hoitamiseen, hallitus siirtää toimitusjohtajan muihin tehtäviin, jonka jälkeen lievän osake-enemmistön omaava omistaja vaihtaa uuden hallituksen, joka ottaa hyllytetyn toimitusjohtajan takaisin töihin. Muutaman miljoonan euron hankinnasta seurauksena yli viiden vuoden oikeusprosessi ja Suomen historiassa ennennäkemätön kunnallisen päätöksenteon uskottavuuskriisi. Uutiskynnys ylitetään, koska alkuperäisen hallituksen jäsen ja ay-johtaja Antti Rinne sattui etenemään vaativimpiin tehtäviin.

      Kaikkien oikeudenkäyntien kustannukset jo nyt miljoonia euroja ja tuhansia työtunteja. Irtisanottuja työntekijöitä, vuosien piinaa ja tulehtuneita henkilösuhteita, jotka kestävät pahimmillaan hautaan saakka.

      Voittiko tässä pelissä kukaan?

      • Anonyymi

        Osakeyhtiön hallituksen on aina hyvä muistaa, että yhtiökokous viime kädessä määrittää hallituksen kokoonpanon. Mikäli luottamusta ei ole, yhtiökokous voi vaihtaa koko hallituksen tai osan siitä. Mäkelä ja Yritys yrittivät sooloilla, vieläpä ohi kunnanhallituksen.


      • Anonyymi

        JP.tä oli erottamassa koko silloinen hallitus ja tämä hallitus teki alun perin tutkinta pyynnön. Jonka uusi hallitus hopusti peruutti.


    • Anonyymi

      Kittilän kunnalla oli luottamusta Palosaaren toimintaan vaikka oikeus totesi hänen menetelleen toimessaan väärin. Mitenkäs tämä ei oikein yllätä.

      • Anonyymi

        Mistä rikoksista oikeus on Palosaaren tuominnut? Vai pitääkö nyt Inkereiden alkaa pilkkuja viilaamaan ja keksimään satuja?


      • Anonyymi

        "Mistä rikoksista oikeus on Palosaaren tuominnut? "
        Ei kai kukaan niin ole kommentoinut. On vain tainnut ääneen ihmetellä tuomiota.

        Se että vinkkaa hintaa kilpailutuksessa ei ole rangaistavaa kun asianomistajaa ei ole, on jännä yhtälö.
        Toiminta oli oli vain tuomioistuimen moitteiden arvoinen. Ei katsottu että se olisi tuonut ...jne.
        Kun toinen kilpailija ei halunnut viedä asiaa eteenpäin hyvinkin ymmärrettävistä syistä, se saattoi vaikuttaa ratkaisuun?
        Tästäkin voi olla montaa mieltä.....


    • Anonyymi

      Mitään ette taaskaan voineet.

      T. Kittilä kittiläläisille

    • Anonyymi

      Heh, voi teitä KITTI KYLÄLÄISIÄ.

    • Anonyymi

      Minuakin alkaa ihmetyttömään syyttäjälaitoksen riippumattomuus. Rinnekö se painosti valtakunnansyyttäjää?

    • Anonyymi

      Jämsen ei taida hakea Kittilän kunnanjohtajaksi. Lieneekö jo nähnyt tarpeekseen Kittilän meininkiä?

      Muu hakijakaarti on varsin tuntematonta. Ilmeisesti Kittilän maine tunnetaan ja kuka sitä nyt muurahaispesään haluaisi istuutua.

      • Anonyymi

        Joku Yritys taas valittaa kunnanjohtajapäätöksestäkin, viivyttää ihan turhaan päätöksentekoa ja lisää kustannuksia. Esimerkkejähän löytyy ihan tarpeeksi.


    • Anonyymi

      Ohhoh! Yritys ...sitä ja tätä. Hyvä että edes jotkut jaksavat.
      Laittomat päätökset Kittilässä maksaa, sekä niihin liittyvä juristien käyttö.

      Toivottavasti tiedät mitkä laittomuudet ovat vielä purkamatta. Siinä menee parisataa tonttua helposti, korvaukset ja juristit. Ja ihan ite tehtynä.

      • Anonyymi

        MItkä ovat nämä laittomat päätökset? Mitä laittomuuksia on purkamatta? Olisi mielenkiintoista jo kuulla hiukan yksilöintiä näistä. Vai osaatkohan itsekään niitä kertoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MItkä ovat nämä laittomat päätökset? Mitä laittomuuksia on purkamatta? Olisi mielenkiintoista jo kuulla hiukan yksilöintiä näistä. Vai osaatkohan itsekään niitä kertoa?

        Perästä kuuluu sanoi torven (torvien) tekijäkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perästä kuuluu sanoi torven (torvien) tekijäkin?

        Taisitpa olla sinäkin sellainen läyhääjä vaan. Kauheaa elämöintiä asiasta, josta et kuitenkaan tajua, etkä osaa kertoa yhtään mitään. Hohhoijaa


    • Anonyymi

      Par pientä muotovirhettä tulossa. Kun ei opita, niin minkä sille muuta kuin lompsat levälleen.
      Ei Kittilästä pössöt lopu, ainakaan kunnantalon kokouksista.

      • Anonyymi

        Mitä muotovirheitä? Voisitko yksilöidä?


      • Anonyymi

        Eipä taida vastausta taaskaan löytyä.


    • Anonyymi

      Kalliita ovat nuo Yrityksen muotovirheet...
      "Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt Kittilän kunnanjohtaja Anna Mäkelän sovintosopimuksesta tehdyn valituksen.

      Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta ei muuteta. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus päätti vajaa vuosi sitten, ettei kunnan ja Mäkelän välinen sopimus ei ole lainvastainen.

      Sopimuksesta valittivat Oikeudenmukainen Kittilä- ryhmän kuntapäättäjät Inkeri Yritys ja Pentti Kangas. Heidät velvoitetaan korvaamaan Anna Mäkelän oikeudenkäyntikulut KHO:ssa 500 eurolla viivästyskorkoineen".

      • Anonyymi

        Kuntalaiset taas velvoittaan maksamaan laittoman irtisanomisen kulut. Lakimiehet, irtisanomisajan palkka, sekä kesken olevat kulut ihan tuosta vaan.


    • Anonyymi

      Joko sivistystoimenjohtajan potkut on selvitetty?? Taisi sielläkin mennä hieman kummallisesti asiat, mitään ei ole opittu.

    • Anonyymi

      joko uusi kunnanjohtaja on hieronut tuttavallisesti mafian kanssa?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe