Hysteriaa ja harhaanjohtavia väitteitä

Viimeaikaiset Brasilian Amazonin alueen palot ovat aiheuttaneet lähes hysteeristä uutisointia ja reagointia. Niiden on sanottu kiihdyttävän ilmastonmuutosta entisestään. Palojen ja metsän raivaamisen haitallisia vaikutuksia luonnolle ei ole syytä vähätellä, mutta keskustelun olisi hyvä asettua rationaalisille raiteille. Tässä IS:n jutussa korjataan vääriä väitteitä, joista osa on suoranaisia valeuutisia:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006218232.html

Artikkeli on asiallisuudessaan ja tasapainoisuudessaan valtamedialle kovin epätyypillinen, mistä seikasta sitä kommenteissa kiitelläänkin. Kannattaa lukea läpi - ja myös nuo kommentit.

Tässä muutamia poimintoja:
- savun ja pilvien erottaminen satelliittikuvista on haastavaa
-punaiset pisteet eivät "hohkaa" avaruuteen asti vaan ovat NASA:n värikynän jälkiä
-palopaikkoja osoittavien pisteiden koko voi johtaa harhaan, koska niiden peittämä alue saattaa olla tuhatkertainen todellisuuteen nähden
-suuri osa paloista on jo aiemmin raivattujen viljelysmaiden kulotusta
-paloja on ollut ennenkin ja siis myös sosialistihallitusten aikana ja ehkä enemmänkin

Luultavasti massiivisen huomion taustalla on myös poliittisia motiiveja, eikä niinkään ympäristönsuojelullisia. Presidentti Bolsonaroa lyödään kuin vierasta sikaa, onhan hän monille roisto, joka ei piittaa ilmastonmuutoksen vastaisista toimista. Suomen hallituksen piiristä tulevat kannanotot ja uhkailut boikoteilla ovat esimerkki hätiköidyistä reaktioista. Olisikohan ollut EU:n puheenjohtajamaana järkevämpää lähettää sovittelutaidoistaan tunnettu ulkoministeri Pekka Haavisto Brasiliaan, diplomaattisempi lähestymistapa kun johtaa todennäköisemmin toivottuun lopputulokseen.

Tässä asiassa AGW-propagandistien kuten Leonardo DiCaprion mopo lähti totaalisesti käsistä tyyliin "Maapallon keuhkot ovat tulessa" ja sitten vuosia vanhan valokuvan postaus. AGW-hypoteesin puolesta puhuvien olisi syytä olla huolissaan, koska tämä Amazon-keissi todennäköisesti avaa monen silmät ja mikä pahinta, saa myös kylvettyä ihmisten mieliin epäilyksen siemenen siitä, onko ns. ilmastonmuutoksesta kerrottu totta vai vääristelyä ja liioittelua. Ja hyvä niin.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos palstan aiheeseen liittyvästä aloituksesta. Valitettavan usein näkee aloituksissa esitettävän väitteitä ilman että annettaisi keinoa tarkistaa väitteiden alkuperä. Tässä tapauksessa iltasanomien uutisessa on linkit alkuperäiseen tietoon.

      Itse yritän välttää tiettyjä brasilialaisia tuotteita siksi, että en halua tukea sademetsien tuhoamista peltojen ja puupeltojen (suomalainen käsitys metsästä) tieltä.

      Ilmastonmuutoksen kannalta en näe Amazonin tuhoa ensisijaisena asiana vaan siltä osin katse kannattaisi suunnata Kiinaan. Suomen ja EU:n synti on Kiinasta tulevan halpatuonnin hyödyntäminen. Ilmastonmuutos - kytkentää käyttäen tässä yritetään estää luonnon laajamittaista tuhoamista mutta samalla tehdään hallaa molempien tavoitteiden uskottavuudelle. Politikoinnilla on aina hintansa.

    • Maapallolla,sanotaan olevan toisetkin keuhkot, nimittäin Keski-Afrikan sademetsät, ja nekin ovat tulessa:
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b9fcd9e7-142a-4221-9642-33a55dcdc008

      Parhaillaan Kongon ja Angolan alueella on meneillään laajoja paloja, eikä niidenkään syy ole vain kuivuudessa vaan myös tarkoituksellisessa metsän raivaamisessa maatalouskäyttöön. Osasyyllisiä metsien raivaamiseen ovat laajenevan akkuteollisuuden käyttämien raaka-aineiden kuten koboltin kaivosalueey

      • Anonyymi

        Minä olen lukenut ,että se maailman keuhkot ovat liioittelua ja harhaanjohtamista, koska sademetsät ovat happitasapainossa ja hiilitasapainossa.

        Syyllinen tässäkin Afrikka ja Brasilia tapauksessa on vapaa globaali kauppa joka johtuu kauppasuhteiden täydellisestä anarkiasta.

        Toinen syyllinen mielestäni on Aasian vaurastuminen, niiden ihmisten kulutuksen kasvu ja yleinen väestöräjähdys kolmannen maailman maissa.


        Afrikassa kulotetaan valtavia alueita lähinnä savanneilla ja lukemani luvut ovat n.miljardin auton päästöjen luokkaa olevat savukaasut.


      • Anonyymi

        Nasan punakynä ehostukset ovat jo liioittelua ja jopa harhaanjohtamista.


    • Anonyymi

      Iltalehti valehtelee kansalle. Välttäkää tätä roskalehteä kaikin keinoin.

    • Anonyymi

      Minä en ole uskonut enään vuosikummeniin mikinkään katastrofiennusteisiin. Liikuin vuosikymmeniä sitten uskonnollisissa piireissä. Siellä maalailtiin kaikenlaisia piruja seinille, eikä kumminkaan mitään tapahtunut.

      Tulin varovaiseksi katastrofiuutisten ja ennustusten suhteen. Mikäli mahdollista selvitän itse, mikä on mahdollista ja mikä ei. Jos en pysty selvittämään totuutta heitän asian sivuraiteelle.

      Toimittajiin olen menettänyt luottamukseni jo vuosikymmeniä sitten. Minuun ei siis kauhujutut uppoa, mutta valitettavasti ne moniin muihin uppoaa, ja yleinen henkinen ilmapiiri on nykyään hyvin ahdistava.

      Helsingissä tuntuu olevan suorastaan jonkinlainen massapsykoosi. Ei pystytä eikä uskalleta uskoa muuhun kuin siihen yhteen vaihtoehtoon. Olen yrittänyt pohtia, mitä niiden ihmisten päässä oikein liikkuu, kun ei mihinkään muuhun uskalleta uskoa kuin siihen huonoon vaihtoehtoon.

      Jos ihminen ai pysty uskomaan kuin huonoihin vaihtoehtoihin niin ennenpitkää sairastuu psyykkisesti. Aina pitää ja on oikeus nähdä valoa tunnelin päässä. Muuten tulee ennepitkää seinä vastaan. Siihen tilaan meitä nyt yritetään ajaa propagandalla.

      Helsinkiläiten touhu on niin käsittämätöntä, että ei ne voi olla missään normaalitilassa. Jollain tavalla ajatus on jäänut kiertämään kehää. On syntynyt kehäpäätelmä joka jatkuvasti täydentää itseään.

      Ilmastonmuutos täytyy estää. Ilmastonmuutos täytyy estää. Ilmastonmuutos täytyy estää. Ilmastonmuutos täytyy estää. Ilmastonmuutos täytyy estää. Ilmastonmuutos täytyy estää. Niin siellä takaraivossa takoo.

      Voi hyvät ihmiset, ymmärrättekö te ollenkaan, minkä mittaluokan asiasta on kysymys. Ette te ymmärrä, se on aivan selvää. Kaikki on aivan tillintallin kehäpäätelmän vallassa, vaikka näyttää järkeviltä.

      Minä tajusin jo vuosia sitten, että mitään ei ole tehtävissä. En silti kuitenkaan vaipunut epätoivoon. Ryhdyin selvittämään onko umpikujasta joku ulospääsy. Ulospääsy ei ole se mitä Helsingissä kuvitellaan. Se on umpikuja.

      On mahdotonta lopettaa fossiilisten käyttö. Se haave on aivan täydellinen umpikuja. Kehäpäätelmän vallassa oleva ihminen ei vaan suostu sitä millään tajuamaan. Se on niinkuin kiihkouskovaisten Jeesuksen tulon odotus.

      Maalitolppia siirrellään, ja mitään ei kuitenkaan tapahdu. Niissä piireissä niitä maalitolppia on siirrelty todella kauan. Uskosta ei luovuta, vaikka se ei toteudu. Siirretään vain ennusteet tulevaisuuteen.

      Ilmastomuutosuskovaiset on toimineet aivan saman kaavan mukaan. Kun ennuste ei toteudu,, siirretään sitä pikkusen eteenpäin. Kun taaskaan ei toteudu, niin siirretään eteenpäin. mutta uskosta ei luovuta millään, vaikka kerran toisensa jälkeen joudutaan naurunalaiseksi..

      Minulla on pitkä historia. Olen vuosikymmeniä saanut seurata tuota maalitolppien siirtelyä. Lapsilla ja nuorilla ei ole siihen ollut mahdoliisuutta. Kun tulee vuosi 2050, minun ennuste on toteutunut. Ilmastotieteen ennusteet ei ole toteutuneet.

      Mistä löytyy ne 1 000 000 000 000 000 euroa joilla vaadittu muutos saadaan aikaan. Mistä löytyy ne vähintään200 000 000 työläistä, jotka sen muutoksen toteuttaa. Kysymys on tämän kokoluokan asiasta, jos CO2 tason nousu meinataan pysäyttää vuoteen 2050 mennessä.

      Helsingissä voi höpsiä mitä vaan, mutta tuo on karua todellisuutta. Sen muutoksen toteuttaminen vaatii aivan valtavat resulssit, ja täytyyhän tämän maailman muutenkin pyöriä.

      Ei mistään pysty irrottamaan tuollaista rahasunnaa. Ei mistään pysty irrottamaan irrottamaan tuollaista määrää rautaisia ammattilaisia. Jos siirryttäisiin ydinvoimaan hiilen sijasta, loppuisi uraani muutamassa vuosikymmenessä.

      En väitä, että nuo luvut perustuu johonkin laskelmaan, mutta suuruusluoka on tuota tasoa, Kaikki ilmastouutisointi on sekoilua, josta on ainoastaan haittaa. Historia tulee kyllä muistamaan tämän aikakauden niinkuin muistetaan kekiaikakin mm. kerettiläisvainoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      28
      2048
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      168
      1480
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1455
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1189
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1149
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      894
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      860
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      765
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      277
      724
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      685
    Aihe